LYSTAD

Linerleveien 6D

Felleskostnader
6 173 kr / mnd
Felleskostnader inkl.
Les mer
Byggeår
1979
P-rom
109 ㎡
Bruksareal
115 ㎡
Tomteareal
8 001 ㎡
Etasje
1
Antall soverom
3
Eierform
Borettslag
Eiendomstype
Rekkehus

Oversikt

Om eiendommen

Attraktivt rekkehus i veldrevet borettslag, med garasje og god beliggenhet i blindvei. Solrike uteplasser og hage.

Om eiendommen

Innhold

Rekkehuset er over to plan, og har følgende rominndeling:
1. etasje: Vindfang, gang, wc, trapperom, kjøkken og stue/spisestue.
2. etasje: Trapperom, gang, bad/wc/vaskerom og 3 soverom.
Annet: Kaldloft og utebod ved inngangen. Garasjeplass i felles rekke.

Standard

Vindfang
Rekkehuset har et overbygget inngangsparti med belysning og dør inn til en hendig utebod. Vel innenfor døra møtes man av et vindfang med grå gulvfliser og hvitmalte vegger. Jakker og annet yttertøy kan enkelt ryddes bort i en stor og plassbygget skyvedørsgarderobe kledd i mønstret tapet. Vindfanget ligger i tilknytning til en gang med rom for ytterligere garderobeløsninger, og tilliggende gangen finner man et praktisk gjestetoalett.

Kjøkken
Et lyst og velholdt kjøkken ligger i eget rom, med laminatgulv og vegger malt i en delikat gråfarge. Ved vinduene er det rom for en hyggelig, liten spiseplass. Innredningen har hvite, profilerte fronter malt i 2012 og benkeplate av laminat med dobbel oppvaskkum.

Det er godt med skap- og skuffeplass på kjøkkenet. Over benken er det belysning og hvite fliser med noe dekor, og over kokesonen er det installert en ventilator. Kjøkkenet har opplegg for oppvaskmaskin og avsatt plass til komfyr. 

Stue
Stuen er et pent og romslig allrom for hele familien, med flott gjennomlys via store vinduer på begge sider av rommet. En glassdør fører ut til den solrike terrassen på baksiden av huset, en herlig romforlengelse i sommerhalvåret.

På stuegulvet er det parkett, mens veggene er malt i hvitt. Stuen har en fin utforming, og her kan man enkelt innrede i ulike soner. Lune kvelder sikres av en klebersteinsovn, plassert slik at stemningen kan nytes fra både sofakroken og spiseplassen. 

Bad/wc/vaskerom
Av våtrom har boligen et romslig bad i andre etasje og et wc-rom i første etasje. Badet ble i 2012 oppgradert med dusjkabinett, og langs kneveggen er det flere plassbygde skap. Gulv og vegger er kledd med fliser i ulike gråtoner.

Badet har gulvvarme, toalett og opplegg for vaskemaskin. Den øvrige innredningen består av servant med hvite underskap, et veggskap, et høyskap og et speil med belysning. Wc-rommet har flislagt gulv, toalett og et servantskap med speil.

Soverom og garderobe
Rekkehuset har tre soverom beliggende sammen i andre etasje, med enkel tilgang til badet. På hovedsoverommet er det god plass til dobbeltseng og annet møblement. I rommet står det et stort skap med hvite fronter, og om ønskelig er det plass til garderobeløsninger på de øvrige soverommene. Vindfanget er innredet med en stor og plassbygget skyvedørsgarderobe. Ekstra lagringsplass finnes på loftet og i en utebod ved inngangen.

Arealer med beskrivelse

Primærrom: 109 kvm, Bruksareal: 115 kvm, Sekundærrom: 6 kvm.
Bra. pr. etasje.: 1. etg. 65 m²  - 2. etg. 50 m².
P-rom inkl:
1.etg.:Gang , Toalettrom , Trapperom , Stue , Spisestue , Kjøkken , Vindfang.
2.etg.: Trapperom, Gang, Bad/vaskerom, Soverom , Soverom 2, Soverom 3.

S-rom inkl.: Bod i 1.etg.

Garasje:
Bra: 17 m² - S-rom: 17 m²

Gulvarealer i 2. etasje utgjør ca 55 m2, men med skråhimling og lav høyde under 1,9 m + 0,6 m fratrekkes 5 m2 som ikke er målbart areal.

Arealer og rombenevnelser er hentet fra tilstandsrapport. Benevnelsen viser hva rommene benyttes til i dag, ikke hva de opprinnelig er godkjent som.

Byggeår og byggemåte

1979 i følge Sandefjord kommune.

Påkostning og modernisering

2012: Malt kjøkkeninnredning og skiftet innvendige dører. Satt inn dusjkabinett på bad.
2015: Ny betongtakstein.
2022: Nye vinduer med 3 lags glass, ny balkongdør og etterisolert vegger mot bolig med ny utvendig panel.

Oppvarming - Teknisk

Rekkehuset oppvarmes elektrisk med stedvis panelovner, supplert av gulvvarme på bad. I tillegg er det en klebersteinsovn i stuen. Det er mekanisk avtrekk fra kjøkkenet, ellers naturlig tilluft. Boligen har en ca. 120 liters varmtvannsbereder fra 2005, og sikringsskapet er utstyrt med automatsikringer fra 2012. Samme år ble innerdørene skiftet ut.
Dersom det er rom i boligen som ikke har vegg/fastmonterte ovner, så følger det heller ikke med ovner i disse rommene.

- Rapport fra feier -
Type: Element 8x8
Plassering og sot-/feieluke: loft/1 etasje
Status: I bruk, god
Status siste: 06.10.2021, feid

Ildsted: Vedovn, Kleber
Plassering: 1 etasje stue
Status: 09.05.2019, ingen hjemme

Tilstandsrapport

Tilstandsrapport basert på innholdskrav i ny forskrift til avhendingsloven er vedlagt denne salgsoppgaven. Vi oppfordrer interessenter til å sette seg grundig inn i rapporten før budgivning. Kjøper anses å være kjent med opplysninger som fremgår av tilstandsrapporten, og vil således ikke kunne gjøre gjeldene mangler som fremgår av rapporten.  

Tilstandsrapporten er utarbeidet av Knut Fenger Grøn den 21.11.22 19:28, og er gyldig i 1 år etter rapportdato. Ved eldre rapporter anbefales interessenter å undersøke eiendommen grundig. Det gjøres oppmerksom på at rapporten kun omhandler boligen, eventuelle øvrige bygninger på eiendommen er ikke vurdert.

Bygningssakskyndigs konklusjon:
Boligen fremstår normalt godt vedlikehold uten registrerte svekkelser, utover normal slitasje og elde.

Følgende avvik har fått lys TG2 (ingen TG 3 registrert):
* Utvendig > Takkonstruksjon/Loft: Alder og slitasje.
* Innvendig > Overflater: Alder og slitasje. I vindfang er det løse fuger og bom i fliser foran garderobeskap.
* Innvendig > Pipe og ildsted: Alder og slitasje. Det forutsettes jevnlig besøk av feier, og at det ikke foreligger noen bemerkninger fra siste feierbesøk.
* Innvendig > Innvendige trapper: Åpninger i rekkverk er større enn dagens forskriftskrav til rekkverk i trapper. Det mangler håndløper på vegg i trappeløpet. Åpninger mellom trinn i innvendig trapp er større enn dagens forskriftskrav. Alder og slitasje.
* Våtrom > Overflater vegger og himling > Bad/vaskerom: Alder og slitasje.
* Våtrom > Overflater Gulv > Bad/vaskerom: Alder og slitasje.
* Våtrom > Sluk, membran og tettesjikt > Bad/vaskerom: Vurdering basert på alder. Tilstandsgrad 2 gis med bakgrunn i at mer enn halvparten av forventet brukstid for membran/tettesjikt er oppbrukt. Det er nå ingen symptomer på funksjonssvekkelse, men vær oppmerksom på at dette er en risikokonstruksjon. Alder og slitasje.
* Våtrom > Sanitærutstyr og innredning > Bad/vaskerom: Det er påvist riss/sprekker i utstyr på våtrommet. Alder og slitasje.
* Våtrom > Ventilasjon > Bad/vaskerom: Rommet har kun naturlig ventilasjon.
* Våtrom > Tilliggende konstruksjoner våtrom > Bad/vaskerom: Alder og slitasje.
* Kjøkken > Overflater og innredning > Kjøkken: Alder og slitasje.
* Kjøkken > Avtrekk > Kjøkken: Alder og slitasje.
* Spesialrom > Overflater og konstruksjon > Toalettrom: Alder og slitasje.
* Tekniske installasjoner > Vannledninger: Mer enn halvparten av forventet brukstid er oppbrukt på innvendige vannledninger. Vurdering er basert på alder og slitasje.
* Tekniske installasjoner > Avløpsrør: Mer enn halvparten av forventet brukstid er oppbrukt på innvendige avløpsledninger. Alder og slitasje.
* Tekniske installasjoner > Ventilasjon: Alder og slitasje. Kun naturlig ventilasjon.
* Tekniske installasjoner > Varmtvannstank: Alder og slitasje..

Sammendrag selgers egenerklæring

* Lekkasje fra dusjhjørne for en del år siden. Ble satt inn dusjkabinett i stedet. Ny isolasjon og nytt tak på toalettrom i 1.etasje ble skiftet.
* Nytt sikringsskap. Ukjent årstall. Andebu elektro.
* Nytt tak. Ny kledningen i forbindelse med nye vinduer/terrassdør. i regi av brl.

Se selgers egenerklæringsskjema for utfyllende informasjon.

Beliggenhet

Beliggenhet

Beliggenhet
Eiendommen ligger i et rolig, populært og sentralt boligområde på Lystad, syd for Sandefjord sentrum. Området har en naturskjønn beliggenhet, men likevel nærhet til skoler, barnehager, offentlig kommunikasjon, samt sentrums rike utvalg av fasiliteter og servicetilbud. Det er kort vei til lekeplass, lysløype, skiløyper, TEAM treningssenter og idrettsanlegg.

Servicetilbud
Dagligvarehandelen kan gjøres ved Kiwi, Rema 1000 eller på Meny Åsane, som ligger ca. 1,7 km fra boligen. Ønsker du ytterligere servicetilbud har Hvaltorget kjøpesenter over 60 butikker. I Sandefjord vil du finne et rikt utvalg av spesialforretninger, kafeer, restauranter og parker. Meget kundevennlig sentrum. Herfra går det også daglige avganger med båt til Strømstad, noe som legger til rette for hyggelig grensehandel.Tur- og rekreasjonsmuligheter
Fra eiendommen er det kort vei til Granholmen badestrand med yrende liv sommerstid og hvor blant annet Sandefjord Seilforening holder til. Gangavstand er det også til Marums flotte natur med oppkjørte skiløyper og lysløype på vinteren. Her ligger også Sandefjords golfbane. Man har også nydelige turmuligheter i Hjertnesskogen. For den aktivitetslystene, har Store Bergan idrettsforening et bredt tilbud og flotte fasiliteter både for store og små.

Offentlig kommunikasjon
Området gir mulighet for offentlig kommunikasjon via buss, hvorav nærmeste holdeplass er Hystadveien og ligger få minutters gange fra eiendommen. Fra Sandefjord sentrum er det direkteavgang med buss til Oslo. I tillegg er det togstasjon med jevnlige avganger. Med bil fra Linerleveien er det ca. 5 min til sentrum, 15 min til Sandefjord Lufthavn, 15 min til Larvik, 28 min til Tønsberg og 55 min til Drammen.

Skoler og barnehage
For barnefamilier er det verdt å nevne den korte avstanden til Ranvik Ungdomsskole med idrettsanlegg, Store Bergan barneskole og flere populære barnehager som bl.a. Sole og Ranvik barnehage.

Uteområde

Omgivelsene er rolige og barnevennlige, med flotte turmuligheter i området. Til barnas store glede er det umiddelbar nærhet til både ballbane og lekeplass. Rekkehuset har en solrik og attraktiv beliggenhet i en fredelig blindvei, og på baksiden av huset er det en koselig, liten hage. Hagen grenser mot en naturtomt med fjell i dagen, og er opparbeidet med plen, bed, hekk og diverse beplantning.

På fremsiden av huset rammes tomten fint inn av en hekk og et grønnmalt gjerde. Taket på huset ble tekket om i 2015, og i 2022 ble veggene mot stuen etterisolert med ny panel. Samme år ble vinduene og terrassedøren skiftet. Rekkehuset har to fine uteplasser på hver sin side, henholdsvis utenfor stuen og ved inngangen. Terrassen ved stuen er delvis overbygget og måler ca. 39 kvm. Her er det belysning, utestikk og en liten trapp opp til hagen.

På terrassen er det montert en plassbygget sittebenk og skjermende levegger mot naboene. Den andre uteplassen er en todelt markterrasse på ca. 47 kvm, med belegningsstein og solmarkise. Begge terrassene innbyr til både rolige stunder og lange, sosiale kvelder. Det er gode solforhold på tomten, og siden uteplassene ligger på hver sin side kan man enkelt flytte seg etter solen og virkelig nyte varme dager til fulle.

Tomt

Areal: 8 001 kvm, Eierform: Fellestomt

Parkering

Det er parkering i en garasje i felles rekke, med fjernåpner og et areal på ca. 17 kvm. Øvrig parkering etter områdets gjeldende bestemmelser.

Offentlige opplysninger

Ferdigattest

Det foreligger ikke ferdigattest for oppføring av bygning på eiendommen i kommunens arkiv.
Forholdet til manglende ferdigattest for eldre bygg er tatt inn i lovteksten ved revisjon av plan og bygningsloven i 2014 i § 20-1 «Ferdigattest utstedes ikke for tiltak det er søkt om før 1. januar 1998». Siden bygningen er fra før dette, betyr det at eiendommen kan benyttes uten ferdigattest.

Det vedlegges derimot midlertidig brukstillatelse, datert 31.10.79.

Reguleringsplan

Eiendommen ligger ikke i regulert område. I henhold til kommuneplanens arealdel, er området avsatt til boligformål. Arealplaner med tilhørende bestemmelser kan lastes ned fra kartløsningen på kommunens hjemmeside. På generell basis gjør vi oppmerksom på at det kan foreligge fremtidige planer hos kommunen for området rundt eiendommen, som megler ikke har mottatt opplysninger om.

Vei / Vann / Avløp

Tilknyttet offentlig vei, vann og avløp.

Heftelser / Rettigheter

Heftelser som følger eiendommen:

1978/4249-2/29  Erklæring/avtale  
19.06.1978 
RETT FOR KOMMUNEN TIL Å KJØPE UBEBYGGET GRUNN TIL KOMMUNALT
ELLER ANNET OFFENTLIG BRUK

1978/4249-4/29  Erklæring/avtale  
19.06.1978 
BESTEMMELSER OM VANN OG KLOAKKLEDNINGER M.V

Fra hovedbølet som eiendommen er fradelt fra, kan det være tinglyst heftelser i form av erklæringer/avtaler som ikke fremgår av grunnboken for denne eiendommen. Eiendommen overdras fri for pengeheftelser, med unntak av eventuelle erklæringer, avtaler, servitutter og panteheftelser som fremgår av salgsoppgaven og skal følge med eiendommen ved salg. Kjøpers bank vil få prioritet etter disse.

Rettigheter som følger eiendommen:
Ingen rettigheter funnet.

Utleie

Evt. utleie av boligen krever samtykke fra borettslagets styre. Iht. borettslagslova må man ha bodd i leiligheten minst ett av de to siste årene før man kan søke om fremleie, andelseiere har likevel rett til å overlate bruken av hele bustaden til andre i opptil 30 døgn i løpet av året. Utleie i andre tilfeller kan godtas ved særlige grunner, jf. burettlagslova § 5-6. Utleie forutsetter at leiligheten har forsvarlige radonverdier. Se også borettslagets vedtekter, og konferer megler ved spørsmål.

Energiattest

Oppvarmingskarakter Oransje - Energikarakter D

Odel

Nei

Konsesjon

Nei

Om borettslaget

Lystadskogen Borettslag

Org.nr: 954 503 771
Adresse: Linerleveien 2-6.
Antall andeler: 18 stk.

Styreleder: Steinar Sjølyst
Adresse: Hølensgate 22
Postnr/-sted: 3260 LARVIK
Telefon: Mob.: 92853357
E-post: lystadskogen@mittusbl.no

Info fra USBL:
* Tv/bredbånd. Pr. sept 2022 har borettslaget avtale med Sandefjord Bredbånd. Vi tar forbehold om endringer. For nærmere opplysninger ta kontakt med styre.
* Det er vedtatt økning i felleskostnader drift med kr 130,- fra 01.01.2023.
* 2022 - Deler av kledning byttet og males i år/neste år. Ta kontakt med styret for nærmere informasjon.
* En garasjeplass til hver rekkehusleilighet.

Husdyrhold

Ref. ordensregler punkt 7.: Borettslaget har et generelt forbud mot dyrehold som kan forstyrre eller være til ulempe for beboere i laget. Beboere har anledning til dyrehold dersom det foreligger særskilte gode grunner for det. Begrunnet søknad om dyrehold sendes styret. Det er ikke tillatt å fore dyr og fugl på borettslagets eiendom.

Regnskap og vedtekter

Vedtekter, regnskap, budsjett, husordensregler, årsberetning og protokoll fra siste generalforsamling må leses før budgivning.

Forsikring mot felleskostnader

Borettslaget er sikret mot tap av felleskostnader i Klare Finans AS. Borettslaget er, etter gjeldende bestemmelser fastsatt av finansieringsselskapet, sikret mot tap som følge av at en andelseier unnlater å betale sine felleskostnader. Avtalen om sikring er gyldig til avtalen sies opp av en av partene. Oppsigelsesfrist er 1. desember med gyldighet fra førstkommende årsskifte.

Forkjøsprett

Det er forkjøpsrett for borettslagets andelseiere, og dernest medlemmer i boligbyggelaget borettslaget er tilknyttet. Forkjøpsretten utlyses og avklares etter budaksept.

Styregodkjennelse

Kjøper skal godkjennes av styret. Kjøper bærer selv risikoen for godkjenning.

Forretningsfører

USBL Sandefjord

Økonomi

Prisantydning og omkostninger

2 900 000,- (Prisantydning) 539 645,- (Andel av fellesgjeld) 3 439 645,- (Pris inkl. fellesgjeld) Omkostninger 5 100,- (Boligkjøperforsikring HELP (valgfritt)) 2 800,- (Boligkjøperforsikring Pluss (valgfritt tillegg)) 480,- (Tingl.gebyr BRL-skjøte - Statens Kartverk) 480,- (Tingl.gebyr pantedokument BRL - Statens Kartverk) 8 860,- (Omkostninger totalt) 3 448 505,- (Totalpris inkl. omkostninger)

Regnestykket forutsetter at det kun tinglyses en låneobligasjon og at eiendommen selges til prisantydning.

Faste løpende kostnader

- Strøm -
Lede opplyser om at selger har hatt et estimert årsforbruk (fjordåret) på kr 6 533 kwh.

- Forsikring -
Innboforsikring estimeres til kr 100,- i mnd.

- Kommunale avgifter -
Dette er inkludert i fellesutgifter.

- TV og internett -
Dette leveres av Sandefjord bredbånd. Grunnpakke er inkludert i fellesutgifter. Selger betaler i dag kr 599,-/mnd (leie av dekoder med opptak og internett). Kjøper tar selv stilling til om de ønsker å fortsette tjenesten. Ellers priser etter valgte tjenester.

Felleskostnader

Kr. 6 173,- pr.mnd.

Felleskostnader inkluderer

- Fordeling -
Avdrag felleslån: 1 155,-
Renter: (1.705,00,- i Des. 22) 0
Avdrag: (1.160,00,- i Des. 22) 0
Felleskostnader: 3 326,-
Felleskostnader drift: ( 3.196,00,- i Des. 22) 0
Renter felleslån: 1 692,-

Andel fellesgjeld / Fellesformue

Andel fellesgjeld kr. 539 645 pr. 02.01.23
Andel fellesformue kr. 282 078 pr. 02.01.23

Lånevilkår fellesgjeld

Lånenummer: 62728270727, Nordea Bank ABP, Filial i Norge
Annuitetslån, 4 terminer per år.
Rentesats per 02.01.2023: 3.8% pa.
Antall terminer til innfrielse: 96
Saldo per 02.01.2023: 9 713 614
Andel av saldo: 539 645
Første termin/første avdrag: 30.03.2022 ( siste termin 30.12.2046 )
Flytende rente, kvartalsvise terminer.
Det er ikke vedtatt avtale om individuell nedbetaling av fellesgjeld.

Fradragsberettiget

Renteutgifter på andel fellesgjeld kan trekkes fra på selvangivelsen som vanlige gjeldsrenter.

Formuesverdi

Primær: Kr. 730 460,- for år 2021. Sekundær: Kr. 2 629 656,- for år 2021.

Nøkkelinformasjon

Adresse med betegnelse

Linerleveien 6D, Andelsnr. 16 Orgnr. 954503771 i Sandefjord kommune.

Boligtype

Rekkehus

Eierform

Borettslag

Vilkår og betingelser

Hvitevarer, løsøre og tilbehør

Følgende hvitevarer følger boligen: Alle hvitevarer på kjøkken kan medfølge. Oppvaskmaskin er i ustand.
Liste over løsøre og tilbehør må leses før budgivning. Her fremgår hvilke løsøre som skal følge eiendommen dersom dette var på eiendommen ved kjøpers besiktigelse om annet ikke er avtalt.

Boligselgerforsikring

Selger har tegnet boligselgerforsikring i Claimslink AS. Forsikringen dekker selgers ansvar etter avhendingsloven begrenset til eiendommens salgssum, oppad begrenset til 10 millioner kroner. Forsikringen dekker ikke verditap som følge av forekomst av insekter.

Boligkjøperforsikring

Vedlagt i salgsoppgaven følger informasjon om Boligkjøperforsikring og Boligkjøperforsikring Pluss fra HELP Forsikring AS. Boligkjøperforsikring er en rettshjelpsforsikring som gir trygghet og profesjonell juridisk hjelp dersom det oppdages uventede feil eller mangler ved boligen de neste fem årene. Boligkjøperforsikring Pluss har samme dekning som boligkjøperforsikring + fullverdig advokathjelp på viktige rettsområder i privatlivet. Egenandel kr. 4 000,- påløper i tvistesaker. Les mer om begge forsikringene i vedlagte materiell eller på help.no. Det gjøres oppmerksom på at meglerforetaket mottar fra kr 2.200,- til kr 2.600,- avhengig av boligtype, i honorar for hver forsikringsavtale som formidles på Boligkjøperforsikring, samt kr 1 000,- i honorar for Boligkjøperforsikring Pluss..

Visning

Som annonsert eller etter avtale med megler på tlf 90 56 99 91.

Finn.no: Visningstekst

Sørmegleren sine visninger har påmelding. Påmelding gjøres enkelt ved å benytte knappen under. Ta kontakt med megler dersom oppsatt tidspunkt ikke passer. Det vil ikke bli avholdt visning uten påmelding, frist for påmelding er senest kl. 12.00 på visningsdagen. Husk å laste ned salgsoppgaven digitalt før visning. Velkommen til en hyggelig visning!

Overtagelse

Etter avtale.

Finansiering

Vi anbefaler våre kunder å ta kontakt med vår samarbeidspartner Sparebanken Sør, på tlf. 38 10 92 00, for et uforpliktende tilbud.

Budgivning

Alle bud skal inngis skriftlig til megler. Det første budet må signeres, og budgiver må i tillegg legitimeres. Benytt "Gi bud"-knappen på våre annonser for å registrere ditt bud elektronisk. Dette er en enkel og sikker løsning som lar deg legitimere deg og signere budet elektronisk ved hjelp av BankID. Når første bud er gitt vil du motta en SMS-kvittering som du kan svare på for å gi eventuelle budforhøyelser. Budforhøyelser kan også gis ved å trykke "Gi bud" i våre annonser på nytt, eller via e-post eller andre skriftlige metoder. Megler skal så snart som mulig bekrefte skriftlig overfor budgiver at bud er mottatt. Bud som ikke er skriftlig eller som har kortere akseptfrist enn til kl. 12.00 første virkedag etter siste annonserte visning vil ikke bli formidlet til selger. Et bud er bindende for budgiver når budet er kommet til selgers kunnskap. Selger står fritt til å akseptere eller forkaste ethvert bud, og er således ikke forpliktet til å akseptere det høyeste budet på eiendommen. Megler skal, i den grad det er nødvendig og mulig, informere de involverte i budrunden skriftlig om status i budgivningen. Megler er forpliktet til å legge til rette for en forsvarlig avvikling av budrunden, og for at budene skal kunne bli behandlet og videreformidlet skriftlig til alle involverte parter, må et hvert bud ha en tilstrekkelig lang akseptfrist. Selger må skriftlig akseptere budet før budaksept kan formidles til budgiver. Selger og kjøper har krav på å få utlevert kopi av budjournalen straks etter at handel er kommet i stand. Alle som har inngitt bud på eiendommen kan på forespørsel få en kopi av anonymisert budjournal etter at budrunden er avsluttet. For øvrig vises det til "Forbrukerinformasjon om budgivning", som er på baksiden av budskjemaet. Det forutsettes at hjemmel overføres til kjøper.

Lovverk

Eiendommen selges etter reglene i avhendingsloven. Eiendommen skal overleveres kjøper i tråd med det som er avtalt. Det er viktig at kjøper setter seg grundig inn i alle salgsdokumentene, herunder salgsoppgave, tilstandsrapport og selgers egenerklæring. Kjøper anses kjent med forhold som er tydelig beskrevet i salgsdokumentene. Forhold som er beskrevet i salgsdokumentene kan ikke påberopes som mangler. Dette gjelder uavhengig av om kjøper har lest dokumentene. Alle interessenter oppfordres til å undersøke eiendommen nøye, gjerne sammen med fagkyndig før bud inngis. Kjøper som velger å kjøpe usett kan ikke gjøre gjeldende som mangel noe han burde blitt kjent med ved undersøkelsen. Dersom det er behov for avklaringer, anbefaler vi at kjøper rådfører seg med eiendomsmegler eller en bygningssakyndig før det legges inn bud. Hvis eiendommen ikke er i samsvar med det kjøperen må kunne forvente ut ifra alder, type og synlig tilstand, kan det være en mangel. Det samme gjelder hvis det er holdt tilbake eller gitt uriktige opplysninger om eiendommen. Dette gjelder likevel bare dersom man kan gå ut i fra at det virket inn på avtalen at opplysningen ikke ble gitt eller at feil opplysninger ikke ble rettet i tide på en tydelig måte. En bolig som har blitt brukt i en viss tid, har vanligvis blitt utsatt for slitasje og skader kan ha oppstått. Slik bruksslitasje må kjøper regne med, og det kan avdekkes enkelte forhold etter overtakelse som nødvendiggjør utbedringer. Normal slitasje og skader som nødvendiggjør utbedring, er innenfor hva kjøper må forvente og vil ikke utgjøre en mangel.

Boligen kan ha en mangel dersom det er avvik mellom opplyst og faktisk areal, forutsatt at avviket er på 2% eller mer og minimum 1 kvm. Ved beregning av et eventuelt prisavslag eller erstatning må kjøper selv dekke tap/kostnader opptil et beløp på kr 10 000 (egenandel). Dersom kjøper ikke er forbruker selges eiendommen «som den er», og selgers ansvar er da begrenset jf. avhl. § 3-9, 1. ledd 2. pktm. Avhendingsloven § 3-3 (2) fravikes, og hvorvidt en innendørs arealsvikt karakteriseres som en mangel vurderes etter avhendingsloven § 3-8. Informasjon om kjøpers undersøkelsesplikt, herunder oppfordringen om å undersøke eiendommen nøye, gjelder også for kjøpere som ikke anses som forbrukere. Med forbrukerkjøp menes kjøp av eiendom når kjøperen er en fysisk person som ikke hovedsakelig handler som ledd i næringsvirksomhet.

Hvitvasking

I henhold til lov om hvitvasking og terrorfinansiering har megler plikt til å gjennomføre kontrolltiltak ovenfor kunder. Dette innebærer å bekrefte kunders identitet, innhente opplysninger om reelle rettighetshavere og kundeforholdets formål og tilsiktede art. Videre skal megler kontrollere midlenes opprinnelse, samt gjennomføre kundekontroll av personer med disposisjonsrett til konto som benyttes ved transaksjoner til klientkonto.

Kundekontroll skal gjennomføres løpende gjennom hele oppdragsperioden, dersom megler på noe tidspunkt ikke får gjennomført tilstrekkelig kundekontroll har megler rett til å avvikle kundeforholdet.

Megler er underlagt rapporteringsplikt til Økokrim ved mistanke om brudd på hvitvaskingsloven. Melding sendes Økokrim uten at partene varsles og megler kan i enkelte tilfeller ha plikt til å stanse gjennomføring av handelen. Partene i handelen kan komme i ansvar for tap den andre part påføres som følge av brudd på hvitvaskingsregelverket, partenes rettigheter ved mislighol

Oppgjør

Kjøpesum med tillegg av omkostninger skal være disponibelt på meglers klientkonto innen overtagelse. Normalt innebærer dette at fullt oppgjør må være innbetalt på meglers klientkonto senest to virkedager før avtalt overtagelsesdato.
Eventuelle vilkår knyttet til innbetalingen, eksempelvis pantedokument som skal tinglyses til fordel for kjøpers bank, må være megler i hende i god tid før overtagelse kan finne sted. Sørmegleren AS tar ikke imot innbetalinger fra utlandet, innbetaling av oppgjør skal foretas samlet fra kjøpers konto i norsk finansinstitusjon.

Megler tar ikke imot oppgjør i form av kontanter eller bankremisse.

Salgsoppgave og vedlegg

Oppdragsnummer

75-22-0074

Salgsoppgave og vedlegg

Salgsoppgaven med tilhørende vedlegg må gjennomgås før budgivning. Dokumentasjonen anses som kjøpers beslutningsgrunnlag.
Komplett oversikt over alle dokumenter megler har mottatt fra det offentlige/forretningsfører er tilgjengelig på Sørmeglerens hjemmeside www.sormegleren.no/75-22-0074. Dokumentene kan også fås hos megler ved forespørsel.
Det tas forbehold om endringer i offentlige avgifter/gebyrer.

Ansvarlig megler

Eiendomsmegler Stian Dahlen Brændsrød, tlf. 90 56 99 91

Vederlag

Eierskiftegebyr trekkes i oppgjøret - SELGER (Kr.6 215)
Digital grunnpakke (Kr.7 500)
Oppgjør (Kr.9 900)
Panterett med urådighet BRL - Statens Kartverk (Kr.480)
Provisjon (forutsatt salgssum inkl f.gjeld: 2 900 000,-) (Kr.58 000)
Tilrettelegging (Kr.18 900)
Totalt kr. (Kr.100 995)

Sørmegleren AS org. nr.

944 121 331
Varenummer: 3066487