Åseral

Løyningsknodden 65

Prisantydning
5 290 000 kr
Omkostninger
36 170 kr
Totalpris
5 326 170 kr
Kommunale avgifter
9 152 kr / år
Byggeår
2022
P-rom
Ikke oppgitt
Bruksareal
148 ㎡
Tomteareal
403 ㎡
Antall soverom
5
Eierform
Selveier
Eiendomstype
Hytte

Oversikt

Om eiendommen

Bortelid - Ny hytte under oppføring med fantastiske sol- og utsiktsforhold

Om eiendommen

Innhold

1.etg.: Gang,stue/kjøkken, vaskerom, bod og 2 soverom.
Loft: Gang, loftstue/soverom, bad, bod og 2 soverom.
Innvendige bilder av ferdig hytte er fra tilsvarende nabohytte som nettopp er ferdigstilt.

Selger har gjort endringer i tegninger i forhold til byggemelding. Endringer er gjort på bakgrunn av erfaring med ferdigstilt tilsvarende hytte. Det er endret størrelse og plassering av noen vinduer, samt gjort endringer på rom i 1 etg og romfordeling i 2 etg. Bruttoareal og hyttens utforming er ikke endret. Tegninger vedlagt prospekt et selgers oppdaterte tegninger av hytten. Selger sender inn og får godkjent oppdaterte tegninger i kommunen innen kjøpers overtagelse.

BRA mottatt på tegninger fra arkitekt. Arealene som er oppgitt på tegninger i denne salgsoppgaven er angitt som Bruksareal (BRA). BRA er det areal av bruksenheten som ligger innenfor omsluttende vegger. I BRA medregnes også areal som opptas av vegger, rør og ledninger, sjakter, søyler, innredningsenheter o.l. innenfor bruksenheten (NS3940:2012).

Standard

Flott hytte under oppføring med gjennomgående god standard og gjennomgående flott materialvalg. Mulighet for påvirkninger hvis man kommer tidlig inn i byggeprosessen. Innhold: Romslig gang med god garderobeplass. Vaskerom med opplegg vaskemaskin, wc og vask med videre inngang til praktisk bod som også har utvendig inngang. Bad med dushjørne, wc og baderomsinnredning. Stor stue med god takhøyde og store panorama vinduer som gjør at du får en fantastisk følelse av at utsikten kommer inn i stuen. Innbydende kjøkken med god skapplass. 2 soverom. Loft: Gang, bad med dusj, wc og baderomsinnredning, bod, 2 soverom samt et stort soverom/stue med flere bruksmuligheter. Se ellers vedlagte byggebeskrivelse.

Oppvarming

Dersom det er rom i boligen som ikke har vegg/fastmonterte ovner, så følger det heller ikke med ovner i disse rommene.

Diverse

Fiber til hyttevegg

Beliggenhet

Adkomst

Fra Kristiansand kjør RV 9 mot Evje. Ved ESSO-stasjonen på Hornnes ta av til venstre i rundkjøringen mot Bortelid. Når man er kommet til butikken på Bortelid ta til høyre ved Røde Kors-hytten og følg veien ca. 50 meter og ta veien opp til høyre. Kjør rett frem til du kommer til toppen og hytten ligger på venstre side. Hytten er merket med Sørmegleren til salgs plakat. Fellesvisning vil bli skiltet.

Beliggenhet

Meget solrik og luftig beliggenhet på toppen av Løyningsknodden sentralt på Bortelid, Panorama utsikt over fjellheimen. Oppkjørte skiløyper rett ved og kort vei til alpinanlegg, skistadion og matbutikk. Det kan også nevnes blant annet flotte badeplasser, frisbeegolf bane, minigolf, ny sykkelløype, bensinpumper og el-bil ladere like i nærheten. Godt med oppkjørte skiløyper på vinteren og gode bade- og fiskemuligheter på sommeren. Flott badeblass med sandstrand i Bortelidtjønna. Nydelig turterreng sommer som vinter. Bortelid ligger ca. 650 moh. og er et av Agders mest snøsikre områder. Avstand 99 km. fra Kristiansand 110 km. fra Mandal, 127 km. fra Arendal og 237 km. fra Stavanger.

Tomt

Areal: 403 kvm, Eierform: Eiet tomt

Parkering

Godt med biloppstillingsplasser på tomten.

Offentlige opplysninger

Ferdigattest

Det skal foreligge midlertidig brukstillatelse ved overtakelse. Det er selgers ansvar å fremskaffe ferdigattest på boligen. Kjøper er gjort oppmerksom på, og aksepterer at en slik ferdigattest normalt foreligger først noe tid etter overtakelsestidspunktet. Det forutsettes i så fall at det foreligger midlertidig brukstillatelse. Dersom ferdigattest ikke foreligger ved overtakelse, kan kjøper i medhold av bustadoppføringslovas § 31 holde tilbake et beløp på meglers klientkonto som sikkerhet frem til ferdigattest foreligger. Det gjøres oppmerksom på at tilbakeholdt beløp må stå i samsvar med forholdene som gjenstår for at ferdigattest kan foreligge. En uavhengig takstmann kan avgjøre rettmessig tilbakehold, og takstmann får da fullmakt til å frigi beløpet når forholdet som hindrer ferdigattest er utbedret.

Reguleringsplan

Eiendommen er regulert til fritidsbebyggelse, tilhører detaljregulering for Løyningsknodden, datert 20.04.2015. Eiendommen grenser til friområde. Det kan derfor hvile begrensninger i forhold til utvikling av eiendommen, herunder bygging m.m. Det er regulert fortetting i området. Se vedlagte reguleringskart for tomteinndeling til fremtidig fritidsbebyggelse. På generell basis gjør vi oppmerksom på at det kan foreligge fremtidige planer hos kommunen for området rundt eiendommen, som megler ikke har mottatt opplysninger om.

Vei / Vann / Avløp

Tilknyttet offentlig vann og avløp.

Heftelser / Rettigheter

Heftelser som følger eiendommen:

Dagboknr.: 900106 Tinglyst: 12.07.1924 - utskifting
Overutskifting, overført fra 4224-9/509, gjelder denne registerenheten med flere

Dagboknr.: 4238 Tinglyst: 17.12.1976 - Jordskifte
Grensegangssak, overført fra 4224-9/509, gjelder denne registerenheten med flere

Dagboknr.: 2762 Tinglyst: 09.09.1977 - Erlæring/ avtale
Bestemmelse om sameie vedr dette bruk og gnr 13 bnr 8, overført fra 4224-9/509, gjelder denne registerenheten med flere

Dagboknr.: 990079 Tinglyst: 14.09.1978 - Elektriske kraftlinjer
Overført fra 4224-9/509, gjelder denne registerenheten med flere

Dagboknr.: 4809 Tinglyst: 02.11.1987 - Erklæring / avtale
Grunneiererk. vedr. kraftlinje -VAE
Overført fra 4224-9/509,  gjelder denne registerenheten med flere

Dagboknr.: 3962 Tinglyst: 07.10.1998 - Jordskifte
Overført fra 4224-9/509,  gjelder denne registerenheten med flere

Dagboknr.: 4823 Tinglyst: 27.10.1999 - Jordskifte
Overført fra 4224-9/509,  gjelder denne registerenheten med flere

Dagboknr.: 660387 Tinglyst: 14.08.2008 - Jordskifte
Sak 1000-2005-0017 Tjaldal m.fl. v/ Marnar jordskifterett
Overført fra 4224-9/509,  gjelder denne registerenheten med flere


Eiendommen er fradelt etter elektronisk tinglysning trådde i kraft, og da følger alle servitutter med fra hovedbruket. Servituttene har fulgt med fra gnr. 9 og bnr. 509 når eiendommen ble fradelt. Servituttene er ikke hentet inn fra Kartetverket. Konferer megler.

Fra hovedbølet som eiendommen er fradelt fra, kan det være tinglyst heftelser i form av erklæringer/avtaler som ikke fremgår av grunnboken for denne eiendommen. Eiendommen overdras fri for pengeheftelser, med unntak av eventuelle erklæringer, avtaler, servitutter og panteheftelser som fremgår av salgsoppgaven og skal følge med eiendommen ved salg. Kjøpers bank vil få prioritet etter disse.

Rettigheter som følger eiendommen:
Ingen rettigheter funnet.

Utleie

Hytten har ikke egen utleiedel, men kan fritt leies ut.

Energiattest

Når en bolig selges før den er ferdig bygget, skal selger oppfylle plikten for energi- og oppvarmingskarakter og lage fullstendig energiattest ved ferdigstillelse. Prosjektet bygges etter teknisk forskrift etter plan og bygningsloven, gjeldende fra 2010 (TEK 10).

Odel

Nei

Konsesjon

Nei

Økonomi

Prisantydning og omkostninger

5 290 000,- (Prisantydning) Omkostninger 585,- (Tingl.gebyr pantedokument) 585,- (Tingl.gebyr skjøte) 35 000,- (Dokumentavgift (av tomteverdi kr 1 400 000)) 36 170,- (Omkostninger totalt) 5 326 170,- (Totalpris inkl. omkostninger)

Regnestykket forutsetter at det kun tinglyses en låneobligasjon og at eiendommen selges til prisantydning.

Offentlige avgifter

Kr. 9 152 pr. år
Beløpet inkluderer abonnementsgebyr vann og avløp, måleleie, feieavgift og renovasjon. I tillegg kommer forbruksavgift vann kr. 19,44 pr m3 og avløpr kr. 53,29 pr m3.

Det vil i tillegg tilkomme årlig avgift til Bortelid Utmarkslag for fjellparkavgift, løypekjøring og brøyting.

Formuesverdi

Formuesverdien er p.t. ikke fastsatt. Formuesverdien fastsettes av Ligningskontoret etter nyberegningsmodell som tar hensyn til om boligen er en såkalt "primærbolig" (der boligeieren er folkeregistrert bosatt) eller "sekundærbolig" (andre boliger man eier). Formuesverdien for primærboliger vil utgjøre 25% av den beregnede kvadratmeter prisen multiplisert med boligens areal. For sekundærboliger vil formuesverdien utgjøre 90% av den beregnede kvadratmeterprisen multiplisert med boligens areal. Nærmere informasjon kan finnes på Skatteetatens hjemmeside, www.skatteetaten.no.

Nøkkelinformasjon

Adresse med betegnelse

Løyningsknodden 65, Gnr. 9 Bnr. 596 i Åseral kommune.

Boligtype

Hytte

Eierform

Selveier

Vilkår og betingelser

Garantier

Boligene selges ihht. Lov om Bustadoppføring, og selger plikter å stille garanti på 3 % av kjøpesummen i byggetiden og 5 % av kjøpesummen i 5 år etter overlevering av leilighetene til kjøper. Eventuell overføring av innbetalt forskuddsbeløp fra megler til selger er avhengig av at selger har stilt garanti ihht. bustadoppføringslovas § 47.

Kjøpekontrakter

Sørmeglerens standard kjøpekontrakt vil bli benyttet  ved salget.

Visning

Som annonsert eller etter avtale med megler på tlf 95 00 00 00.

Finn.no: Visningstekst

Sørmegleren sine visninger har påmelding. Påmelding gjøres enkelt ved å benytte knappen under. Ta kontakt med megler dersom oppsatt tidspunkt ikke passer. Det vil ikke bli avholdt visning uten påmelding, frist for påmelding er senest kl. 12.00 på visningsdagen. Husk å laste ned salgsoppgaven digitalt før visning. Velkommen til en hyggelig visning!

Overtagelse

Etter avtale.

Finansiering

Vi anbefaler våre kunder å ta kontakt med vår samarbeidspartner Sparebanken Sør, på tlf. 38 10 92 00, for et uforpliktende tilbud.

Budgivning

Alle bud skal inngis skriftlig til megler. Det første budet må signeres, og budgiver må i tillegg legitimeres. Benytt "Gi bud"-knappen på våre annonser for å registrere ditt bud elektronisk. Dette er en enkel og sikker løsning som lar deg legitimere deg og signere budet elektronisk ved hjelp av BankID. Når første bud er gitt vil du motta en SMS-kvittering som du kan svare på for å gi eventuelle budforhøyelser. Budforhøyelser kan også gis ved å trykke "Gi bud" i våre annonser på nytt, eller via e-post eller andre skriftlige metoder. Megler skal så snart som mulig bekrefte skriftlig overfor budgiver at bud er mottatt. Bud som ikke er skriftlig eller som har kortere akseptfrist enn til kl. 12.00 første virkedag etter siste annonserte visning vil ikke bli formidlet til selger. Et bud er bindende for budgiver når budet er kommet til selgers kunnskap. Selger står fritt til å akseptere eller forkaste ethvert bud, og er således ikke forpliktet til å akseptere det høyeste budet på eiendommen. Megler skal, i den grad det er nødvendig og mulig, informere de involverte i budrunden skriftlig om status i budgivningen. Megler er forpliktet til å legge til rette for en forsvarlig avvikling av budrunden, og for at budene skal kunne bli behandlet og videreformidlet skriftlig til alle involverte parter, må et hvert bud ha en tilstrekkelig lang akseptfrist. Selger må skriftlig akseptere budet før budaksept kan formidles til budgiver. Selger og kjøper har krav på å få utlevert kopi av budjournalen straks etter at handel er kommet i stand. Alle som har inngitt bud på eiendommen kan på forespørsel få en kopi av anonymisert budjournal etter at budrunden er avsluttet. For øvrig vises det til "Forbrukerinformasjon om budgivning", som er på baksiden av budskjemaet. Det forutsettes at hjemmel overføres til kjøper.

Lovverk

Boligene selges iht. bustadsoppføringslova av 13. juni 1997 nr. 43. Bustadoppføringslova kommer ikke til anvendelse der Kjøper anses som profesjonell/investor. I slike tilfeller vil handelen i hovedsak reguleres av lov om avhending av fast eiendom av 3. juli 1992 nr. 93. Når bindende avtale inngås etter ferdigstillelse selges boligene etter avhendingsloven. Dersom kjøper ikke er forbruker selges eiendommen «som den er», og selgers ansvar er da begrenset jf. avhl. § 3-9, 2. pktm.

Hvitvasking

I henhold til lov om hvitvasking og terrorfinansiering har megler plikt til å gjennomføre kontrolltiltak ovenfor kunder. Dette innebærer å bekrefte kunders identitet, innhente opplysninger om reelle rettighetshavere og kundeforholdets formål og tilsiktede art. Videre skal megler kontrollere midlenes opprinnelse, samt gjennomføre kundekontroll av personer med disposisjonsrett til konto som benyttes ved transaksjoner til klientkonto.

Kundekontroll skal gjennomføres løpende gjennom hele oppdragsperioden, dersom megler på noe tidspunkt ikke får gjennomført tilstrekkelig kundekontroll har megler rett til å avvikle kundeforholdet.

Megler er underlagt rapporteringsplikt til Økokrim ved mistanke om brudd på hvitvaskingsloven. Melding sendes Økokrim uten at partene varsles og megler kan i enkelte tilfeller ha plikt til å stanse gjennomføring av handelen. Partene i handelen kan komme i ansvar for tap den andre part påføres som følge av brudd på hvitvaskingsregelverket, partenes rettigheter ved mislighol

Oppgjør

Kjøpesum med tillegg av omkostninger skal være disponibelt på meglers klientkonto innen overtagelse. Normalt innebærer dette at fullt oppgjør må være innbetalt på meglers klientkonto senest to virkedager før avtalt overtagelsesdato.
Eventuelle vilkår knyttet til innbetalingen, eksempelvis pantedokument som skal tinglyses til fordel for kjøpers bank, må være megler i hende i god tid før overtagelse kan finne sted. Sørmegleren AS tar ikke imot innbetalinger fra utlandet, innbetaling av oppgjør skal foretas samlet fra kjøpers konto i norsk finansinstitusjon.

Megler tar ikke imot oppgjør i form av kontanter eller bankremisse.

Salgsoppgave og vedlegg

Oppdragsnummer

13-22-0037

Salgsoppgave og vedlegg

Salgsoppgaven med tilhørende vedlegg må gjennomgås før budgivning. Dokumentasjonen anses som kjøpers beslutningsgrunnlag.
Komplett oversikt over alle dokumenter megler har mottatt fra det offentlige/forretningsfører er tilgjengelig på Sørmeglerens hjemmeside www.sormegleren.no/13-22-0037. Dokumentene kan også fås hos megler ved forespørsel.
Det tas forbehold om endringer i offentlige avgifter/gebyrer.

Ansvarlig megler

Eiendomsmegler Geir Flaa Johansen, tlf. 95 00 00 00

Vederlag

Provisjon (forutsatt salgssum: 5 290 000,-) (Kr.60 000) Digital grunnpakke (Kr.2 990) Panterett med urådighet - Statens Kartverk (Kr.585) Oppgjørshonorar (Kr.9 900) Tilretteleggingshonorar (Kr.14 000) Totalt kr. (Kr.87 475)

Sørmegleren AS org. nr.

944 121 331
Varenummer: 3058233