Kristiansand-Lund

Låven på Lund - Tryms vei

P-rom
Ikke oppgitt
Bruksareal
Ikke oppgitt
Tomteareal
Ikke oppgitt
Eierform
Eierseksjon
Eiendomstype
Leilighet

Oversikt

Om eiendommen

22 lyse, moderne leiligheter. Svært gode, funksjonelle planløsninger - UTSOLGT!

Om eiendommen

Beskrivelse av prosjektet

22 prosjekterte selveierleiligheter beliggende i 1. til 3. etasje. I underetasjen blir det boder tilknyttet leilighetene samt parkeringsplasser. Bygget blir organisert som et eier seksjonssameie.

Innhold

Låven på Lund har følgende innhold:

1. etg.:
Tre stk 3 roms leiligheter.
Fem stk 2 roms leiligheter.
En stk 1 roms leilighet.
Totalt 9 leiligheter.

2. etg.:
Tre stk 3 roms leiligheter.
Fem stk 2 roms leiligheter.
En stk. 1 roms leilighet.
Totalt 9 leiligheter.

Toppetasjen - høyloftet - 3. etg.:
To stk. 4-roms leiligheter
To stk. 2 roms leiligheter.
Totalt 4 stk leiligheter

Standard

Balkonger/terrasser:
Balkong- og terrassegulv er å anse som utvendige konstruksjoner. Drypp fra overliggende balkong, rekkverk og konstruksjoner må påregnes ved regn/-snøsmelting og lignende. Takterrasser leveres med betonggulv og rekkverk i glass uten stolper. Balkonger leveres med impregnerte
tremmegulv og rekkverk i pulverlakkerte, perforerte stålplater. Terrasser på bakkeplan leveres med impregnerte terrassebord på gulv og hekk som innrammer terrassen. Det leveres 1stk. strømuttak samt utebelysning per terrasse/ balkong. Plante kasser i tilknytning til terrasser på bakkeplan leveres i Corten stål, eller annen utførelse, inkludert jord samt hekk av type liguster eller lignende.

Gulv:
Leiligheter inntil 55 m2 leveres med Kronotex- Mammut Plus Laminat MGC 4752 Macro Oak Light AC 33 (12x188x1845) på gulv i stue, kjøkken og soverom.

Øvrige leiligheter leveres med 1-stavs parkett i matt utførelse.

I entré/gang leveres fliser i format 60x60 eller 50x50 cm av type Terazzo/Fossil med matt overflate. Boder og vaskerom leveres med Forbo belegg Eternal. På gulv i bad leveres flis type Artic Ice Gray (59,5 x 59,5). Dusjsone flislegges med mosaikk, Artic Ice Gray (5x5). Gjestetoalett/WC leveres med flis Terazzo/Fossil med matt overflate (60x60 eller 50x50). Selger forbeholder seg retten til å velge flistype av tilsvarende kvalitet fra annen anerkjent leverandør.

Leiligheter under 55 m2 får ikke mulighet til å endre leveranse på gulv.

For leiligheter over 55 m2 fremlegges tilvalgsmuligheter for fliser, parkett og belegg sammen med eventuelle priskonsekvenser.

Vegger:
Betongvegger i leiligheter under 55 m2 leveres med synlig støvbundet betongoverflate.
Øvrige vegger gipses og sparkles.
Entré/gang, bod og stue/kjøkken males i fargen Mohair 1233 Jotun. Gipsvegger på soverom males i fargen Belgian Brown 10383 Jotun.

Vegger i leiligheter over 55 m2 får sparklede og malte betong- eller gipsvegger. Entré/gang, bod og stue/kjøkken males i fargen Mohair 1233 Jotun. Soverom males i fargen Belgian Brown 10383 Jotun.

Leiligheter under 55 m2 får ikke mulighet til å endre standardfarge på vegger eller overflateutforming.

For leiligheter over 55 m2 vil det fremleggelse tilvalgsmuligheter for fliser og farger sammen med eventuelle priskonsekvenser.

Himlinger:
Himling i leiligheter under 55 m2 leveres med synlig støvbundet betongutførelse.

Himling i øvrige leiligheter leveres med sparklet og malt betong med farge Kokos 1931 Jotun.

Himlinger i leilighetene i 3. etasje leveres med sparklede og malte gipsplater i fargen Kokos 1931Jotun.

Nedforet himling leveres med malt gips i fargen Kokos 1931 Jotun. Rørføringer vil i all hovedsak skjules bak innkassinger og som helt eller delvis nedforede gipshimlinger, fortrinnsvis i entré, bad og over kjøkkenskap. Nedforing kan også forekomme i områder hvor dette er nødvendig av hensyn til isolasjonskrav eller tekniske føringer, s einformasjon om takhøyde.

Kjøkken:
Det leveres meget innholdsrike kjøkkenløsninger tilpasset hver enkelt leilighet. Kjøkkenleveransen inkluderer integrerte hvitevarer, og kjøkkentegninger ligger i vedleggshefte.

For leiligheter under 55 m2 blir det ikke mulig å endre kjøkkenleveransen.

For øvrige leiligheter blir dette en del av tilvalgs prosessen.

Overskap og høyskap leveres i standard høyde 212 cm. Benkeplaten leveres i 20 mm høytrykkslaminat med rettkant, og vask underlimes. Valg av  kjøkkenleverandør er foreløpig ikke gjort.

Garderobe:
Det leveres ikke garderobeløsninger til leilighetene. Inspirasjon til ulike garderobeplasseringer vises i leilighetstegningene.

Innvendige dører:
Innvendig leveres sorte kompaktdører med dempelist, sorte karmer, sorte dørvridere og standard lav terskel i lakkert eik.

Bad/WC:
På baderom leveres innredning fra Foss bad i sort, matt farge med nedsenket vask i benke-plate og ettgreps servantbatteri i sort utførelse.
Over baderoms innredningen monteres rundt speil med sort omramming (Ø 90), integrert LEDlys og lysstyring. Det blir stikk på vegg ved innredningen.

Selger forbeholder seg, til enhver tid, retten til å levere baderoms innredning i tilsvarende kvalitet fra annen leverandør.

Det leveres vegghengt toalett i hvit porselen med dempet toalettsete. Dusj leveres med vegg(er) i glass med sort ramme, samt dusjbatteri og -armatur med toppdusj og håndholdt løsning i sort utførelse. Dusj sone er nedsenket iht TEK 17 og øvrig baderom, som er utenfor våtsone, bygges med tilnærmet flatt gulv, som betyr at mindre vannansamlinger kan forekomme ved vannsøl i disse områdene. Det er avsatt plass til, og opplegg for, vaskemaskin/tørketrommel på de fleste bad. Noen leiligheter har bod/vaskerom (forutsetter kondenstørketrommel). Det kan bli terskel/nivåforskjell mellom baderom og tilliggende rom, da innenfor gjeldende forskrifter.

På eventuelt gjestetoalett/WC leveres malte gipsvegger og fliser på gulv. Innredningen får tilnærmet lik bredde som vist i leilighetstegningene, ettgreps servantbatteri, speil over innredning, vegghengt toalett i hvit porselen med dempet toalettsete og stikk på vegg ved innredning.

Leiligheter under 55 m2 får ikke muligheten til å endre standardleveranse på baderoms innredninger.

Vinduer/vindusdører:
Det leveres trevinduer eller eikevinduer (innvendig) med utvendig aluminiums kledning og energiglass i henhold til isolasjonskrav. Innvendige karmer leveres malt fra fabrikk i standard sort eller eikeutførelse. Vindusforinger leveres som sparklet og malt gips i samme utførelse som vegg. Vindusvask
kan utføres fra terrasser og balkonger, eller noen med innadslående vinduer. En del vinduer kan ikke nåes med sikker utvendig vindusvask (uten bruk av lift), disse blir det sameiets ansvar å vaske. Det leveres ikke solavskjerming.

Hovedinngangsdør leilighet:
Til hver leilighet leveres hovedinngangsdør som tilfredsstiller gjeldende brannkrav. Kombinert med entré, eller dør fra entré til oppholdsrom, gir dette forskriftsmessig lydisolering av rom for varig opphold. Inngangsdør til leilighet, og felles inngangsdør til bygget, leveres med elektroniske låser.

Listverk:
Der det leveres gulvlister og gerikter rundt dører, blir disse i samme fargeutførelse som vegg og med synlige stifter. Lister i betongvegg skrus fast. Listverk fuges ikke mot vegg, så her må det påregnes synlige sprekker på 1-2 mm som følge av toleranseavvik på sparklede skjøter og bygging av vegger. Overgang mellom vegg og takfuges uten taklister.

Diverse utstyr:
Det leveres brannslukningsutstyr i henhold til forskriftskrav og installeres boligsprinkling med innstøpte/innebygde sprinklerhoder. Det leveres felles el-skap i fellesareal i hver etasje, i tillegg til eget el-skap i hver enkelt leilighet. Plassering besluttes av selger i forbindelse med detaljprosjektering.

Ventilasjon:
Det installeres balansert ventilasjon med varmegjenvinning. Separat aggregat installeres i hver leilighet, enten i bod, i himling entré/gang eller i overskap over komfyr i enkelte 2-roms leiligheter. Det blir avtrekk med overstrømning over terskel fra bad/WC, kjøkken og bod, samt tilluft i stue og soverom.

Elektrisk:
Elektrisk anlegg ligger generelt skjult i leilighetene, bortsett fra ved betong- og lydvegger hvor det kan bli åpent anlegg. Det leveres spottskinne i stue og takplafond i øvrige rom. Alle rom får stikkontakter og lampepunkter som dekker krav etter NEK400 (med tilpasninger for tilgjengelig veggplass til stikk), og det monteres stikkontakt for vaskemaskin og tørketrommel. Brytere og stikkontakter leveres i sort utførelse. På kjøkken blir det belysning under overskap.

Sanitær:
Det monteres stoppekran og tilkobling for avløp samt oppvaskmaskin i kjøkkenbenk. Som vist på enkelte leilighetstegninger blir det opplegg for vaskemaskin på bad eller i bod/vaskerom, og noen mindre leiligheter får mulighet til plassering av vaskemaskin i entré/gang. Det monteres fordeler skap for vann og varmefordeling plassert ved toalett på bad.

Takhøyde:
Det leveres generelt innvendig takhøyde på ca. 2,50 m. Det kan forekomme lavere nedforet himling i entré, gang, bod og bad/WC, samt på enkelte kjøkken og oppholdsrom grunnet fremføring av ventilasjon. Noen steder vil det være behov for fremføring av teknisk anlegg under takhøyde på 2,50 meter.

I leilighetene H0302 og H0304 i 3. etasje blir det skråtak med høyde over 2,5 m i stue og kjøkken. Alle leiligheter i 3 etasje vil for øvrig ha rom med skråtak under 2,5 m, ned til 1,2 m ved knevegg.

Tegninger av tekniske anlegg:
Samtlige tekniske anlegg, og fremføringer til disse, fremkommer ikke på tegninger som omfattes av kjøpekontrakt, men det utarbeides punktplaner for elektro som blir tilgjengelig i forbindelse med tilvalg. Fordelingsskap for gulvvarme og rør plasseres i innervegger i forbindelse med innebygget cisterne til toalett. Det tas forbehold om at det kan forekomme endringer på plantegninger i forbindelse med fremføring av vertikale og horisontale sjakter til tekniske føringer og stolper.

TV/internett:
Selger vil besørge tilkobling til hovedfordeling/- hovedpunkt samt kollektiv avtale med anerkjent signalleverandør. Installasjonen skal være klar til bruk ved innflytting. Det monteres trekkerør for totalt 2 stk. signaluttak, ett i stue og ett på hoved soverom. Ved kollektiv avtale vil ett uttak være ferdig kablet og terminert ved innflytting, tilkobling av eventuelle ekstrapunkter bestilles som tilvalg hos signalleverandør (elektriker/leverandør).

Inngangsparti:
Det leveres flis på gulv i innvendige fellesarealer i 1 og 2 etasje. I 3 etasje leveres parkett. Himling leveres som systemhimling. Postkasser, uten lås,
plasseres ved hovedinngang 1.etasje.

Porttelefon:
Det monteres ringetablåer og callinganlegg med kamera forberedt for skjermvisning ved hovedinngangspartiet, og svarapparat med åpningsknapp i hver leilighet. Skjermvisning i leilighet kan bestilles i forbindelse med tilvalgs prosessen. Svarapparatet plasseres fortrinnsvis i stue/kjøkken på vegg, eventuelt i entré/gang hvor dette ikke er mulig. Selger står fritt til å velge plassering.

Heis:
Det blir heis fra parkeringskjeller til alle etasjer, med flis på gulv og lakkerte dører/omramminger.

Felles trapper/trapperom:
Trapper bygges i betong med flis på inntrinn og opptrinn. Vegger, samt undersiden av trappeløp og repos, males.

Sportsbod:
I tillegg til eventuell bod, eller avsatt skapplass i leiligheten, medfølger det til hver leilighet 1 stk. sportsbod på ca. 5 m2.

For leiligheter under 55 m2 vil bodene være 2,5 m2.

Sportsboder plasseres i tilknytning til parkeringskjeller og får gulv i støvbundet betong. Hver bod leveres med vegger skjermet for innsyn mot fellesareal/korridor og har luftespalte mot tak, gulv og dør, som leveres med hengelås. Det leveres tette vegger som skillevegger mellom bodene. Sportsboden er ventilert, men ikke oppvarmet. Det leveres belysning i tak og 1 stk. stikkontakt i hver bod.

Utomhusarbeider:
Utomhusarbeidene er ikke detaljprosjektert, og det vil forekomme endringer på utomhusplanen i prospektet. Selger forbeholder seg retten til å foreta endringer både når det gjelder utforming, beplantning og materialvalg. Grøntområder vil beplantes og opparbeides med ferdiggress. Private hageparseller avgrenses med hekk, busker eller annet. Dette tilhører sameiet og skal vedlikeholdes av sameiet. 3 stk utvendige vannkraner til felles bruk plasseres der selger finner det hensiktsmessig. Det leveres utendørs belysning etter nærmere detaljert belysningsplan, men endelig løsning er ikke detaljprosjektert. Det tas forbehold om at det kan bli levert for eksempel lyktestolper i stedet for pullertene som fremkommer i enkelte 3Dillustrasjoner.

Søppelhåndtering
Felles nedfelt søppelkontainer plasseres langs Tryms vei og iht. krav fra Avfall Sør.

Ferdigstillelse

Ferdigstillelse/innflytting vil være ca. 20 mnd. fra datoen Selger melder som oppstartstidspunkt/ byggestart. Oppstart forutsetter at alle forbehold om realisering er avklart innen fristen ovenfor. Ved eventuell senere avklaring endres ferdigstillelsestidspunkt innflyttingspunkt tilsvarende. Siste frist for overtagelse er 3. kvartal 2023. Forutsatt at prosjektet besluttes gjennomført innen 3. kvartal 2021. Senest 90 dager før overtagelse vil selger innkalle til overtagelsesforretning. Denne innkalling vil da gjelde som avtalt tidspunkt for overtagelse, jfr. Bustadoppføringslova § 15. Om overtagelsen forsinkes etter at Kjøper har mottatt varsel om overtagelsesforretning, kommer dagmulktbestemmelser i buofl. §18 til anvendelse.

Oppvarming

Energibehov til oppvarming og varmtvann dekkes av fjernvarme, og oppvarming av leilighetene leveres som vannbårend annlegg med gulvvarme. Vannbåren gulvvarme leveres i gang/entre, stue/kjøkken og bad/WC. Vamtvann leveres fra felles energisentral. Avregning av forbruk skjer via fjernavleste målere som monteres i hver leilighet, samt på hovedstrekk for vannvarmen. Endelig plassering av vannfordeling og varmefordelingsskap besluttes av selger i forbindelse med detaljprosjektering.

Dersom det er rom i boligen som ikke har vegg/fastmonterte ovner, så følger det heller ikke med ovner i disse rommene.

Diverse

Selger forbeholder seg retten til å endre priser og betingelser for usolgte enheter.

Alle opplysninger i denne salgsoppgave er gitt med forbehold om rett til endringer som er hensiktsmessige og nødvendige. Alle perspektiver, modeller, illustrasjoner og møblerte planskisser er kun ment å gi et inntrykk av en ferdig bebyggelse, og det fremkommer da elementer som ikke inngår i den kontraktsmessige leveranse.

Leilighetene overleveres i bygge-rengjort stand.

I nyoppførte bygninger må det forventes i noen grad svinn og krymping av materialer, for eksempel svinnriss i mur, mindre riss i maling ved skjøter, hjørner og sammenføyninger som følge av krymping av trevirke og betong o.l. Slike forhold er ikke å anse som mangler ved den leverte ytelse.

Det gjøres spesielt oppmerksom på at Selgers plikt til å rette, eller yte prisavslag ikke omfatter:

Reparasjoner som går inn under vanlig vedlikehold, sprekkdannelser som oppstår som følge av naturlig krymping når materialvalg og materialbehandling har vært forsvarlig fra Selgers side og skader som oppstår ved uforsvarlig eller feilaktig bruk av boligen med utstyr.

Meglers vederlag utgjør kr 45 000 + mva. pr. enhet.

Forsikring

Frem til overtagelse vil bygg og eiendom være forsikret av Selger, jfr. buofl. § 13 siste ledd. Etter overtagelse vil bygget være forsikret gjennom sameiet, men Kjøper må selv besørge løsøre- og innboforsikring.

Vi anbefaler våre kunder å ta kontakt med vår samarbeidspartner Sparebanken Sør, på tlf. 38 10 92 00, for et uforpliktende tilbud.

Beliggenhet

Tomt

Eierform: FellestomtEndelig areal på tomten kan ikke opplyses om, da eiendommen ikke er grensejustert og oppmålt.

Parkering

Parkeringskjelleren vil betjene flere eiendommer/sameier. Rett til kjøp av p-plass gjelder kun leiligheter hvor dette er angitt i prislisten. Se den til enhver tid gjeldene prisliste for nærmere informasjon.

Det vil bli parkeringsplasser i parkeringskjeller under bygget, som kan kjøpes mot tillegg i pris. Pris pr parkeringsplass er fra kr 275 000 og kommer i tillegg til leilighetsprisen. De minste leilighetene vil ikke få anledning til å kjøpe p-plass. Det vil imidlertid bli tilgjengelig noen p-plasser for utleie. Antall utleieplasser er begrenset.

Det avsettes 14 parkeringsplasser for Trymsvei 6, i tillegg avsettes det:
• 6 gjesteparkeringsplasser for Trymsvei 6 og Trymsvei 2 b og C
• 1 gjesteparkeringsplass for Trymsvei 4

Parkeringsplassene vil bli organisert som næringsseksjoner, dvs at hver plass vil få sitt eget seksjonsnr. Eier av en parkeringsplass vil få hjemmel
til den seksjon som hans parkeringsplass ligger på.

Gjesteparkering til Trymsvei 6 og Trymsvei 2b og 2c vil bli organisert som fellesareal, gjesteparkering for Trymsvei 4 vil bli lagt i egen næringsseksjon (1 plass)

Det vil være handicapplasser tilgjengelige i boligsameiet. Disse tildeles beboere som har behov for det, dersom de har kjøpt p-plass. De beboerne som eventuelt har kjøpt HC-plass, forplikter seg til å måtte avgi denne mot tildeling/bytte til en alminnelig plass, dersom styret i sameiet finner grunn til å tildele HC-plassen til beboer med offentlig dokumentert behov for HC-plass iht. vedtekter.

Følgende p-plasser er merket med HC i prislisten: P009 og P024.

Det leveres utstyr for fjernåpning av port med enten telefon/app eller fjernkontroll. Alle p-plasser er forberedt for ladestasjoner ved at det trekkes flatkabel langs veggene.

Ladepunkter kan bestilles i forbindelse med tilvalgs prosessen. Felles sykkelparkering i parkeringskjeller etter gjeldende krav.

Det er for øvrig ikke tillatt med vask av biler og lignende i kjeller.

Det monteres ikke lås på dører mellom garasjeanlegget og innvendige fellesarealer/trapperom.

Bredde er oppgitt som ca mål, avvik kan forekomme.

Eventuelle overskuddsplasser/-boder skal tilhøre Selger som fritt kan omsette eller leie ut disse.

Kjøper plikter seg til å rette seg etter vedtektene som fastsettes for parkeringskjelleren

Følgende leiligheter kan kjøpe p-plass i hht til prisliste:
1. etg.:
Leilighet H0101, H0105, H0107 samt H0109.
2. etg.:
Leilighet H0201, H0203, H0204, H0207, H0208 samt H0209.
3. etg.:
Leilighet H0301, H0302, H0303 samt H0304.

Offentlige opplysninger

Ferdigattest

Det skal foreligge ferdigattest eller midlertidig brukstillatelse ved overtakelse. Det er Selgers ansvar å fremskaffe ferdigattest på boligen. Kjøper er gjort oppmerksom på, og aksepterer at slik ferdigattest normalt foreligger først noe tid etter overtakelsestidspunktet. Dersom ferdigattest ikke foreligger ved overtakelse, kan Kjøper i samsvar med bustadoppføringslovas § 31 holde tilbake et beløp på meglers klientkonto som sikkerhet frem til ferdigattest foreligger. Det gjøres oppmerksom på at tilbakeholdt beløp må stå i samsvar med forholdene som gjenstår for at ferdigattest kan foreligge. En uavhengig takstmann kan avgjøre rettmessig tilbakehold, og takstmann får da fullmakt til å frigi beløpet når forholdet som hindrer ferdigattest er utbedret.

Reguleringsplan

Reguleringsplan nr. 880. Reguleringsbestemmelser for Tobienborg - reguleringsplanens dato er 08.03.2007, siste revisjon 27.01.21. Reg. bestemmelser og regulerings kart kan fås ved henvendelse megler.

På generell basis gjør vi oppmerksom på at det kan foreligge fremtidige planer hos kommunen for området rundt eiendommen, som megler ikke har mottatt opplysninger om.

Vei / Vann / Avløp

Offentlig tilknyttet vei, vann og kloakk.

Heftelser / Rettigheter

Det gjøres oppmerksom på at grunnboken nå er endret, slik at det ikke lenger er mulig for Kjøpers bank å forutsette 1. prioritets pant på eiendommer hvor det er tinglyste servitutter eller andre heftelser som ikke skal slettes for Selgers regning.

Ingen servitutter registrert på eiendommen. Selger forbeholder seg retten til å tinglyse avtaler pålagt av offentlig myndighet på eiendommen. Fra hoved bølet som eiendommen er fradelt fra, kan det være tinglyst servitutter i form av erklæringer/ avtaler som ikke fremgår av grunnboken for denne eiendommen. Grunnboken for eiendommen er et vedlegg til salgsoppgaven og interessenter oppfordres til å lese denne før kjøp.

Rettigheter som følger eiendommen:

Utleie

Eier har full råderett over boligen, og kan fritt leie ut hele eller deler av denne. Iht. bestemmelser i lov om eierseksjoner av 2017 har sameiet adgang til å begrense omfang av kortidsutleie. Eget avsnitt i sameiets forslag til vedtekter omtaler også dette punkt.

Energiattest

Når en bolig selges før den er ferdig bygget, skal selger oppfylle plikten for energi- og oppvarmingskarakter og lage fullstendig energiattest ved ferdigstillelse. Prosjektet bygges etter teknisk forskrift etter plan og bygningsloven, gjeldende fra 2010 (TEK 10).

Konsesjon

Kjøpet krever ikke konsesjon.

Om sameiet

Husdyrhold

Les sameiets vedtekter og husordensregler før evt. anskaffelse av husdyr.

Rettigheter og forpliktelser

Øvrige sameiere har panterett i seksjonen for krav mot sameieren som følger av sameieforholdet, jf. eierseksjonsloven § 31. Pantekravet kan ikke overstige 2 G (Folketrygdens grunnbeløp). Sameiet kan vedtekstfeste ytterligere panterett for sameiet. Vedtektsfestet pant tinglyses i seksjonene.  Ingen kan direkte eller indirekte erverve mer en to boligseksjoner i et boligsameie jf. eierseksjonsloven § 23. Dersom et erverv har funnet sted i strid  ed eierseksjonslovens regler kan Kartverket nekte overskjøting. Dersom overskjøting blir nektet, er kjøper likevel forpliktet til å gjennomføre handelen med selger, og oppgjør til selger vil finne sted tross manglende overskjøting.

Usolgte leiligheter

Selger svarer for fellesutfiger for evtentuelle usolgte enheter etter ferdigstillelse.

Organisering

Boligene organiseres som et sameie etter eierseksjonsloven. Det er utarbeidet utkast til vedtekter som regulerer forholdet mellom seksjonene.
Kjøper får tinglyst skjøte på sin seksjon. Som seksjonseier blir Kjøper eier av ideell andel av tomtearealer og bygningsmasse tilsvarende eierbrøken, som fastsettes iht. boligenes størrelse (BRA). Kjøper har eksklusiv bruks- og disposisjonsrett til egen bolig, og bruksrett til sameiets fellesarealer. Sameiet vil få rettigheter og plikter i gårdsrom mellom eiendommene. Nevnte arealer vil kunne bli organisert i ett tings rettslig sameie mellom de ulike byggene eller ved forpliktende tinglyste erklæringer på hverandres eiendommer. Eiendommen dette gjelder er vist på situasjonskart som kan fås ved henvendelse megler. (Gnr. 44, bnr. 255, 224 og 225)

Økonomi

Prisantydning og omkostninger

Ved kjøp av ny/prosjektert bolig skal det betales dokumentavgift på 2,5 % av tomteverdi.
Dokumentavgift blir fordelt per kvm BRA, og vil derfor variere per leilighet fra ca. kr 4 725 på den minste til ca. kr 18 450 på den største leiligheten.

Tinglysningsgebyr for skjøte utgjør p.t. kr 585.
Tinglysningsgebyr for eventuelle pantobligasjoner utgjør p.t. kr 585.

Det tas forbehold om at beregningsgrunnlaget for dokumentavgiften godkjennes hos Statens Kartverk, samt eventuell endring i de oppgitte offentlige
gebyrer.

I tillegg kommer et beløp tilsvarende 3 mnd. felleskostnader, kr 75 pr.kvm BRA, som oppstarts likviditet til sameiet.

Betalingsbetingelser

Kr 100 000 innbetales som forskudd 14 dager etter signert kjøpekontrakt. Betalingsanmodning kommer fra megler etter utbygger har besluttet igangsettelse. Dette må være såkalt fri egenkapital, dvs. at det ikke kan være knyttet noen vilkår eller forbehold til innbetalingen av pengene utover de vilkår som fremgår av nærværende kontrakt. Restbeløp innskudd/egenkapital samt omkostninger betales etter regning før overtagelse. Det vil kunne kreves fremlagt finansieringsbevis før kontraktsinngåelse. Dersom Selger ønsker det, kan han stille garanti iht. bustadoppføringslovas § 47 for det til enhver tid innbetalte beløp. Forskuddet tilfaller Selger fra det tidspunkt § 47 er stilt. Ved forsinket betaling med mer enn 21 dager for beløpet som forfaller ved kontraktsinngåelse og 30 dager for andre avtalte innbetalinger, har Selger rett til å heve kjøpet og foreta dekningssalg.

Eiendomsskatt

Eiendomsskatt blir fakturert den enkelte seksjonseier direkte og beregnes ikke som del av felleskostnader. For beregning av eiendomsskatt for den enkelte leilighet, henvises til Kristiansand kommune for nærmere info.

Felleskostnader

Kostnader til drift og vedlikehold av sameiets fellesarealer påhviler sameierne i fellesskap i henhold til de enkeltes sameiebrøker. Driftskostnader kjeller vil bli fordelt mellom brukerne.

Felleskostnadene utgjør ca. kr 28 pr. kvm bra pr. mnd. Budsjett over felleskostnader kan fås ved henvendelse til megler. Det gjøres oppmerksom på at dette er ett utkast og kan, dersom sameiet ønsker det, endres på flere punkter.

Fjernvarme som inkluderer oppvarming og varmt vann i leilighetene kommer i tillegg til stipulerte felleskostnader, og utgjør ca. kr 7 pr. kvm. mnd. Beløpet inkluderer ikke abonnement til tv, brebånd og telefoni. Det legges opp til at sameiet (ev at utbygger gjør en avtale som gjelder fra innflytting) inngår felles avtale om levering av tvog internettjenester med en leverandør.

Felleskostnader kan bla. dekke kommunale avgifter, renovasjon, forsikring av bygningene, lys, forretningsførsel, heisdrift, snørydding,  vaktmestertjenester, trappevask og andre driftskostnader.

Felleskostnadene vil avhenge av hvilke tjenester sameiet ønsker utført i felles regi.

I tillegg har Sameiet Låven-på-Lund vedlikeholdsplikt på utvendige arealer, det gjelder gårdsrom mellom Trymsvei 6 og det gamle hovedhuset, uteområdet mellom Trymsvei 6 og Trymsvei 4, samt Allen. Dette gjelder både sommer og vintervedlikehold.

Kart over arealer som skal vedlikeholdes er vedlegg til prospekt:
• Merket med blå farge: Låven på Lund har vedlikeholdsplikt.
• Merket med rødt: Låven på Lund skal betale 27,5% av drift og vedlikeholdskostnader for alléen.

Felleskostnader inkluderer

Felleskost: utgjør ca. kr 28 pr. kvm bra pr. mnd.Felleskostn.kan f. eks bla. dekke komm. avgifter, renovasjon, forsikring av bygningene, lys, forretningsførsel, heisdrift, snørydding, vaktmestertjenester, trappevask og andre driftskostnader.

Gebyr ved videresalg

Dersom kontrakten ønskes videresolgt før overtakelse, vil det påløpe et gebyr fra Selger på kr 30 000 inkl. mva. for merarbeid i forbindelse med salget. Dette kan faktureres/innkreves av Sørmegleren. I tillegg kommer eventuelle utgifter ved bruk av megler, som f.eks. meglerprovisjon og gebyrer.

Videresalg kan ikke gjøres uten Selgers samtykke.

Selger kan nekte uten å måtte begrunne sin avgjørelse. Det er kun mulig å samtykke til videresalg av opprinnelig avtale, dersom opprinnelig kjøper er forbruker og har kjøpt boligen for selv å bo der eller til noen i sin familie. Slikt videresalg skjer ved transport av kontrakten, og ervervet vil kunne tinglyses direkte til tredjemann. For at Selger skal godta slik transport må man benytte Selgers "Avtale om transport av kjøpekontrakt" som fås hos selger. Transport av kontrakt godkjennes ikke de siste 6 uker før overtagelse.

For øvrige videresalg (videresalg fra næringsdrivende eller fra forbruker på spekulasjon) kan ikke kontrakts posisjonen selges, jfr. bufl. § 1b.

Ved eventuell endring i eierskap/navneendring fra Kjøpers side etter bud/aksept, vil det påløpe et administrasjonsgebyr på kr 8 000 inkl. mva. som innbetales til meglers driftskonto etter påkrav fra megler. Eventuell endring krever Selgers forutgående samtykke.

Nøkkelinformasjon

Adresse med betegnelse

Låven på Lund - Tryms vei, Gnr. 44 Bnr. 255 i Kristiansand kommune. Sameiebrøk:

Boligtype

Leilighet

Eierform

Eierseksjon

Vilkår og betingelser

Garantier

Det stilles garanti på 3 % av kjøpesummen som gjelder frem til overtakelse, og garanti tilsvarende 5 % av kjøpesummen for reklamasjonsperioden på fem år etter overtakelse, jfr. buofl. § 12. Garantien stilles snarest mulig etter at avtale er inngått. Dersom Selger ønsker å få utbetalt forskudd, eventuelle delinnbetalinger og resterende del av kjøpesum før hjemmelsovergang, stilles det garanti etter buofl. § 47 for utbetalingen.

Kjøpekontrakter

Avtale om kjøp forutsettes inngått ved bruk av kjøpetilbudsskjema og påfølgende inngåelse av selgers standard kjøpekontrakt.

Tilvalg / Endringer

Det blir mulighet for å gjøre enkelte individuelle tilpasninger for alle leiligheter over 55 m2.
Selger og entreprenør vil i god tid før innredningsarbeidene starter utarbeide tilvalgs materiell, hvor priser og frister for beslutning fremkommer.

Bestillinger i forbindelse med tilvalg avtales med, og faktureres direkte fra, entreprenør. Det gis ikke fradrag i kjøpesum selv om kjøper eventuelt anser ny utførelse som rimeligere enn standardutførelsen.

For tilvalg gjelder betingelser som blir presentert av entreprenør ved oppstart av tilvalgs prosessen. Det er ikke anledning til å flytte på vegger, vinduer, elektriske installasjoner, sjakter eller avløp og vanntilførsel. 

Se ellers ytterligere informasjon om tilvalg gitt i dette prospektet, og særlig det som omhandler tilvalg på leiligheter under 55 m2.

Alle meldinger skal være Selger i hende senest ved de tidsfrister som fastlegges av Selger i tilknytning til prosjektets fremdriftsplan.

Det vil ikke være anledning til å gjøre tilvalg eller endringer på leiligheter under 55 kvm.

Tillegg til forbehold om detaljprosjektering:

Det tas forbehold om at detaljprosjektering kan medføre mindre bygningsmessige endringer i bygningen/ leilighetene. Alle opplysninger er dermed gitt med forbehold om utbyggers rett, iht. kjøpekontrakten, til å foreta mindre endringer/ justeringer. Det må påregnes synlige inspeksjonsluker for tekniske anlegg. Areal pr. rom, balkong og terrasse, samt vindusinndeling, kan avvike fra plantegningene etter at endelig detaljprosjektering er gjennomført. Slike avvik utgjør ingen mangel ved selgers leveranse, og gir således ikke kjøper rett til prisavslag eller erstatning.

Selgers rett til endringer

Selger har rett til å foreta endringer i prosjektet som ikke vesentlig forringer prosjektets kvalitet eller standard, herunder arkitektoniske endringer, materialvalg, mindre endringer i konstruksjonen, rørgjennomføringer og/eller tomtetilpasninger. Slike endringer er ikke å anse som mangler ved ytelsen. Det samme gjelder de endringer som må gjøres som følge av kommunens byggesaksbehandling og krav i ramme- og igangsettingstillatelser samt andre offentlige tillatelser. Selger skal så langt det er praktisk mulig, informere Kjøper om slike endringer.

Forbehold om realisering

Selger tar følgende forbehold for realisering av prosjektet:
• Ca. 60% av leilighetsprosjektets totale verdi må forhåndsselges.
• Rammetillatelse og igangsettingstillatelse må foreligge i tråd med forutsetningene beskrevet i salgsoppgaven før byggestart kan gis.

Selger tar også forbehold om at styrende organer hos selger godkjenner og beslutter byggestart. Det gjøres videre oppmerksom på at grunneier og Kristiansand kommune har forkjøpsrett i prosjektet. Dette vil forsøkes avklart innen salgsstart. Forbeholdene skal være avklart av Selger innen 01.11.2021. Dersom ikke overnevnte forbehold er avklart innen denne fristen kan Selger velge å ikke realisere prosjektet. Etter 01.11.2021 har kjøper 2 uker på å skriftlig trekke seg fra avtalen dersom selger ikke har avklart sine forbehold. Dersom kjøper velger å stå ved avtalen,aksepteres også tilsvarende endring i overtakelse.

Visning

.
Etter avtale med megler på 99 09 91 08.

Finn.no: Visningstekst

Sørmegleren holder trygge visninger, derfor ønsker vi å vite på forhånd om du kommer, og ber alle interessenter melde seg på via VISNINGSPÅMELDING. Det vil ikke bli avholdt visning uten påmelding. Frist for påmelding er senest kl. 12.00 på visningsdagen. Husk å laste ned salgsoppgaven digitalt før visning.

Overtagelse

Etter avtale.

Finansiering

Vi anbefaler våre kunder å ta kontakt med vår samarbeidspartner Sparebanken Sør, på tlf. 38 10 92 00, for et uforpliktende tilbud.
Selger eller bank forbeholder seg retten til å foreta kredittvurdering av kjøpere.

Kjøpers undersøkelsesplikt

Kjøper har selv ansvaret for å sette seg inn i salgsprospekt, reguleringsplaner, byggebeskrivelse og annen dokumentasjon som kjøper har fått tilgang til. Dersom utfyllende/supplerende opplysninger er ønskelig, bes Kjøper henvende seg til megler. Kjøper har ingen rett til å reklamere på grunnlag av forhold som Kjøper er blitt gjort oppmerksom på, eller som kjøper på tross av oppfordring har unnlatt å sette seg inn i. Kjøper oppfordres til å ta kontakt med megler dersom noe er uklart, og det presiseres at det er viktig at slike avklaringer finner sted før bindende avtale om kjøp av bolig
inngås.

Budgivning

Boligene selges til fastpris. Benytt vedlagte skjema «Kjøpetilbud til fastpris». Alle kjøpetilbud må inngis skriftlig sammen med legitimasjon. Regler om budfrister i Eiendomsmeglerloven kommer ikke til anvendelse da selger ikke er forbruker. Dersom det er flere som ønsker samme leilighet, vil dette løses ved loddtrekning.

Lovverk

Boligene selges iht. bustadsoppføringslova av 13. juni 1997 nr. 43. Bustadoppføringslova kommer ikke til anvendelse der Kjøper anses som profesjonell/investor. I slike tilfeller vil handelen i hovedsak reguleres av lov om avhending av fast eiendom av 3. juli 1992 nr. 93. Når bindende avtale inngås etter ferdigstillelse selges boligene etter avhendingsloven. Dersom kjøper ikke er forbruker selges eiendommen «som den er», og selgers ansvar er da begrenset jf. avhl. § 3-9, 2. pktm.

Hvitvasking

I henhold til lov om hvitvasking og terrorfinansiering har megler plikt til å gjennomføre kontrolltiltak ovenfor kunder. Dette innebærer å bekrefte kunders identitet, innhente opplysninger om kundeforholdets formål og tilsiktede art, samt kontrollere midlenes opprinnelse. Kundekontroll skal gjennomføres løpende gjennom hele oppdragsperioden. Dersom megler på noe tidspunkt ikke får gjennomført tilstrekkelig kundekontroll har megler rett til å avvikle kundeforholdet. Megler er underlagt rapporteringsplikt til Økokrim ved mistanke om brudd på hvitvaskingsloven. Melding sendes Økokrim uten at partene varsles og megler kan i enkelte tilfeller ha plikt til å stanse gjennomføring av handelen. Partene i handelen har ansvar for tap den andre part påføres som følge av brudd på hvitvaskingsregelverket. Det kan ikke gjøres ansvar gjeldene overfor megler som følge av at meglerforetaket overholder sine plikter etter hvitvaskingsloven.

Megler tar ikke imot oppgjør i form av kontanter eller bankremisse.

Oppgjør

Kjøpesum med tillegg av omkostninger skal være disponibelt på meglers klientkonto innen overtagelse. Normalt innebærer dette at fullt oppgjør må være innbetalt på meglers klientkonto senest to virkedager før avtalt overtagelsesdato.
Eventuelle vilkår knyttet til innbetalingen, eksempelvis pantedokument som skal tinglyses til fordel for kjøpers bank, må være megler i hende i god tid før overtagelse kan finne sted.

Salgsoppgave og vedlegg

Oppdragsnummer

10-21-9010

Salgsoppgave og vedlegg

Salgsoppgaven med tilhørende vedlegg må gjennomgås før budgivning. Komplett oversikt over alle dokumenter megler har mottatt fra det offentlige/forretningsfører er tilgjengelig på Sørmeglerens hjemmeside www.sormegleren.no/10-21-9010. Dokumentene kan også fås hos megler ved forespørsel. Det tas forbehold om endringer i offentlige avgifter/gebyrer.

Ansvarlig megler

Eiendomsmegler Rita Ommundsen, tlf. 99 09 91 08

Sørmegleren AS org. nr.

944 121 331
Varenummer: 3048740