Kristiansand-Lund

Kuholmsveien 5

Prisantydning
7 000 000 kr
Omkostninger
191 470 kr
Totalpris
7 191 470 kr
Formuesverdi
1 031 766 kr
Formuesverdi sekundær
3 714 359 kr
Kommunale avgifter
14 791 kr / år
Byggeår
1894
P-rom
130 ㎡
Bruksareal
136 ㎡
Tomteareal
238 ㎡
Antall soverom
3
Eierform
Selveier
Eiendomstype
Enebolig

Oversikt

Om eiendommen

Lund - Sjarmerende enebolig med hybel og sentral beliggenhet - Solrikt og usjenert med utestue og boblebad

Om eiendommen

Innhold

1.etg.: Gang med trapperom, gang, stue/kjøkken, bad/vaskerom. bod og soverom. 2.etg. Gang, med utgang terrasse, gang med inngang hybel med kjøkken, stue, bad og soverom samt inngang gang, bad, soverom og rom innredet som soverom til hoveddel. Stor kjeller med utvendig inngang og lav takhøyde. Utestue med boblebad.

Standard

Enebolig med sjel og attraktiv og sentral beliggenhet i Kuholmsveien på Lund. Innhold 1.etg.: Gang med trapp opp og garderobeplass. Gang med garderobeplass, stue med kamin og tilbaketrukket kjøkken med pen malt innredning og integrert komyr, platetopp og oppvaskmaskin. Spiseplass og inngang praktisk bod. 1 soverom og bad med dusjhjørne, vask, wc og opplegg vaskemaskin. 2.etg. Gang med utgang stor solrik og usjenert terrasse. Videre opp et nivå til gang med inngang utleid hybel på 29 kvm. med følgende innhold: Kjøkken med eldre innredning, bad med dusjkabinett, vask og toalett. Fra gangen er det også inngang til hovedel med en gang med garderobeskap. Bad med toalett, dusjkabinett og baderomsinnredning. Soverom med inngang rom innredet som soverom (for lite vindu). Stor kjeller med utvendig inngang og lav takhøyde. Bortsetningsloft. Meget flott utestue med god plass til mange gjester. Her er det også et boblebad som medfølger i handel. Koselig og meget usjenert bakgård med beplantning og drueranker.

Arealer med beskrivelse

Primærrom: 130 kvm, Bruksareal: 136 kvm Sekundærrom: 6 kvm.
Bra. pr. etasje.: 1. etg. 71 m²  - 2. etg. 36 m²  - 2. etg. hybel: 29 m².
1. etasje - P-rom inkl.: Stue/kjøkken, soverom, gang, trapperom, bad.
1. etasje - S-rom inkl.: Bod.
2. etasje - P-rom inkl.: Soverom, innredet som soverom, gang/tidligere hybelkjøkken, trapperom, bad.
2. etasje hybel - P-rom inkl.: Bad, gang/kjøkken, soverom, stue.
S-rom inkl.: Bod

Arealer og rombenevnelser er hentet fra tilstandsrapport. Benevnelsen viser hva rommene benyttes til i dag, ikke hva de opprinnelig er godkjent som.

Vinduer soverom/stue er ca 3cm for smale for å tilfredsstille rømning siden de har fast midtstolpe. Vindu i innredet rom oppe er for lite for dagslys og rømning.

Kristiansand kommune opplyser at det ikke foreligger noen godkjente byggetegninger i deres arkiv. Dette medfører at megler ikke kan kontrollere at bruken av rommene i boligen samsvarer med det de er godkjent som. Eventuelle pålegg/søknader som følge av ulovlige tiltak på eiendommen er kjøpers risiko og ansvar.

Byggeår og byggemåte

1894 i følge Kristiansand kommune.

Oppvarming

Dersom det er rom i boligen som ikke har vegg/fastmonterte ovner, så følger det heller ikke med ovner i disse rommene.

Tilstandsrapport

Tilstandsrapport basert på innholdskrav i ny forskrift til avhendingsloven er vedlagt denne salgsoppgaven. Vi oppfordrer interessenter til å sette seg grundig inn i rapporten før budgivning. Kjøper anses å være kjent med opplysninger som fremgår av tilstandsrapporten, og vil således ikke kunne gjøre gjeldene mangler som fremgår av rapporten.  

Tilstandsrapporten er utarbeidet av M2 Takst AS den 19.04.23, og er gyldig i 1 år etter rapportdato. Ved eldre rapporter anbefales interessenter å undersøke eiendommen grundig. Det gjøres oppmerksom på at rapporten kun omhandler boligen, eventuelle øvrige bygninger på eiendommen er ikke vurdert.

Bygningssakskyndigs konklusjon:
Bolig bygget 1894, dagens eier har eid siden 2001. Sentrumsnært, like ved butikk, offentlig transport, gåavstand UiA mm. Innholdsrik bolig med hybel. Boligen er vedlikeholdt av eier, men har også eldrebygningsdeler og byggeskikk som medfører avvik som kreveroppsyn og fremtidig potensieltvedlikehold. Enkelte bygningsdeler vurderes utfra en nyere byggeforskrift. Dette tilsier at ting kan være bygget riktig utfra byggeår, men at det likevel får et avvik utfra dagens forskrifter. Når man leser rapporten så er det viktig at man leser både beskrivelse, avviks beskrivelse og tiltaks beskrivelse, da får man god oversikt. Der det gis tg2 og tg3 så er det gitt en tiltaksbeskrivelse. Dette er takstmannens vurdering, og er på ingen måte fasit på tiltak, men en vurdering utfra fornuft/økonomi, risiko for avvik mm. Kjøper må selv vurdere tiltak. Boligen er vurdert utfra byggeår og hva er normal bruks og alders-slitasje. Det kan derfor være bygningsmessige avvik som ikke er nevnt i rapport da det er normalt utfra alder og tidens tann. Enkelte avvik i rapport som er gitt tg2/tg3 er avvik som sannsynligvis har vært slik siden byggeår/lenge uten at dette har hatt store konsekvenser. Vedlikehold/utbedringer anbefales dog på generelt grunnlag. Spørsmål vedrørende rapporten kan stilles i kontortid mellom 8-16 på hverdager, til tlf 454 77 777, eller e-post: post@m2takst.no. Forøvrig må hele rapporten leses og deretter bruke god tid på visning.

Følgende avvik har fått TG3 eller TG2:
TG3:
Utvendig > Veggkonstruksjon:
Det er avvik: På eldre deler er det ikke lufting bak konstruksjoner, eldre byggeskikk. Tg3 selv om det har fungert disse årene. Ved bytte av kledning bør disse bygges etter dagens standard md lufting bak kledning mm. Endel av kledning er byttet av eier, gjelder nedre del av kledning på 3 av sidene. Det er her etablert bunnstokk under kledning som hindrer/reduserer lufting.

Utvendig > Balkonger, terrasser og rom under balkonger:
Rekkverket er for lavt i forhold til dagens krav til rekkverkshøyder. Byggeforskrifter ble endret i 2017 til at rekkverk/gjerde skal være 100cm. Tidligere krav var 90cm og lavere avhengig av år. Høyden er normal utfra når bygget, men bedømmes etter dagens forskrift. Tg2. Eier opplyste om mindre utetthet ned i hagestue, tg3. Eier oppplyste videre at taktekking skal legges på nytt som egeninnsats før salg eller overtagelse. Sprekker betongdekke.
 
Våtrom > Overflater Gulv > Bad:
Det er avvik: Det er feil fall på gulv, I et våtrom ønsker man fall mot sluk slik at evt lekkasjevann ledes mot sluken, men her vil det ledes mot dør. Dog er det god oppkant ved dørsvill slik at lekkasjesikring ansees OK.

TG2:
Utvendig > Nedløp og beslag:
Mer enn halvparten av forventet brukstid er passert på renner/nedløp/beslag. Pipe anbefales helbeslått. Varierende årgang ellers.

Utvendig > Takkonstruksjon/Loft:
Det er begrenset/dårlig ventilering av takkonstruksjonen. Det er isolert opptil undertak noe som kan redusere lufting av konstruksjoner. Normal eldre byggeskikk. Det er stedvis borremel som kan tilsi aktivitet eller eldre aktivitet borebiller. Dette bør undersøkes ytterligere.

Utvendig > Vinduer:
Det er avvik: Varierende alder vinduer, endel er byttet, men også eldre vinduer som tilsier risiko for punktering av isolerglass og at trekk kan oppleves.

Utvendig > Dører:
Det er avvik: Dør til hybel burde hatt brannhemmende kvaliteter.

Innvendig > Etasjeskille/gulv mot grunn:
Målt høydeforskjell på over 15 mm gjennom hele rommet. Tilstandsgrad 2 gis med bakgrunn i standardens krav til godkjente måleavvik. Målt høydeforskjell på mellom 10 - 20 mm innenfor en lengde på 2 meter. Tilstandsgrad 2 gis med bakgrunn i standardens krav til godkjente måleavvik. Stikkmålinger utført, noe stedvis nivåforskjeller gulv. Ikke unormalt utfra alder.

Innvendig > Radon:
Det er ikke foretatt radonmålinger, og bygget er heller ikke utført med radonsperre.

Innvendig > Pipe og ildsted:
Mer enn halvparten av forventet brukstid er passert på pipe. Oppsyn utfra alder. Eldre vedovn i stue, kan med fordel byttes til mer rentbrennende ovn. Feieltilsyn utført uten avvik.

Innvendig > Innvendige trapper:
Åpninger i rekkverk er større enn dagens forskriftskrav til rekkverk i trapper. Det mangler håndløper på vegg i trappeløpet.

Innvendig > Innvendige dører:
Det er avvik: Hovedsaklig OK funksjon men enkelte dører tar litt i svill, og dør mellom gang til soverom oppe har noe skjevhet i dørblad kontra karm.

Våtrom > Overflater vegger og himling > Bad:
Det er avvik: Utett rundt rørgjennomføringer. Platet som egeninnsats. Dette er synlig på mellomrom mellom platebunn og oppkant flis mm. Mangler fug overgang list og platebunn, kan medføre fuktsvelling om det hadde vært fuktpåkjenning direktemot overflater. Bruk av kabinett sådan bra.

Våtrom > Overflater Gulv > Bad:
Krav til fall (høydeforskjell) er ikke oppfylt, men det er fall til sluk. Det er fall mot sluk men mindre enn ønsket. Flislegging som egeninnsats, synlig på avslutninger fliser, rundt hjørner etc. Ingen oppkant dørsvill.

Våtrom > Sluk, membran og tettesjikt > Bad:
Det er avvik: Eier har fremlagt bilde på membranløsning men denne er ikke oppbrett ved dørsvill slik den gjerne kunnet vært og lite fall mot sluk i
rommet.

Våtrom > Ventilasjon > Bad:
Det er avvik: Det mangler tilluft under dør. Tilluft vil si at man har en liten spalte over eller under dør som medfører luft inn i rommet.

Våtrom > Overflater vegger og himling > Bad:
Det er avvik: Sprekk flis dusjsone som er fuget. Noe mindre riss i murfug.

Våtrom > Overflater Gulv > Bad:
Krav til fall er ikke oppfylt og gulvet er tilnærmet flatt (har ikke motfall). Kun sluk i dusjsone og tett sokkel inn dit, slik at ved evt lekkasje så vil ikke vann ledes enkleste vei til suk.

Våtrom > Sluk, membran og tettesjikt > Bad:
Vurdering basert på alder. Tilstandsgrad 2 gis med bakgrunn i at mer enn halvparten av forventet brukstid for membran/tettesjikt er passert. Det er nå ingen symptomer på funksjonssvekkelse, men vær oppmerksom på at dette er en risikokonstruksjon. Ikke mulig å kvalitetssikre membranløsning i sluken. Utfra at det ikke er tegn til avvik i kjelelr så finnes det trolig en løsning men den er ikke synlig.

Våtrom > Sluk, membran og tettesjikt > Bad:
Det er avvik: Liten tilgang til sluk, men synlig under kabinett. Anbefales en generell kontroll at det er klemt ned i sluken.

Våtrom > Ventilasjon > Bad:
Det er avvik: Det mangler tilluft under dør. Tilluft vil si at man har en liten spalte over eller under dør som medfører luft inn i rommet.

Kjøkken > Overflater og innredning > Gang/kjøkken:
Det er avvik: Det er plassert vaskemaskin i rommet. Vaskemaskin ønsker man plassert i rom med fuktsikre løsninger slik at evt lekkasjevann ikke vil ledes ut i rommet og ned i etasjene.

Kjøkken > Avtrekk > Gang/kjøkken:
Det er avvik: Noe omluft på vifte, det vil si atd eler av luft ledes ut gjennom riller på toppen som kan medføre litt matos etc.

Tekniske installasjoner > Vannledninger:
Vurdering er basert på alder. Tilstandsgrad 2 gis med bakgrunn i at mer enn halvparten av forventet brukstid for skjulte røranlegg er passert. Det er nå
ingen symptomer på funksjonssvekkelse, men vær oppmerksom på at dette er en risikokonstruksjon.

Tekniske installasjoner > Varmepumpe:
Mer enn halvparten av forventet brukstid på varmesentral er oppbrukt.

Tekniske installasjoner > Varmtvannstank:
Det er påvist at varmtvannstank er over 20 år Gjelder kun den ene.

Tomteforhold > Drenering:
Det mangler eller på grunn av alder er det sannsynlig at det mangler utvendig fuktsikring av grunnmuren - ved kjeller/underetasje. Mer enn halvparten av forventet levetid på drenering er overskredet.

Tomteforhold > Grunnmur og fundamenter:
Grunnmuren har sprekkdannelser. Det er stedvis sprekker og riss i grunnmur og støpt dekke kjeller, ikke unormalt utfra alder.

For de bygningsdeler som har fått tilstandsgrad 2 og 3, og hvor det er påregnelig med tiltak, har bygningssakskynding utarbeidet et estimert kostnadsintervall. Se tilstandsrapport for mer informasjon.

Sammendrag selgers egenerklæring

Kjenner du til om det er/har vært feil tilknyttet våtrommene, f.eks. sprekker, lekkasje, råte, lukt eller soppskader?
- Ja, sprekk i ei flis på badet i 1.etg.

Kjenner du til om det er utført arbeid på bad/våtrom?
- Ja, av faglært og ufaglært/egeninnsats/dugnad. Beskrivelse Membran og fliser ble lagt på dugnad . dette gjelder bad i 2,etg. Arbeid utført av Tom Tvedt Rørlegger.

Ble tettesjikt/membran/sluk oppgradert/fornyet?
- Ja, Membran og fliser lagt på dugnad , bad I 2. ETG. har bare bilder med jpg filer.

Kjenner du til feil eller om har vært utført arbeid/kontroll på vann/avløp?
- Ja, kun av faglært. Beskrivelse Kommunen har lagt inn nytt avløp frem til Grunnmur. Arbeid utført av Tom Tvedt , koblet fra Septik og la avløp ut til kommunalt.

Kjenner du til om det er/har vært utettheter i terrasse/garasje/tak/fasade?
- Ja, liten lekkasje i terassen. lagt ny papp og nye terassebord.

Kjenner du til om det er/har vært f.eks. sprekker i mur, skjeve gulv eller lignende?
- Ja, Kan se i kjeller at det er noen sprekker i Grunnmur. Det har vært slik siden vi flyttet inn. Det er en gråsteinsmur ca. 50 cm tykk, så det er vel helt naturlige sprekker.

Kjenner du til om det er/har vært utført arbeid på el-anlegget eller andre installasjoner (f.eks. oljetank, sentralfyr, ventilasjon)?
- Ja, kun av ufaglært/egeninnsats/dugnad. Beskrivelse Gjort el arbeid av Faglært elektriker på dugnad.

Kjenner du til om det er utført kontroll av el-anlegget og/eller andre installasjoner (f.eks. oljetank, sentralfyr, ventilasjon)?
- Ja, Hadde kontroll av El anlegg i 2022. et pålegg ( en kontakt skiftet) som ble fikset av Aurebekk Elektro.

Kjenner du til om det har vært utført arbeid på terrasse/garasje/tak/fasade?
- Ja, kun av faglært. Beskrivelse Skiftet tak mot Kuholmsveien . Sutak, lekter, nye takstein . nye renner. Arbeid utført av Ragnar Mjåland . Tømrer. Agder Blikk,. Renner.

Selges eiendommen med utleiedel, leilighet, hybel eller tilsvarende?
- Ja, Hybel ca 36m2.

Er ovenfornevnte godkjent hos bygningsmyndighetene?
- Ja, Vet ikke om godkjenning. Hybel var der nå vi flyttet inn.

Kjenner du til forslag eller vedtatte reguleringsplaner, andre planer, nabovarsel eller offentlige vedtak som kan medføre endringer i bruken av eiendommen eller av dens omgivelser?
- Ja, Det er jo planer om utbygging rundt Elevine.

Tilleggskommentar:
- Har dokumenter fra Aurebekk elektro og Ragnar Mjåland, men klarer ikke å laste de opp.

Se selgers egenerklæringsskjema for utfyllende informasjon.

Beliggenhet

Adkomst

Fra sentrum ta Dronningensgate over Lundsbroa og så til høyre i første lyskryss inn Kuholmsveien og boligen ligger som nr. 2 på venstre side. Huset er merket med tilsalgs plakat fra Sørmegleren. Det vil bli skiltet ved fellesvsinging.

Beliggenhet

Sentrumsnær og idyllisk beliggenhet i begynnelsen av Kuholmsveien og i tilknyttning til Lund Torv. Umiddelbar nærhet til Otra og sjøen med flotte tur- og bademuligheter samt sentrum med butikker, restauranter, cafeer og servicetilbud. Kort vei til barnehager, barne-, ungdoms- og videregående skoler samt UIA.


Eiendommen har svært solrik og sentrumsnær beliggenhet i begynnelsen av Kuholmsveien.  Boligen ligger ca. 300 meter fra Gamle Lundsbroa og Otras flotte elvebredde med badestrand og strandpromenade. Kort gangavstand til flotte badeplasser i Blomma på Galebergtangen og Bertesbukta.

Langs elvebredden er det også både private og kommunale båtplasser. Herfra er det kun en kort båttur ut til den ypperste Kristiansand skjærgård. Her kan man også søke Kristiansands kommune om leie av båtplass.

Umiddelbar nærhet til sentrum, dagligvareforretninger, friareal ved sjøen, Lovisenlund barneskole og Oddemarka ungdomsskole, off. kommunikasjon, UiA, samt fantastisk turterreng og lysløype i Jegersberg.

Tomt

Areal: 238 kvm, Eierform: Eiet tomt

Parkering

Biloppstillingsplass på egen tomt.

Offentlige opplysninger

Ferdigattest

Det foreligger ikke ferdigattest  for eiendommen. Det utstedes ikke ferdigattest for tiltak som er omsøkt før 1. januar 1998, jf. pbl § 21-10 femte ledd. Det foreligger heller ikke midlertidig brukstillatelse på grunn av alder. Manglende brukstillatelse kan innebære at tiltaket ikke lovlig kan tas i bruk. Kjøper overtar risikoen og ansvar for manglende ferdigattest/brukstillatelse på eiendommen.

Det foreligger ingen byggesaksdokumenter fra opprinnelig byggetid i kommunens arkiv.
Det foreligger tillatelse til oppsetting av gjerde mot gaten, datert 03.05.1982.
Det foreligger godkjenning for påbygg, datert 10.03.1988.

Reguleringsplan

Eiendommen er regulert til bolig, tilhører reguleringsplan nr. 1443 Lund Torv, godkjent av bystyret i Kristiansand 11.12.2019. På generell basis gjør vi oppmerksom på at det kan foreligge fremtidige planer hos kommunen for området rundt eiendommen, som megler ikke har mottatt opplysninger om.

Det skal bygges blokkbebyggelse i nærområdet. På sydsiden (nabotomt) er det regulert at det kan bygges 3 etasjer boligblokk med inntrukket 4. etasje. Dette vil ikke påvirke utsikt eller solforhold.

Vei / Vann / Avløp

Tilknyttet offentlig vei, vann og avløp.

Heftelser / Rettigheter

Heftelser som følger eiendommen:
Dagboknr.: 2805 - Bestemmelse om kloakkledning. Tinglyst: 03.05.1966. Bestemmelse om fellesanlegg/vedlikehold.

Dagboknr.: 2816 - Best. om vann/kloakkledning. Tinglyst: 03.05.1966. Kan ikke slettes uten samtykke fra kommunen.

Fra hovedbølet som eiendommen er fradelt fra, kan det være tinglyst heftelser i form av erklæringer/avtaler som ikke fremgår av grunnboken for denne eiendommen. Eiendommen overdras fri for pengeheftelser, med unntak av eventuelle erklæringer, avtaler, servitutter og panteheftelser som fremgår av salgsoppgaven og skal følge med eiendommen ved salg. Kjøpers bank vil få prioritet etter disse.

Rettigheter som følger eiendommen:
Dagboknr.: 2805-1/93 - Erklæring/Avtale. Tinglyst: 03.05.1966. rettighetshaver:Knr:4204 Gnr:152 Bnr:656. Bestemmelse om anlegg og vedlikehold av ledninger m.m.

Energiattest

Selger har ikke fremlagt energiattest for eiendommen. Det må derfor tas høyde for at eiendommen har energimerke G.

Odel

Nei

Konsesjon

Nei

Økonomi

Prisantydning og omkostninger

7 000 000,- (Prisantydning) Omkostninger 12 500,- (Boligkjøperforsikring HELP (valgfritt)) 2 800,- (Boligkjøperforsikring Pluss (valgfritt tillegg)) 585,- (Tingl.gebyr pantedokument) 585,- (Tingl.gebyr skjøte) 175 000,- (Dokumentavgift (forutsatt salgssum: 7 000 000,-)) 191 470,- (Omkostninger totalt) 7 191 470,- (Totalpris inkl. omkostninger)

Regnestykket forutsetter at det kun tinglyses en låneobligasjon og at eiendommen selges til prisantydning.

Offentlige avgifter

Kr. 14 791 pr. år
Beløpet inkluderer eiendomsskatt, feiing og gebyr for vann og avløp.

Renovasjon kommer i tillegg. Renovasjonsgebyr er for 2023 beregnet til kr. 2 666,-. Gebyret faktureres forhold til antall tømminger.

Eiendomsskatt

Det er eiendomsskatt på kr. 6 476,- pr. år for denne eiendommen. Beløpet er inkludert i kommunale avgifter.

Formuesverdi

Primær: Kr. 1 031 766,- for år 2021. Sekundær: Kr. 3 714 359,- for år 2021.

Nøkkelinformasjon

Adresse med betegnelse

Kuholmsveien 5, Gnr. 152 Bnr. 656 i Kristiansand kommune.

Boligtype

Enebolig

Eierform

Selveier

Vilkår og betingelser

Hvitevarer, løsøre og tilbehør

Følgende hvitevarer følger boligen: Kjøleskap, oppvaskmaskin, komfyr medfølger. Frys i bod medfølger ikke. Kjøleskap/ frys + vaskemaskin i hybel medfølger ikke, kan evt medfølge etter nærmere avtale. Kjøleskap i utestue medfølger ikke.
Liste over løsøre og tilbehør må leses før budgivning. Her fremgår hvilke løsøre som skal følge eiendommen dersom dette var på eiendommen ved kjøpers besiktigelse om annet ikke er avtalt.

Boligselgerforsikring

Selger har tegnet boligselgerforsikring i Claimslink AS. Forsikringen dekker selgers ansvar etter avhendingsloven begrenset til eiendommens salgssum, oppad begrenset til 10 millioner kroner. Forsikringen dekker ikke verditap som følge av forekomst av insekter.

Boligkjøperforsikring

Vedlagt i salgsoppgaven følger informasjon om Boligkjøperforsikring og Boligkjøperforsikring Pluss fra HELP Forsikring AS. Boligkjøperforsikring er en rettshjelpsforsikring som gir trygghet og profesjonell juridisk hjelp dersom det oppdages uventede feil eller mangler ved boligen de neste fem årene. Boligkjøperforsikring Pluss har samme dekning som boligkjøperforsikring + fullverdig advokathjelp på viktige rettsområder i privatlivet. Egenandel kr. 4 000,- påløper i tvistesaker. Les mer om begge forsikringene i vedlagte materiell eller på help.no. Det gjøres oppmerksom på at meglerforetaket mottar fra kr 2.200,- til kr 2.600,- avhengig av boligtype, i honorar for hver forsikringsavtale som formidles på Boligkjøperforsikring, samt kr 1 000,- i honorar for Boligkjøperforsikring Pluss..

Visning

Som annonsert eller etter avtale med megler på tlf 95 00 00 00.

Finn.no: Visningstekst

Sørmegleren sine visninger har påmelding. Påmelding gjøres enkelt ved å benytte knappen under. Ta kontakt med megler dersom oppsatt tidspunkt ikke passer. Det vil ikke bli avholdt visning uten påmelding, frist for påmelding er senest kl. 12.00 på visningsdagen. Husk å laste ned salgsoppgaven digitalt før visning. Velkommen til en hyggelig visning!

Overtagelse

Etter avtale.

Finansiering

Vi anbefaler våre kunder å ta kontakt med vår samarbeidspartner Sparebanken Sør, på tlf. 38 10 92 00, for et uforpliktende tilbud.

Budgivning

Alle bud skal inngis skriftlig til megler. Det første budet må signeres, og budgiver må i tillegg legitimeres. Benytt "Gi bud"-knappen på våre annonser for å registrere ditt bud elektronisk. Dette er en enkel og sikker løsning som lar deg legitimere deg og signere budet elektronisk ved hjelp av BankID. Når første bud er gitt vil du motta en SMS-kvittering som du kan svare på for å gi eventuelle budforhøyelser. Budforhøyelser kan også gis ved å trykke "Gi bud" i våre annonser på nytt, eller via e-post eller andre skriftlige metoder. Megler skal så snart som mulig bekrefte skriftlig overfor budgiver at bud er mottatt. Bud som ikke er skriftlig eller som har kortere akseptfrist enn til kl. 12.00 første virkedag etter siste annonserte visning vil ikke bli formidlet til selger. Et bud er bindende for budgiver når budet er kommet til selgers kunnskap. Selger står fritt til å akseptere eller forkaste ethvert bud, og er således ikke forpliktet til å akseptere det høyeste budet på eiendommen. Megler skal, i den grad det er nødvendig og mulig, informere de involverte i budrunden skriftlig om status i budgivningen. Megler er forpliktet til å legge til rette for en forsvarlig avvikling av budrunden, og for at budene skal kunne bli behandlet og videreformidlet skriftlig til alle involverte parter, må et hvert bud ha en tilstrekkelig lang akseptfrist. Selger må skriftlig akseptere budet før budaksept kan formidles til budgiver. Selger og kjøper har krav på å få utlevert kopi av budjournalen straks etter at handel er kommet i stand. Alle som har inngitt bud på eiendommen kan på forespørsel få en kopi av anonymisert budjournal etter at budrunden er avsluttet. For øvrig vises det til "Forbrukerinformasjon om budgivning", som er på baksiden av budskjemaet. Det forutsettes at hjemmel overføres til kjøper.

Lovverk

Eiendommen selges etter reglene i avhendingsloven. Eiendommen skal overleveres kjøper i tråd med det som er avtalt. Det er viktig at kjøper setter seg grundig inn i alle salgsdokumentene, herunder salgsoppgave, tilstandsrapport og selgers egenerklæring. Kjøper anses kjent med forhold som er tydelig beskrevet i salgsdokumentene. Forhold som er beskrevet i salgsdokumentene kan ikke påberopes som mangler. Dette gjelder uavhengig av om kjøper har lest dokumentene. Alle interessenter oppfordres til å undersøke eiendommen nøye, gjerne sammen med fagkyndig før bud inngis. Kjøper som velger å kjøpe usett kan ikke gjøre gjeldende som mangel noe han burde blitt kjent med ved undersøkelsen. Dersom det er behov for avklaringer, anbefaler vi at kjøper rådfører seg med eiendomsmegler eller en bygningssakyndig før det legges inn bud. Hvis eiendommen ikke er i samsvar med det kjøperen må kunne forvente ut ifra alder, type og synlig tilstand, kan det være en mangel. Det samme gjelder hvis det er holdt tilbake eller gitt uriktige opplysninger om eiendommen. Dette gjelder likevel bare dersom man kan gå ut i fra at det virket inn på avtalen at opplysningen ikke ble gitt eller at feil opplysninger ikke ble rettet i tide på en tydelig måte. En bolig som har blitt brukt i en viss tid, har vanligvis blitt utsatt for slitasje og skader kan ha oppstått. Slik bruksslitasje må kjøper regne med, og det kan avdekkes enkelte forhold etter overtakelse som nødvendiggjør utbedringer. Normal slitasje og skader som nødvendiggjør utbedring, er innenfor hva kjøper må forvente og vil ikke utgjøre en mangel.

Boligen kan ha en mangel dersom det er avvik mellom opplyst og faktisk areal, forutsatt at avviket er på 2% eller mer og minimum 1 kvm. Ved beregning av et eventuelt prisavslag eller erstatning må kjøper selv dekke tap/kostnader opptil et beløp på kr 10 000 (egenandel). Dersom kjøper ikke er forbruker selges eiendommen «som den er», og selgers ansvar er da begrenset jf. avhl. § 3-9, 1. ledd 2. pktm. Avhendingsloven § 3-3 (2) fravikes, og hvorvidt en innendørs arealsvikt karakteriseres som en mangel vurderes etter avhendingsloven § 3-8. Informasjon om kjøpers undersøkelsesplikt, herunder oppfordringen om å undersøke eiendommen nøye, gjelder også for kjøpere som ikke anses som forbrukere. Med forbrukerkjøp menes kjøp av eiendom når kjøperen er en fysisk person som ikke hovedsakelig handler som ledd i næringsvirksomhet.

Hvitvasking

I henhold til lov om hvitvasking og terrorfinansiering har megler plikt til å gjennomføre kontrolltiltak ovenfor kunder. Dette innebærer å bekrefte kunders identitet, innhente opplysninger om reelle rettighetshavere og kundeforholdets formål og tilsiktede art. Videre skal megler kontrollere midlenes opprinnelse, samt gjennomføre kundekontroll av personer med disposisjonsrett til konto som benyttes ved transaksjoner til klientkonto.

Kundekontroll skal gjennomføres løpende gjennom hele oppdragsperioden, dersom megler på noe tidspunkt ikke får gjennomført tilstrekkelig kundekontroll har megler rett til å avvikle kundeforholdet.

Megler er underlagt rapporteringsplikt til Økokrim ved mistanke om brudd på hvitvaskingsloven. Melding sendes Økokrim uten at partene varsles og megler kan i enkelte tilfeller ha plikt til å stanse gjennomføring av handelen. Partene i handelen kan komme i ansvar for tap den andre part påføres som følge av brudd på hvitvaskingsregelverket, partenes rettigheter ved mislighol

Oppgjør

Kjøpesum med tillegg av omkostninger skal være disponibelt på meglers klientkonto innen overtagelse. Normalt innebærer dette at fullt oppgjør må være innbetalt på meglers klientkonto senest to virkedager før avtalt overtagelsesdato.
Eventuelle vilkår knyttet til innbetalingen, eksempelvis pantedokument som skal tinglyses til fordel for kjøpers bank, må være megler i hende i god tid før overtagelse kan finne sted. Sørmegleren AS tar ikke imot innbetalinger fra utlandet, innbetaling av oppgjør skal foretas samlet fra kjøpers konto i norsk finansinstitusjon.

Megler tar ikke imot oppgjør i form av kontanter eller bankremisse.

Salgsoppgave og vedlegg

Oppdragsnummer

13-22-0038

Salgsoppgave og vedlegg

Salgsoppgaven med tilhørende vedlegg må gjennomgås før budgivning. Dokumentasjonen anses som kjøpers beslutningsgrunnlag.
Komplett oversikt over alle dokumenter megler har mottatt fra det offentlige/forretningsfører er tilgjengelig på Sørmeglerens hjemmeside www.sormegleren.no/13-22-0038. Dokumentene kan også fås hos megler ved forespørsel.
Det tas forbehold om endringer i offentlige avgifter/gebyrer.

Ansvarlig megler

Eiendomsmegler Geir Flaa Johansen, tlf. 95 00 00 00

Vederlag

Digital grunnpakke (Kr.6 850) Oppgjør (Kr.9 900) Panterett med urådighet - Statens Kartverk (Kr.585) Provisjon (forutsatt salgssum: 7 000 000,-) (Kr.60 000) Tilrettelegging (Kr.14 500) Totalt kr. (Kr.91 835)

Sørmegleren AS org. nr.

944 121 331
Varenummer: 3056817