Kvås

Kvåsveien 1421

Prisantydning
1 460 000 kr
Omkostninger
52 370 kr
Totalpris
1 512 370 kr
Formuesverdi
408 507 kr
Formuesverdi sekundær
1 470 624 kr
Kommunale avgifter
6 930 kr / år
Byggeår
1959
P-rom
103 ㎡
Bruksareal
385 ㎡
Tomteareal
1 663 ㎡
Antall soverom
3
Eierform
Selveier
Eiendomstype
Enebolig

Oversikt

Om eiendommen

Stor, kombinert bolig/næringsbygg med garasje.

Om eiendommen

Innhold

Kjeller: 4 boder.
1. etg.: entré, butikklokale, bod 1, bod 2, teknisk bod. Garasje.
2. etg.: gang, soverom 1, stue, kjøkken, soverom 2, soverom 3, bad, trapperom.

Standard

Tilstandsrapporten konkluderer med følgende:
Bygning oppført i 1959, tilbygget med garasjedel på 1960-tallet. Boligen består av uinnredet kjeller og loft, samt innredet 1. etg. og 2. etg. Bygningen bestod opprinnelig av butikklokale i 1. etg., en etasje som i dag hovedsakelig er lagerrom. 2. etg. er innredet til leilighet, som holder en til dels enkel standard. Utvendig fremstår boligen hovedsakelig 'som opprinnelig bygget', og bærer her preg av etterslep på vedlikehold. Det bør bl.a. nevnes at taktekking trolig er fra byggeår, at det er til dels omfattende råteskader i kledning, at vinduer bør utskiftes og at bad må påregnes utbedret. Boligen er dels renovert i senere år, men arbeider bærer preg av ufagmessige utførelser, både på snekker-, elektriker- og rørleggerarbeider.

Gulv: tregulv og belegg. Betonggulv i kjeller. Vegger: malt papp, malte plater, ubehandlet plater, trepanel. Betongvegger i kjeller. Himling: malt papp, malte plater, ubehandlet plater og trepanel. Etasjeskiller er av trebjelkelag. Betonggulv mot grunn i kjeller.

Kjøkken:
Kjøkkenet har innredning med glatte fronter og laminat benkeplate. Hvitevarer: kjøl/fryseskap, komfyr og platetopp (fra 2019), samt oppvaskmaskin (fra ca. 2016). Det er ingen ventilering fra kjøkken. Det er montert avtrekksvifte, men denne er foreløpig ikke ferdigstilt med avtrekk ut.

Bad:
Rommet har baderomsplater og malte gipsplater på vegger, og ubehandlet trepanel på innvendig tak. Gulvet er flislagt og har elektriske varmekabler.
Rommet har innredning med nedfelt servant, samt toalett og dusjkabinett. Det er ingen ventilering (kun mulighet for å åpne vindu).

Arealer med beskrivelse

Primærrom: 103 kvm, Bruksareal: 385 kvm Sekundærrom: 282 m².
Bra. pr. etasje.: Kjeller  90 m²  - 1. etg. 199 m²  - 2. etg. 96 m².
P-rom inkl: Entré i 1. etg. og gang, soverom 1, stue, kjøkken, soverom 2, soverom 3, bad, trapperom.
S-rom inkl.: Butikklokale, Bod 1, Bod 2, Teknisk bod i 1. etg. og garasje. Kjeller: Bod 1, Bod 2, Bod 3, Bod 4.

Arealer og rombenevnelser er hentet fra tilstandsrapport. Benevnelsen viser hva rommene benyttes til i dag, ikke hva de opprinnelig er godkjent som.

Byggeår og byggemåte

1959
Takkonstruksjonen har sperrekonstruksjon. Taktekkingen er av betongtakstein. Takrenner i lakkert metall på boligdel. Takrenner i plast på garasjedel (dels uten takrenne på garasjedel). Heldekkende pipebeslag over tak, inkl. topphatt. Sinkbeslag på kant over 1. etg. på frontfasade. Veggene har bindingsverkskonstruksjon fra byggeår, med liggende (dels stående) bordkledning utvendig. Deler av kledning synes å være utskiftet etter byggeår (på boliggavl mot sør og på garasjegavl mot øst).
Bygningen har trevinduer med koblet glass og med enkle glass. Bygningen har malt hovedytterdør i tre. Malt dobbel dør i tre på frontfasade. Malt balkongdør i tre. Malt dør i tre i en bod i 1. etg. Disse dører er av nyere dato (etter 2010). Enkel kjellerdør i tre, og enkel tredør samt plasslaget labankdører i garasje. Disse dører er av eldre dato.
Balkong/lufteveranda utenfor gang i 2. etg., med belegg på tregulv og rekkverk i malt tre. Betongtrapp ved hovedinngang, ved dobbel ytterdør på frontfasade, ved ytterdør på nordgavl og til kjellerinngang.

Påkostning og modernisering

Bolig er renovert av eier etter 2019.

Oppvarming

Strøm og ved.
Varmepumpe med innerdel i gangen og i stue. Varmekabel i gulv på bad.
Vedovn i stue og en i tidl. butikklokale 1. etg. Pipe er en eldre mursteinspipe og kjøper må påregne rehabilitering av denne.
Dersom det er rom i boligen som ikke har vegg/fastmonterte ovner, så følger det heller ikke med ovner i disse rommene.

Diverse

Det gjøres oppmerksom på at boligen er rengjort før visning, og at eiendommen selges slik som forevist, men uten møbler og utstyr. Personlige eiendeler fjernes før overtagelse.

Tilstandsrapport

Tilstandsrapport basert på innholdskrav i ny forskrift til avhendingsloven er vedlagt denne salgsoppgaven. Vi oppfordrer interessenter til å sette seg grundig inn i rapporten før budgivning. Kjøper anses å være kjent med opplysninger som fremgår av tilstandsrapporten, og vil således ikke kunne gjøre gjeldene mangler som fremgår av rapporten.  

Tilstandsrapporten er utarbeidet av Takst Sør AS den 25.08.22, og er gyldig i 1 år etter rapportdato. Ved eldre rapporter anbefales interessenter å undersøke eiendommen grundig. Det gjøres oppmerksom på at rapporten kun omhandler boligen, eventuelle øvrige bygninger på eiendommen er ikke vurdert.

Følgende avvik har fått TG3 eller TG2:
STORE ELLER ALVORLIGE AVVIK:

Utvendig > Taktekking - 2
Det er påvist skader eller avvik på selve taktekkingen. Det er påvist råteskader. Stedvis råteskadet undertak/takbord på garasjetak.

Utvendig > Veggkonstruksjon
Det er ingen eller liten lufting i nedre kant av kledning mot grunnmur. Det er påvist betydelige råteskader i bordkledningen. Det er omfattende råteskader i kledning på garasjedel, og stedvis råteskader i kledning på boligdel. Stedvis utett yttervegg i 1. etg., hvor man fra innsiden kan se ut gjennom sprekker i kledning (over dobbel dør på frontfasade). Risiko for skjulte skader i veggkonstruksjoner, basert på registrerte skader i kledning.

Utvendig > Vinduer
Det er påvist vinduer med fukt/råteskader. Det er påvist noen glassruter som er punktert eller sprukne. Det er påvist at enkelte vinduer er vanskelig å
åpne/lukke. Det er påvist tegn på innvendig kondensering av enkelte glass. Karmene i vinduer er slitte og det er sprekker i trevirket.
Det er påvist andre avvik: Manglende barnesikring på vindu i 2. etg.

Utvendig > Dører - 2
Det er påvist dør(er) med fukt/råteskader. Kjellerdør og dør i garasje fremstår i dårlig forfatning, bl.a. med råteskade. Noe råte i nedre del av labankdører til garasje.

Utvendig > Balkonger, terrasser og rom under balkonger
Rekkverket er for lavt i forhold til dagens krav til rekkverkshøyder. Rekkverk er ikke barnesikkert i henhold til dagens krav for avstand mellom spiler. Mer enn halvparten av forventet brukstid er oppbrukt på tettesjikt/membran. Det er påvist fukt/råteskader i konstruksjonen.

Utvendig > Utvendige trapper
Det er ikke montert rekkverk. Betongtrapp har mindre sprekker/skader. Det mangler å montere rekkverk ved alle utvendige trapper. Betong i alle trapper har tæring som følge av elde. Det er i tillegg sprekker i nedre trinn på trapp ved hovedinngang. Kjellertrapp bærer spesielt preg av tæring, og det er her i tillegg sprekker i sidevange langs trappeløp. Noe betongutslag ved betongdekke over kjellertrapp.

Innvendig > Etasjeskille - 2
Det er registrert symptom på sopp/råte. Det er påvist/opplyst om aktivitet fra skadedyr i trebjelkelag. Målt høydeforskjell på over 30 mm gjennom hele
rommet. Tilstandsgrad 3 gis med bakgrunn i standardens krav til godkjente måleavvik. Skjevt gulv i 2. etg., målt til over 4 cm i stue. Gulv i 1. etg. ble ikke nivellert, da her var lagret store mengder løsøre. Det ble registrert tegn til skadedyr (mår/stripet borebille) i del av kjellerhimling. Risiko for skjult
skade. Det ble registrert noe sopp-/råte på himlingspanel i kjeller.

Innvendig > Innvendig kjellertrapp
Det er ikke montert rekkverk. Det er påvist andre avvik: Råteskade i nedre del av trappevange på kjellertrapp. Det mangler rekkverk ved kjellertrapp og ved trapp i garasje.

Innvendig > Andre innvendige forhold
Det er påvist andre avvik: Omfattende råteskade i nedre del av treskillevegg i kjeller (dette er trolig en bærende skillevegg, da det synes å være skjøt på bjelker over denne veggen).

Våtrom > Generell > Bad
Våtrommet må oppgraderes for å tåle normal bruk etter dagens krav.

Våtrom > Overflater Gulv > Bad
Det er påvist at noen fliser har bom (hulrom under). Det er mulighet for at det kan forekomme vannlekkasje på våtrommet hvor vann ikke vil gå til sluk.
Målinger viser at det ikke er fall til sluk (motfall). Det er påvist avvik i krav til høydeforskjell/fall-løsning på våtrommet. Det er påvist avvik i fallforhold til sluk i forhold til krav i forskrift på byggetidspunktet. Manglende fugeavslutning langs ytterkanter. Utildekket membran ved sluk.

Våtrom > Sluk, membran og tettesjikt > Bad
Det er påvist tegn på utettheter på våtrommet. Avløp fra dusj er ikke ført til gulvsluk, men direkte til avløpsledning. Avløp er ført gjennom nedre del av
vegg bak dusj (våtsone), og det er her ikke tettet tilstrekkelig rundt gjennomføring. Gulvsluk er ikke tilkoblet mot avløpsledning.

Våtrom > Ventilasjon > Bad
Rommet har ingen ventilasjon.

Tekniske installasjoner > Avløpsrør - 2
Det er påvist skader eller utettheter på sluk/avløp. Avløp fra sluk på bad er ikke tilkoblet mot avløpsnett.

Tekniske installasjoner > Elektrisk anlegg
El.-anlegg med kombivern (automatsikring m/jordfeilbryter pr. kurs), samt overspenningsvern.

Tekniske installasjoner > Branntekniske forhold
Brannslukkingsapparat. Røykvarsler i 1. etg.

Tomteforhold > Byggegrunn - garasje
Det er registrert symptomer på setninger i grunnen i form av sprekker i grunnmur. Til dels store sprekker i ringmur rundt garasje.

Tomteforhold > Drenering
Mer enn halvparten av forventet levetid på drenering er overskredet. Det er ikke tegn på noe utvendig fuktsikring. Dreneringen er utilstrekkelig og har idag begrenset effekt. Det ble registrert høye fuktvariasjoner på innside av grunnmur og på gulv mot grunn.

Tomteforhold > Terrengforhold - 2
Terreng faller inn mot bygning. Noe feil fall på terreng/asfalt ved hovedinngang, hvor asfalt heller inn mot grunnmur og det er glipe mellom asfalt og grunnmur.

AVVIK SOM KAN KREVE TILTAK:

Utvendig > Taktekking
Mer enn halvparten av forventet brukstid er oppbrukt på taktekkingen. Mer enn halvparten av forventet brukstid er oppbrukt på undertak. Taktekkingen har mose og slitasje på grunn av elde. Det er enkelte knekte taksten. Det er påvist andre avvik: Det mangler beslagløsning ved overgang mellom
garasjetak og boligvegg.

Utvendig > Nedløp og beslag
Det er ikke tilfredsstillende bortledning av vann fra taknedløp ved grunnmur. Det mangler snøfangere på hele eller deler av taket, men det var ikke krav om dette på byggemeldingstidspunktet.

Utvendig > Takkonstruksjon/Loft
Det er påvist fuktskjolder/skader i takkonstruksjonen. Det er påvist avvik rundt gjennomføringer i takflaten. Det er begrenset/dårlig ventilering av
takkonstruksjonen. Det er registrert symptom på aktivitet fra skadedyr Yttertaket har nedbøying. Fukt-/råteskade rundt pipegjennomføring. Dels manglende isolasjon i bjelkelag mellom 2. etg. og loft.

Utvendig > Dører
Det er påvist avvik rundt innsettingsdetaljer. Det er påvist utetthet/åpning mellom dørblad og dørkarm. Dvs. at kald trekk kan oppstå. Karmene i dører er værslitte utvendig og det er sprekker i trevirket. Utvendige beslagsløsninger er ikke fagmessig utført. Det er påvist dører som er vanskelig å åpne eller lukke. Uferdig/ufagmessig utvendig belistning/avslutning/beslagløsning rundt ytterdører (bl.a. utett under enkelte terskler). Derav økt risiko for skjulte skader i konstruksjoner rundt dører. Utett mellom karm og dørblad på dør i nordgavl. Denne døren er noe malingflasset utvendig. Dobbel dør i frontvegg har noe skade på utvendig overflate. Skadet karmpakning på balkongdør i 2. etg.

Innvendig > Overflater
Det er påvist andre avvik: Stedvis bulet malerpapp på vegger, samt stedvis små rift/skader i malerpapp på vegger. Stedvis manglende-/ufagmessig belistning (innskjøtet små listebiter), samt mindre skader i bl.a. trepanel i baderomshimling. Dels uferdig himling (i garderobe på et soverom i 2.
etg.). En del slitasje på kjøkkengulv, inntil innredning.

Innvendig > Etasjeskille/gulv mot grunn
Målt høydeforskjell på mellom 10 - 20 mm innenfor en lengde på 2 meter. Tilstandsgrad 2 gis med bakgrunn i standardens krav til godkjente måleavvik. Det er påvist andre avvik: Noe gulvknirk i enkelte rom.

Innvendig > Gulv mot grunn - garasje
Det er påvist andre avvik: Det er påvist store sprekker og skjevheter i betonggulv i garasje. Gulv ble ikke nivellert, da garasje var lagret ganske fullt ved befaring.

Innvendig > Radon
Det er ikke foretatt radonmålinger, og bygget er heller ikke utført med radonsperre.

Innvendig > Pipe og ildsted
Ildfast plate mangler på gulvet under sotluke/feieluke på pipe. Mer enn halvparten av forventet brukstid er oppbrukt på pipe. Det er kun montert et flyttbart metallfat under feieluke på loft, og ingen fast installasjon av ubrennbar plate under feieluke.

Innvendig > Innvendige trapper
Åpninger i rekkverk er større enn dagens forskriftskrav til rekkverk i trapper. Det er betydelig knirk i trapp. Det mangler håndløper på vegg i trappeløpet.

Innvendig > Innvendige dører
Det er påvist avvik som tilsier det bør foretas tiltak på enkelte dører. Det er påvist andre avvik: Til dels løsnet dørhåndtak, samt enkelte manglende
beslag ved dørhåndtak/lås. Til dels manglende belistning ved innerdører/skyvedører.

Våtrom > Overflater vegger og himling > Bad
Våtromsplater er ikke montert fagmessig. Det er påvist andre avvik: Dels løse/mangelfullt innfestet veggplater. Utette vegghjørner i våtsoner, bl.a. bak dusjkabinett.

Våtrom > Sanitærutstyr og innredning > Bad
Det er påvist skader på innredning. Det er påvist riss/sprekker i utstyr på våtrommet. Løs/umontert baderomsinnredning, og løs servantplate over innredning. Løs dør på baderomsinnredning. Krakelert bunn i servant.

Kjøkken > Overflater og innredning > Kjøkken
Det er påvist andre avvik: Det mangler sokkelfronter under innredning. Det mangler også et par dørfronter på innredning, men iflg. eier er det ikke plan å ha dørfronter her. Noe løs kjøkkenkran.

Kjøkken > Avtrekk > Kjøkken
Det er manglende forsert mekanisk avtrekk fra kokesone i kjøkken.

Tekniske installasjoner > Vannledninger
Det er påvist ufagmessig utførelse av vannledninger.

Tekniske installasjoner > Avløpsrør
Det er påvist ufagmessig utførelse av avløpsledninger. Til dels mangelfull klamring av avløpsrør i teknisk bod 1. etg.

Tekniske installasjoner > Ventilasjon
Det er påvist mangelfull ventilasjon på ett eller flere rom i boligen.

Tekniske installasjoner > Varmesentral - 2
Mer enn halvparten av forventet brukstid på varmesentral er oppbrukt. Det er påvist andre avvik: Varmefunksjon på varmepumpe i stue virker ikke (blåser bare uoppvarmet luft iflg. eier). Løsnet deksler utvendig rundt rør til varmepumpe montert i gang. Dels skade på isolering rundt rør til  varmepumpe i gang.

Tekniske installasjoner > Varmtvannstank
Det er ikke påvist tilfredsstillende avrenning eller annen kompenserende løsning fra varmtvannstank.

Tomteforhold > Utvendige vann- og avløpsledninger
Det foreligger ingen dokumentasjon på vannkvaliteten på brønnvannet. Mer enn halvparten av forventet brukstid er oppbrukt på utvendige avløpsledninger. Mer enn halvparten av forventet brukstid er oppbrukt på utvendige vannledninger. Det er trykkfall ved tapping av to kraner samtidig,
indikerer svekket effekt på vannledning. Iflg. eier er det merkbart trykkfall på vann ved lite vann i felles brønn (lite vanntrykk ved befaring). Misfarget vannfilter.

Tomteforhold > Septiktank
Mer enn halvparten av forventet brukstid er oppbrukt på septiktank.

For de bygningsdeler som har fått tilstandsgrad 2 og 3, og hvor det er påregnelig med tiltak, har bygningssakskynding utarbeidet et estimert kostnadsintervall. Se tilstandsrapport for mer informasjon.

Sammendrag selgers egenerklæring

2. Kjenner du til om det er utført arbeid på bad/våtrom? Ja, av faglært og ufaglært/egeninnsats/dugnad. Beskrivelse: Elektriker. Arbeid utført av Magne Ro.
2.1 Ble tettesjikt/membran/sluk oppgradert/fornyet? Ja, Beskrivelse: Ny membran og ny sluk.
2.2 Er arbeidet byggemeldt? Nei
11. Kjenner du til om det er/har vært utført arbeid på el-anlegget eller andre installasjoner (f.eks. oljetank, sentralfyr, ventilasjon)?  Ja, kun av faglært
Beskrivelse Elektriker. Arbeid utført av Magne Ro.
11.1 Foreligger det samsvarserklæring (i henhold til forskrift om elektriske lavspenningsanlegg)? Ja.
12. Kjenner du til om det er utført kontroll av el-anlegget og/eller andre installasjoner (f.eks. oljetank, sentralfyr, ventilasjon)? Ja. Beskrivelse: Elektrisk anlegg.

Se selgers egenerklæringsskjema for utfyllende informasjon.

Beliggenhet

Adkomst

Eiendommen ligger på Kvås-garden, ca. 15 km nordover fra Lyngdal sentrum. Avkjøring fra offentlig vei.

Beliggenhet

Landlig beliggende område, nær riksveien fra Lyngdal mot Eiken. Nærhet til elva Lygna og Nasjonalt villakssenter - Kvåsfossen, samt campingplass. Kun ca. 2-3 km til nærbutikk, barneskole og Kvåstunet. Butikk og bensinstasjon i Konsmo, ca. 15 min med bil. Ca. 10 min kjøring til Snartemo jernbanestasjon.

Tomt

Areal: 1 663 kvm, Eierform: Eiet tomt
Flat tomt som er enkelt opparbeidet med plen og hage rundt bygning, samt asfalt rundt del av bygning. Det er en gårdsvei som krysser tomten på nordsiden av bygningene.
Eiendommen er ikke fysisk oppmålt, og har noen usikre grenser. Oppgitt areal er basert på skylddeling og matrikkelinfo. Skylddelinger kan være unøyaktige og er ikke koordinatfestet, tomtens areat kan derfor avvike i større eller mindre grad. Det ble i 2019 fradelt et område fra denne tomten.

Eier har avtale med Agder Energi om at det skal settes opp fundamenter til rekkverk mot veien, da det skal graves ned kabel i grunnen mellom bygning og hovedveg. Skal legges ny asfalt i det området.

Parkering

Parkering på egen tomt, samt stor garasje.

Offentlige opplysninger

Ferdigattest

Det foreligger ikke ferdigattest eller midlertidig brukstillatelse i våre arkiver, iflg. Lyngdal kommune. Det utstedes ikke ferdigattest for tiltak som er omsøkt før 1. januar 1998, jf. pbl § 21-10 femte ledd. Manglende brukstillatelse kan innebære at tiltaket ikke lovlig kan tas i bruk. Kjøper overtar risikoen og ansvar for manglende ferdigattest/brukstillatelse på eiendommen.
Kommunen opplyser at det heller ikke foreligger bygningstegninger i arkivene.

Reguleringsplan

Eiendommen ligger i LNFR-areal iflg. kommuneplan. Areal for nødvendige tiltak for landbruk og reindrift og gårdstilknyttet næringsvirksomhet basert på gårdens ressursgrunnlag, nåværende. Alle tiltak på bebygd tomt vil kreve dispensasjon fra bestemmelser i kommuneplanen, iflg. Lyngdal  kommune. Se svarbrev fra kommune i salgsoppgaven og vedlegg.

På generell basis gjør vi oppmerksom på at det kan foreligge fremtidige planer hos kommunen for området rundt eiendommen, som megler ikke har mottatt opplysninger om.

Vei / Vann / Avløp

Tilknyttet offentlig vei. Privat vann fra felles brønn. (Kan bli lite vann i lengre tørkeperioder).. Eiendommen har privat septiktank/ slamavskiller på egen tomt.

Heftelser / Rettigheter

Heftelser som følger eiendommen:
Erklæring/avtale med dagboknr.: 190, tinglyst 14.03.1957 - gjelder bestemmelse om kloakkledning.
Bestemmelse om adkomstrett med dagboknr.: 452, tinglyst 29.05.1958 - vegvesenets betingelser vedtatt.
Bestemmelse om bebyggelse med dagboknr.: 505, tinglyst 14.05.1964 - vegvesenets betingelser vedtatt.
Bestemmelse om veg med dagboknr.: 1767, tinglyst 08.06.1983 - rettighetshaver er gnr. 243, bnr. 6.
Bestemmelse om veg og vedlikehold, dagboknr.: 543869 og 543880, tinglyst: 07.05.2021. Rettighetshaver: bnr. 25 og bnr. 26.
Kopi av dokumenter kan fåes hos megler, eget vedlegg.

Fra hovedbølet som eiendommen er fradelt fra, kan det være tinglyst heftelser i form av erklæringer/avtaler som ikke fremgår av grunnboken for denne eiendommen. Eiendommen overdras fri for pengeheftelser, med unntak av eventuelle erklæringer, avtaler, servitutter og panteheftelser som fremgår av salgsoppgaven og skal følge med eiendommen ved salg. Kjøpers bank vil få prioritet etter disse.

Utleie

Bygget er kombinert bolig og næringsdel (tidl. butikk). Det er ingen egen godkjent utleiedel i dag. 1. etg. har tidligere vært brukt som butikk og lager, men hele bygget er nå brukt av en eier.

Energiattest

Oppvarmingskarakter Gul - Energikarakter G

Odel

Nei

Konsesjon

Nei

Økonomi

Prisantydning og omkostninger

1 460 000,- (Prisantydning) Omkostninger 11 900,- (Boligkjøperforsikring HELP (valgfritt)) 2 800,- (Boligkjøperforsikring Pluss (valgfritt tillegg)) 585,- (Tingl.gebyr pantedokument) 585,- (Tingl.gebyr skjøte) 36 500,- (Dokumentavgift (forutsatt salgssum: 1 460 000,-)) 52 370,- (Omkostninger totalt) 1 512 370,- (Totalpris inkl. omkostninger)

Regnestykket forutsetter at det kun tinglyses en låneobligasjon og at eiendommen selges til prisantydning.

Offentlige avgifter

Kr. 6 930 pr. år Kommunale avgifter for året 2021. Gjelder renovasjon, feiing pipe, slamtømming.

Eiendomsskatt

Lyngdal kommune har ikke eiendomsskatt p.t.

Formuesverdi

Primær: Kr. 408 507,- for år 2020.
Sekundær: Kr. 1 470 624,- for år 2020.

Nøkkelinformasjon

Adresse med betegnelse

Kvåsveien 1421, Gnr. 244 Bnr. 14 i Lyngdal kommune.

Boligtype

Enebolig

Eierform

Selveier

Vilkår og betingelser

Hvitevarer, løsøre og tilbehør

Følgende hvitevarer følger boligen: koketopp, komfyr, vifte, samt kjøleskap og oppvaskmaskin.
Liste over løsøre og tilbehør må leses før budgivning. Her fremgår hvilke løsøre som skal følge eiendommen dersom dette var på eiendommen ved kjøpers besiktigelse om annet ikke er avtalt.

Boligselgerforsikring

Selger har tegnet boligselgerforsikring i Claimslink AS. Forsikringen dekker selgers ansvar etter avhendingsloven begrenset til eiendommens salgssum, oppad begrenset til 10 millioner kroner. Forsikringen dekker ikke verditap som følge av forekomst av insekter.Selger har ikke tegnet boligselgerforsikring.

Boligkjøperforsikring

Vedlagt i salgsoppgaven følger informasjon om Boligkjøperforsikring og Boligkjøperforsikring Pluss fra HELP Forsikring AS. Boligkjøperforsikring er en rettshjelpsforsikring som gir trygghet og profesjonell juridisk hjelp dersom det oppdages uventede feil eller mangler ved boligen de neste fem årene. Boligkjøperforsikring Pluss har samme dekning som boligkjøperforsikring + fullverdig advokathjelp på viktige rettsområder i privatlivet. Egenandel kr. 4 000,- påløper i tvistesaker. Les mer om begge forsikringene i vedlagte materiell eller på help.no. Det gjøres oppmerksom på at meglerforetaket mottar fra kr 2.200,- til kr 2.600,- avhengig av boligtype, i honorar for hver forsikringsavtale som formidles på Boligkjøperforsikring, samt kr 1 000,- i honorar for Boligkjøperforsikring Pluss.

Visning

Som annonsert eller etter avtale med megler på tlf 40 40 80 72.

Finn.no: Visningstekst

Sørmegleren sine visninger har påmelding. Påmelding gjøres enkelt ved å benytte knappen under. Ta kontakt med megler dersom oppsatt tidspunkt ikke passer. Det vil ikke bli avholdt visning uten påmelding, frist for påmelding er senest kl. 12.00 på visningsdagen. Husk å laste ned salgsoppgaven digitalt før visning. Velkommen til en hyggelig visning!

Overtagelse

Etter nærmere avtale.

Finansiering

Vi anbefaler våre kunder å ta kontakt med vår samarbeidspartner Sparebanken Sør, på tlf. 38 10 92 00, for et uforpliktende tilbud.

Budgivning

Alle bud skal inngis skriftlig til megler. Det første budet må signeres, og budgiver må i tillegg legitimeres. Benytt "Gi bud"-knappen på våre annonser for å registrere ditt bud elektronisk. Dette er en enkel og sikker løsning som lar deg legitimere deg og signere budet elektronisk ved hjelp av BankID. Når første bud er gitt vil du motta en SMS-kvittering som du kan svare på for å gi eventuelle budforhøyelser. Budforhøyelser kan også gis ved å trykke "Gi bud" i våre annonser på nytt, eller via e-post eller andre skriftlige metoder. Megler skal så snart som mulig bekrefte skriftlig overfor budgiver at bud er mottatt. Bud som ikke er skriftlig eller som har kortere akseptfrist enn til kl. 12.00 første virkedag etter siste annonserte visning vil ikke bli formidlet til selger. Et bud er bindende for budgiver når budet er kommet til selgers kunnskap. Selger står fritt til å akseptere eller forkaste ethvert bud, og er således ikke forpliktet til å akseptere det høyeste budet på eiendommen. Megler skal, i den grad det er nødvendig og mulig, informere de involverte i budrunden skriftlig om status i budgivningen. Megler er forpliktet til å legge til rette for en forsvarlig avvikling av budrunden, og for at budene skal kunne bli behandlet og videreformidlet skriftlig til alle involverte parter, må et hvert bud ha en tilstrekkelig lang akseptfrist. Selger må skriftlig akseptere budet før budaksept kan formidles til budgiver. Selger og kjøper har krav på å få utlevert kopi av budjournalen straks etter at handel er kommet i stand. Alle som har inngitt bud på eiendommen kan på forespørsel få en kopi av anonymisert budjournal etter at budrunden er avsluttet. For øvrig vises det til "Forbrukerinformasjon om budgivning", som er på baksiden av budskjemaet. Det forutsettes at hjemmel overføres til kjøper.

Lovverk

Eiendommen selges etter reglene i avhendingsloven. Eiendommen skal overleveres kjøper i tråd med det som er avtalt. Det er viktig at kjøper setter seg grundig inn i alle salgsdokumentene, herunder salgsoppgave, tilstandsrapport og selgers egenerklæring. Kjøper anses kjent med forhold som er tydelig beskrevet i salgsdokumentene. Forhold som er beskrevet i salgsdokumentene kan ikke påberopes som mangler. Dette gjelder uavhengig av om kjøper har lest dokumentene. Alle interessenter oppfordres til å undersøke eiendommen nøye, gjerne sammen med fagkyndig før bud inngis. Kjøper som velger å kjøpe usett kan ikke gjøre gjeldende som mangel noe han burde blitt kjent med ved undersøkelsen. Dersom det er behov for avklaringer, anbefaler vi at kjøper rådfører seg med eiendomsmegler eller en bygningssakyndig før det legges inn bud. Hvis eiendommen ikke er i samsvar med det kjøperen må kunne forvente ut ifra alder, type og synlig tilstand, kan det være en mangel. Det samme gjelder hvis det er holdt tilbake eller gitt uriktige opplysninger om eiendommen. Dette gjelder likevel bare dersom man kan gå ut i fra at det virket inn på avtalen at opplysningen ikke ble gitt eller at feil opplysninger ikke ble rettet i tide på en tydelig måte. En bolig som har blitt brukt i en viss tid, har vanligvis blitt utsatt for slitasje og skader kan ha oppstått. Slik bruksslitasje må kjøper regne med, og det kan avdekkes enkelte forhold etter overtakelse som nødvendiggjør utbedringer. Normal slitasje og skader som nødvendiggjør utbedring, er innenfor hva kjøper må forvente og vil ikke utgjøre en mangel.

Boligen kan ha en mangel dersom det er avvik mellom opplyst og faktisk areal, forutsatt at avviket er på 2% eller mer og minimum 1 kvm. Ved beregning av et eventuelt prisavslag eller erstatning må kjøper selv dekke tap/kostnader opptil et beløp på kr 10 000 (egenandel). Dersom kjøper ikke er forbruker selges eiendommen «som den er», og selgers ansvar er da begrenset jf. avhl. § 3-9, 1. ledd 2. pktm. Avhendingsloven § 3-3 (2) fravikes, og hvorvidt en innendørs arealsvikt karakteriseres som en mangel vurderes etter avhendingsloven § 3-8. Informasjon om kjøpers undersøkelsesplikt, herunder oppfordringen om å undersøke eiendommen nøye, gjelder også for kjøpere som ikke anses som forbrukere. Med forbrukerkjøp menes kjøp av eiendom når kjøperen er en fysisk person som ikke hovedsakelig handler som ledd i næringsvirksomhet.

Hvitvasking

I henhold til lov om hvitvasking og terrorfinansiering har megler plikt til å gjennomføre kontrolltiltak ovenfor kunder. Dette innebærer å bekrefte kunders identitet, innhente opplysninger om reelle rettighetshavere og kundeforholdets formål og tilsiktede art. Videre skal megler kontrollere midlenes opprinnelse, samt gjennomføre kundekontroll av personer med disposisjonsrett til konto som benyttes ved transaksjoner til klientkonto.

Kundekontroll skal gjennomføres løpende gjennom hele oppdragsperioden, dersom megler på noe tidspunkt ikke får gjennomført tilstrekkelig kundekontroll har megler rett til å avvikle kundeforholdet.

Megler er underlagt rapporteringsplikt til Økokrim ved mistanke om brudd på hvitvaskingsloven. Melding sendes Økokrim uten at partene varsles og megler kan i enkelte tilfeller ha plikt til å stanse gjennomføring av handelen. Partene i handelen kan komme i ansvar for tap den andre part påføres som følge av brudd på hvitvaskingsregelverket, partenes rettigheter ved mislighol

Oppgjør

Kjøpesum med tillegg av omkostninger skal være disponibelt på meglers klientkonto innen overtagelse. Normalt innebærer dette at fullt oppgjør må være innbetalt på meglers klientkonto senest to virkedager før avtalt overtagelsesdato.
Eventuelle vilkår knyttet til innbetalingen, eksempelvis pantedokument som skal tinglyses til fordel for kjøpers bank, må være megler i hende i god tid før overtagelse kan finne sted. Sørmegleren AS tar ikke imot innbetalinger fra utlandet, innbetaling av oppgjør skal foretas samlet fra kjøpers konto i norsk finansinstitusjon.

Megler tar ikke imot oppgjør i form av kontanter eller bankremisse.

Salgsoppgave og vedlegg

Oppdragsnummer

61-22-0145

Salgsoppgave og vedlegg

Salgsoppgaven med tilhørende vedlegg må gjennomgås før budgivning. Dokumentasjonen anses som kjøpers beslutningsgrunnlag.
Komplett oversikt over alle dokumenter megler har mottatt fra det offentlige/forretningsfører er tilgjengelig på Sørmeglerens hjemmeside www.sormegleren.no/61-22-0145. Dokumentene kan også fås hos megler ved forespørsel.
Det tas forbehold om endringer i offentlige avgifter/gebyrer.

Ansvarlig megler

Eiendomsmegler MNEF Odd Terje Vatnedal, tlf. 40 40 80 72

Vederlag

Digital Markedspakke Synlig (Kr.6 350) Oppgjør (Kr.7 100) Panterett med urådighet - Statens Kartverk (Kr.585) Provisjon (forutsatt salgssum: 1 460 000,-) (Kr.46 720) Tilrettelegging (Kr.13 900) Totalt kr. (Kr.74 655)

Sørmegleren AS org. nr.

944 121 331

Produksjonsdato

12.09.2022
Varenummer: 3062314