Kragerø

Linneaveien 9D

Prisantydning
2 790 000 kr
Omkostninger
16 100 kr
Andel fellesgjeld
107 681 kr
Andel fellesformue
46 955 kr
Totalpris
2 913 781 kr
Formuesverdi
565 532 kr
Formuesverdi sekundær
2 149 020 kr
Felleskostnader
4 900 kr/mnd
Felleskostnader inkl.
Les mer
Byggeår
1976
Internt bruksareal (BRA‑i)
104 ㎡
Bruksareal
104 ㎡
Tomteareal
7 006 ㎡
Etasje
2
Antall soverom
3
Eierform
Andel
Eiendomstype
Andelsleilighet

Oversikt

Lekker og oppgradert leilighet med gjennomgående god standard. Romslig og usjenert terrasse med kveldssol. Garasjeplass

Om eiendommen

Fra 01.01.24 er det innført nye regler for måling og opplysning av areal på boliger.
De nye arealbegrepene er:

Bruksareal BRA
  • BRA-i - Internt bruksareal. Arealet innenfor boenheten.
  • BRA-e - Eksternt bruksareal. Areal av alle rom utenfor boenheten og som tilhører denne, for eksempel eksterne boder.
  • BRA-b - Innglasset balkong, altan, terrasser.
Andre arealer
  • TBA -Terrasser og åpen altan som er tilknyttet boligen.
  • ALH - Areal med lav himlingshøyde måles på samme måte som BRA, men man ser bort fra krav til himlingshøyde. Arealet inngår ikke i BRA, men opplyses om sammen med BRA som et tillegg.
  • GUA - summen av BRA og AHL. Brukes når boligen har gulvareal som ikke er måleverdig på grunn av for eksempel skråtak eller lav himlingshøyde. Arealet oppgis som tilleggsinformasjon til øvrige arealer.

Innhold

Leiligheten går over 2 plan, og inneholder følgende:
1. etg.: Gang, bad, vaskerom, 2 soverom og bod.
2. etg. Stue/kjøkken, 1 soverom

Oppvarming

Det er montert varmepumpe i stuen, og det er varmekabler i gulvet i vindfang, gang og bad. Ellers elektrisk oppvarming utover det. Det er pipeløp i leiligheten, med mulighet for å montere vedovn, men leiligheten har ikke dette installert pr. i dag.

Beliggenhet

Adkomst

Boligen er merket med TIL SALGS-plakat fra Sørmegleren og det vil være skiltet ved fellesvisning.

Parkering

Det medfølger en garasjeplass i felles garasjerekke, og det er ellers noen fellesparkeringer tilknyttet borettslaget.

Beliggenhet

Linneaveien 9D har en attraktiv og sentral beliggenhet innerst i en blindvei. Her er det stille og fredelig, og perfekt for barnefamilier som ønsker å bo i trygge omgivelser med lite trafikk og fine lekeområder. Det er gangavstand til flere barnehager som Siritun barnehage (ca 10 minutters gange) og Frydensborg barnehage (ca 10 minutters gange). I tillegg er det ca 15 minutters gange til Kragerøskolen med klassetrinn fra 1-10 klasse, og videregående skole ligger ca 5-6 minutter unna leiligheten.

Det er fine turområder i kort avstand fra leiligheten med både Kalstadtjenna og Studsdalen som ligger nærmest rett utenfor døren. Ellers er det kun 10 minutters gange til Kalstadsenteret med dagligvarebutikk, bensinstasjon og gatekjøkken. Det er 3-4 minutters gange til bybussens holdeplass. Bussen går ca en gang i timen. Det er i tillegg verdt å nevne at Kragerø sentrum ligger kun 15 minutters gangavstand unna leiligheten.

Offentlige opplysninger

Ferdigattest

Det foreligger ikke ferdigattest for eiendommen. Det utstedes ikke ferdigattest for tiltak som er omsøkt før 1. januar 1998, jf. pbl § 21-10 femte ledd. Det innebærer at byggverkene lovlig kan brukes uten at det foreligger ferdigattest. Dette betyr derimot ikke at ulovlig bygde tiltak blir lovlige (bla. er oppføring, påbygging og tilbygging meldepliktig). Det foreligger midlertidig brukstillatelse datert 23/4-1976. Brukstillatelsen gjelder nybygg, gjenstående arbeid: "Luftekanaler føres over tak. Håndlister på trapper og forsvarlig rekkverk. Forskriftsmessig ventilasjon av vaskerommene. Føring rundt dører. Ovnen for nærme brennbart materiale. Ovnene tillates ikke tatt i bruk før brannpanel er satt opp. Plate foran peisen."

Vei, vann og avløp

Eiendommen er tilknyttet offentlig vei, vann og avløp. 

Reguleringsplan

Eiendommen ligger i et uregulert område, men er vist til boligformål i kommunens arealdelplan. Kommunens arealdelplan kan fås ved henvendelse megler.

Adgang for utleie

Evt. utleie av boligen krever samtykke fra borettslagets styre. Iht. borettslagslova må man ha bodd i leiligheten minst ett av de to siste årene før man kan søke om fremleie, andelseiere har likevel rett til å overlate bruken av hele bustaden til andre i opptil 30 døgn i løpet av året. Utleie i andre tilfeller kan godtas ved særlige grunner, jf. burettlagslova § 5-6. Utleie forutsetter at leiligheten har forsvarlige radonverdier. Se også borettslagets vedtekter, og konferer megler ved spørsmål.

Tinglyste heftelser og rettigheter

På eiendommen er det tinglyst følgende heftelser og rettigheter som følger eiendommens matrikkel ved overskjøting til ny hjemmelshaver:

4014/12/902:
11.03.1975 - Dokumentnr: 603 - Festekontrakt - vilkår
Dette er festekontrakten mellom grunneier Peter Dahll og borettslaget Frydensborg III BRL. Se mer informasjon under punktet "tomt" i salgsoppgaven. Festekontrakten ligger vedlagt i prospekt.

Kommentar konsesjon

Kragerø kommune har konsesjonsgrense null. Dette innebærer boplikt. Kjøper må undertegne egenerklæring om konsesjonsfrihet, som megler sender til kommunen for registrering. Sørmegleren gjør oppmerksom på at kommunen må ha bekreftet at egenerklæringen er registrert i matrikkelen før skjøte kan sendes til tinglysing. Oppgjør kan ikke finne sted før dette foreligger.

Økonomi

Omkostninger kjøper

Tinglysning av hjemmelsovergang: kr 500,-
Tinglysning av pantedokument kr 500,-
Forhåndsvarsling av forkjøpsrett kr 6 900,-
 
HELP Boligkjøperforsikring kr 5 400,- (valgfritt)
HELP Boligkjøperforsikring Pluss kr 2 800,- (valgfritt)
 
Sum omkostninger: (inkl. valgfrie tillegg) kr 16 100,-
 
Regnestykket forutsetter at det kun tinglyses ett pantedokument. Det tas forbehold om endringer i avgifter/gebyrer. 

Nøkkelinformasjon

Bebyggelse

Området består hovedsakelig av rekkehusleiligheter, samt noen boligblokker.

Standard

Leiligheten er vesentlig oppgradert det siste 1-2 årene, og fremstår i dag som en lys og pen leilighet med meget god standard og moderne løsninger. Samtlige av leilighetens overflater er enten byttet ut eller malt opp, og det er gjort store oppgraderinger av elektrisk anlegg, røropplegg, våtrom, kjøkken etc. Dette er en leilighet man kan flytte rett inn i uten behov for oppgradering.

Kjøkken:
Lekkert kjøkken med slette, hvite fronter, laminert benkeplate og integrerte hvitevarer. Kjøkkenet har rikelig med skap og benkeplass, og den åpne løsningen mot stue/spisestue gir en god romfølelse og godt med naturlig lys. Kjøkkenet har nye gulv, vegger og himling, og det er lagt opp nytt elektrisk anlegg samt røropplegg til kjøkkenet.

Stue:
Romslig stue med god plass til både sofagruppe og spisebord. Stuen har store vindusflater mot terrassen som gir mye lys inn i rommet. Stuen er malt opp i friske farger, og det er lagt nye gulv, og nytt elektrisk anlegg. Stuen er utstyrt med en effektiv varmepumpe, og det er mulighet for å montere vedfyring dersom man ønsker det. Fra stuen er det direkte utgang til en stor terrasse som er godt skjermet for innsyn, har fin utsikt og sen kveldssol på sommeren.

Bad:
Badet ligger i 1. etasje og har flislagt gulv (med varmekabler) og flislagte vegger, alt i en moderne og pen gråfarge. Badet er utstyrt med både badekar, dusjhjørne og vegghengt toalett. I tillegg er det en pen innredning med servant og stort speil med lys.

Vaskerom:
Eget separat vaskerom med opplegg for vaskemaskin og tørketrommel, servant, samt en stor innredning til oppbevaring. Varmtvannsberederen er plassert på vaskerommet.

Soverom:
Leiligheten inneholder totalt 3 soverom, med 2 soverom i første etasje, og 1 i andre etasje. Alle rommene har plass til både seng og garderobeløsninger. På soverommet i første etasje er det montert PAX garderobeskap. Det er montert en stor skyvedørsgarderobe på det ene soverommet i andre etasje, hvor det er innredet en liten kontorløsning og en sovehems. Dette kan med enkelhet tilbakeføres til garderobeskap dersom man ønsker det.

Hall/trapperom:
I hallen er det lagt nye fliser i en en gråfarge, og det er satt opp en lekker trapp i heltre eik som tar deg opp til andre etasje. Under trappen er det muligheter for oppbevaring, skoskap etc.

Bod:
Det er en praktisk innvendig bod i første etasje med god plass til oppbevaring.

Hvitevarer

Følgende hvitevarer følger handelen: Alle integrerte hvitevarer på kjøkkenet.

Legalpant

Borettslaget har legalpant for forfalte, ikke betalte felleskostnader. Det vises for øvrig til vedtekter og husordensregler. For andelsboliger er det borettslaget som er hjemmelshaver til selve eiendommen. Andelseierne har hjemmel til en andel i borettslaget og borett knyttet til denne.

Boligselgerforsikring

Selger har tegnet boligselgerforsikring. Forsikringen dekker selgers ansvar etter avhendingsloven begrenset til eiendommens salgssum, oppad begrenset til 14 millioner kroner. Forsikringen dekker ikke verditap som følge av forekomst av insekter.  

Servitutter

På eiendommen er det tinglyst følgende heftelser og rettigheter som følger eiendommens matrikkel ved overskjøting til ny hjemmelshaver:

4014/12/902:
11.03.1975 - Dokumentnr: 603 - Festekontrakt - vilkår
Dette er festekontrakten mellom grunneier Peter Dahll og borettslaget Frydensborg III BRL. Se mer informasjon under punktet "tomt" i salgsoppgaven. Festekontrakten ligger vedlagt i prospekt.

Info kommunale avgifter

Kommunale avgifter inkludert eiendomsskatt er inkludert i felleskostnadene.

Byggemåte

Ramberg Takst v/Knut Ramberg ble kontaktet av Tone Mathiesen for å utføre en tilstandsrapport med arealmåling av leilighet med adresse Linneaveien 9D Anr: 14 i Kragerø Kommune. Alle arealer er tilgjengelig på befaringsdagen og er således med i denne rapport.

Vær oppmerksom på at det bare er innvendig forhold og vindu/dører i yttervegg som er omtalt i denne rapport. Når det gjelder øvrige bygnings elementer viser en til borettslaget. Det er noen punkter som har fått TG: 2 - Terrassedør, eldre vinduer, terrasse og trapp.

Ut over dette viser en til rapportens underpunkter og det er svært viktig at man leser disse nøye og ikke bare konklusjonen. Leiligheten fremstår med et hovedinntrykk som er bra og nyrenovert. Det er registrert lette symptomer på bruksslitasje. Man må påregne vanlig vedlikehold.

Polisenummer

SP588105

Personopplysningsloven

I henhold til personopplysningsloven gjør vi oppmerksom på at interessenter kan bli registrert for videre oppfølgning. Les mer om personvern i vår personvernerklæring på sormegleren.no/personvern

TV/Internett/Bredbånd

TV/Internett fra Altibox. Fellespakke på kr 349,- er inkludert i felleskostnadene, og dersom man ønsker mer hastighet/kanaler enn dette så kan dette bestilles fra Altibox mot et tillegg i månedspris.

Sammendrag selgers egenerklæring

Følgende opplysninger er hentet fra selgers egenerklæringsskjema:

2: Er det utført arbeid på bad, vaskerom eller toalettrom?
Svar: Ja. Nytt arbeid 2022, utført av ufaglærte. Total renovert både bad og vaskerom. Bygd etter våtromsnorm på dugnad med bilder og kvitteringer som dokumentasjon. Se takstrapporten.
Nytt elektrisk arbeide, utført av faglært, Kragerø Elektrisk.

4: Er det utført arbeid på tak, yttervegg, vindu eller annen fasade?
Svar: Ja. Nytt arbeide, utført av ufaglært. Satt inn ny inngangsdør. Satt inn nytt vindu på vaskerom og bad 1. etasje.

10: Er det utført arbeid på det elektriske anlegget?
Svar: Ja. Nytt arbeide, utført av faglært. Nytt elektrisk anlegg i hele leiligheten, bortsett fra hovedsikringer. Se takstrapporten samt samsvarserklæring. Det ligger også dokumentasjon på varmekabler i boligmappa.

13: Er det utført arbeid på utvendige eller innvendige avløpsrør eller vannrør?
Svar: Ja. Nytt arbeide, utført av ufaglært. Alt nytt fra hovedkran. Nye sluk til dusj, baderom og vaskerom. Nytt røropplegg til servant på kjøkken, vaskerom og bad. Rør-i-rør.

16: Er det utført arbeid på varmeanlegg eller ventilasjonsanlegg?
Svar: Ja. Nytt arbeide, utført av faglært, Kragerø elektriske. Lagt nye varmekabler i gang og bad.

18: Har det vært feil eller gjort endringer på ildsted eller pipe?
Svar: Ja. Ovn 1 etg er tatt ut og pipeløp er tettet midlertidig med sponplate, dette fordi verken ildsted eller pipeløp er i bruk.

23: Mangler boligen eller andre bygninger brukstillatelse eller ferdigattest for søknadspliktige tiltak?
Svar: Ja. Vinduer som er på vaskerom og bad er det kun søkt om til borettslag. Planløsningen nede er også noe forandra, tidligere boder er nå blitt vaskerom og ny større bod.

29: Foreligger det planer eller bestemmelser som kan medføre endringer av felleskostnader eller fellesgjeld?
Svar: Ja. Etablering av elbillader på fellesområde

32: Har du andre opplysninger om boligen eller eiendommen utover det du har svart?
Svar: Ja. Total renovert hele leiligheten. Alle yttervegger er etterisolert med 5cm og plata med walls2paint. Etasjeskillet er blitt isolert.

Se selgers egenerklæringsskjema for utfyllende informasjon.
Produktnummer: BDEEEBF6-18FC-4E7B-8142-AD217D6872A5