Flekkerøy

Kvitefjellveien 6

Prisantydning
3 290 000 kr
Omkostninger
94 870 kr
Andel fellesgjeld
10 000 kr
Totalpris
3 394 870 kr
Formuesverdi
793 217 kr
Formuesverdi sekundær
2 855 580 kr
Felleskostnader
5 705 kr / mnd
Felleskostnader inkl.
Les mer
Byggeår
2009
P-rom
96 ㎡
Bruksareal
96 ㎡
Tomteareal
2 443 ㎡
Etasje
1
Antall soverom
3
Eierform
Eierseksjon
Eiendomstype
Leilighet

Oversikt

Om eiendommen

Innholdsrik 4- roms selveierleilighet for deg over 50 år med stor, solrik uteplass. Trappefri adkomst. P-plass i kjeller

Om eiendommen

Standard

Velkommen til visning av Kvitefjellveien 6 - en fireroms selveierleilighet i en attraktiv beliggenhet på Flekkerøya.
Fra leiligheten er det kort vei til matbutikk og det er busstopp med hyppige avganger like ved. 

Leiligheten inneholder: Gang, stue/ kjøkken med utgang til stor terrasse, 3 soverom, vaskerom og bad.

I byggets kjeller er det tilførende garasjeplass og bod.

I leilighetens gang er det god plass til å henge fra seg yttertøy og sko, samt videre adkomst til leilighetens øvrige rom.

Videre inn i stuen møtes mann av store vindusflater. Stuen er lys og trivelig med god plass til sofagruppe med tilhørende møblement. Stuen har åpen kjøkkenløsning og det er utgang til stor, solrik terrasse. Her er det plass til flere sittegrupper og grill.

Kjøkkenet ligger praktisk til i enden av rommet og har godt med benke- og skapplass. Videre er det god plass for stor spisegruppe i overgangen mot stuen. Kjøkkenet er fra byggeår.

Leiligheten har 3 gode soverom. Hovedsoverommet har plass til stor seng med tilhørende møblement, samt garderobeløsning. Soverom II og III passer utmerket som barnerom/gjesterom/ kontor.
 
Videre er det i tilknytting til gangen ett flott flislagt baderom. Baderommet er flislagt med varmekabler i gulv. Videre er det servant med oppbevaring, vegghengt toalett og dusjhjørne.

Vegg i vegg med baderommet er det et praktisk innredet vaskerom med gode oppdateringsmuligheter.

Det medfølger parkeringsplass og bod i lukket garasjekjeller.

Arealer med beskrivelse

Primærrom: 96 kvm, Bruksareal: 96 kvm
P-rom inneholder: Gang, soverom x 3, stue/kjøkken, vaskerom, bad.     

Arealer og rombenevnelser er hentet fra tilstandsrapport. Benevnelsen viser hva rommene benyttes til i dag, ikke hva de nødvendigvis opprinnelig er godkjent som.

Byggeår og byggemåte

2009 i følge Kristiansand kommune.

Oppvarming

Dersom det er rom i boligen som ikke har vegg/fastmonterte ovner, så følger det heller ikke med ovner i disse rommene.

Diverse

Borett i sameiet er etter vedtektene forbeholdt personer som er over 50 år.

Tilstandsrapport

Tilstandsrapport basert på innholdskrav i ny forskrift til avhendingsloven er vedlagt denne salgsoppgaven. Vi oppfordrer interessenter til å sette seg grundig inn i rapporten før budgivning. Kjøper anses å være kjent med opplysninger som fremgår av tilstandsrapporten, og vil således ikke kunne gjøre gjeldene mangler som fremgår av rapporten.  

Tilstandsrapporten er utarbeidet av Arild Grundetjern den 05.05.23, og er gyldig i 1 år etter rapportdato. Ved eldre rapporter anbefales interessenter å undersøke eiendommen grundig. Det gjøres oppmerksom på at rapporten kun omhandler boligen, eventuelle øvrige bygninger på eiendommen er ikke vurdert.

Bygningssakskyndigs konklusjon:

Leiligheten er i bra stand, følgende hovedtrekk kan nevnes:
Ytterdører og vinduer er i bra stand. Det er etablert lokalfall til gulvsluket på bad og vaskerom. Hulltaking ble utført i vegg mellom bad og vaskerom, ingen synlig eller målbar fuktighet ble registrert. STRAI kjøkkeninnredning er i bra stand, induksjon platetopp er montert. Lekkasjevarsler er montert i kjøkkenbenken. Gulvhøyder ble kontrollert med laser i 3 rom, ingen nevneverdige avvik ble registrert. Sikringsskap med
automatsikringer. El. anlegget er fra byggetid, vanlig vedlikehold bør beregnes. Røropplegget ligger rør i rør, ingen synlige lekkasjer under befaringen. Innvendig stoppekran er montert i rørskapet. V. v.-bereder er fra byggetid og er på ca. 200 liter. Vannbåren gulvvarme i enkelte rom.

For de bygningsdeler som har fått tilstandsgrad 2 og 3, og hvor det er påregnelig med tiltak, har bygningssakskynding utarbeidet et estimert kostnadsintervall. Se tilstandsrapport for mer informasjon.

Sammendrag selgers egenerklæring

Pkt 3: Kjenner du til om det er/har vært tilbakeslag av avløpsvann i sluk eller lignende? Ja, Ved ett tilfelle var det dårlig drenering i rørene, og vannet rant sent ut av kummene. Dette ble ordnet ved hjelp av profesjonell spyling av rørene. Dette var et enkelttilfelle, og jeg har ikke kjennskap til at det har vært andre problemer med tilbakeslag av avløpsvann. Utgiften til spyling av rørene ble dekket av sameiet.
Pkt 5: Kjenner du til om det er/har vært problemer med drenering, fuktinnsig, øvrig fukt eller fuktmerker i underetasje/kjeller? Ja, I parkeringskjeller har det enkelte ganger ved ekstremvær kommet vann inn på betonggulvet i parkeringskjeller, da avløpet ikke klarer å ta unna. Dette er blitt ordnet ved installering av pumpe i gulvet i p-kjeller. Ved menneskelig feil (feil manuell innstilling av fjernvarme ventil), oppstod det en lekkasje for 6-7 år siden som skadet parketten i stuen. Denne ble byttet på forsikringen, og det har ikke vært antydning til fukt eller lekkasje verken før eller siden.
Pkt 6: Kjenner du til om det er/har vært utettheter i terrasse/garasje/tak/fasade? Ja, Det har vært fukt i taket på bygget pga. inntrenging av snø ved kraftig vind på vinteren. Dette har forårsaket fukt/lekkasje/kondens i taket i leilighetene i 2 etg. Det har ikke vært fukt/lekkasje i leilighetene i 1 etg. Taket på bygget er blitt utbedret med beslag og snøsperre, og har nå vært tett/fuktfri siden 2021, noe som er blitt bekreftet av takstmann og byggefirma. Så problemet har fått en permanent løsning. Alle skader pga. av fukt/kondens er blitt utbedret/fikset. Sameiet har dokumentasjon på dette.
Pkt 12: Kjenner du til om det er utført kontroll av el-anlegget og/eller andre installasjoner (f.eks. oljetank, sentralfyr, ventilasjon)? Ja, Sameiet har et felles fjernvarmesystem, som det blir gjort jevnlige kontroller og vedlikehold på. Det har ikke vært feil med fjernvarme eller elektrisk anlegg.
Pkt 13: Har du ladeanlegg/ladeboks for elbil i dag? Ja, Det er klargjort til installering av ladeboks for elbil i parkeringskjeller. Dette er blitt gjort av sameiet for alle parkeringsplassene. Ny eier må selv sette opp selve ladeboksen.
Pkt 23: Kjenner du til om det foreligger skaderapporter/ tilstandsvurderinger eller utførte målinger? Ja, I forbindelse med fuktproblemene i yttertak på bygget, er det jo laget diverse rapporter fra blant annet Sveco m.fl. Regner med at forretningsfører sitte på det som måtte være av rapporter og målinger i forbindelse med dette problemet. Taket er som sagt blitt friskmeldt av takstmann og Flekkerøy bygg, etter kontroll og testing for fukt.


Se selgers egenerklæringsskjema for utfyllende informasjon.

Beliggenhet

Adkomst

Boligen er merket med TIL SALGS-plakat fra Sørmegleren og det vil være skiltet ved fellesvisning.

Beliggenhet

Leiligheten har en ypperlig beliggenhet midt på Flekkerøy. Flekkerøy er en idyllisk øy, ute i havgapet med kort kjørevei til Kristiansand sentrum. Flekkerøy er kjent for gode oppvekstsvilkår med korte avstander til barnehage, skole og et rikt utvalg av fritidstilbud.

Like ved Lindebøskauen Ungdomsskole finner du Flekkerøyhallen. Her har hjemmelaget Fløy sin fotballbane,samt den nye rulleskiløypen hvor du kan gå "1 nautisk mil". I Flekkerøyhallen vil du finne aktiviteter som fotball, håndball, ballsport, sirkeltreninger mm. Hallen er en flerbrukshall som også benyttes ved større arrangementer om 17. mai mm.

Sommerstid er Flekkerøya et yndet sted, både for de som bor her, men også for turister. Det finnes dermed flere badeplasser og svaberg i umiddelbar nærhet. Sildeneset, Skylleviga, Kvennesviga, eller badestranden på Lindhammeren ligger i kort avstand, forøvrig er også Krageviga er i sykkelavstand. i Krageviga finner du sandstrand, brygge og gressplen. Paulens Geiderøy anbefales for gåtur og bading sommerstid. Skylleviga er også populært for barnefamilier sommerstid, hvor du finner en langgrunt strand. Du finner også flere turstier på Flekkerøya for både gå- og treningsturer.

Dagligvarebutikk (Kiwi), som har post i butikk finner du like ved leiligheten.  Flekkerøy Kirke, og bedehuset ligger også like ved.  Forøvrig finnes det flere frisørsalonger, samt fotpleie- og hudpleiesalong. På Geiterøya finnes det cafe og kunstutstilling.

Kjøretid til Kristiansand sentrum er estimert til å være cirka 15 minutter i bil.

Tomt

Areal: 2 443 kvm, Eierform: Eiet tomt

Parkering

Det medfølger parkeringsplass i garasjekjeller. Gjesteplasser like ved leiligheten.

Offentlige opplysninger

Ferdigattest

Det foreligger ferdigattest datert 10.05.2010. Ferdigattesten gjelder blokk/bygård, terrassehus. At en slik attest eksisterer gir ingen garanti for at det ikke er utført arbeid på boliger som ikke er byggemeldt eller godkjent.

Reguleringsplan

Eiendommen er regulert til bolig, tilhører reguleringsplan nr 1001 - gnr. 1, bnr. 5, m.fl. Fløekkerøy, datert 25.04.2007. På generell basis gjør vi oppmerksom på at det kan foreligge fremtidige planer hos kommunen for området rundt eiendommen, som megler ikke har mottatt opplysninger om.

Vei / Vann / Avløp

Tilknyttet offentlig vei og vann. Eiendommen har septiktank/ slamavskiller. Det gjøres oppmerksom på at Kristiansand kommune har rett til å gi pålegg om kortslutning av septiktank og kreve til tilkobling til offentlig avløp.

Heftelser / Rettigheter

Heftelser som følger eiendommen:
Ingen heftelser følger.

Fra hovedbølet som eiendommen er fradelt fra, kan det være tinglyst heftelser i form av erklæringer/avtaler som ikke fremgår av grunnboken for denne eiendommen. Eiendommen overdras fri for pengeheftelser, med unntak av eventuelle erklæringer, avtaler, servitutter og panteheftelser som fremgår av salgsoppgaven og skal følge med eiendommen ved salg. Kjøpers bank vil få prioritet etter disse.

Rettigheter som følger eiendommen:
Ingen rettigheter funnet.

Utleie

Boliger i eierseksjonssameie kan som hovedregel fritt leies ut. Seksjonseier disponerer over egen seksjon med de begrensninger som følger av eierseksjonsloven § 24 og sameiets vedtekter.

Energiattest

Oppvarmingskarakter Grønn - Energikarakter E
Selger har ikke fremlagt energiattest for eiendommen. Det må derfor tas høyde for at eiendommen har energimerke G.

Odel

Nei

Konsesjon

Nei

Om sameiet

Regnskap og vedtekter

Vedtekter, regnskap, budsjett, husordensregler, årsberetning og protokoll fra siste generalforsamling må leses før budgivning.

Forretningsfører

DKS AS

Økonomi

Prisantydning og omkostninger

3 290 000,- (Prisantydning) 10 000,- (Andel av fellesgjeld) 3 300 000,- (Pris inkl. fellesgjeld) Omkostninger 82 500,- (Dokumentavgift (forutsatt salgssum inkl f.gjeld: 3 300 000,-)) 8 400,- (Boligkjøperforsikring HELP (valgfritt)) 2 800,- (Boligkjøperforsikring Pluss (valgfritt tillegg)) 585,- (Tingl.gebyr pantedokument) 585,- (Tingl.gebyr skjøte) 94 870,- (Omkostninger totalt) 3 394 870,- (Totalpris inkl. omkostninger)

Regnestykket forutsetter at det kun tinglyses en låneobligasjon og at eiendommen selges til prisantydning.

Eiendomsskatt

Det er eiendomsskatt på kr. 4.649,- pr. år for denne eiendommen.

Felleskostnader

Kr. 5 705,- pr.mnd.

Felleskostnader inkluderer

Driftskostnader (kr 4176,-), kommunale avgifter, forsikring, felles strøm, drift/vedlikehold av heis, fellesanlegg, forretningsførsel. Forskudd fjernvarme (kr 1000,-), TV/Internett (kr 529,-)

Andel fellesgjeld / Fellesformue

Andel fellesgjeld kr. 10 000

Formuesverdi

Primær: Kr. 793 217,- for år 2021. Sekundær: Kr. 2 855 580,- for år 2021.

Nøkkelinformasjon

Adresse med betegnelse

Kvitefjellveien 6, Gnr. 1 Bnr. 771 Snr. 16 i Kristiansand kommune. Sameiebrøk: 96/1668

Boligtype

Leilighet

Eierform

Eierseksjon

Vilkår og betingelser

Hvitevarer, løsøre og tilbehør

Følgende hvitevarer følger boligen:
Kjøleskap/kombiskap, komfyr/stekeovn/koketopp og oppvaskmaskin.
Liste over løsøre og tilbehør må leses før budgivning. Her fremgår hvilke løsøre som skal følge eiendommen dersom dette var på eiendommen ved kjøpers besiktigelse om annet ikke er avtalt.

Boligselgerforsikring

Selger har tegnet boligselgerforsikring i Claimslink AS. Forsikringen dekker selgers ansvar etter avhendingsloven begrenset til eiendommens salgssum, oppad begrenset til 10 millioner kroner. Forsikringen dekker ikke verditap som følge av forekomst av insekter.

Boligkjøperforsikring

Vedlagt i salgsoppgaven følger informasjon om Boligkjøperforsikring og Boligkjøperforsikring Pluss fra HELP Forsikring AS. Boligkjøperforsikring er en rettshjelpsforsikring som gir trygghet og profesjonell juridisk hjelp dersom det oppdages uventede feil eller mangler ved boligen de neste fem årene. Boligkjøperforsikring Pluss har samme dekning som boligkjøperforsikring + fullverdig advokathjelp på viktige rettsområder i privatlivet. Egenandel kr. 4 000,- påløper i tvistesaker. Les mer om begge forsikringene i vedlagte materiell eller på help.no. Det gjøres oppmerksom på at meglerforetaket mottar fra kr 2.200,- til kr 2.600,- avhengig av boligtype, i honorar for hver forsikringsavtale som formidles på Boligkjøperforsikring, samt kr 1 000,- i honorar for Boligkjøperforsikring Pluss..

Visning

Som annonsert eller etter avtale med megler på tlf 46 47 31 35.

Finn.no: Visningstekst

Sørmegleren sine visninger har påmelding. Påmelding gjøres enkelt ved å benytte knappen under. Ta kontakt med megler dersom oppsatt tidspunkt ikke passer. Det vil ikke bli avholdt visning uten påmelding, frist for påmelding er senest kl. 12.00 på visningsdagen. Husk å laste ned salgsoppgaven digitalt før visning. Velkommen til en hyggelig visning!

Overtagelse

Etter avtale.

Finansiering

Vi anbefaler våre kunder å ta kontakt med vår samarbeidspartner Sparebanken Sør, på tlf. 38 10 92 00, for et uforpliktende tilbud.

Budgivning

Alle bud skal inngis skriftlig til megler. Det første budet må signeres, og budgiver må i tillegg legitimeres. Benytt "Gi bud"-knappen på våre annonser for å registrere ditt bud elektronisk. Dette er en enkel og sikker løsning som lar deg legitimere deg og signere budet elektronisk ved hjelp av BankID. Når første bud er gitt vil du motta en SMS-kvittering som du kan svare på for å gi eventuelle budforhøyelser. Budforhøyelser kan også gis ved å trykke "Gi bud" i våre annonser på nytt, eller via e-post eller andre skriftlige metoder. Megler skal så snart som mulig bekrefte skriftlig overfor budgiver at bud er mottatt. Bud som ikke er skriftlig eller som har kortere akseptfrist enn til kl. 12.00 første virkedag etter siste annonserte visning vil ikke bli formidlet til selger. Et bud er bindende for budgiver når budet er kommet til selgers kunnskap. Selger står fritt til å akseptere eller forkaste ethvert bud, og er således ikke forpliktet til å akseptere det høyeste budet på eiendommen. Megler skal, i den grad det er nødvendig og mulig, informere de involverte i budrunden skriftlig om status i budgivningen. Megler er forpliktet til å legge til rette for en forsvarlig avvikling av budrunden, og for at budene skal kunne bli behandlet og videreformidlet skriftlig til alle involverte parter, må et hvert bud ha en tilstrekkelig lang akseptfrist. Selger må skriftlig akseptere budet før budaksept kan formidles til budgiver. Selger og kjøper har krav på å få utlevert kopi av budjournalen straks etter at handel er kommet i stand. Alle som har inngitt bud på eiendommen kan på forespørsel få en kopi av anonymisert budjournal etter at budrunden er avsluttet. For øvrig vises det til "Forbrukerinformasjon om budgivning", som er på baksiden av budskjemaet. Det forutsettes at hjemmel overføres til kjøper.

Lovverk

Eiendommen selges etter reglene i avhendingsloven. Eiendommen skal overleveres kjøper i tråd med det som er avtalt. Det er viktig at kjøper setter seg grundig inn i alle salgsdokumentene, herunder salgsoppgave, tilstandsrapport og selgers egenerklæring. Kjøper anses kjent med forhold som er tydelig beskrevet i salgsdokumentene. Forhold som er beskrevet i salgsdokumentene kan ikke påberopes som mangler. Dette gjelder uavhengig av om kjøper har lest dokumentene. Alle interessenter oppfordres til å undersøke eiendommen nøye, gjerne sammen med fagkyndig før bud inngis. Kjøper som velger å kjøpe usett kan ikke gjøre gjeldende som mangel noe han burde blitt kjent med ved undersøkelsen. Dersom det er behov for avklaringer, anbefaler vi at kjøper rådfører seg med eiendomsmegler eller en bygningssakyndig før det legges inn bud. Hvis eiendommen ikke er i samsvar med det kjøperen må kunne forvente ut ifra alder, type og synlig tilstand, kan det være en mangel. Det samme gjelder hvis det er holdt tilbake eller gitt uriktige opplysninger om eiendommen. Dette gjelder likevel bare dersom man kan gå ut i fra at det virket inn på avtalen at opplysningen ikke ble gitt eller at feil opplysninger ikke ble rettet i tide på en tydelig måte. En bolig som har blitt brukt i en viss tid, har vanligvis blitt utsatt for slitasje og skader kan ha oppstått. Slik bruksslitasje må kjøper regne med, og det kan avdekkes enkelte forhold etter overtakelse som nødvendiggjør utbedringer. Normal slitasje og skader som nødvendiggjør utbedring, er innenfor hva kjøper må forvente og vil ikke utgjøre en mangel.

Boligen kan ha en mangel dersom det er avvik mellom opplyst og faktisk areal, forutsatt at avviket er på 2% eller mer og minimum 1 kvm. Ved beregning av et eventuelt prisavslag eller erstatning må kjøper selv dekke tap/kostnader opptil et beløp på kr 10 000 (egenandel). Dersom kjøper ikke er forbruker selges eiendommen «som den er», og selgers ansvar er da begrenset jf. avhl. § 3-9, 1. ledd 2. pktm. Avhendingsloven § 3-3 (2) fravikes, og hvorvidt en innendørs arealsvikt karakteriseres som en mangel vurderes etter avhendingsloven § 3-8. Informasjon om kjøpers undersøkelsesplikt, herunder oppfordringen om å undersøke eiendommen nøye, gjelder også for kjøpere som ikke anses som forbrukere. Med forbrukerkjøp menes kjøp av eiendom når kjøperen er en fysisk person som ikke hovedsakelig handler som ledd i næringsvirksomhet.

Hvitvasking

I henhold til lov om hvitvasking og terrorfinansiering har megler plikt til å gjennomføre kontrolltiltak ovenfor kunder. Dette innebærer å bekrefte kunders identitet, innhente opplysninger om reelle rettighetshavere og kundeforholdets formål og tilsiktede art. Videre skal megler kontrollere midlenes opprinnelse, samt gjennomføre kundekontroll av personer med disposisjonsrett til konto som benyttes ved transaksjoner til klientkonto.

Kundekontroll skal gjennomføres løpende gjennom hele oppdragsperioden, dersom megler på noe tidspunkt ikke får gjennomført tilstrekkelig kundekontroll har megler rett til å avvikle kundeforholdet.

Megler er underlagt rapporteringsplikt til Økokrim ved mistanke om brudd på hvitvaskingsloven. Melding sendes Økokrim uten at partene varsles og megler kan i enkelte tilfeller ha plikt til å stanse gjennomføring av handelen. Partene i handelen kan komme i ansvar for tap den andre part påføres som følge av brudd på hvitvaskingsregelverket, partenes rettigheter ved mislighold

Oppgjør

Kjøpesum med tillegg av omkostninger skal være disponibelt på meglers klientkonto innen overtagelse. Normalt innebærer dette at fullt oppgjør må være innbetalt på meglers klientkonto senest to virkedager før avtalt overtagelsesdato.
Eventuelle vilkår knyttet til innbetalingen, eksempelvis pantedokument som skal tinglyses til fordel for kjøpers bank, må være megler i hende i god tid før overtagelse kan finne sted. Sørmegleren AS tar ikke imot innbetalinger fra utlandet, innbetaling av oppgjør skal foretas samlet fra kjøpers konto i norsk finansinstitusjon.

Megler tar ikke imot oppgjør i form av kontanter eller bankremisse.

Salgsoppgave og vedlegg

Oppdragsnummer

11-23-0151

Salgsoppgave og vedlegg

Salgsoppgaven med tilhørende vedlegg må gjennomgås før budgivning. Dokumentasjonen anses som kjøpers beslutningsgrunnlag.
Komplett oversikt over alle dokumenter megler har mottatt fra det offentlige/forretningsfører er tilgjengelig på Sørmeglerens hjemmeside www.sormegleren.no/11-23-0151. Dokumentene kan også fås hos megler ved forespørsel.
Det tas forbehold om endringer i offentlige avgifter/gebyrer.

Ansvarlig megler

Eiendomsmegler Johan Elieson, tlf. 46 47 31 35

Vederlag

Eierskiftegebyr trekkes i oppgjør - SELGER (Kr.6 215)
Digital grunnpakke (Kr.6 850)
Oppgjør (Kr.10 900)
Panterett med urådighet - Statens Kartverk (Kr.585)
Provisjon (forutsatt salgssum inkl f.gjeld: 3 210 000,-)
(Kr.55 000)
Tilrettelegging (Kr.15 500)
Totalt kr. (Kr.95 050)

Sørmegleren AS org. nr.

944 121 331
Varenummer: 3070292