Arendal Nord

Kveldroveien 14

Prisantydning
2 350 000 kr
Omkostninger
74 620 kr
Totalpris
2 424 620 kr
Felleskostnader
1 814 kr / mnd
Felleskostnader inkl.
Les mer
Kommunale avgifter
9 500 kr / år
Byggeår
2015
P-rom
86 ㎡
Bruksareal
92 ㎡
Tomteareal
3 813 ㎡
Etasje
1
Antall soverom
3
Eierform
Eierseksjon
Eiendomstype
Tomannsbolig

Oversikt

Om eiendommen

Nyere del av tomannsbolig i 1. etg. med praktisk planløsning og 3 soverom

Om eiendommen

Innhold

1. etg.: entrè, garderoberom, bad, 3 soverom, stue m/ åpen kjøkkenløsning. Utvendig sportsbod.

Standard

Lys fin del av tomannsbolig beliggende i 1. etg. Boligen holder gjennomgående god standard med flislagt gulv og varmekabler i entrè, og flislagt bad til tak med varmekabler i gulv. På badet er det skuffinnredning med speil, dusjkabinett, wc og opplegg for vaskemaskin. Øvrige gulvflater med parkett. Alle veggflater foruten bad er av malte mdf panelplater. Kjøkken med innredning i hvit utførelse fra BRW Kjøkken med integrert stekeovn, platetopp, kjøleskap og frys, samt oppvaskmaskin. Boligen har også hele 3 soverom, samt et praktisk garderoberom. Utvendig bod hvor varmtvannsbereder og ventilasjonsaggregat er plassert.

Arealer med beskrivelse

Primærrom: 86 kvm, Bruksareal: 92 kvm, Bruttoareal: 101 kvm Sekundærrom: 6 kvm.
Bra. pr. etasje.: 1. etg. 86 m²
P-rom inkl: Gang, bad, garderobe, 3 soverom, stue, kjøkken.
S-rom inkl.: Utvendig bod

Arealer og rombenevnelser er hentet fra tilstandsrapport. Benevnelsen viser hva rommene benyttes til i dag, ikke hva de opprinnelig er godkjent som.

Byggeår og byggemåte

2015 i følge Arendal kommune.

Oppvarming

Varmekabler i entrè og bad. Dersom det er rom i boligen som ikke har vegg/fastmonterte ovner, så følger det heller ikke med ovner i disse rommene.

Tilstandsrapport

Tilstandsrapport fra Erik Sørensen AS datert 26.11.20 er vedlagt denne salgsoppgave og bør leses i sin helhet før budgivning. Tilstandsrapporten er gyldig i 6 mnd. etter rapportdato. Ved eldre rapporter anbefales interessenter å undersøke eiendommen grundig.

Takstmannens konklusjon:

Sammendrag selgers egenerklæring

Eiendommen selges fra firma, og egenerklæringsskjema er derfor ikke utfylt.

Beliggenhet

Adkomst

Fra Arendal sentrum kan du følge Kystveien forbi Barbu Park og ta første vei til venstre etter Havstad tunellen. Følg veien videre forbi Coop Prix og opp Nordbødalen. Kjør forbi Havstad bedehus og ta deretter første vei til venstre. Følg veien oppover og når du er nesten på toppen tar du inn første vei til høyre og deretter 2 vei til høyre. Kjør rundt bygget og parker på felles parkeringsplass, Boligen ligger i 1. etg. nærmest parkeringsplassen.

Beliggenhet

Leiligheten ligger i et nyere pent sameie, med pene fellesareal og godt nabolag. Videre er det hovedsakelig eneboliger i nærområdet. Det er kort vei til busstopp, barnehage på toppen av bakken og gangvei like nedenfor eiendommen som fører deg rett inn til fantastiske turområder og lysløype på ca 4,5 km. Det er også en god nærbutikk på Birkenlund, en i Barbu og en på Nyli. Sentral og fin plassering i forhold til alt, og ønsker du å spasere til byen er det en fin strandpromenade utenfor Sjølyst via Barbu Park, og inn bryggene og Langbrygga.

Tomt

Areal: 3 813 kvm, Eierform: Fellestomt Eiendommen ligger i et sameie bestående av 18 eierseksjoner. De deler av eiendommen som ikke inngår i de enkelte bruksenheter er fellesareal.

Parkering

Sameiet/seksjonseierene disponerer 26 parkeringsplasser. Av disse er 7 gjesteparkeringsplasser, og 1 plass er tilrettelagt for personer med nedsatt funksjonsevne. Parkeringsplassene befinner seg på sameiets fellesarealer og eies av seksjonseierene i fellesskap. Fellesområdene er pent opparbeidet med asfalterte adkomstveier/gårdsplass. Noen grusede områder og noen steinsatte områder. Lekeplass og fellesområde hvor det er satt ut hagemøbler og grill. Utvendig søppelskur og utvendige boder.

Offentlige opplysninger

Ferdigattest

Det foreligger ferdigattest datert 17.11.2015. At en slik attest eksisterer gir ingen garanti for at det ikke er utført arbeid på boliger som ikke er byggemeldt eller godkjent.

Reguleringsplan

Eiendommen er regulert til:

1001 - Bebyggelse og anlegg,
1112 - Boligbeb. - konsentrert småhusbebyggelse,
1550 - Renovasjonsanlegg,
1610 - Lekeplass,
2001 - Samf.anl. og teknisk infrastr.,
2082 - Parkeringsplasser,
3040 - Friområde

og tilhører reguleringsplan; Mindre endring del av detaljpllan for Kveldro-Solåsen og Kveldro - Solåsen, datert09.11.2018, 27.05.2010 og 27.10.2014. Planident: 2217r4.

Eiendommen ligger i kommuneplanen i detaljeringssone og støysone.

På generell basis gjør vi oppmerksom på at det kan foreligge fremtidige planer hos kommunen for området rundt eiendommen, som megler ikke har mottatt opplysninger om.

Vei / Vann / Avløp

Tilknyttet offentlig vann og kloakk.
Privat vei. Utgifter til vedlikehold og brøyting er inkludert i fellesutgiftene.

Heftelser / Rettigheter

Heftelser som følger eiendommen:

Fra hovedbølet som eiendommen er fradelt fra, kan det være tinglyst heftelser i form av erklæringer/avtaler som ikke fremgår av grunnboken for denne eiendommen. Eiendommen overdras fri for pengeheftelser, med unntak av eventuelle erklæringer, avtaler, servitutter og panteheftelser som fremgår av salgsoppgaven og skal følge med eiendommen ved salg. Kjøpers bank vil få prioritet etter disse.

Rettigheter som følger eiendommen:

Utleie

Boligen har ikke egen utleiedel, men kan fritt leies ut.

Energiattest

Oppvarmingskarakter Rød - Energikarakter B

Odel

Nei

Konsesjon

Nei

Om sameiet

Husdyrhold

Det må ikke holdes kjæledyr til sjenanse for andre beboere. Det er ikke tillatt å mate fugler og/eller katter fra veranda eller vindu. Dette i hht. Ordensregler §7.

Rettigheter og forpliktelser

Øvrige sameiere har panterett i seksjonen for krav mot sameieren som følger av sameieforholdet, jf. eierseksjonsloven § 31. Pantekravet kan ikke overstige 2 G (Folketrygdens grunnbeløp). Sameiet kan vedtekstfeste ytterligere panterett for sameiet. Vedtektsfestet pant tinglyses i seksjonene. Ingen kan direkte eller indirekte erverve mer en to boligseksjoner i et boligsameie jf. eierseksjonsloven § 23. Dersom et erverv har funnet sted i strid med eierseksjonslovens regler kan Kartverket nekte overskjøting. Dersom overskjøting blir nektet, er kjøper likevel forpliktet til å gjennomføre handelen med selger, og oppgjør til selger vil finne sted tross manglende overskjøting.

Regnskap og vedtekter

Vedtekter, regnskap, budsjett, husordensregler, årsberetning og protokoll fra siste generalforsamling må leses før budgivning.

Forretningsfører

Arendal Boligbyggelag

Økonomi

Prisantydning og omkostninger

2 350 000,- (Prisantydning) Omkostninger 2 800,- (Boligkjøperforsikring Pluss (valgfritt tillegg)) 585,- (Tingl.gebyr pantedokument) 585,- (Tingl.gebyr skjøte) 11 900,- (Boligkjøperforsikring HELP (valgfritt)) 58 750,- (Dokumentavgift (forutsatt salgssum: 2 350 000,-)) 74 620,- (Omkostninger totalt) 2 424 620,- (Totalpris inkl. omkostninger)

Regnestykket forutsetter at det kun tinglyses en låneobligasjon og at eiendommen selges til prisantydning.

Offentlige avgifter

Kr. 9 499,68 pr. år

Eiendomsskatt

Det er eiendomsskatt på kr. 2362,80,- pr. år for denne eiendommen. Beløpet er inkludert i kommunale avgifter.

Felleskostnader

Kr.1 814,- pr.mnd.

Felleskostnader inkluderer

Inluderer utgifter til lønnskostnader, årskontigent ABBL, forretningsførerhonorar bbl, kommunale avgifter fastbeløp, forsikring, vaktmestertjenester ABBL, vedlikehold og andre driftskostnader.
I tillegg kommer utgift til TV og internett Canal Digital med kr. 439,- pr. mnd, som faktureres sammen med fellesutgiftene.

Andel fellesgjeld / Fellesformue

Formuesverdi

Ikke innhentet, da eiendommen ikke er registrert i skatteetatens nettløsning.

Nøkkelinformasjon

Adresse med betegnelse

Kveldroveien 14, Gnr. 508 Bnr. 44 Snr. 11 i Arendal kommune. Sameiebrøk:

Boligtype

Tomannsbolig

Eierform

Eierseksjon

Vilkår og betingelser

Hvitevarer, løsøre og tilbehør

Følgende hvitevarer følger boligen:
Liste over løsøre og tilbehør må leses før budgivning. Her fremgår hvilke løsøre som skal følge eiendommen dersom dette var på eiendommen ved kjøpers besiktigelse om annet ikke er avtalt.

Boligselgerforsikring

Selger har ikke tegnet boligselgerforsikring.

Boligkjøperforsikring

Vedlagt i salgsoppgaven følger informasjon om Boligkjøperforsikring og Boligkjøperforsikring Pluss fra HELP Forsikring AS. Boligkjøperforsikring er en rettshjelpsforsikring som gir trygghet og profesjonell juridisk hjelp dersom det oppdages uventede feil eller mangler ved boligen de neste fem årene. Boligkjøperforsikring Pluss har samme dekning som boligkjøperforsikring + fullverdig advokathjelp på viktige rettsområder i privatlivet. Egenandel kr. 4 000,- påløper i tvistesaker. Les mer om begge forsikringene i vedlagte materiell eller på help.no. Det gjøres oppmerksom på at meglerforetaket mottar kr 2.200,- i honorar for hver forsikringsavtale som formidles på Boligkjøperforsikring Pluss og kr 1 200,- i honorar for Boligkjøperforsikring.

Visning

Som annonsert eller etter avtale med megler på tlf 40 40 80 21.

Finn.no: Visningstekst

VIKTIG INFORMASJON ANGÅENDE KORONAVIRUS! I Sørmegleren ønsker vi trygge visninger og minst mulig smitterisiko. For å hindre spredning av koronaviruset gjennomføres visninger individuelt etter avtale med megler. Kontakt megler på telefon, SMS eller mail for å avtale tidspunkt. Er du i risikogruppe eller faller innenfor Helsedirektorates krav om karantene, gi oss beskjed før vi avtaler visningstidspunkt. Pga. smittesporing må alle visningsdeltakere registrere seg når de kommer på visning. Vi anbefaler at salgsoppgaven lastes ned digitalt. Se til enhver tid oppdatert informasjon om tiltak på sormegleren.no/koronatiltak.

Overtagelse

Leiligheten er ledig for overtakelse

Finansiering

Vi anbefaler våre kunder å ta kontakt med vår samarbeidspartner Sparebanken Sør, på tlf. 38 10 92 00, for et uforpliktende tilbud.

Budgivning

Alle bud skal inngis skriftlig til megler. Det første budet må signeres, og budgiver må i tillegg legitimeres. Benytt "Gi bud"-knappen på våre annonser for å registrere ditt bud elektronisk. Dette er en enkel og sikker løsning som lar deg legitimere deg og signere budet elektronisk ved hjelp av BankID. Når første bud er gitt vil du motta en SMS-kvittering som du kan svare på for å gi eventuelle budforhøyelser. Budforhøyelser kan også gis ved å trykke "Gi bud" i våre annonser på nytt, eller via e-post eller andre skriftlige metoder. Megler skal så snart som mulig bekrefte skriftlig overfor budgiver at bud er mottatt. Bud som ikke er skriftlig eller som har kortere akseptfrist enn til kl. 12.00 første virkedag etter siste annonserte visning vil ikke bli formidlet til selger. Et bud er bindende for budgiver når budet er kommet til selgers kunnskap. Selger står fritt til å akseptere eller forkaste ethvert bud, og er således ikke forpliktet til å akseptere det høyeste budet på eiendommen. Megler skal, i den grad det er nødvendig og mulig, informere de involverte i budrunden skriftlig om status i budgivningen. Megler er forpliktet til å legge til rette for en forsvarlig avvikling av budrunden, og for at budene skal kunne bli behandlet og videreformidlet skriftlig til alle involverte parter, må et hvert bud ha en tilstrekkelig lang akseptfrist. Selger må skriftlig akseptere budet før budaksept kan formidles til budgiver. Selger og kjøper har krav på å få utlevert kopi av budjournalen straks etter at handel er kommet i stand. Alle som har inngitt bud på eiendommen kan på forespørsel få en kopi av anonymisert budjournal etter at budrunden er avsluttet. For øvrig vises det til "Forbrukerinformasjon om budgivning", som er på baksiden av budskjemaet. Det forutsettes at hjemmel overføres til kjøper.

Lovverk

Eiendommen selges etter reglene i avhendingsloven. Eiendommen skal overleveres kjøper i tråd med det som er avtalt. Det er viktig at kjøper setter seg grundig inn i alle salgsdokumentene, herunder salgsoppgave, tilstandsrapport og selgers egenerklæring. Kjøper anses kjent med forhold som er tydelig beskrevet i salgsdokumentene. Forhold som er beskrevet i salgsdokumentene kan ikke påberopes som mangler. Dette gjelder uavhengig av om kjøper har lest dokumentene. Alle interessenter oppfordres til å undersøke eiendommen nøye, gjerne sammen med fagkyndig før bud inngis. Kjøper som velger å kjøpe usett kan ikke gjøre gjeldende som mangel noe han burde blitt kjent med ved undersøkelsen. Dersom det er behov for avklaringer, anbefaler vi at kjøper rådfører seg med eiendomsmegler eller en bygningssakyndig før det legges inn bud. Hvis eiendommen ikke er i samsvar med det kjøperen må kunne forvente ut ifra alder, type og synlig tilstand, kan det være en mangel. Det samme gjelder hvis det er holdt tilbake eller gitt uriktige opplysninger om eiendommen. Dette gjelder likevel bare dersom man kan gå ut i fra at det virket inn på avtalen at opplysningen ikke ble gitt eller at feil opplysninger ikke ble rettet i tide på en tydelig måte. En bolig som har blitt brukt i en viss tid, har vanligvis blitt utsatt for slitasje og skader kan ha oppstått. Slik bruksslitasje må kjøper regne med, og det kan avdekkes enkelte forhold etter overtakelse som nødvendiggjør utbedringer. Normal slitasje og skader som nødvendiggjør utbedring, er innenfor hva kjøper må forvente og vil ikke utgjøre en mangel.

Boligen kan ha en mangel dersom det er avvik mellom opplyst og faktisk areal, forutsatt at avviket er på 2% eller mer og minimum 1 kvm. Ved beregning av et eventuelt prisavslag eller erstatning må kjøper selv dekke tap/kostnader opptil et beløp på kr 10 000 (egenandel). Dersom kjøper ikke er forbruker selges eiendommen «som den er», og selgers ansvar er da begrenset jf. avhl. § 3-9, 1. ledd 2. pktm. Avhendingsloven § 3-3 (2) fravikes, og hvorvidt en innendørs arealsvikt karakteriseres som en mangel vurderes etter avhendingsloven § 3-8. Informasjon om kjøpers undersøkelsesplikt, herunder oppfordringen om å undersøke eiendommen nøye, gjelder også for kjøpere som ikke anses som forbrukere. Med forbrukerkjøp menes kjøp av eiendom når kjøperen er en fysisk person som ikke hovedsakelig handler som ledd i næringsvirksomhet.

Hvitvasking

I henhold til lov om hvitvasking og terrorfinansiering har megler plikt til å gjennomføre kontrolltiltak ovenfor kunder. Dette innebærer å bekrefte kunders identitet, innhente opplysninger om kundeforholdets formål og tilsiktede art, samt kontrollere midlenes opprinnelse. Kundekontroll skal gjennomføres løpende gjennom hele oppdragsperioden. Dersom megler på noe tidspunkt ikke får gjennomført tilstrekkelig kundekontroll har megler rett til å avvikle kundeforholdet. Megler er underlagt rapporteringsplikt til Økokrim ved mistanke om brudd på hvitvaskingsloven. Melding sendes Økokrim uten at partene varsles og megler kan i enkelte tilfeller ha plikt til å stanse gjennomføring av handelen. Partene i handelen har ansvar for tap den andre part påføres som følge av brudd på hvitvaskingsregelverket. Det kan ikke gjøres ansvar gjeldene overfor megler som følge av at meglerforetaket overholder sine plikter etter hvitvaskingsloven.

Megler tar ikke imot oppgjør i form av kontanter eller bankremisse.

Oppgjør

Kjøpesum med tillegg av omkostninger skal være disponibelt på meglers klientkonto innen overtagelse. Normalt innebærer dette at fullt oppgjør må være innbetalt på meglers klientkonto senest to virkedager før avtalt overtagelsesdato.
Eventuelle vilkår knyttet til innbetalingen, eksempelvis pantedokument som skal tinglyses til fordel for kjøpers bank, må være megler i hende i god tid før overtagelse kan finne sted.

Salgsoppgave og vedlegg

Oppdragsnummer

31-20-0282

Salgsoppgave og vedlegg

Salgsoppgaven med tilhørende vedlegg må gjennomgås før budgivning.
Komplett oversikt over alle dokumenter megler har mottatt fra det offentlige/forretningsfører er tilgjengelig på Sørmeglerens hjemmeside www.sormegleren.no/31-20-0282. Dokumentene kan også fås hos megler ved forespørsel.
Det tas forbehold om endringer i offentlige avgifter/gebyrer.

Ansvarlig megler

Eiendomsmegler MNEF Tor Jan Endresen, tlf. 40 40 80 21

Vederlag

Grunnpakke markedsføring (Kr.8 900) Oppgjør (Kr.9 900) Panterett med urådighet - Statens Kartverk (Kr.585) Provisjon (forutsatt salgssum: 2 350 000,-) (Kr.75 200) Tilrettelegging (Kr.13 900) Eierskiftegebyr trekkes i oppgjør - SELGER (Kr.4 395) Totalt kr. (Kr.112 880)

Sørmegleren AS org. nr.

944 121 331
Varenummer: 3043630