Kvisletoppen / Brokke

Kvisleåsen 2

Prisantydning
5 690 000 kr
Omkostninger
158 720 kr
Totalpris
5 848 720 kr
Formuesverdi sekundær
392 000 kr
Byggeår
2023
P-rom
172 ㎡
Bruksareal
172 ㎡
Tomteareal
1 261 ㎡
Antall soverom
5
Eierform
Eiet
Eiendomstype
Fritidseiendom

Oversikt

Om eiendommen

Unikt hyttetun med stilsikker stor hytte og lekkert innredet gjestehus. Garasje. Bud ønskes! Visning fortløpende.

Om eiendommen

Innhold

Hytta går over 2 plan og inneholder:
1. etasje: Gang, garderoberom med egen inngang, stort spisekjøkken m/ bod, stue m/ vedovn og utgang stor platting og tomt, TV-stue (med hems over), soveromsgang, 2 bad/wc, vaskerom, master bedroom, kott under trapp.
2. etasje: Loftstue, 4 soverom, toalett.

I tillegg følger:
Innredet anneks inneholder stue m/ åpen kjøkkenløsning, dusjbad/wc, soverom.
Garasje med innredet rom/bod innenfor og egen bod mellom hytte og garasje.


Primærrom: 172 kvm, Bruksareal: 172 kvm (fritidsbolig + anneks).
Fritidsbolig:
Bra. pr. etasje.: 1. etg. 109 m² - Loft: 41 m².
1. etasje - P-rom inkl.: Entrè, stue/kjøkken, stue, bad v/inngang, vaskerom, bad v/soverom, soverom, garderobe, gang.
Loft - P-rom inkl.: Soverom, soverom 2, soverom 3, stue, toalettrom.

Anneks:
Bra: 22 m² - P-rom: 22 m².
P-rom inkl.: Stue/kjøkken, soverom, bad.

Garasje og utvendig bod:
Bra: 29 m² - S-rom: 29 m²
S-rom inkl.: Garasje, bod (innerste del i garasje), utvendig bod.

Arealer og rombenevnelser er hentet fra tilstandsrapport. Benevnelsen viser hva rommene benyttes til i dag, ikke hva de opprinnelig er godkjent som.

Utvendig bod og garasje regnes som tilleggsbygning da de kun har utvendig inngang og ingen tekniske installasjoner som tilknyttes til hovedbygning, selv om denne delen er bygd sammen med fritidsboligen. Loft har arealer som ikke er måleverdige på grunn av for lav høyde. Dette gjelder WC-rom og deler av rom med skråtak.

Det er avvik mellom godkjente tegninger og dagens planløsning. Det er satt inn ekstra vindu på fasade øst (i stue mot gårdsplass) og inngangspartiet er flyttet mer mot høyre enn på opprinnelige tegninger. Terrasse rundt boligen er ikke på tegninger og er trolig ikke byggesøkt kommunen. Ulovlige tiltak vil kommunen kunne forfølge og kreve omsøkt etter dagens regelverk. Risiko og eventuelle kostnader forbudet med eventuell søknad-/godkjenning påhviler kjøper.

Oppvarming

Elektrisk. Varmekabler i gangen, kjøkken, garderobe og begge bad nede. Vedovn i stue. Dersom det er rom i boligen som ikke har vegg/fastmonterte ovner, så følger det heller ikke med ovner i disse rommene.

Beliggenhet

Adkomst

Se kartbeskrivelse på finn.no.

Parkering

Garasje med innredet rom/bod innenfor.
Rikelig med biloppstillingsplasser på tomten.

Beliggenhet

Hytta ligger flott til på Kvisletoppen, opp bakken fra alpinanlegget på Brokke.

Fra hytta er det fin utsikt mot det idylliske Furåstjønn og fjellene rundt. Det er kort vei til alpinanlegget (ski in ski out) og oppkjørte langrennsløyper.

Her kan du spenne på deg skiene med det samme og gå rett inn i langrennsporet som fører deg milevis innover fjellheimen eller om du bare ønsker en liten runde rundt Stavtjørn før middag. Mulighetene er mange!

Brokke byr på fantastisk turterreng sommer som vinter. Alpinanlegget har stolheis. Lysløype med start ved Brokkestøylen, en koselig kafé som vanligvis har åpent hver første helg i måneden og dessuten i ferier.

Utenom skisesongen byr Brokke på nydelig turområde med både merkede turløyper og mulighet for vandring i urørt natur. Flotte fiskevann i området.

Ny rulleskiløype og pumptrack ble åpnet høsten 2022. Ballbinge og frisbeegolfløype.

Brokke er virkelig en flott helårsdestinasjon!

Hjemmesiden kan anbefales: www.brokke.com.

Offentlige opplysninger

Ferdigattest

Det foreligger ferdigattest datert 16.02.2023. Ferdigattesten gjelder fritidsbolig, anneks og garasje. At en slik attest eksisterer gir ingen garanti for at det ikke er utført arbeid på boliger som ikke er byggemeldt eller godkjent.

Det foreligger melding om frittliggende bygning eller tilbygg som er unntatt søknadsplikt, datert 28.08.2023. Gjelder utvendig bod.

Vei, vann og avløp

Tilkoblet privat vann og avløpsanlegg som blir driftet av Brokke Vatn og Avlaup AS. v/Nomeland Maskin AS.

Privat vei inn til hyttene. Vei til eiendommen er etablert over naboeiendommene gnr. 68 bnr. 366, gnr. 68 bnr. 2 og gnr. 68 bnr. 400.
Det er tinglyst veirett over gnr. 68 bnr. 2 og bnr. 400. Gnr. 68 bnr. 366 og senere fradelte parseller fra denne har veirett over gnr. 68 bnr. 2 og bnr. 400 mot å betale årlig avgift for sommer- vintervedlikehold til Kvislelivegen AS.
Veirett over gnr. 68 bnr. 366 er ikke tinglyst.

Reguleringsplan

Eiendommen er regulert til fritidsbebyggelse, tilhører bebyeggelsesplan for Kvisletoppen F16, datert 26.05.2010. På generell basis gjør vi oppmerksom på at det kan foreligge fremtidige planer hos kommunen for området rundt eiendommen, som megler ikke har mottatt opplysninger om.

Eiendommen grenser til friområde. Det kan derfor hvile begrensninger i forhold til utvikling av eiendommen, herunder bygging m.m.

Adgang for utleie

Boligen har ikke egen utleiedel.

Tinglyste heftelser og rettigheter

Heftelser som følger eiendommen:
Dagboknr.: 1710128-3/200 - Bestemmelse om vann/kloakk. Tinglyst: 19.12.2018.
Rettighetshaver: BROKKE VATN OG AVLAUPSVERK AS. Org.nr: 984099118. Bestemmelse om årlig avgift. Overført fra: 4221-68/366. Gjelder denne registerenheten med flere.

Dagboknr.: 1710128-4/200 - Pliktig skiløypeavgift. Tinglyst: 19.12.2018.
Rettighetshaver: KVISLELIVEGEN DA. Org.nr: 997234480. Overført fra: 4221-68/366. Gjelder denne registerenheten med flere.

Dagboknr.: 1710128-5/200 - Bestemmelse om medlemskap i velforening/huseierforning. Tinglyst: 19.12.2018.
Overført fra: 4221-68/366. Gjelder denne registerenheten med flere.

Dagboknr.: 1734372 - Bestemmelse om veg. Tinglyst: 27.12.2018.
rettighetshaver:Knr:4221 Gnr:68 Bnr:456. rettighetshaver:Knr:4221 Gnr:68 Bnr:457. Overført fra: 4221-68/366. Gjelder denne registerenheten med flere.

Fra hovedbølet som eiendommen er fradelt fra, kan det være tinglyst heftelser i form av erklæringer/avtaler som ikke fremgår av grunnboken for denne eiendommen. Eiendommen overdras fri for pengeheftelser, med unntak av eventuelle erklæringer, avtaler, servitutter og panteheftelser som fremgår av salgsoppgaven og skal følge med eiendommen ved salg. Kjøpers bank vil få prioritet etter disse.

Rettigheter som følger eiendommen:
Ingen rettigheter funnet.

Info energiklasse

Oppvarmingskarakter Oransje - Energikarakter C

Økonomi

Omkostninger kjøper

5 690 000,- (Prisantydning)

Omkostninger
142 250,- (Dokumentavgift (forutsatt salgssum: 5 690 000,-))
12 500,- (Boligkjøperforsikring HELP (valgfritt))
2 800,- (Boligkjøperforsikring Pluss (valgfritt tillegg))
585,- (Tingl.gebyr pantedokument)
585,- (Tingl.gebyr skjøte)

158 720,- (Omkostninger totalt)

5 848 720,- (Totalpris inkl. omkostninger)

Regnestykket forutsetter at det kun tinglyses en låneobligasjon og at eiendommen selges til prisantydning.

Nøkkelinformasjon

Standard

Dette er en stor flott nyoppført fritidseiendom bestående av romslig hytte samt innredet anneks og garasje med isolert bod innenfor. Bod også ved inngangspartiet.

Glimrende solrik beliggenhet i nytt hytteområde på Brokke. Kort vei til alpinbakken og oppkjørte skiløyper. Flott turterreng året rundt. Beliggenhet rett ved lite tjern og med nydelig utsikt til dette og fjellene rundt.

Hytta går over 2 plan og inneholder:
1. etasje: Gang, garderoberom med egen inngang, stort spisekjøkken m/ bod, stue m/ vedovn og utgang stor platting og tomt, TV-stue (bygges hems over), soveromsgang, 2 bad/wc, vaskerom, master bedroom, kott under trapp.
2. etasje: Loftstue, 4 soverom, toalett.

Innredet anneks inneholder stue m/ åpen kjøkkenløsning, dusjbad/wc, soverom.

Garasje med innredet rom/bod innenfor og egen bod mellom hytte og garasje.

Hytta er vesentlig oppgradert utover vanlig standard med mange gjennomtenkte løsninger. Spesialbygget kjøkken med fronter fra Bico, skaprammer fra Ikea og benkeplate fra Norema. Integrertre hvitevarer: oppvaskmaskin, kjøl/frys, stekeovn og koketopp. To velutstyrte bad og ekstra toalett oppe, flotte gulv, moderne panelte vegger etc. Lyslister og malte tak m/ downlights.


Tilstandsrapport basert på innholdskrav i ny forskrift til avhendingsloven er vedlagt denne salgsoppgaven. Vi oppfordrer interessenter til å sette seg grundig inn i rapporten før budgivning. Kjøper anses å være kjent med opplysninger som fremgår av tilstandsrapporten, og vil således ikke kunne gjøre gjeldene mangler som fremgår av rapporten.

Tilstandsrapporten er utarbeidet av Lossius Takst AS den 12.06.23, og er gyldig i 1 år etter rapportdato. Ved eldre rapporter anbefales interessenter å undersøke eiendommen grundig. Det gjøres oppmerksom på at rapporten kun omhandler boligen, eventuelle øvrige bygninger på eiendommen er ikke vurdert.

Bygningssakskyndigs konklusjon:
Fritidsboligen er oppført i henhold til dagens byggeskikk, har god standard og fremstår nærmest som ny. Det ble ikke registrert større tilstandssvekkelser, men enkelte avvik opp mot NS 3600 må kunne påregnes. Dagens eier har selv stått for det meste av arbeider som er utført utenom el-arbeid, rørleggerarbeid, taktekking gravearbeid på tomt. Fritidsboligen og anneks er bygd i perioden 2021 - 2023 har lite, eller ingen slitasje. Oppsummering av avvik vises fra side 6 i rapporten.

Følgende avvik har fått TG3 eller TG2:
TG3:
Spesialrom > Overflater og konstruksjon > Toalettrom:
Det er avvik: Toalettrom har ingen ventiler eller avtrekksvifte utenom frest luftespalte i dørsvill. NS 3600 krever mekanisk avtrekk for å kunne gi TG 0/1.

TG2:
Utvendig > Dører:
Det er avvik:
- Det mangler understøtte og beslag under enkelte dører.
- Dør til utvendig bod står direkte mot betong. Se selgers egenerklæring vedr. vanninntrenging.

Innvendig > Innvendige trapper:
Det er avvik: Det er kun håndløper på den ene siden av trappeløpet.

Innvendig > Utvendig bod:
Det er avvik: Selger opplyser at det trekker tidvis inn noe vann inn i boden. Se selgers egenerklæring.

Våtrom > Overflater Gulv > Vaskerom:
Det er avvik: Det ble registrert 4 mm. motfall på selve gulvet. Det er oppkant ved dør men under 29 mm. (25 mm. + 4 mm.)

Våtrom > Overflater Gulv > Bad v/soverom:
Det er avvik: Fallforhold for bruksvann i nærhet av dusj tilfredsstiller ikke helt dagens preakseptert ytelseskrav. Se beskrivelsestekst.

Tekniske installasjoner > Ventilasjon:
Det er avvik: Kun enkelte oppholdsrom har ventiler. Ellers kun lufting ved at vinduer kan åpnes.

For de bygningsdeler som har fått tilstandsgrad 2 og 3, og hvor det er påregnelig med tiltak, har bygningssakskynding utarbeidet et estimert kostnadsintervall. Se tilstandsrapport for mer informasjon.

Hvitevarer

Følgende hvitevarer følger boligen: Kjøleskap/kombiskap, komfyr/stekeovn/koketopp og oppvaskmaskin.

Boligselgerforsikring

Selger har tegnet boligselgerforsikring. Forsikringen dekker selgers ansvar etter avhendingsloven begrenset til eiendommens salgssum, oppad begrenset til 14 millioner kroner. Forsikringen dekker ikke verditap som følge av forekomst av insekter.

Vedlegg salgsoppgave

Salgsoppgaven med tilhørende vedlegg må gjennomgås før budgivning. Dokumentasjonen anses som kjøpers beslutningsgrunnlag.
Komplett oversikt over alle dokumenter megler har mottatt fra det offentlige/forretningsfører er tilgjengelig på Sørmeglerens hjemmeside www.sormegleren.no/13230037. Dokumentene kan også fås hos megler ved forespørsel.
Det tas forbehold om endringer i offentlige avgifter/gebyrer.

Servitutter

Heftelser som følger eiendommen:
Dagboknr.: 1710128-3/200 - Bestemmelse om vann/kloakk. Tinglyst: 19.12.2018.
Rettighetshaver: BROKKE VATN OG AVLAUPSVERK AS. Org.nr: 984099118. Bestemmelse om årlig avgift. Overført fra: 4221-68/366. Gjelder denne registerenheten med flere.

Dagboknr.: 1710128-4/200 - Pliktig skiløypeavgift. Tinglyst: 19.12.2018.
Rettighetshaver: KVISLELIVEGEN DA. Org.nr: 997234480. Overført fra: 4221-68/366. Gjelder denne registerenheten med flere.

Dagboknr.: 1710128-5/200 - Bestemmelse om medlemskap i velforening/huseierforning. Tinglyst: 19.12.2018.
Overført fra: 4221-68/366. Gjelder denne registerenheten med flere.

Dagboknr.: 1734372 - Bestemmelse om veg. Tinglyst: 27.12.2018.
rettighetshaver:Knr:4221 Gnr:68 Bnr:456. rettighetshaver:Knr:4221 Gnr:68 Bnr:457. Overført fra: 4221-68/366. Gjelder denne registerenheten med flere.

Fra hovedbølet som eiendommen er fradelt fra, kan det være tinglyst heftelser i form av erklæringer/avtaler som ikke fremgår av grunnboken for denne eiendommen. Eiendommen overdras fri for pengeheftelser, med unntak av eventuelle erklæringer, avtaler, servitutter og panteheftelser som fremgår av salgsoppgaven og skal følge med eiendommen ved salg. Kjøpers bank vil få prioritet etter disse.

Rettigheter som følger eiendommen:
Ingen rettigheter funnet.

Info kommunale avgifter

Kr. 2 556 pr. år
Beløpet inkluderer hytterenovasjon og feie- og tilsynsavgift.

Polisenummer

126358

Sammendrag selgers egenerklæring

1 Har det vært feil på bad, vaskerom eller toalettrom? Ja.
Beskriv feilen og omfanget: Opprinnelig Varmekabel virket ikke og hovedbad og det måtte derfor meisles opp og gjøre jobben på nytt.

2 Er det utført arbeid på bad, vaskerom eller toalettrom? Ja.
2.1.1 Navn på arbeid: Nytt arbeid.
2.1.2 Årstall: 2022.
2.1.3 Hvordan ble arbeidet utført? Ufaglært.
2.1.7 Fortell kort hva som ble gjort av ufaglærte: Egeninnsats.

3 Har det lekket vann utenfra og inn, eller er det sett andre tegn til fukt? Ja.
Beskriv feilen og omfanget: Utvendig Bod mellom garasje og hytte er bygget enkelt mellom bygninger og her har det forekommet vanninntrengninng.

4 Er det utført arbeid på tak, yttervegg, vindu eller annen fasade? Ja.
4.1.1 Navn på arbeid: Nytt arbeid.
4.1.2 Årstall: 2022
4.1.3 Hvordan ble arbeidet utført? Faglært.
4.1.4 Fortell kort hva som ble gjort av faglærte: Hytten er bygget som egeninnsats. Byggherre har Svennebrev som tømrer.
4.1.5 Hvilket firma utførte jobben? Egeninnsats.
4.1.6 Har du dokumentasjon på arbeidet? Ja.

10 Er det utført arbeid på det elektriske anlegget? Ja.
10.1.1 Navn på arbeid: Nytt arbeid.
10.1.2 Årstall: 2022.
10.1.3 Hvordan ble arbeidet utført? Faglært.
10.1.4 Fortell kort hva som ble gjort av faglærte: Hytten er ny og Oneco har hatt det elektriske.
10.1.5 Hvilket firma utførte jobben? Oneco.
10.1.6 Har du dokumentasjon på arbeidet? Ja.

13 Er det utført arbeid på utvendige eller innvendige avløpsrør eller vannrør? Ja.
13.1.1 Navn på arbeid: Nytt arbeid.
13.1.2 Årstall: 2022.
13.1.3 Hvordan ble arbeidet utført? Faglært.
13.1.4 Fortell kort hva som ble gjort av faglærte: Hytten er ny.
13.1.5 Hvilket firma utførte jobben? Rør i Sør.
13.1.6 Har du dokumentasjon på arbeidet? Ja.

17 Er det tegn på setningsskader eller sprekk i fliser? Ja.
Beskriv feilen og omfanget, samt hvilke tiltak som er gjort: Garasje har små skjevhet etter mye snø. Sikring utført.

31 Har ufaglærte utført arbeid som normalt bør utføres av faglærte? Ja.
Beskriv mer detaljert hva som ble gjort og når, samt hvem som utførte arbeidet. Hvis arbeid er utført på ulike deler av boligen kan du opplyse om dette her: Rørlegger og elektriker er utført av de nevnte firmaer. Taktekking er utført av Rysstad Håndlaft. Resten er utført som egeninnsats.

Se selgers egenerklæringsskjema for utfyllende informasjon.

Vilkår og betingelser

Sentrale lover

Eiendommen selges etter reglene i avhendingsloven.

Eiendommen skal overleveres kjøper i tråd med det som er avtalt. Det er viktig at kjøper setter seg grundig inn i alle salgsdokumentene, herunder salgsoppgave, tilstandsrapport og selgers egenerklæring. Kjøper anses kjent med forhold som er tydelig beskrevet i salgsdokumentene. Forhold som er beskrevet i salgsdokumentene kan ikke påberopes som mangler. Dette gjelder uavhengig av om kjøper har lest dokumentene. Alle interessenter oppfordres til å undersøke eiendommen nøye, gjerne sammen med fagkyndig før bud inngis. Kjøper som velger å kjøpe usett kan ikke gjøre gjeldende som mangel noe han burde blitt kjent med ved undersøkelsen.

Dersom det er behov for avklaringer, anbefaler vi at kjøper rådfører seg med eiendomsmegler eller en bygningssakyndig før det legges inn bud.

Hvis eiendommen ikke er i samsvar med det kjøperen må kunne forvente ut ifra alder, type og synlig tilstand, kan det være en mangel. Det samme gjelder hvis det er holdt tilbake eller gitt uriktige opplysninger om eiendommen. Dette gjelder likevel bare dersom man kan gå ut i fra at det virket inn på avtalen at opplysningen ikke ble gitt eller at feil opplysninger ikke ble rettet i tide på en tydelig måte. En bolig som har blitt brukt i en viss tid, har vanligvis blitt utsatt for slitasje og skader kan ha oppstått. Slik bruksslitasje må kjøper regne med, og det kan avdekkes enkelte forhold etter overtakelse som nødvendiggjør utbedringer. Normal slitasje og skader som nødvendiggjør utbedring, er innenfor hva kjøper må forvente og vil ikke utgjøre en mangel.

Boligen kan ha en mangel dersom det er avvik mellom opplyst og faktisk areal, forutsatt at avviket er på 2% eller mer og minimum 1 kvm.

Ved beregning av et eventuelt prisavslag eller erstatning må kjøper selv dekke tap/kostnader opptil et beløp på kr 10 000 (egenandel).

Dersom kjøper ikke er forbruker selges eiendommen «som den er», og selgers ansvar er da begrenset jf. avhl. § 3-9, 1. ledd 2. pktm. Avhendingsloven § 3-3 (2) fravikes, og hvorvidt en innendørs arealsvikt karakteriseres som en mangel vurderes etter avhendingsloven § 3-8. Informasjon om kjøpers undersøkelsesplikt, herunder oppfordringen om å undersøke eiendommen nøye, gjelder også for kjøpere som ikke anses som forbrukere. Med forbrukerkjøp menes kjøp av eiendom når kjøperen er en fysisk person som ikke hovedsakelig handler som ledd i næringsvirksomhet.

Budgivning

Alle bud skal inngis skriftlig til megler. Det første budet må signeres, og budgiver må i tillegg legitimeres. Benytt "Gi bud"-knappen på våre annonser for å registrere ditt bud elektronisk. Dette er en enkel og sikker løsning som lar deg legitimere deg og signere budet elektronisk ved hjelp av BankID. Når første bud er gitt vil du motta en SMS-kvittering som du kan svare på for å gi eventuelle budforhøyelser. Budforhøyelser kan også gis ved å trykke "Gi bud" i våre annonser på nytt, eller via e-post eller andre skriftlige metoder. Megler skal så snart som mulig bekrefte skriftlig overfor budgiver at bud er mottatt. Bud som ikke er skriftlig eller som har kortere akseptfrist enn til kl. 12.00 første virkedag etter siste annonserte visning vil ikke bli formidlet til selger. Et bud er bindende for budgiver når budet er kommet til selgers kunnskap. Selger står fritt til å akseptere eller forkaste ethvert bud, og er således ikke forpliktet til å akseptere det høyeste budet på eiendommen. Megler skal, i den grad det er nødvendig og mulig, informere de involverte i budrunden skriftlig om status i budgivningen. Megler er forpliktet til å legge til rette for en forsvarlig avvikling av budrunden, og for at budene skal kunne bli behandlet og videreformidlet skriftlig til alle involverte parter, må et hvert bud ha en tilstrekkelig lang akseptfrist. Selger må skriftlig akseptere budet før budaksept kan formidles til budgiver. Selger og kjøper har krav på å få utlevert kopi av budjournalen straks etter at handel er kommet i stand. Alle som har inngitt bud på eiendommen kan på forespørsel få en kopi av anonymisert budjournal etter at budrunden er avsluttet. For øvrig vises det til "Forbrukerinformasjon om budgivning", som er på baksiden av budskjemaet. Det forutsettes at hjemmel overføres til kjøper.

Boligkjøperforsikring

Vedlagt i salgsoppgaven følger informasjon om Boligkjøperforsikring og Boligkjøperforsikring Pluss fra HELP Forsikring AS. Boligkjøperforsikring er en rettshjelpsforsikring som gir trygghet og profesjonell juridisk hjelp dersom det oppdages uventede feil eller mangler ved boligen de neste fem årene. Boligkjøperforsikring Pluss har samme dekning som boligkjøperforsikring + fullverdig advokathjelp på viktige rettsområder i privatlivet. Egenandel kr. 4 000,- påløper i tvistesaker. Les mer om begge forsikringene i vedlagte materiell eller på help.no. Det gjøres oppmerksom på at meglerforetaket mottar fra kr 2.200,- til kr 2.600,- avhengig av boligtype, i honorar for hver forsikringsavtale som formidles på Boligkjøperforsikring, samt kr 1 000,- i honorar for Boligkjøperforsikring Pluss.

Forsikringsselskap

Frende

Lov om hvitvasking

I henhold til lov om hvitvasking og terrorfinansiering har megler plikt til å gjennomføre kontrolltiltak ovenfor kunder. Dette innebærer å bekrefte kunders identitet, innhente opplysninger om reelle rettighetshavere og kundeforholdets formål og tilsiktede art. Videre skal megler kontrollere midlenes opprinnelse, samt gjennomføre kundekontroll av personer med disposisjonsrett til konto som benyttes ved transaksjoner til klientkonto.

Kundekontroll skal gjennomføres løpende gjennom hele oppdragsperioden, dersom megler på noe tidspunkt ikke får gjennomført tilstrekkelig kundekontroll har megler rett til å avvikle kundeforholdet.

Megler er underlagt rapporteringsplikt til Økokrim ved mistanke om brudd på hvitvaskingsloven. Melding sendes Økokrim uten at partene varsles og megler kan i enkelte tilfeller ha plikt til å stanse gjennomføring av handelen. Partene i handelen kan komme i ansvar for tap den andre part påføres som følge av brudd på hvitvaskingsregelverket, partenes rettigheter ved mislighold.

Betalingsbetingelser

Kjøpesum med tillegg av omkostninger skal være disponibelt på meglers klientkonto innen overtagelse. Normalt innebærer dette at fullt oppgjør må være innbetalt på meglers klientkonto senest to virkedager før avtalt overtagelsesdato.
Eventuelle vilkår knyttet til innbetalingen, eksempelvis pantedokument som skal tinglyses til fordel for kjøpers bank, må være megler i hende i god tid før overtagelse kan finne sted. Sørmegleren AS tar ikke imot innbetalinger fra utlandet, innbetaling av oppgjør skal foretas samlet fra kjøpers konto i norsk finansinstitusjon.

Megler tar ikke imot oppgjør i form av kontanter eller bankremisse.

Salgsoppgave og vedlegg

Meglers vederlag

Annonsepakke To halvsider i Fædrelandsvennen 23/9 + 26/9 iht mail 20/9 (Kr.5 500)
Digital grunnpakke (Kr.6 850)
Oppgjør (Kr.10 900)
Panterett med urådighet - Statens Kartverk (Kr.585)
Provisjon (forutsatt salgssum: 5 690 000,-) (Kr.71 125)
Tilrettelegging (Kr.19 500)
Løfting/fornyelse finn.no (iht. mail 24.10.23) (Kr.3 000,-)
Totalt kr. (Kr.117 460,-)
Produktnr: 3390BF5D-7275-4C1A-A2EF-0A34DE6C9264