Langenes

Langenesveien 633

Prisantydning
13 750 000 kr
Omkostninger
360 220 kr
Totalpris
14 110 220 kr
Formuesverdi
1 893 331 kr
Formuesverdi sekundær
6 815 990 kr
Kommunale avgifter
14 725 kr / år
Byggeår
2007
P-rom
294 ㎡
Bruksareal
360 ㎡
Tomteareal
2 806 ㎡
Antall soverom
5
Eierform
Selveier
Eiendomstype
Enebolig

Oversikt

Om eiendommen

Meget sjelden og unik enebolig beliggende vestvendt med 40m vannlinje og anneks - Solrike uteplasser. Dobbel garasje.

Om eiendommen

Standard

Sørmegleren ved Kristian Lossius har gleden av å ønske deg velkommen til Langenesveien 633

Meget sjelden og unik enebolig beliggende vestvendt med 40m vannlinje og anneks- Solrike uteplasser. Dobbel garasje. Denne må oppleves!

Huset har følgende planløsning:

1. etg.: Romslig gang/entrè med plass til å henge av seg ytterklær. Gjestetoalett. Meget stor og lys stue med store vindusflater mot Donevannet. Stue med plass til sofagruppe/stoler. Gjennomgående peis til stue 2 som er åpen mot kjøkken. Påkostet kjøkken fra HTH med hvitevarer fra Miele. Hvitevarer som ovn, damp, tallerkenvarmer, platetopp og gassbrenner med vifte, oppvaskmaskin og dobbelt kjøleskap med vinskap, medfølger salget. Fra stuen er det utgang til platting/hage. Videre består 1. etg. av hovedsoverom med nydelig utsikt. Eget flislagt bad med dusjhjørne, vegghengt toalett og dobbelt servant samt hurricane massasjebad. Walk-in closet.  Soverom 2, soverom 3, soverom 4, flislagt bad med dusjhjørne, vegghengt toalett og servant. Vaskerom med innredning. Inngang til garasje.
2. etg.: Består av en loftstue samt 2 soverom. Det foreligger ikke tegninger av loft hos kommunen.
Underetasje: Kjellerstue med plass til sofagruppe. Utgang til platting og trapp ned til bryggeanlegg.  Soverom 5 samt soverom 6/kontor. Bad med dusjhjørne, servant og vegghengt toalett samt badstue.

Arealer med beskrivelse

Primærrom: 294 kvm, Bruksareal: 360 kvm Sekundærrom: 66 kvm.
Bra. pr. etasje.: Underetasje 82 m²  - 1. etg. 248 m²  - 2. etg.  30 m².

P-rom inkl:
U.etg.: Trapperom, TV-stue, gang, bad, badstue, soverom, soverom 2.
1.etg.: Hall, toalettrom, kjøkken, stue, soverom, bad v/soverom, soverom 2, soverom 3, soverom 4, trapperom, gang, bad v/gang, vaskerom.
2.etg.: Trapperom, stue, soverom, soverom 2.

S-rom inkl.:
U.etg.: Teknisk rom, bod, bod 2.
1.etg.: Walk-in closet, garasje.

Garasje er medtatt i samlet arealmåling for boligen, da den er en integrert del av boligen.

Tilleggsareal oppgitt i bruksareal (BRA): Anneks måler 45 m2 i bruksareal (BRA) i 1. etasje. Hems er ikke måleverdig pga. for lav takhøyde, gulvareal er 20 m2. Frittliggende bod måler 12 m2 i bruksareal (BRA).

Det foreligger godkjente og byggemeldte tegninger, men det er avvik fra disse. Avvik i 1. etasje: Bod i gang er omgjort til bad. Avvik 2. etasje: Ingen tegning for denne etasjen.

Arealer og rombenevnelser er hentet fra tilstandsrapport. Benevnelsen viser hva rommene benyttes til i dag, ikke hva de opprinnelig er godkjent som.

Byggeår og byggemåte

2007 i følge Kristiansand kommune.

Oppvarming

Hele boligen ( underetasjen og 1. etasjen) har vannbåren varme på alle rom. Dette, samt samt varmtvann (300 L) er tilkoplet et meget avansert vann/vann anlegg.

Det er boret enegihull på ca 180 m. Varmepumpe (med digital fjernstyring) og vitale deler er nye i 2022.

Dersom det er rom i boligen som ikke har vegg/fastmonterte ovner, så følger det heller ikke med ovner i disse rommene.

Diverse

Selger har inngått kjøpsavtale med Bernt Johnsen (eier av naboeiendom), hvor Bernt gis veirett samt rett til oppføring av garasje på denne eiendommen. Avtalen er ikke tinglyst. Signert kjøpsavtale med kart er vedlagt i salgsoppgave.
Mulighet for båtplass i gangavstand fra bolig (Paradisbukta).

Tilstandsrapport

Tilstandsrapport basert på innholdskrav i ny forskrift til avhendingsloven er vedlagt denne salgsoppgaven. Vi oppfordrer interessenter til å sette seg grundig inn i rapporten før budgivning. Kjøper anses å være kjent med opplysninger som fremgår av tilstandsrapporten, og vil således ikke kunne gjøre gjeldene mangler som fremgår av rapporten.  

Tilstandsrapporten er utarbeidet av Arild Grundetjern den 15.09.23, og er gyldig i 1 år etter rapportdato. Ved eldre rapporter anbefales interessenter å undersøke eiendommen grundig. Det gjøres oppmerksom på at rapporten kun omhandler boligen, eventuelle øvrige bygninger på eiendommen er ikke vurdert.

Bygningssakskyndigs konklusjon:
"Boligen er bygd i 2007 og er i bra stand, vanlig vedlikehold bør beregnes. Følgende hovedtrekk kan nevnes: Utvendig har takpapp, takrenner og beslag normal slitasje. Vinduer og dører er i bra stand og er aluminiums-kledd på yttersiden, dette er en god løsning mht. vedlikehold.
Murfasade trenger kun vanlig vedlikehold. Terrasser er i bra stand. Innvendig ble det utført hulltaking i vegger inn mot våtrom og ved utforèt trevegg i bod, ingen synlig eller målbar fukt ble oppdaget. Hovedbad ble oppgradert med ny membran på vegger og gulv i dusjhjørnet i 2022 pga. fuktproblem, nye veggfliser også ved innbygging av badekar. Fliser på 1 vegg ved bad i gangen er nye. Øvrige våtrom holder standard fra byggetid, vanlig vedlikehold bør beregnes. HTHkjøkkeninnredning er fra byggetid og er i bra stand, MIELE induksjon platetopp er montert. Gulvhøyder ble kontrollert i
5 rom, ingen store avvik ble registrert. Sikringsskap med automatsikringer. Røropplegget ligger rør i rør. Innvendig stoppekran er montert i teknisk rom. Ved og elektrisk til oppvarming. Gjennomgående peis i stue/kjøkken. FLEXIT boligventilasjon er montert, anlegget står montert på loft.
Det er borret for bergvarme, og bergvarmspumpe ble skiftet i 2022. Garasje er medtatt i samlet arealmåling for boligen. Anneks måler 45 m2 i bruksareal (BRA) i 1. etasje. Hems er ikke måleverdig pga. for lav takhøyde, gulvareal er 20 m2 Frittliggende bod måler 12 m2 i bruksareal (BRA).
Forøvrig må hele Tilstandsrapporten leses i sin helhet."

Følgende avvik har fått TG2 (avvik som kan kreve tiltak):
Utvendig > Takkonstruksjon/Loft. Hele takkonstruksjonen er gjenbygget. Det er ingen mulighet til vurdering utover alder og observasjoner
fra underliggende etg. For dårlig fall til taksluket på flatt tak, vann blir stående.
Utvendig > Balkonger, terrasser og rom under balkonger. Flisene har bom (hulrom under) eller er løse. Det bør ordnes med rekkverk ved terrasse ved en avsats av sikkerhetsgrunner.
Innvendig > Radon. Det er ikke foretatt radonmålinger, og bygget er heller ikke utført med radonsperre.
Innvendig > Pipe og ildsted. Ildfast plate mangler på gulvet under/foran ildstedet.
Innvendig > Innvendige trapper. Det mangler håndløper på vegg i trappeløpet.
Våtrom > Overflater Gulv > Bad v/soverom. Det er påvist avvik i fallforhold til sluk i forhold til krav i forskrift på byggetidspunktet.
Våtrom > Sluk, membran og tettesjikt > Bad v/soverom. Mer enn halvparten av forventet brukstid er passert på membranløsningen.
Våtrom > Sanitærutstyr og innredning > Bad v/soverom. Det er ikke påvist tilfredsstillende løsning for å synliggjøre lekkasje fra innebygget sisterne.
Våtrom > Overflater Gulv > Bad v/gang. Det er påvist avvik i fallforhold til sluk i forhold til krav i forskrift på byggetidspunktet. Det er mulighet for at det kan forekomme vannlekkasje på våtrommet hvor vann ikke vil gå til sluk.
Våtrom > Sluk, membran og tettesjikt > Bad v/gang. Mer enn halvparten av forventet brukstid er passert på membranløsningen.
Våtrom > Sanitærutstyr og innredning > Bad v/gang. Det er ikke påvist tilfredsstillende løsning for å synliggjøre lekkasje fra innebygget sisterne.
Våtrom > Overflater Gulv > Vaskerom. Det er påvist avvik i fallforhold til sluk i forhold til krav i forskrift på byggetidspunktet. Det er påvist at noen fliser har bom (hulrom under).
Våtrom > Sluk, membran og tettesjikt > Vaskerom. Mer enn halvparten av forventet brukstid er passert på membranløsningen.
Våtrom > Overflater Gulv > Bad. Det er påvist avvik i fallforhold til sluk i forhold til krav i forskrift på byggetidspunktet.
Våtrom > Sluk, membran og tettesjikt > Bad. Mer enn halvparten av forventet brukstid er passert på membranløsningen.
Våtrom > Sanitærutstyr og innredning > Bad. Det er ikke påvist tilfredsstillende løsning for å synliggjøre lekkasje fra innebygget sisterne

For de bygningsdeler som har fått tilstandsgrad 2 og 3, og hvor det er påregnelig med tiltak, har bygningssakskynding utarbeidet et estimert kostnadsintervall. Se tilstandsrapport for mer informasjon.

Sammendrag selgers egenerklæring

- Har det vært feil på bad, vaskerom eller toalettrom?
Hovedbad: 1 år siden. Lekkasje i membran pga løs hånddusjholder. Kom fukt bak dusjvegg på hovedbad.

- Er det utført arbeid på bad, vaskerom eller toalettrom?
Ble lagt ny membran og fliser på gulv og vegg i dusj. Isaksen Mur og betong AS. 2022.

- Har det lekket vann utenfra og inn, eller er det sett andre tegn til fukt?
Tak garasje: det har vært lekkasje i sveisen mellom nedeløp/takpapp i det ene hjørnet. Resulterte i fukt på osb takplate og konstruksjon mot yttervegg i bolig.

- Er det utført arbeid på tak, yttervegg, vindu eller annen fasade?
Dette ble fikset av de som utførte arbeidet. Konstruksjon ble tørket opp, og ny takpapp ble lagt. Lagt nye beslag og fuget. Andersen tak/Blikk.Jan M Ødegård. 2014.
Pga plage med maur i taket på aneks ble det oppdaget at maur hadde etablert tue i isolasjonen. For å bli kvitt problemet ble taket (Utvendig og
innvendige med isolasjon og takplater) byttet. HKS Bygg AS. 2021.

- Er det utført arbeid på det elektriske anlegget?
Ja. Fremføring av strøm til Yaccusi, Caverion, 2018.
Framføring av strøm utebod, Caverion, 2022.
Fremføring av strøm/billader til garasje, Caverion, 2023.

- Har eiendommen privat vannforsyning (ikke tilknyttet det offentlige vannettet), septik, pumpekum, brønn, avløpskvern eller liknende?
Eget privat vannforsyningsanlegg med 65m borehull og renseanlegg. Eget privat avløpsanlegg med renseanlegg med avrenning helt til sjø (felles med 2 naboer.

- Er det utført arbeid på varmeanlegg eller ventilasjonsanlegg?
Byttet helt ny vann/vann varmeskap i 2022, da det var en vital del som ble defekt. Samtidig ble det byttet trykktank i tilleg til annet ifbm dette. Try Rør, 2022.
Vital del og kretskort ble byttet i ventilasjonsanlegg, Agder Ventilasjon, 2022.

- Har det vært skadedyr i boligen eller andre bygninger på eiendommen?
Ja. det ble en tid etter at huset var nytt oppdaget mus i taket i kjeller. Bakgrunnen var at entreprenør hadde glemt å fuge V-fugen i plattendekke slik at den kom inn mellom betong og himling. Himling og isolasjon ble byttet. Fugene murt igjen, ny himling og malt på nytt. Alt ble ordnet av entreprenør som reklamasjon (Verdal og Trysnes AS).

- Har du bygd på eller gjort om kjeller, loft eller annet til boligrom?
Loftsetasjen er innredet med 2 soverom og tv-stue. Her er det avvik ihht opprinnelige tegning som ble brukt i søkeprosessene. Her har det vært en
misforståelsen/noe som har `glippet`. Dette ble nylig oppdaget. Byggfirma TPL AS, 2007.

- Har du andre opplysninger om boligen eller eiendommen utover det du har svart?
Det er litt sig i en forstøtningsmur, tro denne har stabilisert seg. Utførende firma er konkurs,, så denne bør en ta en vurdering på. Det er ingen innvirkning på bygninger.

Se selgers egenerklæringsskjema for utfyllende informasjon.

Beliggenhet

Adkomst

Se vedlagt kart på høyre side i Finn-annonsen.

Beliggenhet

Donevann, Helleviga, og Romsviga er en stor friluftspark. Mange plasser er det utplassert griller, gapahuker, toalett, oppslagstavler og tilbud til skoler og barnehager om naturskole.  Idyll ved sjøen - tilrettelagt for turer og friluftsliv - hele året for alle! Helleviga ligger ved Langenesveien (riksvei 456) ca. 8km fra E39 på Tangvall. Området har turveier og stier av ulik vanskelighetsgrad, badestrender, svaberg, fiskeplasser og brygger, og gode P-plasser. Jordlappene er velegnet for ballspill og lek. Etter hvert er også flere turveier, gapahukleir, brygger og doer, samt baderamper tilrettelagt for rullestolbrukere.
Vil du oppleve naturkreftene så er området ved Donestranda stedet når det regner og stormer fra sør.

Avstander:
- Busstopp. Langenes snuplass 2 km. 3 min. med bil.
- Kristiansand sentrum 11,8 km. 16 min med bil.
- Dagligvare. Kiwi Langenes 3,4 km. 5 min med bil. Meny Vågsbygd 5,9 km. 8 min med bil.
- Skole. Langenes skole (1-7 kl.) 4 km. 6 min med bil. Møvig skole (8-10 kl.) 7,4 km. 9 min med bil. Vågsbygd videregående skole. 8.2 km. 12 min med bil
- Barnehage. Solstrålen barnehage (1-5 år) 4 km. 6 min med bil.
- Sport. Helleviga balløkke. 1,1 km. 15 min å gå. Fresh Fitness Vågsbygd Kjos 10 min med bil.

Tomt

Areal: 2 806 kvm, Eierform: Eiet tomt
Gnr. 410 bnr. 19 måler 2456,7 m2, mens tilleggstomt på gnr. 410 bnr. 20 måler 349,8 m2.

Parkering

Parkering i dobbel garasje med 2 el ladere samt godt med parkeringsplasser på tomt.

Offentlige opplysninger

Ferdigattest

Det foreligger ferdigattest på enebolig med garasje datert 20.09.2023. At en slik attest eksisterer gir ingen garanti for at det ikke er utført arbeid på boliger som ikke er byggemeldt eller godkjent.

Det foreligger ferdigattest på brygge og uthus/redskapsbod datert 22.09.2023. At en slik attest eksisterer gir ingen garanti for at det ikke er utført arbeid på boliger som ikke er byggemeldt eller godkjent. Det fremkommer av tillatelsen at uthuset ikke må benyttes til varig opphold eller beboelse. Uthuset er i dag innredet med kjøkkeninnredning, spisestue og hems.

Det er avvik mellom godkjente tegninger/ferdigattest og dagens bebyggelse. Uteplass/betongplatting med takoverbygg er ikke søkt godkjent. Det er avvik mellom godkjente tegninger/ferdigattest og dagens planløsning. Loftsetasje er innredet og bruksendret etter at brukstillatelse er gitt. Loftsetasje fremkommer ikke av godkjente byggetegninger. Det er satt inn trapp opp til loft i bod. Uthus er innredet med kjøkkeninnredning, spisestue og hems. De ombygde rommene på loftet og i uthuset er ikke godkjent til varig opphold/beboelse. Ulovlige tiltak vil kommunen kunne forfølge og kreve omsøkt etter dagens regelverk. Risiko og eventuelle kostnader forbundet med eventuell søknad-/godkjenning påhviler kjøper.

Det er påvist avvik i forhold til rømningsvei, ref. tilstandsrapport: Kun rømningsvei via innvendig trapp fra 2.etasje.

Reguleringsplan

Eiendommen er regulert til boligformål og tilhører reguleringsplan for boliger ved Donevannet datert 16.12.2004, samt kommunedelplan for sykkel Søgne datert 07.09.2015. På generell basis gjør vi oppmerksom på at det kan foreligge fremtidige planer hos kommunen for området rundt eiendommen, som megler ikke har mottatt opplysninger om.

Eiendommen ligger innenfor 100-metersbelte mot sjø/vassdrag. Kjøper må være oppmerksom på at det hviler strenge restriksjoner på eiendommener i 100-metersbeltet. All utvikling, herunder terrengendringer, bygging m.m. er søknadspliktige tiltak som krever dispensasjon etter plan og bygningsloven.

Vei / Vann / Avløp

Privat vei. Vei til eiendommen etablert over naboeiendom (gnr. 410 bnr. 1). Det er ikke tinglyst veirett. Risiko og eventuelle kostnader forbundet med å formalisere avtale vedr. veirett og evt. tinglysning av denne påhviler kjøper. Resten av veien inn til eiendommen eies av selger selv.

Privat vann og avløp. Selger opplyser at det er 3 eiere på det private avløpsanlegget, 2 helårsboliger og 1 hytte. Serviceavtale med Ipec deles likt på alle 3, med kr. 1500,- årlig pr. enhet. Tømming gjøres 1-2 ganger i året via kommunale avgifter og har en kost på ca. 3500,- pr. gang, hvor boligene dekker 40% og hytta 20%. I tillegg deles det på strøm på ca. 1800,- pr. år som går over denne måleren. Totalt sett utgjør dette ca. kr. 4600 pr. år.

Heftelser / Rettigheter

Heftelser som følger eiendommen (gnr. 410 bnr. 419):
Dagboknr.: 9305. Tinglyst: 06.06.2005. Bestemmelse om veg. Med flere bestemmelser.
Dagboknr.: 10242. Tinglyst: 17.06.2005. Bestemmelse om veg. Eier av gnr. 10 bnr. 4 (Langenesveien 631) har rett til å opparbeide veg med tilhørende anlegg (lys el. lign.) over gnr. 10 bnr. 19 og 20. Eier av gnr. 10 bnr. 1 har rett til vederlagsfritt å benytte veg på gnr. 10 bnr. 19 som adkomst til tilgrensede eiendom gnr 10 bnr. 1 som ligger vest for Riksveg. Retten omfatter ikke rett til parkering på selve vegen. Hvis det skilles ut nye bruksnumre fra gnr. 10 bnr. 1, gjelder veiretten også for disse. Gnr. er oppgitt før kommunesammenslåing, slik at oppdaterte gnr. og bnr. blir gnr 410 bnr. 4 og 1.

Heftelser som følger eiendommen (gnr. 410 bnr. 420):
Dagboknr.: 9305. Tinglyst: 06.06.2005. Bestemmelse om veg. Med flere bestemmelser.
Dagboknr.: 10242. Tinglyst: 17.06.2005. Bestemmelse om veg.
Dagboknr.: 601257. Tinglyst: 09.06.2023. Bestemmelse om veg. Bestemmelse som gir eiere av gnr. 410 bnr. 39 og bnr. 40 har veirett over eiendommen. Kan ikke slettes uten samtykke fra Kristiansand kommune.

Fra hovedbølet som eiendommen er fradelt fra, kan det være tinglyst heftelser i form av erklæringer/avtaler som ikke fremgår av grunnboken for denne eiendommen. Eiendommen overdras fri for pengeheftelser, med unntak av eventuelle erklæringer, avtaler, servitutter og panteheftelser som fremgår av salgsoppgaven og skal følge med eiendommen ved salg. Kjøpers bank vil få prioritet etter disse.

Rettigheter som følger eiendommen:
Ingen rettigheter funnet.

Utleie

Boligen har ikke egen utleiedel, men kan fritt leies ut.

Energiattest

Selger har ikke fremlagt energiattest for eiendommen. Det må derfor tas høyde for at eiendommen har energimerke G.

Konsesjon

Eiendommen er over to mål, og det medfølger en ubebygd tomt.Egenerklæring om konsesjonsfrihet må derfor fylles ut. Kjøper må undertegne dette før megler sender til kommunen for registrering. Sørmegleren gjør oppmerksom på at kommunen må ha bekreftet at egenerklæringen er registrert i matrikkelen før skjøte kan sendes til tinglysing. Oppgjør kan ikke finne sted før dette foreligger.

Økonomi

Prisantydning og omkostninger

13 750 000,- (Prisantydning) Omkostninger 12 500,- (Boligkjøperforsikring HELP (valgfritt)) 2 800,- (Boligkjøperforsikring Pluss (valgfritt tillegg)) 585,- (Tingl.gebyr pantedokument) 585,- (Tingl.gebyr skjøte) 343 750,- (Dokumentavgift (forutsatt salgssum: 13 750 000,-)) 360 220,- (Omkostninger totalt) 14 110 220,- (Totalpris inkl. omkostninger)

Regnestykket forutsetter at det kun tinglyses en låneobligasjon og at eiendommen selges til prisantydning.

Offentlige avgifter

Kr. 14 725 pr. år
Inkluderer eiendomsskatt, feie- og tilsynsavgift, abonnementsgebyr slamtømming og tilsynsgebyr private avløpsanlegg.
Renovasjon kommer i tillegg. Beregnet årsbeløp for 2023 er kr. 4408. Gebyret faktureres i forhold til antall tømminger.

Serviceavtale med Ipec deles likt på alle 3, med kr. 1500,- årlig pr. enhet. Tømming gjøres 1-2 ganger i året via kommunale avgifter og har en kost på ca. 3500,- pr. gang, hvor boligene dekker 40% og hytta 20%. I tillegg deles det på strøm på ca. 1800,- pr. år som går over denne måleren. Totalt sett utgjør dette ca. kr. 4600 pr. år.

Eiendomsskatt

Det er eiendomsskatt på kr. 13 184,- pr. år for denne eiendommen. Beløpet er inkludert i kommunale avgifter.

Formuesverdi

Primær: Kr. 1 893 331,- for år 2021. Sekundær: Kr. 6 815 990,- for år 2021.

Nøkkelinformasjon

Adresse med betegnelse

Langenesveien 633, Gnr. 410 Bnr. 19 og Gnr. 410 Bnr. 20 i Kristiansand kommune.

Boligtype

Enebolig

Eierform

Selveier

Vilkår og betingelser

Hvitevarer, løsøre og tilbehør

Følgende hvitevarer følger boligen:  ovn, dampovn, tallerkenvarmer, kaffemaskin og dobbelt Liebherr kjøleskap med vinskap
Liste over løsøre og tilbehør må leses før budgivning. Her fremgår hvilke løsøre som skal følge eiendommen dersom dette var på eiendommen ved kjøpers besiktigelse om annet ikke er avtalt.

Boligselgerforsikring

Selger har tegnet boligselgerforsikring. Forsikringen dekker selgers ansvar etter avhendingsloven begrenset til eiendommens salgssum, oppad begrenset til 14 millioner kroner. Forsikringen dekker ikke verditap som følge av forekomst av insekter.

Boligkjøperforsikring

Vedlagt i salgsoppgaven følger informasjon om Boligkjøperforsikring og Boligkjøperforsikring Pluss fra HELP Forsikring AS. Boligkjøperforsikring er en rettshjelpsforsikring som gir trygghet og profesjonell juridisk hjelp dersom det oppdages uventede feil eller mangler ved boligen de neste fem årene. Boligkjøperforsikring Pluss har samme dekning som boligkjøperforsikring + fullverdig advokathjelp på viktige rettsområder i privatlivet. Egenandel kr. 4 000,- påløper i tvistesaker. Les mer om begge forsikringene i vedlagte materiell eller på help.no. Det gjøres oppmerksom på at meglerforetaket mottar fra kr 2.200,- til kr 2.600,- avhengig av boligtype, i honorar for hver forsikringsavtale som formidles på Boligkjøperforsikring, samt kr 1 000,- i honorar for Boligkjøperforsikring Pluss..

Visning

Som annonsert eller etter avtale med megler på tlf 90 89 59 07.

Finn.no: Visningstekst

Sørmegleren sine visninger har påmelding. Påmelding gjøres enkelt ved å benytte knappen under. Ta kontakt med megler dersom oppsatt tidspunkt ikke passer. Det vil ikke bli avholdt visning uten påmelding, frist for påmelding er senest kl. 12.00 på visningsdagen. Husk å laste ned salgsoppgaven digitalt før visning. Velkommen til en hyggelig visning!

Overtagelse

Etter avtale.

Finansiering

Vi anbefaler våre kunder å ta kontakt med vår samarbeidspartner Sparebanken Sør, på tlf. 38 10 92 00, for et uforpliktende tilbud.

Budgivning

Alle bud skal inngis skriftlig til megler. Det første budet må signeres, og budgiver må i tillegg legitimeres. Benytt "Gi bud"-knappen på våre annonser for å registrere ditt bud elektronisk. Dette er en enkel og sikker løsning som lar deg legitimere deg og signere budet elektronisk ved hjelp av BankID. Når første bud er gitt vil du motta en SMS-kvittering som du kan svare på for å gi eventuelle budforhøyelser. Budforhøyelser kan også gis ved å trykke "Gi bud" i våre annonser på nytt, eller via e-post eller andre skriftlige metoder. Megler skal så snart som mulig bekrefte skriftlig overfor budgiver at bud er mottatt. Bud som ikke er skriftlig eller som har kortere akseptfrist enn til kl. 12.00 første virkedag etter siste annonserte visning vil ikke bli formidlet til selger. Et bud er bindende for budgiver når budet er kommet til selgers kunnskap. Selger står fritt til å akseptere eller forkaste ethvert bud, og er således ikke forpliktet til å akseptere det høyeste budet på eiendommen. Megler skal, i den grad det er nødvendig og mulig, informere de involverte i budrunden skriftlig om status i budgivningen. Megler er forpliktet til å legge til rette for en forsvarlig avvikling av budrunden, og for at budene skal kunne bli behandlet og videreformidlet skriftlig til alle involverte parter, må et hvert bud ha en tilstrekkelig lang akseptfrist. Selger må skriftlig akseptere budet før budaksept kan formidles til budgiver. Selger og kjøper har krav på å få utlevert kopi av budjournalen straks etter at handel er kommet i stand. Alle som har inngitt bud på eiendommen kan på forespørsel få en kopi av anonymisert budjournal etter at budrunden er avsluttet. For øvrig vises det til "Forbrukerinformasjon om budgivning", som er på baksiden av budskjemaet. Det forutsettes at hjemmel overføres til kjøper.

Lovverk

Eiendommen selges etter reglene i avhendingsloven. Eiendommen skal overleveres kjøper i tråd med det som er avtalt. Det er viktig at kjøper setter seg grundig inn i alle salgsdokumentene, herunder salgsoppgave, tilstandsrapport og selgers egenerklæring. Kjøper anses kjent med forhold som er tydelig beskrevet i salgsdokumentene. Forhold som er beskrevet i salgsdokumentene kan ikke påberopes som mangler. Dette gjelder uavhengig av om kjøper har lest dokumentene. Alle interessenter oppfordres til å undersøke eiendommen nøye, gjerne sammen med fagkyndig før bud inngis. Kjøper som velger å kjøpe usett kan ikke gjøre gjeldende som mangel noe han burde blitt kjent med ved undersøkelsen. Dersom det er behov for avklaringer, anbefaler vi at kjøper rådfører seg med eiendomsmegler eller en bygningssakyndig før det legges inn bud. Hvis eiendommen ikke er i samsvar med det kjøperen må kunne forvente ut ifra alder, type og synlig tilstand, kan det være en mangel. Det samme gjelder hvis det er holdt tilbake eller gitt uriktige opplysninger om eiendommen. Dette gjelder likevel bare dersom man kan gå ut i fra at det virket inn på avtalen at opplysningen ikke ble gitt eller at feil opplysninger ikke ble rettet i tide på en tydelig måte. En bolig som har blitt brukt i en viss tid, har vanligvis blitt utsatt for slitasje og skader kan ha oppstått. Slik bruksslitasje må kjøper regne med, og det kan avdekkes enkelte forhold etter overtakelse som nødvendiggjør utbedringer. Normal slitasje og skader som nødvendiggjør utbedring, er innenfor hva kjøper må forvente og vil ikke utgjøre en mangel.

Boligen kan ha en mangel dersom det er avvik mellom opplyst og faktisk areal, forutsatt at avviket er på 2% eller mer og minimum 1 kvm. Ved beregning av et eventuelt prisavslag eller erstatning må kjøper selv dekke tap/kostnader opptil et beløp på kr 10 000 (egenandel). Dersom kjøper ikke er forbruker selges eiendommen «som den er», og selgers ansvar er da begrenset jf. avhl. § 3-9, 1. ledd 2. pktm. Avhendingsloven § 3-3 (2) fravikes, og hvorvidt en innendørs arealsvikt karakteriseres som en mangel vurderes etter avhendingsloven § 3-8. Informasjon om kjøpers undersøkelsesplikt, herunder oppfordringen om å undersøke eiendommen nøye, gjelder også for kjøpere som ikke anses som forbrukere. Med forbrukerkjøp menes kjøp av eiendom når kjøperen er en fysisk person som ikke hovedsakelig handler som ledd i næringsvirksomhet.

Hvitvasking

I henhold til lov om hvitvasking og terrorfinansiering har megler plikt til å gjennomføre kontrolltiltak ovenfor kunder. Dette innebærer å bekrefte kunders identitet, innhente opplysninger om reelle rettighetshavere og kundeforholdets formål og tilsiktede art. Videre skal megler kontrollere midlenes opprinnelse, samt gjennomføre kundekontroll av personer med disposisjonsrett til konto som benyttes ved transaksjoner til klientkonto.

Kundekontroll skal gjennomføres løpende gjennom hele oppdragsperioden, dersom megler på noe tidspunkt ikke får gjennomført tilstrekkelig kundekontroll har megler rett til å avvikle kundeforholdet.

Megler er underlagt rapporteringsplikt til Økokrim ved mistanke om brudd på hvitvaskingsloven. Melding sendes Økokrim uten at partene varsles og megler kan i enkelte tilfeller ha plikt til å stanse gjennomføring av handelen. Partene i handelen kan komme i ansvar for tap den andre part påføres som følge av brudd på hvitvaskingsregelverket, partenes rettigheter ved mislighold.

Oppgjør

Kjøpesum med tillegg av omkostninger skal være disponibelt på meglers klientkonto innen overtagelse. Normalt innebærer dette at fullt oppgjør må være innbetalt på meglers klientkonto senest to virkedager før avtalt overtagelsesdato.
Eventuelle vilkår knyttet til innbetalingen, eksempelvis pantedokument som skal tinglyses til fordel for kjøpers bank, må være megler i hende i god tid før overtagelse kan finne sted. Sørmegleren AS tar ikke imot innbetalinger fra utlandet, innbetaling av oppgjør skal foretas samlet fra kjøpers konto i norsk finansinstitusjon.

Megler tar ikke imot oppgjør i form av kontanter eller bankremisse.

Salgsoppgave og vedlegg

Oppdragsnummer

11-23-0366

Salgsoppgave og vedlegg

Salgsoppgaven med tilhørende vedlegg må gjennomgås før budgivning. Dokumentasjonen anses som kjøpers beslutningsgrunnlag.
Komplett oversikt over alle dokumenter megler har mottatt fra det offentlige/forretningsfører er tilgjengelig på Sørmeglerens hjemmeside www.sormegleren.no/11-23-0366. Dokumentene kan også fås hos megler ved forespørsel.
Det tas forbehold om endringer i offentlige avgifter/gebyrer.

Ansvarlig megler

Eiendomsmegler Kristian Lossius, tlf. 90 89 59 07

Vederlag

Digital grunnpakke (Kr.6 950) Oppgjør (Kr.11 900) Panterett med urådighet - Statens Kartverk (Kr.585) Provisjon (forutsatt salgssum: 13 750 000,-) (Kr.165 000) Tilrettelegging (Kr.15 500) Totalt kr. (Kr.199 935)

Sørmegleren AS org. nr.

944 121 331
Produktnr: 3074825