Åseral

Løyningsknodden 16

Prisantydning
4 490 000 kr
Omkostninger
1 755 kr
Totalpris
4 491 755 kr
Kommunale avgifter
8 515 kr / år
P-rom
130 ㎡
Bruksareal
148 ㎡
Tomteareal
539 ㎡
Antall soverom
4
Eierform
Selveier
Eiendomstype
Hytte

Oversikt

Om eiendommen

Bortelid - Stor og flott hytte under ferdigstillelse - Meget sentralt og fantastisk utsikt mot alpinanlegget

Om eiendommen

Innhold

1.etg.: Gang, stue/kjøkken, bad, 2 soverom og bod med egen inngang.
Loft: Stue, bad, 2 soverom og bod.

Arealer fra selger:
BRA: 148 kvm. P-rom: 130 kvm. Da er bod 1. etg. .og bod 2. etg tatt bort.
Oppmåling med laser tas når hytten er ferdig.

Standard

Materialvalg til hytten:
Panel vegger og tak slettpanel i farge myk eleganse.
Vegger bad 1 og 2 etg. Fibo plater i fargen grey sand.
Gulv stue og kjøkken alloc høytrykkslaminat grand avenue champs elysees.
Gulv soverom og loftstue opus laminatgulv xl hvitpigmentert.
Svart kjøkken fra Sørlandskjøkken type homme.
Fliser på bad,gang og bod.
Svart baderomsinnredninger og dusjdører på vegg.
Svart trapp med eiketrinn.
Kledning telemark tett i fargen lavgrå.

Oppvarming

Peisovn i stuen.
Varmekabler i gulv i gang, stue, kjøkken, bod 1.etg. og begge bad.
Dersom det er rom i boligen som ikke har vegg/fastmonterte ovner, så følger det heller ikke med ovner i disse rommene.

Beliggenhet

Adkomst

Fra Kristiansand kjør RV 9 mot Evje. Ved rundkjøring ved Esso-stasjonen på Hornnes ta av til høyre mot Bortelid. Når du er kommet til butikken på Bortelid ta til høyre inn ved Røde Kors-hytten og følg veien opp til høyre. Følg veien rett frem i ca 200 meter og hytten ligger inn første vei til høyre og er merket med Sørmegleren til-salgs plakat.

Beliggenhet

Flott, sentral og attraktiv beliggenhet på Løyningsknodden. Fantastisk utsikt utover fjellheimen og mot Alpinanlegget. Gode solforhold. Umiddelbar nærhet til oppkjørte skiløyper og nydelig turterreng, Bortelidtjønna med sandstrand og butikk. Kort vei til alpinanlegget.  Det kan også nevnes blant annet flotte bade- og fiskeplasser, frisbeegolf bane, minigolf, sykkelløype, bensinpumper og el-bil ladere like i nærheten. Bortelid ligger ca. 650 moh. og er et av Agders mest snøsikre områder 99 km. fra Kristiansand, 110 km. fra Mandal, 127 km. fra Arendal og 237 km. fra Stavanger.

Tomt

Areal: 539 kvm, Eierform: Festet tomt

Det gjøres oppmerksom på at eiendommen er festet. Grunneier er Alexander Skeibrok. Årlig festeavgift er pr. 2023 kr. 5 500,-. Festeavgiften indeksreguleres hvert femte år iht. festekontrakten.

Festeren er forpliktet til å betale årlig avgift til Bortelid Fjellpark AS for løypekjøring og andre fellestiltak i Bortelidområdet etter de til enhver tid gjeldende satsene. Avgiften er for tiden kr. 1 518,- og reguleres av Bortelid Fjellpark AS.

Festeren er forpliktet til å betale sin del av fellesutgiftene til snøbrøyting og vedlikehold til Bortelid Utmarkslag SA etter de til enhver til gjeldende satsene. Avgiften for felles adkomst er for tiden kr. 3 098,- og reguleres av Bortelid Utmarkslag SA.

Festeren er forpliktet til å være medlem i Bortelid Velforening og Hyttelag.

Festekontrakt blir tinglyst på ny eier samtidig som tinglysning av skjøte. Festekontrakten følger som vedlegg i salgsoppgaven.

Parkering

Biloppstillingsplasser på tomten.

Offentlige opplysninger

Ferdigattest

Det skal foreligge midlertidig brukstillatelse ved overtakelse. Det er selgers ansvar å fremskaffe ferdigattest på boligen. Kjøper er gjort oppmerksom på, og aksepterer at en slik ferdigattest normalt foreligger først noe tid etter overtakelsestidspunktet. Det forutsettes i så fall at det foreligger midlertidig brukstillatelse. Dersom ferdigattest ikke foreligger ved overtakelse, kan kjøper i medhold av bustadoppføringslovas § 31 holde tilbake et beløp på meglers klientkonto som sikkerhet frem til ferdigattest foreligger. Det gjøres oppmerksom på at tilbakeholdt beløp må stå i samsvar med forholdene som gjenstår for at ferdigattest kan foreligge. En uavhengig takstmann kan avgjøre rettmessig tilbakehold, og takstmann får da fullmakt til å frigi beløpet når forholdet som hindrer ferdigattest er utbedret.

Det foreligger tillatelse til oppføring av fritidsbolig, datert 14.10.2022. Tillatelsen gjelder BRA 151 kvm, bebygd areal 122 kvm inkl. 15 kvm bod i hytta. Planeringshøyde 569.

Det gjøres oppmerksom på at selger sender inn reviderte tegninger til kommunen ved søknad om midlertidig brukstillatelse/ferdigattest.

Reguleringsplan

Eiendommen er regulert til fritidsbebyggelse, tilhører reguleringsplan for Løyningsknodden, datert 20.04.2015. På generell basis gjør vi oppmerksom på at det kan foreligge fremtidige planer hos kommunen for området rundt eiendommen, som megler ikke har mottatt opplysninger om.

Vei / Vann / Avløp

Fester har rett til å benytte anlagt vei til Løyningsknodden fra hovedveg 351 og inn til festetomta. Parkering foregår på den festede tomt. se vedlagt festekontrakt. Mulighet for utkjøp av feste.

Ikke tilkoblet offentlig vann- og avløp. Tilkoblingsavgift er inkludert i kjøpesummen.

Heftelser / Rettigheter

Heftelser som følger eiendommen:
Dagboknr.: 1664 - Rettigheter iflg. skjøte. Tinglyst: 03.06.1991. Rett til vei, vann, kloakk m.m. for Tordis I. og Kjell T. Skeibrok.
Overført fra: 4224-9/3. Gjelder denne registerenheten med flere.

Dagboknr.: 2573 - Erklæring/Avtale. Tinglyst: 08.07.1998. Bestemmelse om bebyggelse.Gjelder best.om ikke å innregulere nye hyttetomter på bestemt område. Med flere bestemmelser. Overført fra: 4224-9/3. Gjelder denne registerenheten med flere.

Dagboknr.: 4823 - Jordskifte. Tinglyst: 27.10.1999. Overført fra: 4224-9/3. Gjelder denne registerenheten med flere.

Dagboknr.: 660387 - Jordskite. Tinglyst: 14.08.2008. Sak 1000-2005-0017 Tjaldal m.fl. v/Marnar jordskifterett. Overført fra: 4224-9/3. Gjelder denne registerenheten med flere.

Eiendommen er fradelt etter elektronisk tinglysning trådde i kraft, og da følger alle servitutter med fra hovedbruket. Servituttene har fulgt med fra gnr. 9 og bnr. 3 når eiendommen ble fra delt. Grunnboken følger som vedlegg i salgsoppgaven. Servituttene er ikke hentet inn fra kartverket men kan bestilles ved behov.

Fra hovedbølet som eiendommen er fradelt fra, kan det være tinglyst heftelser i form av erklæringer/avtaler som ikke fremgår av grunnboken for denne eiendommen. Eiendommen overdras fri for pengeheftelser, med unntak av eventuelle erklæringer, avtaler, servitutter og panteheftelser som fremgår av salgsoppgaven og skal følge med eiendommen ved salg. Kjøpers bank vil få prioritet etter disse.

Rettigheter som følger eiendommen:
Ingen rettigheter funnet.

Energiattest

Når en bolig selges før den er ferdig bygget, skal selger oppfylle plikten ved å garantere for energi- og oppvarmingskarakter, og lage fullstendig energiattest ved ferdigstillelse. Normalt påregnes i energiklasse B, man kan dog ende opp med lavere energiklasse uten at dette anses som en mangel.

Odel

Nei

Konsesjon

Nei

Økonomi

Prisantydning og omkostninger

4 490 000,- (Prisantydning) Omkostninger 585,- (Tingl.gebyr pantedokument) 585,- (Tingl.gebyr skjøte) 585,- (Tinglysing av festekontrakt) 1 755,- (Omkostninger totalt) 4 491 755,- (Totalpris inkl. omkostninger)

Regnestykket forutsetter at det kun tinglyses en låneobligasjon og at eiendommen selges til prisantydning.

Offentlige avgifter

Kr. 8 515 pr. år
Offentlig avgifter vil tilkomme når eiendommen er bebygd. Abonnementsgebyr vann kr. 950,-, abonnementsgebyr avløp kr. 3 592,-, målerleie kr. 457,-, feiing kr. 443,- pr. pipeløp og renovasjon kr. 3 073,-. I tillegg kommer forbruksavgift vann kr. 21,- pr. m3 og avløp kr. 56,-.

Faste løpende kostnader

Fjellparkavgift, løypepreparering og aktivitetstilbud på Bortelid kr. 1 518,-
Brøyteavgift hytter uten parkering kr. 3 098,- (satsene for brøyting varierer ut ifra type parkering).

Formuesverdi

Formuesverdien er p.t. ikke fastsatt. Formuesverdien fastsettes av Ligningskontoret etter nyberegningsmodell som tar hensyn til om boligen er en såkalt "primærbolig" (der boligeieren er folkeregistrert bosatt) eller "sekundærbolig" (andre boliger man eier). Formuesverdien for primærboliger vil utgjøre 25% av den beregnede kvadratmeter prisen multiplisert med boligens areal. For sekundærboliger vil formuesverdien utgjøre 90% av den beregnede kvadratmeterprisen multiplisert med boligens areal. Nærmere informasjon kan finnes på Skatteetatens hjemmeside, www.skatteetaten.no.

Nøkkelinformasjon

Adresse med betegnelse

Løyningsknodden 16, Gnr. 9 Bnr. 520 i Åseral kommune.

Boligtype

Hytte

Eierform

Selveier

Vilkår og betingelser

Garantier

Boligene selges ihht. Lov om Bustadoppføring, og selger plikter å stille garanti på 3 % av kjøpesummen i byggetiden og 5 % av kjøpesummen i 5 år etter overlevering av leilighetene til kjøper. Eventuell overføring av innbetalt forskuddsbeløp fra megler til selger er avhengig av at selger har stilt garanti ihht. bustadoppføringslovas § 47.

Kjøpekontrakter

Sørmeglerens standard kjøpekontrakt vil bli benyttet  ved salget.

Visning

Som annonsert eller etter avtale med megler på tlf 95 00 00 00.

Finn.no: Visningstekst

Sørmegleren sine visninger har påmelding. Påmelding gjøres enkelt ved å benytte knappen under. Ta kontakt med megler dersom oppsatt tidspunkt ikke passer. Det vil ikke bli avholdt visning uten påmelding, frist for påmelding er senest kl. 12.00 på visningsdagen. Husk å laste ned salgsoppgaven digitalt før visning. Velkommen til en hyggelig visning!

Overtagelse

Etter avtale.

Finansiering

Vi anbefaler våre kunder å ta kontakt med vår samarbeidspartner Sparebanken Sør, på tlf. 38 10 92 00, for et uforpliktende tilbud.

Budgivning

Alle bud skal inngis skriftlig til megler. Det første budet må signeres, og budgiver må i tillegg legitimeres. Benytt "Gi bud"-knappen på våre annonser for å registrere ditt bud elektronisk. Dette er en enkel og sikker løsning som lar deg legitimere deg og signere budet elektronisk ved hjelp av BankID. Når første bud er gitt vil du motta en SMS-kvittering som du kan svare på for å gi eventuelle budforhøyelser. Budforhøyelser kan også gis ved å trykke "Gi bud" i våre annonser på nytt, eller via e-post eller andre skriftlige metoder. Megler skal så snart som mulig bekrefte skriftlig overfor budgiver at bud er mottatt. Bud som ikke er skriftlig eller som har kortere akseptfrist enn til kl. 12.00 første virkedag etter siste annonserte visning vil ikke bli formidlet til selger. Et bud er bindende for budgiver når budet er kommet til selgers kunnskap. Selger står fritt til å akseptere eller forkaste ethvert bud, og er således ikke forpliktet til å akseptere det høyeste budet på eiendommen. Megler skal, i den grad det er nødvendig og mulig, informere de involverte i budrunden skriftlig om status i budgivningen. Megler er forpliktet til å legge til rette for en forsvarlig avvikling av budrunden, og for at budene skal kunne bli behandlet og videreformidlet skriftlig til alle involverte parter, må et hvert bud ha en tilstrekkelig lang akseptfrist. Selger må skriftlig akseptere budet før budaksept kan formidles til budgiver. Selger og kjøper har krav på å få utlevert kopi av budjournalen straks etter at handel er kommet i stand. Alle som har inngitt bud på eiendommen kan på forespørsel få en kopi av anonymisert budjournal etter at budrunden er avsluttet. For øvrig vises det til "Forbrukerinformasjon om budgivning", som er på baksiden av budskjemaet. Det forutsettes at hjemmel overføres til kjøper.

Lovverk

Boligene selges iht. bustadsoppføringslova av 13. juni 1997 nr. 43. Bustadoppføringslova kommer ikke til anvendelse der Kjøper anses som profesjonell/investor. I slike tilfeller vil handelen i hovedsak reguleres av lov om avhending av fast eiendom av 3. juli 1992 nr. 93. Når bindende avtale inngås etter ferdigstillelse selges boligene etter avhendingsloven. Dersom kjøper ikke er forbruker selges eiendommen «som den er», og selgers ansvar er da begrenset jf. avhl. § 3-9, 2. pktm.

Hvitvasking

I henhold til lov om hvitvasking og terrorfinansiering har megler plikt til å gjennomføre kontrolltiltak ovenfor kunder. Dette innebærer å bekrefte kunders identitet, innhente opplysninger om reelle rettighetshavere og kundeforholdets formål og tilsiktede art. Videre skal megler kontrollere midlenes opprinnelse, samt gjennomføre kundekontroll av personer med disposisjonsrett til konto som benyttes ved transaksjoner til klientkonto.

Kundekontroll skal gjennomføres løpende gjennom hele oppdragsperioden, dersom megler på noe tidspunkt ikke får gjennomført tilstrekkelig kundekontroll har megler rett til å avvikle kundeforholdet.

Megler er underlagt rapporteringsplikt til Økokrim ved mistanke om brudd på hvitvaskingsloven. Melding sendes Økokrim uten at partene varsles og megler kan i enkelte tilfeller ha plikt til å stanse gjennomføring av handelen. Partene i handelen kan komme i ansvar for tap den andre part påføres som følge av brudd på hvitvaskingsregelverket, partenes rettigheter ved mislighol

Oppgjør

Kjøpesum med tillegg av omkostninger skal være disponibelt på meglers klientkonto innen overtagelse. Normalt innebærer dette at fullt oppgjør må være innbetalt på meglers klientkonto senest to virkedager før avtalt overtagelsesdato.
Eventuelle vilkår knyttet til innbetalingen, eksempelvis pantedokument som skal tinglyses til fordel for kjøpers bank, må være megler i hende i god tid før overtagelse kan finne sted. Sørmegleren AS tar ikke imot innbetalinger fra utlandet, innbetaling av oppgjør skal foretas samlet fra kjøpers konto i norsk finansinstitusjon.

Megler tar ikke imot oppgjør i form av kontanter eller bankremisse.

Salgsoppgave og vedlegg

Oppdragsnummer

13-23-0016

Salgsoppgave og vedlegg

Salgsoppgaven med tilhørende vedlegg må gjennomgås før budgivning. Dokumentasjonen anses som kjøpers beslutningsgrunnlag.
Komplett oversikt over alle dokumenter megler har mottatt fra det offentlige/forretningsfører er tilgjengelig på Sørmeglerens hjemmeside www.sormegleren.no/13-23-0016. Dokumentene kan også fås hos megler ved forespørsel.
Det tas forbehold om endringer i offentlige avgifter/gebyrer.

Ansvarlig megler

Eiendomsmegler Geir Flaa Johansen, tlf. 95 00 00 00

Vederlag

Digital grunnpakke (Kr.6 850) Panterett med urådighet - Statens Kartverk (Kr.585) Totalt kr. (Kr.7 435)

Sørmegleren AS org. nr.

944 121 331
Varenummer: 3068389