Langjordet - Kragerø

Langjordet 5

Prisantydning
2 490 000 kr
Omkostninger
78 120 kr
Totalpris
2 568 120 kr
Formuesverdi
415 121 kr
Formuesverdi sekundær
1 494 436 kr
Kommunale avgifter
13 245 kr / år
Byggeår
1900
P-rom
168 ㎡
Bruksareal
168 ㎡
Tomteareal
Ikke oppgitt
Antall soverom
3
Eierform
Selveier
Eiendomstype
Enebolig

Oversikt

Om eiendommen

Sentrumsnær enebolig med uteplass og garasjeplass I Gangavstand til sjøen og Kragerø sentrum I

Om eiendommen

Innhold

Underetasje: Vindfang, stue og vaskerom.
1. etasje: Kjøkken, soverom, bad/wc, kontor og stue.
2. etasje: 2 soverom.

Standard

Enebolig over 3 plan med romslig uteplass i form av veranda/terrasse. Boligen holder normal standard, men oppgraderinger/utbedrninger må påregnes, og det anbefales å lese nøye gjennom de ulike punktene i tilstandsrapporten.

Vindfang
Boligen har inngang i underetasjen fra gruset gårdsplass. Vindfanget har dagslys fra sidefelt og glass i ytterdøren. Rommet har fliser på gulvet og lysmalte panelvegger. Det er montert skokommode og åpen garderobeløsning med hylle, heng og trådkurver. Fra vindfanget er det adkomst til kjellerstuen.

Kjøkken
Kjøkkenet ligger i eget rom og har to store vinduer og god plass til spisebord. Rommet har korkbelegg på gulvet, lysmalte panelvegger og lysmalt paneltak med synlige dragere. Kjøkkeninnredningen er av den enkle sorten og består av heldekkende benkebeslag, benkeskap og overskap. Det er fliser på vegg mellom benk og overskap.

Stue
Boligen har en lun, koselig stue i første etasje med store vinduer og utgang til terrasse. Rommet har lakkert tregulv og malt panel på veggene i dus grønntone. Himlingen er hvitmalt og har synlige dragere. Det er god plass til sofagruppe og tv-møblement. Fra stuen er det åpent til trappeløpet som går ned til underetasjen.

Kjellerstue
Kjellerstuen er noe utenom det vanlige - tilrettelagt for festlige lag med mange mennesker. Rommet er stort og har en utforming som skaper ulike soner for møblement. Det er oppmurt en stor barløsning, langs en speilvegg er det glasshyller og under trappen til første etasje er det avsatt plass til slagverk. Rommet har flislagt gulv, brystning med villmarkspanel og himling med downlights. Kjellerstuen har utvendig adkomst via en garasjeport.

Bad/wc/vaskerom
Boligen har bad i første etasje og vaskerom i underetasjen. Badet har flislagte vegger og gulv, baderomsinnredning, toalett og dusjhjørne med skyvedør. Innredningen har servant nedfelt i benkeplate, høyskap, benkeskap og speil med overlys.

Vaskerommet har gulv med sluk og fliser. Rommet har opplegg for vaskemaskin og tørketrommel i søyleløsning. Boligens varmtvannsbereder er også plassert på vaskerommet.

Soverom og garderobe
Boligen har tre soverom, hvor ett ligger i første etasje og to i loftsetasjen. Boligen har også et kontor i første etasje, med adkomst fra stuen. Fra soverommet i første etasje er det trapp opp til ett av de andre soverommene, som igjen har dør inn til det tredje rommet. Av lagringsplass har boligen kott i loftsetasjen.

Arealer med beskrivelse

Primærrom: 168 kvm, Bruksareal: 168 kvm
Undretasje. Bra: 97kvm P-rom: 97 kvm
1. etasje: Bra: 53 kvm P-rom: 53 kvm
2. etasje: Bra: 18 kvm P-rom: 18 kvm.

Arealer og rombenevnelser er hentet fra tilstandsrapport. Benevnelsen viser hva rommene benyttes til i dag, ikke hva de opprinnelig er godkjent som.

Byggeår og byggemåte

ca 1900 i følge Kragerø kommune.

Oppvarming

Varmepumpe og mulighet for vedfyring.
Selger opplyser at det foreligger fyringsforbud fra feiervesenet, og at pipen må rehabiliteres. I dokumentasjon oversendt fra kommuen opplyser kommunen at de "pr. dags dato ikke har opplysninger i sitt forvaltningssystem som tilsier at eiendommen har fyringsanlegg".
Dersom det er rom i boligen som ikke har vegg/fastmonterte ovner, så følger det heller ikke med ovner i disse rommene.

Diverse

SEFRAK: Bygningen er Sefrak-registrert på grunn av bygningenes alder. I forbindelse med restaurering/ombygging vil fylkets kulturminnevern ha uttalelsesrett. De ønsker generelt at gamle bygninger blir bevart, og stiller krav til materialvalg og utforming. SEFRAK er først og fremst et generelt kulturhistorisk register som kanskje særlig har verdi som kildemateriale for lokal historie. Men det blir også benyttet av forvaltningen som et utgangspunkt for å finne ut hvor det kan være verneverdig bebyggelse. Det at en bygning er registrert i SEFRAK gir den ikke automatisk noen vernestatus. Oppføring i registeret innebærer heller ikke i seg selv spesielle restriksjoner for hva som kan gjøres med et hus. Det finnes mye tilgjengelig informasjon på www.riksantikvaren.no.

Tilstandsrapport

Tilstandsrapport basert på innholdskrav i ny forskrift til avhendingsloven er vedlagt denne salgsoppgaven. Vi oppfordrer interessenter til å sette seg grundig inn i rapporten før budgivning. Kjøper anses å være kjent med opplysninger som fremgår av tilstandsrapporten, og vil således ikke kunne gjøre gjeldene mangler som fremgår av rapporten.  

Tilstandsrapporten er utarbeidet av Ramberg takst den 21.02.22, og er gyldig i 1 år etter rapportdato. Ved eldre rapporter anbefales interessenter å undersøke eiendommen grundig. Det gjøres oppmerksom på at rapporten kun omhandler boligen, eventuelle øvrige bygninger på eiendommen er ikke vurdert.

Bygningssakskyndigs konklusjon:
Ramberg Takst ble kontaktet av Robin Skoglund Bentsen for å utføre en tilstandsrapport med arealmåling av hus med adresse Langjordet 5 i Kragerø Kommune. Alle arealer er tilgjengelig på befaringsdagen og er således med i denne rapport.

Det er noen punkter som har fått TG: 2 og TG: 3, en nevner ikke disse enkeltvis her men viser en til rapportens underpunkter og det er svært viktig at man leser disse nøye og ikke bare konklusjonen. Huset fremstår med noen avvik og huset har behov for fornying, renovering og vedlikehold.
Ut over dette er det generelt registrert noe symptomer på bruksslitasje og elde. Man må påregne vanlig vedlikehold.

Følgende avvik har fått TG3 eller TG2:

TG3:
Utvendig > Balkonger, terasser og rom under balkonger
Innvendig > Pipe og ildsted
Innvendig > Rom Under Terreng
Innvendig > Innvendige trapper
Våtrom > Vaskerom underetasje. > Vaskerom
Våtrom > Generell > Bad
Tekniske installasjoner > Ventilasjon

TG 2
Utvendig > Taktekking
Utvendig > Veggkonstruksjon
Utvendig > Vinduer
Kjøkken > Overflater og innredning > Kjøkken
Kjøkken > Avtrekk > Kjøkken
Tomteforhold > Drenering
Utvendig > Nedløp og beslag
Utvendig > Takkonstruksjon/Loft
Utvendig > Dører
Innvendig > Overflater
Innvendig > Etasjeskille/gulv mot grunn
Tekniske installasjoner > Vannledninger
Tekniske installasjoner > Avløpsrør
Tomteforhold > Utvendige vann- og avløpsledninger

For de bygningsdeler som har fått tilstandsgrad 2 og 3, og hvor det er påregnelig med tiltak, har bygningssakskynding utarbeidet et estimert kostnadsintervall. Se tilstandsrapport for mer informasjon.

Sammendrag selgers egenerklæring

Se selgers egenerklæringsskjema for utfyllende informasjon.

Beliggenhet

Adkomst

Boligen er merket med TIL SALGS-plakat fra Sørmegleren og det vil være skiltet ved fellesvisning.

Beliggenhet

Eiendommen ligger i et sentrumsnært, rolig boligområde i Kragerø, med kort vei til sjøen, sentrumsfasiliteter og skoler. Det er under 200 meter til Smedsbukta og en rekke småbåthavner. Kragerø Stadion med fotballbane og friidrettsbane ligger en fin spasertur fra boligen. Det er ellers kort vei til skatepark og Kragerø Idrettshall på Kalstad.

Fra eiendommen er det ca. et kvarters gange til Studsdalen med flotte turområder. I området ligger det to gamle hoppbakker, lysløype og Tarzanløype, altså noe for alle aldre. Det er ca. 6-7 min å gå til "Steinmann" med vakker utsikt over byen og skjærgården.

Sjøen og flere småbåthavner ligger som nevnt i kort gangavstand, og om sommeren kan en spasertur på ca. 5-7 min ta deg til Gunnarsholmen med friområde, populær badeplass, stort saltvannsbasseng, strand og gressplen. For ungdommer er det ekstra populært å bade på Sjøbadet som ligger på Øya. Her er det høyt stupetårn, brygge og svaberg. På Øya ligger også utsiktspunktet "Veten".

Med gangavstand til sentrum har man tilgang til det meste. Sommerstid har byen et yrende folkeliv. Her arrangeres det festivaler, sommershow, konserter, utstillinger og teaterforestillinger. Kragerø kan ellers by på en av Norges mest særegne 18-hulls golfbaner, omgitt av skog og svaberg ved Kragerø Resort. Her finnes også et innbydende spa, kajakkleie og tennisanlegg.

Dagligvarehandelen kan gjøres på Spar Kivle eller Kiwi Kragerø som ligger ved brygga. Ønsker du ytterligere servicetilbud har Kragerø flere nisjebutikker, forretninger, interiørbutikker og gallerier. Det er også kort vei til Alti Kragerø i Sannidal som har et godt utvalg av butikker.

Fra eiendommen er det få minutter å gå til Kragerø barne- og ungdomsskole. Kragerø videregående skole ligger ca. 1,5 km unna, like ved Kragerø Idrettshall. Kommunen har et godt utvalg av barnehager, blant annet Trekanten barnehage i sentrum og Siritun barnehage på Vestheia.

Tomt

Eierform: Festet tomt
Tomten er en festet tomt, som ikke har noe moderne målebrev, så korrekt areal kan ikke oppgis.
Festekontrakten inneholder ingen utløpsdato, og kan dermed antas å være evigvarende, med regulering av grunnleien hvert 10. år etter endringer i konsumprisindeksen. Det betalet kr 501,- i grunnleie for 2022, og dette er inkludert i kommunale avgifter.

Tomten er stort sett bebygd, men har også gruset gårdsplass, utvendig trapp og noe gangareal. Fra stuen i første etasje er det utgang til en terrasse på ca. 40 kvm. Terrassen er sør- og vestvendt, har en overbygd del og markise. Terrassedekke er av nyere dato og laget i kunststoff.

Parkering

Det medfølger en garasjeplass på egen tomt, ca 50 meters gange fra boligen. Ellers disponerer selger en parkeringsplass på naboens tomt, men denne følger kun med dersom det avtales direkte mad nabo.

Offentlige opplysninger

Ferdigattest

Det foreligger ikke ferdigattest  for eiendommen. Det utstedes ikke ferdigattest for tiltak som er omsøkt før 1. januar 1998, jf. pbl § 21-10 femte ledd. Det foreligger heller ikke midlertidig brukstillatelse. Manglende brukstillatelse kan innebære at tiltaket ikke lovlig kan tas i bruk. Kjøper overtar risikoen og ansvar for manglende ferdigattest/brukstillatelse på eiendommen.

Det er avvik mellom godkjente tegninger oversendt fra kommunen og dagens bebyggelse. Fasaden ved inngangspartiet er ulikt, samt at deler av veranda ligger utenfor eiendommens grenser. Ulovlige/ikke omsøkte tiltak vil kommunen kunne forfølge og kreve omsøkt etter dagens regelverk. Risiko og eventuelle kostnader forbudet med eventuell søknad-/godkjenning påhviler kjøper.

Reguleringsplan

Eiendommen ligger i et uregulert område, godkjent som "sentrumsformål" og er en del av kommuneplanens arealdel/byplan.  På generell basis gjør vi oppmerksom på at det kan foreligge fremtidige planer hos kommunen for området rundt eiendommen, som megler ikke har mottatt opplysninger om.

Vei / Vann / Avløp

Tilknyttet offentlig vei, vann og avløp.

Heftelser / Rettigheter

Heftelser som følger eiendommen:
Festekontrakt tinglyst 19/12-1911 dagboknr. 900184
Nye vilkår tinglyst 19/12-1911 dagboknr. 900185
Forkjøpsrett tinglyst 9/3-1964 dagboknr. 460. Denne heftelsen vil slettes fra grunnboken ved salg.

Fra hovedbølet som eiendommen er fradelt fra, kan det være tinglyst heftelser i form av erklæringer/avtaler som ikke fremgår av grunnboken for denne eiendommen. Eiendommen overdras fri for pengeheftelser, med unntak av eventuelle erklæringer, avtaler, servitutter og panteheftelser som fremgår av salgsoppgaven og skal følge med eiendommen ved salg. Kjøpers bank vil få prioritet etter disse.

Utleie

Boligen har ikke egen utleiedel, men kan fritt leies ut.

Energiattest

Oppvarmingskarakter Gul - Energikarakter G

Odel

Nei

Konsesjon

Kragerø kommune har konsesjonsgrense null. Dette innebærer boplikt. Kjøper må undertegne egenerklæringsskjema om konsesjonsfrihet, som megler så sender til kommunen for registrering. Sørmegleren gjør oppmerksom på at kommunen må ha bekreftet at egenerklæringen er registrert i matrikkelen før skjøte kan sendes til tinglysing. Oppgjør kan ikke finne sted før dette foreligger.

Økonomi

Prisantydning og omkostninger

2 490 000,- (Prisantydning) Omkostninger 11 900,- (Boligkjøperforsikring HELP (valgfritt)) 2 800,- (Boligkjøperforsikring Pluss (valgfritt tillegg)) 585,- (Tingl.gebyr pantedokument) 585,- (Tingl.gebyr skjøte) 62 250,- (Dokumentavgift (forutsatt salgssum: 2 490 000,-)) 78 120,- (Omkostninger totalt) 2 568 120,- (Totalpris inkl. omkostninger)

Regnestykket forutsetter at det kun tinglyses en låneobligasjon og at eiendommen selges til prisantydning.

Offentlige avgifter

Kr. 13 245 pr. år inkluderer grunnleie, renovasjon, offentlig vann/avløp og eiendomsskatt.

Formuesverdi

Primær: Kr. 415 121,- for år 2020. Sekundær: Kr. 1 494 436,- for år 2020.

Nøkkelinformasjon

Adresse med betegnelse

Langjordet 5, Gnr. 39 Bnr. 28 i Kragerø kommune.

Boligtype

Enebolig

Eierform

Selveier

Vilkår og betingelser

Hvitevarer, løsøre og tilbehør

Følgende hvitevarer følger boligen:
Liste over løsøre og tilbehør må leses før budgivning. Her fremgår hvilke løsøre som skal følge eiendommen dersom dette var på eiendommen ved kjøpers besiktigelse om annet ikke er avtalt.

Boligselgerforsikring

Selger har tegnet boligselgerforsikring i Claimslink AS. Forsikringen dekker selgers ansvar etter avhendingsloven begrenset til eiendommens salgssum, oppad begrenset til 10 millioner kroner. Forsikringen dekker ikke verditap som følge av forekomst av insekter.

Boligkjøperforsikring

Vedlagt i salgsoppgaven følger informasjon om Boligkjøperforsikring og Boligkjøperforsikring Pluss fra HELP Forsikring AS. Boligkjøperforsikring er en rettshjelpsforsikring som gir trygghet og profesjonell juridisk hjelp dersom det oppdages uventede feil eller mangler ved boligen de neste fem årene. Boligkjøperforsikring Pluss har samme dekning som boligkjøperforsikring + fullverdig advokathjelp på viktige rettsområder i privatlivet. Egenandel kr. 4 000,- påløper i tvistesaker. Les mer om begge forsikringene i vedlagte materiell eller på help.no. Det gjøres oppmerksom på at meglerforetaket mottar fra kr 2.200,- til kr 2.600,- avhengig av boligtype, i honorar for hver forsikringsavtale som formidles på Boligkjøperforsikring, samt kr 1 000,- i honorar for Boligkjøperforsikring Pluss..

Visning

Som annonsert eller etter avtale med megler på tlf 46 80 63 69.

Finn.no: Visningstekst

Sørmegleren holder trygge visninger, derfor ønsker vi å vite på forhånd om du kommer, og ber alle interessenter melde seg på via VISNINGSPÅMELDING. Det vil ikke bli avholdt visning uten påmelding. Frist for påmelding er senest kl. 12.00 på visningsdagen. Husk å laste ned salgsoppgaven digitalt før visning.

Overtagelse

Etter avtale.

Finansiering

Vi anbefaler våre kunder å ta kontakt med vår samarbeidspartner Sparebanken Sør, på tlf. 38 10 92 00, for et uforpliktende tilbud.

Budgivning

Alle bud skal inngis skriftlig til megler. Det første budet må signeres, og budgiver må i tillegg legitimeres. Benytt "Gi bud"-knappen på våre annonser for å registrere ditt bud elektronisk. Dette er en enkel og sikker løsning som lar deg legitimere deg og signere budet elektronisk ved hjelp av BankID. Når første bud er gitt vil du motta en SMS-kvittering som du kan svare på for å gi eventuelle budforhøyelser. Budforhøyelser kan også gis ved å trykke "Gi bud" i våre annonser på nytt, eller via e-post eller andre skriftlige metoder. Megler skal så snart som mulig bekrefte skriftlig overfor budgiver at bud er mottatt. Bud som ikke er skriftlig eller som har kortere akseptfrist enn til kl. 12.00 første virkedag etter siste annonserte visning vil ikke bli formidlet til selger. Et bud er bindende for budgiver når budet er kommet til selgers kunnskap. Selger står fritt til å akseptere eller forkaste ethvert bud, og er således ikke forpliktet til å akseptere det høyeste budet på eiendommen. Megler skal, i den grad det er nødvendig og mulig, informere de involverte i budrunden skriftlig om status i budgivningen. Megler er forpliktet til å legge til rette for en forsvarlig avvikling av budrunden, og for at budene skal kunne bli behandlet og videreformidlet skriftlig til alle involverte parter, må et hvert bud ha en tilstrekkelig lang akseptfrist. Selger må skriftlig akseptere budet før budaksept kan formidles til budgiver. Selger og kjøper har krav på å få utlevert kopi av budjournalen straks etter at handel er kommet i stand. Alle som har inngitt bud på eiendommen kan på forespørsel få en kopi av anonymisert budjournal etter at budrunden er avsluttet. For øvrig vises det til "Forbrukerinformasjon om budgivning", som er på baksiden av budskjemaet. Det forutsettes at hjemmel overføres til kjøper.

Lovverk

Eiendommen selges etter reglene i avhendingsloven. Eiendommen skal overleveres kjøper i tråd med det som er avtalt. Det er viktig at kjøper setter seg grundig inn i alle salgsdokumentene, herunder salgsoppgave, tilstandsrapport og selgers egenerklæring. Kjøper anses kjent med forhold som er tydelig beskrevet i salgsdokumentene. Forhold som er beskrevet i salgsdokumentene kan ikke påberopes som mangler. Dette gjelder uavhengig av om kjøper har lest dokumentene. Alle interessenter oppfordres til å undersøke eiendommen nøye, gjerne sammen med fagkyndig før bud inngis. Kjøper som velger å kjøpe usett kan ikke gjøre gjeldende som mangel noe han burde blitt kjent med ved undersøkelsen. Dersom det er behov for avklaringer, anbefaler vi at kjøper rådfører seg med eiendomsmegler eller en bygningssakyndig før det legges inn bud. Hvis eiendommen ikke er i samsvar med det kjøperen må kunne forvente ut ifra alder, type og synlig tilstand, kan det være en mangel. Det samme gjelder hvis det er holdt tilbake eller gitt uriktige opplysninger om eiendommen. Dette gjelder likevel bare dersom man kan gå ut i fra at det virket inn på avtalen at opplysningen ikke ble gitt eller at feil opplysninger ikke ble rettet i tide på en tydelig måte. En bolig som har blitt brukt i en viss tid, har vanligvis blitt utsatt for slitasje og skader kan ha oppstått. Slik bruksslitasje må kjøper regne med, og det kan avdekkes enkelte forhold etter overtakelse som nødvendiggjør utbedringer. Normal slitasje og skader som nødvendiggjør utbedring, er innenfor hva kjøper må forvente og vil ikke utgjøre en mangel.

Boligen kan ha en mangel dersom det er avvik mellom opplyst og faktisk areal, forutsatt at avviket er på 2% eller mer og minimum 1 kvm. Ved beregning av et eventuelt prisavslag eller erstatning må kjøper selv dekke tap/kostnader opptil et beløp på kr 10 000 (egenandel). Dersom kjøper ikke er forbruker selges eiendommen «som den er», og selgers ansvar er da begrenset jf. avhl. § 3-9, 1. ledd 2. pktm. Avhendingsloven § 3-3 (2) fravikes, og hvorvidt en innendørs arealsvikt karakteriseres som en mangel vurderes etter avhendingsloven § 3-8. Informasjon om kjøpers undersøkelsesplikt, herunder oppfordringen om å undersøke eiendommen nøye, gjelder også for kjøpere som ikke anses som forbrukere. Med forbrukerkjøp menes kjøp av eiendom når kjøperen er en fysisk person som ikke hovedsakelig handler som ledd i næringsvirksomhet.

Hvitvasking

I henhold til lov om hvitvasking og terrorfinansiering har megler plikt til å gjennomføre kontrolltiltak ovenfor kunder. Dette innebærer å bekrefte kunders identitet, innhente opplysninger om kundeforholdets formål og tilsiktede art, samt kontrollere midlenes opprinnelse. Kundekontroll skal gjennomføres løpende gjennom hele oppdragsperioden. Dersom megler på noe tidspunkt ikke får gjennomført tilstrekkelig kundekontroll har megler rett til å avvikle kundeforholdet. Megler er underlagt rapporteringsplikt til Økokrim ved mistanke om brudd på hvitvaskingsloven. Melding sendes Økokrim uten at partene varsles og megler kan i enkelte tilfeller ha plikt til å stanse gjennomføring av handelen. Partene i handelen har ansvar for tap den andre part påføres som følge av brudd på hvitvaskingsregelverket. Det kan ikke gjøres ansvar gjeldene overfor megler som følge av at meglerforetaket overholder sine plikter etter hvitvaskingsloven.

Megler tar ikke imot oppgjør i form av kontanter eller bankremisse.

Oppgjør

Kjøpesum med tillegg av omkostninger skal være disponibelt på meglers klientkonto innen overtagelse. Normalt innebærer dette at fullt oppgjør må være innbetalt på meglers klientkonto senest to virkedager før avtalt overtagelsesdato.
Eventuelle vilkår knyttet til innbetalingen, eksempelvis pantedokument som skal tinglyses til fordel for kjøpers bank, må være megler i hende i god tid før overtagelse kan finne sted.

Salgsoppgave og vedlegg

Oppdragsnummer

77-22-0025

Salgsoppgave og vedlegg

Salgsoppgaven med tilhørende vedlegg må gjennomgås før budgivning. Dokumentasjonen anses som kjøpers beslutningsgrunnlag.
Komplett oversikt over alle dokumenter megler har mottatt fra det offentlige/forretningsfører er tilgjengelig på Sørmeglerens hjemmeside www.sormegleren.no/77-22-0025. Dokumentene kan også fås hos megler ved forespørsel.
Det tas forbehold om endringer i offentlige avgifter/gebyrer.

Ansvarlig megler

Eiendomsmegler / Fagansvarlig Heljar Hogner, tlf. 46 80 63 69

Vederlag

Digital grunnpakke (Kr.3 990)
Energimerking av eiendom (Kr.750)
Oppgjør (Kr. 7 900)
Overtakelse av eiendom (Kr.750)
Panterett med urådighet - Statens Kartverk (Kr.585)
Provisjon (forutsatt salgssum: 2 490 000,-) (Kr.57 270)
Tilrettelegging (Kr.14 900)
Totalt kr. (Kr.86 145)

Sørmegleren AS org. nr.

944 121 331
Varenummer: 3053319