Saltrød

Lensmannsgården 2

Prisantydning
2 290 000 kr
Omkostninger
73 720 kr
Totalpris
2 363 720 kr
Formuesverdi
568 512 kr
Formuesverdi sekundær
2 046 644 kr
Kommunale avgifter
16 118 kr / år
Byggeår
1991
P-rom
92 ㎡
Bruksareal
92 ㎡
Tomteareal
373 ㎡
Antall soverom
3
Eierform
Selveier
Eiendomstype
Enebolig

Oversikt

Om eiendommen

Arealeffektiv enebolig - Saltrød

Om eiendommen

Innhold

Boligen går over 2 plan og inneholder: 1. etg: Entré, vaskerom, dusjbad m/wc, soverom, åpen stue/spisestue og kjøkkenløsning.
Trapp fra stuen og opp til loftsetasjensom har : Gang, 2 soverom , bad.

Standard

Boligen fremstår i lys og tidsriktig stand innvendig. Det er hovedsakelig laminat og belegg på gulv.
Mdf plater og malte flater på vegger. Fliselagt gulv og vegger på badet i hovedetasjen og belegg på gulv i loftsetasjen.
Hovedbadet har høyblank baderomsinnredning med både skuffer og skap, speilskap med lys over, dusjkabinett og faste hyller.
Badet i loftsetasjen har baderomsinnredning med 2 skuffer, fritthengende speil. Sluk i gulv og her har det tidligere vært badekar.
Rikelig med skyvedørsgarderobe i hovedsoveværelset 1. etg. og løst skap på ett av soverommene i loftsetasjen.
Knekott på det andre soverommet på loftet.
Nyere kjøkken med slette hvite flater og god benkplass. Oppvaskmaskinen inngår i denne handelen.
vv-berederen er plassert på vaskerommet. El tavlen i gangen.
Boligen er overflatemalt i den senere tid.

Arealer med beskrivelse

Primærrom: 92 kvm, Bruksareal: 92 kvm
Bra. pr. etasje.: 1. etg.67 m²  - Loftsetasje 25m².
P-rom 1.etg inkl: Entre, vaskerom, bad, soverom, stue/kjøkken. 
P-rom Loftsetasje inkl: Gang, soverom, soverom 2, bad.

Det er avvik mellom godkjente tegninger/ferdigattest og dagens planløsning. På bygningstegningene er det inntegnet soverom ved siden av kjøkken som nå er åpnet opp og tatt med som en del av stua.  Ulovlige tiltak vil kommunen kunne forfølge og kreve omsøkt etter dagens regelverk. Risiko og eventuelle kostnader forbudet med eventuell søknad-/godkjenning påhviler kjøper

Arealer og rombenevnelser er hentet fra tilstandsrapport. Benevnelsen viser hva rommene benyttes til i dag, ikke hva de opprinnelig er godkjent som.

Byggeår og byggemåte

1991 i følge Arendal kommune.

Oppvarming

Dersom det er rom i boligen som ikke har vegg/fastmonterte ovner, så følger det heller ikke med ovner i disse rommene.

Tilstandsrapport

Tilstandsrapport basert på innholdskrav i ny forskrift til avhendingsloven er vedlagt denne salgsoppgaven. Vi oppfordrer interessenter til å sette seg grundig inn i rapporten før budgivning. Kjøper anses å være kjent med opplysninger som fremgår av tilstandsrapporten, og vil således ikke kunne gjøre gjeldene mangler som fremgår av rapporten.  

Tilstandsrapporten er utarbeidet av Ørjan Hansen den 29.09.22, og er gyldig i 1 år etter rapportdato. Ved eldre rapporter anbefales interessenter å undersøke eiendommen grundig. Det gjøres oppmerksom på at rapporten kun omhandler boligen, eventuelle øvrige bygninger på eiendommen er ikke vurdert.

Bygningssakskyndigs konklusjon:
Enebolig fra 1991 beliggende på Saltrød. Boligen er lett pusset opp av nåværende eier med maling og nye gulvoverflater i kjøkken/stue. Kjøkkeninnredningen har blitt skiftet for om lag 5 år siden. Utvendig har kledningen blitt skiftet sammen med et soveromsvindu side øst.
Det gjøres spesielt oppmerksomt på alder på våtrommene samt lekkasjepunkt ut over gesims side nord. For øvrig henvises det til rapportens enkelte punkter og avsnitt.

Følgende avvik har fått TG3 eller TG2:

TG 3
Utvendig > Nedløp og beslag
Mer enn halvparten av forventet brukstid er oppbrukt på renner/nedløp/beslag. Det mangler snøfangere på hele eller deler av taket, noe som var krav på byggemeldingstidspunktet.
- Det mangler noen takrennenedløp.
- Det mangler snøfangere. Snø- og isdannelser på bygningen som kan medføre fare for ras mot beferdet område, skal hindres eller sikres.

Våtrom > Generell > Bad
Våtrommet må oppgraderes for å tåle normal bruk etter dagens krav. Baderom fra byggeåret som er lett pusset opp med veggfliser og nyere baderomsutstyr. Det er fliser på gulv. Ingen synlig membran mot klemring i sluket. Normalt for byggeåret var at det lå en vannavstøtende primer under flisene. Hvite veggfliser og malte ruteplater i himling. Innredet med gulvmontert vannklosett, innredning med nedfelt servant og dusjkabinett.
Baderommet har vært i daglig bruk og fungert greit for nåværende eier. Ved bruk av dusjkabinett så kan man tross tilstandsgrad fortsette å bruke baderommet en stund fremover. Det gjøres oppmerksomt på at rommet ikke er dimensjonert for direkte vannsøl eller lekkasjer.

Våtrom > Generell > Bad
Våtrommet må oppgraderes for å tåle normal bruk etter dagens krav. Til tross for tilstandsgraden er baderommet uten noen synlige skader og fremstår i grei stand. Kan fungere greit en stund til med forsiktig bruk av badekar.

Tekniske installasjoner > Elektrisk anlegg
230V anlegg med sikringsskap i gangen. Automatsikringer. Ingen dokumentasjon foreligger på anlegget.

Tekniske installasjoner > Branntekniske forhold
Det er røykvarslere i himling i begge etasjer. Brannslukkingsapparat i teknisk rom/bod. Apparatet er eldre enn ti år, derfor får avsnittet økt tilstandsgrad.

TG2
Utvendig > Taktekking
Mer enn halvparten av forventet brukstid er oppbrukt på taktekkingen.
- Det er registrert hull i undertekkingen side nord, nede ved gesims. Registrert fra knekott.
- Nederste taksteinrad er ikke bygd opp en ekstra taksteintykkelse.

Utvendig > Vinduer
Det er avvik: Punktert takvindu. Litt kondensskader i treverket. Ellers så er vinduene fra byggeåret og har nådd forventet levetid. Det betyr dårligere kvalitet på pakning mellom vindu og karm, begrenset tetting og dårligere isoleringseffekt. Noe oppsprekking i trevirket.

Utvendig > Dører
Det er avvik: Fuktskader i terrassedøren. Henger noe i karm. Mangler innvendig sylinder på låsen dekkramme utvendig.


Innvendig > Etasjeskille - detaljer
Det er avvik: Det er registrert litt gliper i laminatskjøtene i soveromsgulv oppe.

Innvendig > Radon
Det er ikke foretatt radonmålinger, og bygget er heller ikke utført med radonsperre.

Innvendig > Innvendige trapper
Det mangler håndløper på vegg i trappeløpet.

Våtrom > Sluk, membran og tettesjikt > Vaskerom
Sluk har begrenset mulighet for inspeksjon og rengjøring. Over halvparten av forventet brukstid er oppbrukt på slukløsningen. Mer enn halvparten av forventet brukstid er oppbrukt på membranløsningen.

Våtrom > Ventilasjon > Vaskerom
Rommet har kun naturlig ventilasjon.

Tekniske installasjoner > Vannledninger
Mer enn halvparten av forventet brukstid er oppbrukt på innvendige vannledninger.

Tekniske installasjoner > Avløpsrør
Mer enn halvparten av forventet brukstid er oppbrukt på innvendige avløpsledninger.

Tekniske installasjoner > Varmtvannstank
Det er påvist at varmtvannstank er over 20 år.

Tomteforhold > Utvendige vann- og avløpsledninger
Mer enn halvparten av forventet brukstid er oppbrukt på utvendige avløpsledninger. Mer enn halvparten av forventet brukstid er oppbrukt på utvendige vannledninger.

For de bygningsdeler som har fått tilstandsgrad 2 og 3, og hvor det er påregnelig med tiltak, har bygningssakskynding utarbeidet et estimert kostnadsintervall. Se tilstandsrapport for mer informasjon.

Sammendrag selgers egenerklæring

Se selgers egenerklæringsskjema for utfyllende informasjon.

Beliggenhet

Adkomst

Fra Arendal følg RV410 mot Eydehavn. Ta inn ved Circle K på Saltrød og første vei inn til venstre inn på Lensmannsgården. Boligen ligger som første eiendom på høyre side.

Velkommen til Lensmannsgården 2!

Beliggenhet

Eiendommen ligger ca. 8 km øst for Arendal sentrum, sentralt på Saltrød. Kort gangavstand til kjøpesenter med dagligvarebutikk, apotek og gatekjøkken. Meget barnevennlig boligområde. Det er Barnehage og  Stuenes barne- og ungdomsskole like ved. Flotte turområder i nærområdet og kort vei til sjøen og båthavn.

Meget god bussforbindelse til Arendal og Eydehavn.

Tomt

Areal: 373 kvm, Eierform: Eiet tomt Tomten er opparbeidet med gruslagt gårdsplass, belegningsstein ved inngangspartiet og foran uteboden i bakkant av huset. Fine beplantninger, men hagen trenger en liten oppgradering - levegg ut fra terrassen på stuen og hekk/gjerde langs eiendomsgrensen. Parkering like ved inngangspartiet

Parkering

Parkering på egen eiendom.

Offentlige opplysninger

Ferdigattest

Det foreligger ferdigattest datert 21.08.1991. Ferdigattesten gjelder nybygg,bolighus. At en slik attest eksisterer gir ingen garanti for at det ikke er utført arbeid på boliger som ikke er byggemeldt eller godkjent.

Reguleringsplan

Eiendommen er regulert til boligbebyggelse, forretning/kontor, tilhører reguleringsplan 2721r1 Helle , datert 15.07.2022. Det foreligger planer under arbeid:  Varslet en plan for Saltrød bydelssenter. Se Saltrød bydelssenter - Arendal kommune. På generell basis gjør vi oppmerksom på at det kan foreligge fremtidige planer hos kommunen for området rundt eiendommen, som megler ikke har mottatt opplysninger om.

Vei / Vann / Avløp

Tilknyttet offentlig vei, vann og avløp.
Arendal kommune vil pålegge alle abonnenter å installere vannmåler i løpet av de neste årene.

Heftelser / Rettigheter

Heftelser som følger eiendommen:
Ingen heftelser følger.

Fra hovedbølet som eiendommen er fradelt fra, kan det være tinglyst heftelser i form av erklæringer/avtaler som ikke fremgår av grunnboken for denne eiendommen. Eiendommen overdras fri for pengeheftelser, med unntak av eventuelle erklæringer, avtaler, servitutter og panteheftelser som fremgår av salgsoppgaven og skal følge med eiendommen ved salg. Kjøpers bank vil få prioritet etter disse.

Rettigheter som følger eiendommen:
Ingen rettigheter funnet.

Utleie

Boligen har ikke egen utleiedel.

Energiattest

Oppvarmingskarakter Rød - Energikarakter E

Odel

Nei
Nei

Konsesjon

Nei
Nei

Økonomi

Prisantydning og omkostninger

2 290 000,- (Prisantydning) Omkostninger 12 500,- (Boligkjøperforsikring HELP (valgfritt)) 2 800,- (Boligkjøperforsikring Pluss (valgfritt tillegg)) 585,- (Tingl.gebyr pantedokument) 585,- (Tingl.gebyr skjøte) 57 250,- (Dokumentavgift (forutsatt salgssum: 2 290 000,-)) 73 720,- (Omkostninger totalt) 2 363 720,- (Totalpris inkl. omkostninger)

Regnestykket forutsetter at det kun tinglyses en låneobligasjon og at eiendommen selges til prisantydning.

Offentlige avgifter

Kr. 16 118 pr. år Vann og avløp: 11683,- Renovasjon: 4435,- Eiendomskatt: 3 496,-

Eiendomsskatt

Det er eiendomsskatt på kr. 3496,- pr. år for denne eiendommen. Beløpet er inkludert i kommunale avgifter.

Formuesverdi

Primær: Kr. 568 512,- for år 2021. Sekundær: Kr. 2 046 644,- for år 2021.

Nøkkelinformasjon

Adresse med betegnelse

Lensmannsgården 2, Gnr. 44 Bnr. 594 i Arendal kommune.

Boligtype

Enebolig

Eierform

Selveier

Vilkår og betingelser

Hvitevarer, løsøre og tilbehør

Følgende hvitevarer følger boligen:
Oppvaskmaskin
Liste over løsøre og tilbehør må leses før budgivning. Her fremgår hvilke løsøre som skal følge eiendommen dersom dette var på eiendommen ved kjøpers besiktigelse om annet ikke er avtalt.

Boligselgerforsikring

Selger har tegnet boligselgerforsikring i Claimslink AS. Forsikringen dekker selgers ansvar etter avhendingsloven begrenset til eiendommens salgssum, oppad begrenset til 10 millioner kroner. Forsikringen dekker ikke verditap som følge av forekomst av insekter.

Boligkjøperforsikring

Vedlagt i salgsoppgaven følger informasjon om Boligkjøperforsikring og Boligkjøperforsikring Pluss fra HELP Forsikring AS. Boligkjøperforsikring er en rettshjelpsforsikring som gir trygghet og profesjonell juridisk hjelp dersom det oppdages uventede feil eller mangler ved boligen de neste fem årene. Boligkjøperforsikring Pluss har samme dekning som boligkjøperforsikring + fullverdig advokathjelp på viktige rettsområder i privatlivet. Egenandel kr. 4 000,- påløper i tvistesaker. Les mer om begge forsikringene i vedlagte materiell eller på help.no. Det gjøres oppmerksom på at meglerforetaket mottar fra kr 2.200,- til kr 2.600,- avhengig av boligtype, i honorar for hver forsikringsavtale som formidles på Boligkjøperforsikring, samt kr 1 000,- i honorar for Boligkjøperforsikring Pluss..

Visning

Som annonsert eller etter avtale med megler på tlf 40 40 80 25.

Finn.no: Visningstekst

Sørmegleren sine visninger har påmelding. Påmelding gjøres enkelt ved å benytte knappen under. Ta kontakt med megler dersom oppsatt tidspunkt ikke passer. Det vil ikke bli avholdt visning uten påmelding, frist for påmelding er senest kl. 12.00 på visningsdagen. Husk å laste ned salgsoppgaven digitalt før visning. Velkommen til en hyggelig visning!

Overtagelse

Etter avtale.

Finansiering

Vi anbefaler våre kunder å ta kontakt med vår samarbeidspartner Sparebanken Sør, på tlf. 38 10 92 00, for et uforpliktende tilbud.

Budgivning

Alle bud skal inngis skriftlig til megler. Det første budet må signeres, og budgiver må i tillegg legitimeres. Benytt "Gi bud"-knappen på våre annonser for å registrere ditt bud elektronisk. Dette er en enkel og sikker løsning som lar deg legitimere deg og signere budet elektronisk ved hjelp av BankID. Når første bud er gitt vil du motta en SMS-kvittering som du kan svare på for å gi eventuelle budforhøyelser. Budforhøyelser kan også gis ved å trykke "Gi bud" i våre annonser på nytt, eller via e-post eller andre skriftlige metoder. Megler skal så snart som mulig bekrefte skriftlig overfor budgiver at bud er mottatt. Bud som ikke er skriftlig eller som har kortere akseptfrist enn til kl. 12.00 første virkedag etter siste annonserte visning vil ikke bli formidlet til selger. Et bud er bindende for budgiver når budet er kommet til selgers kunnskap. Selger står fritt til å akseptere eller forkaste ethvert bud, og er således ikke forpliktet til å akseptere det høyeste budet på eiendommen. Megler skal, i den grad det er nødvendig og mulig, informere de involverte i budrunden skriftlig om status i budgivningen. Megler er forpliktet til å legge til rette for en forsvarlig avvikling av budrunden, og for at budene skal kunne bli behandlet og videreformidlet skriftlig til alle involverte parter, må et hvert bud ha en tilstrekkelig lang akseptfrist. Selger må skriftlig akseptere budet før budaksept kan formidles til budgiver. Selger og kjøper har krav på å få utlevert kopi av budjournalen straks etter at handel er kommet i stand. Alle som har inngitt bud på eiendommen kan på forespørsel få en kopi av anonymisert budjournal etter at budrunden er avsluttet. For øvrig vises det til "Forbrukerinformasjon om budgivning", som er på baksiden av budskjemaet. Det forutsettes at hjemmel overføres til kjøper.

Lovverk

Eiendommen selges etter reglene i avhendingsloven. Eiendommen skal overleveres kjøper i tråd med det som er avtalt. Det er viktig at kjøper setter seg grundig inn i alle salgsdokumentene, herunder salgsoppgave, tilstandsrapport og selgers egenerklæring. Kjøper anses kjent med forhold som er tydelig beskrevet i salgsdokumentene. Forhold som er beskrevet i salgsdokumentene kan ikke påberopes som mangler. Dette gjelder uavhengig av om kjøper har lest dokumentene. Alle interessenter oppfordres til å undersøke eiendommen nøye, gjerne sammen med fagkyndig før bud inngis. Kjøper som velger å kjøpe usett kan ikke gjøre gjeldende som mangel noe han burde blitt kjent med ved undersøkelsen. Dersom det er behov for avklaringer, anbefaler vi at kjøper rådfører seg med eiendomsmegler eller en bygningssakyndig før det legges inn bud. Hvis eiendommen ikke er i samsvar med det kjøperen må kunne forvente ut ifra alder, type og synlig tilstand, kan det være en mangel. Det samme gjelder hvis det er holdt tilbake eller gitt uriktige opplysninger om eiendommen. Dette gjelder likevel bare dersom man kan gå ut i fra at det virket inn på avtalen at opplysningen ikke ble gitt eller at feil opplysninger ikke ble rettet i tide på en tydelig måte. En bolig som har blitt brukt i en viss tid, har vanligvis blitt utsatt for slitasje og skader kan ha oppstått. Slik bruksslitasje må kjøper regne med, og det kan avdekkes enkelte forhold etter overtakelse som nødvendiggjør utbedringer. Normal slitasje og skader som nødvendiggjør utbedring, er innenfor hva kjøper må forvente og vil ikke utgjøre en mangel.

Boligen kan ha en mangel dersom det er avvik mellom opplyst og faktisk areal, forutsatt at avviket er på 2% eller mer og minimum 1 kvm. Ved beregning av et eventuelt prisavslag eller erstatning må kjøper selv dekke tap/kostnader opptil et beløp på kr 10 000 (egenandel). Dersom kjøper ikke er forbruker selges eiendommen «som den er», og selgers ansvar er da begrenset jf. avhl. § 3-9, 1. ledd 2. pktm. Avhendingsloven § 3-3 (2) fravikes, og hvorvidt en innendørs arealsvikt karakteriseres som en mangel vurderes etter avhendingsloven § 3-8. Informasjon om kjøpers undersøkelsesplikt, herunder oppfordringen om å undersøke eiendommen nøye, gjelder også for kjøpere som ikke anses som forbrukere. Med forbrukerkjøp menes kjøp av eiendom når kjøperen er en fysisk person som ikke hovedsakelig handler som ledd i næringsvirksomhet.

Hvitvasking

I henhold til lov om hvitvasking og terrorfinansiering har megler plikt til å gjennomføre kontrolltiltak ovenfor kunder. Dette innebærer å bekrefte kunders identitet, innhente opplysninger om reelle rettighetshavere og kundeforholdets formål og tilsiktede art. Videre skal megler kontrollere midlenes opprinnelse, samt gjennomføre kundekontroll av personer med disposisjonsrett til konto som benyttes ved transaksjoner til klientkonto.

Kundekontroll skal gjennomføres løpende gjennom hele oppdragsperioden, dersom megler på noe tidspunkt ikke får gjennomført tilstrekkelig kundekontroll har megler rett til å avvikle kundeforholdet.

Megler er underlagt rapporteringsplikt til Økokrim ved mistanke om brudd på hvitvaskingsloven. Melding sendes Økokrim uten at partene varsles og megler kan i enkelte tilfeller ha plikt til å stanse gjennomføring av handelen. Partene i handelen kan komme i ansvar for tap den andre part påføres som følge av brudd på hvitvaskingsregelverket, partenes rettigheter ved mislighol

Oppgjør

Kjøpesum med tillegg av omkostninger skal være disponibelt på meglers klientkonto innen overtagelse. Normalt innebærer dette at fullt oppgjør må være innbetalt på meglers klientkonto senest to virkedager før avtalt overtagelsesdato.
Eventuelle vilkår knyttet til innbetalingen, eksempelvis pantedokument som skal tinglyses til fordel for kjøpers bank, må være megler i hende i god tid før overtagelse kan finne sted. Sørmegleren AS tar ikke imot innbetalinger fra utlandet, innbetaling av oppgjør skal foretas samlet fra kjøpers konto i norsk finansinstitusjon.

Megler tar ikke imot oppgjør i form av kontanter eller bankremisse.

Salgsoppgave og vedlegg

Oppdragsnummer

31-23-0001

Salgsoppgave og vedlegg

Salgsoppgaven med tilhørende vedlegg må gjennomgås før budgivning. Dokumentasjonen anses som kjøpers beslutningsgrunnlag.
Komplett oversikt over alle dokumenter megler har mottatt fra det offentlige/forretningsfører er tilgjengelig på Sørmeglerens hjemmeside www.sormegleren.no/31-23-0001. Dokumentene kan også fås hos megler ved forespørsel.
Det tas forbehold om endringer i offentlige avgifter/gebyrer.

Ansvarlig megler

Eiendomsmegler MNEF / Avd. leder Helga Sverdrup Hvass, tlf. 40 40 80 25

Vederlag

Grunnpakke markedsføring inkl. avisannonse 07.01.23 (Kr.8 900) Oppgjør (Kr.9 900) Panterett med urådighet - Statens Kartverk (Kr.585) Provisjon (forutsatt salgssum: 2 290 000,-) (Kr.66 410) Tilrettelegging (Kr.14 900) Totalt kr. (Kr.100 695)

Sørmegleren AS org. nr.

944 121 331
Varenummer: 3067230