Øverlandsheia / Gautefall

Kvarvåsvegen 251

Prisantydning
3 290 000 kr
Omkostninger
98 120 kr
Totalpris
3 388 120 kr
Formuesverdi
484 982 kr
Kommunale avgifter
10 244 kr /
Byggeår
2006
P-rom
69 ㎡
Bruksareal
73 ㎡
Tomteareal
1 872 ㎡
Antall soverom
3
Eierform
Selveier
Eiendomstype
Fritidseiendom

Oversikt

Om eiendommen

Meget koselig og velholdt hytte med hems. Stor terrasse på 55 kvm, naturskjønn utsikt og parkeringsplass. Nær skiløype.

Om eiendommen

Innhold

Planløsning
1. etasje: Entré, bad/wc, stue, kjøkken, 3 soverom, bod og teknisk rom.
Hems
Annet: Utebod på 5 kvm.

Standard

Entré
Ved inngangspartiet er det overbygg støttet opp av profilerte søyler, grønnmalt ytterdør med glassfelt og utelys som gjør det lett å finne frem om man kommer til hytta i kveldsmørket. Entreen har jordfargede gulvfliser med gulvvarme og hvitlasert, liggende panel på veggene med hattehylle montert. Under hattehyllen er det plass til skohylle og sittebenk om man ønsker det. For øvrig har entreen dør inn til badet og stuen.

Stue
Stuen er lys, luftig og hjemmekoselig. Her er det god takhøyde under mønet himling med synlig bjelke, hvitlasert panel på veggene og hvitpigmentert tregulv. En fantastisk glassfasade med sprossevinduer helt opp fyller rommet med herlig dagslys og gir god kontakt med naturen utenfor.

Stuens størrelse gir plass for sofa og godstoler, i tillegg til en langbord i grensen mot kjøkkenet. Fra spiseplass og stue kan man nyte varme og hygge fra en peis. Stuen har også utgang til den store, flotte terrassen.

Kjøkken
Innenfor spiseplassen ligger kjøkkenet som har et moderne preg. Kjøkkeninnredningen har glatte, sortmalte fronter, vitrineskap med frostet glass og åpne hyller. Benkeplaten er i laminat og har nedfelt, dobbel oppvaskkum. Hvitevarer som induksjonstopp, stekeovn og kjøleskap er integrert. Over koketoppen er det avtrekk fra ventilator. Fra kjøkkenet er det åpen trapp opp til hemsen.

Bad/wc/vaskerom
På baderommet er det sorte gulvfliser over gulvvarme og vegger med liggende, hvitlasert panel. Himling er skrånet, noe som gir økt romfølelse. Et vindu på den ene siden sørger for dagslys og naturlig utlufting.

Av innredning har badet gulvmontert toalett, dusjkabinett og et solid baderomsmøblement i nostalgisk stil. Møblementet består av benkeskap med profilerte trefronter, heldekkende servant og et smalt overskap med glass. Møblementet har også speil med downlightsbelysning.

Soverom og garderobe
Hytta har tre soverom som alle har tregulv og trehvitt panel på veggene. Med smarte sengeløsninger kan man få plass til inntil åtte personer. I tillegg har hytta en hems med mulighet for sengeplass til to til - her er det med andre ord rom for storfamilien og gjestebesøk.

For lagring har hytta en en innvendig bod innredet med hyller og et teknisk rom med utvendig adkomst, innredet med arbeidsbenk. Ved til fyring, vannslange, snøskuffer og annet kan lagres i en frittstående bod på 5 kvm.

Arealer med beskrivelse

Primærrom: 69 kvm, Bruksareal: 73 kvm

Primærrom: 69 kvm, Bruksareal: 73 kvm Sekundærrom: 4 kvm.
Bra. pr. etasje.: 1. etg. 73 m²
P-rom inkl: Entré, bad/wc, stue, kjøkken, 3 soverom
S-rom inkl.: Bod og teknisk rom

Hems; Ikke målbart areal

Utebod:
Bra: 5 m²

Arealer og rombenevnelser er hentet fra tilstandsrapport. Benevnelsen viser hva rommene benyttes til i dag, ikke hva de opprinnelig er godkjent som.

Byggeår og byggemåte

2006 i følge Nissedal kommune.

Oppvarming

Dersom det er rom i boligen som ikke har vegg/fastmonterte ovner, så følger det heller ikke med ovner i disse rommene.
Oppvarming - Teknisk
Hytta oppvarmes elektrisk med panelovner, samt gulvvarme i entré og på bad. I tillegg er det muligheter for vedfyring med peisinnsats i stuen. Det er avtrekk fra ventilator på kjøkkenet. De øvrige rommene ventileres naturlig. Sikringsskapet er utstyrt med automatsikringer og fjernavleser. Videre har hytta en varmtvannsbereder fra 2001, plassert på badet. Utvendige vann- og avløpsrør i plast er fra 2022.

Diverse

Kort fortalt:
- Koselig hytte i tradisjonell stil.
- Torvtak og brunbeiset kledning.
- Hytta ble oppført i 2006.
- Nærhet til skiløyper og turstier.
- Kort vei til fiskevann og alpinanlegg.
- Parkering rett nedenfor hytta.
- Stor naturtomt på 1872,3 kvm.
- Øst-, sør- og vestvendt terrasse.
- Gode solforhold og nydelig utsikt.
- Flislagt entré med åpen garderobe.
- Sortmalt kjøkken med hvitevarer.
- Stue med peis og god takhøyde.
- Bad med dusjkabinett og wc.
- Tre gode soverom i første etasje.
- Stor hems med sengeplasser.
- Innvendig bod og teknisk bod.
- Frittstående utebod på 5 kvm.

Tilstandsrapport

Tilstandsrapport basert på innholdskrav i ny forskrift til avhendingsloven er vedlagt denne salgsoppgaven. Vi oppfordrer interessenter til å sette seg grundig inn i rapporten før budgivning. Kjøper anses å være kjent med opplysninger som fremgår av tilstandsrapporten, og vil således ikke kunne gjøre gjeldene mangler som fremgår av rapporten.  

Tilstandsrapporten er utarbeidet av Jacob Ramberg den 26.09.2022, og er gyldig i 1 år etter rapportdato. Ved eldre rapporter anbefales interessenter å undersøke eiendommen grundig. Det gjøres oppmerksom på at rapporten kun omhandler boligen, eventuelle øvrige bygninger på eiendommen er ikke vurdert.

Bygningssakskyndigs konklusjon:
Ramberg Takst ble kontaktet av Håkon Gregersen for å utføre en tilstandsrapport med arealmåling av hytte med adresse Kvarvåsvegen 251 i Nissedal kommune. Det er fint vær på befaringsdagen, ut over dette er alle arealer tilgjengelig på befaringsdagen og er således med i denne rapporten. Tilstanden på boligen framstår med normal standard og normal bruksslitasje. Det er noen punkter som har fått TG:2, det er taktekking, veggkonstruksjon, vinduer, feieluke, vannledninger, varmtvannstank og trepanel, membran og ventilasjon på  baderom. TG:3 er gitt til terrassedekke og utvendig trapp. Viser til rapportens underpunkter og at det er viktig at man leser disse, ikke bare sammendraget. Man må påregne vanlig vedlikehold.

Følgende avvik har fått TG3 eller TG2:
TG3: Store eller alvorlige tiltak
Utvendig > Balkonger, terrasser og rom under balkonger
Utvendig > Utvendige trapper

TG2: Avvik som kan kreve tiltak
Utvendig > Taktekking
Utvendig > Veggkonstruksjon
Utvendig > Vinduer
Våtrom > Ventilasjon > Bad
Tekniske installasjoner > Vannledninger

For de bygningsdeler som har fått tilstandsgrad 2 og 3, og hvor det er påregnelig med tiltak, har bygningssakskynding utarbeidet et estimert kostnadsintervall. Se tilstandsrapport for mer informasjon.

Tilstandsrapport ligger vedlagt i vedlegg til salgsoppgave.

Sammendrag selgers egenerklæring

Se selgers egenerklæringsskjema for utfyllende informasjon.

Beliggenhet

Adkomst

Boligen er merket med TIL SALGS-plakat fra Sørmegleren og det vil være skiltet ved fellesvisning.

Beliggenhet

Beliggenhet og servicetilbud
Hytta ligger i vakre omgivelser på Øverlandsheia, rett i overkant av 1 mil fra Treungen i Nissedal kommune. Området byr på vakker natur så langt øyet kan se, og meget gode turmuligheter som kan benyttes gjennom hele året. Her finnes 1750 større og mindre vann og innsjøer, og med fiskekort har du tilgang til 22 fiskevann med tilhørende båt og gapahuker.

Vinterstid byr området på flott skiterreng og kilometervis med oppkjørte løyper. Skiføret kan, på snørike vintre, holde seg helt til mai måned. En kort kjøretur unna (ca. 13 minutter) ligger et av Telemarks største skisenter, Gautefall skisenter. Her finner du blant annet en av Norges mest moderne 6-seters ekspressheiser, samt 7 heiser, 16 forskjellige nedfarter og eget langrenn/skiskytteranlegg.

Om sommeren kan kommunen friste med flere flotte strender og koselige badevann. Det anbefales å ta en tur til Sommarsletta like utenfor Treungen sentrum. I Ilekleiv og Eikholm ligger flotte Jettegryter, Nissedals "naturlige badeland", med naturlige sklier nedover elveleiet og badekulper i jettegrytene. De tøffeste hopper ned i den største gryta.

Dagligvarehandelen kan gjøres på blant annet Coop Prix og Spar i Treungen. I Treungen ligger også bakeri, Bygger'n og stemningsfulle Treungen gjestgiveri. Sistnevnte holder til i et flott hus i jugendstil. Også Z museum er et fint reisemål, hvor du kan vandre gjennom historien og se mange spennende ting fra en annen tid.

Tomt

Areal: 1 872 kvm, Eierform: Eiet tomt
Uteområde
Hytta ligger flott til på en 1872,3 kvm stor naturtomt, omgitt av skogkledde åser, småtjern og mektig fjellandskap. Bilen kan parkeres på parkeringsplass rett nedenfor hytta, og i det man tar steget ut av bilen og lungene fylles med frisk fjelluft, kan man kjenne stresset i kroppen avta. Når man i tillegg kan nyte sløve dager i hytteveggen, slenge ut fiskesnøret i en av mange tjern, rusle langs idylliske skogsstier eller lange ut i velpreparerte skiløyper blir dagene fullendt.

Selve tomten består av gress, lyng, bjørk og nåletrær. Med torvtak og brunmalt trekledning glir også hytta nesten umerkelig inn i terrenget. Rundt hytta mot øst, sør og vest er det en herlig terrasse, så her er det lett å følge etter solen, eller finne seg en lun krok om det skulle blåse litt.

Terrassen er delvis overbygget og har hele 55 kvm med boltreplass som gjør det lett å møblere med ulike sittegrupper og grill. På hjørnet av terrassen er det en frittstående utebod på 5 kvm og fra terrassen ved inngangspartiet er det utvendig adkomst til teknisk rom.

Parkering

Det er parkering på parkeringsplass rett nedenfor hytta. Øvrig parkering etter områdets gjeldende bestemmelser.

Offentlige opplysninger

Ferdigattest

Det foreligger ferdigattest datert 04.03.2005. Ferdigattesten gjelder hytta. Ferdigattest for tilbygg foreligger datert. 20.11.2014. At en slik attest eksisterer gir ingen garanti for at det ikke er utført arbeid på boliger som ikke er byggemeldt eller godkjent.

Reguleringsplan

Eiendommen er regulert til fritidsbolig, tilhører reguleringsplan ØVERLANDSHEIA II, datert 16.03.2009. På generell basis gjør vi oppmerksom på at det kan foreligge fremtidige planer hos kommunen for området rundt eiendommen, som megler ikke har mottatt opplysninger om.
Viser til gjeldende reguleringsbestemmelser hvor det bla. står følgende:

" Nr. 1 Byggeområde (Pbl. §25, 1. ledd nr. 1) 1.1. Fellesføresegner: d) Bygningar skal plasserast slik at desse ikkje verkar dominerande i landskapet, og slik at det vert minst mogleg synlege terrenginngrep, avgrensa til det som er naudsynt for opparbeiding av byggetomt, parkering, tilkomst og utomhusareal. Minimum 25 % av tomta skal vere utan terrenginngrep - naturtomt.
e) Alle bygningar skal ha tak med taktekking tilpassa lokal byggeskikk, t.d. med torvtak, mørke teglstein eller bord som gjev ein mørk og matt farge. Vidare med møne parallelt med høgdekotene. Fasade av tømmervegg (plank/panel eller laft) med innslag av naturstein. Tømmervegger skal handsamast med/påførast jordfargar.
h) Det er ikkje lov å setje opp flaggstenger eller lysmaster innanfor planområdet.
1.2. Fritidsbustader, Eksisterande tomter Felt A - J, M - T og W - Y, og tomt Tomt 1- 113
6) Maksimal mønehøgde: 6,5 meter, unntatt tomt 10, 11, 25, 27, 28, 31, 32, 36, 37, 40, 44, 59, 60, 68, 70, 96, R1b og W2b der maksimal mønehøgde er 7,5 meter.
7) Bygg skal ha saltak med takvinkel: 19 - 36 grader.
9) Det er ikkje lov å ha flaggstong eller lysmast på tomta."

Vei / Vann / Avløp

Privat vei fra offentlig avkjøring.
Offentlig vann og avløp.

Heftelser / Rettigheter

Heftelser som følger eiendommen:

2006/161-3/34  Bestemmelse iflg. skjøte  
11.01.2006
Viser til skjøte hvor det står følgende under punkt.6 Særkilte avtaler: "Det er adkomst til tomten med bil over fellesvei på gnr: 34 bnr: 1,4,5,6 i Nissedal. Med veiretten følger forpliktelse til å delta i felles brøyting/ vedlikehold med kr: 3 000,- tretusen- pr. år. til eier av gnr: 34 bnr: 1,4,5,6 i Nissedal, med forskudsvis betaling 10.januar hvert år, med rett til eier til årlig regulering av vederlaget iht. konsumprisindeksen, første gang 2007"

Fra hovedbølet som eiendommen er fradelt fra, kan det være tinglyst heftelser i form av erklæringer/avtaler som ikke fremgår av grunnboken for denne eiendommen. Eiendommen overdras fri for pengeheftelser, med unntak av eventuelle erklæringer, avtaler, servitutter og panteheftelser som fremgår av salgsoppgaven og skal følge med eiendommen ved salg. Kjøpers bank vil få prioritet etter disse.

Rettigheter som følger eiendommen:

2006/161-2/34  Bestemmelse iflg. skjøte  
11.01.2006
Viser til skjøte hvor det står følgende under punkt.6 Særkilte avtaler: "Det er adkomst til tomten med bil over fellesvei på gnr: 34 bnr: 1,4,5,6 i Nissedal. Med veiretten følger forpliktelse til å delta i felles brøyting/ vedlikehold med kr: 3 000,- tretusen- pr. år. til eier av gnr: 34 bnr: 1,4,5,6 i Nissedal, med forskudsvis betaling 10.januar hvert år, med rett til eier til årlig regulering av vederlaget iht. konsumprisindeksen, første gang 2007"

2007/435374-1/200  Bestemmelse om vannrett  
31.05.2007
"Eier av gnr. 34, bnr.186 har rett til bruk av brønn på gnr.34, bnr. 168, tomt R1"

Utleie

Boligen har ikke egen utleiedel.

Energiattest

Oppvarmingskarakter Oransje - Energikarakter D

Odel

Ingen odel.

Konsesjon

Nissedal kommune har konsesjonsgrense null. Dette innebærer i utgangspunktet boplikt. Denne eiendommen er imidlertid ifølge kommunen registret som fritidseiendom og er fritatt for boplikt. Kjøper må undertegne egenerklæring om konsesjonsfrihet som bekrefter at eiendommen skal benyttes til fritidsformål. Sørmegleren gjør oppmerksom på at kommunen må ha bekreftet at egenerklæringen er registrert i matrikkelen før skjøte kan sendes til tinglysing. Oppgjør kan ikke finne sted før dette foreligger.

Økonomi

Prisantydning og omkostninger

3 290 000,- (Prisantydning) Omkostninger 11 900,- (Boligkjøperforsikring HELP (valgfritt)) 2 800,- (Boligkjøperforsikring Pluss (valgfritt tillegg)) 585,- (Tingl.gebyr pantedokument) 585,- (Tingl.gebyr skjøte) 82 250,- (Dokumentavgift (forutsatt salgssum: 3 290 000,-)) 98 120,- (Omkostninger totalt) 3 388 120,- (Totalpris inkl. omkostninger)

Regnestykket forutsetter at det kun tinglyses en låneobligasjon og at eiendommen selges til prisantydning.

Offentlige avgifter

Kr. 10 243,70

Eiendomsskatt

Det er eiendomsskatt på kr. 1 533,00,- pr. år for denne eiendommen. Beløpet er inkludert i kommunale avgifter.

Faste løpende kostnader

Kommunale avgifter: kr. 10 243,7,-
Kommunale avgifter inkluderer:
- Avløp kr. 2 877,5,-
- Eiendomsskatt kr. 1 533,-
- Feiing kr. 562,52,-
- Renovasjon kr. 2 003,76,-
- Vann kr. 3 266,92,-

Strøm: 1500 kw pr. år. Dette varierer etter bruk.
Nettleie: kr. 4 800,- pr. år.
Forsikring: kr. 3 290,- pr. år.  (Tryg Fullverdiforsikring inkl. innbo og naturskade)
Internett: kr. 548,- pr. mnd. (Mobil trådløst nett via Telenor) Mulighet for fiber.
TV: kr. 139,- pr. mnd. (Viasat Allente)
Øverlandsheia AS ved Halvor Madsen (grunneier av hele området): kr. 6 626,- pr. år. dette for brøyting, vei og vedlikehold.
Løypeavgift: kr. 500,- (Frivillig)

Formuesverdi

Primær: Kr. 484 982,- for år 2020.

Nøkkelinformasjon

Adresse med betegnelse

Kvarvåsvegen 251, Gnr. 34 Bnr. 186 i Nissedal kommune.

Boligtype

Fritidseiendom

Eierform

Selveier

Vilkår og betingelser

Hvitevarer, løsøre og tilbehør

Følgende hvitevarer følger boligen:
Liste over løsøre og tilbehør må leses før budgivning. Her fremgår hvilke løsøre som skal følge eiendommen dersom dette var på eiendommen ved kjøpers besiktigelse om annet ikke er avtalt.

Boligselgerforsikring

Selger har tegnet boligselgerforsikring i Claimslink AS. Forsikringen dekker selgers ansvar etter avhendingsloven begrenset til eiendommens salgssum, oppad begrenset til 10 millioner kroner. Forsikringen dekker ikke verditap som følge av forekomst av insekter.

Boligkjøperforsikring

Vedlagt i salgsoppgaven følger informasjon om Boligkjøperforsikring og Boligkjøperforsikring Pluss fra HELP Forsikring AS. Boligkjøperforsikring er en rettshjelpsforsikring som gir trygghet og profesjonell juridisk hjelp dersom det oppdages uventede feil eller mangler ved boligen de neste fem årene. Boligkjøperforsikring Pluss har samme dekning som boligkjøperforsikring + fullverdig advokathjelp på viktige rettsområder i privatlivet. Egenandel kr. 4 000,- påløper i tvistesaker. Les mer om begge forsikringene i vedlagte materiell eller på help.no. Det gjøres oppmerksom på at meglerforetaket mottar fra kr 2.200,- til kr 2.600,- avhengig av boligtype, i honorar for hver forsikringsavtale som formidles på Boligkjøperforsikring, samt kr 1 000,- i honorar for Boligkjøperforsikring Pluss..

Visning

Som annonsert eller etter avtale med
megler på tlf 94 25 46 52.

Finn.no: Visningstekst

Sørmegleren sine visninger har påmelding. Påmelding gjøres enkelt ved å benytte knappen under. Ta kontakt med megler dersom oppsatt tidspunkt ikke passer. Det vil ikke bli avholdt visning uten påmelding, frist for påmelding er senest kl. 12.00 på visningsdagen. Husk å laste ned salgsoppgaven digitalt før visning. Velkommen til en hyggelig visning!

Overtagelse

Etter avtale.

Finansiering

Vi anbefaler våre kunder å ta kontakt med vår samarbeidspartner Sparebanken Sør, på tlf. 38 10 92 00, for et uforpliktende tilbud.

Budgivning

Alle bud skal inngis skriftlig til megler. Det første budet må signeres, og budgiver må i tillegg legitimeres. Benytt "Gi bud"-knappen på våre annonser for å registrere ditt bud elektronisk. Dette er en enkel og sikker løsning som lar deg legitimere deg og signere budet elektronisk ved hjelp av BankID. Når første bud er gitt vil du motta en SMS-kvittering som du kan svare på for å gi eventuelle budforhøyelser. Budforhøyelser kan også gis ved å trykke "Gi bud" i våre annonser på nytt, eller via e-post eller andre skriftlige metoder. Megler skal så snart som mulig bekrefte skriftlig overfor budgiver at bud er mottatt. Bud som ikke er skriftlig eller som har kortere akseptfrist enn til kl. 12.00 første virkedag etter siste annonserte visning vil ikke bli formidlet til selger. Et bud er bindende for budgiver når budet er kommet til selgers kunnskap. Selger står fritt til å akseptere eller forkaste ethvert bud, og er således ikke forpliktet til å akseptere det høyeste budet på eiendommen. Megler skal, i den grad det er nødvendig og mulig, informere de involverte i budrunden skriftlig om status i budgivningen. Megler er forpliktet til å legge til rette for en forsvarlig avvikling av budrunden, og for at budene skal kunne bli behandlet og videreformidlet skriftlig til alle involverte parter, må et hvert bud ha en tilstrekkelig lang akseptfrist. Selger må skriftlig akseptere budet før budaksept kan formidles til budgiver. Selger og kjøper har krav på å få utlevert kopi av budjournalen straks etter at handel er kommet i stand. Alle som har inngitt bud på eiendommen kan på forespørsel få en kopi av anonymisert budjournal etter at budrunden er avsluttet. For øvrig vises det til "Forbrukerinformasjon om budgivning", som er på baksiden av budskjemaet. Det forutsettes at hjemmel overføres til kjøper.

Lovverk

Eiendommen selges etter reglene i avhendingsloven. Eiendommen skal overleveres kjøper i tråd med det som er avtalt. Det er viktig at kjøper setter seg grundig inn i alle salgsdokumentene, herunder salgsoppgave, tilstandsrapport og selgers egenerklæring. Kjøper anses kjent med forhold som er tydelig beskrevet i salgsdokumentene. Forhold som er beskrevet i salgsdokumentene kan ikke påberopes som mangler. Dette gjelder uavhengig av om kjøper har lest dokumentene. Alle interessenter oppfordres til å undersøke eiendommen nøye, gjerne sammen med fagkyndig før bud inngis. Kjøper som velger å kjøpe usett kan ikke gjøre gjeldende som mangel noe han burde blitt kjent med ved undersøkelsen. Dersom det er behov for avklaringer, anbefaler vi at kjøper rådfører seg med eiendomsmegler eller en bygningssakyndig før det legges inn bud. Hvis eiendommen ikke er i samsvar med det kjøperen må kunne forvente ut ifra alder, type og synlig tilstand, kan det være en mangel. Det samme gjelder hvis det er holdt tilbake eller gitt uriktige opplysninger om eiendommen. Dette gjelder likevel bare dersom man kan gå ut i fra at det virket inn på avtalen at opplysningen ikke ble gitt eller at feil opplysninger ikke ble rettet i tide på en tydelig måte. En bolig som har blitt brukt i en viss tid, har vanligvis blitt utsatt for slitasje og skader kan ha oppstått. Slik bruksslitasje må kjøper regne med, og det kan avdekkes enkelte forhold etter overtakelse som nødvendiggjør utbedringer. Normal slitasje og skader som nødvendiggjør utbedring, er innenfor hva kjøper må forvente og vil ikke utgjøre en mangel.

Boligen kan ha en mangel dersom det er avvik mellom opplyst og faktisk areal, forutsatt at avviket er på 2% eller mer og minimum 1 kvm. Ved beregning av et eventuelt prisavslag eller erstatning må kjøper selv dekke tap/kostnader opptil et beløp på kr 10 000 (egenandel). Dersom kjøper ikke er forbruker selges eiendommen «som den er», og selgers ansvar er da begrenset jf. avhl. § 3-9, 1. ledd 2. pktm. Avhendingsloven § 3-3 (2) fravikes, og hvorvidt en innendørs arealsvikt karakteriseres som en mangel vurderes etter avhendingsloven § 3-8. Informasjon om kjøpers undersøkelsesplikt, herunder oppfordringen om å undersøke eiendommen nøye, gjelder også for kjøpere som ikke anses som forbrukere. Med forbrukerkjøp menes kjøp av eiendom når kjøperen er en fysisk person som ikke hovedsakelig handler som ledd i næringsvirksomhet.

Hvitvasking

I henhold til lov om hvitvasking og terrorfinansiering har megler plikt til å gjennomføre kontrolltiltak ovenfor kunder. Dette innebærer å bekrefte kunders identitet, innhente opplysninger om reelle rettighetshavere og kundeforholdets formål og tilsiktede art. Videre skal megler kontrollere midlenes opprinnelse, samt gjennomføre kundekontroll av personer med disposisjonsrett til konto som benyttes ved transaksjoner til klientkonto.

Kundekontroll skal gjennomføres løpende gjennom hele oppdragsperioden, dersom megler på noe tidspunkt ikke får gjennomført tilstrekkelig kundekontroll har megler rett til å avvikle kundeforholdet.

Megler er underlagt rapporteringsplikt til Økokrim ved mistanke om brudd på hvitvaskingsloven. Melding sendes Økokrim uten at partene varsles og megler kan i enkelte tilfeller ha plikt til å stanse gjennomføring av handelen. Partene i handelen kan komme i ansvar for tap den andre part påføres som følge av brudd på hvitvaskingsregelverket, partenes rettigheter ved mislighol

Oppgjør

Kjøpesum med tillegg av omkostninger skal være disponibelt på meglers klientkonto innen overtagelse. Normalt innebærer dette at fullt oppgjør må være innbetalt på meglers klientkonto senest to virkedager før avtalt overtagelsesdato.
Eventuelle vilkår knyttet til innbetalingen, eksempelvis pantedokument som skal tinglyses til fordel for kjøpers bank, må være megler i hende i god tid før overtagelse kan finne sted. Sørmegleren AS tar ikke imot innbetalinger fra utlandet, innbetaling av oppgjør skal foretas samlet fra kjøpers konto i norsk finansinstitusjon.

Megler tar ikke imot oppgjør i form av kontanter eller bankremisse.

Salgsoppgave og vedlegg

Oppdragsnummer

77-22-0058

Salgsoppgave og vedlegg

Salgsoppgaven med tilhørende vedlegg må gjennomgås før budgivning. Dokumentasjonen anses som kjøpers beslutningsgrunnlag.
Komplett oversikt over alle dokumenter megler har mottatt fra det offentlige/forretningsfører er tilgjengelig på Sørmeglerens hjemmeside www.sormegleren.no/77-22-0058. Dokumentene kan også fås hos megler ved forespørsel.
Det tas forbehold om endringer i offentlige avgifter/gebyrer.

Ansvarlig megler

Eiendomsmegler / Fagansvarlig Heljar Hogner, tlf. 46 80 63 69

Vederlag

Digital grunnpakke (Kr.5 990) Energimerking av eiendom (Kr.1 500) Overtakelse av eiendom (Kr.1 500) Oppgjør (Kr.9 900) Panterett med urådighet - Statens Kartverk (Kr.585) Provisjon (forutsatt salgssum: 3 290 000,-) (Kr.95 410) Tilrettelegging (Kr.19 900) Totalt kr. (Kr.134 785)

Sørmegleren AS org. nr.

944 121 331
Varenummer: 3059320