Åseral

Løyningsknodden 33

Prisantydning
2 990 000 kr
Omkostninger
91 220 kr
Totalpris
3 081 220 kr
Formuesverdi
5 686 005 kr
Kommunale avgifter
5 442 kr / år
Byggeår
2002
P-rom
85 ㎡
Bruksareal
90 ㎡
Antall soverom
3
Eierform
Selveier
Eiendomstype
Hytte

Oversikt

Om eiendommen

Bortelid - Meget tiltalende hytte med flott utsikt og sentral beliggenhet - Utestue og boblebad

Om eiendommen

Innhold

1.etg.: Gang, stue/kjøkken, bad, vaskerom/bod og 3 soverom.
Hems: Stort rom benyttet som stue/soverom (ikke godkjent for varig opphold/beboelse). Hems har ikke måleverdig høyde, ca 180cm. 19 kvm. gulvflate. Frittstående anneks/bod. Utestue.

Standard

Meget tiltalende og velholdt hytte med flott opparbeidet uteområde med blant annet uteplasser, utepeis, utendørs boblebadekar, terrasser, blomsterbed, hagestue og pergola. Frittstående anneks/bod. Innhold 1.etg.: Gang med garderobeplass og inngang vaskerom/bod med innredning og opplegg vaskemaskin. Luftig stue med flott flaskeskåren panel, utgang terrasse, peisovn og god spiseplass. Åpen kjøkkenløsning med pen malt innredning. Kjøleskap, komfyr og oppvaskmaskin. Pent bad med dusjkabinett, wc, baderomsinnredning og skap. 3 soverom med plass til garderobeskap hvorav et med integrert seng. Stor hems med lav takhøyde som er innredet som stue/soverom (hems er ikke godkjent for varig opphold/beboelse).

Arealer med beskrivelse

Primærrom: 85 kvm, Bruksareal: 90 kvm Sekundærrom: 5 kvm.
P-rom inkl.: Stue/kjøkken, gang, bad, soverom, soverom 2, soverom 3.
S-rom inkl.: Vaskerom/bod.

Hems er ikke måleverdig høyde, ca 180cm. 19 kvm gulvflate. Anneks/bod ikke medtatt eller vurdert.

Arealer og rombenevnelser er hentet fra tilstandsrapport. Benevnelsen viser hva rommene benyttes til i dag, ikke hva de opprinnelig er godkjent som.

Det er avvik mellom godkjente tegninger og dagens planløsning. Platting/terrasse rundt hytte er ikke på opprinnelige tegninger og trolig ikke byggesøkt kommunen. Små vinduer på fasade nord er ikke satt inn som vist på opprinnelige tegninger. Vaskerom/bod er opprinnelig godkjent som bod og det ombygde rommet er ikke godkjent for varig opphold. Tidligere badstue i del av bad, fjernet. Det ombygde rommet er godkjent for varig opphold. Det foreligger ikke tegninger av hems. Hems er ikke godkjent for varig opphold/beboelse. Det foreligger ingen dokumentasjon/tegninger av anneks/hagestue og bygget er trolig ikke byggesøkt kommunen. Ulovlige tiltak vil kommunen kunne forfølge og kreve omsøkt etter dagens regelverk. Risiko og eventuelle kostnader forbudet med eventuell søknad-/godkjenning påhviler kjøper.

Byggeår og byggemåte

2002 i følge Åseral kommune.

Påkostning og modernisering

Arbeidene er utført som egeninnsats med hjelp fra sønnen som er snekker + rørarbeider fra rørlegger Hagen og elektriske arbeider fra Evje Elektro
2011: Innvendig opp pussing med behandling av tak, dører, vinduer og vegger, Pusset opp kjøkken.
2012: Bytte gulv i stue og gang, Steinsetting av pipe, ny underlagsplate for ovn, tilbygg på utvendig bod med nytt tak med torv på hele bua.
2013: Ny veranda i tre og parkstein + levegger og utepeis i betongblokker, Opp pussing av alle soverom.
2014: Pusset opp loftstua.
2017: Ny platting og levegger i betongstein ved inngang.
2018: Ny platting med utepeisen.
2019: Ny utebu, Opp pussing av kjøkken med fliser over benk, ny armatur osv.
2020: Installere Jacuzzi med ny platting, opp pussing bad med nytt gulv, ny wc, vask, dusj, behandling vegger og tak osv.
2121: Pergola på inngangs siden og utekjøkken ved jacuzzi + utvidelse av platting.
2022: Parkstein i oppkjørsel + blomster bed i betongstein, blomsterkasse med spiler, beiset hele hytta og bua.

Oppvarming

Ved og elektrisk.
Peisovn i stuen. Varmekabler i gulv i gang og bad.
Dersom det er rom i boligen som ikke har vegg/fastmonterte ovner, så følger det heller ikke med ovner i disse rommene.

Tilstandsrapport

Tilstandsrapport basert på innholdskrav i ny forskrift til avhendingsloven er vedlagt denne salgsoppgaven. Vi oppfordrer interessenter til å sette seg grundig inn i rapporten før budgivning. Kjøper anses å være kjent med opplysninger som fremgår av tilstandsrapporten, og vil således ikke kunne gjøre gjeldene mangler som fremgår av rapporten.  

Tilstandsrapporten er utarbeidet av M2 Takst AS den 16.03.23, og er gyldig i 1 år etter rapportdato. Ved eldre rapporter anbefales interessenter å undersøke eiendommen grundig. Det gjøres oppmerksom på at rapporten kun omhandler boligen, eventuelle øvrige bygninger på eiendommen er ikke vurdert.

Bygningssakskyndigs konklusjon:
Hytte bygget 2002, dagens eier har eid siden 2011. Usjenert, men likevel svært sentralt. Gode uteområder og romslig hytte. Like ved skiløype, butikk mm.
Moderniserte overflater, samtidig eldre bygningsdeler som tilsier videre mulig vedlikehold i fremtid. Usikre løsninger våtrom, men de fungerer ved normal bruk. Merknader påpekt rapport.
Grunnet snø på befaringsdagen er lite av de utvendige flater og bygningsdeler kontrollert. Det tas forbehold om skjulte feil og mangler/avvik.
Der det gis tg2 og tg3 så er det gitt en tiltaksbeskrivelse.
Dette er takstmannens vurdering, og er på ingen måte fasit på tiltak, men en vurdering utfra fornuft/økonomi, risiko for avvik mm. Kjøper må selv vurdere tiltak.
Enkelte bygningsdeler vurderes utfra en nyere byggeforskrift.
Dette tilsier at ting kan være bygget riktig utfra byggeår, men at det likevel får et avvik utfra dagens forskrifter. Når man leser rapporten så er det viktig at man leser både beskrivelse, avviks beskrivelse og tiltaks beskrivelse, da får man god oversikt.
Spørsmål vedrørende rapporten kan stilles i kontortid mellom 8-16 på hverdager, til tlf 454 77 777, eller e-post: post@m2takst.no.
Forøvrig må hele rapporten leses og deretter bruke god tid på visning.

Følgende avvik har fått TG3 eller TG2:
TG3:
Utvendig > Nedløp og beslag:
Mer enn halvparten av forventet brukstid er passert på renner/nedløp/beslag. Takrenner av plast. det er synlig tegn til drypp/utettheter i skjøt. Disse må undersøkes nærmere. Vindski av tre, det er stedvis observert råte. Tg3.

Innvendig > Innvendige trapper:
Åpninger mellom trinn i innvendig trapp er større enn dagens forskriftskrav. Det er ikke montert rekkverk.

Våtrom > Overflater Gulv > Bad:
Det er avvik: NorskStandard gir en tg3 når det er feil fall på gulv. I et våtrom ønsker man fall. Mot sluk i rommet slik at man er trygg på at evt lekkasjevann ledes mot sluk ved lekkasje eler vannsøl. Det er stedvis feil fall i rommet. Videre ingen synlig oppkant ved dørsvill. Belegg ligger på flytsparkel som igjen har fliser under. Belegg er ikke festet ned i sluk.

Våtrom > Sluk, membran og tettesjikt > Bad:
Det kan ikke konstateres synlig bruk av membran/tettesjikt på våtrommet. Ikke synlig noe membranløsning i sluk, men liten tilgang grunnet kabinett. Mulig fraværende, tg3. Uansett er evt membrlnøsning fra byggeår som gir at mer enn halvparten av estimert levetid er oppnådd. Belegg er ikke festet ned i sluken, så evt membranløsning er under fliser og fra byggeår.

Våtrom > Ventilasjon > Bad:
Det er avvik: Ingen lufteventil, NorskStandard gir tg3. Mindre lufteventil i ventil vindu.

Våtrom > Vaskerom/bod generelt > Vaskerom /bod:
Det er avvik: Det er noe lokalt fall fra dør til sluk,ellers lite kontrollert grunnet lagrede gjenstander. Rommet er opprinnelig en bod. Det er sluk i rommet, men ingen synlig membranløsning i sluk, ei heller rundt rørgjennomføringer. Rommet vil fungere i det daglige ved normal bruk, men ved evt lekkasje så kan man ikke gå god for løsninger og det gis derav en tg3. Trepanel vegger. Ingen lufteventil foruten lufteventil vindu.

TG2:
Utvendig > Veggkonstruksjon:
Det er avvik: Det er lufting bak kledning men horisontalt lekte i nedre del som kan redusere luftingen noe. Ellers ikke observert åpenbare avvik ved observasjon men lite kledning synlig pga snø og redusert tilgang.

Utvendig > Vinduer:
Det er avvik: Stedvis litt malingflass sprosser mm.

Utvendig > Balkonger, terrasser og rom under balkonger:
Rekkverket er for lavt i forhold til dagens krav til rekkverkshøyder. Byggeforskrifter ble endret i 2017 til at rekkverk/gjerde skal være 100cm. Tidligere krav var 90cm og lavere avhengig av år. Bedømmes etter dagens forskrift.

Innvendig > Pipe og ildsted:
Ildfast plate mangler på gulvet under sotluke/feieluke på pipe.

Innvendig > Innvendige dører:
Det er avvik: Dørene ble funksjonstestet for heng i karm og svill. Enkelte av dem har redusert funksjon/tar i svill.

Våtrom > Overflater vegger og himling > Bad:
Det er avvik: Det er ingen innboksing eller dampsperrre over spot lights. Dette kan medføre at vanndamp fra rommet trekker opp i takkonstruksjon og medfører kondens/frost mot undertak/takkonstruksjon. Spottene kan med fordel også byttes til led spotter.

Tekniske installasjoner > Vannledninger:
Det mangler tettemuffer i enden av varerør på rør-irør-system. Funksjon til rør i rør er at evt lekkasjevann skal ledes til fordelerskap med kontrollert drenering til rom med sluk. Fordelerstamme plassert på vegg i vaskerom/bod og bad. Det er ikke fuktsikre løsninger i rommet, dog er det fliser. Men risiko for at evt lekkasjevann vil spre seg noe i konstruksjoner som ikke er ønskelig.

Tekniske installasjoner > Varmtvannstank:
Det er påvist at varmtvannstank er over 20 år Det er ikke påvist tilfredsstillende el-tilkobling av varmtvannstank iht. gjeldende forskrift. I nye leiligheter og eneboliger skal man i henhold til nye forskrifter fasttilkoble alle varmtvannsberedere, dvs ikke koble via stikkontakt. Krav fra 2014.

Tekniske installasjoner > Elektrisk anlegg:
Sikinrgskap plasser i vaskerom/bod. Automatsikringer.

For de bygningsdeler som har fått tilstandsgrad 2 og 3, og hvor det er påregnelig med tiltak, har bygningssakskynding utarbeidet et estimert kostnadsintervall. Se tilstandsrapport for mer informasjon.

Sammendrag selgers egenerklæring

Kjenner du til om det er utført arbeid på bad/våtrom?
- Ja, av faglært og ufaglært/egeninnsats/dugnad. Beskrivelse Rørlegger har gjort dusj, toalett og vask. Har malt og lagt gulvbelegg selv. Arbeid utført av Rørlegger Hagen, Åseral.

Kjenner du til feil eller om har vært utført arbeid/kontroll på vann/avløp?
- Ja, kun av faglært. Beskrivelse Bad og utekran. Arbeid utført av Rørlegger Hagen, Åseral.

Kjenner du til om det er/har vært sopp/råteskader/insekter/skadedyr på eiendommen som rotter, mus, maur eller lignende?
- Ja, har vært mus innom to ganger, tatt med felle.

Kjenner du til om det er/har vært utført arbeid på el-anlegget eller andre installasjoner (f.eks. oljetank, sentralfyr, ventilasjon)?
- Ja, kun av faglært. Beskrivelse Tilkobling jazzuci og to utekontakten. Arbeid utført av Evje elektro.

Kjenner du til om det har vært utført arbeid på terrasse/garasje/tak/fasade?
- Ja, av faglært og ufaglært/egeninnsats/dugnad. Beskrivelse Terrasse, pergola, utekjøkken, utebu. Arbeid utført av Per og Joachim Hodne.

Kjenner du til om det foreligger påbud/heftelser/krav/manglende tillatelser vedrørende eiendommen?
- Ja, Utebu mangler godkjennelse.

Se selgers egenerklæringsskjema for utfyllende informasjon.

Beliggenhet

Adkomst

Fra Kristiansand kjør RV9 mot Evje. I rundkjøringen ved Esso-stasjonen på Hornnes ta av til høyre mot Bortelid. Når man er kommet til butikken på Bortelid ta til høyre ved Røde Kors-hytten og følg veien nedover ca. 50 meter og til høyre opp stikkvei til hytten (rett etter vei til Løyningsknodden) Hytten er merket med Sørmegleren tilsalgs-plakat. Fellesvisning vil bli skiltet.

Beliggenhet

Flott, solrik, luftig og sentral beliggenhet i umiddelbar nærhet fra oppkjørte skiløyper, butikk, el-bil lader, bensin/diesel pumper, sandstrand og nydelig turterreng sommer som vinter. Alpinanlegg, ski stadion og lysløype like i nærheten.Utsikt mot alpinanlegget og fjellheimen. Gode bade- og fiskemuligheter om sommeren og godt utvalg med oppkjørte skiløyper på vinteren.  Det kan også nevnes blant annet  sandstrand,  frisbeegolf bane, minigolf, ny sykkelløype og rulleski løype like i nærheten. Sol i mars fra ca.08.00-17.00 og midt på sommeren fra  ca. 06.00 til 21.00.  Bortelid ligger ca. 650 moh. og er et av Agders mest snøsikre områder. 99 km. fra Kristiansand, 110 km. fra Mandal, 127 km. fra Arendal og 237 km. fra Stavanger.

Tomt

Eierform: Punktfestetomt

Det gjøres oppmerksom på at eiendommen er punktfestet. Grunneier er Ruben Bortelid. Årlig festeavgift er pr. 2023 kr. 3 725,-. Festeavgiften ble sist regulert 2021 og reguleres hvert femte år iht. festekontrakten. Festetiden er 80 år, regnet fra 01.09.2000. Det gjøres oppmerksom på at det foreligger tinglyst forkjøpsrett for grunneier. Se vedlagte festekontrakt.

Parkering

Biloppstillingplasser utenfor hytten.

Offentlige opplysninger

Ferdigattest

Det foreligger ferdigattest datert 16.05.2002. Ferdigattesten gjelder fritidsbolig - gnr 9, bnr 8, fnr 1350. At en slik attest eksisterer gir ingen garanti for at det ikke er utført arbeid på boliger som ikke er byggemeldt eller godkjent.

Reguleringsplan

Eiendommen er regulert til fritidsbebyggelse, tilhører reguleringsplan for Løyningsknodden, datert 20.04.2015. På generell basis gjør vi oppmerksom på at det kan foreligge fremtidige planer hos kommunen for området rundt eiendommen, som megler ikke har mottatt opplysninger om.

Vei / Vann / Avløp

Adkomst over grunneiers eiendom med vedlikeholdsplikt. Tilknyttet offentlig vann og avløp.

Heftelser / Rettigheter

Heftelser som følger eiendommen:
Dagboknr.: 4084 - Festekontrakt - Vilkår. Tinglyst: 26.09.2000. festetid: 80 år. Årlig festeavgift: NOK 2.500. Bestemmelser om regulering av leien.
Festeren har rett til å overdra og pantsette festeretten. Med flere bestemmelser. Gjelder feste. Gjelder denne registerenheten med flere.

Fra hovedbølet som eiendommen er fradelt fra, kan det være tinglyst heftelser i form av erklæringer/avtaler som ikke fremgår av grunnboken for denne eiendommen. Eiendommen overdras fri for pengeheftelser, med unntak av eventuelle erklæringer, avtaler, servitutter og panteheftelser som fremgår av salgsoppgaven og skal følge med eiendommen ved salg. Kjøpers bank vil få prioritet etter disse.

Rettigheter som følger eiendommen:
Ingen rettigheter funnet.

Utleie

Boligen har ikke egen utleiedel.

Energiattest

Oppvarmingskarakter Oransje - Energikarakter D

Odel

Nei

Konsesjon

Nei

Økonomi

Prisantydning og omkostninger

2 990 000,- (Prisantydning) Omkostninger 12 500,- (Boligkjøperforsikring HELP (valgfritt)) 2 800,- (Boligkjøperforsikring Pluss (valgfritt tillegg)) 585,- (Tingl.gebyr pantedokument) 585,- (Tingl.gebyr skjøte) 74 750,- (Dokumentavgift (forutsatt salgssum: 2 990 000,-)) 91 220,- (Omkostninger totalt) 3 081 220,- (Totalpris inkl. omkostninger)

Regnestykket forutsetter at det kun tinglyses en låneobligasjon og at eiendommen selges til prisantydning.

Offentlige avgifter

Kr. 5 442 pr. år
Abonnementsgebyr vann kr. 950,-, abonnementsgebyr avløp kr. 3 592,-, målerleie kr. 457,-, feiing kr. 443,- pr. pipeløp. I tillegg kommer forbruksavgift vann kr. 21,- pr. m3 og avløp kr. 56,-.

Renovasjon kommer i tillegg. Renovasjonsgebyr for hytter i regulert felt er kr. 3 073,-.

Faste løpende kostnader

Fjellparkavgift, løypepreparering og aktivitetstilbud på Bortelid kr. 1 518,-.
Brøyteavgift, privat parkering ved hytta kr. 5 535,-.

Formuesverdi

Kr.  5 686 005,- for år 2021.

Nøkkelinformasjon

Adresse med betegnelse

Løyningsknodden 33, Gnr. 9 Bnr. 8 Fnr. 1350 i Åseral kommune.

Boligtype

Hytte

Eierform

Selveier

Vilkår og betingelser

Hvitevarer, løsøre og tilbehør

Følgende hvitevarer følger boligen: Kjøleskap/kombiskap, komfyr/stekeovn/koketopp og oppvaskmaskin.
Kan kjøpes: sofa 1. og 2. etg, lenestoler x 3, spisebord m/8 stoler, lysekrone i smijern, tallerkenhylle, hjørneskap, senger x 2, gulvteppe under sofa, hvitt nattbord, stort bilde m/bukk, benk og hylle i yttergang, spisegruppe m/6 stoler (ute), lenestoler m/krakk x2 (ute), utedusj, grill, gassbrennere x2 og gammel lenestol (loft).
Liste over løsøre og tilbehør må leses før budgivning. Her fremgår hvilke løsøre som skal følge eiendommen dersom dette var på eiendommen ved kjøpers besiktigelse om annet ikke er avtalt.

Boligselgerforsikring

Selger har tegnet boligselgerforsikring i Claimslink AS. Forsikringen dekker selgers ansvar etter avhendingsloven begrenset til eiendommens salgssum, oppad begrenset til 10 millioner kroner. Forsikringen dekker ikke verditap som følge av forekomst av insekter.

Boligkjøperforsikring

Vedlagt i salgsoppgaven følger informasjon om Boligkjøperforsikring og Boligkjøperforsikring Pluss fra HELP Forsikring AS. Boligkjøperforsikring er en rettshjelpsforsikring som gir trygghet og profesjonell juridisk hjelp dersom det oppdages uventede feil eller mangler ved boligen de neste fem årene. Boligkjøperforsikring Pluss har samme dekning som boligkjøperforsikring + fullverdig advokathjelp på viktige rettsområder i privatlivet. Egenandel kr. 4 000,- påløper i tvistesaker. Les mer om begge forsikringene i vedlagte materiell eller på help.no. Det gjøres oppmerksom på at meglerforetaket mottar fra kr 2.200,- til kr 2.600,- avhengig av boligtype, i honorar for hver forsikringsavtale som formidles på Boligkjøperforsikring, samt kr 1 000,- i honorar for Boligkjøperforsikring Pluss..

Visning

Som annonsert eller etter avtale med megler på tlf 95 00 00 00.

Finn.no: Visningstekst

Sørmegleren sine visninger har påmelding. Påmelding gjøres enkelt ved å benytte knappen under. Ta kontakt med megler dersom oppsatt tidspunkt ikke passer. Det vil ikke bli avholdt visning uten påmelding, frist for påmelding er senest kl. 12.00 på visningsdagen. Husk å laste ned salgsoppgaven digitalt før visning. Velkommen til en hyggelig visning!

Overtagelse

Etter avtale.

Finansiering

Vi anbefaler våre kunder å ta kontakt med vår samarbeidspartner Sparebanken Sør, på tlf. 38 10 92 00, for et uforpliktende tilbud.

Budgivning

Alle bud skal inngis skriftlig til megler. Det første budet må signeres, og budgiver må i tillegg legitimeres. Benytt "Gi bud"-knappen på våre annonser for å registrere ditt bud elektronisk. Dette er en enkel og sikker løsning som lar deg legitimere deg og signere budet elektronisk ved hjelp av BankID. Når første bud er gitt vil du motta en SMS-kvittering som du kan svare på for å gi eventuelle budforhøyelser. Budforhøyelser kan også gis ved å trykke "Gi bud" i våre annonser på nytt, eller via e-post eller andre skriftlige metoder. Megler skal så snart som mulig bekrefte skriftlig overfor budgiver at bud er mottatt. Bud som ikke er skriftlig eller som har kortere akseptfrist enn til kl. 12.00 første virkedag etter siste annonserte visning vil ikke bli formidlet til selger. Et bud er bindende for budgiver når budet er kommet til selgers kunnskap. Selger står fritt til å akseptere eller forkaste ethvert bud, og er således ikke forpliktet til å akseptere det høyeste budet på eiendommen. Megler skal, i den grad det er nødvendig og mulig, informere de involverte i budrunden skriftlig om status i budgivningen. Megler er forpliktet til å legge til rette for en forsvarlig avvikling av budrunden, og for at budene skal kunne bli behandlet og videreformidlet skriftlig til alle involverte parter, må et hvert bud ha en tilstrekkelig lang akseptfrist. Selger må skriftlig akseptere budet før budaksept kan formidles til budgiver. Selger og kjøper har krav på å få utlevert kopi av budjournalen straks etter at handel er kommet i stand. Alle som har inngitt bud på eiendommen kan på forespørsel få en kopi av anonymisert budjournal etter at budrunden er avsluttet. For øvrig vises det til "Forbrukerinformasjon om budgivning", som er på baksiden av budskjemaet. Det forutsettes at hjemmel overføres til kjøper.

Lovverk

Eiendommen selges etter reglene i avhendingsloven. Eiendommen skal overleveres kjøper i tråd med det som er avtalt. Det er viktig at kjøper setter seg grundig inn i alle salgsdokumentene, herunder salgsoppgave, tilstandsrapport og selgers egenerklæring. Kjøper anses kjent med forhold som er tydelig beskrevet i salgsdokumentene. Forhold som er beskrevet i salgsdokumentene kan ikke påberopes som mangler. Dette gjelder uavhengig av om kjøper har lest dokumentene. Alle interessenter oppfordres til å undersøke eiendommen nøye, gjerne sammen med fagkyndig før bud inngis. Kjøper som velger å kjøpe usett kan ikke gjøre gjeldende som mangel noe han burde blitt kjent med ved undersøkelsen. Dersom det er behov for avklaringer, anbefaler vi at kjøper rådfører seg med eiendomsmegler eller en bygningssakyndig før det legges inn bud. Hvis eiendommen ikke er i samsvar med det kjøperen må kunne forvente ut ifra alder, type og synlig tilstand, kan det være en mangel. Det samme gjelder hvis det er holdt tilbake eller gitt uriktige opplysninger om eiendommen. Dette gjelder likevel bare dersom man kan gå ut i fra at det virket inn på avtalen at opplysningen ikke ble gitt eller at feil opplysninger ikke ble rettet i tide på en tydelig måte. En bolig som har blitt brukt i en viss tid, har vanligvis blitt utsatt for slitasje og skader kan ha oppstått. Slik bruksslitasje må kjøper regne med, og det kan avdekkes enkelte forhold etter overtakelse som nødvendiggjør utbedringer. Normal slitasje og skader som nødvendiggjør utbedring, er innenfor hva kjøper må forvente og vil ikke utgjøre en mangel.

Boligen kan ha en mangel dersom det er avvik mellom opplyst og faktisk areal, forutsatt at avviket er på 2% eller mer og minimum 1 kvm. Ved beregning av et eventuelt prisavslag eller erstatning må kjøper selv dekke tap/kostnader opptil et beløp på kr 10 000 (egenandel). Dersom kjøper ikke er forbruker selges eiendommen «som den er», og selgers ansvar er da begrenset jf. avhl. § 3-9, 1. ledd 2. pktm. Avhendingsloven § 3-3 (2) fravikes, og hvorvidt en innendørs arealsvikt karakteriseres som en mangel vurderes etter avhendingsloven § 3-8. Informasjon om kjøpers undersøkelsesplikt, herunder oppfordringen om å undersøke eiendommen nøye, gjelder også for kjøpere som ikke anses som forbrukere. Med forbrukerkjøp menes kjøp av eiendom når kjøperen er en fysisk person som ikke hovedsakelig handler som ledd i næringsvirksomhet.

Hvitvasking

I henhold til lov om hvitvasking og terrorfinansiering har megler plikt til å gjennomføre kontrolltiltak ovenfor kunder. Dette innebærer å bekrefte kunders identitet, innhente opplysninger om reelle rettighetshavere og kundeforholdets formål og tilsiktede art. Videre skal megler kontrollere midlenes opprinnelse, samt gjennomføre kundekontroll av personer med disposisjonsrett til konto som benyttes ved transaksjoner til klientkonto.

Kundekontroll skal gjennomføres løpende gjennom hele oppdragsperioden, dersom megler på noe tidspunkt ikke får gjennomført tilstrekkelig kundekontroll har megler rett til å avvikle kundeforholdet.

Megler er underlagt rapporteringsplikt til Økokrim ved mistanke om brudd på hvitvaskingsloven. Melding sendes Økokrim uten at partene varsles og megler kan i enkelte tilfeller ha plikt til å stanse gjennomføring av handelen. Partene i handelen kan komme i ansvar for tap den andre part påføres som følge av brudd på hvitvaskingsregelverket, partenes rettigheter ved mislighol

Oppgjør

Kjøpesum med tillegg av omkostninger skal være disponibelt på meglers klientkonto innen overtagelse. Normalt innebærer dette at fullt oppgjør må være innbetalt på meglers klientkonto senest to virkedager før avtalt overtagelsesdato.
Eventuelle vilkår knyttet til innbetalingen, eksempelvis pantedokument som skal tinglyses til fordel for kjøpers bank, må være megler i hende i god tid før overtagelse kan finne sted. Sørmegleren AS tar ikke imot innbetalinger fra utlandet, innbetaling av oppgjør skal foretas samlet fra kjøpers konto i norsk finansinstitusjon.

Megler tar ikke imot oppgjør i form av kontanter eller bankremisse.

Salgsoppgave og vedlegg

Oppdragsnummer

13-23-0029

Salgsoppgave og vedlegg

Salgsoppgaven med tilhørende vedlegg må gjennomgås før budgivning. Dokumentasjonen anses som kjøpers beslutningsgrunnlag.
Komplett oversikt over alle dokumenter megler har mottatt fra det offentlige/forretningsfører er tilgjengelig på Sørmeglerens hjemmeside www.sormegleren.no/13-23-0029. Dokumentene kan også fås hos megler ved forespørsel.
Det tas forbehold om endringer i offentlige avgifter/gebyrer.

Ansvarlig megler

Eiendomsmegler Geir Flaa Johansen, tlf. 95 00 00 00

Vederlag

Annonsepakke To halvsider i Fædrelandsvennen (Kr.5 500) Digital grunnpakke (Kr.2 990) Oppgjør (Kr.10 900) Panterett med urådighet - Statens Kartverk (Kr.585) Provisjon (forutsatt salgssum: 2 990 000,-) (Kr.67 275) Tilrettelegging (Kr.15 500) Totalt kr. (Kr.102 750)

Sørmegleren AS org. nr.

944 121 331
Varenummer: 3069003