Farsund sentrum

Listerveien 2

Prisantydning
1 950 000 kr
Omkostninger
61 120 kr
Totalpris
2 011 120 kr
Felleskostnader
400 kr / mnd
Felleskostnader inkl.
Les mer
Kommunale avgifter
16 500 kr / år
P-rom
54 ㎡
Bruksareal
55 ㎡
Tomteareal
172 ㎡
Antall soverom
2
Eierform
Eierseksjon
Eiendomstype
Leilighet

Oversikt

Om eiendommen

Pen selveierleilighet med stor terrasse og fellesterrasse i sentrum av Farsund. | Fin sjøutsikt

Om eiendommen

Standard

Leiligheten vi har for salg ligger i 2 etasje og er delikat innredet med laminat på gulv og malte veggflater. Pent hesteskoformet kjøkken med integrerte hvitevarer, i lys utførelse fra Aubo med mye skap- og benkeplass.  Det er åpen løsning til stue og det er god plass til spisemøblement. Utgang fra stue/kjøkken til stor veranda. Stuen/kjøkken har gode vindusflater som gir godt med dagslys. Det er installert varmepumpe.

Leiligheten har to soverom som begge har teppe på gulv.

Pent bad med belegg på gulv og baderomsplater på vegg. Innredet med dusjkabinett, toalett og baderomsinnredning. Varmekabler i gulv. Opplegg til vaskemaskin.

Fra den romslige verandaen kan man nyte utsikten til fjorden. Verandaen er delvis overbygd med mulighet til å sitte i livd, selv ved dårlig vær.

Det  er en stor fellesterrasse med sjøutsikt med utgang fra 1. etasje.

Bygget har helt ny kledning og nye vinduer. Taktekke er skiftet for noen år tilbake.

Bygget er isolert, nye vegger, gulv og himling innvendig. Nytt elektrisk og rørinnstallasjon.

Stor bod i 1. etg. samt fellesareal.

Arealer med beskrivelse

Primærrom: 54 kvm, Bruksareal: 55 kvm Sekundærrom: 1 kvm.

P-rom inkl: Stue med åpen kjøkkenløsning, bad og 2 soverom.
S-rom inkl.: Bod

Arealer og rombenevnelser er hentet fra arealrapport.

Byggeår og byggemåte

1948

Påkostning og modernisering

Bygget er renovert i 2021

Oppvarming

Det er varmekabler på bad, installert varmepumpe, forøvrig elektrisk.

Dersom det er rom i boligen som ikke har vegg/fastmonterte ovner, så følger det heller ikke med ovner i disse rommene.

Beliggenhet

Adkomst

Beliggende midt i Farsund sentrum. Fra Nytorvet, ta inn i Listerveien. Boligen ligger som nr. 2 på høyre side.

Beliggenhet

Med beliggenhet midt i Farsund sentrum har en gangavstand til alt av fasiliteter i byen, som butikker, leger, tannlege og offentlige kontorer.

Videre kort kjøretur til de populære Lista strendene, Lista Fyr, uthavnen Loshavn, til flotte tur- og rekreasjonsområder rundt om.
Her det variert natur fra lange sandstrender til heier opp mot høylandet.

Tomt

Areal: 172 kvm, Eierform: Festet tomt, Festeavgift: 14
Hele tomten er bebygd.
Felles uteplass i 1. etasje med benker.

Parkering

Gateparkering.
Beboerpass kan kjøpes ved Farsund Kommunes servicekontor. Koster pr. 07/2022 500,- kr/året.

Offentlige opplysninger

Ferdigattest

Det foreligger ferdigattest datert 21.01.21. Ferdigattesten gjelder boligformål/tomannsbolig. At en slik attest eksisterer gir ingen garanti for at det ikke er utført arbeid på boliger som ikke er byggemeldt eller godkjent.

Det foreligger ferdigattest datert 15.04.21. Ferdigattesten gjelder hagestueog gjerde. At en slik attest eksisterer gir ingen garanti for at det ikke er utført arbeid på boliger som ikke er byggemeldt eller godkjent.

Hagestuen er ikke ført opp.

Reguleringsplan

Eiendommen ligger under reguleringsplanen for Farsund by, datert 20.06.1995 med formål forretning og bevaring av bygninger.

Det pågår omregulering av området. med bevaring kulturmiljø som angitt hensyn og sentrumsformål som arealformål.

Begge planene ligger ved i prospektet.

På generell basis gjør vi oppmerksom på at det kan foreligge fremtidige planer hos kommunen for området rundt eiendommen, som megler ikke har mottatt opplysninger om.

Vei / Vann / Avløp

Det er offentlig vei, vann og avløp.

Heftelser / Rettigheter

Heftelser som følger eiendommen:
Festekontrakt Tingl. 0/900272-2/40.

Årlig avgift 8,- nå øket til 14,- .
Festeavgiften betales til Farsund kommune, sammen med kommunale avgifter.

Fra hovedbølet som eiendommen er fradelt fra, kan det være tinglyst heftelser i form av erklæringer/avtaler som ikke fremgår av grunnboken for denne eiendommen. Eiendommen overdras fri for pengeheftelser, med unntaIkke fastsatt.k av eventuelle erklæringer, avtaler, servitutter og panteheftelser som fremgår av salgsoppgaven og skal følge med eiendommen ved salg. Kjøpers bank vil få prioritet etter disse.

Rettigheter som følger eiendommen:
Ingen

Utleie

Boliger i eierseksjonssameie kan som hovedregel fritt leies ut. Seksjonseier disponerer over egen seksjon med de begrensninger som følger av eierseksjonsloven § 24 og sameiets vedtekter.
Det er ingen begrensning i vedtektene.

Radonmåling

Leiligheten er ikke radonmålt.

Energiattest

Oppvarmingskarakter Rød - Energikarakter C

Odel

Nei

Konsesjon

Nei

Om sameiet

Husdyrhold

Det er ikke restriksjoner mot husdyr.

Regnskap og vedtekter

Sameiet består av 2 enheter og har ingen aktiv forretningsførsel, og har ikke utarbeidet regnskap og budsjett. Vedtekter foreligger.

Forretningsfører

Bjørndal bygg og eiendom as

Økonomi

Prisantydning og omkostninger

1 950 000,- (Prisantydning) Omkostninger 8 400,- (Boligkjøperforsikring HELP (valgfritt)) 2 800,- (Boligkjøperforsikring Pluss (valgfritt tillegg)) 585,- (Tingl.gebyr pantedokument) 585,- (Tingl.gebyr skjøte) 48 750,- (Dokumentavgift (forutsatt salgssum: 1 950 000,-)) 61 120,- (Omkostninger totalt) 2 011 120,- (Totalpris inkl. omkostninger)

Regnestykket forutsetter at det kun tinglyses en låneobligasjon og at eiendommen selges til prisantydning.

Offentlige avgifter

Kr. 16 500 pr. år (stipulert)
Beløpet inkluderer eiendomsskatt, renovasjon, gebyr vann- og avløp, feiing og målerleie.
Beløpet kan variere ut fra vannforbruk. Det er i år stipulert med et vannforbruk på ca 90m3.

Eiendomsskatt

Det er eiendomsskatt på kr. 1934,- pr. år pr. 2022 for denne eiendommen. Beløpet er inkludert i kommunale avgifter.

Felleskostnader

400,-

Felleskostnader inkluderer

Ikke fastsatt endelig, stipulert for forsikring bygg.

Formuesverdi

Formuesverdien er p.t. ikke fastsatt. Formuesverdien fastsettes av Ligningskontoret etter nyberegningsmodell som tar hensyn til om boligen er en såkalt "primærbolig" (der boligeieren er folkeregistrert bosatt) eller "sekundærbolig" (andre boliger man eier). Formuesverdien for primærboliger vil utgjøre 25% av den beregnede kvadratmeter prisen multiplisert med boligens areal. For sekundærboliger vil formuesverdien utgjøre 100% av den beregnede kvadratmeterprisen multiplisert med boligens areal. Nærmere informasjon kan finnes på Skatteetatens hjemmeside, www.skatteetaten.no.

Nøkkelinformasjon

Adresse med betegnelse

Listerveien 2, Gnr. 1 Bnr. 414 Snr. 1 i Farsund kommune. Sameiebrøk:

Boligtype

Leilighet

Eierform

Eierseksjon

Vilkår og betingelser

Hvitevarer, løsøre og tilbehør

Følgende hvitevarer følger boligen:
Komfyr, kjøl/frys og oppvaskmaskin.
Liste over løsøre og tilbehør må leses før budgivning. Her fremgår hvilke løsøre som skal følge eiendommen dersom dette var på eiendommen ved kjøpers besiktigelse om annet ikke er avtalt.

Boligselgerforsikring

Selger har ikke tegnet boligselgerforsikring.

Boligkjøperforsikring

Vedlagt i salgsoppgaven følger informasjon om Boligkjøperforsikring og Boligkjøperforsikring Pluss fra HELP Forsikring AS. Boligkjøperforsikring er en rettshjelpsforsikring som gir trygghet og profesjonell juridisk hjelp dersom det oppdages uventede feil eller mangler ved boligen de neste fem årene. Boligkjøperforsikring Pluss har samme dekning som boligkjøperforsikring + fullverdig advokathjelp på viktige rettsområder i privatlivet. Egenandel kr. 4 000,- påløper i tvistesaker. Les mer om begge forsikringene i vedlagte materiell eller på help.no. Det gjøres oppmerksom på at meglerforetaket mottar kr 2.200,- i honorar for hver forsikringsavtale som formidles på Boligkjøperforsikring Pluss og kr 1 200,- i honorar for Boligkjøperforsikring.

Visning

Som annonsert eller etter avtale med megler på tlf 40 40 80 73.

Finn.no: Visningstekst

Sørmegleren holder trygge visninger, derfor ønsker vi å vite på forhånd om du kommer, og ber alle interessenter melde seg på via VISNINGSPÅMELDING. Det vil ikke bli avholdt visning uten påmelding. Frist for påmelding er senest kl. 12.00 på visningsdagen. Husk å laste ned salgsoppgaven digitalt før visning.

Overtagelse

Etter avtale.

Finansiering

Vi anbefaler våre kunder å ta kontakt med vår samarbeidspartner Sparebanken Sør, på tlf. 38 10 92 00, for et uforpliktende tilbud.

Budgivning

Alle bud skal inngis skriftlig til megler. Det første budet må signeres, og budgiver må i tillegg legitimeres. Benytt "Gi bud"-knappen på våre annonser for å registrere ditt bud elektronisk. Dette er en enkel og sikker løsning som lar deg legitimere deg og signere budet elektronisk ved hjelp av BankID. Når første bud er gitt vil du motta en SMS-kvittering som du kan svare på for å gi eventuelle budforhøyelser. Budforhøyelser kan også gis ved å trykke "Gi bud" i våre annonser på nytt, eller via e-post eller andre skriftlige metoder. Megler skal så snart som mulig bekrefte skriftlig overfor budgiver at bud er mottatt. Bud som ikke er skriftlig eller som har kortere akseptfrist enn til kl. 12.00 første virkedag etter siste annonserte visning vil ikke bli formidlet til selger. Et bud er bindende for budgiver når budet er kommet til selgers kunnskap. Selger står fritt til å akseptere eller forkaste ethvert bud, og er således ikke forpliktet til å akseptere det høyeste budet på eiendommen. Megler skal, i den grad det er nødvendig og mulig, informere de involverte i budrunden skriftlig om status i budgivningen. Megler er forpliktet til å legge til rette for en forsvarlig avvikling av budrunden, og for at budene skal kunne bli behandlet og videreformidlet skriftlig til alle involverte parter, må et hvert bud ha en tilstrekkelig lang akseptfrist. Selger må skriftlig akseptere budet før budaksept kan formidles til budgiver. Selger og kjøper har krav på å få utlevert kopi av budjournalen straks etter at handel er kommet i stand. Alle som har inngitt bud på eiendommen kan på forespørsel få en kopi av anonymisert budjournal etter at budrunden er avsluttet. For øvrig vises det til "Forbrukerinformasjon om budgivning", som er på baksiden av budskjemaet. Det forutsettes at hjemmel overføres til kjøper.

Lovverk

Eiendommen selges etter reglene i avhendingsloven.

Eiendommen skal overleveres kjøper i tråd med det som er avtalt. Det er viktig at kjøper setter seg grundig inn i alle salgsdokumentene, herunder salgsoppgave, tilstandsrapport og selgers egenerklæring. Kjøper anses kjent med forhold som er tydelig beskrevet i salgsdokumentene. Forhold som er beskrevet i salgsdokumentene kan ikke påberopes som mangler. Dette gjelder uavhengig av om kjøper har lest dokumentene. Alle interessenter oppfordres til å undersøke eiendommen nøye, gjerne sammen med fagkyndig før bud inngis. Kjøper som velger å kjøpe usett kan ikke gjøre gjeldende som mangel noe han burde blitt kjent med ved undersøkelsen.

Dersom det er behov for avklaringer, anbefaler vi at kjøper rådfører seg med eiendomsmegler eller en bygningssakyndig før det legges inn bud.

Hvis eiendommen ikke er i samsvar med det kjøperen må kunne forvente ut ifra alder, type og synlig tilstand, kan det være en mangel. Det samme gjelder hvis det er holdt tilbake eller gitt uriktige opplysninger om eiendommen og dette har virket inn på avtalen. En bolig som har blitt brukt i en viss tid, har vanligvis blitt utsatt for slitasje og skader kan ha oppstått. Slik bruksslitasje må kjøper regne med, og det kan avdekkes enkelte forhold etter overtakelse som nødvendiggjør utbedringer. Normal slitasje og skader som nødvendiggjør utbedring, er innenfor hva kjøper må forvente og vil ikke utgjøre en mangel.

Boligen kan ha en mangel dersom det er avvik mellom opplyst og faktisk areal, forutsatt at avviket er på 2% eller mer og minimum 1 kvm.

Ved beregning av et eventuelt prisavslag eller erstatning må kjøper selv dekke tap/kostnader opptil et beløp på kr 10 000 (egenandel).

Dersom kjøper ikke er forbruker selges eiendommen "som den er", og selgers ansvar er da begrenset jf. avhl. § 3-9, 1. ledd 2. pktm. Avhendingsloven § 3-3 (2) fravikes, og hvorvidt en innendørs arealsvikt karakteriseres som en mangel vurderes etter avhendingsloven § 3-8. Informasjon om kjøpers undersøkelsesplikt, herunder oppfordringen om å undersøke eiendommen nøye, gjelder også for kjøpere som ikke anses som forbrukere. Med forbrukerkjøper menes kjøp av eiendom når kjøperen er en fysisk person som ikke hovedsakelig handler som ledd i næringsvirksomhet..

Hvitvasking

I henhold til lov om hvitvasking og terrorfinansiering har megler plikt til å gjennomføre kontrolltiltak ovenfor kunder. Dette innebærer å bekrefte kunders identitet, innhente opplysninger om kundeforholdets formål og tilsiktede art, samt kontrollere midlenes opprinnelse. Kundekontroll skal gjennomføres løpende gjennom hele oppdragsperioden. Dersom megler på noe tidspunkt ikke får gjennomført tilstrekkelig kundekontroll har megler rett til å avvikle kundeforholdet. Megler er underlagt rapporteringsplikt til Økokrim ved mistanke om brudd på hvitvaskingsloven. Melding sendes Økokrim uten at partene varsles og megler kan i enkelte tilfeller ha plikt til å stanse gjennomføring av handelen. Partene i handelen har ansvar for tap den andre part påføres som følge av brudd på hvitvaskingsregelverket. Det kan ikke gjøres ansvar gjeldene overfor megler som følge av at meglerforetaket overholder sine plikter etter hvitvaskingsloven.

Megler tar ikke imot oppgjør i form av kontanter eller bankremisse.

Oppgjør

Kjøpesum med tillegg av omkostninger skal være disponibelt på meglers klientkonto innen overtagelse. Normalt innebærer dette at fullt oppgjør må være innbetalt på meglers klientkonto senest to virkedager før avtalt overtagelsesdato.
Eventuelle vilkår knyttet til innbetalingen, eksempelvis pantedokument som skal tinglyses til fordel for kjøpers bank, må være megler i hende i god tid før overtagelse kan finne sted.

Salgsoppgave og vedlegg

Oppdragsnummer

61-21-0083

Salgsoppgave og vedlegg

Salgsoppgaven med tilhørende vedlegg må gjennomgås før budgivning.
Komplett oversikt over alle dokumenter megler har mottatt fra det offentlige/forretningsfører er tilgjengelig på Sørmeglerens hjemmeside www.sormegleren.no/61-21-0083. Dokumentene kan også fås hos megler ved forespørsel.
Det tas forbehold om endringer i offentlige avgifter/gebyrer.

Ansvarlig megler

Eiendomsmegler MNEF / Avdelingsleder Anita Cecilie Gabrielsen, tlf. 40 40 80 73

Vederlag

Fornyelse/oppkjøp annonse på Finn.no (Kr.2 200) Refoto (Kr.3 500) Annonsering Synlig (Kr.3 450) Oppgjør (Kr.7 100) Panterett med urådighet - Statens Kartverk (Kr.585) Provisjon (forutsatt salgssum: 1 950 000,-) (Kr.37 500) Totalt kr. (Kr.54 335)

Sørmegleren AS org. nr.

944 121 331
Varenummer: 3051679