Bortelid

Løyningsknodden 79

Prisantydning
3 690 000 kr
Omkostninger
108 120 kr
Totalpris
3 798 120 kr
Formuesverdi
990 000 kr
Kommunale avgifter
18 042 kr / år
Byggeår
2020
P-rom
101 ㎡
Bruksareal
101 ㎡
Antall soverom
4
Eierform
Selveier
Eiendomstype
Fritidseiendom

Oversikt

Om eiendommen

Flott nyere (2020) hytte med gode solforhold og flott utsikt - Solpaneler - Sentralt på Bortelid

Om eiendommen

Innhold

Innholdsrik nyere (2020) hytte. Hytta inneholder vinfang, gang, stue og kjøkken i åpen løsning, to soverom, bod/teknisk rom og bad med badstue i 1. etasje. I 2. etasje er det loftstue, bad og to rom som brukes til soverom. Fra stue/kjøkken er det utgang til en flott terrasse med hyggelig overbygget parti.

Standard

Nyere hytte fra 2020.
Vindfang har fliser på gulv og god plass til å henge fra seg yttertøy.

Stue og kjøkken i åpen løsning. Pen kjøkkeninnredning med integrerte hvitevarer. Det er peisovn i rommet og utgang til en flott terrasse. Stue/kjøkken er romslig og har god plass for både spisebord og sofagruppe.
Alle gulv med unntak av bad og vindfang har enstavs olja, børsta eikeparkett. Det er varmefolie i gulv i gang/hall, stue og kjøkken.

Flott bad i 1. etasje med fliser og infrarød varmefolie på gulv. Speilet har også infrarød varmefolie, som hjelper for dugg. Badet inneholder toalett, dusj, vask med baderomsinnredning og badstue.

Bod/teknisk rom/vaskerom i 1. etasje med adkomst innefra og utenfra.

Bad i 2. etasje med toalett, dusj og vask med baderomsinnrending. Badet har fliser på gulv med varmekabler. 

Det er 2 soverom og 2 rom som brukes til soverom i hytta, alle med plassbygde senger. To soverom i 1. etasje. Soverommene i 2. etasje har for små vinduer for godkjent rømningsvei. Rommene er derfor ikke godkjent som soverom eller til varig opphold. Vinduene i 2. etasje mangler litt på minimumskravet til sum av bredde + høyde som er på 1,5 meter. Vinduenes størrelse i dag: Bredde: 0,684 m, Høyde: 0,678 m. Bredde + høyde: 1,362 meter.

Flott, romslig terrasse med gode solforhold og fin utsikt. Terrassen har et hyggelig overbygget parti.

Hytta er forberedt til fjernstyring av varme. Energivennlig varmtvannsbereder.

Selger har nylig lagt solcellepanel på taket.

Arealer med beskrivelse

Primærrom: 101 kvm, Bruksareal: 101 kvm Sekundærrom: 0 kvm.
P-rom inkl: Gang, bad, 4 soverom, vindfang, stue/kjøkken, vaskerom og bad med badstue.

1. etasje:
Bra: 76 m² - P-rom: 76 m² - S-rom: 0 m²
P-rom inkl.: Vindfang, stue/kjøkken, vaskerom, bad m/badstue og 2 soverom.

Loftsetasje:
Bra: 25 m² - P-rom: 25 m² - S-rom: 0 m²
P-rom inkl.: Gang, bad og 2 soverom.

Arealer og rombenevnelser er hentet fra oppmåling fra takstmann Thomas A. Olsen. Benevnelsen viser hva rommene benyttes til i dag, ikke hva de opprinnelig er godkjent som.
Det er avvik mellom godkjente tegninger og dagens planløsning. Fra tegninger mottatt av kommunnen er det tegnet inn wc i 1. etasje. Dette rommet finnes ikke i dag. I 2. etasje er soverommene ikke godkjent som soverom grunnet for små vinduer som ikke er store nok iht. krav for rømning. Rommene er derfor ikke godkjent til varig opphold. Planløsningen i 2. etasje er også noe endret fra tegninger mottatt av kommunen. Det ene soverommet er utvidet. Det er bad i dag og kott er fjernet/brukes til loftstue.

Byggeår og byggemåte

2020 i følge Åseral kommune.
Tømmervegger 8''. Kompakt Rock-Torv tak med sedum blomster.

Oppvarming

Vedfyring, varmekabler og infrarød varmefolie. Varmekabler på bad i 2. etasje. Infrarød varmefolie på gulv og speil på bad i 1. etasje. Varmefolie i gulv i gang/hall, stue og kjøkken. Dersom det er rom i boligen som ikke har vegg/fastmonterte ovner, så følger det heller ikke med ovner i disse rommene.

Diverse

Eiendommen er fullverdiforsikret i Eika med polisenummer: 658876714. Årlig forsikringspremie kr. 5.181,-.
Selger opplyser om et årlig strømforbruk på ca. 15.351 kwh. Hytta har flere energieffektive løsninger, som for eksempel varmtvannsbereder som bruker 1/5 av en vanlig bereder. Selger opplyser om at de lå på ca. 0,5 kwh i timen i snitt i August. Varmtvannsbereder kan også tilkobles radiator for rimeligere løsning.  Det blir montert 10 REC Solar solcellepaneler nå i høst. Dette anlegget vil produsere ca 4000 Kwh og overskuddsstrøm kan selges til LOS/Agder energi. Dette sparer mye på forbruket av strøm.
Fiber fra Altifiber.

Tilstandsrapport

Selger har valgt å ikke innhente tilstandsrapport.

Sammendrag selgers egenerklæring

Se selgers egenerklæringsskjema for utfyllende informasjon.

Beliggenhet

Adkomst

Se kart. Hytta er merket med TIL SALGS-plakat fra Sørmegleren og det vil være skiltet ved fellesvisning.

Beliggenhet

Meget solrik og luftig beliggenhet sentralt på Bortelid med flott utsikt. Oppkjørte skiløyper rett ved og kort vei til alpinanlegg, skistadion og matbutikk. Det kan også nevnes blant annet flotte badeplasser, frisbeegolf bane, minigolf, ny sykkelløype, bensinpumper og el-bil ladere like i nærheten. Godt med oppkjørte skiløyper på vinteren og gode bade- og fiskemuligheter på sommeren. Flott badeblass med sandstrand i Bortelidtjønna. Nydelig turterreng sommer som vinter. Bortelid ligger ca. 650 moh. og er et av Agders mest snøsikre områder. Avstand 99 km. fra Kristiansand 110 km. fra Mandal, 127 km. fra Arendal og 237 km. fra Stavanger.

Tomt

Eierform: Festet tomt, Festeavgift: 1448
Det gjøres oppmerksom på at eiendommen er punktfestet. Grunneier er Anne Grethe Bortelid, Oddrun Bortelid, Tone Bortelid, Kjetil Bortelid Mæland og Ole-Martin Mæland. Årlig festeavgift er pr. 2022 kr. 1.448,-. Neste regulering av festeavgifter er i 2029. Festekontrakten utgår i år 2068. Det gjøres oppmerksom på at grunneier skal godkjenne overdragelsen. Se vedlagte festekontrakt. Grunneier opplyser om at det er mulighet for frikjøp av festetomt. Kostnad må eventuelt avklares nærmere med grunneier.

Parkering

Parkering utenfor hytta.

Offentlige opplysninger

Ferdigattest

Det foreligger ferdigattest datert 22.12.2020. Ferdigattesten gjelder Fritidsbustad gnr. 9 bnr. 7 fnr. 123. At en slik attest eksisterer gir ingen garanti for at det ikke er utført arbeid på boliger som ikke er byggemeldt eller godkjent.

Reguleringsplan

Eiendommen er regulert til Fritidsbebyggelse, tilhører reguleringsplan Detaljreguleringsplan for Løyningsknodden, ikrafttredelse 20.04.2015. På generell basis gjør vi oppmerksom på at det kan foreligge fremtidige planer hos kommunen for området rundt eiendommen, som megler ikke har mottatt opplysninger om. Det er ubebygde tomter i området hvor bygging kan forekomme. Begge nabotomtene er ubebygde. Det er også oppføring av bygg i området.

Vei / Vann / Avløp

Tilknyttet offentlig vann og avløp. Privat vei. Selger opplyser om en årlig kostnad på ca. 6.149,- for brøyting, parkering og løypeavgift.

Heftelser / Rettigheter

Heftelser som følger eiendommen:

Dagboknr.: 1998/3517-2/39, tinglyst 10.09.1998 - Festekontrakt - vilkår

Fra hovedbølet som eiendommen er fradelt fra, kan det være tinglyst heftelser i form av erklæringer/avtaler som ikke fremgår av grunnboken for denne eiendommen. Eiendommen overdras fri for pengeheftelser, med unntak av eventuelle erklæringer, avtaler, servitutter og panteheftelser som fremgår av salgsoppgaven og skal følge med eiendommen ved salg. Kjøpers bank vil få prioritet etter disse.

Energiattest

Oppvarmingskarakter Oransje - Energikarakter C

Odel

Nei

Konsesjon

Nei

Økonomi

Prisantydning og omkostninger

3 690 000,- (Prisantydning) Omkostninger 11 900,- (Boligkjøperforsikring HELP (valgfritt)) 2 800,- (Boligkjøperforsikring Pluss (valgfritt tillegg)) 585,- (Tingl.gebyr pantedokument) 585,- (Tingl.gebyr skjøte) 92 250,- (Dokumentavgift (forutsatt salgssum: 3 690 000,-)) 108 120,- (Omkostninger totalt) 3 798 120,- (Totalpris inkl. omkostninger)

Regnestykket forutsetter at det kun tinglyses en låneobligasjon og at eiendommen selges til prisantydning.

Offentlige avgifter

Kr. 18 042,08 pr. år Kommunale avgifter inkluderer avløp, vann og feiing. Oppgitt beløp er årsprognose for 2022. Se vedlagt dokument fra kommunen. Kommunale gebyrer er en kombinasjon av forskudd, abonnement og enkeltgebyrer fakturert etter levert tjeneste. Kommunen kjenner ikke samlet gebyr for en eiendom for et år før året er omme. Tjenestene vil normalt ha en prisøkning hvert år, samt at forbruk på ulike tjenester kan variere fra år til år.
Renovasjonsgebyr bra HÅR IKS kommer i tillegg på ca. kr. 3.072,5,- per år.

Eiendomsskatt

Det er ingen eiendomsskatt for denne eiendommen.

Formuesverdi

Kr.  990 000,- for år 2020.

Nøkkelinformasjon

Adresse med betegnelse

Løyningsknodden 79, Gnr. 9 Bnr. 7 Fnr. 123 i Åseral kommune.

Boligtype

Fritidseiendom

Eierform

Selveier

Vilkår og betingelser

Hvitevarer, løsøre og tilbehør

Følgende hvitevarer følger boligen: Kombiskap, Fryseskap/-boks, stekeovn/koketopp og oppvaskmaskin.
Hytta kan selges møblert etter egen avtale med selger.
Liste over løsøre og tilbehør må leses før budgivning. Her fremgår hvilke løsøre som skal følge eiendommen dersom dette var på eiendommen ved kjøpers besiktigelse om annet ikke er avtalt.

Boligselgerforsikring

Selger har ikke tegnet boligselgerforsikring.

Boligkjøperforsikring

Vedlagt i salgsoppgaven følger informasjon om Boligkjøperforsikring og Boligkjøperforsikring Pluss fra HELP Forsikring AS. Boligkjøperforsikring er en rettshjelpsforsikring som gir trygghet og profesjonell juridisk hjelp dersom det oppdages uventede feil eller mangler ved boligen de neste fem årene. Boligkjøperforsikring Pluss har samme dekning som boligkjøperforsikring + fullverdig advokathjelp på viktige rettsområder i privatlivet. Egenandel kr. 4 000,- påløper i tvistesaker. Les mer om begge forsikringene i vedlagte materiell eller på help.no. Det gjøres oppmerksom på at meglerforetaket mottar fra kr 2.200,- til kr 2.600,- avhengig av boligtype, i honorar for hver forsikringsavtale som formidles på Boligkjøperforsikring, samt kr 1 000,- i honorar for Boligkjøperforsikring Pluss..

Visning

Som annonsert eller etter avtale med megler på tlf 92 80 63 23.

Finn.no: Visningstekst

Sørmegleren sine visninger har påmelding. Påmelding gjøres enkelt ved å benytte knappen under. Ta kontakt med megler dersom oppsatt tidspunkt ikke passer. Det vil ikke bli avholdt visning uten påmelding, frist for påmelding er senest kl. 12.00 dagen før visningsdagen. Husk å laste ned salgsoppgaven digitalt før visning. Velkommen til en hyggelig visning!

Overtagelse

Etter avtale.

Finansiering

Vi anbefaler våre kunder å ta kontakt med vår samarbeidspartner Sparebanken Sør, på tlf. 38 10 92 00, for et uforpliktende tilbud.

Budgivning

Alle bud skal inngis skriftlig til megler. Det første budet må signeres, og budgiver må i tillegg legitimeres. Benytt "Gi bud"-knappen på våre annonser for å registrere ditt bud elektronisk. Dette er en enkel og sikker løsning som lar deg legitimere deg og signere budet elektronisk ved hjelp av BankID. Når første bud er gitt vil du motta en SMS-kvittering som du kan svare på for å gi eventuelle budforhøyelser. Budforhøyelser kan også gis ved å trykke "Gi bud" i våre annonser på nytt, eller via e-post eller andre skriftlige metoder. Megler skal så snart som mulig bekrefte skriftlig overfor budgiver at bud er mottatt. Bud som ikke er skriftlig eller som har kortere akseptfrist enn til kl. 12.00 første virkedag etter siste annonserte visning vil ikke bli formidlet til selger. Et bud er bindende for budgiver når budet er kommet til selgers kunnskap. Selger står fritt til å akseptere eller forkaste ethvert bud, og er således ikke forpliktet til å akseptere det høyeste budet på eiendommen. Megler skal, i den grad det er nødvendig og mulig, informere de involverte i budrunden skriftlig om status i budgivningen. Megler er forpliktet til å legge til rette for en forsvarlig avvikling av budrunden, og for at budene skal kunne bli behandlet og videreformidlet skriftlig til alle involverte parter, må et hvert bud ha en tilstrekkelig lang akseptfrist. Selger må skriftlig akseptere budet før budaksept kan formidles til budgiver. Selger og kjøper har krav på å få utlevert kopi av budjournalen straks etter at handel er kommet i stand. Alle som har inngitt bud på eiendommen kan på forespørsel få en kopi av anonymisert budjournal etter at budrunden er avsluttet. For øvrig vises det til "Forbrukerinformasjon om budgivning", som er på baksiden av budskjemaet. Det forutsettes at hjemmel overføres til kjøper.

Lovverk

Eiendommen selges etter reglene i avhendingsloven. Eiendommen skal overleveres kjøper i tråd med det som er avtalt. Det er viktig at kjøper setter seg grundig inn i alle salgsdokumentene, herunder salgsoppgave, tilstandsrapport og selgers egenerklæring. Kjøper anses kjent med forhold som er tydelig beskrevet i salgsdokumentene. Forhold som er beskrevet i salgsdokumentene kan ikke påberopes som mangler. Dette gjelder uavhengig av om kjøper har lest dokumentene. Alle interessenter oppfordres til å undersøke eiendommen nøye, gjerne sammen med fagkyndig før bud inngis. Kjøper som velger å kjøpe usett kan ikke gjøre gjeldende som mangel noe han burde blitt kjent med ved undersøkelsen. Dersom det er behov for avklaringer, anbefaler vi at kjøper rådfører seg med eiendomsmegler eller en bygningssakyndig før det legges inn bud. Hvis eiendommen ikke er i samsvar med det kjøperen må kunne forvente ut ifra alder, type og synlig tilstand, kan det være en mangel. Det samme gjelder hvis det er holdt tilbake eller gitt uriktige opplysninger om eiendommen. Dette gjelder likevel bare dersom man kan gå ut i fra at det virket inn på avtalen at opplysningen ikke ble gitt eller at feil opplysninger ikke ble rettet i tide på en tydelig måte. En bolig som har blitt brukt i en viss tid, har vanligvis blitt utsatt for slitasje og skader kan ha oppstått. Slik bruksslitasje må kjøper regne med, og det kan avdekkes enkelte forhold etter overtakelse som nødvendiggjør utbedringer. Normal slitasje og skader som nødvendiggjør utbedring, er innenfor hva kjøper må forvente og vil ikke utgjøre en mangel.

Boligen kan ha en mangel dersom det er avvik mellom opplyst og faktisk areal, forutsatt at avviket er på 2% eller mer og minimum 1 kvm. Ved beregning av et eventuelt prisavslag eller erstatning må kjøper selv dekke tap/kostnader opptil et beløp på kr 10 000 (egenandel). Dersom kjøper ikke er forbruker selges eiendommen «som den er», og selgers ansvar er da begrenset jf. avhl. § 3-9, 1. ledd 2. pktm. Avhendingsloven § 3-3 (2) fravikes, og hvorvidt en innendørs arealsvikt karakteriseres som en mangel vurderes etter avhendingsloven § 3-8. Informasjon om kjøpers undersøkelsesplikt, herunder oppfordringen om å undersøke eiendommen nøye, gjelder også for kjøpere som ikke anses som forbrukere. Med forbrukerkjøp menes kjøp av eiendom når kjøperen er en fysisk person som ikke hovedsakelig handler som ledd i næringsvirksomhet.

Hvitvasking

I henhold til lov om hvitvasking og terrorfinansiering har megler plikt til å gjennomføre kontrolltiltak ovenfor kunder. Dette innebærer å bekrefte kunders identitet, innhente opplysninger om reelle rettighetshavere og kundeforholdets formål og tilsiktede art. Videre skal megler kontrollere midlenes opprinnelse, samt gjennomføre kundekontroll av personer med disposisjonsrett til konto som benyttes ved transaksjoner til klientkonto.

Kundekontroll skal gjennomføres løpende gjennom hele oppdragsperioden, dersom megler på noe tidspunkt ikke får gjennomført tilstrekkelig kundekontroll har megler rett til å avvikle kundeforholdet.

Megler er underlagt rapporteringsplikt til Økokrim ved mistanke om brudd på hvitvaskingsloven. Melding sendes Økokrim uten at partene varsles og megler kan i enkelte tilfeller ha plikt til å stanse gjennomføring av handelen. Partene i handelen kan komme i ansvar for tap den andre part påføres som følge av brudd på hvitvaskingsregelverket, partenes rettigheter ved mislighol

Oppgjør

Kjøpesum med tillegg av omkostninger skal være disponibelt på meglers klientkonto innen overtagelse. Normalt innebærer dette at fullt oppgjør må være innbetalt på meglers klientkonto senest to virkedager før avtalt overtagelsesdato.
Eventuelle vilkår knyttet til innbetalingen, eksempelvis pantedokument som skal tinglyses til fordel for kjøpers bank, må være megler i hende i god tid før overtagelse kan finne sted. Sørmegleren AS tar ikke imot innbetalinger fra utlandet, innbetaling av oppgjør skal foretas samlet fra kjøpers konto i norsk finansinstitusjon.

Megler tar ikke imot oppgjør i form av kontanter eller bankremisse.

Salgsoppgave og vedlegg

Oppdragsnummer

17-22-0034

Salgsoppgave og vedlegg

Salgsoppgaven med tilhørende vedlegg må gjennomgås før budgivning. Dokumentasjonen anses som kjøpers beslutningsgrunnlag.
Komplett oversikt over alle dokumenter megler har mottatt fra det offentlige/forretningsfører er tilgjengelig på Sørmeglerens hjemmeside www.sormegleren.no/17-22-0034. Dokumentene kan også fås hos megler ved forespørsel.
Det tas forbehold om endringer i offentlige avgifter/gebyrer.

Ansvarlig megler

Avd. leder / Eiendomsmegler Jan Terje Halvorsen, tlf. 92 80 63 23

Vederlag

Digital grunnpakke Fritid (Kr.2 990) Oppgjør (Kr.9 900) Panterett med urådighet - Statens Kartverk (Kr.585) Provisjon (forutsatt salgssum: 3 690 000,-) (Kr.55 350) Tilrettelegging (Kr.14 500) Totalt kr. (Kr.83 325)

Sørmegleren AS org. nr.

944 121 331
Varenummer: 3059397