Farsund sentrum

Løkkeveien 8

Kommunale avgifter
18 323 kr / år
Byggeår
1956
P-rom
232 ㎡
Bruksareal
268 ㎡
Tomteareal
585 ㎡
Antall soverom
3
Eierform
Selveier
Eiendomstype
Enebolig

Oversikt

Om eiendommen

BUD FORELIGGER! Sentralt beliggende enebolig med garasje og pent opparbeidet bakhage. | Flott utsikt.

Om eiendommen

Standard

Delikat innredet enebolig med gjennomgående god standard, innredet med harmoniske fargetoner. Boligen har i hovedsak gulv belagt med parkett og laminat. Veggene er malt eller bekledd med tapet.

Inngangspartiet ligger på baksiden av boligen med trappeadkomst fra gateplan. Her kommer man inn i en lys gang med avkledningsplass. Nåværende eier har åpnet opp til et tidligere soverom og gjort om rommet til et praktisk garderoberom. Rommet kan lett gjøres om til soverom igjen.
Innholdsrik bolig med tre stuer; tv-stue, spisestue og allrom i tilknytning til kjøkkenet. Tv-stuen har avskjerming fra spisestua med skyvedører. Her kan man nyte god tv-underholdning sammen med stemningen fra peisen i hjørnet, og utsikten gjennom vinduene.
Spisestua ligger i front med god plass til møblering med langbord ved spesielle anledninger. I hjørnet er det montert en god vedovn som gir ekstra god varme i rommet.

Kjøkkenet har en åpen, men naturlig avgrensning fra stua med en vid åpning. Kjøkkeninnredningen er profilert og er pent oppmalt i mørk farge. Utformingen på kjøkkenet skaper rom for en god arbeidsplass med koketoppen vendt mot allrommet. Kjøkkenet har integrert komfyr med koketopp, ellers avsatt plass til enkeltstående hvitevarer som medfølger handelen. Fliselagt mellom overskap og kjøkkenbenk som er i heltre. Ut fra kjøkkenet er det en tofløyet dør, hvor man kan åpne opp til den koselige bakhagen.

Allrommet er et rom med flere bruksmuligheter. Her kan man nyte utsikten mot fjorden på den ene siden, samt se ut til bakhagen som er stemningsfullt utformet.

I 1. etasje ligger et praktisk toalettrom ved inngangspartiet. Badet ligger i loftsetasjen. Rommet har en god størrelse og er innredet med fliser på gulv og har malt panel på vegg. Varmekabler i gulv. Badet er innredet med baderomsinnredning, toalett, dusjkabinett, badekar og opplegg til vaskemaskin, samt plass til tørketrommel.

I 2. etasje ligger det 3 soverom med god størrelse. Rommet som i dag blir brukt som hovedsoverom har skyvedørsgarderobe.

Underetasjen er innredet med rom for varig opphold, dog er de ikke godkjent til dette. Underetasjen er avstengt fra boligdelen og har egen inngang.

Arealer med beskrivelse

Primærrom: 232 kvm, Bruksareal: 268 kvm Sekundærrom: 36 kvm.
Bra. pr. etasje.: Underetasje 67 m²  - 1. etg. 101 m²  - 2. etg. 74 m² - Loft 26 m².

Underetasje - P-rom inkl.: Stue, kjøkken, bad/vaskerom, soverom.
Underetasje - S-rom inkl.: Bod, bod 2.
1. etasje - P-rom inkl.: Stue, stue 2, kjøkken, gang, entrè, toalettrom.
2. etasje - P-rom inkl.: Gang, bad/vaskerom, soverom, soverom 2, soverom 3.
Loft - S-rom inkl.: Tørkeloft.

Arealer og rombenevnelser er hentet fra tilstandsrapport. Benevnelsen viser hva rommene benyttes til i dag, ikke hva de opprinnelig er godkjent som.

Det foreligger ikke noen godkjente plantegninger av tilbygg i kommunens arkiv. Dette medfører at megler ikke kan kontrollere at bruken av rommene i boligen samsvarer med det de er godkjent som. Eventuelle pålegg/søknader som følge av ulovlige tiltak på eiendommen er kjøpers risiko og ansvar.

Det er avvik mellom godkjente tegninger og dagens planløsning. Gang i 2. etasje er slått sammen, opprinnelig to rom (gang og entrè). Deler av bad i 2. etasje er opprinnelig godkjent som kjøkken. Det ombygde rommet er godkjent for varig opphold/beboelse. Stue i 1. etasje er opprinnelig godkjent som soverom. Det ombygde rommet er godkjent for varig opphold. På fasade vest er det satt inn et ekstra vindu i underetasjen og et vindu er byttet ut med balkongdør i 2. etasje. Balkong er ikke på opprinnelige tegninger og trolig ikke byggesøkt kommunen. På fasade syd er det satt inn ekstra vindu ved siden av ytterdør, vinduer til høyre er byttet ut med dobbel balkongdør og det er ingen vinduer i underetasjen. På fasade øst er det satt inn ekstra vindu på loft. På fasade nord er kvist større enn på opprinnelige tegninger, det er satt inn et ekstra vindu. Inngang ti kjeller er ikke på tegninger. Ingen av rommene i underetasjen er godkjent for varig opphold/beboelse.

Søppelstativet er ikke byggesøkt. Ved bygging på nabotomt, er eier varslet om at dette må endres, pga. krav til sikt ved utkjørsel. 

Ulovlige tiltak vil kommunen kunne forfølge og kreve omsøkt etter dagens regelverk. Risiko og eventuelle kostnader forbudet med eventuell søknad-/godkjenning påhviler kjøper.

Byggeår og byggemåte

1956 i følge Farsund kommune.

Påkostning og modernisering

Boligen ansees å være jevnt oppgradert og vedlikeholdt.

Oppvarming

Elektrisk og ved.
Vedovn i spisestue og tv-stue. Varmepumpe i allrom og trapperom.
Varmekabler i flere rom.
Dersom det er rom i boligen som ikke har vegg/fastmonterte ovner, så følger det heller ikke med ovner i disse rommene.

Diverse

Det er lagt inn fiber i boligen.

Tilstandsrapport

Tilstandsrapport basert på innholdskrav i ny forskrift til avhendingsloven er vedlagt denne salgsoppgaven. Vi oppfordrer interessenter til å sette seg grundig inn i rapporten før budgivning. Kjøper anses å være kjent med opplysninger som fremgår av tilstandsrapporten, og vil således ikke kunne gjøre gjeldene mangler som fremgår av rapporten.  

Tilstandsrapporten er utarbeidet av John Terje Knutsen den 10.03.23, og er gyldig i 1 år etter rapportdato. Ved eldre rapporter anbefales interessenter å undersøke eiendommen grundig. Det gjøres oppmerksom på at rapporten kun omhandler boligen, eventuelle øvrige bygninger på eiendommen er ikke vurdert.

Bygningssakskyndigs konklusjon:
Boligen på Løkkeveien 8 er en eldre bolig fra 1956. Boligen er oppført med underetasje, 1 og 2 etasje og et uinnredet loft. Jevnt over er bygget i alminnelig god teknisk stand, med det er enkelte konstruksjoner / installasjoner fra byggeår som har passert forventet levetid og hvor man på sikt må påregne utskiftninger / oppgraderinger. De forholdene som spesielt er verd å merke seg er:
Utvendig trapp ved inngangsparti mangler rekkverk.
I underetasjen er det påvist fuktverdier i utforet vegg.
Bad i underetasjen har ikke membran under fliser på gulv.
Utvendig forstøtningsmur mot gate, mangler rekkverk.
Viser for øvrig til rapportens enkelte punkter som må nøye gjennomgås.
Underetasjen er innredet som egen boenhet, dette er ikke byggesøkt.
I tillegg skal det være satt opp et søppelbod som ikke er byggesøkt.

Følgende avvik har fått TG3 eller TG2:
TG3:
Utvendig > Utvendige trapper:
Det er ikke montert rekkverk.

Innvendig > Rom Under Terreng:
Det er i hulltaking påvist fukt-/råteskader.

Våtrom > Sluk, membran og tettesjikt > Bad/vaskerom:
Det er ikke membran/tettesjikt på våtrommet. Over halvparten av forventet brukstid er oppbrukt på slukløsningen. Membran i kombinasjon med gammelt sluk uten klemring. Membran er smurt ned på sluk.

Tomteforhold > Forstøtningsmurer:
Det mangler rekkverk/annen sikring på forstøtningsmuren(e) ut ifra dagens krav.

TG2:
Utvendig > Taktekking:
Mer enn halvparten av forventet brukstid er oppbrukt på taktekkingen. Taktekkingen har mose og slitasje på grunn av elde. Mer enn halvparten av forventet brukstid er oppbrukt på undertak.

Utvendig > Nedløp og beslag:
Det mangler snøfangere på hele eller deler av taket, men det var ikke krav om dette på byggemeldingstidspunktet. Det mangler tilfredsstillende adkomst til pipe for feier.

Utvendig > Vinduer:
Det er påvist noen glassruter som er punktert eller sprukne.

Utvendig > Utvendige trapper - 2:
Rekkverkshøyder er under dagens forskriftskrav til rekkverk i trapper. Åpninger i rekkverk er ikke i henhold til krav i dagens forskrifter.

Innvendig > Overflater:
Det er påvist skader på overflater.

Innvendig > Radon:
Det er ikke foretatt radonmålinger, og bygget er heller ikke utført med radonsperre.

Innvendig > Pipe og ildsted:
Det er avvik: Spjell på ildsted manger

Våtrom > Overflater vegger og himling > Bad/vaskerom:
Veggene har malte plater. Taket er malt.

Våtrom > Overflater Gulv > Bad/vaskerom:
Det er påvist at noen fliser har bom (hulrom under) Det er påvist at høydeforskjell fra topp slukrist til gulv/synlig topp membran ved dørterskel er mindre enn 25 mm. Det er påvist avvik i fallforhold til sluk i forhold til krav i forskrift på byggetidspunktet.

Våtrom > Sanitærutstyr og innredning > Bad/vaskerom:
Det er avvik: Pakning på vask er gammel og slitt.

Våtrom > Overflater Gulv > Bad/vaskerom:
Det er påvist at noen fliser har bom (hulrom under) Det er påvist avvik i fallforhold til sluk i forhold til krav i forskrift på byggetidspunktet. Det er påvist sprekker i fliser. Det er påvist at flisfuger har riss/sprekker.

Våtrom > Sanitærutstyr og innredning > Bad/vaskerom:
Det er avvik: Sprekk i steinplate. Lukke mekanisme for vask er defekt

Tekniske installasjoner > Varmtvannstank:
Det er ikke påvist tilfredsstillende avrenning eller annen kompenserende løsning fra varmtvannstank.

Tomteforhold > Drenering:
Mer enn halvparten av forventet levetid på drenering er overskredet. Det mangler eller på grunn av alder er det sannsynlig at det mangler utvendig fuktsikring av grunnmuren - ved kjeller/underetasje.

Tomteforhold > Drenering - tilbygg:
Det er ut ifra observasjoner påvist indikasjoner på at drenering/tettesjikt har begrenset effekt. Det er registrert fukt / saltutslag på grunnmur innvendig.

Tomteforhold > Grunnmur og fundamenter:
Det er registrert skråriss som er symptom på setninger. Grunnmuren har sprekkdannelser. Det er sprekk i grunnmur ved det ene hjørnet. Denne skal være en skade som oppsto kort tid etter bygget ble oppført.

Tomteforhold > Grunnmur og fundamenter tilbygg:
Det er avvik: Saltutslag på innside av grunnmur

For de bygningsdeler som har fått tilstandsgrad 2 og 3, og hvor det er påregnelig med tiltak, har bygningssakskynding utarbeidet et estimert kostnadsintervall. Se tilstandsrapport for mer informasjon.

Sammendrag selgers egenerklæring

Følgende punkt er svart på:

1. Kjenner du til om det er/har vært feil tilknyttet våtrommene, f.eks. sprekker, lekkasje, råte, lukt eller soppskader? Ja
Beskrivelse Skiftet vegg i dusjhjørnet nede i sokkelleilighet, har satt inn dusjkabinett.

2. Kjenner du til om det er utført arbeid på bad/våtrom? Ja, kun av ufaglært/egeninnsats/dugnad
Beskrivelse: Arbeidet ble utført selv
2.1 Ble tettesjikt/membran/sluk oppgradert/fornyet?Ja
Beskrivelse: Alt ble fornyet utenom sluk.

3. Kjenner du til om det er/har vært tilbakeslag av avløpsvann i sluk eller lignende? Ja
Beskrivelse: Avløpet har gått tett fire ganger i løpet av 27 år.

4. Kjenner du til feil eller om har vært utført arbeid/kontroll på vann/avløp?
Ja, kun av ufaglært/egeninnsats/dugnad.
Beskrivelse: Arbeidet er utført selv.

6. Kjenner du til om det er/har vært utettheter i terrasse/garasje/tak/fasade?Ja
Beskrivelse: Lekkasje fra balkong mot vest. Vann rant ned i stuevinduet. Vinduet er skiftet og balkongen er tettet. Har ikke
skjedd siden. Dryppet gjennom tak i kjøkkenstue. Tror det kom fra gammelt loftsvinduet som nå er byttet.

7. Kjenner du til om det er/har vært problemer med ildsted/skorstein/pipe f.eks. dårlig trekk, sprekker, pålegg, fyringsforbud eller lignende? Ja
Beskrivelse: Pipen var ødelagt. Den er nå foret og i orden.

8. Kjenner du til om det er/har vært f.eks. sprekker i mur, skjeve gulv eller lignende? Ja
Beskrivelse: Sprekk i mur mot veien. Sprekken var der når vi kjøpte huset. Hele hjørne mot nordvest seg tidlig etter huset ble bygget i 1956. Det ble opplyst da vi kjøpte huset. Har stått solid i alle år etter det.

9. Kjenner du til om det er/har vært sopp/råteskader/insekter/skadedyr på eiendommen som rotter, mus, maur eller lignende? Ja
Beskrivelse:
Ved to anledninger har det vært mus inn på loftet og en gang i kjøkkenskap under vask. Det har vært råteskade i
takutspringet mot vest. Det er utbedret. Ellers er det noe «blåmann» i takbordene. Det kan inspiseres fra loftet. Vi
har oppservert sølvkre på bad og kjøkken.

11. Kjenner du til om det er/har vært utført arbeid på el-anlegget eller andre installasjoner (f.eks. oljetank, sentralfyr, ventilasjon)? Ja, av faglært og ufaglært/egeninnsats/dugnad
Beskrivelse: Diverse elektrisk arbeid.
Arbeid utført av Tjørve elektriske, Tjørve tekniske, Sønnico og Komet.

12. Kjenner du til om det er utført kontroll av el-anlegget og/eller andre installasjoner (f.eks. oljetank, sentralfyr, ventilasjon)? Ja
Beskrivelse: El-kontroll og kontroll i forbindelse med forsikringavtale.

14. Kjenner du til om ufaglærte har utført arbeid som normalt bør utføres av faglærte, utover det som er nevnt tidligere (f.eks. drenering,
murerarbeid, tømrerarbeid etc)? Ja
Beskrivelse: Ja, all oppussingsarbeid og nybygg er gjort selv.

16. Kjenner du til om det har vært utført arbeid på terrasse/garasje/tak/fasade?
Ja, av faglært og ufaglært/egeninnsats/dugnad
Beskrivelse: All arbeid på fasade, terrasse er utført selv.
Arbeid utført av Garasjetaket er lagt av Ytterdal blikkenslager.

17. Selges eiendommen med utleiedel, leilighet, hybel eller tilsvarende? Ja
Beskrivelse: Det er en leilighet i sokkeletasjen.

18. Kjenner du til om det er innredet/bruksendret/bygget ut i kjeller eller loft eller andre deler av boligen? Ja
Beskrivelse: Kjøkkenstue er bygget i 2009
18.1 Er innredning/utbyggingen godkjent hos bygningsmyndighetene? Ja
Beskrivelse: Utbygget byggesøkt og godkjent.

19. Kjenner du til forslag eller vedtatte reguleringsplaner, andre planer, nabovarsel eller offentlige vedtak som kan medføre endringer i bruken av
eiendommen eller av dens omgivelser? Ja
Beskrivelse: Det er godkjent byggesøknad på nabotomta mot vest.

20. Kjenner du til om det foreligger påbud/heftelser/krav/manglende tillatelser vedrørende eiendommen? Ja
Beskrivelse: Søppelboden er bygget uten tillatelse.

Se selgers egenerklæringsskjema for utfyllende informasjon.

Beliggenhet

Adkomst

Fra Farsund sentrum kjør opp Sundeveien. Ta inn Løkkeveien like etter Farsund Kino og Ekko. Boligen ligger på venstre side merket med TIL SALGS-plakat fra Sørmegleren.

Beliggenhet

Fint beliggende enebolig bare et par minutters gange til Farsund sentrum. Byen har mange fasiliteter og servicetilbud, som bl.a. barne- og ungdomsskole, vidregående skole, barnehager, butikker, Amfi kjøpesenter, Ekko og badehuset med sauna. Fra boligen er det fin utsikt mot fjorden og de mange flotte solnedgangene er et skue fra eiendommen.

Tomt

Areal: 585 kvm, Eierform: Eiet tomt
Pent opparbeidet tomt med steinsatte murer, barklagte bed, beplantning, plenlagte områder og terrasser. Bakhagen er stemingsfultt opparbeidet med lysthus og terrasser. Tuhjahekk mot sør.
Lysthuset har skyvedører for å kunne bruke det gjennom hele året. Her er det innlagt strøm.
Meget solrik tomt på sommerstid med sol fra tidlig morgen til sent på kvelden. Fra desember til februar er det ingen sol på tomta.
På tomta er det i tillegg en praktisk bod for lagring.

Eiendomsgrensen mot 1/909 i vest og mot 1/686 i sør er oppmålt med geografiske koordinater og er således avklart, grensene fremgår av matrikkelrapporten.
Grensene mot 1/481 i øst og mot kommunal i vei i nord er også oppmålt, men ikke med geografiske koordinater. Registrerte grenser i matrikkelen kan derfor avvike noe i forhold til de reelle grensene, gjeldene grense fremgår av vedlagte målebrev fra 1956.

Oppgitt areal er basert på gammelt målebrev og matrikkelinfo. Gamle målebrev kan være unøyaktige og er ikke koordinatfestet, tomtens arealet kan derfor avvike i større eller mindre grad.

Parkering

I dobbel garasje med automatisk portåpner og på egen tomt. Ellers gateparkering.

Offentlige opplysninger

Ferdigattest

Det foreligger ferdigattest datert 01.11.1956. Ferdigattesten gjelder nr 4 Klevens Løkke. At en slik attest eksisterer gir ingen garanti for at det ikke er utført arbeid på boliger som ikke er byggemeldt eller godkjent.

Det foreligger melding om oppføring av bod, datert 09.04.2001. Bygningsmassen står på grensen til naboeiendommen gnr. 1, bnr. 909.
Det foreligger byggemelding om tilbygg, datert 29.07.2005. Bygningsmassen står på gensen til naboeiendommen gnr. 1, bnr. 481.
Det foreligger ferdigattest for garasje, datert 10.03.2020.
Det foreligger ferdigattest for hagestue og terrasse, datert 19.04.2023

Reguleringsplan

Eiendommen ligger i et uregulert område, godkjent som boligbebyggelse, nåværende, og er en del av kommunedelplan Farsund-Lista 2018-2028.

Det er planer i arbeid vedr. naboeiendommen i vest 1/909. Det er planlagt en 8-mannsbolig i 3 etasjer.

Vei / Vann / Avløp

Tilknyttet offentlig vei, vann og avløp.

Heftelser / Rettigheter

Heftelser som følger eiendommen:
Dagboknr.: 385 - Bestemmelse om gjerde. Tinglyst: 02.05.1956.

Fra hovedbølet som eiendommen er fradelt fra, kan det være tinglyst heftelser i form av erklæringer/avtaler som ikke fremgår av grunnboken for denne eiendommen. Eiendommen overdras fri for pengeheftelser, med unntak av eventuelle erklæringer, avtaler, servitutter og panteheftelser som fremgår av salgsoppgaven og skal følge med eiendommen ved salg. Kjøpers bank vil få prioritet etter disse.

Rettigheter som følger eiendommen:
Ingen rettigheter funnet.

Utleie

Boligen har ikke egen utleiedel, og er godkjent med kun en boenhet. Deler av boligen er i dag innredet som en egen utleiedel, endringen er ikke søkt omsøkt hos Farsund kommune. Rommene i  utleiedelen er ikke godkjent til varig opphold Ulovlige tiltak vil kommunen kunne forfølge og kreve omsøkt etter dagens regelverk. Kjøper overtar risiko og ansvar for eventuelle pålegg/søknader som følger av dette.

Radonmåling

Det er ikke foretatt radonmålinger, og bygget er heller ikke utført med radonsperre.

Energiattest

Oppvarmingskarakter Gul - Energikarakter F

Odel

Nei

Konsesjon

Nei

Økonomi

Prisantydning og omkostninger

3 450 000,- (Prisantydning) Omkostninger 82 500,- (Dokumentavgift) 12 500,- (Boligkjøperforsikring HELP (valgfritt)) 2 800,- (Boligkjøperforsikring Pluss (valgfritt tillegg)) 585,- (Tingl.gebyr pantedokument) 585,- (Tingl.gebyr skjøte) 98 970,- (Omkostninger totalt) 3 548 970,- (Totalpris inkl. omkostninger)

Regnestykket forutsetter at det kun tinglyses en låneobligasjon og at eiendommen selges til prisantydning.

Offentlige avgifter

Kr. 18 323 pr. år pr. 2022.
Beløpet inkluderer eiendomsskatt, renovasjon, gebyr vann- og avløp, feiing og målerleie.

Eiendomsskatt

Det er eiendomsskatt på kr. 3 242,- pr. år pr. 2022 for denne eiendommen. Beløpet er inkludert i kommunale avgifter.

Formuesverdi

Primær: Kr. 892 354,- for år 2021.
Sekundær: Kr. 3 212 475,- for år 2021.

Nøkkelinformasjon

Adresse med betegnelse

Løkkeveien 8, Gnr. 1 Bnr. 483 i Farsund kommune.

Boligtype

Enebolig

Eierform

Selveier

Vilkår og betingelser

Hvitevarer, løsøre og tilbehør

Følgende hvitevarer følger boligen: Kjøleskap/kombiskap, komfyr/stekeovn/koketopp og oppvaskmaskin.
Liste over løsøre og tilbehør må leses før budgivning. Her fremgår hvilke løsøre som skal følge eiendommen dersom dette var på eiendommen ved kjøpers besiktigelse om annet ikke er avtalt.

Boligselgerforsikring

Selger har tegnet boligselgerforsikring i Claimslink AS. Forsikringen dekker selgers ansvar etter avhendingsloven begrenset til eiendommens salgssum, oppad begrenset til 10 millioner kroner. Forsikringen dekker ikke verditap som følge av forekomst av insekter.

Boligkjøperforsikring

Vedlagt i salgsoppgaven følger informasjon om Boligkjøperforsikring og Boligkjøperforsikring Pluss fra HELP Forsikring AS. Boligkjøperforsikring er en rettshjelpsforsikring som gir trygghet og profesjonell juridisk hjelp dersom det oppdages uventede feil eller mangler ved boligen de neste fem årene. Boligkjøperforsikring Pluss har samme dekning som boligkjøperforsikring + fullverdig advokathjelp på viktige rettsområder i privatlivet. Egenandel kr. 4 000,- påløper i tvistesaker. Les mer om begge forsikringene i vedlagte materiell eller på help.no. Det gjøres oppmerksom på at meglerforetaket mottar fra kr 2.200,- til kr 2.600,- avhengig av boligtype, i honorar for hver forsikringsavtale som formidles på Boligkjøperforsikring, samt kr 1 000,- i honorar for Boligkjøperforsikring Pluss..

Visning

Som annonsert eller etter avtale med megler på tlf 40 40 80 73.

Finn.no: Visningstekst

Sørmegleren sine visninger har påmelding. Påmelding gjøres enkelt ved å benytte knappen under. Ta kontakt med megler dersom oppsatt tidspunkt ikke passer. Det vil ikke bli avholdt visning uten påmelding, frist for påmelding er senest kl. 12.00 på visningsdagen. Husk å laste ned salgsoppgaven digitalt før visning. Velkommen til en hyggelig visning!

Overtagelse

Etter avtale.

Finansiering

Vi anbefaler våre kunder å ta kontakt med vår samarbeidspartner Sparebanken Sør, på tlf. 38 10 92 00, for et uforpliktende tilbud.

Budgivning

Alle bud skal inngis skriftlig til megler. Det første budet må signeres, og budgiver må i tillegg legitimeres. Benytt "Gi bud"-knappen på våre annonser for å registrere ditt bud elektronisk. Dette er en enkel og sikker løsning som lar deg legitimere deg og signere budet elektronisk ved hjelp av BankID. Når første bud er gitt vil du motta en SMS-kvittering som du kan svare på for å gi eventuelle budforhøyelser. Budforhøyelser kan også gis ved å trykke "Gi bud" i våre annonser på nytt, eller via e-post eller andre skriftlige metoder. Megler skal så snart som mulig bekrefte skriftlig overfor budgiver at bud er mottatt. Bud som ikke er skriftlig eller som har kortere akseptfrist enn til kl. 12.00 første virkedag etter siste annonserte visning vil ikke bli formidlet til selger. Et bud er bindende for budgiver når budet er kommet til selgers kunnskap. Selger står fritt til å akseptere eller forkaste ethvert bud, og er således ikke forpliktet til å akseptere det høyeste budet på eiendommen. Megler skal, i den grad det er nødvendig og mulig, informere de involverte i budrunden skriftlig om status i budgivningen. Megler er forpliktet til å legge til rette for en forsvarlig avvikling av budrunden, og for at budene skal kunne bli behandlet og videreformidlet skriftlig til alle involverte parter, må et hvert bud ha en tilstrekkelig lang akseptfrist. Selger må skriftlig akseptere budet før budaksept kan formidles til budgiver. Selger og kjøper har krav på å få utlevert kopi av budjournalen straks etter at handel er kommet i stand. Alle som har inngitt bud på eiendommen kan på forespørsel få en kopi av anonymisert budjournal etter at budrunden er avsluttet. For øvrig vises det til "Forbrukerinformasjon om budgivning", som er på baksiden av budskjemaet. Det forutsettes at hjemmel overføres til kjøper.

Lovverk

Eiendommen selges etter reglene i avhendingsloven. Eiendommen skal overleveres kjøper i tråd med det som er avtalt. Det er viktig at kjøper setter seg grundig inn i alle salgsdokumentene, herunder salgsoppgave, tilstandsrapport og selgers egenerklæring. Kjøper anses kjent med forhold som er tydelig beskrevet i salgsdokumentene. Forhold som er beskrevet i salgsdokumentene kan ikke påberopes som mangler. Dette gjelder uavhengig av om kjøper har lest dokumentene. Alle interessenter oppfordres til å undersøke eiendommen nøye, gjerne sammen med fagkyndig før bud inngis. Kjøper som velger å kjøpe usett kan ikke gjøre gjeldende som mangel noe han burde blitt kjent med ved undersøkelsen. Dersom det er behov for avklaringer, anbefaler vi at kjøper rådfører seg med eiendomsmegler eller en bygningssakyndig før det legges inn bud. Hvis eiendommen ikke er i samsvar med det kjøperen må kunne forvente ut ifra alder, type og synlig tilstand, kan det være en mangel. Det samme gjelder hvis det er holdt tilbake eller gitt uriktige opplysninger om eiendommen. Dette gjelder likevel bare dersom man kan gå ut i fra at det virket inn på avtalen at opplysningen ikke ble gitt eller at feil opplysninger ikke ble rettet i tide på en tydelig måte. En bolig som har blitt brukt i en viss tid, har vanligvis blitt utsatt for slitasje og skader kan ha oppstått. Slik bruksslitasje må kjøper regne med, og det kan avdekkes enkelte forhold etter overtakelse som nødvendiggjør utbedringer. Normal slitasje og skader som nødvendiggjør utbedring, er innenfor hva kjøper må forvente og vil ikke utgjøre en mangel.

Boligen kan ha en mangel dersom det er avvik mellom opplyst og faktisk areal, forutsatt at avviket er på 2% eller mer og minimum 1 kvm. Ved beregning av et eventuelt prisavslag eller erstatning må kjøper selv dekke tap/kostnader opptil et beløp på kr 10 000 (egenandel). Dersom kjøper ikke er forbruker selges eiendommen «som den er», og selgers ansvar er da begrenset jf. avhl. § 3-9, 1. ledd 2. pktm. Avhendingsloven § 3-3 (2) fravikes, og hvorvidt en innendørs arealsvikt karakteriseres som en mangel vurderes etter avhendingsloven § 3-8. Informasjon om kjøpers undersøkelsesplikt, herunder oppfordringen om å undersøke eiendommen nøye, gjelder også for kjøpere som ikke anses som forbrukere. Med forbrukerkjøp menes kjøp av eiendom når kjøperen er en fysisk person som ikke hovedsakelig handler som ledd i næringsvirksomhet.

Hvitvasking

I henhold til lov om hvitvasking og terrorfinansiering har megler plikt til å gjennomføre kontrolltiltak ovenfor kunder. Dette innebærer å bekrefte kunders identitet, innhente opplysninger om reelle rettighetshavere og kundeforholdets formål og tilsiktede art. Videre skal megler kontrollere midlenes opprinnelse, samt gjennomføre kundekontroll av personer med disposisjonsrett til konto som benyttes ved transaksjoner til klientkonto.

Kundekontroll skal gjennomføres løpende gjennom hele oppdragsperioden, dersom megler på noe tidspunkt ikke får gjennomført tilstrekkelig kundekontroll har megler rett til å avvikle kundeforholdet.

Megler er underlagt rapporteringsplikt til Økokrim ved mistanke om brudd på hvitvaskingsloven. Melding sendes Økokrim uten at partene varsles og megler kan i enkelte tilfeller ha plikt til å stanse gjennomføring av handelen. Partene i handelen kan komme i ansvar for tap den andre part påføres som følge av brudd på hvitvaskingsregelverket, partenes rettigheter ved mislighol

Oppgjør

Kjøpesum med tillegg av omkostninger skal være disponibelt på meglers klientkonto innen overtagelse. Normalt innebærer dette at fullt oppgjør må være innbetalt på meglers klientkonto senest to virkedager før avtalt overtagelsesdato.
Eventuelle vilkår knyttet til innbetalingen, eksempelvis pantedokument som skal tinglyses til fordel for kjøpers bank, må være megler i hende i god tid før overtagelse kan finne sted. Sørmegleren AS tar ikke imot innbetalinger fra utlandet, innbetaling av oppgjør skal foretas samlet fra kjøpers konto i norsk finansinstitusjon.

Megler tar ikke imot oppgjør i form av kontanter eller bankremisse.

Salgsoppgave og vedlegg

Oppdragsnummer

61-23-0003

Salgsoppgave og vedlegg

Salgsoppgaven med tilhørende vedlegg må gjennomgås før budgivning. Dokumentasjonen anses som kjøpers beslutningsgrunnlag.
Komplett oversikt over alle dokumenter megler har mottatt fra det offentlige/forretningsfører er tilgjengelig på Sørmeglerens hjemmeside www.sormegleren.no/61-23-0003. Dokumentene kan også fås hos megler ved forespørsel.
Det tas forbehold om endringer i offentlige avgifter/gebyrer.

Ansvarlig megler

Eiendomsmegler MNEF / Avdelingsleder Anita Cecilie Gabrielsen, tlf. 40 40 80 73

Vederlag

Oppgjørs-og visningshonorar (Kr.11 500) Digital Markedspakke Synlig (Kr.7 450) Oppgjør (Kr.7 100) Panterett med urådighet - Statens Kartverk (Kr.585) Provisjon (Kr.49 500) Tilrettelegging (Kr.14 900) Totalt kr. (Kr.91 035)

Sørmegleren AS org. nr.

944 121 331
Solgt

Kontakt megler

Varenummer: 3067656