KR.SAND - ANDØYA

Løvika 46

Prisantydning
30 000 000 kr
Omkostninger
765 870 kr
Totalpris
30 765 870 kr
Formuesverdi
1 664 478 kr
Formuesverdi sekundær
5 992 119 kr
Kommunale avgifter
48 104 kr / år
Byggeår
1998
P-rom
376 ㎡
Bruksareal
429 ㎡
Tomteareal
1 062 ㎡
Antall soverom
4
Eierform
Selveier
Eiendomstype
Enebolig

Oversikt

Om eiendommen

LØVIKA -STRANDEIENDOM I SÆRKLASSE. DYPVANNSBRYGGE, SJØBU, HAGESTUE, DOBBEL GARASJE M/ LOFT I LUNE OG SOLFYLTE UTEOMRÅDER

Om eiendommen

Innhold

Bolighus
1.etg: Hall, stue, kjøkken, bad, vaskerom, soverom, garderobe, soverom 2 (iflg tegninger bod/ hobbyrom)
2.etg. Stue/ kjøkken, 2 soverom, bad, bad/ vaskerom (iflg tegninger soverom)

Sjøbu
1.etg.: Stue, bad/ vaskerom, 2 soverom og badstue (iflg tegninger oppholdsrom, vask/ bad)
2.etg: Stue/ kjøkken (iflg tegninger oppholdsrom/ bod)

Dobbel garasje med innredet loft til 2 hobbyrom

Sykkel og søppelbod

Hagestue

Standard

Løvika 46 består av bolighus, sjøbod, frittstående dobbel garasje, hagestue og dypvannsbrygge. Eiendommen har en utsøkt beliggenhet på en nydelig strandtomt ytterst på Andøya vest for Kristiansand. Like utenfor stuedøra har du Kristiansand sin vakre skjærgård med et mangfold av holmer og skjær som er idylliske steder å dra til når sommeren viser seg fra sin beste side på Sørlandet.

Eneboligen er en stor og lekker bolig over to plan. En eksklusiv villa med smart og spennende planløsning, gode vindusflater, flotte material- og fargevalg samt funksjonelle løsninger for en familie. Her er det virkelig lagt til rette for gode opplevelser. Beliggenhet like ved egen brygge og kort vei til felles badestrand, noe som gir ekstra idyll sommerstid.

I boligens 1.etasje kommer du inn i en hyggelig og romslig gang / entre. Her er det flott flis på gulv og downlights i tak. En stor og praktisk garderobe med adkomst fra gangen. God oppbevaring for ytterbekledning og skotøy for hele familien. Vaskerommet har god plass til vaskemaskin, tørketrommel og skyllekar. Tørkemuligheter for klær og sko samt oppbevaring. Før du kommer inn i kjøkken og stueavdeling er det et praktisk rom som kan brukes som lekerom( hobbyrom iflg tegninger ). Eier bruker dette som et gjesterom/soverom. Her er det parkett på gulv, tapet på vegg og downlights i tak. I hjertet av boligen ligger kjøkken med spiseplass. Hyggelige måltider kan nytes på et stort og stilfullt kjøkken som har kvalitetshvitevarer med bla. integrert stekeovn, oppvaskmaskin, koketopp kjøleskap og frys med is- vanndispenser. Det er godt med oppbevaringsplass i skuffer og skap. Flott peis som gir ekstra hygge på mørke og kjølige dager. Fra spisestue er det utgang til terrasse hvor måltider kan nytes ute på fine dager. Deilig stuerom med flotte vindusflater som slipper inn lys frade generøse vindusflatene. Her er det god plass til sofagruppe og godstoler. Downligts i tak og peisovn som skaper en lun og harmonisk atmosfære i stua. Utgang til terrasse. Hovedsoverommet ligger i 1.etasje med egen inngang til badet. Badet er flislagt på gulv og vegg i matcende flis, hjørnebadekar, dusj og baderomsinnredning med dobbel vask.

2.etasje er lekkert innredet med stue som har utgang til veranda. Tak og vegger er kledd med panel i hvitt og lyst delikat gulv som står i stil. Hovedbadet i 2.etasje var nytt i ca 2015. Badet er flislagt på gulv og vegg, baderomsinnredning med skuffeseksjon, veggheng toalett, badekar og dusj.  Bad/ vaskerom nr 2 var opprinnelig et soverom ble oppgradert i ca 2015 med flis og ny baderomsinnredning. Begge soverommene i 2.etg har skråtak og står i stil til resten av etasjen.

Sjøboden som ligger nærmest brygga er smakfullt innredet i en maritim stil. Sjøboden går over 2.etajser. og har følgende innhold: 1.etg.: Stue, bad/ vaskerom, 2 soverom og badstue (iflg tegninger oppholdsrom, vask/ bad). 2.etg: Stue/ kjøkken (iflg tegninger oppholdsrom/ bod). Her finner du alt du trenger samtidig som det er lyst og lekkert i samtlige rom. Det meste av tak og vegger består av lysmalt panel. På gulv i 1.etasje er det steingulv med varmekabel. Badet har flis på gulv, baderomsinnredning, dusj og toalett. Fra stue i 2.etasje er det egen veranda der sol og sjøliv kan nytes hvis man ønsker trekke seg tilbake.

Frittstående garasje med isolerte vegger og porter. Det er lagt vannbåren varme i gulver. Loftsetasjen er innredet og delt opp i to rom. Det er brukt lik kledning og taktekking som på boligen.


Kort fortalt får du en strøken og lekker villa rett ved sjøen, strandlinje med dypvannsbrygge, sjøbod, hagestue og dobbel garasje samt sykkelbod

Arealer med beskrivelse

Primærrom: 376 kvm, Bruksareal: 429 kvm Sekundærrom: 53 kvm.
Bra. pr. etasje.: 1. etg. 173 m²  - 2. etg. 101 m².
P-rom inkl: 1.etg: Stue/kjøkken, Omkleningsrom, Bad, Gang, Vaskerom, Hall m/trapp, Wc, Soverom, Soverom 2.
2.etg: Stue/ kjøkken, Bad, Bad/ vaskerom, Soverom, Soverom 2

Garasje:
Bra: 79 m² - P-rom: 26 m² - S-rom: 53 m²
P-rom inkl.: Loft: Hobbyrom, Hobbyrom 2
S-rom inkl.: Garasje

Naust.:
Bra: 76 m² - P-rom: 76 m²
P-rom inkl.: U.etasje: Stue, Bad/ vaskerom, Soverom, Soverom 2, Badstue. 1.etg.: Stue/ kjøkken

Brygge/uteområde foran sjøbod er ca 230m2. Strandlinje/bryggekant er ca 23m.

Arealer og rombenevnelser er hentet fra tilstandsrapport. Benevnelsen viser hva rommene benyttes til i dag, ikke hva de opprinnelig er godkjent som.

Det er avvik mellom godkjente tegninger og dagens planløsning.
Bolig: 1.etg: Bod hobbyrom er innredet til soverom, 2. etg: Tv -stue er innredet til stue/ kjøkken, loftsrom er innredet til bad/ vaskerom. Rommene bruksendret etter at ferdigattest er gitt.
Sjøbu: 1.etg:  oppholdsrom, vask/ bad er innredet til stue, bad/ vaskerom, 2 soverom og badstue. 2.etg: oppholdsrom/ bod er innredet til Stue/ kjøkken
De ombygde rommene er godkjent til varig opphold/beboelse. Ulovlige tiltak vil kommunen kunne forfølge og kreve omsøkt etter dagens regelverk. Risiko og eventuelle kostnader forbudet med eventuell søknad-/godkjenning påhviler kjøper

Byggeår og byggemåte

1998 i følge Kristiansand kommune.

Oppvarming

Elektrisk, Dersom det er rom i boligen som ikke har vegg/fastmonterte ovner, så følger det heller ikke med ovner i disse rommene.

Diverse

Feietilsyn sist besøkt dato: 22.03.2019.
Merknad: Ildsted- Ubrennbar plate under ildsted manger/ for kort. Det mangler godkjent takstige/  platform/ takbro

Tilstandsrapport

Tilstandsrapport basert på innholdskrav i ny forskrift til avhendingsloven er vedlagt denne salgsoppgaven. Vi oppfordrer interessenter til å sette seg grundig inn i rapporten før budgivning. Kjøper anses å være kjent med opplysninger som fremgår av tilstandsrapporten, og vil således ikke kunne gjøre gjeldene mangler som fremgår av rapporten.  

Tilstandsrapporten er utarbeidet av Odd-Einar Grefstad den 11.05.22, og er gyldig i 1 år etter rapportdato. Ved eldre rapporter anbefales interessenter å undersøke eiendommen grundig. Det gjøres oppmerksom på at rapporten kun omhandler boligen, eventuelle øvrige bygninger på eiendommen er ikke vurdert.

Ang. bad 2.etg i hovedhus:
Hovedbadet i 2.etasje var nytt i ca 2015. Badet er flislagt på gulv og vegg, baderomsinnredning med skuffeseksjon, veggheng toalett, badekar og dusj.  Bad/ vaskerom nr 2 var opprinnelig et soverom ble oppgradert i ca 2015 med flis og ny baderomsinnredning

Bygningssakskyndigs beskrivelse:
Eksklusiv enebolig fra 1998 med tilhørende garasje, naust og stor brygge. Boligen er fundamentert med støpt gulv på grunn og videre konstruert i tre. Taket har saltak utforming og er tekket med glasserte teglstein. Eiendommen fremstår i normal stand i forhold til alder. Enkelte bygningsdeler har avvik som er nærmere beskrevet i rapporten. Normalt vedlikehold og enkelte utskiftninger/oppgraderinger må forventes de kommende årene.

Følgende avvik har fått TG3 :
Utvendig > Vinduer. Det er påvist vinduer med fukt/råteskader.

Utvendig > Dører. Det er påvist dør(er) med fukt/råteskader.

Innvendig > Innvendige trapper. Det er ikke montert rekkverk.


Følgende avvik har fått TG2:
Utvendig > Nedløp og beslag. Mer enn halvparten av forventet brukstid er oppbrukt på renner/nedløp/beslag. Det mangler snøfangere på hele eller deler av taket, men det var ikke krav om dette på byggemeldingstidspunktet. Kilrennebeslag har betydelig slitasje. Hull i nedre blybeslag er registrert.

Utvendig > Veggkonstruksjon. Det er ingen eller liten lufting i nedre kant av kledning mot grunnmur.

Utvendig > Balkonger, terrasser og rom under balkonger. Mer enn halvparten av forventet brukstid er oppbrukt på tettesjikt/membran. Rekkverket er for lavt i forhold til dagens krav til rekkverkshøyder. Terrassebord har stedvis høy slitasje.

Innvendig > Radon. Det er ikke foretatt radonmålinger, og bygget er heller ikke utført med radonsperre.

Innvendig > Pipe og ildsted. Det er påvist sprekker i ildfast stein inne i ovnen.

Våtrom > Overflater Gulv > Bad. Det er påvist avvik i fallforhold til sluk i forhold til krav i forskrift på byggetidspunktet. Det er påvist at noen fliser har bom (hulrom under) Hull i overgang gulv/vegg.

Våtrom > Sluk, membran og tettesjikt > Bad/vaskerom. Det kan ikke konstateres synlig bruk av membran/tettesjikt på våtrommet.

Våtrom > Overflater vegger og himling > Bad. Dampsperre bak gipsplate i dusjsone. Antydning til muggsopp.

Våtrom > Sluk, membran og tettesjikt > Bad. Det kan ikke konstateres synlig bruk av membran/tettesjikt på våtrommet.

Våtrom > Sluk, membran og tettesjikt > Vaskerom. Sluk har begrenset mulighet for inspeksjon og rengjøring.

Tekniske installasjoner > Varmtvannstank. Det er påvist at varmtvannstank er over 20 år Det er ikke påvist tilfredsstillende el-tilkobling av varmtvannstank iht. gjeldende forskrift.

NAUST:

Følgende avvik har fått TG2:
Utvendig > Veggkonstruksjon. Det er ingen eller liten lufting i nedre kant av kledning mot grunnmur.

Innvendig > Radon. Det er ikke foretatt radonmålinger, og bygget er heller ikke utført med radonsperre.

Innvendig > Innvendige trapper. Det mangler håndløper på vegg i trappeløpet.

Våtrom > Ventilasjon > Bad/vaskerom. Rommet har kun naturlig ventilasjon.

Spesialrom > Overflater og konstruksjon > Badstue. Det er ikke tilfredsstillende ventilering fra rommet.

Tekniske installasjoner > Varmtvannstank. Det er ikke påvist tilfredsstillende el-tilkobling av varmtvannstank iht. gjeldende forskrift.

For de bygningsdeler som har fått tilstandsgrad 2 og 3, og hvor det er påregnelig med tiltak, har bygningssakskynding utarbeidet et estimert kostnadsintervall. Se tilstandsrapport for mer informasjon.

Garasje: Frittstående garasje med isolerte vegger og porter. Det er lagt vannbåren varme i gulver. Loftsetasjen er innredet og delt opp i to rom. Det er brukt lik kledning og taktekking som på boligen. Garasjen fremstår i generell god stand. Normalt vedlikehold bør påregnes.

Sammendrag selgers egenerklæring

Se selgers egenerklæringsskjema for utfyllende informasjon.

Beliggenhet

Adkomst

Boligen er merket med TIL SALGS-plakat fra Sørmegleren og det vil være skiltet ved fellesvisning.

Beliggenhet

Det er et godt og trygt område hvor barn og voksne har et godt og naturnært miljø. Med kun Ca. 7 km fra byen har vi det meste i umiddelbar nærhet.

Strender i næheten:
Løvika stranda, Paradisbukta, Sølvbukta og Grassholmen

Båthavn:
Båtplass kan leies eller kjøpes: Andøya Båthavn, Ordens- og sikkerhetsregler og vedtekter - Ytre Andøya Vel

Andøyavell:
Et vell med kontinuitet og god økonomi. 1 årlig dugnad, resterende har oss bekjent blitt kjøpt inn. Vellet har besørget for gode lekeplasser til barna, ryddige strender og flotte turløyper på øya.
Ytre Andøya Vel - Livet ved sjøen

Barnehage:
Andungen barnehage.

Skole:
Møvig skole - Nyheter (minskole.no)
Sjøstrand skole - Nyheter (minskole.no)

Butikk:
Kiwi, Meny og Rema med en kort kjøretur.

Tomt

Areal: 1 062 kvm, Eierform: Eiet tomt

Eiendommen har en utsøkt beliggenhet på en nydelig strandtomt med lang strandlinje. Her er det etablert et flott bryggeanlegg med dypbvannsbryge.  Den romslige tomten har et vakkert uteareal, der terrasser og uteplasser er plassert fint inn mot fjellknausene.

Ved brygga er det oppført en sjøbu over 2 etasjer som er smakfullt innredet og forsterker idyllern.

På eiendommen er det bygd en terrasser på ulike nivå og hagestue med god plass for møblement og sosiale sammenkomster.

Tomtens størrelse gir også rikelig med boltreplass både for barn og voksne. Området innbyr til sommerlykke med bading og båtliv fra brygge.

Gårdsplassen er belagt med brostein og har enkel adkomst og rom for flere biler, mens hagearealet ligger godt skjermet fra vei.

Parkering

Dobbel garasje og biloppstillingsplasser på gårdsplassen

Offentlige opplysninger

Ferdigattest

Det foreligger ikke ferdigattest  for eiendommen. Det utstedes ikke ferdigattest for tiltak som er omsøkt før 1. januar 1998, jf. pbl § 21-10 femte ledd. Det foreligger heller ikke midlertidig brukstillatelse. Manglende brukstillatelse kan innebære at tiltaket ikke lovlig kan tas i bruk. Kjøper overtar risikoen og ansvar for manglende ferdigattest/brukstillatelse på eiendommen.

Byggetillatelse for enebolig m/ garasje og sjøbod 22.07.1993, med korrigerte tegninger datert 07.10.1993 / 15.11.1993 og  utstedt av Kr. sand kommune 18.02.1994. Utbygging av brygge godkjenning iht søknad 15.02.1993

Hagestue/ halvtak godkjent 08.07.1998

Det er avvik mellom godkjente tegninger og dagens planløsning.
Bolig: 1.etg: Bod hobbyrom er innredet til soverom, 2. etg: Tv -stue er innredet til stue/ kjøkken, soverom er innredet til bad/ vaskerom. Rommene bruksendret etter at ferdigattest er gitt.
Sjøbu: 1.etg:  oppholdsrom, vask/ bad er innredet til stue, bad/ vaskerom, 2 soverom og badstue. 2.etg: oppholdsrom/ bod er innredet til Stue/ kjøkken
De ombygde rommene er godkjent til varig opphold/beboelse. Ulovlige tiltak vil kommunen kunne forfølge og kreve omsøkt etter dagens regelverk. Risiko og eventuelle kostnader forbudet med eventuell søknad-/godkjenning påhviler kjøper

Reguleringsplan

Eiendommen er regulert til bolig, tilhører reguleringsplan Andøya Plan nr 518, datert 16.12.1987. På generell basis gjør vi oppmerksom på at det kan foreligge fremtidige planer hos kommunen for området rundt eiendommen, som megler ikke har mottatt opplysninger om.

Vei / Vann / Avløp

Tilknyttet offentlig vei, vann og avløp.

Heftelser / Rettigheter

Heftelser som følger eiendommen:

1989/16811-2/93  Best. om vann/kloakkledn. Tinglyst  01.11.1989 
Bestemmelse om gjerde
Elektriske kraftlinjer

Fra hovedbølet som eiendommen er fradelt fra, kan det være tinglyst heftelser i form av erklæringer/avtaler som ikke fremgår av grunnboken for denne eiendommen. Eiendommen overdras fri for pengeheftelser, med unntak av eventuelle erklæringer, avtaler, servitutter og panteheftelser som fremgår av salgsoppgaven og skal følge med eiendommen ved salg. Kjøpers bank vil få prioritet etter disse.

Rettigheter som følger eiendommen:
Ingen rettigheter funnet.

Utleie

Boligen har ikke egen utleiedel, men kan fritt leies ut.

Energiattest

Oppvarmingskarakter Grønn - Energikarakter D

Odel

Nei

Konsesjon

Nei

Økonomi

Prisantydning og omkostninger

30 000 000,- (Prisantydning) Omkostninger 11 900,- (Boligkjøperforsikring HELP (valgfritt)) 2 800,- (Boligkjøperforsikring Pluss (valgfritt tillegg)) 585,- (Tingl.gebyr pantedokument) 585,- (Tingl.gebyr skjøte) 750 000,- (Dokumentavgift (forutsatt salgssum: 30 000 000,-)) 765 870,- (Omkostninger totalt) 30 765 870,- (Totalpris inkl. omkostninger)


Regnestykket forutsetter at det kun tinglyses en låneobligasjon og at eiendommen selges til prisantydning.

Offentlige avgifter

Kr. 48 104 pr. år
Beløpet inkluderer eiendomsskatt, feie- og tilsynsavgift, abonnementsgebyr vann og avløp, forbruk vann og avløp og vannmålergebyr.
Eiendommen har vannmåler. Vann- og avløpsgebyr vil variere iht. forbruk.
Renovasjon kommer i tillegg. Renovasjonsgebyr beregnet for 2022 kr. 3.542 ,-. Gebyret faktureres forhold til antall tømminger.

Eiendomsskatt

Det er eiendomsskatt på kr. 33.270,- pr. år for denne eiendommen. Beløpet er inkludert i kommunale avgifter.

Faste løpende kostnader

Selgers kostnader til bla. strøm, internett, TV-abonnement, bygg- og innboforsikring m.m kommer i tillegg. Beløp kan variere ut fra forbruk og valgt abonnement. Øvrige spesifiserte kostnader, herunder kommunale avgifter og eiendomsskatt vil komme i tillegg.

Formuesverdi

Primær: Kr. 1 664 478,- for år 2020. Sekundær: Kr. 5 992 119,- for år 2020.

Nøkkelinformasjon

Adresse med betegnelse

Løvika 46, Gnr. 9 Bnr. 104 i Kristiansand kommune.

Boligtype

Enebolig

Eierform

Selveier

Vilkår og betingelser

Hvitevarer, løsøre og tilbehør

Følgende hvitevarer følger boligen: Oppvaskmaskin og komfyr medfølger boligen.
Jacuzzi på brygga, alt av utemøbler, krukker, utepeis medfølger ikke
Kjøleskap/ kombiskap og vinskap medfølger ikke
Lysekrone stue og taklamper medfølger ikke.
Skap soverom- Linskap medfølger ikke
Liste over løsøre og tilbehør må leses før budgivning. Her fremgår hvilke løsøre som skal følge eiendommen dersom dette var på eiendommen ved kjøpers besiktigelse om annet ikke er avtalt.

Boligselgerforsikring

Selger har tegnet boligselgerforsikring i Claimslink AS. Forsikringen dekker selgers ansvar etter avhendingsloven begrenset til eiendommens salgssum, oppad begrenset til 10 millioner kroner. Forsikringen dekker ikke verditap som følge av forekomst av insekter.

Boligkjøperforsikring

Vedlagt i salgsoppgaven følger informasjon om Boligkjøperforsikring og Boligkjøperforsikring Pluss fra HELP Forsikring AS. Boligkjøperforsikring er en rettshjelpsforsikring som gir trygghet og profesjonell juridisk hjelp dersom det oppdages uventede feil eller mangler ved boligen de neste fem årene. Boligkjøperforsikring Pluss har samme dekning som boligkjøperforsikring + fullverdig advokathjelp på viktige rettsområder i privatlivet. Egenandel kr. 4 000,- påløper i tvistesaker. Les mer om begge forsikringene i vedlagte materiell eller på help.no. Det gjøres oppmerksom på at meglerforetaket mottar fra kr 2.200,- til kr 2.600,- avhengig av boligtype, i honorar for hver forsikringsavtale som formidles på Boligkjøperforsikring, samt kr 1 000,- i honorar for Boligkjøperforsikring Pluss..

Visning

Som annonsert eller etter avtale med megler på tlf 90 02 00 59.

Finn.no: Visningstekst

Sørmegleren sine visninger har påmelding. Påmelding gjøres enkelt ved å benytte knappen under. Ta kontakt med megler dersom oppsatt tidspunkt ikke passer. Det vil ikke bli avholdt visning uten påmelding, frist for påmelding er senest kl. 12.00 på visningsdagen. Husk å laste ned salgsoppgaven digitalt før visning. Velkommen til en hyggelig visning!

Overtagelse

Etter avtale.

Finansiering

Vi anbefaler våre kunder å ta kontakt med vår samarbeidspartner Sparebanken Sør, på tlf. 38 10 92 00, for et uforpliktende tilbud.

Budgivning

Alle bud skal inngis skriftlig til megler. Det første budet må signeres, og budgiver må i tillegg legitimeres. Benytt "Gi bud"-knappen på våre annonser for å registrere ditt bud elektronisk. Dette er en enkel og sikker løsning som lar deg legitimere deg og signere budet elektronisk ved hjelp av BankID. Når første bud er gitt vil du motta en SMS-kvittering som du kan svare på for å gi eventuelle budforhøyelser. Budforhøyelser kan også gis ved å trykke "Gi bud" i våre annonser på nytt, eller via e-post eller andre skriftlige metoder. Megler skal så snart som mulig bekrefte skriftlig overfor budgiver at bud er mottatt. Bud som ikke er skriftlig eller som har kortere akseptfrist enn til kl. 12.00 første virkedag etter siste annonserte visning vil ikke bli formidlet til selger. Et bud er bindende for budgiver når budet er kommet til selgers kunnskap. Selger står fritt til å akseptere eller forkaste ethvert bud, og er således ikke forpliktet til å akseptere det høyeste budet på eiendommen. Megler skal, i den grad det er nødvendig og mulig, informere de involverte i budrunden skriftlig om status i budgivningen. Megler er forpliktet til å legge til rette for en forsvarlig avvikling av budrunden, og for at budene skal kunne bli behandlet og videreformidlet skriftlig til alle involverte parter, må et hvert bud ha en tilstrekkelig lang akseptfrist. Selger må skriftlig akseptere budet før budaksept kan formidles til budgiver. Selger og kjøper har krav på å få utlevert kopi av budjournalen straks etter at handel er kommet i stand. Alle som har inngitt bud på eiendommen kan på forespørsel få en kopi av anonymisert budjournal etter at budrunden er avsluttet. For øvrig vises det til "Forbrukerinformasjon om budgivning", som er på baksiden av budskjemaet. Det forutsettes at hjemmel overføres til kjøper.

Lovverk

Eiendommen selges etter reglene i avhendingsloven. Eiendommen skal overleveres kjøper i tråd med det som er avtalt. Det er viktig at kjøper setter seg grundig inn i alle salgsdokumentene, herunder salgsoppgave, tilstandsrapport og selgers egenerklæring. Kjøper anses kjent med forhold som er tydelig beskrevet i salgsdokumentene. Forhold som er beskrevet i salgsdokumentene kan ikke påberopes som mangler. Dette gjelder uavhengig av om kjøper har lest dokumentene. Alle interessenter oppfordres til å undersøke eiendommen nøye, gjerne sammen med fagkyndig før bud inngis. Kjøper som velger å kjøpe usett kan ikke gjøre gjeldende som mangel noe han burde blitt kjent med ved undersøkelsen. Dersom det er behov for avklaringer, anbefaler vi at kjøper rådfører seg med eiendomsmegler eller en bygningssakyndig før det legges inn bud. Hvis eiendommen ikke er i samsvar med det kjøperen må kunne forvente ut ifra alder, type og synlig tilstand, kan det være en mangel. Det samme gjelder hvis det er holdt tilbake eller gitt uriktige opplysninger om eiendommen. Dette gjelder likevel bare dersom man kan gå ut i fra at det virket inn på avtalen at opplysningen ikke ble gitt eller at feil opplysninger ikke ble rettet i tide på en tydelig måte. En bolig som har blitt brukt i en viss tid, har vanligvis blitt utsatt for slitasje og skader kan ha oppstått. Slik bruksslitasje må kjøper regne med, og det kan avdekkes enkelte forhold etter overtakelse som nødvendiggjør utbedringer. Normal slitasje og skader som nødvendiggjør utbedring, er innenfor hva kjøper må forvente og vil ikke utgjøre en mangel.

Boligen kan ha en mangel dersom det er avvik mellom opplyst og faktisk areal, forutsatt at avviket er på 2% eller mer og minimum 1 kvm. Ved beregning av et eventuelt prisavslag eller erstatning må kjøper selv dekke tap/kostnader opptil et beløp på kr 10 000 (egenandel). Dersom kjøper ikke er forbruker selges eiendommen «som den er», og selgers ansvar er da begrenset jf. avhl. § 3-9, 1. ledd 2. pktm. Avhendingsloven § 3-3 (2) fravikes, og hvorvidt en innendørs arealsvikt karakteriseres som en mangel vurderes etter avhendingsloven § 3-8. Informasjon om kjøpers undersøkelsesplikt, herunder oppfordringen om å undersøke eiendommen nøye, gjelder også for kjøpere som ikke anses som forbrukere. Med forbrukerkjøp menes kjøp av eiendom når kjøperen er en fysisk person som ikke hovedsakelig handler som ledd i næringsvirksomhet.

Hvitvasking

I henhold til lov om hvitvasking og terrorfinansiering har megler plikt til å gjennomføre kontrolltiltak ovenfor kunder. Dette innebærer å bekrefte kunders identitet, innhente opplysninger om reelle rettighetshavere og kundeforholdets formål og tilsiktede art. Videre skal megler kontrollere midlenes opprinnelse, samt gjennomføre kundekontroll av personer med disposisjonsrett til konto som benyttes ved transaksjoner til klientkonto.

Kundekontroll skal gjennomføres løpende gjennom hele oppdragsperioden, dersom megler på noe tidspunkt ikke får gjennomført tilstrekkelig kundekontroll har megler rett til å avvikle kundeforholdet.

Megler er underlagt rapporteringsplikt til Økokrim ved mistanke om brudd på hvitvaskingsloven. Melding sendes Økokrim uten at partene varsles og megler kan i enkelte tilfeller ha plikt til å stanse gjennomføring av handelen. Partene i handelen kan komme i ansvar for tap den andre part påføres som følge av brudd på hvitvaskingsregelverket, partenes rettigheter ved mislighol

Oppgjør

Kjøpesum med tillegg av omkostninger skal være disponibelt på meglers klientkonto innen overtagelse. Normalt innebærer dette at fullt oppgjør må være innbetalt på meglers klientkonto senest to virkedager før avtalt overtagelsesdato.
Eventuelle vilkår knyttet til innbetalingen, eksempelvis pantedokument som skal tinglyses til fordel for kjøpers bank, må være megler i hende i god tid før overtagelse kan finne sted. Sørmegleren AS tar ikke imot innbetalinger fra utlandet, innbetaling av oppgjør skal foretas samlet fra kjøpers konto i norsk finansinstitusjon.

Megler tar ikke imot oppgjør i form av kontanter eller bankremisse.

Salgsoppgave og vedlegg

Oppdragsnummer

14-21-0089

Salgsoppgave og vedlegg

Salgsoppgaven med tilhørende vedlegg må gjennomgås før budgivning. Dokumentasjonen anses som kjøpers beslutningsgrunnlag.
Komplett oversikt over alle dokumenter megler har mottatt fra det offentlige/forretningsfører er tilgjengelig på Sørmeglerens hjemmeside www.sormegleren.no/14-21-0089. Dokumentene kan også fås hos megler ved forespørsel.
Det tas forbehold om endringer i offentlige avgifter/gebyrer.

Ansvarlig megler

Eiendomsmegler Jon Andreas Røsstad, tlf. 90 02 00 59

Vederlag

Finansavisen 28/5 og 4/6 (Kr.15 000) Digital grunnpakke (Kr.6 850) Oppgjør (Kr.9 900) Panterett med urådighet - Statens Kartverk (Kr.585) Tilrettelegging (Kr.15 900) Provisjon (forutsatt salgssum: 30 000 000,-) (Kr.240 000) Totalt kr. (Kr.288 235)

Sørmegleren AS org. nr.

944 121 331
Varenummer: 3052288