Grim

Krosseveien 16B

Felleskostnader
2 945 kr/mnd
Felleskostnader inkl.
Les mer
Byggeår
1959
P-rom
98 ㎡
Bruksareal
102 ㎡
Totalt bruksareal
102 ㎡
Tomteareal
4 065 ㎡
Antall soverom
3
Eierform
Andel
Eiendomstype
Rekkehus

Oversikt

Flott rekkehus over to etasjer med stor hage, terrasse og veranda med gode solforhold! Garasje i rekke. El. lader.

Om eiendommen

Oppvarming

Varmepumpe. Ved. Elektrisitet. Dersom det er rom i boligen som ikke har vegg/fastmonterte ovner, så følger det heller ikke med ovner i disse rommene.

Beliggenhet

Adkomst

Boligen er merket med TIL SALGS-plakat fra Sørmegleren og det vil være skiltet ved fellesvisning.

Parkering

Parkering i garasje i rekke like ved boligen. Selger har disponert parkering like ved uteboden ved inngangspartiet (på kommunens tomt). Det er satt opp el.lader tilhørende boligen ved uteboden. Garasje i rekke med kun grus på gulvet: 13 m2.

Beliggenhet

Meget sentrumsnær og attraktivt beliggenhet i Krosseveien på Grim. Enkel adkomst til Kvadraturen med sykkel eller gange med under 2 km. til Markensgate. Gode bussforbindelser til sentrum. Barnevennlig område med etablert lekepark og stort friområde like ved. I nærheten finner du Grim Torv med dagligvarebutikk, frisør, blomster, apotek, bakeri, sykkelbutikk, dyreklinikk, gatekjøkken og pizzabakeri.

I kort avstand finner du også flotte turområder som Ravnedalen, Baneheia med badevann og turløyper og gamle Postveien. Grim kirke ligger rett ved Idda Arena hvor du finner ishall, curlinghall, idrettshall, balløkke og lekeplasser. I tilknytning til Idda Arena er det en kunstgressbane og skatepark.

Skole / barnehage: Gangavstand til Solholmen barneskole (trinn 1-7) og til Grim ungdomsskole (trinn 8-10). Du finner 3 barnehager i nærheten; Læringsverkstedet barnehage avd. Grim, Hellinga barnehage og Møllestua barnehage.

Offentlige opplysninger

Ferdigattest

Det foreligger ferdigattest datert 27.01.1961. Ferdigattesten gjelder rekkehus med 4 leiligheter. At en slik attest eksisterer gir ingen garanti for at det ikke er utført arbeid på boliger som ikke er byggemeldt eller godkjent.


Det er avvik mellom godkjente tegninger/ferdigattest og dagens planløsning. I 1. etasje er 1 soverom ved inngangsparti samt deler av baderom innredet og bruksendret etter at ferdigattest er gitt. Rommene er byggemeldt som hhv. brenselsrom/ matbod/ kott. De ombygde rommene er ikke godkjent til varig opphold/beboelse. Ulovlige tiltak vil kommunen kunne forfølge og kreve omsøkt etter dagens regelverk. Risiko og eventuelle kostnader forbudet med eventuell søknad-/godkjenning påhviler kjøper.

I 2. etasje er opprinnelig soverom blitt omgjort til deler av kjøkkenet. Rommet er godkjent til varig opphold.

Vei, vann og avløp

Tilknyttet offentlig vei, vann og avløp.

Reguleringsplan

Eiendommen er regulert til bolig, tilhører reguleringsplan nr 28 - Møllevannsveien - Grimshaugen, datert 14.04.1951 og bebyggelsesplan - areal G i Møllevannsområdet, datert 11.11.1953 . Planer under arbeid i nærområdet: Områderegulering for Tinnheia bydel. På generell basis gjør vi oppmerksom på at det kan foreligge fremtidige planer hos kommunen for området rundt eiendommen, som megler ikke har mottatt opplysninger om.

Adgang for utleie

Evt. utleie av boligen krever samtykke fra borettslagets styre. Iht. borettslagslova må man ha bodd i leiligheten minst ett av de to siste årene før man kan søke om fremleie, andelseiere har likevel rett til å overlate bruken av hele bustaden til andre i opptil 30 døgn i løpet av året. Utleie i andre tilfeller kan godtas ved særlige grunner, jf. burettlagslova § 5-6. Utleie forutsetter at leiligheten har forsvarlige radonverdier. Se også borettslagets vedtekter, og konferer megler ved spørsmål.

Tinglyste heftelser og rettigheter

Heftelser som følger eiendommen:
Dagboknr.: 110 Tinglyst: 05.01.1967 - Best. om vann/kloakkledning.

Fra hovedbølet som eiendommen er fradelt fra, kan det være tinglyst heftelser i form av erklæringer/avtaler som ikke fremgår av grunnboken for denne eiendommen. Eiendommen overdras fri for pengeheftelser, med unntak av eventuelle erklæringer, avtaler, servitutter og panteheftelser som fremgår av salgsoppgaven og skal følge med eiendommen ved salg. Kjøpers bank vil få prioritet etter disse.

Rettigheter som følger eiendommen:
Ingen rettigheter funnet.

Info energiklasse

Eiendommen er ikke energimerket. Det følger av forskrift om energimerking § 5 at dersom selger etter skriftlig anmodning fra kjøper ikke har lagt frem energiattest før avtale om salg er inngått, kan kjøper få laget en energiattest ved hjelp av ekspert for selgers regning innen ett år etter avtale om salg er inngått.

Økonomi

Omkostninger kjøper

Tinglysning av hjemmelsovergang: kr 480,-
Tinglysning av pantedokument kr 480,-
Forhåndsvarsling av forkjøpsrett kr 7 768,-
 
HELP Boligkjøperforsikring kr 5 100,-
HELP Boligkjøperforsikring Pluss kr 2 800,-
 
Sum omkostninger: kr 16 628,-

Nøkkelinformasjon

Standard

Velkommen til et flott rekkehus i Krosseveien 16B, med sentral beliggenhet på Grim. Til denne boligen følger det med en stor hage! Hyggelig opparbeidet med gressplen, hekk og romslig terrasse. God plass til grill, trampoline og det en måtte ønske. Her har du store fine uteplasser og gode solforhold!

I boligens 2. etasje finner du en romslig stue med utgang til terrasse og kjøkkenet.
I etasjen er det rikelig med naturlig dagslys inn fra to sider av boligen. Peisovnen i stuen gir godt med varme på kaldere dager.
I stuen er det god plass til sittegrupper med tilhørende møblement.

Kjøkkenet er plassert like ved stuen. Et romslig kjøkken med gode oppbevaringsmuligheter i over- og underskap. På kjøkkenet er det plass til stort spisebord. Herfra er det videre trapp opp til boligens loft for god oppbevaringsplass.

Trappen tar deg ned til boligens 1.etasje hvor du finner tre soverom, et pent baderom, samt entre og oppbevaringsplass.

Hovedsoverommet er av god størrelse med plass en til en dobbeltseng med tilhørende nattbord, samt en større garderobeløsning. I etasjen finner du boligens 2. og 3. soverom som passerutmerket som gjesterom, barnerom mm.

Flott, flislagt baderom med romslig baderomsinnredning, vegghengt toalett, dusjhjørne samt opplegg for vaskemaskin/tørketrommel.

Praktisk entre med god plass til å henge fra seg ytterklær, samt sette fra seg skoene.

På baksiden medfølger det en praktisk redskapsbod med innlagt strøm. Det er tilrettelagt for parkeringsplasser, og lagt opp el-bil lader (kommunens tomt). Til boligen følger det også med en garasje i rekke.

Tilstandsrapport basert på innholdskrav til forskrift til avhendingsloven er vedlagt denne salgsoppgaven. Vi oppfordrer interessenter til å sette seg grundig inn i rapporten før budgivning. Kjøper anses å være kjent med opplysninger som fremgår av tilstandsrapporten, og vil således ikke kunne gjøre gjeldene mangler som fremgår av rapporten.   
 
Tilstandsrapporten er utarbeidet av Takstmann Arild Grundetjern AS den 21.11.2023, og er gyldig i 1 år etter rapportdato. Ved eldre rapporter anbefales interessenter å undersøke eiendommen grundig. Det gjøres oppmerksom på at rapporten kun omhandler boligen, eventuelle øvrige bygninger på eiendommen er ikke vurdert.
 
Bygningssakskyndigs konklusjon:
Boligen er bygd i 1959 og har stort sett normal slitasje, vanlig vedlikehold/oppgradering bør beregnes. Følgende hovedtrekk kan nevnes: Utvendig har betongtakstein, takrenner og beslag fra 1990- tallet normal slitasje, vanlig vedlikehold bør beregnes. Vinduer er stort sett fra 2004 og er i bra stand, ett soveromsvindu er noe eldre. Inngangsdør tar i karm og bør justeres. Terrassedører er fra 2004 og 2010 og er i bra stand. Stående dobbelfalset kledning er i bra stand, slitasje på enkelte kledningsbord ved halvtak. Terrasse i 1. etasje trenger vedlikehold. Terrasse i 2. etasje er i bra stand, rekkverk er iht. krav. Innvendig var loft tørt og bra under befaringen, rommet anbefales bedre ventilert ved takgesims noen steder. Bad ble oppusset i 2008, vanlig vedlikehold mht. membran m.m. bør beregnes. Det ble utført hulltaking i vegg fra bod og inntil bad, ingen synlig eller målbar fukt ble oppdaget. STRAI kjøkkeninnredning er fra 1997 og har normal slitasje, keramisk platetopp er montert. Merkbart retningsavvik på etasjeskillere i begge etasjer skyldes at det har vært sig i boligen. Krypkjeller under gang/bad og soverom har normal slitasje, rommet anbefales bedre ventilert. Krypkjeller under gang m/trapp, soverom etc. kunne ikke kontrolleres under befaringen, forbehold må tas. El. anlegget trenger vanlig vedlikehold, el.bil-lader er montert. Sikringsskap er oppgradert med automatsikringer. Røropplegget ligger rør i rør og fordelingssats for røropplegget er montert i krypkjeller. Innvendig stoppekran er montert på bad. Ved og elektrisk til oppvarming. SCAN peisovn er montert i stua, brannplate på gulv er iht. krav. PANASONIC varmepumpe er fra 2007 og levetiden på pumpa nærmer seg slutten, vanlig vedlikehold bør beregnes. Garasje i rekke måler 13 m2 i bruksareal (BRA). Det er kun grus på gulvet, dette er ikke hensyntatt under arealmålingen. Vippeport er montert. Lekkasje i tak nær takgesims, utbedringer trengs. Frittliggende bod i gårdsplassen måler 10,7 m2 i bruksareal (BRA). Forøvrig må hele Tilstandsrapporten leses i sin helhet.
 
Følgende avvik har fått TG3: 
Innvendig > Etasjeskille/gulv mot grunn: Målt høydeforskjell på over 30 mm gjennom hele rommet. Tilstandsgrad 3 gis med bakgrunn i standardens krav til godkjente måleavvik. Retningsavvik på gulv skyldes at det har vært sig i grunnen. Kostnadsestimat: Ingen umiddelbar kostnad

Følgende avvik har fått TG2: 
Utvendig > Balkonger, terrasser og rom under balkonger: Det er værslitt/oppsprukket trevirke/trepaneler.
Innvendig > Radon: Det er ikke foretatt radonmålinger, og bygget er heller ikke utført med radonsperre.
Innvendig > Pipe og ildsted: Mer enn halvparten av forventet brukstid er passert på pipe.
Innvendig > Krypkjeller:Det er begrenset ventilering/luftgjennomstrømning i krypkjeller.
Innvendig > Innvendige trapper: Det mangler håndløper på vegg i trappeløpet.
Innvendig > Andre innvendige forhold: Det er avvik: Se beskrivelse.
Våtrom > 1. etasje > Bad > Overflater Gulv: Det er påvist at noen fliser har bom (hulrom under). Det er påvist avvik i fallforhold til sluk i forhold til krav i forskrift på byggetidspunktet.
Våtrom > 1. etasje > Bad > Sluk, membran og tettesjikt. Mer enn halvparten av forventet brukstid er passert på membranløsningen.
Våtrom > 1. etasje > Bad > Sanitærutstyr og innredning: Det er ikke påvist tilfredsstillende løsning for å synliggjøre lekkasje fra innebygget sisterne.
Kjøkken > 2. etasje > Kjøkken > Overflater og innredning: Det er påvist fuktskjolder/svelling i bunnplate i benkeskap.
Tekniske installasjoner > Avløpsrør: Vurdering er basert på alder. Tilstandsgrad 2 gis med bakgrunn i at mer enn halvparten av forventet brukstid for skjulte røranlegg er passert. Det er nå ingen symptomer på funksjonssvekkelse, men vær oppmerksom på at dette er en risikokonstruksjon.
Tekniske installasjoner > Elektrisk anlegg : Sikringsskap med automatsikringer, hovedsikringer på 40 A. Kursoversikt ligger oppbevart i sikringsskapet. El.bil-lader er montert.
Tomteforhold > Drenering: Mer enn halvparten av forventet levetid på drenering er overskred.
Tomteforhold > Terrengforhold: Eiendommen ligger i flomutsatt område iht. kommuneplan.
 
For de bygningsdeler som har fått tilstandsgrad 2 og 3, og hvor det er påregnelig med tiltak, har bygningssakskynding utarbeidet et estimert kostnadsintervall. Se tilstandsrapport for mer informasjon.

Hvitevarer

Følgende hvitevarer følger boligen: Komfyr/stekeovn/koketopp og oppvaskmaskin.

Diverse

Utebod tilhørende boligen står på kommunens tomt. Dette er p.t. ikke offisielt godkjent av kommunen. Det har vært pågående dialog mellom styre i borrettslaget og kommunen. Kommunen opplyser: For at det skulle vært en formell søknad måtte det ha vært en fullmakt fra kommunen. Det samme ville vært om bodene ble krevd fjernet. Da måtte pålegget bli rettet til kommunen som grunneier. Risiko og evt. kostnader påhviler kjøper.
Frittliggende bod i gårdsplassen: 10,7 m2.

Fremtidig vedlikehold/oppgraderinger; På generell basis er det vanskelig å si noe konkret på forhånd om når det vil bli nødvendig/hensiktsmessig å utføre vedlikeholdsoppgaver. Etter styrets oppfatning er det rimelig å forvente at man i løpet av de nærmeste årene vil måtte påregne å foreta rørfornying og eller nye stoppekraner i kum. De er nå så dårlige at kommunen må komme å stenge de da de er så dårlige at rørlegger ikke vil ta i de. Ellers blir vanlig vedlikehold utført etter behov, slik vi har hatt det tidligere.

Det avholdes årlig dugnad.

Lovlighet: Det foreligger godkjente og byggemeldte tegninger, men det er avvik fra disse.
Kommentar:
Avvik 1. etasje: Matbod og kott er blitt en del av bad. Brenselrom er omgjort til soverom.
Avvik 2. etasje: Soverom er blitt en del av kjøkken.

Boligselgerforsikring

Selger har tegnet boligselgerforsikring. Forsikringen dekker selgers ansvar etter avhendingsloven begrenset til eiendommens salgssum, oppad begrenset til 14 millioner kroner. Forsikringen dekker ikke verditap som følge av forekomst av insekter.  

Servitutter

Heftelser som følger eiendommen:
Dagboknr.: 110 Tinglyst: 05.01.1967 - Best. om vann/kloakkledning.

Fra hovedbølet som eiendommen er fradelt fra, kan det være tinglyst heftelser i form av erklæringer/avtaler som ikke fremgår av grunnboken for denne eiendommen. Eiendommen overdras fri for pengeheftelser, med unntak av eventuelle erklæringer, avtaler, servitutter og panteheftelser som fremgår av salgsoppgaven og skal følge med eiendommen ved salg. Kjøpers bank vil få prioritet etter disse.

Rettigheter som følger eiendommen:
Ingen rettigheter funnet.

Polisenummer

SP588167

Sammendrag selgers egenerklæring

Pkt 1 Har det vært feil på bad, vaskerom eller toalettrom? Ja, Det samles litt vann ved sluken. Kunne nok vært bedre fall.
Pkt 10 Er det utført arbeid på det elektriske anlegget? Ja, Elbillader montert, lagt opp strøm til bod og ny stikkkontakt på utsiden av
boligen i 202, utført av Elektroexperten.
Pkt 17 Er det tegn på setningsskader eller sprekk i fliser? Ja, Hele boligen - og nabolaget - har hatt litt forskyvninger. Er litt synlig i første etasje og nevnt i takstrapport.
Pkt 18 Har det vært feil eller gjort endringer på ildsted eller pipe? Ja, Nytt ildsted av tidligere eier, rundt 2014-2017. Ingen feil.

Vilkår og betingelser

Sentrale lover

Eiendommen selges etter reglene i avhendingsloven.

eiendommen skal overleveres kjøper i tråd med det som er avtalt. det er viktig at kjøper setter seg grundig inn i alle salgsdokumentene, herunder salgsoppgave, tilstandsrapport og selgers egenerklæring. kjøper anses kjent med forhold som er tydelig beskrevet i salgsdokumentene. forhold som er beskrevet i salgsdokumentene kan ikke påberopes som mangler. dette gjelder uavhengig av om kjøper har lest dokumentene. alle interessenter oppfordres til å undersøke eiendommen nøye, gjerne sammen med fagkyndig før bud inngis. kjøper som velger å kjøpe usett kan ikke gjøre gjeldende som mangel noe han burde blitt kjent med ved undersøkelsen.

dersom det er behov for avklaringer, anbefaler vi at kjøper rådfører seg med eiendomsmegler eller en bygningssakyndig før det legges inn bud.

hvis eiendommen ikke er i samsvar med det kjøperen må kunne forvente ut ifra alder, type og synlig tilstand, kan det være en mangel. det samme gjelder hvis det er holdt tilbake eller gitt uriktige opplysninger om eiendommen. dette gjelder likevel bare dersom man kan gå ut i fra at det virket inn på avtalen at opplysningen ikke ble gitt eller at feil opplysninger ikke ble rettet i tide på en tydelig måte. en bolig som har blitt brukt i en viss tid, har vanligvis blitt utsatt for slitasje og skader kan ha oppstått. slik bruksslitasje må kjøper regne med, og det kan avdekkes enkelte forhold etter overtakelse som nødvendiggjør utbedringer. normal slitasje og skader som nødvendiggjør utbedring, er innenfor hva kjøper må forvente og vil ikke utgjøre en mangel.

boligen kan ha en mangel dersom det er avvik mellom opplyst og faktisk areal, forutsatt at avviket er på 2% eller mer og minimum 1 kvm.

ved beregning av et eventuelt prisavslag eller erstatning må kjøper selv dekke tap/kostnader opptil et beløp på kr 10 000 (egenandel).

dersom kjøper ikke er forbruker selges eiendommen «som den er», og selgers ansvar er da begrenset jf. avhl. § 3-9, 1. ledd 2. pktm. avhendingsloven § 3-3 (2) fravikes, og hvorvidt en innendørs arealsvikt karakteriseres som en mangel vurderes etter avhendingsloven § 3-8. informasjon om kjøpers undersøkelsesplikt, herunder oppfordringen om å undersøke eiendommen nøye, gjelder også for kjøpere som ikke anses som forbrukere. med forbrukerkjøp menes kjøp av eiendom når kjøperen er en fysisk person som ikke hovedsakelig handler som ledd i næringsvirksomhet.

Budgivning

Alle bud skal inngis skriftlig til megler. det første budet må signeres, og budgiver må i tillegg legitimeres. benytt "gi bud"-knappen på våre annonser for å registrere ditt bud elektronisk. dette er en enkel og sikker løsning som lar deg legitimere deg og signere budet elektronisk ved hjelp av bankid. når første bud er gitt vil du motta en sms-kvittering som du kan svare på for å gi eventuelle budforhøyelser. budforhøyelser kan også gis ved å trykke "gi bud" i våre annonser på nytt, eller via e-post eller andre skriftlige metoder. megler skal så snart som mulig bekrefte skriftlig overfor budgiver at bud er mottatt. bud som ikke er skriftlig eller som har kortere akseptfrist enn til kl. 12.00 første virkedag etter siste annonserte visning vil ikke bli formidlet til selger. et bud er bindende for budgiver når budet er kommet til selgers kunnskap. selger står fritt til å akseptere eller forkaste ethvert bud, og er således ikke forpliktet til å akseptere det høyeste budet på eiendommen. Megler skal, i den grad det er nødvendig og mulig, informere de involverte i budrunden skriftlig om status i budgivningen. Megler er forpliktet til å legge til rette for en forsvarlig avvikling av budrunden, og for at budene skal kunne bli behandlet og videreformidlet skriftlig til alle involverte parter, må et hvert bud ha en tilstrekkelig lang akseptfrist. Selger må skriftlig akseptere budet før budaksept kan formidles til budgiver. Selger og kjøper har krav på å få utlevert kopi av budjournalen straks etter at handel er kommet i stand. Alle som har inngitt bud på eiendommen kan på forespørsel få en kopi av anonymisert budjournal etter at budrunden er avsluttet. For øvrig vises det til "Forbrukerinformasjon om budgivning", som er på baksiden av budskjemaet. Det forutsettes at hjemmel overføres til kjøper.

Tilbud på lånefinansiering

Vi anbefaler våre kunder å ta kontakt med vår samarbeidspartner Sparebanken Sør, på tlf. 38 10 92 00, for et uforpliktende tilbud.

Boligkjøperforsikring

Vedlagt i salgsoppgaven følger informasjon om Boligkjøperforsikring og Boligkjøperforsikring Pluss fra HELP Forsikring AS. Boligkjøperforsikring er en rettshjelpsforsikring som gir trygghet og profesjonell juridisk hjelp dersom det oppdages uventede feil eller mangler ved boligen de neste fem årene. Boligkjøperforsikring Pluss har samme dekning som boligkjøperforsikring + fullverdig advokathjelp på viktige rettsområder i privatlivet. Egenandel kr. 4 000,- påløper i tvistesaker. Les mer om begge forsikringene i vedlagte materiell eller på help.no. Det gjøres oppmerksom på at meglerforetaket mottar fra kr 2.200,- til kr 2.600,- avhengig av boligtype, i honorar for hver forsikringsavtale som formidles på Boligkjøperforsikring, samt kr 1 000,- i honorar for Boligkjøperforsikring Pluss..

Forsikringsselskap

IF

Lov om hvitvasking

I henhold til lov om hvitvasking og terrorfinansiering har megler plikt til å gjennomføre kontrolltiltak ovenfor kunder. Dette innebærer å bekrefte kunders identitet, innhente opplysninger om reelle rettighetshavere og kundeforholdets formål og tilsiktede art. Videre skal megler kontrollere midlenes opprinnelse, samt gjennomføre kundekontroll av personer med disposisjonsrett til konto som benyttes ved transaksjoner til klientkonto.

Kundekontroll skal gjennomføres løpende gjennom hele oppdragsperioden, dersom megler på noe tidspunkt ikke får gjennomført tilstrekkelig kundekontroll har megler rett til å avvikle kundeforholdet.

Megler er underlagt rapporteringsplikt til Økokrim ved mistanke om brudd på hvitvaskingsloven. Melding sendes Økokrim uten at partene varsles og megler kan i enkelte tilfeller ha plikt til å stanse gjennomføring av handelen. Partene i handelen kan komme i ansvar for tap den andre part påføres som følge av brudd på hvitvaskingsregelverket, partenes rettigheter ved mislighold.

Betalingsbetingelser

Kjøpesum med tillegg av omkostninger skal være disponibelt på meglers klientkonto innen overtagelse. Normalt innebærer dette at fullt oppgjør må være innbetalt på meglers klientkonto senest to virkedager før avtalt overtagelsesdato.
Eventuelle vilkår knyttet til innbetalingen, eksempelvis pantedokument som skal tinglyses til fordel for kjøpers bank, må være megler i hende i god tid før overtagelse kan finne sted. Sørmegleren AS tar ikke imot innbetalinger fra utlandet, innbetaling av oppgjør skal foretas samlet fra kjøpers konto i norsk finansinstitusjon.

Salgsoppgave og vedlegg

Meglers vederlag

Meglers vederlag er avtalt til 2,5 % inkl. mva.
Videre er det avtalt tilrettelegging kr 15.500,-, oppgjørshonorar kr 11.900,- og digital markedspakke kr 6.950,- I tillegg belastes selger for direkte utlegg. 
 
Ved salgssum lik prisantydning vil dette til sammen utgjøre ca. kr 94.580,- inkl. mva.
Solgt
Produktnr: 30DDD2B9-21BA-4E5A-BA5F-D0CE5D852D56 Kategori: