Lie/ Skien sentrum

Louises gate 14

Prisantydning
2 350 000 kr
Omkostninger
8 660 kr
Andel fellesgjeld
2 250 000 kr
Totalpris
4 608 660 kr
Felleskostnader
7 547 kr / mnd
Felleskostnader inkl.
Les mer
Byggeår
2021
P-rom
80 ㎡
Bruksareal
86 ㎡
Tomteareal
Ikke oppgitt
Etasje
4
Antall soverom
2
Eierform
Borettslag
Eiendomstype
Leilighet

Oversikt

Om eiendommen

Nyere 3-roms leilighet med heis og garasjeplass. 4. etasje. Denne MÅ sees - stor solrik veranda med tak.

Om eiendommen

Innhold

Leiligheten inneholder: Entre/gang, soverom 1, soverom 2, bod/teknisk, wc, kjøkken og stue. Veranda med tak, garasjeplass og sportsbod.

Standard

Flott leilighet beliggende i 4. etasje. Boligen fremstår som en praktisk leilighet med god planløsning. Leiligheten har to gode soverom og helfliset bad. Fra stuen er det utgang til veranda som ligger solrikt til. Her er det livsløpsstandard og det enklere liv kan nytes. Man kjører bilen rett inn i garasjen og tar heisen opp. Sentral oppvarming (vannbåren varme) til radiatorer. Leiligheten fremstår som ny.

Gang/entre med plass til oppheng av yttertøy og sko. Her er det montert calling anlegg med døråpner til hoveddør som gjør det enkelt å slippe inn gjester. Parkett på gulv og malte overflater.

Romslig og trivelig stue som er enkel å møblere, her er det god plass til sofagruppe og spisestue. Stuen fremstår som lys og delikat. Store vinduer som slipper godt med naturlig lys inn i rommet og hvor utsikten kan nytes.

Kvalitetskjøkken fra Sigdal med integrerte hvitevarer. Kjøkkenet har plass til hyggelig spisesplass, og store vinduer som slipper godt med naturlig lys inn i rommet. Parkett på gulvet og malte overflater.

Det er to soverom i leiligheten. Begge har parkett på gulv og overflater malt i lyse farger. Hovedsoverommet har en flott skyvedørsgarderobe med speil.

Romslig og delikat baderom. Badet er helfliset med varmekabler i gulv. Badet er utstyrt med en moderne innredning hvor det er godt med oppbevaringsplass. Badet har toalett, innredning med vask og dusjnisje.

Leiligheten har ett praktisk separat toalettrom i leiligheten.

Bod/teknisk/vaskerom er innredet med opplegg til vaskemaskin. Vinylbelegg på gulv og flis på vegger.

Leiligheten disponerer en garasjeplass samt sportsbod i garasjeanlegget.

Arealer med beskrivelse

Primærrom:  79,7 kvm
Bruksareal:  86,4 kvm

P-rom inneholder: Entre, soverom 1, soverom 2, bad, toalettrom, stue og kjøkken.

Areal er opplyst fra plantegning ved denne eiers kjøp. Tegning ligger vedlagt i salgsoppgave.

Byggeår og byggemåte

2021 i følge Skien kommune.

Oppvarming

Vannbåren-fjernvarme, for øvrig elektrisk oppvarming. Dersom det er rom i boligen som ikke har vegg/fastmonterte ovner, så følger det heller ikke med ovner i disse rommene.

Sammendrag selgers egenerklæring

Se selgers egenerklæringsskjema for utfyllende informasjon.

Beliggenhet

Adkomst

Se vedlagt kart. Boligen er merket med TIL SALGS-plakat fra Sørmegleren og det vil være skiltet ved fellesvisning.

Beliggenhet

Det er gangavstand til alle byens fasiliteter og servicetilbud, samtidig er det et veldig stille og rolig boligområde. Rett på utsiden av døren ligger nærbutikk, bussholdeplasser, togstasjon og fine friområder. Kort vei til Skagerak Arena med butikksenter og treningssenter. Lundedalen er lett tilgjengelig med sine fine friområder og gangvei ned til sentrum og helt ned til Bakkestranda.

Tomt

Eierform: Fellestomt

Parkering

Felles garasjeanlegg.

Offentlige opplysninger

Ferdigattest

Det foreligger ferdigattest datert 17.12.2021. Ferdigattesten gjelder Nybygg og gjelder for hele bygget. At en slik attest eksisterer gir ingen garanti for at det ikke er utført arbeid på boliger som ikke er byggemeldt eller godkjent.

Reguleringsplan

Eiendommen ligger i område som i kommuneplanen/kommunedelplanen er avsatt til Sentrumsformål - Nåværende, byggegrenser, utbyggingsvolum og funksjonskrav, Ras- og skredfare, kvikkleire, Sentrumsformål - Framtidig, Park - Framtidig, og er en del av kommuneplanens arealdel/byplan datert 16.6.2011.

Eiendommen er regulert til Ras- og skredfare, sentrumsformål, tilhører reguleringsplan Detaljplan område øst for Louises gate på Lie, datert 9.2.2017.

På generell basis gjør vi oppmerksom på at det kan foreligge fremtidige planer hos kommunen for området rundt eiendommen, som megler ikke har mottatt opplysninger om. Kartutsnitt for planen kan fås ved henvendelse til megler.

Vei / Vann / Avløp

Tilknyttet offentlig vei, vann og kloakk.

Heftelser / Rettigheter

Fra hovedbølet som eiendommen er fradelt fra, kan det være tinglyst heftelser i form av erklæringer/avtaler som ikke fremgår av grunnboken for denne eiendommen. Eiendommen overdras fri for pengeheftelser, med unntak av eventuelle erklæringer, avtaler, servitutter og panteheftelser som fremgår av salgsoppgaven og skal følge med eiendommen ved salg. Kjøpers bank vil få prioritet etter disse.

Energiattest

Oppvarmingskarakter Grønn - Energikarakter C

Odel

Nei

Konsesjon

Nei

Om borettslaget

Forkjøpsrett

1.             Andelseier i borettslaget
2.             Medlemskap i boligbyggelaget
Forkjøpsretten avklares etter at bud er akseptert av selger. Etter budaksept vil megler oversende salgsinformasjon til forretningsfører. Forkjøpsretten utlyses, og megler får tilbakemelding fra forretningsfører når forkjøpsretten er avklart. Dersom forkjøpsretten blir benyttet så innebærer dette at forkjøpsrettsberettiget trer inn i avtalen som allerede foreligger mellom selger og den som har fått sitt bud akseptert. Forretningsfører er PBBL. Ved benyttelse av forkjøpsrett vil det påløpe et gebyr fra Porsgrunn Bamble Borgestad boligbyggelag på kr. 7.325,-. For mer informasjon kontakt megler.

Husdyrhold

Husordensreglene tillater ikke husdyrhold uten skriftlig tillatelse fra styret i borettslaget. Borettslagslovens § 5-11 (4) åpner for dyrehold på tross av forbud, dersom gode grunner taler for dyreholdet, og det ikke er til ulempe for de andre brukerne av eiendommen. Husdyrhold skal godkjennes av styret i borettslaget.

Rettigheter og forpliktelser

Borettslaget har legalpant for forfalte, ikke betalte felleskostnader. Det vises for øvrig til vedtekter. Kjøper forplikter seg til å bli/være medlem av Porsgrunn Bamble og Borgestad Boligbyggelag ved kontraktsinngåelse.

Regnskap og vedtekter

Vedtekter, regnskap, budsjett, husordensregler, årsberetning og protokoll fra siste generalforsamling må leses før budgivning.

Forsikring mot felleskostnader

Borettslaget er medlem av Borettslagenes Sikringsfond. Dette innebærer at andelseiere ikke er solidarisk ansvarlig for hverandres andel av fellesgjeld.

Styregodkjennelse

Kjøper skal godkjennes av styret. Kjøper bærer selv risikoen for godkjenning.

Forretningsfører

Porsgrunn Bamble Borgestad Boligbyggelag

Økonomi

Prisantydning og omkostninger

2 350 000,- (Prisantydning) 2 250 000,- (Andel av fellesgjeld) 4 600 000,- (Pris inkl. fellesgjeld) Omkostninger 4 900,- (Boligkjøperforsikring HELP (valgfritt)) 2 800,- (Boligkjøperforsikring Pluss (valgfritt tillegg)) 480,- (Tingl.gebyr BRL-skjøte - Statens Kartverk) 480,- (Tingl.gebyr pantedokument BRL - Statens Kartverk) 8 660,- (Omkostninger totalt) 4 608 660,- (Totalpris inkl. omkostninger)

Regnestykket forutsetter at det kun tinglyses en låneobligasjon og at eiendommen selges til prisantydning. Eierskiftegebyr p-plass kr. 1.800,- tilkommer for kjøper.

Felleskostnader

Kr. 7 547,- pr.mnd.

Felleskostnader inkluderer

Felleskostnadene vil settes opp fra kr. 7547,-  til kr. 8323,- med virkning fra 01.07.2022.
Felleskostnader faktureres månedlig, og inkluderer renter og avdrag på borettslagets fellesgjeld, kommunale avgifter, bygningsforsikring, drift og vedlikehold av fellesarealer (slik som plenklipping og snøbrøyting), honorar til styre og forretningsfører, samt tv og internett.

Andel fellesgjeld / Fellesformue

Andel fellesgjeld kr. 2 250 000
Megler har blitt informert av styreleder 24.05.22 at de er i en prosess med å innhente tilbud på plenklipping og vindusvask. Dette kan medføre en økning i felleskostnader. Dette er ikke vedtatt og avgjort pr. dato.

Lånevilkår fellesgjeld

Lånenummer: 16364043019, DNB Bank ASA
Annuitetslån, 4 terminer per år.
Rentesats per 03.05.2022: 1.85% pa.
Antall terminer til innfrielse: 156
Saldo per 03.05.2022: 48 950 000
Andel av saldo: 0
Første termin: 30.12.2021Neste avdrag: 30.06.2041 ( siste termin 30.03.2061 )

Lånenummer: 16364557047, DNB
Annuitetslån, 4 terminer per år.
Rentesats per 03.05.2022: 1.85% pa.
Antall terminer til innfrielse: 159
Saldo per 03.05.2022: 63 425 000
Andel av saldo: 2 250 000
Første termin: 30.03.2022Neste avdrag: 30.03.2041 ( siste termin 30.12.2061 )

Ut i fra dagens lånebetingelser vil neste avdrag som forfaller til betaling 30.03.2041
utgjøre ca. kr 7 327,00 per måned for denne boligen. Det medfører at rente og avdragsdelen i felleskostnadene kan bli endret.
Borettslaget har avtale om IN-ordning. Det medfører at rente og avdragsdelen i felleskostnadene kan bli endret. Endring skjer eventuelt 1/1, 1/4, 1/7 og 1/10.

Fradragsberettiget

Renteutgifter på andel fellesgjeld kan trekkes fra på selvangivelsen som vanlige gjeldsrenter.

Formuesverdi

Formuesverdien er p.t. ikke fastsatt. Formuesverdien fastsettes av Ligningskontoret etter nyberegningsmodell som tar hensyn til om boligen er en såkalt "primærbolig" (der boligeieren er folkeregistrert bosatt) eller "sekundærbolig" (andre boliger man eier). Formuesverdien for primærboliger vil utgjøre 25% av den beregnede kvadratmeter prisen multiplisert med boligens areal. For sekundærboliger vil formuesverdien utgjøre 90% av den beregnede kvadratmeterprisen multiplisert med boligens areal. Nærmere informasjon kan finnes på Skatteetatens hjemmeside, www.skatteetaten.no.

Nøkkelinformasjon

Adresse med betegnelse

Louises gate 14, Andelsnr. 32 Orgnr. 925671363 i Skien kommune.

Boligtype

Leilighet

Eierform

Borettslag

Vilkår og betingelser

Hvitevarer, løsøre og tilbehør

Følgende hvitevarer følger boligen:
Liste over løsøre og tilbehør må leses før budgivning. Her fremgår hvilke løsøre som skal følge eiendommen dersom dette var på eiendommen ved kjøpers besiktigelse om annet ikke er avtalt.

Boligselgerforsikring

Selger har ikke tegnet boligselgerforsikring.

Boligkjøperforsikring

Vedlagt i salgsoppgaven følger informasjon om Boligkjøperforsikring og Boligkjøperforsikring Pluss fra HELP Forsikring AS. Boligkjøperforsikring er en rettshjelpsforsikring som gir trygghet og profesjonell juridisk hjelp dersom det oppdages uventede feil eller mangler ved boligen de neste fem årene. Boligkjøperforsikring Pluss har samme dekning som boligkjøperforsikring + fullverdig advokathjelp på viktige rettsområder i privatlivet. Egenandel kr. 4 000,- påløper i tvistesaker. Les mer om begge forsikringene i vedlagte materiell eller på help.no. Det gjøres oppmerksom på at meglerforetaket mottar fra kr 2.200,- til kr 2.600,- avhengig av boligtype, i honorar for hver forsikringsavtale som formidles på Boligkjøperforsikring, samt kr 1 000,- i honorar for Boligkjøperforsikring Pluss..

Visning

Som annonsert eller etter avtale med megler på tlf 95 99 11 67.

Finn.no: Visningstekst

Sørmegleren sine visninger har påmelding. Påmelding gjøres enkelt ved å benytte knappen under. Ta kontakt med megler dersom oppsatt tidspunkt ikke passer. Det vil ikke bli avholdt visning uten påmelding, frist for påmelding er senest kl. 12.00 på visningsdagen. Husk å laste ned salgsoppgaven digitalt før visning. Velkommen til en hyggelig visning!

Overtagelse

Etter avtale.

Finansiering

Vi anbefaler våre kunder å ta kontakt med vår samarbeidspartner Sparebanken Sør, på tlf. 38 10 92 00, for et uforpliktende tilbud.

Budgivning

Alle bud skal inngis skriftlig til megler. Det første budet må signeres, og budgiver må i tillegg legitimeres. Benytt "Gi bud"-knappen på våre annonser for å registrere ditt bud elektronisk. Dette er en enkel og sikker løsning som lar deg legitimere deg og signere budet elektronisk ved hjelp av BankID. Når første bud er gitt vil du motta en SMS-kvittering som du kan svare på for å gi eventuelle budforhøyelser. Budforhøyelser kan også gis ved å trykke "Gi bud" i våre annonser på nytt, eller via e-post eller andre skriftlige metoder. Megler skal så snart som mulig bekrefte skriftlig overfor budgiver at bud er mottatt. Bud som ikke er skriftlig eller som har kortere akseptfrist enn til kl. 12.00 første virkedag etter siste annonserte visning vil ikke bli formidlet til selger. Et bud er bindende for budgiver når budet er kommet til selgers kunnskap. Selger står fritt til å akseptere eller forkaste ethvert bud, og er således ikke forpliktet til å akseptere det høyeste budet på eiendommen. Megler skal, i den grad det er nødvendig og mulig, informere de involverte i budrunden skriftlig om status i budgivningen. Megler er forpliktet til å legge til rette for en forsvarlig avvikling av budrunden, og for at budene skal kunne bli behandlet og videreformidlet skriftlig til alle involverte parter, må et hvert bud ha en tilstrekkelig lang akseptfrist. Selger må skriftlig akseptere budet før budaksept kan formidles til budgiver. Selger og kjøper har krav på å få utlevert kopi av budjournalen straks etter at handel er kommet i stand. Alle som har inngitt bud på eiendommen kan på forespørsel få en kopi av anonymisert budjournal etter at budrunden er avsluttet. For øvrig vises det til "Forbrukerinformasjon om budgivning", som er på baksiden av budskjemaet. Det forutsettes at hjemmel overføres til kjøper.

Lovverk

Eiendommen selges etter reglene i avhendingsloven. Eiendommen skal overleveres kjøper i tråd med det som er avtalt. Det er viktig at kjøper setter seg grundig inn i alle salgsdokumentene, herunder salgsoppgave, tilstandsrapport og selgers egenerklæring. Kjøper anses kjent med forhold som er tydelig beskrevet i salgsdokumentene. Forhold som er beskrevet i salgsdokumentene kan ikke påberopes som mangler. Dette gjelder uavhengig av om kjøper har lest dokumentene. Alle interessenter oppfordres til å undersøke eiendommen nøye, gjerne sammen med fagkyndig før bud inngis. Kjøper som velger å kjøpe usett kan ikke gjøre gjeldende som mangel noe han burde blitt kjent med ved undersøkelsen. Dersom det er behov for avklaringer, anbefaler vi at kjøper rådfører seg med eiendomsmegler eller en bygningssakyndig før det legges inn bud. Hvis eiendommen ikke er i samsvar med det kjøperen må kunne forvente ut ifra alder, type og synlig tilstand, kan det være en mangel. Det samme gjelder hvis det er holdt tilbake eller gitt uriktige opplysninger om eiendommen. Dette gjelder likevel bare dersom man kan gå ut i fra at det virket inn på avtalen at opplysningen ikke ble gitt eller at feil opplysninger ikke ble rettet i tide på en tydelig måte. En bolig som har blitt brukt i en viss tid, har vanligvis blitt utsatt for slitasje og skader kan ha oppstått. Slik bruksslitasje må kjøper regne med, og det kan avdekkes enkelte forhold etter overtakelse som nødvendiggjør utbedringer. Normal slitasje og skader som nødvendiggjør utbedring, er innenfor hva kjøper må forvente og vil ikke utgjøre en mangel.

Boligen kan ha en mangel dersom det er avvik mellom opplyst og faktisk areal, forutsatt at avviket er på 2% eller mer og minimum 1 kvm. Ved beregning av et eventuelt prisavslag eller erstatning må kjøper selv dekke tap/kostnader opptil et beløp på kr 10 000 (egenandel). Dersom kjøper ikke er forbruker selges eiendommen «som den er», og selgers ansvar er da begrenset jf. avhl. § 3-9, 1. ledd 2. pktm. Avhendingsloven § 3-3 (2) fravikes, og hvorvidt en innendørs arealsvikt karakteriseres som en mangel vurderes etter avhendingsloven § 3-8. Informasjon om kjøpers undersøkelsesplikt, herunder oppfordringen om å undersøke eiendommen nøye, gjelder også for kjøpere som ikke anses som forbrukere. Med forbrukerkjøp menes kjøp av eiendom når kjøperen er en fysisk person som ikke hovedsakelig handler som ledd i næringsvirksomhet.

Hvitvasking

I henhold til lov om hvitvasking og terrorfinansiering har megler plikt til å gjennomføre kontrolltiltak ovenfor kunder. Dette innebærer å bekrefte kunders identitet, innhente opplysninger om reelle rettighetshavere og kundeforholdets formål og tilsiktede art. Videre skal megler kontrollere midlenes opprinnelse, samt gjennomføre kundekontroll av personer med disposisjonsrett til konto som benyttes ved transaksjoner til klientkonto.

Kundekontroll skal gjennomføres løpende gjennom hele oppdragsperioden, dersom megler på noe tidspunkt ikke får gjennomført tilstrekkelig kundekontroll har megler rett til å avvikle kundeforholdet.

Megler er underlagt rapporteringsplikt til Økokrim ved mistanke om brudd på hvitvaskingsloven. Melding sendes Økokrim uten at partene varsles og megler kan i enkelte tilfeller ha plikt til å stanse gjennomføring av handelen. Partene i handelen kan komme i ansvar for tap den andre part påføres som følge av brudd på hvitvaskingsregelverket, partenes rettigheter ved mislighold

Oppgjør

Kjøpesum med tillegg av omkostninger skal være disponibelt på meglers klientkonto innen overtagelse. Normalt innebærer dette at fullt oppgjør må være innbetalt på meglers klientkonto senest to virkedager før avtalt overtagelsesdato.
Eventuelle vilkår knyttet til innbetalingen, eksempelvis pantedokument som skal tinglyses til fordel for kjøpers bank, må være megler i hende i god tid før overtagelse kan finne sted. Sørmegleren AS tar ikke imot innbetalinger fra utlandet, innbetaling av oppgjør skal foretas samlet fra kjøpers konto i norsk finansinstitusjon.

Megler tar ikke imot oppgjør i form av kontanter eller bankremisse.

Salgsoppgave og vedlegg

Oppdragsnummer

82-22-0132

Salgsoppgave og vedlegg

Salgsoppgaven med tilhørende vedlegg må gjennomgås før budgivning. Dokumentasjonen anses som kjøpers beslutningsgrunnlag.
Komplett oversikt over alle dokumenter megler har mottatt fra det offentlige/forretningsfører er tilgjengelig på Sørmeglerens hjemmeside www.sormegleren.no/82-22-0132. Dokumentene kan også fås hos megler ved forespørsel.
Det tas forbehold om endringer i offentlige avgifter/gebyrer.

Ansvarlig megler

Eiendomsmegler Jørgen Eilev Thorkildsen, tlf. 97 17 56 64, eiendomsmeglerfullmektig Jeanin Pettersen, tlf. 95 99 11 67,

Vederlag

Oppdragsgiver har inngått følgende avtale med Sørmegleren Telemark AS: Provisjon 1,8%, Tilretteleggingshonorar kr 12 000,-, samt Markedspakke kr 16 000,-

Sørmegleren Telemark AS org. nr.

918 067 116
Varenummer: 3058370