Bortelid

Kvitefossvegen 27B

Prisantydning
2 990 000 kr
Omkostninger
91 220 kr
Totalpris
3 081 220 kr
Formuesverdi sekundær
867 000 kr
Byggeår
2017
P-rom
114 ㎡
Bruksareal
123 ㎡
Tomteareal
477 ㎡
Antall soverom
4
Eierform
Eiet
Eiendomstype
Fritidseiendom

Oversikt

Om eiendommen

Bortelid - Stor og lekker leilighet ved alpinanlegget

Om eiendommen

Innhold

2.etg.: Gang, stue/kjøkken, bad, vaskerom/bod, 2 soverom og utvendig bod.
Loft: Stue, bad, bod og 2 soverom.


Primærrom: 114 kvm, Bruksareal: 123 kvm Sekundærrom: 9 kvm.
Bra. pr. etasje.: 2. etg.: 74 m² - Loft: 49 m².
2. etasje - P-rom inkl.: Bad, vaskerom, stue/kjøkken, soverom, soverom 2.
2. etasje - S-rom inkl.: Utv. bod.
Loft - P-rom inkl.: Soverom, soverom 2, stue, bad.
Loft - S-rom inkl.: Bod.

Arealer og rombenevnelser er hentet fra tilstandsrapport. Benevnelsen viser hva rommene benyttes til i dag, ikke hva de opprinnelig er godkjent som.

Oppvarming

Ved og elektrisk. Peisovn i stuen. Varmekabler i gulv i vaskerom og begge bad.
Dersom det er rom i boligen som ikke har vegg/fastmonterte ovner, så følger det heller ikke med ovner i disse rommene.

Beliggenhet

Adkomst

Fra Kristiansand kjør RV9 mot Evje. Ved Esso bensinstasjon på Hornnes ta av til høyre mot Bortelid i rundkjøring. Fremme på Bortelid kjør forbi Bortelid Marked og ta av venstre mot alpinanlegget. Ta deretter første vei til høyre og følg denne veien til du får leiligheten på venstre side. Fellesvisning vil bli skiltet.

Parkering

Biloppstillingsplasser utenfor leiligheten.

Beliggenhet

Meget attraktiv, barnevennlig og solrik beliggenhet ved alpinanlegget. Flott utsikt mot alpinbakken og skiløypen fra loftstue og terrasse. Oppkjørte skiløyper, lysløype, alpinanlegg og skistadion samt nydelig turterreng og matbutikk i umiddelbar nærhet. Ski in-ski out. Det kan også nevnes blant annet flotte badeplasser med sandstrand, frisbeegolf bane, minigolf, sykkelløype, bensinpumper og el-bil ladere like i nærheten. Sommerstid er det gode bade- og fiskemuligheter. Bortelid ligger ca. 600 moh. og er et av Agders mest snøsikre områder. Avstand 99 km fra Kristiansand 110 km fra Mandal, 127km. fra Arendal og 237 km. fra Stavanger.

Offentlige opplysninger

Ferdigattest

Det foreligger ferdigattest datert 10.11.2023. Ferdigattesten gjelder fritidsbustad seksjon 1, 2, 3 og 4. At en slik attest eksisterer gir ingen garanti for at det ikke er utført arbeid på boliger som ikke er byggemeldt eller godkjent.

Det foreligger samsvarserklæring fra Thorsland Elektro, datert 13.09.2017.

Vei, vann og avløp

Privat vei. Vei til eiendommen er ikke tinglyst.

Tilknyttet offentlig vann og avløp. Eiendommen har installert vannmåler.

Reguleringsplan

Eiendommen er regulert til fritidsbebyggelse-konsentrert, tilhører reguleringsplan for Kvitefossmyra, datert 17.03.2016. På generell basis gjør vi oppmerksom på at det kan foreligge fremtidige planer hos kommunen for området rundt eiendommen, som megler ikke har mottatt opplysninger om.

Adgang for utleie

Boliger i eierseksjonssameie kan som hovedregel fritt leies ut. Seksjonseier disponerer over egen seksjon med de begrensninger som følger av eierseksjonsloven § 24 og sameiets vedtekter.

Tinglyste heftelser og rettigheter

Heftelser som følger eiendommen:
Dagboknr.: 5028 - Rettighet. Tinglyst: 18.09.2002. Rettighetshaver:Åseral Idrettslag. Lnr: 6094537. Leieavtale. Leietid 40 år, med rett til forlengelse. Gjelder ca 32 da m/ca 5,3 km løypetrase. Med flere bestemmelser. Overført fra: 4224-9/486. Gjelder denne registerenheten med flere.

Dagboknr.: 1002644 - Seksjonering. Tinglyst: 01.11.2016. opprettet seksjoner: snr: 3. formål: Bolig. tillegsdel: Bygning. sameiebrøk: 1/4.

Fra hovedbølet som eiendommen er fradelt fra, kan det være tinglyst heftelser i form av erklæringer/avtaler som ikke fremgår av grunnboken for denne eiendommen. Eiendommen overdras fri for pengeheftelser, med unntak av eventuelle erklæringer, avtaler, servitutter og panteheftelser som fremgår av salgsoppgaven og skal følge med eiendommen ved salg. Kjøpers bank vil få prioritet etter disse.

Rettigheter som følger eiendommen: Ingen rettigheter funnet.

Info energiklasse

Oppvarmingskarakter Oransje - Energikarakter B

Økonomi

Omkostninger kjøper

2 990 000,- (Prisantydning)

Omkostninger
12 500,- (Boligkjøperforsikring HELP (valgfritt))
2 800,- (Boligkjøperforsikring Pluss (valgfritt tillegg))
585,- (Tingl.gebyr pantedokument)
585,- (Tingl.gebyr skjøte)
74 750,- (Dokumentavgift (forutsatt salgssum: 2 990 000,-))

91 220,- (Omkostninger totalt)

3 081 220,- (Totalpris inkl. omkostninger)

Regnestykket forutsetter at det kun tinglyses en låneobligasjon og at eiendommen selges til prisantydning.

Nøkkelinformasjon

Standard

Stor og lekker leilighet med følgende innhold. 2.etg.: Gang med garderobeplass. Praktisk vaskerom med opplegg vaskemaskin og garderobeskap. Stue med spiseplass, peisovn og utgang terrasse. Åpen kjøkkenløsning med delikat innredning fra Sørlandskjøkken i hvit utførelse. Integrert komfyr, platetopp, kjøl/frys og oppvaskmaskin. Pent bad med dusjkabinett, innredning, wc og hånklevarmer. 2 soverom hvorav et har skyvedørsgarderobe. 1 utvendig bod ved inngangspartiet. Loft: Stue med flott utsikt til alpinanlegget. Pent bad med dusjkabinett, baderomsinnredning og wc. Praktisk bod og 2 soverom.


Tilstandsrapport basert på innholdskrav i ny forskrift til avhendingsloven er vedlagt denne salgsoppgaven. Vi oppfordrer interessenter til å sette seg grundig inn i rapporten før budgivning. Kjøper anses å være kjent med opplysninger som fremgår av tilstandsrapporten, og vil således ikke kunne gjøre gjeldene mangler som fremgår av rapporten.

Tilstandsrapporten er utarbeidet av #takstmann.oppdrag¤ den #takstdato.oppdrag¤, og er gyldig i 1 år etter rapportdato. Ved eldre rapporter anbefales interessenter å undersøke eiendommen grundig. Det gjøres oppmerksom på at rapporten kun omhandler boligen, eventuelle øvrige bygninger på eiendommen er ikke vurdert.

Bygningssakskyndigs konklusjon:
Leilighet i 4 manns bolig bygget 2017. Attraktivt område like ved skiløype, alpinanlegg mm. Innholdsrik romslig leilighet i moderne farger og materialvalg. Leiligheten fremstår i normal god teknisk stand, mindre merknader kommentert. Der det gis tg2 og tg3 så er det gitt en tiltaksbeskrivelse. Dette er takstmannens vurdering, og er på ingen måte fasit på tiltak, men en vurdering utfra fornuft/økonomi, risiko for avvik mm. Kjøper må selv vurdere tiltak. Levetid bygningsdeler er en statistisk variabel, og er ikke "eksakt vitenskap". Dette innebærer at levetider kan variere betydelig ut fra vedlikehold, bruk, sammensetning, og hvor værutsatt bygningsdelen er. Utvendige forhold kan være kommentert om det er i direkte tilknytning til leiligheten. Enkelte bygningsdeler vurderes utfra en nyere byggeforskrift. Dette tilsier at ting kan være bygget riktig utfra byggeår, men at det likevel får et avvik utfra dagens forskrifter. Når man leser rapporten så er det viktig at man leser både beskrivelse, avviks beskrivelse og tiltaks beskrivelse, da får man god oversikt. Spørsmål vedrørende rapporten kan stilles i kontortid mellom 8-16 på hverdager, til tlf 454 77 777, eller e-post: post@m2takst.no. Forøvrig må hele rapporten leses og deretter bruke god tid på visning.

Følgende avvik har fått TG3 eller TG2:
Ingen avvik har fått TG3.

TG2:
Utvendig > Balkonger, terrasser og rom under balkonger:
Det er avvik: Maks spileavstand skal være 2 cm fordi avstand over dette regnes som godt egnet for klatring for barn mm.

Utvendig > Utvendige trapper:
Det er avvik: Kun håndløper en side øvre del.

Innvendig > Etasjeskille/gulv mot grunn:
Målt høydeforskjell på over 15 mm gjennom hele rommet. Tilstandsgrad 2 gis med bakgrunn i standardens krav til godkjente måleavvik. Hovedsaklig loftstue/soverom oppe.

Innvendig > Pipe og ildsted:
Ildfast plate mangler på gulvet under sotluke/feieluke på pipe. Liten avstand mellom feieluke og trepanel men kan være feieluke er OK for dette.

Innvendig > Innvendige trapper:
Det mangler håndløper på vegg i trappeløpet. Kun en side, dagens krav tilsier det skal være på begge sider.

For de bygningsdeler som har fått tilstandsgrad 2 og 3, og hvor det er påregnelig med tiltak, har bygningssakskynding utarbeidet et estimert kostnadsintervall. Se tilstandsrapport for mer informasjon.

Hvitevarer

Følgende hvitevarer følger boligen: Kjøleskap/kombiskap, komfyr/stekeovn/koketopp, oppvaskmaskin, tørketrommel. Selger har ikke hatt problemer med noen av dem, men ingen garanti fremover.

Boligselgerforsikring

Selger har ikke tegnet boligselgerforsikring.

Vedlegg salgsoppgave

Salgsoppgaven med tilhørende vedlegg må gjennomgås før budgivning. Dokumentasjonen anses som kjøpers beslutningsgrunnlag.
Komplett oversikt over alle dokumenter megler har mottatt fra det offentlige/forretningsfører er tilgjengelig på Sørmeglerens hjemmeside www.sormegleren.no/. Dokumentene kan også fås hos megler ved forespørsel.
Det tas forbehold om endringer i offentlige avgifter/gebyrer.

Servitutter

Heftelser som følger eiendommen:
Dagboknr.: 5028 - Rettighet. Tinglyst: 18.09.2002. Rettighetshaver:Åseral Idrettslag. Lnr: 6094537. Leieavtale. Leietid 40 år, med rett til forlengelse. Gjelder ca 32 da m/ca 5,3 km løypetrase. Med flere bestemmelser. Overført fra: 4224-9/486. Gjelder denne registerenheten med flere.

Dagboknr.: 1002644 - Seksjonering. Tinglyst: 01.11.2016. opprettet seksjoner: snr: 3. formål: Bolig. tillegsdel: Bygning. sameiebrøk: 1/4.

Fra hovedbølet som eiendommen er fradelt fra, kan det være tinglyst heftelser i form av erklæringer/avtaler som ikke fremgår av grunnboken for denne eiendommen. Eiendommen overdras fri for pengeheftelser, med unntak av eventuelle erklæringer, avtaler, servitutter og panteheftelser som fremgår av salgsoppgaven og skal følge med eiendommen ved salg. Kjøpers bank vil få prioritet etter disse.

Rettigheter som følger eiendommen: Ingen rettigheter funnet.

Info kommunale avgifter

Kr. 6 670 pr. år

Beløpet inkluderer abonnementsgebyr vann kr. 950,-, abonnementsgebyr avløp kr. 3 592,-, feiing kr. 443,- pr. pipeløp og målerleie kr. 457,-. Vann- og avløpsgebyr vil variere iht. forbruk med hhv. kr 21,- pr. m3 for vann og kr. 56,- pr. m3 for avløp.

Renovasjon kommer i tillegg. Renovasjonsgebyr for 2023 er kr. 3 073,-.

TV/Internett/Bredbånd

Fiber fra Altibox.

Sammendrag selgers egenerklæring

32 Har du andre opplysninger om boligen eller eiendommen utover det du har svart? Ja.
Skriv opplysningene her:
- Kondens mellom vinduslagene i vindu øvre kvadrant i loftstue.
- Oppvaskmaskin: Mulig ulyd ved første utpumping av vann etter oppstart. Fungerer som den skal.
- Kjøkkenkran byttet 2023, utført av ufaglært

Se selgers egenerklæringsskjema for utfyllende informasjon.

Vilkår og betingelser

Sentrale lover

Eiendommen selges etter reglene i avhendingsloven.

Eiendommen skal overleveres kjøper i tråd med det som er avtalt. Det er viktig at kjøper setter seg grundig inn i alle salgsdokumentene, herunder salgsoppgave, tilstandsrapport og selgers egenerklæring. Kjøper anses kjent med forhold som er tydelig beskrevet i salgsdokumentene. Forhold som er beskrevet i salgsdokumentene kan ikke påberopes som mangler. Dette gjelder uavhengig av om kjøper har lest dokumentene. Alle interessenter oppfordres til å undersøke eiendommen nøye, gjerne sammen med fagkyndig før bud inngis. Kjøper som velger å kjøpe usett kan ikke gjøre gjeldende som mangel noe han burde blitt kjent med ved undersøkelsen.

Dersom det er behov for avklaringer, anbefaler vi at kjøper rådfører seg med eiendomsmegler eller en bygningssakyndig før det legges inn bud.

Hvis eiendommen ikke er i samsvar med det kjøperen må kunne forvente ut ifra alder, type og synlig tilstand, kan det være en mangel. Det samme gjelder hvis det er holdt tilbake eller gitt uriktige opplysninger om eiendommen. Dette gjelder likevel bare dersom man kan gå ut i fra at det virket inn på avtalen at opplysningen ikke ble gitt eller at feil opplysninger ikke ble rettet i tide på en tydelig måte. En bolig som har blitt brukt i en viss tid, har vanligvis blitt utsatt for slitasje og skader kan ha oppstått. Slik bruksslitasje må kjøper regne med, og det kan avdekkes enkelte forhold etter overtakelse som nødvendiggjør utbedringer. Normal slitasje og skader som nødvendiggjør utbedring, er innenfor hva kjøper må forvente og vil ikke utgjøre en mangel.

Boligen kan ha en mangel dersom det er avvik mellom opplyst og faktisk areal, forutsatt at avviket er på 2% eller mer og minimum 1 kvm.

Ved beregning av et eventuelt prisavslag eller erstatning må kjøper selv dekke tap/kostnader opptil et beløp på kr 10 000 (egenandel).

Dersom kjøper ikke er forbruker selges eiendommen «som den er», og selgers ansvar er da begrenset jf. avhl. § 3-9, 1. ledd 2. pktm. Avhendingsloven § 3-3 (2) fravikes, og hvorvidt en innendørs arealsvikt karakteriseres som en mangel vurderes etter avhendingsloven § 3-8. Informasjon om kjøpers undersøkelsesplikt, herunder oppfordringen om å undersøke eiendommen nøye, gjelder også for kjøpere som ikke anses som forbrukere. Med forbrukerkjøp menes kjøp av eiendom når kjøperen er en fysisk person som ikke hovedsakelig handler som ledd i næringsvirksomhet.

Budgivning

Alle bud skal inngis skriftlig til megler. Det første budet må signeres, og budgiver må i tillegg legitimeres. Benytt "Gi bud"-knappen på våre annonser for å registrere ditt bud elektronisk. Dette er en enkel og sikker løsning som lar deg legitimere deg og signere budet elektronisk ved hjelp av BankID. Når første bud er gitt vil du motta en SMS-kvittering som du kan svare på for å gi eventuelle budforhøyelser. Budforhøyelser kan også gis ved å trykke "Gi bud" i våre annonser på nytt, eller via e-post eller andre skriftlige metoder. Megler skal så snart som mulig bekrefte skriftlig overfor budgiver at bud er mottatt. Bud som ikke er skriftlig eller som har kortere akseptfrist enn til kl. 12.00 første virkedag etter siste annonserte visning vil ikke bli formidlet til selger. Et bud er bindende for budgiver når budet er kommet til selgers kunnskap. Selger står fritt til å akseptere eller forkaste ethvert bud, og er således ikke forpliktet til å akseptere det høyeste budet på eiendommen. Megler skal, i den grad det er nødvendig og mulig, informere de involverte i budrunden skriftlig om status i budgivningen. Megler er forpliktet til å legge til rette for en forsvarlig avvikling av budrunden, og for at budene skal kunne bli behandlet og videreformidlet skriftlig til alle involverte parter, må et hvert bud ha en tilstrekkelig lang akseptfrist. Selger må skriftlig akseptere budet før budaksept kan formidles til budgiver. Selger og kjøper har krav på å få utlevert kopi av budjournalen straks etter at handel er kommet i stand. Alle som har inngitt bud på eiendommen kan på forespørsel få en kopi av anonymisert budjournal etter at budrunden er avsluttet. For øvrig vises det til "Forbrukerinformasjon om budgivning", som er på baksiden av budskjemaet. Det forutsettes at hjemmel overføres til kjøper.

Boligkjøperforsikring

Vedlagt i salgsoppgaven følger informasjon om Boligkjøperforsikring og Boligkjøperforsikring Pluss fra HELP Forsikring AS. Boligkjøperforsikring er en rettshjelpsforsikring som gir trygghet og profesjonell juridisk hjelp dersom det oppdages uventede feil eller mangler ved boligen de neste fem årene. Boligkjøperforsikring Pluss har samme dekning som boligkjøperforsikring + fullverdig advokathjelp på viktige rettsområder i privatlivet. Egenandel kr. 4 000,- påløper i tvistesaker. Les mer om begge forsikringene i vedlagte materiell eller på help.no. Det gjøres oppmerksom på at meglerforetaket mottar fra kr 2.200,- til kr 2.600,- avhengig av boligtype, i honorar for hver forsikringsavtale som formidles på Boligkjøperforsikring, samt kr 1 000,- i honorar for Boligkjøperforsikring Pluss..

Lov om hvitvasking

I henhold til lov om hvitvasking og terrorfinansiering har megler plikt til å gjennomføre kontrolltiltak ovenfor kunder. Dette innebærer å bekrefte kunders identitet, innhente opplysninger om reelle rettighetshavere og kundeforholdets formål og tilsiktede art. Videre skal megler kontrollere midlenes opprinnelse, samt gjennomføre kundekontroll av personer med disposisjonsrett til konto som benyttes ved transaksjoner til klientkonto.

Kundekontroll skal gjennomføres løpende gjennom hele oppdragsperioden, dersom megler på noe tidspunkt ikke får gjennomført tilstrekkelig kundekontroll har megler rett til å avvikle kundeforholdet.

Megler er underlagt rapporteringsplikt til Økokrim ved mistanke om brudd på hvitvaskingsloven. Melding sendes Økokrim uten at partene varsles og megler kan i enkelte tilfeller ha plikt til å stanse gjennomføring av handelen. Partene i handelen kan komme i ansvar for tap den andre part påføres som følge av brudd på hvitvaskingsregelverket, partenes rettigheter ved mislighold.

Betalingsbetingelser

Kjøpesum med tillegg av omkostninger skal være disponibelt på meglers klientkonto innen overtagelse. Normalt innebærer dette at fullt oppgjør må være innbetalt på meglers klientkonto senest to virkedager før avtalt overtagelsesdato.
Eventuelle vilkår knyttet til innbetalingen, eksempelvis pantedokument som skal tinglyses til fordel for kjøpers bank, må være megler i hende i god tid før overtagelse kan finne sted. Sørmegleren AS tar ikke imot innbetalinger fra utlandet, innbetaling av oppgjør skal foretas samlet fra kjøpers konto i norsk finansinstitusjon.

Megler tar ikke imot oppgjør i form av kontanter eller bankremisse.

Salgsoppgave og vedlegg

Meglers vederlag

Digital grunnpakke (Kr.2 990)
Oppgjør (Kr.11 900)
Panterett med urådighet - Statens Kartverk (Kr.585)
Provisjon (forutsatt salgssum: 2 990 000,-) (Kr.60 000)
Tilrettelegging (Kr.15 500)
Totalt kr. (Kr.90 975)
Produktnr: 586DCF18-FFCB-43F9-82F5-FE84F7C8497B