Kristiansand-Lund

Kuholmsveien 66

Prisantydning
12 990 000 kr
Omkostninger
341 220 kr
Totalpris
13 331 220 kr
Formuesverdi
1 755 698 kr
Formuesverdi sekundær
6 320 512 kr
Kommunale avgifter
26 257 kr / år
Byggeår
2007
P-rom
234 ㎡
Bruksareal
235 ㎡
Tomteareal
434 ㎡
Antall soverom
6
Eierform
Selveier
Eiendomstype
Enebolig

Oversikt

Om eiendommen

Delikat, innholdsrik og renovert enebolig med godkjent utleiedel. Dobbel garasje. Sentral beliggenhet på Lund.

Om eiendommen

Innhold

Boligen går over 3 plan og inneholder:
Etasje / Areal (bra/p-rom/s-rom) /rombenevnelse:

2 Etasje / 67 67 0 / Soverom , Bad , Stue , Soverom 2, Soverom 3, Soverom 4

1 Etasje / 98 97 1 / Gang ,Omkledningsrom , Vaskerom , Bad , Stue/kjøkken, Kott

U etasje / 70 70 0 / Gang , Soverom , Wc , Bad/vaskerom , Soverom 2, Soverom 3, Stue/kjøkken
Alle rom i boligen er P-rom utenom kott i 1. etg.

Ene rom i u.etg er inntegnet som bod, men ble brukt og innredet som soverom.
Dette er ikke søkt om og er kjøpers ansvar å søke om. I 1 etg er det åpnet opp og fjernet vegg mellom stue og kjøkken.

Standard

Velkommen til Kuholmsveien 66! Dette er en delikat og innholdsrik enebolig som går over 3 etasjer.
Via et flott steinbelagt inngangsparti opp en trapp så kommer du videre inn til gang/trappehall i hoveddel av boligen. Romslig flislagt gang med skyvedørsgarderobe til oppbevaring av sko og yttertøy. Varmekabler i gulv. Det er også et stort walk-in-closet med inngang via trappehall.
Ved inngangsparti er det en stor solrik terrasse med god plass til utemøbler. Her har du sol til langt ut på kvelden.

Fra gang/trappehall kommer du videre inn i hovedrommet i boligen, nemlig stue/kjøkkendel. Romslig rom med fine vindusflater som gir rikelig med lys. Sjarmerende fiskebeinsparkett på gulv og malte flater på vegger. God plass til sofagruppe med tilhørende bord i stue. Mellom stue og kjøkken er det også plass til et spisebord hvor deilige middager kan spises med familie og venner. Praktisk åpen stue/kjøkkenløsning. Kjøkken med mye skap- og benkeplass. Kjøkken fra Sørlandskjøkken med integrerte hvitevarer, samt stort vinskap. Det kan også nevnes følgende på kjøkken: to oppvaskmaskiner, benkeplate i stein og kjøkkenøy i massivt, custom-made industriell stål. Her kan du sette fra deg varme gryter og stekepanner hvor som helst uten at det blir merke. Vasken på kjøkken har også Quooker som gir umiddelbart kokende vann. Pen kjøkkenøy med nedsenket vifte.. Praktisk barløsning med plass til stoler under kjøkkenøy. Nydelig vedpeis som gir godt med varme på kalde vinterdager.
Innebygd lydanlegg fra Bowers-Wilkins/Sonos i stue, bad og kjøkken. Spotter i tak.

Fra stue er det utgang til en usjenert platting dekket av kunstgress. Her er det god plass til utemøbler og deilig morgensol- og formiddagssol. Videre trapp opp til terrasse på bakside av bolig. Her har du godt med ettermiddagssol.

I 1.etg. er det også et innbydende flislagt bad med varmekabler i gulv. Badet inneholder dobbeltservant, wc, badekar og dusjhjørne. Her er det en fryd å  starte dagen! Eget vaskerom med innredning fra Sørlandskjøkken. Fliser på gulv.

Boligen har generelt meget eksklusive materialvalg som er gjennomgående i boligfen. Det kan blant annet nevnes Italienske, store fliser. Bred fiskebensparkett i alle etasjer. Håndlagede smijernsdører på bad og i gang.

I 2.etg. kommer du opp i en tv- stue. God plass til sofagruppe. Her er det plass for de eldre eller mindre å ta en ekstra hvile i den eller travle hverdagen. Fiskebeinsparkett på gulv og malte flater på vegg. Spotter i tak. Utgang til terrasse fra stue med ettermiddagssol.
4 gode soverom med god plass til dobbeltseng og garderobeskap. Hovedsoverom med deilig vegg til vegg teppe. Skyvedørsgarderobe. Soverom 2, 3 og 4 passer bra som barnerom eller gjesterom. Pent flislagt bad med vegghengt wc, servant og dusjkabinett.

I underetasje er det i dag en godkjent uteleiedel som inneholder gang/entre, stue med åpen stue/kjøkkenløsning. 2 gode soverom, bad, gjestetoalett og en bod (innredet som soverom). Leilighet er i dag leid ut for 15.000,- per. mnd.

Tilhørende dobbeltgarasje, carport og biloppstillingsplass på tomt.

Velkommen til visning!

Arealer med beskrivelse

Primærrom: 234 kvm, Bruksareal: 235 kvm Sekundærrom: 1 kvm.
Bra. pr. etasje.: Underetasje 70 m²  - 1. etg. 98 m²  - 2. etg. 67 m².

P-rom inkl.:
2.etg.: Soverom, bad, stue, soverom 2, soverom 3, soverom 4.
1.etg.: Gang, omkledningsrom, vaskerom, bad, stue/kjøkken.
U.etg.: Gang, soverom, wc, bad/vaskerom, soverom 2, soverom 3, stue/kjøkken.

Det foreligger godkjente og byggemeldte tegninger, men det er avvik fra disse. Ene rom i u.etg er inntegnet som bod, men ble brukt og innredet som soverom ved befaringen. I 1 etg er det åpnet opp og fjernet vegg mellom stue og kjøkken

Arealer og rombenevnelser er hentet fra tilstandsrapport. Benevnelsen viser hva rommene benyttes til i dag, ikke hva de opprinnelig er godkjent som.

Byggeår og byggemåte

2007 i følge Kristiansand kommune.

Oppvarming

Elektrisk oppvarming og vedfyring. Dersom det er rom i boligen som ikke har vegg/fastmonterte ovner, så følger det heller ikke med ovner i disse rommene.

Diverse

Alle integrerte hvitevarer (herunder eventuell oppvaskmaskin om det står i boligen på visningstidspunktet) på kjøkken følger med i handelen. Øvrige hvitevarer medfølger ikke dersom ikke det blir avtalt.

Noen andre detaljer som er verd å merke seg:
-2 oppvaskmaskiner på kjøkkenet. Svært praktisk!
-alt av kjøkkenbenker er i stein og stål
-kjøkkenøya er custom made i industristål slik at man kan sette gryter og stekepanner rett på overflaten
-hele huset har moderne lyssystem med dimmere som styres fra telefonen

U. etg er en godkjent utleie-leilighet med gode leieinntekter. Det er nylig inngått 5 leieavtale på kr 15.000,-/mnd. med 2 års binding fra 01.08.22.
Med skattefrie leieinntekter vil du ha lave og forutsigbare bokostnader fremover.

Tilstandsrapport

Tilstandsrapport basert på innholdskrav i ny forskrift til avhendingsloven er vedlagt denne salgsoppgaven. Vi oppfordrer interessenter til å sette seg grundig inn i rapporten før budgivning. Kjøper anses å være kjent med opplysninger som fremgår av tilstandsrapporten, og vil således ikke kunne gjøre gjeldene mangler som fremgår av rapporten.  

Tilstandsrapporten er utarbeidet av Boligtakst AS den 23.08.22 12:17, og er gyldig i 1 år etter rapportdato. Ved eldre rapporter anbefales interessenter å undersøke eiendommen grundig. Det gjøres oppmerksom på at rapporten kun omhandler boligen, eventuelle øvrige bygninger på eiendommen er ikke vurdert.

Bygningssakskyndigs konklusjon:
"Enebolig over tre etasjer med utleiedel i u. etg. og hoveddel i 1 og 2 etg. Boligen er bygd ca. 2007. I 2020 ble det utført renovering og oppgradering av hoveddel i 1 og 2 etg. samt flere utvendige endringer/oppgraderinger på boligen. Leiligheten i u. etg fremstår i hovedsak med overflater og bygningsdeler fra byggetid. Det er påpekt enkelte forhold/avvik som fremkommer i rapporten. Garasje/tilleggsbygg er ikke kontrollert eller beskrevet i
denne rapporten etter enighet med eier. Kontroll av tilleggsbygg er ikke en del av forskriftskrav ved den nye tilstandsrapporten.
For øvrig må hele rapporten leses"

Følgende avvik har fått TG2 (avvik som kan kreve tiltak):
Utvendig > Taktekking - sveisepapp. TG 2 grunnet alder. Normal levetid på denne type tekking vurderes å være 20-30 år.
Utvendig > Takkonstruksjon/Loft. Isolasjon er fjernet i et område på loft ned mot 2 etg. Trolig grunnet montering av spotter ol. Dampsperre/plast er stedvis punktert.
Utvendig > Balkonger, terrasser og rom under balkonger. Det er ikke rekkverk/håndrekker montert på utvendige trapper. Hekk som fungerer som
rekkverk/sikring oppå murvegg må holdes tett/fyldig og med tilstrekkelig høyde for å kunne fungere som sikring mot fall.
Innvendig > Etasjeskille/gulv mot grunn. Målt høydeforskjell på mellom 10 - 20 mm innenfor en lengde på 2 meter. Tilstandsgrad 2 gis med
bakgrunn i standardens krav til godkjente måleavvik. Avvik registrert med stikkontroll var i stue 1 etg. fra dobbelfløyet stuedør og ut i rommet, samt i gangrom med fliser. Laminatgulver i leiligheten hadde glipe i skjøter og noe skader samt svikt ved belastning som tyder på ujevnt eller mykt underlag.
Det er stedvis registrert noe hulrom/bom under fliser. Med tanke på stort format/størrelse på fliser må det kunne forventes noe hulrom/bom. Forhold holdes under oppsyn slik omfang er nå.
Innvendig > Radon. Målinger er ikke utført eller dokumentert
Innvendig > Innvendige trapper. Det mangler håndløper på vegg i trappeløpet.
Våtrom > Overflater Gulv > Bad. Krav til fall er ikke oppfylt og gulvet er tilnærmet flatt (har ikke motfall).
Våtrom > Sluk, membran og tettesjikt > Bad. Vurdering basert på alder. Tilstandsgrad 2 gis med bakgrunn i at mer enn halvparten av forventet
brukstid for membran/tettesjikt er oppbrukt. Det er nå ingen symptomer på funksjonssvekkelse, men vær oppmerksom på at dette er en risikokonstruksjon. Sluk lot seg ikke kontrollere grunnet dusjkabinett med tett bunnkar. Kabinett lot seg ikke flytte på en enkel måte ved befaringen.
Våtrom > Sanitærutstyr og innredning > Bad. Det mangler drenering fra innebygget sisterne.
Våtrom > Ventilasjon > Bad. Rommet har kun naturlig avtrekk.
Våtrom > Overflater Gulv > Vaskerom. Hovedsakelig flat utføresle på gulvet.
Våtrom > Sluk, membran og tettesjikt > Vaskerom. Vurdering basert på alder. Tilstandsgrad 2 gis med bakgrunn i at mer enn halvparten av forventet
brukstid for membran/tettesjikt er oppbrukt. Det er nå ingen symptomer på funksjonssvekkelse, men vær oppmerksom på at dette er en risikokonstruksjon. Synlig smøremembran registret i sluk, men det ser ikke ut til å være montert klemring i overgang mellom sluk og membran.
Våtrom > Sluk, membran og tettesjikt > Bad. Vurdering basert på alder. Tilstandsgrad 2 gis med bakgrunn i at mer enn halvparten av forventet
brukstid for membran/tettesjikt er oppbrukt. Det er nå ingen symptomer på funksjonssvekkelse, men vær oppmerksom på at dette er en risikokonstruksjon.
Våtrom > Overflater Gulv > Bad/vaskerom. Badegulv har avvik på fallforhold og manglende oppkant ved dørterskel
Våtrom > Sluk, membran og tettesjikt > Bad/vaskerom. Vurdering basert på alder. Tilstandsgrad 2 gis med bakgrunn i at mer enn halvparten av forventet brukstid for membran/tettesjikt er oppbrukt. Det er nå ingen symptomer på funksjonssvekkelse, men vær oppmerksom på at dette er en risikokonstruksjon.

For de bygningsdeler som har fått tilstandsgrad 2 og 3, og hvor det er påregnelig med tiltak, har bygningssakskynding utarbeidet et estimert kostnadsintervall. Se tilstandsrapport for mer informasjon.

Sammendrag selgers egenerklæring

- Kjenner du til om det er utført arbeid på bad/våtrom?
Ja, av faglært og ufaglært/egeninnsats/dugnad. Murerfirma Knutsen AS. Flis på flis. Alt nytt.

- Ble tettesjikt/membran/sluk oppgradert/fornyet?
Ja. Ny sluk.

- Kjenner du til feil eller om har vært utført arbeid/kontroll på vann/avløp?
Ja, kun av faglært. KRV. Installasjon av nytt VVS-utstyr.

- Kjenner du til om det er/har vært problemer med ildsted/skorstein/pipe f.eks. dårlig trekk, sprekker, pålegg, fyringsforbud eller lignende?
Ja. Pussen har sprukket litt her og der. Kun kosmetisk.

- Kjenner du til om det er/har vært utført arbeid på el-anlegget eller andre installasjoner (f.eks. oljetank, sentralfyr, ventilasjon)?
Ja, kun av faglært. Alt elektrisk ble tatt inn- og utvendig ifm. renovering 2020. Oneco.

- Kjenner du til om det er utført kontroll av el-anlegget og/eller andre installasjoner (f.eks. oljetank, sentralfyr, ventilasjon)?
Ja. Alt ble gjennomgått ifm. renovering i 2020.

- Kjenner du til om det har vært utført arbeid på terrasse/garasje/tak/fasade?
Ja, kun av faglært. Tønnessen Rustfritt AS. Fjerning av rekkverk og installering av nytt glassrekkverk..

- Selges eiendommen med utleiedel, leilighet, hybel eller tilsvarende?
Ja. Godkjent utleieleilighet i kjelleren.

Se selgers egenerklæringsskjema for utfyllende informasjon.

Beliggenhet

Adkomst

Se vedlagt kart på høyre side i finn-annonsen.

Beliggenhet

Nydelig beliggenhet i meget attraktivt og rolig boligområde på Lund / Kuholmen. Herfra er det kun et par hundre meter til idylliske Blomsbukta med svaberg og badestrand. Småbåthavn og badestrand i Bertesbukta. Flere dagligvareforretninger på Marvikssletta i umiddelbar nærhet til leiligheten.
Trygg og kort skolvei til Wilds Minne barneskole, samt gang- og sykkelavstand til Oddemarka ungdomsskole og UiA. Kvadraturen ligger en 10-15 minutters spasertur unna. Her finner du alt du måtte trenge en kort spasertur utenfor døren!

Tomt

Areal: 434 kvm, Eierform: Eiet tomt

Flott opparbeidet med bl.a. bed/ beplantning, kunstgressplen, store plattinger og steinlagt gårdsplass. Flott lyssatt som gir nydelig stemning på kveldstid.

Parkering

Dobbel garasje og biloppstillingsplasser til flere biler på tomten/gårdsplassen.
Over garasjen er 49m2 med lagringsplass. Et areal som også kan utvikles til oppholdsrom. Mange muligheter i huset som har alt!

Offentlige opplysninger

Ferdigattest

Det foreligger ferdigattest datert 19.06.2007. Ferdigattesten gjelder riving av eksisterende bolig og oppføring av ny bolig. Underetasjen innredes med en liten boenhet. At en slik attest eksisterer gir ingen garanti for at det ikke er utført arbeid på boliger som ikke er byggemeldt eller godkjent.

Det foreligger godkjent oppføring av bod/garasje med 42 m2 bruksareal, datert 07.11.2005. Tiltaket krever ikke ferdigattest, da meldingen er godtatt etter pbl. §86A. Det gjøres oppmerksom på at et lite hjørne av garasjen stikker utenfor eiendomsgrensa, på naboens eiendom.
Risiko og eventuelle kostnader forbundet med dette påhviler kjøper.

Det foreligger tillatelse til tilbygg datert 15.03.2016. Søknaden omfatter utvidelse av eksisterende terrasse samt bygge tak over garasjeportene
som vist på tegning, nord vest på eiendommen. Bruksarealet (BRA) for terrassen er oppgitt til ca 36 m ² og takoverbygget er oppgitt til 7 m². Det fremkommer av tillatelsen at det skal foreligger ferdigattest før tiltaket tas i bruk. Det foreligger ikke ferdigattest på tiltaket.
Det er avvik mellom godkjente tegninger/ferdigattest og dagens planløsning. Det ene soverommet i utleiedelen er godkjent som bod. Dette rommet er ikke godkjent til varig opphold/beboelse. Ulovlige tiltak vil kommunen kunne forfølge og kreve omsøkt etter dagens regelverk. Risiko og eventuelle kostnader forbundet med eventuell søknad-/godkjenning påhviler kjøper

Reguleringsplan

Eiendommen ligger i et uregulert område, godkjent som bebyggelse og anlegg, og er en del av kommuneplanens arealdel/byplan. Eiendommen ligger i gul støysone.
Plan under arbeid i nærområdet: Kristiansand Stadion v/ plankontakt Åsmund Åmdal mob 95941693. På generell basis gjør vi oppmerksom på at det kan foreligge fremtidige planer hos kommunen for området rundt eiendommen, som megler ikke har mottatt opplysninger om.

Vei / Vann / Avløp

Tilknyttet offentlig vei, vann og avløp.

Heftelser / Rettigheter

Heftelser og rettigheter som følger eiendommen:
Ingen heftelser følger. Ingen rettigheter funnet.

Fra hovedbølet som eiendommen er fradelt fra, kan det være tinglyst heftelser i form av erklæringer/avtaler som ikke fremgår av grunnboken for denne eiendommen. Eiendommen overdras fri for pengeheftelser, med unntak av eventuelle erklæringer, avtaler, servitutter og panteheftelser som fremgår av salgsoppgaven og skal følge med eiendommen ved salg. Kjøpers bank vil få prioritet etter disse.

Utleie

Boligen har egen utleiedel. Boligen er godkjent med to boenheter. Utleieleiligheten er i dag leid ut for 15.000,- per. mnd.

Radonmåling

Utleieenheten er ikke radonmålt. Fra 1.1.2014 er det krav i henhold til strålevernforskriften om at utleieenheter skal være radonmålt.

Energiattest

Oppvarmingskarakter Oransje - Energikarakter D

Konsesjon

Nei

Økonomi

Prisantydning og omkostninger

12 990 000,- (Prisantydning) Omkostninger 324 750,- (Dokumentavgift (forutsatt salgssum: 12 990 000,-)) 12 500,- (Boligkjøperforsikring HELP (valgfritt)) 2 800,- (Boligkjøperforsikring Pluss (valgfritt tillegg)) 585,- (Tingl.gebyr pantedokument) 585,- (Tingl.gebyr skjøte) 341 220,- (Omkostninger totalt) 13 331 220,- (Totalpris inkl. omkostninger)

Regnestykket forutsetter at det kun tinglyses en låneobligasjon og at eiendommen selges til prisantydning.

Offentlige avgifter

Kr. 26 257 pr. år
Renovasjon kommer i tillegg. Beregnet årsbeløp for 2023 er kr. 4959. Gebyret faktureres i forhold til antall tømminger.

Eiendomsskatt

Det er eiendomsskatt på kr. 10 740,- pr. år for denne eiendommen. Beløpet er inkludert i kommunale avgifter.

Formuesverdi

Primær: Kr. 1 755 698,- for år 2021. Sekundær: Kr. 6 320 512,- for år 2021.

Nøkkelinformasjon

Adresse med betegnelse

Kuholmsveien 66, Gnr. 152 Bnr. 733 i Kristiansand kommune.

Boligtype

Enebolig

Eierform

Selveier

Vilkår og betingelser

Hvitevarer, løsøre og tilbehør

Følgende hvitevarer følger boligen: integrerte hvitevarer.
Liste over løsøre og tilbehør må leses før budgivning. Her fremgår hvilke løsøre som skal følge eiendommen dersom dette var på eiendommen ved kjøpers besiktigelse om annet ikke er avtalt.

Boligselgerforsikring

Selger har tegnet boligselgerforsikring i Claimslink AS. Forsikringen dekker selgers ansvar etter avhendingsloven begrenset til eiendommens salgssum, oppad begrenset til 10 millioner kroner. Forsikringen dekker ikke verditap som følge av forekomst av insekter.

Boligkjøperforsikring

Vedlagt i salgsoppgaven følger informasjon om Boligkjøperforsikring og Boligkjøperforsikring Pluss fra HELP Forsikring AS. Boligkjøperforsikring er en rettshjelpsforsikring som gir trygghet og profesjonell juridisk hjelp dersom det oppdages uventede feil eller mangler ved boligen de neste fem årene. Boligkjøperforsikring Pluss har samme dekning som boligkjøperforsikring + fullverdig advokathjelp på viktige rettsområder i privatlivet. Egenandel kr. 4 000,- påløper i tvistesaker. Les mer om begge forsikringene i vedlagte materiell eller på help.no. Det gjøres oppmerksom på at meglerforetaket mottar fra kr 2.200,- til kr 2.600,- avhengig av boligtype, i honorar for hver forsikringsavtale som formidles på Boligkjøperforsikring, samt kr 1 000,- i honorar for Boligkjøperforsikring Pluss..

Visning

Som annonsert eller etter avtale med megler på tlf 47 60 06 02.

Finn.no: Visningstekst

Sørmegleren sine visninger har påmelding. Påmelding gjøres enkelt ved å benytte knappen under. Ta kontakt med megler dersom oppsatt tidspunkt ikke passer. Det vil ikke bli avholdt visning uten påmelding, frist for påmelding er senest kl. 12.00 på visningsdagen. Husk å laste ned salgsoppgaven digitalt før visning. Velkommen til en hyggelig visning!

Overtagelse

Etter avtale.

Finansiering

Vi anbefaler våre kunder å ta kontakt med vår samarbeidspartner Sparebanken Sør, på tlf. 38 10 92 00, for et uforpliktende tilbud.

Budgivning

Alle bud skal inngis skriftlig til megler. Det første budet må signeres, og budgiver må i tillegg legitimeres. Benytt "Gi bud"-knappen på våre annonser for å registrere ditt bud elektronisk. Dette er en enkel og sikker løsning som lar deg legitimere deg og signere budet elektronisk ved hjelp av BankID. Når første bud er gitt vil du motta en SMS-kvittering som du kan svare på for å gi eventuelle budforhøyelser. Budforhøyelser kan også gis ved å trykke "Gi bud" i våre annonser på nytt, eller via e-post eller andre skriftlige metoder. Megler skal så snart som mulig bekrefte skriftlig overfor budgiver at bud er mottatt. Bud som ikke er skriftlig eller som har kortere akseptfrist enn til kl. 12.00 første virkedag etter siste annonserte visning vil ikke bli formidlet til selger. Et bud er bindende for budgiver når budet er kommet til selgers kunnskap. Selger står fritt til å akseptere eller forkaste ethvert bud, og er således ikke forpliktet til å akseptere det høyeste budet på eiendommen. Megler skal, i den grad det er nødvendig og mulig, informere de involverte i budrunden skriftlig om status i budgivningen. Megler er forpliktet til å legge til rette for en forsvarlig avvikling av budrunden, og for at budene skal kunne bli behandlet og videreformidlet skriftlig til alle involverte parter, må et hvert bud ha en tilstrekkelig lang akseptfrist. Selger må skriftlig akseptere budet før budaksept kan formidles til budgiver. Selger og kjøper har krav på å få utlevert kopi av budjournalen straks etter at handel er kommet i stand. Alle som har inngitt bud på eiendommen kan på forespørsel få en kopi av anonymisert budjournal etter at budrunden er avsluttet. For øvrig vises det til "Forbrukerinformasjon om budgivning", som er på baksiden av budskjemaet. Det forutsettes at hjemmel overføres til kjøper.

Lovverk

Eiendommen selges etter reglene i avhendingsloven. Eiendommen skal overleveres kjøper i tråd med det som er avtalt. Det er viktig at kjøper setter seg grundig inn i alle salgsdokumentene, herunder salgsoppgave, tilstandsrapport og selgers egenerklæring. Kjøper anses kjent med forhold som er tydelig beskrevet i salgsdokumentene. Forhold som er beskrevet i salgsdokumentene kan ikke påberopes som mangler. Dette gjelder uavhengig av om kjøper har lest dokumentene. Alle interessenter oppfordres til å undersøke eiendommen nøye, gjerne sammen med fagkyndig før bud inngis. Kjøper som velger å kjøpe usett kan ikke gjøre gjeldende som mangel noe han burde blitt kjent med ved undersøkelsen. Dersom det er behov for avklaringer, anbefaler vi at kjøper rådfører seg med eiendomsmegler eller en bygningssakyndig før det legges inn bud. Hvis eiendommen ikke er i samsvar med det kjøperen må kunne forvente ut ifra alder, type og synlig tilstand, kan det være en mangel. Det samme gjelder hvis det er holdt tilbake eller gitt uriktige opplysninger om eiendommen. Dette gjelder likevel bare dersom man kan gå ut i fra at det virket inn på avtalen at opplysningen ikke ble gitt eller at feil opplysninger ikke ble rettet i tide på en tydelig måte. En bolig som har blitt brukt i en viss tid, har vanligvis blitt utsatt for slitasje og skader kan ha oppstått. Slik bruksslitasje må kjøper regne med, og det kan avdekkes enkelte forhold etter overtakelse som nødvendiggjør utbedringer. Normal slitasje og skader som nødvendiggjør utbedring, er innenfor hva kjøper må forvente og vil ikke utgjøre en mangel.

Boligen kan ha en mangel dersom det er avvik mellom opplyst og faktisk areal, forutsatt at avviket er på 2% eller mer og minimum 1 kvm. Ved beregning av et eventuelt prisavslag eller erstatning må kjøper selv dekke tap/kostnader opptil et beløp på kr 10 000 (egenandel). Dersom kjøper ikke er forbruker selges eiendommen «som den er», og selgers ansvar er da begrenset jf. avhl. § 3-9, 1. ledd 2. pktm. Avhendingsloven § 3-3 (2) fravikes, og hvorvidt en innendørs arealsvikt karakteriseres som en mangel vurderes etter avhendingsloven § 3-8. Informasjon om kjøpers undersøkelsesplikt, herunder oppfordringen om å undersøke eiendommen nøye, gjelder også for kjøpere som ikke anses som forbrukere. Med forbrukerkjøp menes kjøp av eiendom når kjøperen er en fysisk person som ikke hovedsakelig handler som ledd i næringsvirksomhet.

Hvitvasking

I henhold til lov om hvitvasking og terrorfinansiering har megler plikt til å gjennomføre kontrolltiltak ovenfor kunder. Dette innebærer å bekrefte kunders identitet, innhente opplysninger om reelle rettighetshavere og kundeforholdets formål og tilsiktede art. Videre skal megler kontrollere midlenes opprinnelse, samt gjennomføre kundekontroll av personer med disposisjonsrett til konto som benyttes ved transaksjoner til klientkonto.

Kundekontroll skal gjennomføres løpende gjennom hele oppdragsperioden, dersom megler på noe tidspunkt ikke får gjennomført tilstrekkelig kundekontroll har megler rett til å avvikle kundeforholdet.

Megler er underlagt rapporteringsplikt til Økokrim ved mistanke om brudd på hvitvaskingsloven. Melding sendes Økokrim uten at partene varsles og megler kan i enkelte tilfeller ha plikt til å stanse gjennomføring av handelen. Partene i handelen kan komme i ansvar for tap den andre part påføres som følge av brudd på hvitvaskingsregelverket, partenes rettigheter ved mislighol

Oppgjør

Kjøpesum med tillegg av omkostninger skal være disponibelt på meglers klientkonto innen overtagelse. Normalt innebærer dette at fullt oppgjør må være innbetalt på meglers klientkonto senest to virkedager før avtalt overtagelsesdato.
Eventuelle vilkår knyttet til innbetalingen, eksempelvis pantedokument som skal tinglyses til fordel for kjøpers bank, må være megler i hende i god tid før overtagelse kan finne sted. Sørmegleren AS tar ikke imot innbetalinger fra utlandet, innbetaling av oppgjør skal foretas samlet fra kjøpers konto i norsk finansinstitusjon.

Megler tar ikke imot oppgjør i form av kontanter eller bankremisse.

Salgsoppgave og vedlegg

Oppdragsnummer

11-23-0179

Salgsoppgave og vedlegg

Salgsoppgaven med tilhørende vedlegg må gjennomgås før budgivning. Dokumentasjonen anses som kjøpers beslutningsgrunnlag.
Komplett oversikt over alle dokumenter megler har mottatt fra det offentlige/forretningsfører er tilgjengelig på Sørmeglerens hjemmeside www.sormegleren.no/11-23-0179. Dokumentene kan også fås hos megler ved forespørsel.
Det tas forbehold om endringer i offentlige avgifter/gebyrer.

Ansvarlig megler

Eiendomsmegler Henrik Lossius, tlf. 47 60 06 02

Vederlag

Digital grunnpakke (Kr.6 850) Oppgjør (Kr.10 900) Panterett med urådighet - Statens Kartverk (Kr.585) Provisjon (forutsatt salgssum: 12 990 000,-) (Kr.116 910) Tilrettelegging (Kr.15 500) Totalt kr. (Kr.150 745)

Sørmegleren AS org. nr.

944 121 331
Varenummer: 3070828