BUD MOTTATT!

Kroodden 17

Prisantydning
17 500 000 kr
Omkostninger
453 370 kr
Totalpris
17 953 370 kr
Formuesverdi
1 333 103 kr
Formuesverdi sekundær
4 799 172 kr
Kommunale avgifter
23 267 kr / år
Byggeår
1913
P-rom
301 ㎡
Bruksareal
416 ㎡
Tomteareal
1 938 ㎡
Eierform
Selveier
Eiendomstype
Enebolig

Oversikt

Om eiendommen

Kroodden/Kr.sand -Strandeiendom m stor hybel/anneks, bryggeanlegg, båthus, innredet sjøbod m 2 sov. Garasje-Ikke boplikt

Om eiendommen

Innhold

Nydelig strandeiendom i Kristiansands vakre skjærgård. Ligger idyllisk til i vannkanten med sjøutsikt mot fredfull skjærgårdsidyll. En fin adkomst med hage og gårdsplass ønsker velkommen til det beste sørlandet har å by på. Fantastisk bebyggelse som har "alt". Til og med eget båthus hvor båten kan heises opp.

Hovedhus:
1.etasje: Gang/ hall og stort kott, bad/wc, vaskerom, bod, kjøkken og stue, bibliotek og kontor. Stue, kjøkken og bad/ vaskerom
2.etasje: Gang, 5 soverom, bad og wc. ( Iht godkjente tegninger fra kommune: 2 soverom, bad, wc, kott, 2 rom uten benevnelse)

Sjøbu:
1.etasje: Gang, oppholdsrom/ stue med kjøkken, bad og bod.
2.etasje: Gang og 2 soverom

Standard

Eneboligen er bygget i 1913 og gjennomgikk i ca 2000 en betydelig renovering og oppussing utvendig og innvendig. Tilbygget som i dag er leid ut er bygget i 2000-2001. I tillegg får du et stort bryggeanlegg med terrasser, båthus, innredet sjøbod og garasje med terningsrom.

Velkommen inn i hovedhuset !
1.etasje.
En lekker dobbel inngangsdør  ønsker deg velkommen inn i dette sjarmerende og lekre sørlandshuset som ligger helt i sjøkanten. På gulv i hallen er det steingulv av skifer og varmekabel, malt panel på vegger og paneltak med bjelker som er malt. Hallen er romslig og har god plass til oppbevaring av sko og klær. Det er inngang til stort kott fra hallen. Fra hallen er det inngang til vaskerom som har flis på gulv og panel på vegg og i tak. Her er det plass til vaskekar, vaskemaskin og tøketrommel. Det er også gjennomgang til tilbygg, delen som leies ut. Egen utgang til hage med gangsti til garasje. Badet er flislagt på gulv og delvis flislagt/ panel på vegg. varmekabel i gulv. Dusj, toalett og baderomsinnredning med speilskap.
Stua og kjøkkenet ligger like innenfor den hyggelige hallen. Her er det nyoppusset, lyst og innbydende. Tregulvene er lysmalte, veggene og taket er hvitmalt. Kjøkken og stue var opprinnelig adskilt, men for en bedre løsning og ikke minst beliggenhet med utsikt til sjøen så er kjøkkenet flyttet inn i det som tidliger var stue. Nå  "smelter" stue og fint sammen og begge rommene får nyte den nydelige sjøutsikten mot Vestergabet. Kjøkken er lekkert pusset opp i en moderne og tidsriktig jordfarge som virkelig kler rommet. Kjøkkeninnredning, ny Ikea, er tidløs i brunsvart med slette fronter. Innredningen dekker hele den ene veggen i enden av rommet. Her er det rikelig med skap og skuffeplass, integert hvitevarer fra Miele;  stekovn, kjøleskap og koketopp m/ indjuksjon. På den store kjøkkenøya er det vaskekum, oppvaskmaskin og store gode skuffer til oppbevaring. På den ene langsiden av øya er det spiseplasser. I hjørnet av kjøkken er det en flott vedovn med peisinnsats og glassdører som viser flammene. I dette allrommet kan man virkelig finne ro i kropp og sjel ved å nyte den deilige utsikten gjennom vinduene som er i god og sjarmerende Sørlandsstil. Inviterer man familie og gjester er det god plass til å dekke opp til store og små i stuen. Adskilt fra stue ligger tv-stue / bibliotek. Rommet er hvitmalt panel fra gulv til tak og er et perfekt rom til å slappe av eller bare se på tv. Rommet som opprinnelig var et kjøkken er nå innredet til kontor/ soverom. Rommet har malt panel i tak med downlights og malt tregulv

2.etg.
I gangen er det behandlet tregulv, malt panel på vegger og malt panel i tak. I gangen er det laget til en egen koselig tv-krok med skårtak og velux vindu i tak. Det er 2 soverom i 2 etasje i hoveddelen. Hovedsoverommet har behandlet tregulv og malt panel i tak, garderobeplass med walk in closet og direkte inngang til badet. Det er flott sjøutsikt fra soverommet. Soverom 2 er noe mindre og har skråtak. tak og gulv er lysmalt. Det er dør inn til eget toalett.  Hovedbadet er flislagt på gulv og vegger, søylevask, dusjkabinett, badekar og  wc. Varmekabel i gulv og downlights i tak over vask, lysinnslipp fra vanlig vindu og fra veluxvindu i tak. I mellombygget er det innredet et rom med skaråtak. Rommet er kledd med malt panel på vegg og tak og malt tregulv. Takvinduer og kott i vegg. Rommet er ikke godkjent til varig opphold iht tegning fra kommune


Tilbygg/ hybel:
1.etg:
I gang/ hall er det fliser på gulv og panel på vegger. På kjøkken er det kjøkkeninnredning i Eik med god oppbevaring og benkeplass. Fliser over benk. Fliser på gulv og panel på vegger. I stue er det tregulv og panel på vegger. Store vindusflater med utsikt til sjøen. Badet har fliser på gulv og fliser/panel på vegger. Søylevask, toalett, dusj og plass til vaskemaskin

2.etg:
Her er det innredet 3 soverom hvor alle har tregulv og panel på vegger. Fra det ene soverommet er det dør inn til bod. I hht tegninger mottatt fra kommune er ikke rommene godkjent til varig opphold.


Sjøbua går over 2 etasjer og er innredet med kjøkken, stue og bad i 1.etasje og 2 soverom i 2.etasje. I 1.etasje et det flis på gulv og panel på vegger. Gråmalt kjøkkeninnredning. Bad har fliser på gulv og fliser/panel på vegger, hvit baderomsinnredning med servant, toalett og dusj
I 2.etasje har begge soverommene tregulv, panel på vegger, skråtak med panel.


Dobbel garasje.
Med treningsrom på loft

Arealer med beskrivelse

Primærrom: 301 kvm, Bruksareal: 416 kvm Sekundærrom: 5 kvm.
Bra. pr. etasje.: 1. etg. 142 m²  - 2. etg. 93  m².
P-rom inkl: 1.etg: Stue/ kjøkken/ gang, Bad/ vaskerom, Vaskerom, Bad, Omkledningsrom, Hall, Soverom, Stue/kjøkken 2.
2.etg: Bad, Soverom, Gang, Soverom 2, Wc, Soverom 3, Soverom 4, Gang 2, Soverom 5
S-rom inkl.: Garderobe , Bod , Kott

Tilleggsbygg er arealmålt i 1 etg. Areal opplyst i 2 etg er hentet fra tidligere tilstandsrapport og er ikke kontrollmålt av undertegnede. Arealer på tilleggsbygg må anses som ca. areal.

Garasje: 47 kvm. BRA.  2 etg. 20 kvm. BRA
Sjøbu: 38 kvm. BRA.  2 etg. 25 kvm. BRA
Båthus: 51 kvm. Dette er areal som er innenfor yttervegger og gjelder også der det ikke er gulvflate, men vannflate. Kan etter retningslinjer ikke regnes som bruksareal da deler av dette ikke har gangbart gulv.

Arealer og rombenevnelser er hentet fra tilstandsrapport. Benevnelsen viser hva rommene benyttes til i dag, ikke hva de opprinnelig er godkjent som.

Det er avvik mellom godkjente tegninger og dagens planløsning. 2.etasje i tilbygg på hovedhuset er innredet med 3 soverom og bad. I hht tegninger mottatt fra kommune er disse rommene ikke tegnet inn eller godkjent til varig opphold. Ulovlige tiltak vil kommunen kunne forfølge og kreve omsøkt etter dagens regelverk. Risiko og eventuelle kostnader forbudet med eventuell søknad-/godkjenning påhviler kjøper

Byggeår og byggemåte

1913 i følge Kristiansand kommune.

Ca 1999: Renovert og ombygd
Tilbygg fra 2000 - 2001

Påkostning og modernisering

- Hovedhuset ble renovert invendig og utvendig i ca 2000 med unntak av taket. Dette ble byttet tidligere.
- Tilbygg ca. 2002: Mellombygg (hall, bad, vaskerom, bod, loftsrom/soverom og bod) og del av egen bolig som leies ut.
- Dobbel garasje, ca. 2003
- Sjøbu ca. 2002
- Båthus ca. 2006

Oppvarming

Elektrisk, varmepumoe, vedfyring. Dersom det er rom i boligen som ikke har vegg/fastmonterte ovner, så følger det heller ikke med ovner i disse rommene.

Diverse

Kuturminne i følge matrikkelrapport fra kommune:
Lokalitetsnr. 115414 - Kulturminne art: Skipsfunn- Vernetype: Automatisk fredet - Kategori: Arkeologisk lokalitet. På www.kulturminnesok.no finnes mer informasjon om kulturminner og hvor man skal henvende seg for å få flere opplysninger om de registrerte kuturminnene. Kulturminner kan innebære begrensinger i forhold til utvikling av eiendommen, herunder terrengendringer, bygging m.m.

Tilstandsrapport

Tilstandsrapport basert på innholdskrav i ny forskrift til avhendingsloven er vedlagt denne salgsoppgaven. Vi oppfordrer interessenter til å sette seg grundig inn i rapporten før budgivning. Kjøper anses å være kjent med opplysninger som fremgår av tilstandsrapporten, og vil således ikke kunne gjøre gjeldene mangler som fremgår av rapporten.  

Tilstandsrapporten er utarbeidet av Sven Bentsen den 02.06.22, og er gyldig i 1 år etter rapportdato. Ved eldre rapporter anbefales interessenter å undersøke eiendommen grundig. Det gjøres oppmerksom på at rapporten kun omhandler boligen, eventuelle øvrige bygninger på eiendommen er ikke vurdert.

Bygningssakskyndigs beskrivelse:
Hovedhus (opprinnelig del) fra ca. 1913 ble betydelig renovert og ombygd ca. 1999. Tilbygg fra 2000-01. Kontor/soverom i opprinnelig del ble modernisert i 2022. Kjøkkeninnredning skiftet i 2022. Det er påpekt enkelte forhold/avvik som fremkommer i rapporten.

Rapporten omhandler kun selve boligen (hovedhuset) Garasje, sjøbod og båthus er ikke kontrollert eller beskrevet i denne rapporten etter enighet med eier. Kontroll av tilleggsbygg er ikke en del av forskriftskrav ved den nye tilstandsrapporten. Eier vil gi noe informasjon om tilleggsbygg i egenerklæring eller eget vedlegg.

Tilleggsbygg er arealmålt i 1 etg. Areal opplyst i 2 etg er hentet fra tidligere tilstandsrapport og er ikke kontrollmålt av undertegnede.

Garasje: 47 kvm. BRA 2 etg. 20 kvm. BRA
Sjøbu: 38 kvm. BRA 2 etg. 25 kvm. BRA
Båthus: 51 kvm. Dette er areal som er innenfor yttervegger og gjelder også der det ikke er gulvflate, men vannflate. Kan etter retningslinjer ikke regnes som bruksareal da deler av dette ikke har gangbart gulv. Arealer på tilleggsbygg må anses som ca. areal.

For øvrig må hele rapporten leses

Følgende avvik har fått TG3 eller TG2:
TG 3:

Utvendig > Nedløp og beslag. Det mangler tilfredsstillende adkomst til pipe for feier. Det mangler snøfangere på hele eller deler av taket, noe som var krav på byggemeldingstidspunktet. Beslag har stedvis slitasje. Synlig rust på oppheng til takrenner. Pannebeslag mellom takrenner og taktekking har stedvis avskalling av plastbelegg. Det mangler svillbeslag på ytterdører og vinduer på tilbygg som går ned til gulv. Luftelyrer har slitasje og mangler topphatt.

Våtrom > Sluk, membran og tettesjikt > Bad. Baderom har oppnådd høy alder. Det var ikke tilgang til sluk/er ved befaringen. Ingen informasjon
eller dokumentasjon vedrørende membranløsninger. Gjennomgående sprekker i flere fliser.

Våtrom > Ventilasjon > Bad. Ingen ventilering utover åpning av vindu.

Våtrom > Sluk, membran og tettesjikt > Vaskerom. Det er ikke membran/tettesjikt på våtrommet.

Våtrom > Ventilasjon > Vaskerom. Ingen ventilering utover åpning av vindu.

TG 2:

Utvendig > Taktekking. Liten del av taktekking på bakside med liten helning (mellombygg) har en type tekking som tilsier at mer helning/takvinkel er anbefalt.

Utvendig > Veggkonstruksjon. Bordkledning går stedvis nesten helt ned i terreng. På deler av vegger til hovedhus (opprinnelig del) er det i bunn av kledningsbord pusset tett opp mot luftespalte. Dette hindrer for lufting bak kledning og er en uheldig løsning.

Utvendig > Takkonstruksjon/Loft. Det er begrenset/dårlig ventilering av takkonstruksjonen. Del over soverom har en del svertemerker i undertak
som tyder på svak ventilering. Nåværende eier har montert ventiler i begge gavlvegger som vil hjelpe noe på lufting, men det er ingen ventil på del over soverom og heller ingen spalte nedover skråtak som er isolert.

Utvendig > Takvinduer. Takvinduer har oppnådd mer enn halvparten av forventet levetid og anses som et utsatt punkt for lekkasjer. Noe slitasje på karmer.

Utvendig > Balkonger, terrasser og rom under balkonger. Rekkverket er for lavt i forhold til dagens krav til rekkverkshøyder.

Innvendig > Etasjeskille/gulv mot grunn. Målt høydeforskjell på mellom 10 - 20 mm innenfor en lengde på 2 meter. Tilstandsgrad 2 gis med bakgrunn i standardens krav til godkjente måleavvik. Det er registrert noe hulrom under fliser.

Innvendig > Radon. Det er ikke foretatt radonmålinger, og bygget er heller ikke utført med radonsperre.

Innvendig > Krypkjeller. Krypkjeller har tilsig fra terreng som i praksis ikke lar seg fjerne slik boligen er utformet nå. Fuktmåling med piggelektroder viste forhøyde målinger. Forhold vil ofte være normale i denne type krypkjeller som må forventes i denne type fuktig
krypkjeller.

Innvendig > Innvendige trapper  Åpninger i rekkverk er større enn dagens forskriftskrav til rekkverk i trapper. Det mangler håndløper på vegg i trappeløpet.

Våtrom > Overflater vegger og himling > Bad. Det er vindu/dør med ikke fuktbestandige materialer i våtsonen (dusjsonen), løsningen eller byggematerialet er uegnet

Våtrom > Overflater Gulv > Bad. Krav til fall er ikke oppfylt og gulvet er tilnærmet flatt (har ikke motfall). Ved dørterskler er det fuget opp mot terskel, men det er ikke mulig å kontrollere tettesjikt/oppbrett av evt membran Det er registrert sprekker gjennom flere gulvfliser. Dette skyldes trolig noe sig/bevegelse i underlag.

Våtrom > Overflater vegger og himling > Bad/vaskerom. Slitasje på overflater i dusjsone. Baderom har oppnådd høy alder med tanke på type dusjløsninger direkte på overflater.

Våtrom > Overflater Gulv > Bad/vaskerom. MIndre fall i dusjsone enn anbefalt.

Våtrom > Sluk, membran og tettesjikt > Bad/vaskerom. Vurdering basert på alder. Tilstandsgrad 2 gis med bakgrunn i at mer enn halvparten av forventet brukstid for membran/tettesjikt er oppbrukt. Det er nå ingen symptomer på funksjonssvekkelse, men vær oppmerksom på at dette er en risikokonstruksjon.

Våtrom > Overflater vegger og himling > Bad. Det er vindu/dør med ikke fuktbestandige materialer i våtsonen (dusjsonen), løsningen eller byggematerialet er uegnet

Våtrom > Sluk, membran og tettesjikt > Bad. Vurdering basert på alder. Tilstandsgrad 2 gis med bakgrunn i at mer enn halvparten av forventet brukstid for membran/tettesjikt er oppbrukt. Det er nå ingen symptomer på funksjonssvekkelse, men vær oppmerksom på at dette er en risikokonstruksjon.

Våtrom > Overflater Gulv > Vaskerom. Krav til fall er ikke oppfylt og gulvet er tilnærmet flatt (har ikke motfall).

Kjøkken > Overflater og innredning > Stue/kjøkken/gang. Innredning fremstår som funksjonell, men har bruksslitasje og noe sår. Ingen tegn til fukt/lekkasje registrert under kjøkkenvask, men samlestokk plassert i skap er utsatt for bevegelse når man lagrer ting i skapet og har således en uheldig plassering. Dette må man være obs på.

Spesialrom > Overflater og konstruksjon > Wc. Toalett er noe svakt festet til gulvet. Det er ingen ventilasjon i rommet.

Tekniske installasjoner > Vannledninger. Fordelerskap i 2 etg mangler avløp som skal ledes til rom med sluk. En evt lekkasje som ledes til skap vil dermed kunne føre til følgeskader i rommet. Enkelte vannrør har lite eller mangler isolering. Det er ofte at krypkjellere med bereder er frostfri, men på generelt grunnlag kan dette være risiko for frostskade på kalde perioder.

Tomteforhold > Drenering. Manglende drenering og terrengforhold tilsier at krypkjeller vil ha tilsig av fukt/vann. Forhold sees i sammenheng med øvrige punktert som omhandler krypkjeller.

Tomteforhold > Grunnmur og fundamenter. På tilbygd del har fundamenter en «enkel» løsning med tanke på isolering og risiko for kuldebroer.

Tomteforhold > Terrengforhold. Opparbeidet areal er i hovedsak forsøkt å lede bort fra husvegg. På baksiden vil det uansett være terrengforhold som tilsier tilsig av vann mot grunnmur og inn i krypkjeller.

For de bygningsdeler som har fått tilstandsgrad 2 og 3, og hvor det er påregnelig med tiltak, har bygningssakskynding utarbeidet et estimert kostnadsintervall. Se tilstandsrapport for mer informasjon.

Sammendrag selgers egenerklæring

Selger har inne bodd i boligen og har dermed ikke kunnskap om boligen.

Egenerklæringsskjema ligger vedlagt fra selger kjøpte boligen.

6 Kjenner du til om det er/har vært utettheter i terrasse/garasje/tak/fasade? ja
Tidligere eier sa at det ved ekstremvær kunne komme litt fukt inn ved pipa på loftet. Vi har selv aldri opplevd dette.


9 Kjenner du til om det er/har vært sopp/råteskader/insekter/skadedyr i boligen som rotter, mus, maur eller lignende? ja
Det har vært mus og maur inne. Vi har fanget to mus og det har kommet litt maur på kjøkkenet nå nylig. Vi hadde ikke maur i fjor.

11 Kjenner du til om det er/har vært utført arbeid på el-anlegget eller andre installasjoner (f.eks. oljetank, sentralfyr, ventilasjon)? ja
Lagt opp nye kurser til kjøkken ifm flytting av kjøkkenet. Utført av - Elektro Sør

13 Har du ladeanlegg/ladeboks for elbil i dag? ja
10 ampere stikk i garasjen med egen sikring

14 Kjenner du til om ufaglærte har utført arbeid som normalt bør utføres av faglærte, utover det som er nevnt tidligere (f.eks. drenering,
murerarbeid, tømrerarbeid etc)? ja
Kobling av rør for vann og avløp til nytt kjøkken er gjort av eier selv. Eier har fagbrev som flytekniker og denne jobben var svært liten og ukomplisert. Ingen fare for lekkasjer annet enn ned i kjeller med fjellgrunn.

17 Selges eiendommen med utleiedel, leilighet, hybel eller tilsvarende? ja
Eiendommen er bygd som generasjonsbolig og har egen boenhet i tilknytning til hovedhuset som leies ut i dag.
17.1 Er ovenfornevnte godkjent hos bygningsmyndighetene? Det er dør mellom enhetene

19 Kjenner du til forslag eller vedtatte reguleringsplaner, andre planer, nabovarsel eller offentlige vedtak som kan medføre endringer i bruken av
eiendommen eller av dens omgivelser? ja
Det er regulert å sperre veien i nordenden og få tilkjøring fra sør. Det er regulert inn en liten enebolig på naboeiendommen. Det er regulert boligutvikling i nærområdet.

24 Er det andre forhold av betydning ved eiendommen som kan være relevant for kjøper å vite om (f.eks. rasfare, tinglyste forhold eller private
avtaler)? ja
Alle avtaler ligger i grunnboken. Det er hovedsakelig veirett for de som skal ha adgang over eiendommen på den private veien.

Beliggenhet

Adkomst

Følg Kristiansand, følg E39 vest mot Vågsbygd. Følg Vågsbygdveien mot Flekkerøy og ta til venstre like før Flekkerøytunnelen.
Boligen er merket med TIL SALGS-plakat fra Sørmegleren og det vil være skiltet ved fellesvisning.

Beliggenhet

Sjønær og idyllisk beliggenhet med nydelig sjøutsikt og skjærgården i umiddelbar nærhet. Veletablert og barnevennlig boligområde. Kroodden ligger ca.15 min. kjøring fra Kristiansand sentrum. Fra eiendommen er det kort avstand til blant annet badeplasser, fine turstier og stort skogsområde innover ved Kanonmuseet. Det er gangavstand til busstopp med gode forbindelser til byen.

På Møvik finnes barne og ungdomsskole, flotte bademuligheter i sjøen både fra strand og svaberg. I Voie er det nydelig turterreng med bl.a. lysløype, turstier og badevann.

Ca 5 minutter så er du på Flekkerøy som du ser fra eiendommen. Sommerstid er Flekkerøya et yndet sted, både for de som bor her, men også for turister. Det finnes dermed flere badeplasser og svaberg. Du finner også flere turstier på Flekkerøya for både gå- og treningsturer.

Tomt

Areal: 1 938 kvm, Eierform: Eiet tomt

Parkering

Dobbel garasje og biloppstillingsplasser på tomten

Offentlige opplysninger

Ferdigattest

Det foreligger ferdigattest datert 07.10.2020. Ferdigattesten gjelder Kroodden 17 - båthus, sjøbod, brygge, tilbygg. At en slik attest eksisterer gir ingen garanti for at det ikke er utført arbeid på boliger som ikke er byggemeldt eller godkjent.

Godkjent tiltak garasje 49 kvm BRA datert 29.07.2003. Det foreligger ikke ferdigattest på oppført garasje

Reguleringsplan

Eiendommen er regulert til bolig, tilhører reguleringsplan Plan nr 932 Kroodden Områderegulering , datert 04.06.2012. På generell basis gjør vi oppmerksom på at det kan foreligge fremtidige planer hos kommunen for området rundt eiendommen, som megler ikke har mottatt opplysninger om.

Vei / Vann / Avløp

Tilknyttet privat vei, vann og avløp.
Privat vei. Vei til eiendommen etablert over naboeiendommer gnr 7, bnr 26, gnr 7, bnr 635, gnr 7, bnr 1. Veiretten er ikke tinglyst.

Eiendommen har innlagt vann fra brønn. Konferer megler vedrørende dette.

Septikktank med slamavskiller.

Heftelser / Rettigheter

Heftelser som følger eiendommen:

1918/900168-1/93  Bestemmelse om veg. Tinglyst 23.11.1918 
Bestemmelse om vannrett
Ikke innhentet

1968/2013-1/93  Bestemmelse om veg. Tinglyst 11.03.1968 
Rettighetshaver:Knr:4204 Gnr:7 Bnr:222  
Bestemmelse om anlegg og vedlikehold av ledninger m.v.

1998/17923-1/93  Bruksrett. Tinglyst  27.11.1998 
Rettighetshaver:Knr:4204 Gnr:7 Bnr:26

2004/533-1/93  Bestemmelse om veg. Tinglyst 12.01.2004 
Rettighetshaver:Knr:4204 Gnr:7 Bnr:578  
Kan ikke slettes uten samtykke fra kommunen


2004/533-3/93  Best. om vann/kloakkledn. Tinglyst 12.01.2004 
Rettighetshaver:Knr:4204 Gnr:7 Bnr:578

Fra hovedbølet som eiendommen er fradelt fra, kan det være tinglyst heftelser i form av erklæringer/avtaler som ikke fremgår av grunnboken for denne eiendommen. Eiendommen overdras fri for pengeheftelser, med unntak av eventuelle erklæringer, avtaler, servitutter og panteheftelser som fremgår av salgsoppgaven og skal følge med eiendommen ved salg. Kjøpers bank vil få prioritet etter disse.

Rettigheter som følger eiendommen:
Rettigheter på 4204-7/26

1998/17923-2/93  Best. om vann/kloakkledn. Tinglyst 27.11.1998 
Rettighetshaver:Knr:4204 Gnr:7 Bnr:25

Utleie

Hybel/ anneks er leid ut for kr 10.000,- pr.mnd + strøm.

Energiattest

Oppvarmingskarakter Gul - Energikarakter D

Odel

Nei

Konsesjon

Nei

Økonomi

Prisantydning og omkostninger

17 500 000,- (Prisantydning) Omkostninger 11 900,- (Boligkjøperforsikring HELP (valgfritt)) 2 800,- (Boligkjøperforsikring Pluss (valgfritt tillegg)) 585,- (Tingl.gebyr pantedokument) 585,- (Tingl.gebyr skjøte) 437 500,- (Dokumentavgift (forutsatt salgssum: 17 500 000,-)) 453 370,- (Omkostninger totalt) 17 953 370,- (Totalpris inkl. omkostninger)

Regnestykket forutsetter at det kun tinglyses en låneobligasjon og at eiendommen selges til prisantydning.

Offentlige avgifter

Kr. 23 267 pr. år

Beløpet inkluderer eiendomsskatt, feie- og tilsynsavgift, abonnementsgebyr slamtømming, slamavskiller, tilsynsgebyr private avløpsanlegg

Renovasjon kommer i tillegg. Renovasjonsgebyr beregnet for 2022 kr. 3.852,-. Gebyret faktureres forhold til antall tømminger.

Eiendomsskatt

Det er eiendomsskatt på kr. 20.103,- pr. år for denne eiendommen. Beløpet er inkludert i kommunale avgifter.

Formuesverdi

Primær: Kr. 1 333 103,- for år 2020. Sekundær: Kr. 4 799 172,- for år 2020.

Nøkkelinformasjon

Adresse med betegnelse

Kroodden 17, Gnr. 7 Bnr. 25 i Kristiansand kommune.

Boligtype

Enebolig

Eierform

Selveier

Vilkår og betingelser

Hvitevarer, løsøre og tilbehør

Følgende hvitevarer følger boligen: Kjøleskap, oppvaskmaskin, komfyr medfølger
Liste over løsøre og tilbehør må leses før budgivning. Her fremgår hvilke løsøre som skal følge eiendommen dersom dette var på eiendommen ved kjøpers besiktigelse om annet ikke er avtalt.

Boligselgerforsikring

Selger har tegnet boligselgerforsikring i Claimslink AS. Forsikringen dekker selgers ansvar etter avhendingsloven begrenset til eiendommens salgssum, oppad begrenset til 10 millioner kroner. Forsikringen dekker ikke verditap som følge av forekomst av insekter.

Boligkjøperforsikring

Vedlagt i salgsoppgaven følger informasjon om Boligkjøperforsikring og Boligkjøperforsikring Pluss fra HELP Forsikring AS. Boligkjøperforsikring er en rettshjelpsforsikring som gir trygghet og profesjonell juridisk hjelp dersom det oppdages uventede feil eller mangler ved boligen de neste fem årene. Boligkjøperforsikring Pluss har samme dekning som boligkjøperforsikring + fullverdig advokathjelp på viktige rettsområder i privatlivet. Egenandel kr. 4 000,- påløper i tvistesaker. Les mer om begge forsikringene i vedlagte materiell eller på help.no. Det gjøres oppmerksom på at meglerforetaket mottar fra kr 2.200,- til kr 2.600,- avhengig av boligtype, i honorar for hver forsikringsavtale som formidles på Boligkjøperforsikring, samt kr 1 000,- i honorar for Boligkjøperforsikring Pluss..

Visning

Som annonsert eller etter avtale med megler på tlf 90 02 00 59.

Finn.no: Visningstekst

Sørmegleren sine visninger har påmelding. Påmelding gjøres enkelt ved å benytte knappen under. Ta kontakt med megler dersom oppsatt tidspunkt ikke passer. Det vil ikke bli avholdt visning uten påmelding, frist for påmelding er senest kl. 12.00 på visningsdagen. Husk å laste ned salgsoppgaven digitalt før visning. Velkommen til en hyggelig visning!

Overtagelse

Etter avtale.

Finansiering

Vi anbefaler våre kunder å ta kontakt med vår samarbeidspartner Sparebanken Sør, på tlf. 38 10 92 00, for et uforpliktende tilbud.

Budgivning

Alle bud skal inngis skriftlig til megler. Det første budet må signeres, og budgiver må i tillegg legitimeres. Benytt "Gi bud"-knappen på våre annonser for å registrere ditt bud elektronisk. Dette er en enkel og sikker løsning som lar deg legitimere deg og signere budet elektronisk ved hjelp av BankID. Når første bud er gitt vil du motta en SMS-kvittering som du kan svare på for å gi eventuelle budforhøyelser. Budforhøyelser kan også gis ved å trykke "Gi bud" i våre annonser på nytt, eller via e-post eller andre skriftlige metoder. Megler skal så snart som mulig bekrefte skriftlig overfor budgiver at bud er mottatt. Bud som ikke er skriftlig eller som har kortere akseptfrist enn til kl. 12.00 første virkedag etter siste annonserte visning vil ikke bli formidlet til selger. Et bud er bindende for budgiver når budet er kommet til selgers kunnskap. Selger står fritt til å akseptere eller forkaste ethvert bud, og er således ikke forpliktet til å akseptere det høyeste budet på eiendommen. Megler skal, i den grad det er nødvendig og mulig, informere de involverte i budrunden skriftlig om status i budgivningen. Megler er forpliktet til å legge til rette for en forsvarlig avvikling av budrunden, og for at budene skal kunne bli behandlet og videreformidlet skriftlig til alle involverte parter, må et hvert bud ha en tilstrekkelig lang akseptfrist. Selger må skriftlig akseptere budet før budaksept kan formidles til budgiver. Selger og kjøper har krav på å få utlevert kopi av budjournalen straks etter at handel er kommet i stand. Alle som har inngitt bud på eiendommen kan på forespørsel få en kopi av anonymisert budjournal etter at budrunden er avsluttet. For øvrig vises det til "Forbrukerinformasjon om budgivning", som er på baksiden av budskjemaet. Det forutsettes at hjemmel overføres til kjøper.

Lovverk

Eiendommen selges etter reglene i avhendingsloven. Eiendommen skal overleveres kjøper i tråd med det som er avtalt. Det er viktig at kjøper setter seg grundig inn i alle salgsdokumentene, herunder salgsoppgave, tilstandsrapport og selgers egenerklæring. Kjøper anses kjent med forhold som er tydelig beskrevet i salgsdokumentene. Forhold som er beskrevet i salgsdokumentene kan ikke påberopes som mangler. Dette gjelder uavhengig av om kjøper har lest dokumentene. Alle interessenter oppfordres til å undersøke eiendommen nøye, gjerne sammen med fagkyndig før bud inngis. Kjøper som velger å kjøpe usett kan ikke gjøre gjeldende som mangel noe han burde blitt kjent med ved undersøkelsen. Dersom det er behov for avklaringer, anbefaler vi at kjøper rådfører seg med eiendomsmegler eller en bygningssakyndig før det legges inn bud. Hvis eiendommen ikke er i samsvar med det kjøperen må kunne forvente ut ifra alder, type og synlig tilstand, kan det være en mangel. Det samme gjelder hvis det er holdt tilbake eller gitt uriktige opplysninger om eiendommen. Dette gjelder likevel bare dersom man kan gå ut i fra at det virket inn på avtalen at opplysningen ikke ble gitt eller at feil opplysninger ikke ble rettet i tide på en tydelig måte. En bolig som har blitt brukt i en viss tid, har vanligvis blitt utsatt for slitasje og skader kan ha oppstått. Slik bruksslitasje må kjøper regne med, og det kan avdekkes enkelte forhold etter overtakelse som nødvendiggjør utbedringer. Normal slitasje og skader som nødvendiggjør utbedring, er innenfor hva kjøper må forvente og vil ikke utgjøre en mangel.

Boligen kan ha en mangel dersom det er avvik mellom opplyst og faktisk areal, forutsatt at avviket er på 2% eller mer og minimum 1 kvm. Ved beregning av et eventuelt prisavslag eller erstatning må kjøper selv dekke tap/kostnader opptil et beløp på kr 10 000 (egenandel). Dersom kjøper ikke er forbruker selges eiendommen «som den er», og selgers ansvar er da begrenset jf. avhl. § 3-9, 1. ledd 2. pktm. Avhendingsloven § 3-3 (2) fravikes, og hvorvidt en innendørs arealsvikt karakteriseres som en mangel vurderes etter avhendingsloven § 3-8. Informasjon om kjøpers undersøkelsesplikt, herunder oppfordringen om å undersøke eiendommen nøye, gjelder også for kjøpere som ikke anses som forbrukere. Med forbrukerkjøp menes kjøp av eiendom når kjøperen er en fysisk person som ikke hovedsakelig handler som ledd i næringsvirksomhet.

Hvitvasking

I henhold til lov om hvitvasking og terrorfinansiering har megler plikt til å gjennomføre kontrolltiltak ovenfor kunder. Dette innebærer å bekrefte kunders identitet, innhente opplysninger om reelle rettighetshavere og kundeforholdets formål og tilsiktede art. Videre skal megler kontrollere midlenes opprinnelse, samt gjennomføre kundekontroll av personer med disposisjonsrett til konto som benyttes ved transaksjoner til klientkonto.

Kundekontroll skal gjennomføres løpende gjennom hele oppdragsperioden, dersom megler på noe tidspunkt ikke får gjennomført tilstrekkelig kundekontroll har megler rett til å avvikle kundeforholdet.

Megler er underlagt rapporteringsplikt til Økokrim ved mistanke om brudd på hvitvaskingsloven. Melding sendes Økokrim uten at partene varsles og megler kan i enkelte tilfeller ha plikt til å stanse gjennomføring av handelen. Partene i handelen kan komme i ansvar for tap den andre part påføres som følge av brudd på hvitvaskingsregelverket, partenes rettigheter ved mislighol

Oppgjør

Kjøpesum med tillegg av omkostninger skal være disponibelt på meglers klientkonto innen overtagelse. Normalt innebærer dette at fullt oppgjør må være innbetalt på meglers klientkonto senest to virkedager før avtalt overtagelsesdato.
Eventuelle vilkår knyttet til innbetalingen, eksempelvis pantedokument som skal tinglyses til fordel for kjøpers bank, må være megler i hende i god tid før overtagelse kan finne sted. Sørmegleren AS tar ikke imot innbetalinger fra utlandet, innbetaling av oppgjør skal foretas samlet fra kjøpers konto i norsk finansinstitusjon.

Megler tar ikke imot oppgjør i form av kontanter eller bankremisse.

Salgsoppgave og vedlegg

Oppdragsnummer

14-22-0067

Salgsoppgave og vedlegg

Salgsoppgaven med tilhørende vedlegg må gjennomgås før budgivning. Dokumentasjonen anses som kjøpers beslutningsgrunnlag.
Komplett oversikt over alle dokumenter megler har mottatt fra det offentlige/forretningsfører er tilgjengelig på Sørmeglerens hjemmeside www.sormegleren.no/14-22-0067. Dokumentene kan også fås hos megler ved forespørsel.
Det tas forbehold om endringer i offentlige avgifter/gebyrer.

Ansvarlig megler

Eiendomsmegler Jon Andreas Røsstad, tlf. 90 02 00 59

Vederlag

Helside Stavanger Aftenblad 18/6 (Kr.14 375) Helside FVN 18/6 og 21/06 (Kr.12 500) Digital grunnpakke (Kr.6 850) Oppgjør (Kr.9 900) Panterett med urådighet - Statens Kartverk (Kr.585) Provisjon (forutsatt salgssum: 17 500 000,-) (Kr.172 265) Tilrettelegging (Kr.10 400) Totalt kr. (Kr.226 875)

Sørmegleren AS org. nr.

944 121 331
Varenummer: 3061917