Evje sentrum

Lianvegen 2

Prisantydning
2 690 000 kr
Omkostninger
79 120 kr
Totalpris
2 769 120 kr
Formuesverdi
475 846 kr
Formuesverdi sekundær
1 713 047 kr
Felleskostnader
1 062 kr / mnd
Felleskostnader inkl.
Les mer
Kommunale avgifter
9 641 kr / år
Byggeår
2014
P-rom
75 ㎡
Bruksareal
79 ㎡
Tomteareal
3 401 ㎡
Etasje
3
Antall soverom
3
Eierform
Eierseksjon
Eiendomstype
Leilighet

Oversikt

Om eiendommen

Toppleilighet i Evje sentrum - Garasjeplass - 3 soverom

Om eiendommen

Innhold

Leilighet beliggende i 3. etasje fra 2014. Leiligheten har alt på en flate og inneholder gang, entre, stue og kjøkken i åpen løsning, 3 soverom, bad/vaskerom og teknisk rom. Fra stue/kjøkken og ett soverom er det utgang til en fin overbygget balkong. En garasjeplass i felles garasjeanlegg og en bod medfølger leiligheten. Bygget har heis.

Standard

Leilighet beliggende i 3. etasje fra 2014.

Stue og kjøkken i åpen løsning med plass til både sofagruppe og spisebord. Kjøkkeninnredning med hvite fronter og laminat benkeplate. Det er integrerte hvitevarer og ventilator i skap. Det er utgang til en flott overbygget balkong fra stue/kjøkken og ett soverom. Balkongen har nyere terrassedekke.

Pent bad med fliser på gulv og vegger og ventilasjon fra ventil i taket. Det er lett fall mot sluken og normal slitasje på overflater og utstyr.

Det er tre soverom i leiligheten.

Leiligheten holder en god standard med lyse nøytrale farger, parkett og flis på gulv. Det er balansert ventilasjon i leiligheten. Gang, stue, kjøkken og bad har vannbåren varme i gulv.

En bod og parkeringsplass i kjeller. Teknisk rom i leiligheten.

Arealer med beskrivelse

Primærrom: 75 kvm, Bruksareal: 79 kvm Sekundærrom: 4 kvm.
P-rom inkl: Bad/Vaskerom, 3 soverom, kjøkken, stue, gang og entre.

Arealer og rombenevnelser er hentet fra tilstandsrapport. Benevnelsen viser hva rommene benyttes til i dag, ikke hva de opprinnelig er godkjent som.

Byggeår og byggemåte

2014 i følge Evje og hornnes kommune.
Vinduer fra byggeår med normal slitasje. Dører fra byggeår i pvc og malt trekonstruksjon. Dør fra soverom må justeres litt. Terrassedekke og bjelker i impregnert treverk med rekkverk av metall og glass.

Oppvarming

Elektrisk. Gang, stue, kjøkken og bad har vannbåren varme i gulv. Dersom det er rom i boligen som ikke har vegg/fastmonterte ovner, så følger det heller ikke med ovner i disse rommene.

Diverse

Selger opplyser om et årlig strømforbruk på ca. 3.758 kwh.
Eiendommen er av sameiet forsikret med fellespolise i IF med polisenummer: SP1382344.
Leiligheten har altibox.

Tilstandsrapport

Tilstandsrapport basert på innholdskrav i ny forskrift til avhendingsloven er vedlagt denne salgsoppgaven. Vi oppfordrer interessenter til å sette seg grundig inn i rapporten før budgivning. Fra 01.01.22 innføres nye bestemmelser i avhendingsloven hvor det lovfestes at kjøper anses å være kjent med opplysninger som fremgår av tilstandsrapporten. Kjøper vil således ikke kunne gjøre gjeldene mangler som fremgår av rapporten.  

Tilstandsrapporten er utarbeidet av Lars TORE mesel den 23.11.2021, og er gyldig i 1 år etter rapportdato. Ved eldre rapporter anbefales interessenter å undersøke eiendommen grundig. Det gjøres oppmerksom på at rapporten kun omhandler boligen, eventuelle øvrige bygninger på eiendommen er ikke vurdert.

Bygningssakskyndigs konklusjon:Leilighet fra 2014, beliggende i 3. etasje. Normal slitasje på overflater og utstyr.

Følgende avvik har fått TG2:
Våtrom - sluket har begrenset inspeksjonsmuligheter og er dermed vanskelig å rengjøre.

For de bygningsdeler som har fått tilstandsgrad 2 eller 3, og hvor det er påregnelig med tiltak, har bygningssakskynding utarbeidet et estimert kostnadsintervall. Se tilstandsrapport for mer informasjon.

Sammendrag selgers egenerklæring

Se selgers egenerklæringsskjema for utfyllende informasjon.

Beliggenhet

Adkomst

Se kart. Boligen er merket med TIL SALGS-plakat fra Sørmegleren og det vil være skiltet ved fellesvisning.

Beliggenhet

Meget sentralt beliggende leilighet i Evje sentrum. Det er tøffelavstand fra leiligheten til alle sentrums fasiliteter. Det er kort gangavstand til skole, barnehage og idrettshall, samt bussforbindelse. Solrik felles takterrasse og egen balkong. I sentrum finner man blant annet flere dagligvarebutikker, post, apotek og bank, samt butikker og cafeer. Fine turområder og oppmerkede turløyper i området. Fine bade- og fiskemuligheter langs Otra.

Tomt

Areal: 3 401 kvm, Eierform: Eiet tomt

Parkering

Egen parkeringsplass i felles garasjeanlegg for sameiet.

Offentlige opplysninger

Ferdigattest

Det foreligger ikke ferdigattest for eiendommen, men midlertidig brukstillatelse datert 28.01.2015. Brukstillatelsen gjelder bygg A leilighet 201, 205, 301, 302, 303, 304, 305., gjenstående arbeid: Leilighet 202, 203, 204. Del av uteområdet. For bygg A med 10 leiligheter må det være 15 disponible parkeringsplasser. At en slik attest eksisterer gir ingen garanti for at det ikke er utført arbeid på boliger som ikke er byggemeldt eller godkjent.

Reguleringsplan

Eiendommen er regulert til "Bolig/forretning/kontor", tilhører reguleringsplan "Detaljeplan Evje sentrum", ikrafttredelsesdato 27.02.2014. På generell basis gjør vi oppmerksom på at det kan foreligge fremtidige planer hos kommunen for området rundt eiendommen, som megler ikke har mottatt opplysninger om.

Vei / Vann / Avløp

Tilknyttet offentlig vei, vann og avløp.

Heftelser / Rettigheter

Heftelser som følger eiendommen:

Dagboknr.: 1909/907412-1/93, tinglyst 26.07.1909 - Bestemmelse om veg - Dokumentet følger ikke vedlagt. Megler har ikke klart å innhente dette grunnet dokumentets alder.
Dagboknr.: 1982/103041-1/93, tinglyst 15.09.1982 - Bestemmelse om veg

Fra hovedbølet som eiendommen er fradelt fra, kan det være tinglyst heftelser i form av erklæringer/avtaler som ikke fremgår av grunnboken for denne eiendommen. Eiendommen overdras fri for pengeheftelser, med unntak av eventuelle erklæringer, avtaler, servitutter og panteheftelser som fremgår av salgsoppgaven og skal følge med eiendommen ved salg. Kjøpers bank vil få prioritet etter disse.

Grunndata:
Dagboknr.: 2013/913602-1/200, tinglyst 24.10.2013 - Seksjonering   
opprettet seksjoner:
snr: 22
formål: Bolig
tillegsdel: Bygning
sameiebrøk: 80/4435

Dagboknr.: 2014/1102436-1/200, tinglyst 15.12.2014 -  ** Reseksjonering

Utleie

Boligen har ikke egen utleiedel, men kan fritt leies ut.

Energiattest

Oppvarmingskarakter Rød - Energikarakter C

Odel

Nei

Konsesjon

Nei

Om sameiet

Husdyrhold

Det er ingen regler i vedtektene som tilsier at husdyrhold ikke er tillatt.

Rettigheter og forpliktelser

Øvrige sameiere har panterett i seksjonen for krav mot sameieren som følger av sameieforholdet, jf. eierseksjonsloven § 31. Pantekravet kan ikke overstige 2 G (Folketrygdens grunnbeløp). Sameiet kan vedtekstfeste ytterligere panterett for sameiet. Vedtektsfestet pant tinglyses i seksjonene. Ingen kan direkte eller indirekte erverve mer en to boligseksjoner i et boligsameie jf. eierseksjonsloven § 23. Dersom et erverv har funnet sted i strid med eierseksjonslovens regler kan Kartverket nekte overskjøting. Dersom overskjøting blir nektet, er kjøper likevel forpliktet til å gjennomføre handelen med selger, og oppgjør til selger vil finne sted tross manglende overskjøting.

Regnskap og vedtekter

Vedtekter, regnskap og budsjett må leses før budgivning.

Forretningsfører

Styreleder: Gunnar Greibrokk

Økonomi

Prisantydning og omkostninger

2 690 000,- (Prisantydning) Omkostninger 7 900,- (Boligkjøperforsikring HELP (valgfritt)) 2 800,- (Boligkjøperforsikring Pluss (valgfritt tillegg)) 585,- (Tingl.gebyr pantedokument) 585,- (Tingl.gebyr skjøte) 67 250,- (Dokumentavgift (forutsatt salgssum: 2 690 000,-)) 79 120,- (Omkostninger totalt) 2 769 120,- (Totalpris inkl. omkostninger)

Regnestykket forutsetter at det kun tinglyses en låneobligasjon og at eiendommen selges til prisantydning.

Offentlige avgifter

Kr. 9 641,25 pr. år Kommunale avgifter inkluderer: Abonnem.gebyr vann kr. 1.865,-, A konto vann kr. 16,13,- per m3, Abonnem.gebyr avløp kr. 3.480,-, A konto avløp kr. 27,38,- per m3, std Renovasjon kr. 3.970,-.

Eiendomsskatt

Det er ingen eiendomsskatt for denne eiendommen.

Felleskostnader

Kr. 1 062,- pr.mnd.

Felleskostnader inkluderer

Fellesugifter inkluderer blant annet: Felles strøm, felles forsikring, snørydding, felles vedlikehold. Se vedlagt budsjett og regnskap for sameiet.

Andel fellesgjeld / Fellesformue

Leiligheten har ingen andel fellesgjeld. Dette leiligheten har et vedlikeholdsfond på kr. 14.192,- per 31.12.2020.

Formuesverdi

Primær: Kr. 475 846,- for år 2019. Sekundær: Kr. 1 713 047,- for år 2019.

Nøkkelinformasjon

Adresse med betegnelse

Lianvegen 2, Gnr. 50 Bnr. 20 Snr. 22 i Evje og hornnes kommune. Sameiebrøk: 80/4435

Boligtype

Leilighet

Eierform

Eierseksjon

Vilkår og betingelser

Hvitevarer, løsøre og tilbehør

Følgende hvitevarer følger boligen: Kombiskap, stekeovn, koketopp og oppvaskmaskin.
Liste over løsøre og tilbehør må leses før budgivning. Her fremgår hvilke løsøre som skal følge eiendommen dersom dette var på eiendommen ved kjøpers besiktigelse om annet ikke er avtalt.

Boligselgerforsikring

Selger har tegnet boligselgerforsikring i Claimslink AS. Forsikringen dekker selgers ansvar etter avhendingsloven begrenset til eiendommens salgssum, oppad begrenset til 10 millioner kroner. Forsikringen dekker ikke verditap som følge av forekomst av insekter.

Boligkjøperforsikring

Vedlagt i salgsoppgaven følger informasjon om Boligkjøperforsikring og Boligkjøperforsikring Pluss fra HELP Forsikring AS. Boligkjøperforsikring er en rettshjelpsforsikring som gir trygghet og profesjonell juridisk hjelp dersom det oppdages uventede feil eller mangler ved boligen de neste fem årene. Boligkjøperforsikring Pluss har samme dekning som boligkjøperforsikring + fullverdig advokathjelp på viktige rettsområder i privatlivet. Egenandel kr. 4 000,- påløper i tvistesaker. Les mer om begge forsikringene i vedlagte materiell eller på help.no. Det gjøres oppmerksom på at meglerforetaket mottar kr 2.200,- i honorar for hver forsikringsavtale som formidles på Boligkjøperforsikring Pluss og kr 1 200,- i honorar for Boligkjøperforsikring.

Visning

Som annonsert eller etter avtale med megler på tlf 92 80 63 23.

Finn.no: Visningstekst

Sørmegleren holder trygge visninger, derfor ønsker vi å vite på forhånd om du kommer, og ber alle interessenter melde seg på via VISNINGSPÅMELDING. Det vil ikke bli avholdt visning uten påmelding. Frist for påmelding er senest kl. 12.00 på visningsdagen. Husk å laste ned salgsoppgaven digitalt før visning.

Overtagelse

Etter avtale.

Finansiering

Vi anbefaler våre kunder å ta kontakt med vår samarbeidspartner Sparebanken Sør, på tlf. 38 10 92 00, for et uforpliktende tilbud.

Budgivning

Alle bud skal inngis skriftlig til megler. Det første budet må signeres, og budgiver må i tillegg legitimeres. Benytt "Gi bud"-knappen på våre annonser for å registrere ditt bud elektronisk. Dette er en enkel og sikker løsning som lar deg legitimere deg og signere budet elektronisk ved hjelp av BankID. Når første bud er gitt vil du motta en SMS-kvittering som du kan svare på for å gi eventuelle budforhøyelser. Budforhøyelser kan også gis ved å trykke "Gi bud" i våre annonser på nytt, eller via e-post eller andre skriftlige metoder. Megler skal så snart som mulig bekrefte skriftlig overfor budgiver at bud er mottatt. Bud som ikke er skriftlig eller som har kortere akseptfrist enn til kl. 12.00 første virkedag etter siste annonserte visning vil ikke bli formidlet til selger. Et bud er bindende for budgiver når budet er kommet til selgers kunnskap. Selger står fritt til å akseptere eller forkaste ethvert bud, og er således ikke forpliktet til å akseptere det høyeste budet på eiendommen. Megler skal, i den grad det er nødvendig og mulig, informere de involverte i budrunden skriftlig om status i budgivningen. Megler er forpliktet til å legge til rette for en forsvarlig avvikling av budrunden, og for at budene skal kunne bli behandlet og videreformidlet skriftlig til alle involverte parter, må et hvert bud ha en tilstrekkelig lang akseptfrist. Selger må skriftlig akseptere budet før budaksept kan formidles til budgiver. Selger og kjøper har krav på å få utlevert kopi av budjournalen straks etter at handel er kommet i stand. Alle som har inngitt bud på eiendommen kan på forespørsel få en kopi av anonymisert budjournal etter at budrunden er avsluttet. For øvrig vises det til "Forbrukerinformasjon om budgivning", som er på baksiden av budskjemaet. Det forutsettes at hjemmel overføres til kjøper.

Lovverk

Eiendommen selges etter reglene i avhendingsloven. Eiendommen skal overleveres kjøper i tråd med det som er avtalt. Det er viktig at kjøper setter seg grundig inn i alle salgsdokumentene, herunder salgsoppgave, tilstandsrapport og selgers egenerklæring. Kjøper anses kjent med forhold som er tydelig beskrevet i salgsdokumentene. Forhold som er beskrevet i salgsdokumentene kan ikke påberopes som mangler. Dette gjelder uavhengig av om kjøper har lest dokumentene. Alle interessenter oppfordres til å undersøke eiendommen nøye, gjerne sammen med fagkyndig før bud inngis. Kjøper som velger å kjøpe usett kan ikke gjøre gjeldende som mangel noe han burde blitt kjent med ved undersøkelsen. Dersom det er behov for avklaringer, anbefaler vi at kjøper rådfører seg med eiendomsmegler eller en bygningssakyndig før det legges inn bud. Hvis eiendommen ikke er i samsvar med det kjøperen må kunne forvente ut ifra alder, type og synlig tilstand, kan det være en mangel. Det samme gjelder hvis det er holdt tilbake eller gitt uriktige opplysninger om eiendommen. Dette gjelder likevel bare dersom man kan gå ut i fra at det virket inn på avtalen at opplysningen ikke ble gitt eller at feil opplysninger ikke ble rettet i tide på en tydelig måte. En bolig som har blitt brukt i en viss tid, har vanligvis blitt utsatt for slitasje og skader kan ha oppstått. Slik bruksslitasje må kjøper regne med, og det kan avdekkes enkelte forhold etter overtakelse som nødvendiggjør utbedringer. Normal slitasje og skader som nødvendiggjør utbedring, er innenfor hva kjøper må forvente og vil ikke utgjøre en mangel.

Boligen kan ha en mangel dersom det er avvik mellom opplyst og faktisk areal, forutsatt at avviket er på 2% eller mer og minimum 1 kvm. Ved beregning av et eventuelt prisavslag eller erstatning må kjøper selv dekke tap/kostnader opptil et beløp på kr 10 000 (egenandel). Dersom kjøper ikke er forbruker selges eiendommen «som den er», og selgers ansvar er da begrenset jf. avhl. § 3-9, 1. ledd 2. pktm. Avhendingsloven § 3-3 (2) fravikes, og hvorvidt en innendørs arealsvikt karakteriseres som en mangel vurderes etter avhendingsloven § 3-8. Informasjon om kjøpers undersøkelsesplikt, herunder oppfordringen om å undersøke eiendommen nøye, gjelder også for kjøpere som ikke anses som forbrukere. Med forbrukerkjøp menes kjøp av eiendom når kjøperen er en fysisk person som ikke hovedsakelig handler som ledd i næringsvirksomhet.

Hvitvasking

I henhold til lov om hvitvasking og terrorfinansiering har megler plikt til å gjennomføre kontrolltiltak ovenfor kunder. Dette innebærer å bekrefte kunders identitet, innhente opplysninger om kundeforholdets formål og tilsiktede art, samt kontrollere midlenes opprinnelse. Kundekontroll skal gjennomføres løpende gjennom hele oppdragsperioden. Dersom megler på noe tidspunkt ikke får gjennomført tilstrekkelig kundekontroll har megler rett til å avvikle kundeforholdet. Megler er underlagt rapporteringsplikt til Økokrim ved mistanke om brudd på hvitvaskingsloven. Melding sendes Økokrim uten at partene varsles og megler kan i enkelte tilfeller ha plikt til å stanse gjennomføring av handelen. Partene i handelen har ansvar for tap den andre part påføres som følge av brudd på hvitvaskingsregelverket. Det kan ikke gjøres ansvar gjeldene overfor megler som følge av at meglerforetaket overholder sine plikter etter hvitvaskingsloven.

Megler tar ikke imot oppgjør i form av kontanter eller bankremisse.

Oppgjør

Kjøpesum med tillegg av omkostninger skal være disponibelt på meglers klientkonto innen overtagelse. Normalt innebærer dette at fullt oppgjør må være innbetalt på meglers klientkonto senest to virkedager før avtalt overtagelsesdato.
Eventuelle vilkår knyttet til innbetalingen, eksempelvis pantedokument som skal tinglyses til fordel for kjøpers bank, må være megler i hende i god tid før overtagelse kan finne sted.

Salgsoppgave og vedlegg

Oppdragsnummer

17-21-0142

Salgsoppgave og vedlegg

Salgsoppgaven med tilhørende vedlegg må gjennomgås før budgivning. Dokumentasjonen anses som kjøpers beslutningsgrunnlag.
Komplett oversikt over alle dokumenter megler har mottatt fra det offentlige/forretningsfører er tilgjengelig på Sørmeglerens hjemmeside www.sormegleren.no/17-21-0142. Dokumentene kan også fås hos megler ved forespørsel.
Det tas forbehold om endringer i offentlige avgifter/gebyrer.

Ansvarlig megler

Avd. leder / Eiendomsmegler Jan Terje Halvorsen, tlf. 92 80 63 23

Vederlag

Digital grunnpakke (Kr.5 850) Avispakke Setesdølen garanti (Kr.5 500) Oppgjør (Kr.9 900) Panterett med urådighet - Statens Kartverk (Kr.585) Provisjon (forutsatt salgssum: 2 690 000,-) (Kr.61 870) Tilrettelegging (Kr.14 500) Totalt kr. (Kr.98 205)

Sørmegleren AS org. nr.

944 121 331
Varenummer: 3055307