Eikerapen

Lislelia 37

Prisantydning
2 490 000 kr
Omkostninger
78 120 kr
Totalpris
2 568 120 kr
Formuesverdi
740 000 kr
Kommunale avgifter
6 079 kr / år
Byggeår
2014
P-rom
101 ㎡
Bruksareal
103 ㎡
Tomteareal
429 ㎡
Antall soverom
3
Eierform
Selveier
Eiendomstype
Fritidseiendom

Oversikt

Om eiendommen

Innholdsrik hytte innerst i blindvei - Flott utsikt - 3 soverom + hems

Om eiendommen

Innhold

Innholdsrik hytte med alt på en flate samt hems. Hytta inneholder vindfang og praktisk gang med varmekabler i gulv og romslig garderobeskap. Stue og kjøkken i åpen løsning med fliser og varmekabler i gulv. Kjøkkeninnredning fra Strai kjøkken. Det er utgang fra stue/kjøkken. Bad med dusjkabinett og badekar. Praktisk vaskerom med tilgang direkte utenfra og inne fra hytta. 3 soverom i dag innredet med 7 sengeplasser. Hems med loftstue, sovealkove og toalettrom. Utvendig bod.

Standard

Praktisk gang med fliser og varmekabler i gulv. Romslig garderobeskap.

Stue og kjøkken i åpen løsning. Fliser på gulv med varmekabler, beiset panel på vegg og tak. Peisovn i stua. Kjøkkeninnredning fra 2004, Strai Kjøkken med over og underskap samt kjøkkenøy. Innredning med profilerte fronter og heltre benkeplate med glassplate på vegg ved komfyr. Oppvaskkum med 1-greps blandebatteri. Keramisk kokeplate med mekanisk avtrekk fra 2021 over kokeplate. Integrert komfyr, oppvaskmaskin, mikrobølgeovn og kombiskap. Innredningen fremstår i god stand. Det ble ikke avdekket mekaniske skader eller slitasje av betydning. Godt vanntrykk med god avrenning avløp. Vannstopp systemet med føler er plassert under kjøkkenvask og bak oppvaskmaskin kjøkken.

Bad med dusjkabinett, hjørne badekar, vegghengt toalett, vask med underskap og speil og lys. Fliser med varmekabler på gulv. Elektriske vifte på yttervegg og varmekabel i gulv. Bad har fliser brystning og beiset panel over og i tak.

Vaskerom med varmtvannstank, rør i rør vvs-skap på vegg med drenering ned til gulv. Vaskerommet har fliser med varmekabler på gulv. Hovedvann inntak med vannmåler og stoppekran. Sluk i gulv ved varmtvannstank. Utslagsvask i stål. Vaskemaskin. Brannslukker. Vaskerom har beiset panel vegg og tak.

Det er 3 soverom i hytta som i dag er innredet med 7 sengeplasser. Det er i tillegg hems med sovealkove som i dag er innredet med 2 sengeplasser.

Hems med loftstue, toalettrom og sovealkove. På hemsen er det toalettrom fra 2020 med fliser på gulv og beiset panel på vegg og tak. Toalettrommet inneholder toalett og vask med underskap.

Det er en utvendig bod.

Arealer med beskrivelse

Primærrom: 101 kvm, Bruksareal: 103 kvm, Bruttoareal: 112 kvm Sekundærrom: 2 kvm.
P-rom inkl: Vindfang, gang, 3 soverom, bad, vaskerom og stue/kjøkken.
S-rom inkl.: Utvendig bod.

Utvendig bod har manglende takhøyde, så ikke hele gulvarealet er målbart. Grunnflate 3,2 kvm.
Hems med gulvareal på 25 kvm. Hemsen er ikke målbar grunnet lav takhøyde. Hemsen består av Loftstue og sovealkove samt toalettrom.

Arealer og rombenevnelser er hentet fra tilstandsrapport. Benevnelsen viser hva rommene benyttes til i dag, ikke hva de opprinnelig er godkjent som.
Det er avvik mellom godkjente tegninger og dagens planløsning. Ett soverom i 1. etasje fra tegninger er i dag bad. Bad/bod på tegninger er i dag vaskerom/bod uten dør imellom. Megler har ikke mottatt tegninger på 2. etasje og kan derfor ikke kontrollere om bruken samsvarer med hva rommene opprinnelig er godkjent som.

Byggeår og byggemåte

2014 i følge Åseral kommune.
Støpte isolerte ringmurselementer med isolert støpt plate. Yttervegger av isolert reisverk, gipsplater, musebånd og kledd med skrudd og liggende beiset villmarks kledning. Etasjeskille av bjelkelag i tre. Saltak bygget som kompakttak med isolering over undertak, tekket med torv.

Oppvarming

Panelovner, varmekabler og peisovn. Det er varmekabler i gulv på bad, vaskerom, gang, vindfang og stue/kjøkken. Dersom det er rom i boligen som ikke har vegg/fastmonterte ovner, så følger det heller ikke med ovner i disse rommene.

Diverse

Eiendommen er fullverdiforsikret i Frende Forsikring med polisenummer: 585526.
Selger opplyser om et årlig strømforbruk på ca. 9.000 kwh.
Det er pliktig medlemskap i velforening. Årlig kostnad ca. kr. 4.700,-. Dette inkluderer vedlikehold av vei, brøyting, og del av løypekjøring.

Tilstandsrapport

Tilstandsrapport basert på innholdskrav i ny forskrift til avhendingsloven er vedlagt denne salgsoppgaven. Vi oppfordrer interessenter til å sette seg grundig inn i rapporten før budgivning. Kjøper anses å være kjent med opplysninger som fremgår av tilstandsrapporten, og vil således ikke kunne gjøre gjeldene mangler som fremgår av rapporten.  

Tilstandsrapporten er utarbeidet av Odd Kjell Skjørli den 23.02.22, og er gyldig i 1 år etter rapportdato. Ved eldre rapporter anbefales interessenter å undersøke eiendommen grundig. Det gjøres oppmerksom på at rapporten kun omhandler boligen, eventuelle øvrige bygninger på eiendommen er ikke vurdert.

Bygningssakskyndigs konklusjon:Hytten fremstår utvendig og innvendig i godt vedlikeholdt stand. Overflater fra byggeår. Det er ikke registrert eller avdekket noen behov for bygningsmessige strakstiltak utover normalt vedlikehold. Det nevnes grunnmur med noe sprekkdannelse. Det mangler utvendig terskel beslag ytterdører.

Følgende avvik har fått TG2:
- Byggegrunn, fundamenter, grunnmur, drenering og sikring mot vann og fuktighet: Betongplaten på de isolerte ringmurselementene er sprukket flere steder ved vaskerom og bad. Dette er siden ved inngangen og bak mot fjellet. Setninger i grunnen kan være årsaken til dette. Det er ikke gjort vider undersøkelser av grunnen. Ingen observerte skader på bad og vaskerom. Det er heller ikke fuget mellom elementene så det er synlig isopor å se. Her bør det fuges som anvisningen sier. Fare for at skadedyr som maur og lignende, samt fukt kan trenge seg inn.

For de bygningsdeler som har fått tilstandsgrad 2 og 3, og hvor det er påregnelig med tiltak, har bygningssakskynding utarbeidet et estimert kostnadsintervall. Se tilstandsrapport for mer informasjon.

Sammendrag selgers egenerklæring

Følgende fremkommer av selgers egenerklæringsskjema:
2. Kjenner du til om det er utført arbeid på bad/våtrom? - Ja, kun av faglært. Utført av VEF Entreprenør AS/Rørlegger Hagen AS. Mur flis membran, rør og sanitærarbeid.
2.1 Ble tettesjikt/membran/sluk oppgradert/fornyet? - Nei.
8. Kjenner du til om det er/har vært sopp/råteskader/insekter/skadedyr i boligen som: rotter, mus, maur eller lignende? - Ja, har hatt mus inne i hytta i 2019, men har utbedret og tettet hvor mus kom inn. Det har ikke vært mus i hytten siden dette.
20. Er det foretatt radonmåling? - Nei, hytta er utført med radonsperre.
22. Kjenner du til manglende brukstillatelse eller ferdigattest? - Nei, ferdigattest er gitt i 2014.
Se selgers egenerklæringsskjema for utfyllende informasjon.

Beliggenhet

Adkomst

Se kart. Hytta er merket med TIL SALGS-plakat fra Sørmegleren og det vil være skiltet ved fellesvisning.

Beliggenhet

Flott beliggende hytte på Eikerapen, ca. 390 meter over havet i attraktivt og populært hytteområde. Hytta ligger innerst i blindvei. Eikerapen er Norges sydligste vinterdestinasjon med milevis av skiløyper og alpinsenter. Det er gangavstand fra hytta til alpinanlegget. Gode solforhold på eiendommen. Området byr på et rikt aktivitetstilbud året rundt. Minigolf, kanoturer, bade-og fiskemuligheter, flotte turterreng, alpinbakke med varmestue og hyggelig pub er noen av fasilitetene du finner i området. Eikerapen Gjestegaard ligger like i nærheten med servering og aktiviteter hele året. Det er ladestasjon for EL-biler på Eikerapen. Det er badekulper like ved hytta. Det er ca. 10 km fra Eikerapen til kommunesenteret i Åseral, Kyrkjebygda. I Kyrkjebygd finnes bank, daglivarehandel, cafe og bensinstasjon. Eikerapen ligger ca. 84 km fra Kristiansand.

Eikerapen alpinsenter har flere nedfarter. Det er i tillegg en barnebakke med barnetrekk. Det er mange aktiviteter i området, og i feriene er det downhill konkurranser, diverse skikurs og afterski for de voksne i varmestua. Det er et unikt miljø med mange ildsjeler som bidrar til at Eikerapen er et godt og trygt sted å være.

Tomt

Areal: 429 kvm, Eierform: Eiet tomt

Parkering

Parkering i bunnen av bakken ved hytta. Parkering er utenfor tomtegrensen, på grunneier i området sin eiendom. Det foreligger skriftlig avtale om parkering. Avtalen ligger vedlagt salgsoppgaven.

Offentlige opplysninger

Ferdigattest

Det foreligger ferdigattest datert 20.08.2014. Ferdigattesten gjelder Ny fritidsbolig. At en slik attest eksisterer gir ingen garanti for at det ikke er utført arbeid på boliger som ikke er byggemeldt eller godkjent.

Reguleringsplan

Eiendommen er regulert til Fritidsbebyggelse, tilhører reguleringsplan Bebyggelsesplan for Lislelia Hyttegrend, ikrafttredelse 17.02.2000. På generell basis gjør vi oppmerksom på at det kan foreligge fremtidige planer hos kommunen for området rundt eiendommen, som megler ikke har mottatt opplysninger om. Det er ubebygde tomter i området hvor det kan forekomme bygging, blant annet to ubebygde nabotomter.

Vei / Vann / Avløp

Privat vei. Tilknyttet offentlig vann og avløp.

Heftelser / Rettigheter

Ingen tinglyste heftelser følger eiendommen.

Fra hovedbølet som eiendommen er fradelt fra, kan det være tinglyst heftelser i form av erklæringer/avtaler som ikke fremgår av grunnboken for denne eiendommen. Eiendommen overdras fri for pengeheftelser, med unntak av eventuelle erklæringer, avtaler, servitutter og panteheftelser som fremgår av salgsoppgaven og skal følge med eiendommen ved salg. Kjøpers bank vil få prioritet etter disse.

Energiattest

Oppvarmingskarakter Oransje - Energikarakter D

Odel

Nei

Konsesjon

Nei

Økonomi

Prisantydning og omkostninger

2 490 000,- (Prisantydning) Omkostninger 11 900,- (Boligkjøperforsikring HELP (valgfritt)) 2 800,- (Boligkjøperforsikring Pluss (valgfritt)) 585,- (Tingl.gebyr pantedokument) 585,- (Tingl.gebyr skjøte) 62 250,- (Dokumentavgift (forutsatt salgssum: 2 490 000,-)) 78 120,- (Omkostninger totalt) 2 568 120,- (Totalpris inkl. omkostninger)

Regnestykket forutsetter at det kun tinglyses en låneobligasjon og at eiendommen selges til prisantydning.

Offentlige avgifter

Kr. 6 079 pr. år Kommunale avgifter inkluderer: Målerleie kr. 443,-, Feie/kontroll avg. kr. 455,-, Årsabonnement vann kr. 1.199,- og Årsabonnement kloakk kr. 3.982,-.
Kommunale gebyrer er en kombinasjon av forskudd, abonnement og enkeltgebyrer fakturert etter levert tjeneste. Kommunen kjenner ikke samlet gebyr for en eiendom for et år før året er omme. Denne rapporten sammenstiller dette for fjoråret, med summer fordelt perfagområde. Tjenestene vil normalt ha en prisøkning hvert år, samt at forbruk på ulike tjenester kan variere fra år til år.

Eiendomsskatt

Det er ingen eiendomsskatt for denne eiendommen.

Formuesverdi

Kr.  740 000,- for år 2020.

Nøkkelinformasjon

Adresse med betegnelse

Lislelia 37, Gnr. 30 Bnr. 116 i Åseral kommune.

Boligtype

Fritidseiendom

Eierform

Selveier

Vilkår og betingelser

Hvitevarer, løsøre og tilbehør

Følgende hvitevarer følger boligen: Oppvaskmaskin, stekeovn/koketopp og mikrobølgeovn.
Alle løse senger og spisebord kan medfølge. Sofa, tvbenk og bord på hems kan medfølge.
Liste over løsøre og tilbehør må leses før budgivning. Her fremgår hvilke løsøre som skal følge eiendommen dersom dette var på eiendommen ved kjøpers besiktigelse om annet ikke er avtalt.

Boligselgerforsikring

Selger har tegnet boligselgerforsikring i Claimslink AS. Forsikringen dekker selgers ansvar etter avhendingsloven begrenset til eiendommens salgssum, oppad begrenset til 10 millioner kroner. Forsikringen dekker ikke verditap som følge av forekomst av insekter.

Boligkjøperforsikring

Vedlagt i salgsoppgaven følger informasjon om Boligkjøperforsikring og Boligkjøperforsikring Pluss fra HELP Forsikring AS. Boligkjøperforsikring er en rettshjelpsforsikring som gir trygghet og profesjonell juridisk hjelp dersom det oppdages uventede feil eller mangler ved boligen de neste fem årene. Boligkjøperforsikring Pluss har samme dekning som boligkjøperforsikring + fullverdig advokathjelp på viktige rettsområder i privatlivet. Egenandel kr. 4 000,- påløper i tvistesaker. Les mer om begge forsikringene i vedlagte materiell eller på help.no. Det gjøres oppmerksom på at meglerforetaket mottar fra kr 2.200,- til kr 2.600,- avhengig av boligtype, i honorar for hver forsikringsavtale som formidles på Boligkjøperforsikring, samt kr 1 000,- i honorar for Boligkjøperforsikring Pluss..

Visning

Som annonsert eller etter avtale med megler på tlf 92 80 63 23.

Finn.no: Visningstekst

Sørmegleren holder trygge visninger, derfor ønsker vi å vite på forhånd om du kommer, og ber alle interessenter melde seg på via VISNINGSPÅMELDING. Det vil ikke bli avholdt visning uten påmelding. Frist for påmelding er senest kl. 12.00 på visningsdagen. Husk å laste ned salgsoppgaven digitalt før visning.

Overtagelse

Etter avtale.

Finansiering

Vi anbefaler våre kunder å ta kontakt med vår samarbeidspartner Sparebanken Sør, på tlf. 38 10 92 00, for et uforpliktende tilbud.

Budgivning

Alle bud skal inngis skriftlig til megler. Det første budet må signeres, og budgiver må i tillegg legitimeres. Benytt "Gi bud"-knappen på våre annonser for å registrere ditt bud elektronisk. Dette er en enkel og sikker løsning som lar deg legitimere deg og signere budet elektronisk ved hjelp av BankID. Når første bud er gitt vil du motta en SMS-kvittering som du kan svare på for å gi eventuelle budforhøyelser. Budforhøyelser kan også gis ved å trykke "Gi bud" i våre annonser på nytt, eller via e-post eller andre skriftlige metoder. Megler skal så snart som mulig bekrefte skriftlig overfor budgiver at bud er mottatt. Bud som ikke er skriftlig eller som har kortere akseptfrist enn til kl. 12.00 første virkedag etter siste annonserte visning vil ikke bli formidlet til selger. Et bud er bindende for budgiver når budet er kommet til selgers kunnskap. Selger står fritt til å akseptere eller forkaste ethvert bud, og er således ikke forpliktet til å akseptere det høyeste budet på eiendommen. Megler skal, i den grad det er nødvendig og mulig, informere de involverte i budrunden skriftlig om status i budgivningen. Megler er forpliktet til å legge til rette for en forsvarlig avvikling av budrunden, og for at budene skal kunne bli behandlet og videreformidlet skriftlig til alle involverte parter, må et hvert bud ha en tilstrekkelig lang akseptfrist. Selger må skriftlig akseptere budet før budaksept kan formidles til budgiver. Selger og kjøper har krav på å få utlevert kopi av budjournalen straks etter at handel er kommet i stand. Alle som har inngitt bud på eiendommen kan på forespørsel få en kopi av anonymisert budjournal etter at budrunden er avsluttet. For øvrig vises det til "Forbrukerinformasjon om budgivning", som er på baksiden av budskjemaet. Det forutsettes at hjemmel overføres til kjøper.

Lovverk

Eiendommen selges etter reglene i avhendingsloven. Eiendommen skal overleveres kjøper i tråd med det som er avtalt. Det er viktig at kjøper setter seg grundig inn i alle salgsdokumentene, herunder salgsoppgave, tilstandsrapport og selgers egenerklæring. Kjøper anses kjent med forhold som er tydelig beskrevet i salgsdokumentene. Forhold som er beskrevet i salgsdokumentene kan ikke påberopes som mangler. Dette gjelder uavhengig av om kjøper har lest dokumentene. Alle interessenter oppfordres til å undersøke eiendommen nøye, gjerne sammen med fagkyndig før bud inngis. Kjøper som velger å kjøpe usett kan ikke gjøre gjeldende som mangel noe han burde blitt kjent med ved undersøkelsen. Dersom det er behov for avklaringer, anbefaler vi at kjøper rådfører seg med eiendomsmegler eller en bygningssakyndig før det legges inn bud. Hvis eiendommen ikke er i samsvar med det kjøperen må kunne forvente ut ifra alder, type og synlig tilstand, kan det være en mangel. Det samme gjelder hvis det er holdt tilbake eller gitt uriktige opplysninger om eiendommen. Dette gjelder likevel bare dersom man kan gå ut i fra at det virket inn på avtalen at opplysningen ikke ble gitt eller at feil opplysninger ikke ble rettet i tide på en tydelig måte. En bolig som har blitt brukt i en viss tid, har vanligvis blitt utsatt for slitasje og skader kan ha oppstått. Slik bruksslitasje må kjøper regne med, og det kan avdekkes enkelte forhold etter overtakelse som nødvendiggjør utbedringer. Normal slitasje og skader som nødvendiggjør utbedring, er innenfor hva kjøper må forvente og vil ikke utgjøre en mangel.

Boligen kan ha en mangel dersom det er avvik mellom opplyst og faktisk areal, forutsatt at avviket er på 2% eller mer og minimum 1 kvm. Ved beregning av et eventuelt prisavslag eller erstatning må kjøper selv dekke tap/kostnader opptil et beløp på kr 10 000 (egenandel). Dersom kjøper ikke er forbruker selges eiendommen «som den er», og selgers ansvar er da begrenset jf. avhl. § 3-9, 1. ledd 2. pktm. Avhendingsloven § 3-3 (2) fravikes, og hvorvidt en innendørs arealsvikt karakteriseres som en mangel vurderes etter avhendingsloven § 3-8. Informasjon om kjøpers undersøkelsesplikt, herunder oppfordringen om å undersøke eiendommen nøye, gjelder også for kjøpere som ikke anses som forbrukere. Med forbrukerkjøp menes kjøp av eiendom når kjøperen er en fysisk person som ikke hovedsakelig handler som ledd i næringsvirksomhet.

Hvitvasking

I henhold til lov om hvitvasking og terrorfinansiering har megler plikt til å gjennomføre kontrolltiltak ovenfor kunder. Dette innebærer å bekrefte kunders identitet, innhente opplysninger om kundeforholdets formål og tilsiktede art, samt kontrollere midlenes opprinnelse. Kundekontroll skal gjennomføres løpende gjennom hele oppdragsperioden. Dersom megler på noe tidspunkt ikke får gjennomført tilstrekkelig kundekontroll har megler rett til å avvikle kundeforholdet. Megler er underlagt rapporteringsplikt til Økokrim ved mistanke om brudd på hvitvaskingsloven. Melding sendes Økokrim uten at partene varsles og megler kan i enkelte tilfeller ha plikt til å stanse gjennomføring av handelen. Partene i handelen har ansvar for tap den andre part påføres som følge av brudd på hvitvaskingsregelverket. Det kan ikke gjøres ansvar gjeldene overfor megler som følge av at meglerforetaket overholder sine plikter etter hvitvaskingsloven.

Megler tar ikke imot oppgjør i form av kontanter eller bankremisse.

Oppgjør

Kjøpesum med tillegg av omkostninger skal være disponibelt på meglers klientkonto innen overtagelse. Normalt innebærer dette at fullt oppgjør må være innbetalt på meglers klientkonto senest to virkedager før avtalt overtagelsesdato.
Eventuelle vilkår knyttet til innbetalingen, eksempelvis pantedokument som skal tinglyses til fordel for kjøpers bank, må være megler i hende i god tid før overtagelse kan finne sted.

Salgsoppgave og vedlegg

Oppdragsnummer

17-22-0019

Salgsoppgave og vedlegg

Salgsoppgaven med tilhørende vedlegg må gjennomgås før budgivning. Dokumentasjonen anses som kjøpers beslutningsgrunnlag.
Komplett oversikt over alle dokumenter megler har mottatt fra det offentlige/forretningsfører er tilgjengelig på Sørmeglerens hjemmeside www.sormegleren.no/17-22-0019. Dokumentene kan også fås hos megler ved forespørsel.
Det tas forbehold om endringer i offentlige avgifter/gebyrer.

Ansvarlig megler

Avd. leder / Eiendomsmegler Jan Terje Halvorsen, tlf. 92 80 63 23

Vederlag

Digital grunnpakke Fritid (Kr.2 990) Oppgjør (Kr.9 900) Panterett med urådighet - Statens Kartverk (Kr.585) Provisjon (forutsatt salgssum: 2 490 000,-) (Kr.57 270) Tilrettelegging (Kr.14 500) Totalt kr. (Kr.85 245)

Sørmegleren AS org. nr.

944 121 331
Varenummer: 3057809