Froland/Langedal

Langedal 24D

Prisantydning
6 690 000 kr
Omkostninger
183 120 kr
Totalpris
6 873 120 kr
Formuesverdi
996 664 kr
Formuesverdi sekundær
3 587 991 kr
Kommunale avgifter
24 328 kr / år
Byggeår
2011
P-rom
257 ㎡
Bruksareal
357 ㎡
Tomteareal
1 596 ㎡
Antall soverom
4
Eierform
Selveier
Eiendomstype
Enebolig

Oversikt

Om eiendommen

Stor og representativ familiebolig med gjennomgående god standard. Nydelig utsikt, meget solrikt beliggende

Om eiendommen

Innhold

1 etg.: Hall, mellomgang, gjestetoalett, garderoberom, soverom, bad, stue/kjøkken, vaskerom, gang, gang/teknisk rom, boder, samt hundegård.
2 etg.: Gang, loftstue/kontor, bad, 2 soverom, stor loftsgang, samt 2 store loftsrom.
Integrert garasje

Standard

Boligen har gjennomgående god, høy standard og fremstår som godt vedlikeholdt. Store rom med praktiske løsninger. Balansert ventilasjon i boligen. (Egen ventilasjon til garasje og hundegård) Sentralstøvsuger med uttak i begge etasjer. Hyggelig sommerstue på terrassen. (Har tidligere vært montert boblekar i sommerstue) Motstrømsbasseng på terrassen.
Inneholder: 1 etg.: Hall med fliser på gulv, malte flater på vegg. Trapp opp til 2 etg. Mellomgang med fliser på gulv, malte flater på vegg.                                                                                                                       Gjestetoalett med fliser på gulv og vegg. Wc og vask. Garderoberom med fliser på gulv, malte flater på vegg. Innredning. Hovedsoverom med teppe på gulv, malte flater på vegg. Flislagt bad med wc, vask og boblekar. Stue med åpen løsning. Parkett og fliser på gulv, malte flater på vegg. Skyvedør ut til terrasse og bassengområde. Kjøkken med god standard. Integrerte hvitevarer. Oppvaskmaskin, platetopp, 2 stk. komfyrer samt dobbelt kjøleskap. Foran kjøkken er det en stor elektrisk markise. Peisovn i stuedel. Utvendig elektrisk solskjerming for alle stue vinduene. Praktisk vaskerom med fliser på gulv, malte flater på vegg. Innredning. Gang med fliser på vegg malte flater på vegg. Skyvedørsgarderobe. Gang/teknisk rom med fliser på gulv, malte flater på vegg. Trapp opp til 2 etg. Boder i bakkant av garasje hvor den ene boden er innredet med 4 hundebokser med luke til hundegård samt vaskeplass/dusj for hund.   
2 etg.: Gang med laminat på gulv, malte flater på vegg. Loftstue/kontor med laminat på gulv. malte flater på vegg. Hybelkjøkken. Dør ut til terrasse. Flislagt bad med wc, vask og dusj. 2 soverom med teppe på gulv, malte flater på vegg. Luke til loft fra det ene soverommet. Stor loftsgang med laminat på gulv, malte flater på vegg. Bod/ventilasjonsrom med laminat på gulv, malte flater på vegg. (Balansert vent. Sentralstøvsuger) 2 stk.  store loftsrom hvor det ene har trapp ned til 1 etg.
Integrert, stor garasje i boligen med god standard. Fra garasje er det adkomst til hundegård.
Stor garasje med 2 stk. elektrisk portåpnere. El. bilblader i garasje.

Arealer med beskrivelse

Primærrom: 257 kvm, Bruksareal: 357 kvm, Bruttoareal: 385 kvm Sekundærrom: 100 kvm.
Bra. pr. etasje.: 1. etg. 227 m²  - 2. etg. 130 m².
P-rom inkl: 1. etg: 2 ganger, bad, garderobe, WC, stue, kjøkken, vaskerom. 2. etg: Kontor, ganger, bad, 4 soverom.
S-rom inkl.: 1. etg: Garasje, boder. 2. etg: Vent.rom.
Garasje som er integrert i boligen er tatt med i arealmålene.

Frittstående byggverk (garasje, anneks, bod, naust) på egen eiendom samt bruksrettigheter på annenmanns eiendom.
Bruksareal 8m2.

Arealer og rombenevnelser er hentet fra tilstandsrapport. Benevnelsen viser hva rommene benyttes til i dag, ikke hva de opprinnelig er godkjent som.

Byggeår og byggemåte

2011 i følge Froland kommune.

Oppvarming

Elektrisk/ved og varmepumpe.
Egen varmepumpe til motstrømsbassenget.
Dersom det er rom i boligen som ikke har vegg/fastmonterte ovner, så følger det heller ikke med ovner i disse rommene.

Diverse

Fiber innlagt. Telenor.
Teknisk rom til basseng under terrasse.
Det er tre gatelys på vei inn mot Langedal 24 B-C-D som er koblet opp mot Langedal 24 D. Strømutgiften deles på 3. (Kun muntlig avtale)  Det er ikke montert noen egen strømmåler på dette.

Tilstandsrapport

Tilstandsrapport basert på innholdskrav i ny forskrift til avhendingsloven er vedlagt denne salgsoppgaven. Vi oppfordrer interessenter til å sette seg grundig inn i rapporten før budgivning. Kjøper anses å være kjent med opplysninger som fremgår av tilstandsrapporten, og vil således ikke kunne gjøre gjeldene mangler som fremgår av rapporten.  

Tilstandsrapporten er utarbeidet av Erik Sørensen AS den 04.08.22, og er gyldig i 1 år etter rapportdato. Ved eldre rapporter anbefales interessenter å undersøke eiendommen grundig. Det gjøres oppmerksom på at rapporten kun omhandler boligen, eventuelle øvrige bygninger på eiendommen er ikke vurdert.

Bygningssakskyndigs konklusjon: En romslig bolig med integrert garasje beliggende på en solrik og opparbeidet tomt. Den generelle tilstanden utvendig virker god på boligdelen. Det som står for tur videre utvendig er dekket med fliser ved bassenget. Innvendig må en være obs på kommentarer til gulv på våtrommene. Isolasjon i skråtak bør festes. Ved sommerstuen må en være obs på muren utvendig ikke er fuktsikret. Viser forøvrig til rapportens enkelte punkter.

Følgende avvik har fått TG2:
- Terrasser og plattinger på terreng: Platting, heller, støpte dekker (på terreng og på spikerslag) som ligger inntil boligen. Terrassedekke side vest med dekke belagt med fliser. Flere defekte fuger og enkelte fliser har lite limdekning og enkelte er løse. Anbefalt tiltak: Det er behov for en del vedlikehold.
- Bad 1. etasje: Bad 1. etasje med god standard. Gulvet er med fliser, ingen synlig tett oppkant ved dør og terskel ved dusjen. 2 sluker montert.
Høydeforskjell på gulv i fra dør til kant av kar er 7mm, burde vært 25mm. 3 stk. fliser er knekt inne i dusjen. TG er pga. knekte fliser.

For de bygningsdeler som har fått tilstandsgrad 2 og 3, og hvor det er påregnelig med tiltak, har bygningssakskynding utarbeidet et estimert kostnadsintervall. Se tilstandsrapport for mer informasjon.

Sammendrag selgers egenerklæring

Pkt. 12: Kjenner du til om det er utført kontroll av el-anlegget og/eller andre installasjoner (f.eks. oljetank, sentralfyr, ventilasjon): Ren ventilasjon har rengjort og justert boligens balanserte ventilasjonsanlegg. Den 29.06-2022.
Pkt. 13: Har du ladeanlegg/ladeboks for elbil i dag: Easee lader for Volvo XC40. Installert av Godkjent firma Andreassen og Åstveit AS.
Pkt. 16: Kjenner du til om det har vært utført arbeid på terrasse/garasje/tak/fasade: Svar: Ja, kun av faglært. Beskrivelse: Lagt ny dekke i papp over inngangsparti til Kontor juni 2022. Arbeid utført av: Smarttak AS.
Tilleggskommentar: Utvendig svømmebasseng med fliser rundt basseng alt bygd i betong. Teknisk rom i betong. Noen sprekker i noen fliser i uteområde rundt bassenget. Hage stue bygd i tre på betong platting ved basseng.
Se selgers egenerklæringsskjema for utfyllende informasjon.

Beliggenhet

Adkomst

Fra Arendal, følg RV42: Kjør over Blakstadbroa. Ta inn til venstre ved Shell stasjonen i 40 sone. Ta inn ved skilt Langedal og følg bakken opp ca 700 meter og ta inn stikkvei til høyre.
Velkommen til Langedal 24D!

Beliggenhet

Langedal 24D - Nydelig beliggenhet med panoramautsikt og sen kveldssol. Etablert og attraktivt boligområde, meget barnevennlig. Eiendommen ligger i stikkvei uten gjennomgangstrafikk. Nærhet til Osedalen, Froland kommunesentrum med flere butikker, apotek, vinmonopol, bakeri, kafeer m.m. Flotte tur- og rekreasjonsmuligheter i tillegg til et godt tilbud av fritidsaktiviteter. Nærhet til skole og barnehager. I tillegg kan det nevnes badeland med treningssenter og ball-løkke. Flotte badeplasser ved Ovelandstjenna og Osvollen familiepark. Oppkjørte skiløyper vinterstid.

Tomt

Stor tomt, pent opparbeidet med noe plen, prydbusker samt stor terrasse med motstrømsbasseng på baksiden av boligen med nydelig utsikt. Sen kveldssol. Eiendommen ligger tilbaketrekt med privat stikkvei inn uten gjennomgangstrafikk. Lettstelt hage. (Meget usjenert uteområde) Hyggelig overbygd inngangsparti. Asfaltert gårdstun med biloppstillingsplass til flere biler. Sommerstue på terrasse hvor det tidligere har vært montert boblekar. Eget teknisk rom til basseng under terrassen. Elektrisk markise på terrasse. 
Areal: 1 596 kvm, Eierform: Eiet tomt

Parkering

Parkering til flere biler på egen grunn samt i garasje.

Offentlige opplysninger

Ferdigattest

Det foreligger ferdigattest datert 06.06.2011. Ferdigattesten gjelder Nybygg bolig. At en slik attest eksisterer gir ingen garanti for at det ikke er utført arbeid på boliger som ikke er byggemeldt eller godkjent.

Reguleringsplan

Eiendommen er regulert til område for boliger, tilhører reguleringsplan kartemyr- ovelandsdalen, datert 19.10.2011. På generell basis gjør vi oppmerksom på at det kan foreligge fremtidige planer hos kommunen for området rundt eiendommen, som megler ikke har mottatt opplysninger om.

Arealplaner under arbeid: Det arbeides for tiden med rullering av kommuneplanen.

Vei / Vann / Avløp

Tilknyttet offentlig vann og avløp.
Privat stikkvei. Utgifter til brøyting og vedlikehold på vei må påregnes.

Heftelser / Rettigheter

Heftelser som følger eiendommen:

2007/624275-2/200  Bestemmelse om veg  
06.08.2007 
rettighetshaver:Knr:4214 Gnr:18 Bnr:388  
rettighetshaver:Knr:4214 Gnr:18 Bnr:403  
Bestemmelse om vannanlegg
Overført fra: 0919-18/489

Fra hovedbølet som eiendommen er fradelt fra, kan det være tinglyst heftelser i form av erklæringer/avtaler som ikke fremgår av grunnboken for denne eiendommen. Eiendommen overdras fri for pengeheftelser, med unntak av eventuelle erklæringer, avtaler, servitutter og panteheftelser som fremgår av salgsoppgaven og skal følge med eiendommen ved salg. Kjøpers bank vil få prioritet etter disse.

Rettigheter som følger eiendommen:
Ingen rettigheter funnet.

Utleie

Boligen har ikke egen utleiedel.

Energiattest

Oppvarmingskarakter Oransje - Energikarakter B

Odel

Nei

Konsesjon

Nei

Økonomi

Prisantydning og omkostninger

6 690 000,- (Prisantydning) Omkostninger 11 900,- (Boligkjøperforsikring HELP (valgfritt)) 2 800,- (Boligkjøperforsikring Pluss (valgfritt tillegg)) 585,- (Tingl.gebyr pantedokument) 585,- (Tingl.gebyr skjøte) 167 250,- (Dokumentavgift (forutsatt salgssum: 6 690 000,-)) 183 120,- (Omkostninger totalt) 6 873 120,- (Totalpris inkl. omkostninger)

Regnestykket forutsetter at det kun tinglyses en låneobligasjon og at eiendommen selges til prisantydning.

Offentlige avgifter

Kr. 24 327,69 pr. år
Vannmåler påvirker de kommunale avgiftene.

Eiendomsskatt

Det er eiendomsskatt på kr. 8.220,- pr. år for denne eiendommen. Beløpet er inkludert i kommunale avgifter.

Formuesverdi

Primær: Kr. 996 664,- for år 2020. Sekundær: Kr. 3 587 991,- for år 2020.

Nøkkelinformasjon

Adresse med betegnelse

Langedal 24D, Gnr. 18 Bnr. 488 i Froland kommune.

Boligtype

Enebolig

Eierform

Selveier

Vilkår og betingelser

Hvitevarer, løsøre og tilbehør

Følgende hvitevarer følger boligen: Oppvaskmaskin, samt to kjøleskap og stekeovner på kjøkken i 1 etg.
Liste over løsøre og tilbehør må leses før budgivning. Her fremgår hvilke løsøre som skal følge eiendommen dersom dette var på eiendommen ved kjøpers besiktigelse om annet ikke er avtalt.

Boligselgerforsikring

Selger har tegnet boligselgerforsikring i Claimslink AS. Forsikringen dekker selgers ansvar etter avhendingsloven begrenset til eiendommens salgssum, oppad begrenset til 10 millioner kroner. Forsikringen dekker ikke verditap som følge av forekomst av insekter.

Boligkjøperforsikring

Vedlagt i salgsoppgaven følger informasjon om Boligkjøperforsikring og Boligkjøperforsikring Pluss fra HELP Forsikring AS. Boligkjøperforsikring er en rettshjelpsforsikring som gir trygghet og profesjonell juridisk hjelp dersom det oppdages uventede feil eller mangler ved boligen de neste fem årene. Boligkjøperforsikring Pluss har samme dekning som boligkjøperforsikring + fullverdig advokathjelp på viktige rettsområder i privatlivet. Egenandel kr. 4 000,- påløper i tvistesaker. Les mer om begge forsikringene i vedlagte materiell eller på help.no. Det gjøres oppmerksom på at meglerforetaket mottar fra kr 2.200,- til kr 2.600,- avhengig av boligtype, i honorar for hver forsikringsavtale som formidles på Boligkjøperforsikring, samt kr 1 000,- i honorar for Boligkjøperforsikring Pluss..

Visning

Som annonsert eller etter avtale med megler på tlf 40 40 80 26.

Finn.no: Visningstekst

Sørmegleren sine visninger har påmelding. Påmelding gjøres enkelt ved å benytte knappen under. Ta kontakt med megler dersom oppsatt tidspunkt ikke passer. Det vil ikke bli avholdt visning uten påmelding, frist for påmelding er senest kl. 12.00 på visningsdagen. Husk å laste ned salgsoppgaven digitalt før visning. Velkommen til en hyggelig visning!

Overtagelse

Etter avtale.

Finansiering

Vi anbefaler våre kunder å ta kontakt med vår samarbeidspartner Sparebanken Sør, på tlf. 38 10 92 00, for et uforpliktende tilbud.

Budgivning

Alle bud skal inngis skriftlig til megler. Det første budet må signeres, og budgiver må i tillegg legitimeres. Benytt "Gi bud"-knappen på våre annonser for å registrere ditt bud elektronisk. Dette er en enkel og sikker løsning som lar deg legitimere deg og signere budet elektronisk ved hjelp av BankID. Når første bud er gitt vil du motta en SMS-kvittering som du kan svare på for å gi eventuelle budforhøyelser. Budforhøyelser kan også gis ved å trykke "Gi bud" i våre annonser på nytt, eller via e-post eller andre skriftlige metoder. Megler skal så snart som mulig bekrefte skriftlig overfor budgiver at bud er mottatt. Bud som ikke er skriftlig eller som har kortere akseptfrist enn til kl. 12.00 første virkedag etter siste annonserte visning vil ikke bli formidlet til selger. Et bud er bindende for budgiver når budet er kommet til selgers kunnskap. Selger står fritt til å akseptere eller forkaste ethvert bud, og er således ikke forpliktet til å akseptere det høyeste budet på eiendommen. Megler skal, i den grad det er nødvendig og mulig, informere de involverte i budrunden skriftlig om status i budgivningen. Megler er forpliktet til å legge til rette for en forsvarlig avvikling av budrunden, og for at budene skal kunne bli behandlet og videreformidlet skriftlig til alle involverte parter, må et hvert bud ha en tilstrekkelig lang akseptfrist. Selger må skriftlig akseptere budet før budaksept kan formidles til budgiver. Selger og kjøper har krav på å få utlevert kopi av budjournalen straks etter at handel er kommet i stand. Alle som har inngitt bud på eiendommen kan på forespørsel få en kopi av anonymisert budjournal etter at budrunden er avsluttet. For øvrig vises det til "Forbrukerinformasjon om budgivning", som er på baksiden av budskjemaet. Det forutsettes at hjemmel overføres til kjøper.

Lovverk

Eiendommen selges etter reglene i avhendingsloven. Eiendommen skal overleveres kjøper i tråd med det som er avtalt. Det er viktig at kjøper setter seg grundig inn i alle salgsdokumentene, herunder salgsoppgave, tilstandsrapport og selgers egenerklæring. Kjøper anses kjent med forhold som er tydelig beskrevet i salgsdokumentene. Forhold som er beskrevet i salgsdokumentene kan ikke påberopes som mangler. Dette gjelder uavhengig av om kjøper har lest dokumentene. Alle interessenter oppfordres til å undersøke eiendommen nøye, gjerne sammen med fagkyndig før bud inngis. Kjøper som velger å kjøpe usett kan ikke gjøre gjeldende som mangel noe han burde blitt kjent med ved undersøkelsen. Dersom det er behov for avklaringer, anbefaler vi at kjøper rådfører seg med eiendomsmegler eller en bygningssakyndig før det legges inn bud. Hvis eiendommen ikke er i samsvar med det kjøperen må kunne forvente ut ifra alder, type og synlig tilstand, kan det være en mangel. Det samme gjelder hvis det er holdt tilbake eller gitt uriktige opplysninger om eiendommen. Dette gjelder likevel bare dersom man kan gå ut i fra at det virket inn på avtalen at opplysningen ikke ble gitt eller at feil opplysninger ikke ble rettet i tide på en tydelig måte. En bolig som har blitt brukt i en viss tid, har vanligvis blitt utsatt for slitasje og skader kan ha oppstått. Slik bruksslitasje må kjøper regne med, og det kan avdekkes enkelte forhold etter overtakelse som nødvendiggjør utbedringer. Normal slitasje og skader som nødvendiggjør utbedring, er innenfor hva kjøper må forvente og vil ikke utgjøre en mangel.

Boligen kan ha en mangel dersom det er avvik mellom opplyst og faktisk areal, forutsatt at avviket er på 2% eller mer og minimum 1 kvm. Ved beregning av et eventuelt prisavslag eller erstatning må kjøper selv dekke tap/kostnader opptil et beløp på kr 10 000 (egenandel). Dersom kjøper ikke er forbruker selges eiendommen «som den er», og selgers ansvar er da begrenset jf. avhl. § 3-9, 1. ledd 2. pktm. Avhendingsloven § 3-3 (2) fravikes, og hvorvidt en innendørs arealsvikt karakteriseres som en mangel vurderes etter avhendingsloven § 3-8. Informasjon om kjøpers undersøkelsesplikt, herunder oppfordringen om å undersøke eiendommen nøye, gjelder også for kjøpere som ikke anses som forbrukere. Med forbrukerkjøp menes kjøp av eiendom når kjøperen er en fysisk person som ikke hovedsakelig handler som ledd i næringsvirksomhet.

Hvitvasking

I henhold til lov om hvitvasking og terrorfinansiering har megler plikt til å gjennomføre kontrolltiltak ovenfor kunder. Dette innebærer å bekrefte kunders identitet, innhente opplysninger om reelle rettighetshavere og kundeforholdets formål og tilsiktede art. Videre skal megler kontrollere midlenes opprinnelse, samt gjennomføre kundekontroll av personer med disposisjonsrett til konto som benyttes ved transaksjoner til klientkonto.

Kundekontroll skal gjennomføres løpende gjennom hele oppdragsperioden, dersom megler på noe tidspunkt ikke får gjennomført tilstrekkelig kundekontroll har megler rett til å avvikle kundeforholdet.

Megler er underlagt rapporteringsplikt til Økokrim ved mistanke om brudd på hvitvaskingsloven. Melding sendes Økokrim uten at partene varsles og megler kan i enkelte tilfeller ha plikt til å stanse gjennomføring av handelen. Partene i handelen kan komme i ansvar for tap den andre part påføres som følge av brudd på hvitvaskingsregelverket, partenes rettigheter ved mislighold

Oppgjør

Kjøpesum med tillegg av omkostninger skal være disponibelt på meglers klientkonto innen overtagelse. Normalt innebærer dette at fullt oppgjør må være innbetalt på meglers klientkonto senest to virkedager før avtalt overtagelsesdato.
Eventuelle vilkår knyttet til innbetalingen, eksempelvis pantedokument som skal tinglyses til fordel for kjøpers bank, må være megler i hende i god tid før overtagelse kan finne sted. Sørmegleren AS tar ikke imot innbetalinger fra utlandet, innbetaling av oppgjør skal foretas samlet fra kjøpers konto i norsk finansinstitusjon.

Megler tar ikke imot oppgjør i form av kontanter eller bankremisse.

Salgsoppgave og vedlegg

Oppdragsnummer

31-22-0256

Salgsoppgave og vedlegg

Salgsoppgaven med tilhørende vedlegg må gjennomgås før budgivning. Dokumentasjonen anses som kjøpers beslutningsgrunnlag.
Komplett oversikt over alle dokumenter megler har mottatt fra det offentlige/forretningsfører er tilgjengelig på Sørmeglerens hjemmeside www.sormegleren.no/31-22-0256. Dokumentene kan også fås hos megler ved forespørsel.
Det tas forbehold om endringer i offentlige avgifter/gebyrer.

Ansvarlig megler

Eiendomsmegler Rune Narten, tlf. 40 40 80 26

Vederlag

Annonsering Synlig (Kr.2 990) Fornyelse/oppkjøp annonse på Finn.no (Kr.2 200) Annonse 1 stk 1/2 side i Agderposten (Kr.2 500) Oppgjør (Kr.9 900) Panterett med urådighet - Statens Kartverk (Kr.585) Provisjon (forutsatt salgssum: 6 690 000,-) (Kr.86 970) Tilrettelegging (Kr.13 900) Grunnpakke markedsføring inkl. avisannonse 20.08.22 (Kr.8 900) Totalt kr. (Kr.127 945)

Sørmegleren AS org. nr.

944 121 331
Varenummer: 3061862