Kristiansand-Randesund/Søm

Lian platå 11

Prisantydning
5 395 000 kr
Omkostninger
150 740 kr
Totalpris
5 545 740 kr
Formuesverdi
1 214 283 kr
Formuesverdi sekundær
4 371 418 kr
Kommunale avgifter
17 385 kr / år
Byggeår
1986
P-rom
226 ㎡
Bruksareal
235 ㎡
Tomteareal
645 ㎡
Antall soverom
5
Eierform
Selveier
Eiendomstype
Enebolig

Oversikt

Om eiendommen

SØM - Meget tiltalende og romslig enebolig. Solrik flott opparbeidet tomt - Barnevennlig i blindvei - Garasje

Om eiendommen

Innhold

Eiendommen har flott beliggenhet i et veletablert og meget barnevennlig boligområde i blindvei. Daglige servicetilbud i nærområdet. Fra boligen har man sjø og småbåthavn kun et lite stykke unna. Gode bademuligheter i gangavstand fra boligen. Flotte tur- og friluftsområder ved Sukkevann. Trygg og god skolevei til Strømme barneskole samt Haumyrheia ungdomsskole.

1. etg: Entre, hall, vaskerom, flott flislagt bad/wc fra 2014, romslig stue, stort kjøkken/allrom med utgang terrasse og 2 soverom.
Loft*: Loftstue, toalett, 3 rom innredet som soverom.
U. etg er innredet som utleiedel, areal er ikke godkjent for uteleie. Gang, stue*, kjøkken*, bad/wc, 2 soverom, vaskerom og 2 boder.
*Godkjennelse og bruk avviker på loft og deler av u. etg.

Bør sees!

Svært tiltalende og meget innholdsrik enebolig.

Hovedetasje:
Flislagt vindfang med varme i gulv, romslig hall skyvedørsgarderobe, romslig kjøkken/allrom med downlights i tak, lekker kjøkkeninnredning med god skap/benkeplass, hvitevarer ( ekstra bred induksjonstopp, stekeovn og oppvaskmaskin), Side by side kjøl/fryseskap, praktisk kjøkkenøy, god spiseplass og utgang til solrik terrasse. Lys og pen stue med downlights i tak og vedovn. 2 romslige soverom med godt med garderobeskap og hvorav har utgang til veranda. Lekkert nyere romslig flislagt bad/wc med varme i gulv, boblekar, dusjkabinett, romslig flott baderomsinnrending med servant og vegghengt toalett. Nyere renovert vaskerom med godt med innredning, vask og opplegg til vaskemaskin/tørketrommel.

Loftsetasje ( oppusset i 2017):
I tegninger mottatt fra kommunen fremstår loft som uinnredet, rom på loft er således ikke godkjent til varig opphold. Loft er i dag innredet med loftstue, toalett med innredning, tre soverom - et stort soverom og to mindre.

Underetasje:
Flott oppusset lys og trivelig underetasje innredet som utleiedel med egen inngang. Det gjøres særlig oppmerksom på at underetasje ikke er godkjent til utleie*. Trappen mellom hovedetasje og underetasje er blendet igjen, kan åpnes dersom kjøper ønsker.

U. etg. inneholder: Gang, stue, kjøkken, bad/wc, 2 soverom, vaskerom og 2 boder. Det er stue og kjøkken som ikke er godkjent til varig opphold.
*For tiden leier selger ut underetasje for kr. 9.000,- pluss strøm pr. mnd.

Stor garasje og godt med biloppstillingsplasser på tomten.

Standard

Meget tiltalende og innholdsrik enebolig med god og funksjonell planløsning. Meget god og barnevennlig beliggenhet innerst i blindvei.

Boligen har store gode rom og bør sees for å få det rette inntrykket!

Arealer med beskrivelse

Primærrom: 226 kvm, Bruksareal: 235 kvm

P-rom Loftsetasje: Trapperom, loftstue, toalettrom, 3 soverom.
P-rom 1.etasje: Vindfang, vaskerom, gang, bad, stue, kjøkken, 2 soverom.
P-rom u. etasje: Vindfang, stue, gang, kjøkken, bad, 2 soverom.
S-rom u. etasje: Bod/vaskerom, bod.

Arealer og rombenevnelser er hentet fra tilstandsrapport. Benevnelsen viser hva rommene benyttes til i dag, ikke hva de nødvendigvis opprinnelig er godkjent som.

Det er avvik mellom godkjente tegninger/ferdigattest og dagens planløsning. Loftsetasje og deler av underetasje er innredet og bruksendret etter at ferdigattest er gitt. Rommene er byggemeldt som henholdsvis uinnredet loft, disponibelt rom og bod. Disse ombygde rommene er ikke godkjent til varig opphold/beboelse. Ulovlige tiltak vil kommunen kunne forfølge og kreve omsøkt etter dagens regelverk. Risiko og eventuelle kostnader forbudet med eventuell søknad-/godkjenning påhviler kjøper

Byggeår og byggemåte

1986 i følge Kristiansand kommune.

Oppvarming

Vedovn i stue, varmekabler, samt elektrisk oppvarming. Dersom det er rom i boligen som ikke har vegg/fastmonterte ovner, så følger det heller ikke med ovner i disse rommene.

Diverse

Boligen er nymalt i 2020.

Boligens innredning avviker noe fra godkjente plantegninger. Eventuelt søknad og kostnad på godkjenning fra Kristiansand kommune påhviler kjøper. Vedlagte plantegninger viser kun dagens bruk av rommene.

Tilstandsrapport

Tilstandsrapport basert på innholdskrav i ny forskrift til avhendingsloven er vedlagt denne salgsoppgaven. Vi oppfordrer interessenter til å sette seg grundig inn i rapporten før budgivning. Kjøper anses å være kjent med opplysninger som fremgår av tilstandsrapporten, og vil således ikke kunne gjøre gjeldene mangler som fremgår av rapporten.  

Tilstandsrapporten er utarbeidet av Thomas A. Olsen, takstmann den 17.05.22, og er gyldig i 1 år etter rapportdato. Ved eldre rapporter anbefales interessenter å undersøke eiendommen grundig. Det gjøres oppmerksom på at rapporten kun omhandler boligen, eventuelle øvrige bygninger på eiendommen er ikke vurdert.

Beskrivelse av eiendommen:
Boligen ble oppført i 1986 med frittliggende garasje på eiendommen. Underetasjen ble innredet til hybelleilighet i 2006 og loftsetasjen ble innredet i 2006. Nye terrassebord er lagt de siste år, våtrommene ble pusset opp i 2006 og er delvis oppgradert de senere år, samt Ikea-kjøkkeninnredning
og kott/bod i loftsetasjen ble ombygd til toalettrom i 2014. Boligen fremstår generelt i normal god stand og vedlikeholdt. Hybelleiligheten og rommene i loftsetasjen er ikke søkt godkjent hos kommunen. For øvrig må hele Tilstandsrapporten leses i sin helhet.

Det er ingen avvik som krever umiddelbare tiltak. Avvik som ikke krever umiddelbare tiltak er ikke opplyst her.

Sammendrag selgers egenerklæring

Pkt. 2: 1. Toalett i loftetasje (2014) 2. Baderom i underetasje (2017). Utført av: T.I. Larsen Rørleger 2. Egeninnsats/Dugnad.
Pkt 7: Det er bare noe sprekk på støttevegg bakk peis.
Pkt 16: Terrassebord rundt huset ble byttet (2019, 2020, 2021) Trappa ned på venstre side ble bydg sammen med terrassen 2016.
Pkt 17: Underetasje er brukt som utleiedel.
Pkt 18: Toalett i loftetasje ble lagt nytt (2014).
Pkt 22: To soverom i loftetasje ble ikke søkt godkjent som soverom. De er brukt som soverom.

Tilleggskommentar:
Gjerde rundt tomt ble lagt i 2016 Loftetasje ble oppgradert i 2017: lagt nytt gulv, og gipsplater. Hele huset ble nylig vasket og malt i 2020. Vaskerom ble oppgradert o 2021. Sentralstøvsuger motor ble bytte i 2021. Kjøkken ble oppgradert i 2021.

Se selgers egenerklæringsskjema for utfyllende informasjon.

Beliggenhet

Adkomst

Fra Kristiansand:

Følg E-18 mot Lillesand, ta av ved Rona og følg videre skilting mot Strømme/Høvåg, i rundkjøring ta andre avkjørsel og følg Høvågveien (RV 401) til det står skiltet høyre mot Dvergsnesveien (ca. 500 M) følg deretter Dvergsnesveien til det står skiltet til høyre mot Lianveien (ca. 1 KM). Deretter Lian Platå, venstre (ca. 400 M), følg deretter skiltingen til Lian Platå nr. 15.

Det vil bli godt skiltet med Sørmegleren visningsskilt ved fellesvisning.

Beliggenhet

Eiendommen har meget flott beliggenhet på "nye" Søm/Korsvik i et rolig, veletablert og meget barnevennlig boligområde innerst i blindvei. Daglige servicetilbud i nærområdet. Fra boligen har man sjøen og småbåthavna kun et lite stykke unna. Gode bademuligheter i gangavstand fra boligen. Flotte tur- og friluftsområder ved Sukkevann. Området rundt Sukkevann er et eldorado for barnefamilier. Rikelig med idretts- og aktivitetstilbud i regi av lokale lag og foreninger. Sukkevann idrettspark har idrettshall, tennisbaner og flere fotballbaner. Kristiansand golfklubbs bane ved Dvergsnes veien er kun noen få minutters gange unna. Trygg og god skolevei til Strømme barneskole samt Haumyrheia ungdomsskole. Gode bussforbindelser til øvrige bydeler med M3 og rute 17 og rute 18. Det er kort avstand til flere av byens største arbeidsplasser, blant annet National Oilwell og MH- Wirth. Ca. 10 minutters kjøretur til Kvadraturen og Kristiansand lufthavn

Tomt

Areal: 645 kvm, Eierform: Eiet tomt
Tomten har usjenert og solrik beliggenhet inne i barnevennlig blindvei. Tomten er flott opparbeidet med stor solrik usjenert nyere terrasse med sol fra formiddag til kveld, plen, blomster, flotte Tuijahekker og beplantninger. Belegningsstein på gårdsplass og i inngangsparti. Frittliggende garasje og biloppstillingsplasser på gårdsplass.

Parkering

Frittliggende garasje med automatisk portåpner og godt med biloppstillingsplasser på tomten.

Offentlige opplysninger

Ferdigattest

Det foreligger ferdigattest datert 17.03.2006. Ferdigattesten gjelder enebolig. At en slik attest eksisterer gir ingen garanti for at det ikke er utført arbeid på boliger som ikke er byggemeldt eller godkjent.

Reguleringsplan

Eiendommen er regulert til bolig, tilhører reguleringsplan nr 412 - Korsvik felt D og G, datert 05.12.1983. På generell basis gjør vi oppmerksom på at det kan foreligge fremtidige planer hos kommunen for området rundt eiendommen, som megler ikke har mottatt opplysninger om.

Vei / Vann / Avløp

Tilknyttet offentlig vei, vann og avløp.

Heftelser / Rettigheter

Ingen heftelser følger.

Fra hovedbølet som eiendommen er fradelt fra, kan det være tinglyst heftelser i form av erklæringer/avtaler som ikke fremgår av grunnboken for denne eiendommen. Eiendommen overdras fri for pengeheftelser, med unntak av eventuelle erklæringer, avtaler, servitutter og panteheftelser som fremgår av salgsoppgaven og skal følge med eiendommen ved salg. Kjøpers bank vil få prioritet etter disse.

Ingen rettigheter funnet.

Utleie

Boligen har ikke egen utleiedel, det er en godkjent boenhet i boligen.

Selger har innredet hele underetasjen som utleiedel. Rommene i utleiedelen er godkjent som gang, stue, bad, 2 soverom og disponibelt rom (benyttes som 3 soverom),  rommene er godkjent til varig opphold.

For å leie ut hybel som del av egen bolig er det krav til at hybel IKKE er adskilt fra resten av boligen innvendig - dvs. at det må finnes åpning eller dør innvendig i huset som forbinder den med resten av huset. Selger har blendet mellom etasjene ved å fjerne trappen og legge gulv oppå (men trappen kan tilbakeføres). Trappen kan settes inn før overtakelse dersom det er ønskelig for kjøper (MÅ avklares før budaksept dersom kjøper ønsker at selger skal ordne dette før overtakelse). Ulovlige tiltak vil kommunen kunne forfølge etter dagens regelverk. Kjøper overtar risiko og ansvar for eventuelle pålegg/søknader som følger av dette.

Selger leier ut kjeller for 9.000,- per mnd selv om arealet ikke er godkjent til utleie slik bolig fremstår i dag.
Det er 2 måneders depositum og 2 måneders gjensidig oppsigelse.

Radonmåling

Utleieenheten er ikke radonmålt. Fra 1.1.2014 er det krav i henhold til strålevernforskriften om at utleieenheter skal være radonmålt.

Energiattest

Selger har ikke fremlagt energiattest for eiendommen. Det må derfor tas høyde for at eiendommen har energimerke G.

Odel

Nei

Konsesjon

Nei

Økonomi

Prisantydning og omkostninger

5 395 000,- (Prisantydning) Omkostninger 11 900,- (Boligkjøperforsikring HELP (valgfritt)) 2 800,- (Boligkjøperforsikring Pluss (valgfritt tillegg)) 585,- (Tingl.gebyr pantedokument) 585,- (Tingl.gebyr skjøte) 134 870,- (Dokumentavgift (forutsatt salgssum: 5 395 000,-)) 150 740,- (Omkostninger totalt) 5 545 740,- (Totalpris inkl. omkostninger)

Regnestykket forutsetter at det kun tinglyses en låneobligasjon og at eiendommen selges til prisantydning.

Offentlige avgifter

Kr. 17 385 pr. år

Renovasjon kommer i tillegg. Beregnet årsbeløp for 2022 er kr. 2666,-. Gebyret faktureres i forhold til antall tømminger.

Eiendomsskatt

Kr. 6.959,- for år 2022 er inkludert i de årlige kommunale avgiftene.

Formuesverdi

Primær: Kr. 1 214 283,- for år 2020. Sekundær: Kr. 4 371 418,- for år 2020.

Nøkkelinformasjon

Adresse med betegnelse

Lian platå 11, Gnr. 97 Bnr. 156 i Kristiansand kommune.

Boligtype

Enebolig

Eierform

Selveier

Vilkår og betingelser

Hvitevarer, løsøre og tilbehør

Følgende hvitevarer følger boligen: ????
Liste over løsøre og tilbehør må leses før budgivning. Her fremgår hvilke løsøre som skal følge eiendommen dersom dette var på eiendommen ved kjøpers besiktigelse om annet ikke er avtalt.

Boligselgerforsikring

Selger har tegnet boligselgerforsikring i Claimslink AS. Forsikringen dekker selgers ansvar etter avhendingsloven begrenset til eiendommens salgssum, oppad begrenset til 10 millioner kroner. Forsikringen dekker ikke verditap som følge av forekomst av insekter.

Boligkjøperforsikring

Vedlagt i salgsoppgaven følger informasjon om Boligkjøperforsikring og Boligkjøperforsikring Pluss fra HELP Forsikring AS. Boligkjøperforsikring er en rettshjelpsforsikring som gir trygghet og profesjonell juridisk hjelp dersom det oppdages uventede feil eller mangler ved boligen de neste fem årene. Boligkjøperforsikring Pluss har samme dekning som boligkjøperforsikring + fullverdig advokathjelp på viktige rettsområder i privatlivet. Egenandel kr. 4 000,- påløper i tvistesaker. Les mer om begge forsikringene i vedlagte materiell eller på help.no. Det gjøres oppmerksom på at meglerforetaket mottar fra kr 2.200,- til kr 2.600,- avhengig av boligtype, i honorar for hver forsikringsavtale som formidles på Boligkjøperforsikring, samt kr 1 000,- i honorar for Boligkjøperforsikring Pluss..

Visning

Som annonsert eller etter avtale med megler på
tlf 99 09 92 28.

Finn.no: Visningstekst

Sørmegleren sine visninger har påmelding. Påmelding gjøres enkelt ved å benytte knappen under. Ta kontakt med megler dersom oppsatt tidspunkt ikke passer. Det vil ikke bli avholdt visning uten påmelding, frist for påmelding er senest kl. 12.00 på visningsdagen. Husk å laste ned salgsoppgaven digitalt før visning. Velkommen til en hyggelig visning!

Overtagelse

Etter avtale.

Finansiering

Vi anbefaler våre kunder å ta kontakt med vår samarbeidspartner Sparebanken Sør, på tlf. 38 10 92 00, for et uforpliktende tilbud.

Budgivning

Alle bud skal inngis skriftlig til megler. Det første budet må signeres, og budgiver må i tillegg legitimeres. Benytt "Gi bud"-knappen på våre annonser for å registrere ditt bud elektronisk. Dette er en enkel og sikker løsning som lar deg legitimere deg og signere budet elektronisk ved hjelp av BankID. Når første bud er gitt vil du motta en SMS-kvittering som du kan svare på for å gi eventuelle budforhøyelser. Budforhøyelser kan også gis ved å trykke "Gi bud" i våre annonser på nytt, eller via e-post eller andre skriftlige metoder. Megler skal så snart som mulig bekrefte skriftlig overfor budgiver at bud er mottatt. Bud som ikke er skriftlig eller som har kortere akseptfrist enn til kl. 12.00 første virkedag etter siste annonserte visning vil ikke bli formidlet til selger. Et bud er bindende for budgiver når budet er kommet til selgers kunnskap. Selger står fritt til å akseptere eller forkaste ethvert bud, og er således ikke forpliktet til å akseptere det høyeste budet på eiendommen. Megler skal, i den grad det er nødvendig og mulig, informere de involverte i budrunden skriftlig om status i budgivningen. Megler er forpliktet til å legge til rette for en forsvarlig avvikling av budrunden, og for at budene skal kunne bli behandlet og videreformidlet skriftlig til alle involverte parter, må et hvert bud ha en tilstrekkelig lang akseptfrist. Selger må skriftlig akseptere budet før budaksept kan formidles til budgiver. Selger og kjøper har krav på å få utlevert kopi av budjournalen straks etter at handel er kommet i stand. Alle som har inngitt bud på eiendommen kan på forespørsel få en kopi av anonymisert budjournal etter at budrunden er avsluttet. For øvrig vises det til "Forbrukerinformasjon om budgivning", som er på baksiden av budskjemaet. Det forutsettes at hjemmel overføres til kjøper.

Lovverk

Eiendommen selges etter reglene i avhendingsloven. Eiendommen skal overleveres kjøper i tråd med det som er avtalt. Det er viktig at kjøper setter seg grundig inn i alle salgsdokumentene, herunder salgsoppgave, tilstandsrapport og selgers egenerklæring. Kjøper anses kjent med forhold som er tydelig beskrevet i salgsdokumentene. Forhold som er beskrevet i salgsdokumentene kan ikke påberopes som mangler. Dette gjelder uavhengig av om kjøper har lest dokumentene. Alle interessenter oppfordres til å undersøke eiendommen nøye, gjerne sammen med fagkyndig før bud inngis. Kjøper som velger å kjøpe usett kan ikke gjøre gjeldende som mangel noe han burde blitt kjent med ved undersøkelsen. Dersom det er behov for avklaringer, anbefaler vi at kjøper rådfører seg med eiendomsmegler eller en bygningssakyndig før det legges inn bud. Hvis eiendommen ikke er i samsvar med det kjøperen må kunne forvente ut ifra alder, type og synlig tilstand, kan det være en mangel. Det samme gjelder hvis det er holdt tilbake eller gitt uriktige opplysninger om eiendommen. Dette gjelder likevel bare dersom man kan gå ut i fra at det virket inn på avtalen at opplysningen ikke ble gitt eller at feil opplysninger ikke ble rettet i tide på en tydelig måte. En bolig som har blitt brukt i en viss tid, har vanligvis blitt utsatt for slitasje og skader kan ha oppstått. Slik bruksslitasje må kjøper regne med, og det kan avdekkes enkelte forhold etter overtakelse som nødvendiggjør utbedringer. Normal slitasje og skader som nødvendiggjør utbedring, er innenfor hva kjøper må forvente og vil ikke utgjøre en mangel.

Boligen kan ha en mangel dersom det er avvik mellom opplyst og faktisk areal, forutsatt at avviket er på 2% eller mer og minimum 1 kvm. Ved beregning av et eventuelt prisavslag eller erstatning må kjøper selv dekke tap/kostnader opptil et beløp på kr 10 000 (egenandel). Dersom kjøper ikke er forbruker selges eiendommen «som den er», og selgers ansvar er da begrenset jf. avhl. § 3-9, 1. ledd 2. pktm. Avhendingsloven § 3-3 (2) fravikes, og hvorvidt en innendørs arealsvikt karakteriseres som en mangel vurderes etter avhendingsloven § 3-8. Informasjon om kjøpers undersøkelsesplikt, herunder oppfordringen om å undersøke eiendommen nøye, gjelder også for kjøpere som ikke anses som forbrukere. Med forbrukerkjøp menes kjøp av eiendom når kjøperen er en fysisk person som ikke hovedsakelig handler som ledd i næringsvirksomhet.

Hvitvasking

I henhold til lov om hvitvasking og terrorfinansiering har megler plikt til å gjennomføre kontrolltiltak ovenfor kunder. Dette innebærer å bekrefte kunders identitet, innhente opplysninger om reelle rettighetshavere og kundeforholdets formål og tilsiktede art. Videre skal megler kontrollere midlenes opprinnelse, samt gjennomføre kundekontroll av personer med disposisjonsrett til konto som benyttes ved transaksjoner til klientkonto.

Kundekontroll skal gjennomføres løpende gjennom hele oppdragsperioden, dersom megler på noe tidspunkt ikke får gjennomført tilstrekkelig kundekontroll har megler rett til å avvikle kundeforholdet.

Megler er underlagt rapporteringsplikt til Økokrim ved mistanke om brudd på hvitvaskingsloven. Melding sendes Økokrim uten at partene varsles og megler kan i enkelte tilfeller ha plikt til å stanse gjennomføring av handelen. Partene i handelen kan komme i ansvar for tap den andre part påføres som følge av brudd på hvitvaskingsregelverket, partenes rettigheter ved mislighol

Oppgjør

Kjøpesum med tillegg av omkostninger skal være disponibelt på meglers klientkonto innen overtagelse. Normalt innebærer dette at fullt oppgjør må være innbetalt på meglers klientkonto senest to virkedager før avtalt overtagelsesdato. Eventuelle vilkår knyttet til innbetalingen, eksempelvis pantedokument som skal tinglyses til fordel for kjøpers bank, må være megler i hende i god tid før overtagelse kan finne sted. Sørmegleren AS tar ikke imot innbetalinger fra utlandet, innbetaling av oppgjør skal foretas samlet fra kjøpers konto i norsk finansinstitusjon.

Megler tar ikke imot oppgjør i form av kontanter eller bankremisse.

Salgsoppgave og vedlegg

Oppdragsnummer

11-22-0193

Salgsoppgave og vedlegg

Salgsoppgaven med tilhørende vedlegg må gjennomgås før budgivning. Dokumentasjonen anses som kjøpers beslutningsgrunnlag.
Komplett oversikt over alle dokumenter megler har mottatt fra det offentlige/forretningsfører er tilgjengelig på Sørmeglerens hjemmeside www.sormegleren.no/11-22-0193. Dokumentene kan også fås hos megler ved forespørsel.
Det tas forbehold om endringer i offentlige avgifter/gebyrer.

Ansvarlig megler

Eiendomsmegler MNEF Pål Birkeland, tlf. 99 09 92 28

Vederlag

Digital grunnpakke (Kr.6 850) Oppgjør (Kr.9 900) Panterett med urådighet - Statens Kartverk (Kr.585) Provisjon (forutsatt salgssum: 5 395 000,-) (Kr.75 530) Tilrettelegging (Kr.14 500) Totalt kr. (Kr.107 365)

Sørmegleren AS org. nr.

944 121 331
Varenummer: 3060722