Grimstad By

Lauvstøveien 43E

Prisantydning
6 600 000 kr
Omkostninger
181 470 kr
Totalpris
6 781 470 kr
Formuesverdi
1 380 952 kr
Formuesverdi sekundær
4 971 425 kr
Kommunale avgifter
20 953 kr / år
Byggeår
2018
P-rom
170 ㎡
Bruksareal
202 ㎡
Tomteareal
379 ㎡
Antall soverom
6
Eierform
Selveier
Eiendomstype
Enebolig

Oversikt

Om eiendommen

Enebolig m/ 4 soverom + utleiedel beliggende på Lauvstø nær Grimstad sentrum.

Om eiendommen

Innhold

Følgende planløsning:
1. Etasje: Gang bod og garasje.
Hybel 1. Etasje:  Stue, kjøkken, 2 soverom, bad/vaskerom og bod.
2. Etasje: Stue, kjøkken, soverom og bad/vaskerom.
3. Etasje:  3 soverom, gang, bad og bod.

Standard

Dette er en pen enebolig oppført i 2018.Boligen holder en høy standard og er vesentlig oppgradert. Boligen er innholdsrik og har en god, familievennlig planløsning. Følgende standard kan i hovedsak nevnes:

Romslig og pen gang med store gulvfliser med varmekabler. I gangen er det stor skyvegarderobe for oppbevaring, samt bod under trappen.

Stue og kjøkken er et flott allrom for både store og små. Godt lysinnslipp fra store vindusflater. Dobbel dør ut til stor terrasse. I forbindelse med kjøkken er det plass til spisebord. Her er det god plass til å samle venner og familie rundt et langbord.

Kjøkken har åpen løsning mot stuen, men ligger likevel noe skjermet fra deler av rommet. Plassen er godt utnyttet med innredningen montert i en smart u-form med god arbeidsflate. Inegrerte hvitevarer som oppvaskmaskin, kjøleskap/frys, stekeovn og koketopp.

Planløsningen byr på et bad i andre etasje, samt ett bad i 3. etasje. Badet i 2. etasje er romslig og kombinert vaskerom/bad. Helfliset og innredet med dusjnisje, toalett og servant med innredning. Badet i 3. etasje er helfliset med varmekabler og innredet med dusjnisje, toalett og servant med innredning.

Soverom og garderobe:
Boligen har 4 pene soverom - ett i 2. etasje og tre i 3. etasje. Alle soverommene har skyvegarderober. Samt det er god lagringsplass i kott i kneveggene i 3. etasje.
Fra det ene soverommet i 3. etasje er det dobbel dør ut til solrik balkong.

Utleiedelen i 1. etasje har 2 soverom, åpen stue- og kjøkkenløsning, bad med dusj og en praktisk bod for oppbevaring.

Arealer med beskrivelse

Primærrom: 170 kvm, Bruksareal: 202 kvm Sekundærrom:
Bra. pr. etasje.: 1. etg. 88 m² - 2. etg. 67 m² - 3. etg. 47 m².
P-rom inkl:
Hybel: Stue, kjøkken, 2 soverom og bad/vaskerom.
1. etg: Gang.
2. etg: Stue, kjøkken, soverom og bad/vaskerom.
3. etg: 3 soverom, gang og bad.
S-rom inkl.:
Hybel: Bod
1. etg: Garasje og bod.
3. etg: Bod.

Arealer og rombenevnelser er hentet fra tilstandsrapport. Benevnelsen viser hva rommene benyttes til i dag, ikke hva de opprinnelig er godkjent som.

Plantegninger fra Grimstad kommune stemmer ikke. Det er små endringer: Garasje og bod er slått i sammen. Inngangsdør er flyttet. Vegger i 2. etasje mellom soverom og kjøkken er noe endret.

Byggeår og byggemåte

2018 i følge Grimstad kommune.

Oppvarming

Det er varmefolie/varmekablar i alle oppholdsrom.
Vedovn i stuen.
Dersom det er rom i boligen som ikke har vegg/fastmonterte ovner, så følger det heller ikke med ovner i disse rommene.

Tilstandsrapport

Tilstandsrapport basert på innholdskrav i ny forskrift til avhendingsloven er vedlagt denne salgsoppgaven. Vi oppfordrer interessenter til å sette seg grundig inn i rapporten før budgivning. Kjøper anses å være kjent med opplysninger som fremgår av tilstandsrapporten, og vil således ikke kunne gjøre gjeldene mangler som fremgår av rapporten.  

Tilstandsrapporten er utarbeidet av M2 Takst AS den , og er gyldig i 1 år etter rapportdato. Ved eldre rapporter anbefales interessenter å undersøke eiendommen grundig. Det gjøres oppmerksom på at rapporten kun omhandler boligen, eventuelle øvrige bygninger på eiendommen er ikke vurdert.

Bygningssakskyndigs konklusjon:

Følgende TG2:
Utvendig > Nedløp og beslag
Det er ikke tilfredsstillende bortledning av vann fra taknedløp ved grunnmur.

Våtrom > Overflater vegger og himling > Bad
Mindre misfarging silikonfug dusjsone hjørne.

Våtrom > Overflater Gulv > Bad
Mindre misfarging silikonfug overgang gulv og vegg.

Våtrom > Sanitærutstyr og innredning > Bad
Det er ikke synlig drens-spalte under wc. Dette medfører at man ikke vil avdekke evt. lekkasje fra skjult sisterne i vegg.

Våtrom > Ventilasjon > Bad
Det mangler tilluft under dør. Tilluft vil si at man har en liten spalte over eller under dør som medfører luft inn i rommet.

Våtrom > Sanitærutstyr og innredning > Bad/vaskerom
Det er ikke synlig drens-spalte under wc. Dette medfører at man ikke vil avdekke evt. lekkasje fra skjult sisterne i vegg.

Våtrom > Ventilasjon > Bad/vaskerom
Det mangler tilluft under dør. Tilluft vil si at man har en liten spalte over eller under dør som medfører luft inn i rommet.

Våtrom > Overflater Gulv > Bad/vaskerom
Krav til fall (høydeforskjell) er ikke oppfylt, men det er fall til sluk.
Det er lokalt fall dusjsone. Fra dør til den andre sluken så er ikke høydeforskjellen stor nok og det er ikke synlig membranoppkant ved dørsvill.
Misfarging silikonfug.

Våtrom > Sanitærutstyr og innredning > Bad/vaskerom
Det er ikke synlig drens-spalte under wc. Dette medfører at man ikke vil avdekke evt. lekkasje fra skjult sisterne i vegg.

Våtrom > Ventilasjon > Bad/vaskerom
Det mangler tilluft under dør. Tilluft vil si at man har en liten spalte over eller under dør som medfører luft inn i rommet.

Kjøkken > Avtrekk > Stue/kjøkken
Kjøkkenet har ventilator med omluft (kullfilter).
NorskStandard gir tg2 når det er kullfilter og at luft ikke ledes ut av boligen. Eksempel er ved koking av vann så vil vanndamp holde seg inne i boligen. Videre krever det bytte av kullfilter etc.

Tekniske installasjoner > Vannledninger
Det mangler sprutplate i fordelerskap. Funksjon til rør i rør er at evt lekkasjevann skal ledes til skap, og deretter i drensrør fra skap ned mot gulv. Manglende sprutplate vil medføre at lekkasjevann spruter på skapdør og deretter ned i veggkonstruksjon. Dette vil medføre økt skadeomfang.

For de bygningsdeler som har fått tilstandsgrad 2 og 3, og hvor det er påregnelig med tiltak, har bygningssakskynding utarbeidet et estimert kostnadsintervall. Se tilstandsrapport for mer informasjon.

Ingen rømningsstige på de ene soverommet oppe med fallhøyde over 5m, dog er det rømning fra de andre rom og interntrapp.

Sammendrag selgers egenerklæring

Se selgers egenerklæringsskjema for utfyllende informasjon.

12. Kjenner du til om det er utført kontroll av el-anlegget og/eller andre installasjoner (f.eks. oljetank, sentralfyr, ventilasjon)? Ja. Beskrivelse: Var ein innom i fjor. Ingen feil.

17. Selges eiendommen med utleiedel, leilighet, hybel eller tilsvarende? Ja. Beskrivelse: Er 3-roms leilegheit med eigen inngang i sokkeletg.
17.1 Er ovenfornevnte godkjent hos bygningsmyndighetene? Ja. Beskrivelse: 3-roms i sokkeletg.

Beliggenhet

Adkomst

Boligen er merket med TIL SALGS-plakat fra Sørmegleren og det vil være skiltet ved fellesvisning.

Beliggenhet

Beliggende på Lauvstø med gode solforhold.
Rolig, attraktiv og super sentralt belligende da det kun er er en liten spasertur unna Grimstad sentrum med butikker og spisesteder, samt til sjøen og båthavna. Området er også familievennlig med trygg gangavstand til Jappa og Frivold barneskole, samt til Grimstad
ungdomskole. Her kan du sette fra deg bilen , da det er sykkel og gå avstand til alle de unges fritidsaktiviteter.

Tomt

Areal: 379 kvm, Eierform: Eiet tomt
Tomten er opparbeidet med plen og terrasser. God plass til å parkere på tomten.

Parkering

Parkering på tomten og i garasje.
Kurs til å innstalere ladeboks.
Biloppstillingsplass ved sida av gjerdet til hybel.

Offentlige opplysninger

Ferdigattest

Det foreligger ferdigattest datert 15.06.2018. Ferdigattesten gjelder enebolig med hybel eller sokkelleilighet, Nytt bolig - boligformål over 70m2. At en slik attest eksisterer gir ingen garanti for at det ikke er utført arbeid på boliger som ikke er byggemeldt eller godkjent.

Reguleringsplan

Eiendommen er regulert til Områder for boliger m/tilhørende anlegg, tilhører reguleringsplan LAUVSTØ, Kommunedelplan sentrum, Byplanen, Ikrafttredelsesdato: 27.10.2008,19.10.1977. På generell basis gjør vi oppmerksom på at det kan foreligge fremtidige planer hos kommunen for området rundt eiendommen, som megler ikke har mottatt opplysninger om.

Arealplaner under arbeid: Plannavn: Smørsund - Vesterled 15, Torskeholmen

Vei / Vann / Avløp

Tilknyttet offentlig vei, vann og avløp. Eiendommen har ikke vannmåler.

Heftelser / Rettigheter

Heftelser som følger eiendommen:
Ingen heftelser følger.

Fra hovedbølet som eiendommen er fradelt fra, kan det være tinglyst heftelser i form av erklæringer/avtaler som ikke fremgår av grunnboken for denne eiendommen. Eiendommen overdras fri for pengeheftelser, med unntak av eventuelle erklæringer, avtaler, servitutter og panteheftelser som fremgår av salgsoppgaven og skal følge med eiendommen ved salg. Kjøpers bank vil få prioritet etter disse.

Rettigheter som følger eiendommen:
Ingen rettigheter funnet.

Energiattest

Oppvarmingskarakter Oransje - Energikarakter D

Odel

Nei

Konsesjon

Nei

Økonomi

Prisantydning og omkostninger

6 600 000,- (Prisantydning) Omkostninger 12 500,- (Boligkjøperforsikring HELP (valgfritt)) 2 800,- (Boligkjøperforsikring Pluss (valgfritt tillegg)) 585,- (Tingl.gebyr pantedokument) 585,- (Tingl.gebyr skjøte) 165 000,- (Dokumentavgift (forutsatt salgssum: 6 600 000,-)) 181 470,- (Omkostninger totalt) 6 781 470,- (Totalpris inkl. omkostninger)

Regnestykket forutsetter at det kun tinglyses en låneobligasjon og at eiendommen selges til prisantydning.

Offentlige avgifter

Kr. 20 953 pr. år
Beløpet inkluderer eiendomsskatt, feie- og tilsynsavgift, abonnementsgebyr vann og avløp, forbruk vann og avløp og vannmålergebyr. ( 17.052,- )

Renovasjonsgebyr årsprognose for 2023 kr. 3.901 ,-. Gebyret faktureres forhold til antall tømminger.

Eiendomsskatt

Det er eiendomsskatt på kr. 8.196,- pr. år for denne eiendommen. Beløpet er inkludert i kommunale avgifter.

Formuesverdi

Primær: Kr. 1 380 952,- for år 2021. Sekundær: Kr. 4 971 425,- for år 2021.

Nøkkelinformasjon

Adresse med betegnelse

Lauvstøveien 43E, Gnr. 200 Bnr. 1438 i Grimstad kommune.

Boligtype

Enebolig

Eierform

Selveier

Vilkår og betingelser

Hvitevarer, løsøre og tilbehør

Følgende hvitevarer følger boligen: Kjøleskap/ kombiskap, oppvaskmakin, komfyr/ stekeovn/ koketopp medfølger i handelen.
Liste over løsøre og tilbehør må leses før budgivning. Her fremgår hvilke løsøre som skal følge eiendommen dersom dette var på eiendommen ved kjøpers besiktigelse om annet ikke er avtalt.

Boligselgerforsikring

Selger har tegnet boligselgerforsikring i Claimslink AS. Forsikringen dekker selgers ansvar etter avhendingsloven begrenset til eiendommens salgssum, oppad begrenset til 10 millioner kroner. Forsikringen dekker ikke verditap som følge av forekomst av insekter.

Boligkjøperforsikring

Vedlagt i salgsoppgaven følger informasjon om Boligkjøperforsikring og Boligkjøperforsikring Pluss fra HELP Forsikring AS. Boligkjøperforsikring er en rettshjelpsforsikring som gir trygghet og profesjonell juridisk hjelp dersom det oppdages uventede feil eller mangler ved boligen de neste fem årene. Boligkjøperforsikring Pluss har samme dekning som boligkjøperforsikring + fullverdig advokathjelp på viktige rettsområder i privatlivet. Egenandel kr. 4 000,- påløper i tvistesaker. Les mer om begge forsikringene i vedlagte materiell eller på help.no. Det gjøres oppmerksom på at meglerforetaket mottar fra kr 2.200,- til kr 2.600,- avhengig av boligtype, i honorar for hver forsikringsavtale som formidles på Boligkjøperforsikring, samt kr 1 000,- i honorar for Boligkjøperforsikring Pluss..

Visning

Som annonsert eller etter avtale med megler på tlf 40 40 80 31.

Finn.no: Visningstekst

Sørmegleren sine visninger har påmelding. Påmelding gjøres enkelt ved å benytte knappen under. Ta kontakt med megler dersom oppsatt tidspunkt ikke passer. Det vil ikke bli avholdt visning uten påmelding, frist for påmelding er senest kl. 12.00 på visningsdagen. Husk å laste ned salgsoppgaven digitalt før visning. Velkommen til en hyggelig visning!

Overtagelse

Etter avtale.

Finansiering

Vi anbefaler våre kunder å ta kontakt med vår samarbeidspartner Sparebanken Sør, på tlf. 38 10 92 00, for et uforpliktende tilbud.

Budgivning

Alle bud skal inngis skriftlig til megler. Det første budet må signeres, og budgiver må i tillegg legitimeres. Benytt "Gi bud"-knappen på våre annonser for å registrere ditt bud elektronisk. Dette er en enkel og sikker løsning som lar deg legitimere deg og signere budet elektronisk ved hjelp av BankID. Når første bud er gitt vil du motta en SMS-kvittering som du kan svare på for å gi eventuelle budforhøyelser. Budforhøyelser kan også gis ved å trykke "Gi bud" i våre annonser på nytt, eller via e-post eller andre skriftlige metoder. Megler skal så snart som mulig bekrefte skriftlig overfor budgiver at bud er mottatt. Bud som ikke er skriftlig eller som har kortere akseptfrist enn til kl. 12.00 første virkedag etter siste annonserte visning vil ikke bli formidlet til selger. Et bud er bindende for budgiver når budet er kommet til selgers kunnskap. Selger står fritt til å akseptere eller forkaste ethvert bud, og er således ikke forpliktet til å akseptere det høyeste budet på eiendommen. Megler skal, i den grad det er nødvendig og mulig, informere de involverte i budrunden skriftlig om status i budgivningen. Megler er forpliktet til å legge til rette for en forsvarlig avvikling av budrunden, og for at budene skal kunne bli behandlet og videreformidlet skriftlig til alle involverte parter, må et hvert bud ha en tilstrekkelig lang akseptfrist. Selger må skriftlig akseptere budet før budaksept kan formidles til budgiver. Selger og kjøper har krav på å få utlevert kopi av budjournalen straks etter at handel er kommet i stand. Alle som har inngitt bud på eiendommen kan på forespørsel få en kopi av anonymisert budjournal etter at budrunden er avsluttet. For øvrig vises det til "Forbrukerinformasjon om budgivning", som er på baksiden av budskjemaet. Det forutsettes at hjemmel overføres til kjøper.

Lovverk

Eiendommen selges etter reglene i avhendingsloven. Eiendommen skal overleveres kjøper i tråd med det som er avtalt. Det er viktig at kjøper setter seg grundig inn i alle salgsdokumentene, herunder salgsoppgave, tilstandsrapport og selgers egenerklæring. Kjøper anses kjent med forhold som er tydelig beskrevet i salgsdokumentene. Forhold som er beskrevet i salgsdokumentene kan ikke påberopes som mangler. Dette gjelder uavhengig av om kjøper har lest dokumentene. Alle interessenter oppfordres til å undersøke eiendommen nøye, gjerne sammen med fagkyndig før bud inngis. Kjøper som velger å kjøpe usett kan ikke gjøre gjeldende som mangel noe han burde blitt kjent med ved undersøkelsen. Dersom det er behov for avklaringer, anbefaler vi at kjøper rådfører seg med eiendomsmegler eller en bygningssakyndig før det legges inn bud. Hvis eiendommen ikke er i samsvar med det kjøperen må kunne forvente ut ifra alder, type og synlig tilstand, kan det være en mangel. Det samme gjelder hvis det er holdt tilbake eller gitt uriktige opplysninger om eiendommen. Dette gjelder likevel bare dersom man kan gå ut i fra at det virket inn på avtalen at opplysningen ikke ble gitt eller at feil opplysninger ikke ble rettet i tide på en tydelig måte. En bolig som har blitt brukt i en viss tid, har vanligvis blitt utsatt for slitasje og skader kan ha oppstått. Slik bruksslitasje må kjøper regne med, og det kan avdekkes enkelte forhold etter overtakelse som nødvendiggjør utbedringer. Normal slitasje og skader som nødvendiggjør utbedring, er innenfor hva kjøper må forvente og vil ikke utgjøre en mangel.

Boligen kan ha en mangel dersom det er avvik mellom opplyst og faktisk areal, forutsatt at avviket er på 2% eller mer og minimum 1 kvm. Ved beregning av et eventuelt prisavslag eller erstatning må kjøper selv dekke tap/kostnader opptil et beløp på kr 10 000 (egenandel). Dersom kjøper ikke er forbruker selges eiendommen «som den er», og selgers ansvar er da begrenset jf. avhl. § 3-9, 1. ledd 2. pktm. Avhendingsloven § 3-3 (2) fravikes, og hvorvidt en innendørs arealsvikt karakteriseres som en mangel vurderes etter avhendingsloven § 3-8. Informasjon om kjøpers undersøkelsesplikt, herunder oppfordringen om å undersøke eiendommen nøye, gjelder også for kjøpere som ikke anses som forbrukere. Med forbrukerkjøp menes kjøp av eiendom når kjøperen er en fysisk person som ikke hovedsakelig handler som ledd i næringsvirksomhet.

Hvitvasking

I henhold til lov om hvitvasking og terrorfinansiering har megler plikt til å gjennomføre kontrolltiltak ovenfor kunder. Dette innebærer å bekrefte kunders identitet, innhente opplysninger om reelle rettighetshavere og kundeforholdets formål og tilsiktede art. Videre skal megler kontrollere midlenes opprinnelse, samt gjennomføre kundekontroll av personer med disposisjonsrett til konto som benyttes ved transaksjoner til klientkonto.

Kundekontroll skal gjennomføres løpende gjennom hele oppdragsperioden, dersom megler på noe tidspunkt ikke får gjennomført tilstrekkelig kundekontroll har megler rett til å avvikle kundeforholdet.

Megler er underlagt rapporteringsplikt til Økokrim ved mistanke om brudd på hvitvaskingsloven. Melding sendes Økokrim uten at partene varsles og megler kan i enkelte tilfeller ha plikt til å stanse gjennomføring av handelen. Partene i handelen kan komme i ansvar for tap den andre part påføres som følge av brudd på hvitvaskingsregelverket, partenes rettigheter ved mislighol

Oppgjør

Kjøpesum med tillegg av omkostninger skal være disponibelt på meglers klientkonto innen overtagelse. Normalt innebærer dette at fullt oppgjør må være innbetalt på meglers klientkonto senest to virkedager før avtalt overtagelsesdato.
Eventuelle vilkår knyttet til innbetalingen, eksempelvis pantedokument som skal tinglyses til fordel for kjøpers bank, må være megler i hende i god tid før overtagelse kan finne sted. Sørmegleren AS tar ikke imot innbetalinger fra utlandet, innbetaling av oppgjør skal foretas samlet fra kjøpers konto i norsk finansinstitusjon.

Megler tar ikke imot oppgjør i form av kontanter eller bankremisse.

Salgsoppgave og vedlegg

Oppdragsnummer

21-23-0096

Salgsoppgave og vedlegg

Salgsoppgaven med tilhørende vedlegg må gjennomgås før budgivning. Dokumentasjonen anses som kjøpers beslutningsgrunnlag.
Komplett oversikt over alle dokumenter megler har mottatt fra det offentlige/forretningsfører er tilgjengelig på Sørmeglerens hjemmeside www.sormegleren.no/21-23-0096. Dokumentene kan også fås hos megler ved forespørsel.
Det tas forbehold om endringer i offentlige avgifter/gebyrer.

Ansvarlig megler

Eiendomsmegler Camilla Stenberg Rimestad, tlf. 40 40 80 31

Vederlag

Enkeltannonse GAT 20.05.23 (Kr.2 500) Grunnpakke markedsføring (Kr.8 350) Oppgjør (Kr.9 900) Panterett med urådighet - Statens Kartverk (Kr.585) Provisjon (forutsatt salgssum: 6 600 000,-) (Kr.52 800) Tilrettelegging (Kr.15 900) Totalt kr. (Kr.90 035)

Sørmegleren AS org. nr.

944 121 331
Varenummer: 3071170