Brokke

Løefjellstigen 35

Prisantydning
3 850 000 kr
Omkostninger
112 120 kr
Totalpris
3 962 120 kr
Formuesverdi
217 423 kr
Kommunale avgifter
2 404 kr / år
Byggeår
2007
P-rom
114 ㎡
Bruksareal
120 ㎡
Tomteareal
879 ㎡
Antall soverom
4
Eierform
Selveier
Eiendomstype
Hytte

Oversikt

Om eiendommen

Flott beliggende hytte med fin utsikt og gode solforhold - 4 soverom - Garasje

Om eiendommen

Innhold

Innholdsrik hytte over to etasjer med frittstående garasje. 1. etasje inneholder vindfang, spisestue/stue og kjøkken i åpen løsning, bad, vaskerom, to soverom med fire sengeplasser og en bod. Loftsetasjen inneholder loftstue, to soverom med seks sengeplasser og bad. Det er utgang til en flott terrasse fra spisestue og stue, og utgang til overbygget balkong fra loftstue. En utvendig bod.

Standard

Stue, kjøkken og spisestue i åpen løsning. Stuedelen har god takhøyde og peisovn. Det er utgang til terrassen fra stue og spisestue. Kjøkkeninnredning med profilerte fronter og heltre benkeplate. Oppvaskkum med 1-greps blandebatteri. Integrert oppvaskmaskin. Kjøl og fryseskap. Kjøkkenventilator fra Gorenje, med utblåsningsrør ut i yttervegg. Innredningen fremstår i god stand. Det er skade på gulv og parkett løsnet etter vannsøl fra oppvaskmaskin. Ventilator har svak funksjon.

Bad i 1. etasje med dusjkabinett, toalett, vask 90 cm med underskap, speil og lys. Elektrisk vifte på yttervegg og varmebakbler i gulv. Ventil i vindu. Flis på gulv og vegger.

Vaskerom i 1. etasje med 200 liter Ozo varmtvannstank, rør i rør vvs-skap på vegg. Hovedvann inntak med varmekabel og stoppekran. Det er opplegg for vaskemaskin og tørketrommel. Det er fliser på gulv og vegger.

Bad i loftsetasjen med dusjkabinett, toalett, vask 90 cm med underskap, speil og lys. Det er elektrisk vifte på yttevegg og varmekabler i gulv. Badet har flise på gulv og vegger.

Det er fire soverom i hytta som i dag er innredet med 10 sengeplasser.

En innvendig bod og en utvendig bod.

Frittstående enkelt garasje. Garasjen har aluminiumsport 250 x 210 cm med portåpner. Det er lys i tak og kontakter på vegg.

Følgende oppgraderinger er gjort av selger:
Lister/foringer og tak ble malt/beiset i 2012. Hytta ble beiset utvendig i 2019.

Arealer med beskrivelse

Totalt hytte:
Primærrom: 114 kvm, Bruksareal: 120 kvm Sekundærrom: 6 kvm.

1. etasje:
Bra: 86 m² - P-rom: 80 m² - S-rom: 6 m²
P-rom inkl.: Vindfang, 2 soverom, bad, vaskerom, spisestue/stue og kjøkken.
S-rom inkl.: Utvendig og innvendig bod.

Loft:
Bra: 34 m² - P-rom: 34 m² - S-rom: 0 m²
P-rom inkl.: Loftstue, 2 soverom og bad.

Garasje:
Bra: 22 m² - P-rom: 0 m² - S-rom: 22 m²
S-rom inkl.: Garasje.

Arealer og rombenevnelser er hentet fra tilstandsrapport. Benevnelsen viser hva rommene benyttes til i dag, ikke hva de opprinnelig er godkjent som.
Det er i dag en innvendig dør fra vindfang til bod. Dette kommer ikke frem på tegninger mottatt av kommunen. Det er også en vegg som deler boden slik at det i dag er to boder, en innvendig og en utvendig.

Byggeår og byggemåte

2007 i følge Valle kommune.
Støpt plate mot grunnen. Isolerte støpte ringmurselementer. Etasjeskille av bjelkelag i tre. Yttervegger av isolert reisverk, asfaltplater, musestopp og kledd med liggende beiset kledning. Saltak med undertak av kryssfiner plater, membran og torv. Mønet tak i stue.
Garasje: Ringmur av betongblokker. Gulv av støpt betong uten fall. Åpne, uisolerte vegger. Åpent uisolert takkonstruksjon av takstoler. Alle utvendig flater som hytten.

Oppvarming

Varmekabler i 1 etasje med unntak av soverom og utvendig bod. Varmekabler på bad i 2. etg. Peisovn i stue. Ved og elektrisk. Dersom det er rom i boligen som ikke har vegg/fastmonterte ovner, så følger det heller ikke med ovner i disse rommene.

Diverse

Eiendommen er fullverdiforsikret i Winterberg Forsikring med polisenummer: 100280288. Årlig forsikringspremie kr. 3.532,-.
Selger opplyser om et årlig strømforbruk på ca. 6.000 kwh, dette utgjorde ca. kr. 5.000,- i 2021.
Det er pliktig medlemskap i velforening. Årlig kostnad kr. 1.700,-. Dette inkluderer kontigent og løypeavgift.
Hytta har Sikom Eco-starter for alarm og styring av varme og lys (ring hytta varm).

Tilstandsrapport

Tilstandsrapport basert på innholdskrav i ny forskrift til avhendingsloven er vedlagt denne salgsoppgaven. Vi oppfordrer interessenter til å sette seg grundig inn i rapporten før budgivning. Kjøper anses å være kjent med opplysninger som fremgår av tilstandsrapporten, og vil således ikke kunne gjøre gjeldene mangler som fremgår av rapporten.  

Tilstandsrapporten er utarbeidet av Odd Kjell Skjørli den 30.03.22 10:20, og er gyldig i 1 år etter rapportdato. Ved eldre rapporter anbefales interessenter å undersøke eiendommen grundig. Det gjøres oppmerksom på at rapporten kun omhandler boligen, eventuelle øvrige bygninger på eiendommen er ikke vurdert.

Bygningssakskyndigs konklusjon:Hytta fremstår utvendig og innvendig i godt vedlikeholdt stand. Overflater fra byggeår. Det er ikke registrert eller avdekket noen behov for bygningsmessige strakstiltak utover normalt vedlikehold. Det nevnes likevel:
Grunnmur med noe sprekkdannelse.
Det mangler utvendig terskel beslag ytterdører.
Løse fliser på gulv utvendig inngangsparti.
Noe tilfylling av torv på tak.
Hoveddør og terrassedør til spisestuen bør justeres.
Bom, hulrom under fliser på bad i 1. etg. ved toalett sone.
Sprekk i parkett ved oppvaskmaskin og ved ildsted.
Hakk i trinn i trapp.
Det bør justeres mellom vindfang og spisestue.

Ingen avvik har fått TG2 eller TG3.

For de bygningsdeler som har fått tilstandsgrad 2 og 3, og hvor det er påregnelig med tiltak, har bygningssakskynding utarbeidet et estimert kostnadsintervall. Se tilstandsrapport for mer informasjon.

Sammendrag selgers egenerklæring

Følgende fremkommer av selgers egenerklæringsskjema:

2 Kjenner du til om det er utført arbeid på bad/våtrom? - Ja, av faglært og ufaglært/egeninnsats/dusgnad. Utført av Langeid Bygg v/Kåre Langeid. Iflg Kåre Langeid på tlf 28/3-22 var det de som sto ansvarlig for byggesøknad i 2007.
2.2 Er arbeidet byggemeldt? - Ja, hytta var ferdig i 2007. Ferdigattest er utstedt.
11 Kjenner du til om det er/har vært utført arbeid på el-anlegget eller andre installasjoner (f.eks. oljetank, sentralfyr, ventilasjon)? - Ja, kun av faglært. Utført av Knut Hovet Installasjoner AS. Rysstad, Valle.
11.1 Foreligger det samsvarserklæring (i henhold til forskrift om elektriske lavspenningsanlegg)? - Ja.
Selger opplyser om at Sikon ekostarter ble installert av otrea traftec.

Se selgers egenerklæringsskjema for utfyllende informasjon.

Beliggenhet

Adkomst

Se kart. Hytta er merket med TIL SALGS-plakat fra Sørmegleren og det vil være skiltet ved fellesvisning.

Beliggenhet

Flott beliggende hytte i et attraktivt hytteområde på Brokke, ca. 570 meter over havet. Hytta ligger solrikt til med flott utsikt. Området byr på gode turmuligheter og fint turterreng både sommer og vinter. Det er gangavstand til oppkjørte skiløyper og alpinbakken, Brokke alpinsenter. Alpinanlegget har kafe, nistebu, varmestue, stolheis og flere nedfarter på over 1000 m, samt fin snowboardpark med eget trekk og bigjump. Langrennsterrenget tilbyr både oppkjørte skiløyper og urørt natur om man vil lage sine egne spor. Hytta har meget sentral og populær beliggenhet på solsiden på Brokke. På sommerstid er det merkeder turløyper til flere fine utsiktspunkt i området. Brokke er også kjent for flotte klatremuligheter med bl.a Via Ferrata. Det er ca. 10 km til dagligvarebutikk og bensinstasjon. Det planlegges ny asfaltert rulleskiløype (ferdig 2022) og ulike typer sykkelløyper i området. Det er også mulighet for frisbeegolf.

Mer informasjon om Brokke finnes på www.brokke.com.

Tomt

Areal: 879 kvm, Eierform: Eiet tomt

Parkering

Parkeing i garasje og på egen tomt.

Offentlige opplysninger

Ferdigattest

Det foreligger ferdigattest datert 26.10.2007. Ferdigattesten gjelder hele tiltaket. At en slik attest eksisterer gir ingen garanti for at det ikke er utført arbeid på boliger som ikke er byggemeldt eller godkjent.

Reguleringsplan

Eiendommen er regulert til Fritidsbebyggelse, tilhører reguleringsplan Reguleringsplan for Løefjødd Hyttegrend, ikrafttredelse 30.03.2005. På generell basis gjør vi oppmerksom på at det kan foreligge fremtidige planer hos kommunen for området rundt eiendommen, som megler ikke har mottatt opplysninger om. Det er ubebygde tomter i området hvor bygging kan forekomme. Det er pågående oppføring av hytter i området.

Vei / Vann / Avløp

Privat vei. Brøyting av felles veg ca. kr. 1.960,- per år. Brøyting av tun er frivillig. Dette koster kr. 2.170,- per år. Oppgitte beløp er hva selger betalte i 2021. Eiendommen er tilknyttet privat vann og avløpsanlegg (Brokke Vatn - og Avlaupsanlegg). Årlig kostnad utgjør ca. kr. 6.346,-.

Heftelser / Rettigheter

Ingen tinglyste haftelser følger eiendommen.

Fra hovedbølet som eiendommen er fradelt fra, kan det være tinglyst heftelser i form av erklæringer/avtaler som ikke fremgår av grunnboken for denne eiendommen. Eiendommen overdras fri for pengeheftelser, med unntak av eventuelle erklæringer, avtaler, servitutter og panteheftelser som fremgår av salgsoppgaven og skal følge med eiendommen ved salg. Kjøpers bank vil få prioritet etter disse.

Energiattest

Oppvarmingskarakter Oransje - Energikarakter D

Odel

Nei

Konsesjon

Nei

Økonomi

Prisantydning og omkostninger

3 850 000,- (Prisantydning) Omkostninger 11 900,- (Boligkjøperforsikring HELP (valgfritt)) 2 800,- (Boligkjøperforsikring Pluss (valgfritt tillegg)) 585,- (Tingl.gebyr pantedokument) 585,- (Tingl.gebyr skjøte) 96 250,- (Dokumentavgift (forutsatt salgssum: 3 850 000,-)) 112 120,- (Omkostninger totalt) 3 962 120,- (Totalpris inkl. omkostninger)

Regnestykket forutsetter at det kun tinglyses en låneobligasjon og at eiendommen selges til prisantydning.

Offentlige avgifter

Kr. 2 403,75 pr. år Kommunale avgifter inkluderer hytterenovasjon kr. 1.997,50,- og Feie- og tilsynsavgift kr. 406,25,-.

Eiendomsskatt

Det er ingen eiendomsskatt for denne eiendommen.

Formuesverdi

Kr.  217 423,- for år 2020.

Nøkkelinformasjon

Adresse med betegnelse

Løefjellstigen 35, Gnr. 62 Bnr. 218 i Valle kommune.

Boligtype

Hytte

Eierform

Selveier

Vilkår og betingelser

Hvitevarer, løsøre og tilbehør

Følgende hvitevarer følger boligen: Vaskemaskin, tørketrommel, koketopp, stekeovn, kobiskap, oppvaskmaskin, mikro.
Dekoder til TV medfølger ikke. Følgende inventar medfølger: Spisebord(eik) + 10 stoler, Vinkelsofa + bord i stue, Vinkelsofa + bord + skap i loftstue, 2 senger i 2. etasje, Dobbeltseng i 1. etasje og benk/speil i gang.
Liste over løsøre og tilbehør må leses før budgivning. Her fremgår hvilke løsøre som skal følge eiendommen dersom dette var på eiendommen ved kjøpers besiktigelse om annet ikke er avtalt.

Boligselgerforsikring

Selger har ikke tegnet boligselgerforsikring.

Boligkjøperforsikring

Vedlagt i salgsoppgaven følger informasjon om Boligkjøperforsikring og Boligkjøperforsikring Pluss fra HELP Forsikring AS. Boligkjøperforsikring er en rettshjelpsforsikring som gir trygghet og profesjonell juridisk hjelp dersom det oppdages uventede feil eller mangler ved boligen de neste fem årene. Boligkjøperforsikring Pluss har samme dekning som boligkjøperforsikring + fullverdig advokathjelp på viktige rettsområder i privatlivet. Egenandel kr. 4 000,- påløper i tvistesaker. Les mer om begge forsikringene i vedlagte materiell eller på help.no. Det gjøres oppmerksom på at meglerforetaket mottar fra kr 2.200,- til kr 2.600,- avhengig av boligtype, i honorar for hver forsikringsavtale som formidles på Boligkjøperforsikring, samt kr 1 000,- i honorar for Boligkjøperforsikring Pluss..

Visning

Som annonsert eller etter avtale med megler på tlf 92 80 63 23.

Finn.no: Visningstekst

Sørmegleren sine visninger har påmelding. Påmelding gjøres enkelt ved å benytte knappen under. Ta kontakt med megler dersom oppsatt tidspunkt ikke passer. Det vil ikke bli avholdt visning uten påmelding, frist for påmelding er senest kl. 12.00 dagen før visningsdagen. Husk å laste ned salgsoppgaven digitalt før visning. Velkommen til en hyggelig visning!

Overtagelse

Etter avtale.

Finansiering

Vi anbefaler våre kunder å ta kontakt med vår samarbeidspartner Sparebanken Sør, på tlf. 38 10 92 00, for et uforpliktende tilbud.

Budgivning

Alle bud skal inngis skriftlig til megler. Det første budet må signeres, og budgiver må i tillegg legitimeres. Benytt "Gi bud"-knappen på våre annonser for å registrere ditt bud elektronisk. Dette er en enkel og sikker løsning som lar deg legitimere deg og signere budet elektronisk ved hjelp av BankID. Når første bud er gitt vil du motta en SMS-kvittering som du kan svare på for å gi eventuelle budforhøyelser. Budforhøyelser kan også gis ved å trykke "Gi bud" i våre annonser på nytt, eller via e-post eller andre skriftlige metoder. Megler skal så snart som mulig bekrefte skriftlig overfor budgiver at bud er mottatt. Bud som ikke er skriftlig eller som har kortere akseptfrist enn til kl. 12.00 første virkedag etter siste annonserte visning vil ikke bli formidlet til selger. Et bud er bindende for budgiver når budet er kommet til selgers kunnskap. Selger står fritt til å akseptere eller forkaste ethvert bud, og er således ikke forpliktet til å akseptere det høyeste budet på eiendommen. Megler skal, i den grad det er nødvendig og mulig, informere de involverte i budrunden skriftlig om status i budgivningen. Megler er forpliktet til å legge til rette for en forsvarlig avvikling av budrunden, og for at budene skal kunne bli behandlet og videreformidlet skriftlig til alle involverte parter, må et hvert bud ha en tilstrekkelig lang akseptfrist. Selger må skriftlig akseptere budet før budaksept kan formidles til budgiver. Selger og kjøper har krav på å få utlevert kopi av budjournalen straks etter at handel er kommet i stand. Alle som har inngitt bud på eiendommen kan på forespørsel få en kopi av anonymisert budjournal etter at budrunden er avsluttet. For øvrig vises det til "Forbrukerinformasjon om budgivning", som er på baksiden av budskjemaet. Det forutsettes at hjemmel overføres til kjøper.

Lovverk

Eiendommen selges etter reglene i avhendingsloven. Eiendommen skal overleveres kjøper i tråd med det som er avtalt. Det er viktig at kjøper setter seg grundig inn i alle salgsdokumentene, herunder salgsoppgave, tilstandsrapport og selgers egenerklæring. Kjøper anses kjent med forhold som er tydelig beskrevet i salgsdokumentene. Forhold som er beskrevet i salgsdokumentene kan ikke påberopes som mangler. Dette gjelder uavhengig av om kjøper har lest dokumentene. Alle interessenter oppfordres til å undersøke eiendommen nøye, gjerne sammen med fagkyndig før bud inngis. Kjøper som velger å kjøpe usett kan ikke gjøre gjeldende som mangel noe han burde blitt kjent med ved undersøkelsen. Dersom det er behov for avklaringer, anbefaler vi at kjøper rådfører seg med eiendomsmegler eller en bygningssakyndig før det legges inn bud. Hvis eiendommen ikke er i samsvar med det kjøperen må kunne forvente ut ifra alder, type og synlig tilstand, kan det være en mangel. Det samme gjelder hvis det er holdt tilbake eller gitt uriktige opplysninger om eiendommen. Dette gjelder likevel bare dersom man kan gå ut i fra at det virket inn på avtalen at opplysningen ikke ble gitt eller at feil opplysninger ikke ble rettet i tide på en tydelig måte. En bolig som har blitt brukt i en viss tid, har vanligvis blitt utsatt for slitasje og skader kan ha oppstått. Slik bruksslitasje må kjøper regne med, og det kan avdekkes enkelte forhold etter overtakelse som nødvendiggjør utbedringer. Normal slitasje og skader som nødvendiggjør utbedring, er innenfor hva kjøper må forvente og vil ikke utgjøre en mangel.

Boligen kan ha en mangel dersom det er avvik mellom opplyst og faktisk areal, forutsatt at avviket er på 2% eller mer og minimum 1 kvm. Ved beregning av et eventuelt prisavslag eller erstatning må kjøper selv dekke tap/kostnader opptil et beløp på kr 10 000 (egenandel). Dersom kjøper ikke er forbruker selges eiendommen «som den er», og selgers ansvar er da begrenset jf. avhl. § 3-9, 1. ledd 2. pktm. Avhendingsloven § 3-3 (2) fravikes, og hvorvidt en innendørs arealsvikt karakteriseres som en mangel vurderes etter avhendingsloven § 3-8. Informasjon om kjøpers undersøkelsesplikt, herunder oppfordringen om å undersøke eiendommen nøye, gjelder også for kjøpere som ikke anses som forbrukere. Med forbrukerkjøp menes kjøp av eiendom når kjøperen er en fysisk person som ikke hovedsakelig handler som ledd i næringsvirksomhet.

Hvitvasking

I henhold til lov om hvitvasking og terrorfinansiering har megler plikt til å gjennomføre kontrolltiltak ovenfor kunder. Dette innebærer å bekrefte kunders identitet, innhente opplysninger om reelle rettighetshavere og kundeforholdets formål og tilsiktede art. Videre skal megler kontrollere midlenes opprinnelse, samt gjennomføre kundekontroll av personer med disposisjonsrett til konto som benyttes ved transaksjoner til klientkonto.

Kundekontroll skal gjennomføres løpende gjennom hele oppdragsperioden, dersom megler på noe tidspunkt ikke får gjennomført tilstrekkelig kundekontroll har megler rett til å avvikle kundeforholdet.

Megler er underlagt rapporteringsplikt til Økokrim ved mistanke om brudd på hvitvaskingsloven. Melding sendes Økokrim uten at partene varsles og megler kan i enkelte tilfeller ha plikt til å stanse gjennomføring av handelen. Partene i handelen kan komme i ansvar for tap den andre part påføres som følge av brudd på hvitvaskingsregelverket, partenes rettigheter ved mislighol

Oppgjør

Kjøpesum med tillegg av omkostninger skal være disponibelt på meglers klientkonto innen overtagelse. Normalt innebærer dette at fullt oppgjør må være innbetalt på meglers klientkonto senest to virkedager før avtalt overtagelsesdato.
Eventuelle vilkår knyttet til innbetalingen, eksempelvis pantedokument som skal tinglyses til fordel for kjøpers bank, må være megler i hende i god tid før overtagelse kan finne sted. Sørmegleren AS tar ikke imot innbetalinger fra utlandet, innbetaling av oppgjør skal foretas samlet fra kjøpers konto i norsk finansinstitusjon.

Megler tar ikke imot oppgjør i form av kontanter eller bankremisse.

Salgsoppgave og vedlegg

Oppdragsnummer

17-22-0026

Salgsoppgave og vedlegg

Salgsoppgaven med tilhørende vedlegg må gjennomgås før budgivning. Dokumentasjonen anses som kjøpers beslutningsgrunnlag.
Komplett oversikt over alle dokumenter megler har mottatt fra det offentlige/forretningsfører er tilgjengelig på Sørmeglerens hjemmeside www.sormegleren.no/17-22-0026. Dokumentene kan også fås hos megler ved forespørsel.
Det tas forbehold om endringer i offentlige avgifter/gebyrer.

Ansvarlig megler

Avd. leder / Eiendomsmegler Jan Terje Halvorsen, tlf. 92 80 63 23

Vederlag

Annonsepakke Halvside i Fædrelandsvennen (Kr.3 950) Digital grunnpakke Fritid (Kr.2 990) Oppgjør (Kr.9 900) Panterett med urådighet - Statens Kartverk (Kr.585) Provisjon (forutsatt salgssum: 3 850 000,-) (Kr.50 050) Tilrettelegging (Kr.14 500) Totalt kr. (Kr.81 975)

Sørmegleren AS org. nr.

944 121 331
Varenummer: 3058936