Åseral

Kvernevassvegen 5

Prisantydning
3 960 000 kr
Omkostninger
115 470 kr
Totalpris
4 075 470 kr
Formuesverdi
100 658 kr
Kommunale avgifter
9 391 kr / år
Byggeår
2010
P-rom
132 ㎡
Bruksareal
139 ㎡
Antall soverom
5
Eierform
Selveier
Eiendomstype
Hytte

Oversikt

Om eiendommen

Ljosland - Flott og romslig hytte med attraktiv og sentral beliggenhet ved alpinanlegget

Om eiendommen

Innhold

1.etg.: Gang, stue/kjøkken, bad, badstue, vaskerom og 2 soverom. Utestue og 2 utvendige boder.
Loft: Stue, bad, 3 soverom og bod.

Standard

Meget flott og romslig hytte med gjennomgående god standard og pene løsninger. Innhold 1.etg.: Gang med garderobe og inngang vaskerom med opplegg vaskemaskin, vask og benk med skap. Bad med boblebadekar, dusjkabinett, vegghengt wc og baderomsinnredning. Badet har inngang badstue med benker og ovn. Stue med spiseplass, utgang terrasse, tøff peisovn og flott murvegg.  Åpen kjøkkenløsning med pen innredning, komfyr, platetopp, oppvaskmaskin og frittstående kjøl/frys i nisje. 2 soverom. 2 utvendige boder på hver side av utestuen.Loft: Loftstue med utgang balkong. Bad med vegghengt wc, baderomsinnredning og dusjkabinett. 2 soverom og bod.

Arealer med beskrivelse

Primærrom: 132 kvm, Bruksareal: 139 kvm Sekundærrom: 7 kvm.
Bra. pr. etasje.: 1. etg. 95 m² - Loft: 44 m².
1. etasje - P-rom inkl.: Bad, soverom, soverom 2, gang, vaskerom, stue/kjøkken, badstue.
1. etasje - S-rom inkl.: Utv. bod, utv. teknisk rom.
Loft - P-rom inkl.: Soverom, soverom 2, soverom 3, bad, stue.
Loft - S-rom inkl.: Bod.

Bod oppe er ikke måleverdig grunnet lav takhøyde, ca 4 kvm gulvflate.
Det foreligger godkjente og byggemeldte tegninger, som stemmer med dagens bruk.

Arealer og rombenevnelser er hentet fra tilstandsrapport. Benevnelsen viser hva rommene benyttes til i dag, ikke hva de opprinnelig er godkjent som.

Byggeår og byggemåte

2010 i følge Åseral kommune.

Oppvarming

Ved og elektrisk. Peisovn i stuen. Varmekabler i gulv i hele 1.etg. og bad på loft med unntak av soverom. Panelovn.

Dersom det er rom i boligen som ikke har vegg/fastmonterte ovner, så følger det heller ikke med ovner i disse rommene.

Diverse

Trådløst bredbånd. Parabol.

Selger opplyser at solen kommer tidlig morgen på baksiden ved belegningsstein og går ned på fremsiden ved inngangsdør uteplasser / utestue.

Tilstandsrapport

Tilstandsrapport basert på innholdskrav i ny forskrift til avhendingsloven er vedlagt denne salgsoppgaven. Vi oppfordrer interessenter til å sette seg grundig inn i rapporten før budgivning. Kjøper anses å være kjent med opplysninger som fremgår av tilstandsrapporten, og vil således ikke kunne gjøre gjeldene mangler som fremgår av rapporten.  

Tilstandsrapporten er utarbeidet av M2 Takst AS den 05.10.22, og er gyldig i 1 år etter rapportdato. Ved eldre rapporter anbefales interessenter å undersøke eiendommen grundig. Det gjøres oppmerksom på at rapporten kun omhandler boligen, eventuelle øvrige bygninger på eiendommen er ikke vurdert.

Bygningssakskyndigs konklusjon:
Romslig hytte bygget 2010. Flott beliggenhet, moderne farger og materialvalg og mange andre gode kvaliteter.

Hytta fremstår hovedsaklig i normal teknisk stand utfra alder. Merknader kommentert i rapport og noe vedlikehold må påregnes.

Hytta er vurdert utfra byggeår og hva er normal bruks og alders-slitasje. Det kan derfor være bygningsmessige avvik som ikke er nevnt i rapport da det er normalt utfra alder og tidens tann.

Enkelte bygningsdeler vurderes utfra en nyere byggeforskrift. Dette tilsier at ting kan være bygget riktig utfra byggeår, men at det likevel får et avvik utfra dagens forskrifter. Når man leser rapporten så er det viktig at man leser både beskrivelse, avviks beskrivelse og tiltaks beskrivelse, da får man god oversikt.

Levetid bygningsdeler er en statistisk variabel, og er ikke "eksakt vitenskap". Dette innebærer at levetider kan variere betydelig ut fra vedlikehold, bruk, sammensetning, og hvor værutsatt bygningsdelen er.

Spørsmål vedrørende rapporten kan stilles i kontortid mellom 8-16 på hverdager, til tlf 454 77 777, eller e-post: post@m2takst.no.
Forøvrig må hele rapporten leses og deretter bruke god tid på visning. Lykke til!

Følgende avvik har fått TG3 eller TG2:
TG3:
Utvendig > Nedløp og beslag:
Det er avvik: Takrenner av tre. Det er drypp fra takrenner flere steder som medfører sprut mot grunnmur, terrasse, kledning mm.

Utvendig > Balkonger, terrasser og rom under balkonger:
Det er ikke montert rekkverk. Det er stedvis manglende gjerde ned mot skråning som medfører fallfare for barn. Skjevhet gjerde langside.

TG2:
Utvendig > Veggkonstruksjon:
Det er avvik: Kledning ligger stedvis nedtil terrassebord, dette kan medføre kapilærsug opp nedre del avkledning og konstruksjon og vil på sikt kunne medføre råte nedre del.

Utvendig > Dører:
Det er avvik: Håndtak balkongdør går feil vei.

Innvendig > Overflater:
Det er avvik: Hulrom under enkelte fliser i gangen, ved dør inn til soverom. Høres først om man kakker helen i flisene. Dette betyr at flislim har sluppet. Kan fint fungere videre uten store avvik men risiko for sprekker i fuger mm.

Våtrom > Overflater Gulv > Bad:
Krav til fall er ikke oppfylt og gulvet er tilnærmet flatt (har ikke motfall). Mindre fall mot sluk og ingen tett oppkant dørsvill. Krav tiliser minimum 25mm nivåforskjell mellom topp membran ved dør og til slukrist.

Våtrom > Sanitærutstyr og innredning > Bad:
Det mangler lekkasjesikring fra innebygget sisterne.

Våtrom > Ventilasjon > Bad:
Det mangler styrt tilluftsventilering.

Våtrom > Overflater Gulv > Vaskerom:
Krav til fall er ikke oppfylt og gulvet er tilnærmet flatt (har ikke motfall). Mindre fall mot sluk og ingen tett oppkant dørsvill. Krav tiliser minimum 25mm nivåforskjell mellom topp membran ved dør og til slukrist.

Våtrom > Ventilasjon > Vaskerom:
Rommet har kun naturlig avtrekk via ventil i vegg eller tak.

Våtrom > Overflater Gulv > Bad:
Krav til fall er ikke oppfylt og gulvet er tilnærmet flatt (har ikke motfall). Mindre fall mot sluk og ingen tett oppkant dørsvill. Krav tiliser minimum 25mm nivåforskjell mellom topp membran ved dør og til slukrist.

Våtrom > Sanitærutstyr og innredning > Bad:
Det mangler drenering fra innebygget sisterne.

Våtrom > Ventilasjon > Bad:
Det mangler styrt tilluftsventilering.

Tekniske installasjoner > Vannledninger:
Det mangler tettemuffer i enden av varerør på rør-irør- system. Overnevnte gjelder kjøkkenskap. Videre er det ingen sprutplate eller dør i fordelerskap
i bod. Dette vil medføre at evt lekkasjevann ledes ned på vegg og inn i åpning ved stoppekran. Ansees ikke kritisk siden lekkasje sjeldent skjer, men rør i rør funksjon er ikke ivaretatt.

Tekniske installasjoner > Varmtvannstank:
Det er ikke påvist tilfredsstillende el-tilkobling av varmtvannstank iht. gjeldende forskrift. I nye leiligheter og eneboliger skal man i henhold til
nye forskrifter fasttilkoble alle varmtvannsberedere, dvs ikke koble via stikkontakt. Krav fra 2014.

Tekniske installasjoner > Elektrisk anlegg:
Sikringsskap plassert i gang og har automatsikringer.

For de bygningsdeler som har fått tilstandsgrad 2 og 3, og hvor det er påregnelig med tiltak, har bygningssakskynding utarbeidet et estimert kostnadsintervall. Se tilstandsrapport for mer informasjon.

Sammendrag selgers egenerklæring

Tilleggskommentar:
- Boligen skal være i tipp topp stand uten kjente feil og mangler.

Se selgers egenerklæringsskjema for utfyllende informasjon.

Beliggenhet

Adkomst

Fra Kristiansand følg RV 9 mot Evje. På Hægeland ta av mot Bjelland på RV 462 og videre mot Åseral på RV 455. På Sveindal forsett på samme vei mot Åseral. Ved kirken i Kyrkjebygd, ta av til høyre mot Ljosland. Følg veien ca. 22 km. Fra Ljosland Fjellstove følg veien videre oppover forbi innkjøring til alpinanlegget. Ta så første stikkvei til venstre og følg denne nesten til endes. Hytten ligger på høyre side. Fellesvisning vil blinskiltet.

Beliggenhet

Attraktiv, solrik og meget sentral beliggenhet ved alpinanlegget og i umiddelbar nærhet til oppkjørte skiløyper. Flott utsikt til alpinbakken og nydelig turterreng sommer som vinter. Gode bade- og fiskemuligheter sommerstid. Kort vei til Ljosland fjellstove som også har butikk. Ljosland ligger ca. 750 moh. Avstand, 105 km. fra Kristiansand, ca. 100 km. fra Mandal og ca. 220 km fra Stavanger.

Tomt

Eierform: Punktfestetomt
Det gjøres oppmerksom på at eiendommen er punktfestet. Grunneier er Kjell Ljosland. Årlig festeavgift er pr. 2022 kr. 3 375. Festeavgiften ble sist regulert i 2019 og reguleres hvert tredje år iht. festekontrakten. Festeavgiften skulle i utgangspunktet blitt regulert i 2022 men dette ble glemt bort og festeavgiften vil derfor reguleres neste år, 2023. Festekontrakten gjelder til den sies opp av fester, opprettet 24.02.2004. Fester plikter å varsle bortfester om hvem som er ny fester. Fester er pliktig til medlemskap i Farevatn N. hyttegrend velforening. Se vedlagte festekontrakt.

Parkering

Biloppstillingsplasser ved hytten.

Offentlige opplysninger

Ferdigattest

Det foreligger ferdigattest datert 08.10.2010. Ferdigattesten gjelder gnr. 7, bnr. 82, gnr. 44 - Nytt bygg, ikke boligformål over 70 kvm. At en slik attest eksisterer gir ingen garanti for at det ikke er utført arbeid på boliger som ikke er byggemeldt eller godkjent.

Reguleringsplan

Eiendommen er regulert til fritidsbebyggelse-frittliggende, tilhører reguleringsplan for Farevatn Nord, datert 06.04.1995. På generell basis gjør vi oppmerksom på at det kan foreligge fremtidige planer hos kommunen for området rundt eiendommen, som megler ikke har mottatt opplysninger om.

Vei / Vann / Avløp

Adkomst over grunneiers eiendom med vedlikeholdsplikt. Tilknyttet offentlig vann og avløp.

Heftelser / Rettigheter

Heftelser som følger eiendommen:
Dagboknr.: 1090 - Festekontrakrt - Vilkår. Tinglyst: 08.03.2004
Årlig festeavgift: NOK 2.600
Pant for forfalt festeavgift
Tomteverdi kr. 155.000,-
Bestemmelser om regulering av leien. Pliktig medlemskap i velforening m.v. Med flere bestemmelser. Gjelder feste. Gjelder denne registerenheten med flere

Fra hovedbølet som eiendommen er fradelt fra, kan det være tinglyst heftelser i form av erklæringer/avtaler som ikke fremgår av grunnboken for denne eiendommen. Eiendommen overdras fri for pengeheftelser, med unntak av eventuelle erklæringer, avtaler, servitutter og panteheftelser som fremgår av salgsoppgaven og skal følge med eiendommen ved salg. Kjøpers bank vil få prioritet etter disse.

Rettigheter som følger eiendommen:
Ingen rettigheter funnet.

Utleie

Utleie er ikke tillatt uten bortfestert samtykke, ref. punkt 15. i festekontrakten.

Energiattest

Oppvarmingskarakter Oransje - Energikarakter D

Odel

Nei

Konsesjon

Nei

Økonomi

Prisantydning og omkostninger

3 960 000,- (Prisantydning) Omkostninger 12 500,- (Boligkjøperforsikring HELP (valgfritt)) 2 800,- (Boligkjøperforsikring Pluss (valgfritt tillegg)) 585,- (Tingl.gebyr pantedokument) 585,- (Tingl.gebyr skjøte) 99 000,- (Dokumentavgift (forutsatt salgssum: 3 960 000,-)) 115 470,- (Omkostninger totalt) 4 075 470,- (Totalpris inkl. omkostninger)

Regnestykket forutsetter at det kun tinglyses en låneobligasjon og at eiendommen selges til prisantydning.

Offentlige avgifter

Kr. 9 391 pr. år
Beløpet inkluderer abonnementsgebyr vann og avløp, målerleie, feieavgift og renovasjon. I tillegg kommer forbruksavgift vann kr. 19,44,- pr m3 og avløpr kr. 53,29,- pr m3.

Eiendommen har vannmåler. Vann- og avløpsgebyr vil variere iht. forbruk.

Faste løpende kostnader

Farevatn N. hyttegrend velforerning kr. 5 500,- inkl. brøyting.

Formuesverdi

Kr.  100 658,- for år 2020.

Nøkkelinformasjon

Adresse med betegnelse

Kvernevassvegen 5, Gnr. 7 Bnr. 82 Fnr. 44 i Åseral kommune.

Boligtype

Hytte

Eierform

Selveier

Vilkår og betingelser

Hvitevarer, løsøre og tilbehør

Følgende hvitevarer følger boligen: Kjøleskap/kombiskap, komfyr/stekeovn/koketopp og oppvaskmaskin.
Liste over løsøre og tilbehør må leses før budgivning. Her fremgår hvilke løsøre som skal følge eiendommen dersom dette var på eiendommen ved kjøpers besiktigelse om annet ikke er avtalt.

Boligselgerforsikring

Selger har tegnet boligselgerforsikring i Claimslink AS. Forsikringen dekker selgers ansvar etter avhendingsloven begrenset til eiendommens salgssum, oppad begrenset til 10 millioner kroner. Forsikringen dekker ikke verditap som følge av forekomst av insekter.

Boligkjøperforsikring

Vedlagt i salgsoppgaven følger informasjon om Boligkjøperforsikring og Boligkjøperforsikring Pluss fra HELP Forsikring AS. Boligkjøperforsikring er en rettshjelpsforsikring som gir trygghet og profesjonell juridisk hjelp dersom det oppdages uventede feil eller mangler ved boligen de neste fem årene. Boligkjøperforsikring Pluss har samme dekning som boligkjøperforsikring + fullverdig advokathjelp på viktige rettsområder i privatlivet. Egenandel kr. 4 000,- påløper i tvistesaker. Les mer om begge forsikringene i vedlagte materiell eller på help.no. Det gjøres oppmerksom på at meglerforetaket mottar fra kr 2.200,- til kr 2.600,- avhengig av boligtype, i honorar for hver forsikringsavtale som formidles på Boligkjøperforsikring, samt kr 1 000,- i honorar for Boligkjøperforsikring Pluss..

Visning

Som annonsert eller etter avtale med megler på tlf 95 00 00 00.

Finn.no: Visningstekst

Sørmegleren sine visninger har påmelding. Påmelding gjøres enkelt ved å benytte knappen under. Ta kontakt med megler dersom oppsatt tidspunkt ikke passer. Det vil ikke bli avholdt visning uten påmelding, frist for påmelding er senest kl. 12.00 på visningsdagen. Husk å laste ned salgsoppgaven digitalt før visning. Velkommen til en hyggelig visning!

Overtagelse

Etter avtale.

Finansiering

Vi anbefaler våre kunder å ta kontakt med vår samarbeidspartner Sparebanken Sør, på tlf. 38 10 92 00, for et uforpliktende tilbud.

Budgivning

Alle bud skal inngis skriftlig til megler. Det første budet må signeres, og budgiver må i tillegg legitimeres. Benytt "Gi bud"-knappen på våre annonser for å registrere ditt bud elektronisk. Dette er en enkel og sikker løsning som lar deg legitimere deg og signere budet elektronisk ved hjelp av BankID. Når første bud er gitt vil du motta en SMS-kvittering som du kan svare på for å gi eventuelle budforhøyelser. Budforhøyelser kan også gis ved å trykke "Gi bud" i våre annonser på nytt, eller via e-post eller andre skriftlige metoder. Megler skal så snart som mulig bekrefte skriftlig overfor budgiver at bud er mottatt. Bud som ikke er skriftlig eller som har kortere akseptfrist enn til kl. 12.00 første virkedag etter siste annonserte visning vil ikke bli formidlet til selger. Et bud er bindende for budgiver når budet er kommet til selgers kunnskap. Selger står fritt til å akseptere eller forkaste ethvert bud, og er således ikke forpliktet til å akseptere det høyeste budet på eiendommen. Megler skal, i den grad det er nødvendig og mulig, informere de involverte i budrunden skriftlig om status i budgivningen. Megler er forpliktet til å legge til rette for en forsvarlig avvikling av budrunden, og for at budene skal kunne bli behandlet og videreformidlet skriftlig til alle involverte parter, må et hvert bud ha en tilstrekkelig lang akseptfrist. Selger må skriftlig akseptere budet før budaksept kan formidles til budgiver. Selger og kjøper har krav på å få utlevert kopi av budjournalen straks etter at handel er kommet i stand. Alle som har inngitt bud på eiendommen kan på forespørsel få en kopi av anonymisert budjournal etter at budrunden er avsluttet. For øvrig vises det til "Forbrukerinformasjon om budgivning", som er på baksiden av budskjemaet. Det forutsettes at hjemmel overføres til kjøper.

Lovverk

Eiendommen selges etter reglene i avhendingsloven. Eiendommen skal overleveres kjøper i tråd med det som er avtalt. Det er viktig at kjøper setter seg grundig inn i alle salgsdokumentene, herunder salgsoppgave, tilstandsrapport og selgers egenerklæring. Kjøper anses kjent med forhold som er tydelig beskrevet i salgsdokumentene. Forhold som er beskrevet i salgsdokumentene kan ikke påberopes som mangler. Dette gjelder uavhengig av om kjøper har lest dokumentene. Alle interessenter oppfordres til å undersøke eiendommen nøye, gjerne sammen med fagkyndig før bud inngis. Kjøper som velger å kjøpe usett kan ikke gjøre gjeldende som mangel noe han burde blitt kjent med ved undersøkelsen. Dersom det er behov for avklaringer, anbefaler vi at kjøper rådfører seg med eiendomsmegler eller en bygningssakyndig før det legges inn bud. Hvis eiendommen ikke er i samsvar med det kjøperen må kunne forvente ut ifra alder, type og synlig tilstand, kan det være en mangel. Det samme gjelder hvis det er holdt tilbake eller gitt uriktige opplysninger om eiendommen. Dette gjelder likevel bare dersom man kan gå ut i fra at det virket inn på avtalen at opplysningen ikke ble gitt eller at feil opplysninger ikke ble rettet i tide på en tydelig måte. En bolig som har blitt brukt i en viss tid, har vanligvis blitt utsatt for slitasje og skader kan ha oppstått. Slik bruksslitasje må kjøper regne med, og det kan avdekkes enkelte forhold etter overtakelse som nødvendiggjør utbedringer. Normal slitasje og skader som nødvendiggjør utbedring, er innenfor hva kjøper må forvente og vil ikke utgjøre en mangel.

Boligen kan ha en mangel dersom det er avvik mellom opplyst og faktisk areal, forutsatt at avviket er på 2% eller mer og minimum 1 kvm. Ved beregning av et eventuelt prisavslag eller erstatning må kjøper selv dekke tap/kostnader opptil et beløp på kr 10 000 (egenandel). Dersom kjøper ikke er forbruker selges eiendommen «som den er», og selgers ansvar er da begrenset jf. avhl. § 3-9, 1. ledd 2. pktm. Avhendingsloven § 3-3 (2) fravikes, og hvorvidt en innendørs arealsvikt karakteriseres som en mangel vurderes etter avhendingsloven § 3-8. Informasjon om kjøpers undersøkelsesplikt, herunder oppfordringen om å undersøke eiendommen nøye, gjelder også for kjøpere som ikke anses som forbrukere. Med forbrukerkjøp menes kjøp av eiendom når kjøperen er en fysisk person som ikke hovedsakelig handler som ledd i næringsvirksomhet.

Hvitvasking

I henhold til lov om hvitvasking og terrorfinansiering har megler plikt til å gjennomføre kontrolltiltak ovenfor kunder. Dette innebærer å bekrefte kunders identitet, innhente opplysninger om reelle rettighetshavere og kundeforholdets formål og tilsiktede art. Videre skal megler kontrollere midlenes opprinnelse, samt gjennomføre kundekontroll av personer med disposisjonsrett til konto som benyttes ved transaksjoner til klientkonto.

Kundekontroll skal gjennomføres løpende gjennom hele oppdragsperioden, dersom megler på noe tidspunkt ikke får gjennomført tilstrekkelig kundekontroll har megler rett til å avvikle kundeforholdet.

Megler er underlagt rapporteringsplikt til Økokrim ved mistanke om brudd på hvitvaskingsloven. Melding sendes Økokrim uten at partene varsles og megler kan i enkelte tilfeller ha plikt til å stanse gjennomføring av handelen. Partene i handelen kan komme i ansvar for tap den andre part påføres som følge av brudd på hvitvaskingsregelverket, partenes rettigheter ved mislighol

Oppgjør

Kjøpesum med tillegg av omkostninger skal være disponibelt på meglers klientkonto innen overtagelse. Normalt innebærer dette at fullt oppgjør må være innbetalt på meglers klientkonto senest to virkedager før avtalt overtagelsesdato.
Eventuelle vilkår knyttet til innbetalingen, eksempelvis pantedokument som skal tinglyses til fordel for kjøpers bank, må være megler i hende i god tid før overtagelse kan finne sted. Sørmegleren AS tar ikke imot innbetalinger fra utlandet, innbetaling av oppgjør skal foretas samlet fra kjøpers konto i norsk finansinstitusjon.

Megler tar ikke imot oppgjør i form av kontanter eller bankremisse.

Salgsoppgave og vedlegg

Oppdragsnummer

13-22-0121

Salgsoppgave og vedlegg

Salgsoppgaven med tilhørende vedlegg må gjennomgås før budgivning. Dokumentasjonen anses som kjøpers beslutningsgrunnlag.
Komplett oversikt over alle dokumenter megler har mottatt fra det offentlige/forretningsfører er tilgjengelig på Sørmeglerens hjemmeside www.sormegleren.no/13-22-0121. Dokumentene kan også fås hos megler ved forespørsel.
Det tas forbehold om endringer i offentlige avgifter/gebyrer.

Ansvarlig megler

Eiendomsmegler Geir Flaa Johansen, tlf. 95 00 00 00

Vederlag

Digital grunnpakke (Kr.2 990) Tilrettelegging (Kr.14 000) Fornyelse/oppkjøp annonse på Finn.no (Kr.2 200) Oppgjør (Kr.9 900) Panterett med urådighet - Statens Kartverk (Kr.585) Provisjon (forutsatt salgssum: 3 960 000,-) (Kr.71 280) Totalt kr. (Kr.100 955)

Sørmegleren AS org. nr.

944 121 331
Varenummer: 3058665