Drangedal

Krokenveien 1649

Prisantydning
4 500 000 kr
Omkostninger
113 670 kr
Totalpris
4 613 670 kr
P-rom
274 ㎡
Bruksareal
299 ㎡
Tomteareal
6 300 ㎡
Eierform
Selveier
Eiendomstype
Næringsbygg

Oversikt

Om eiendommen

Flott eiendom med romslig næringsdel / Mange bruks- og utleiemuligheter

Næringsbeskrivelse

Beskrivelse

Krokenveien 1649 er en kombinert næringseiendom med flere muligheter for utvikling og bruk. Det er enkel adkomst fra Krokenveien, og det er busstopp rett ved avkjørselen. I tillegg er det under 500 meter til butikk, barneskole og togstasjon.  Det går også regelmessig buss fra jernbane til Kragerø.

Næringsdelen består av kafé/selskapslokaler, storkjøkken, kiosk, butikklokale, kontor, lager, garderober, fem wc-rom, kott, kjølerom og fryserom. Lokalene kan enkelt tilpasses nye løsninger, enten du vil leie ut, drive selv eller gjøre begge deler. Eiendom har stort potensiale for større utnyttelse. Nærliggende Neslandstunet med omsorgsbolig og eldre-leiligheter har vært svært populære boliger med kort vei til butikk kro osv.

Kort fortalt

- Kombinert nærings/boligeiendom.
- Hovedbygning på ca. 426 kvm.
- Med næringsdel og 2-roms leilighet.
- Næringsdel har kafé, kiosk, butikk.
- Og kontorer, wc, lager, kjøkken m.m.
- Sidebygning/enebolig på 89 kvm. 
- Eneboligen har to stuer, to soverom.
- Bygningene har oppussingsbehov.
- Stor, solrik tomt på ca. 6358 kvm.
- Tomten grenser ned mot vannet.
- Flotte uteplasser, benker og brygge.
- Kafeen/restauranten har uteservering.
- Flere asfalterte parkeringsplasser.
- Alle el-skap har automatsikringer.

Oppdragsnummer

77-20-0070

Adresse med betegnelse

Krokenveien 1649, Gnr. 23 Bnr. 79 i Drangedal kommune.

Selger

Sagodden eiendom as

Beliggenhet

Beliggenhet

Eiendommen ligger på Neslandsvatn i Drangedal kommune, med god eksponering mot Krokenveien. Stedet er sentralt, samtidig som det omkranses av storslått og naturskjønn Telemarksnatur. Om sommeren ligger bade- og fiskeplassene som perler på en snor, enten man benytter seg av nærliggende fasiliteter eller reiser ut mot fjorden.

I 2021 åpnet en helt ny barnehage i Kroken, med både småbarnsavdeling og for de som skal videre til skolen. I dag huser den ca. 50 barn og 15 ansatte. Barneskolen har 1.-7. trinn med flotte naturomgivelser og opparbeidede lekeområder og ballbinge som barna også benytter seg av på fritiden.

Det er også kort vei til Kragerø sentrum. Sommerstid har byen et yrende folkeliv, med blant annet festivaler, sommershow, konserter, utstillinger og teaterforestillinger. Kragerø kan ellers by på en av Norges mest særegne 18-hulls golfbaner, omgitt av skog og svaberg ved Kragerø Resort. Her finnes også et innbydende spa, kajakkleie og tennisanlegg.

En fin kjøretur unna eiendommen ligger Hulfjell gård idyllisk til like ved innsjøen. På gården er det over tjue forskjellige dyreraser, en ni meter høy klatrevegg, vanntrampoline med sklie, hoppeslott og flere andre aktiviteter for barn i alle aldre. I tillegg er det åpen kiosk og muligheter for grilling.

Tokevassdraget setter sitt preg på den sørlige deler av kommunen, og er et padleeldorado med sine mange elver, vann og øyer hvor det er fine muligheter for overnatting i telt. Ellers kan Drangedal by på et rikt utvalg av turløyper i variert terreng og med ulik vanskelighetsgrad. Områder med svaberg og kilometervis med stier i heia gjør også kommunen til et mekka for terrengsykkel.

Gautefall Skisenter ligger ca. 40 minutters kjøring unna, med muligheter til å utfolde seg i et majestetisk fjellandskap. Anlegget er en yndet familiedestinasjon med fokus på barn og barnefamilier. Her er det 14 nedfarter, 2 stolheiser, 3 skitrekk og 1 rullebånd. I tillegg er det Ski Lodge, kafé, lekeplass, SkiShop og selvfølgelig fasiliteter for afterski. Foretrekkes langrennsski har området også oppkjørte skiløyper.

Næringstype

Bolig og næring

Eierform

Næring.

Byggeår

i følge Drangedal kommune.

Bygninger og byggemåte

Næring

Iht. reguleringsplan/bestemmelser er det mulighet for større utnyttelse av tomten.

Ny eier trenger ikke søke om konsesjon ved kjøp  av denne eiendommen, men må fylle ut egenerklæringskjema om konsesjonsfrihet.

Ingen odel.

Areal

Primærrom: 399 kvm, Bruksareal: 426 kvm, Bruttoareal: 458 kvm

Innhold

Innhold

Hovedbygg: (kombinert leilighet/næring)

1. etasje:
Spiselokal/selvskapslikale., storkjøkken med kiosk arealer., siderom til kiosk., butikklokale., personalgarderobe, kontor, 5 wc

2. etasje:
Gang, bad/vaskerom, stue/kjøkken, soverom

Bolig:
Gang 1, gang 2, stue 1, kjøkken, stue 2, bad, dusjrom, 2 soverom.

Standard

Hovedbygg
Hovedbygningen er fra 1998 og går over to etasjer på til sammen 426 kvm. Bygningens første etasje inneholder en romslig næringsdel. Etasjen fremstår som lys og trivelig, men med behov for noe oppgradering/vedlikehold.

Næringsdelen består av kafé/kro/selskapslokaler med storkjøkken, samt kiosk, butikklokale, kontor, lager, to garderober, fem wc-rom (inkludert handicaptoalett), kott, kjølerom og fryserom. De fleste gulvene i næringsdelen er flislagt, og veggene er lysmalte. Butikklokalet, kiosken og kafeen har alle egne innganger, og det er også utgang til terrasse/uteservering fra kafeen.

I tilknytning til kafeen ligger storkjøkkenet - praktisk innredet og godt tilpasset driften. Her finner du også fire av wc-rommene, inkludert handicaptoalettet. Det siste wc-rommet ligger i tilknytning til butikklokalet på andre siden av bygningen.

Alle wc-rommene har fliser på gulvet, våtromsplater på veggene, toalett og håndvask. Handicaptoalettet har sluk, og rommene er tilkoblet byggets ventilasjonsanlegg. I bakkant av kafeen er det kjølerom, fryserom, personalrom, lager og kontor. Det er lager, kontor og personalrom i tilknytning til butikklokalet også. Ellers er det dør mellom kiosken og kafeen.

Bygningene har dels oppussinsgs behov. Kro og kiosk er nymalt invendig for ca. 2 år siden.

Diverse

Servicetilbud
Dagligvarehandelen kan gjøres på Coop Marked Neslandsvatn, og her det også post i butikk. I Kil, ca. 15 minutters kjøring unna, finner man anerkjente Wesselgården spiseri og bryggerhus. Stedet er velkjent for sine velsmakende retter, nystekte brød og velassorterte utvalg av øl.

Ellers er det ca. 20 minutters kjøring til Drangedal sentrum med flere dagligvarebutikker og de fleste fasiliteter. Det er ca. 22 minutters kjøring til Kragerø sentrum med flere nisjebutikker, forretninger, interiørbutikker og gallerier. Amfi Kragerø i Sannidal innehar 20 butikker og virksomheter. Porsgrunn sentrum ligger også godt innen rekkevidde med bil.

Området gir mulighet for offentlig kommunikasjon via buss og tog. Nærmeste bussholdeplass ligger ca. 50 meter unna, og Neslandsvatn stasjon ligger ca. 500 meter unna. Ved å benytte bil tar det ca. 20 min til Drangedal, 22 min til Kragerø, 48 min til Porsgrunn og 40 min til Gautefall Skisenter.

Det er kort gangavstand, ca. 500 meter, til Kroken barnehage og Kroken barneskole. Det er ungdomsskole i Drangedal, og det er videregående skole i Kragerø.

Faste løpende kostnader:
Strøm Det er uklart hvor mye strøm som benyttes pr. mnd, da alle lokalene er utleid med avtale om at leietaker betaler for strøm selv.

Kommunale avgifter kr. 50 -60 000,- pr. år.
inkl. i kommunale utgifter:
Vann
Avløp
Renovasjon
Branntilsyn, feiing
Eiendomsskatt
Forsikring i Gjensidige ,- (polisenummer 88384152)

Parkering

Det er gode parkeringsmuligheter på eiendommen, med flere asfalterte parkeringsplasser. Øvrig parkering etter områdets gjeldende bestemmelser.

Oppvarming

Næringsdelen varmes opp med elektrisitet. Det elektriske anlegget har automatsikringer, og det er separate sikringsskap til hver enhet. I hovedbygget er det tre sikringsskap. Hovedbygget har varmtvannsbereder og stoppekran i et bøttekott. Sidebygningen/eneboligen har stoppekran og varmtvannsbereder i bod.

Vilkår og betingelser

Tomt

Areal: 6 300 kvm, Eierform: Eiet tomt

Offentlige opplysninger

Ferdigattest

Det foreligger ferdigattest fra 05.07.1999.

Reguleringsplan

Reguleringsplan: Neslandsvatn sentrum.
Området er regulert hovedsakelig til bolig, næring. Det er kort vei til jernbane. (ca. 5-8 min. gange.). Regulert også til fritidsformål og kan bebygges inntil 50% av tomtearealet, og inntil 3 etg/ 10 m høyde.

Vei / Vann / Avløp

offentlig.

Heftelser / Rettigheter

Heftelser som følger eiendommen:

1963/313-1/31  Erklæring/avtale
1963/314-1/31  Erklæring/avtale
1971/1510-1/31  Erklæring/avtale
2002/3648-1/31  Erklæring/avtale

2001/1105-1/31  Rettighet

1988/2115-2/31  Bestemmelse om veg
1996/2275-1/31  Bestemmelse om veg
Det er veirett for for naboeiendommen.

Fra hovedbølet som eiendommen er fradelt fra, kan det være tinglyst heftelser i form av erklæringer/avtaler som ikke fremgår av grunnboken for denne eiendommen. Eiendommen overdras fri for pengeheftelser, med unntak av eventuelle erklæringer, avtaler, servitutter og panteheftelser som fremgår av salgsoppgaven og skal følge med eiendommen ved salg. Kjøpers bank vil få prioritet etter disse.

Rettigheter som følger eiendommen:

Leieforhold

Hele eiendommen er leid ut med unntak av kiosk og kro.

Utleie

Næringsdelen kan fritt leies ut.

Opplysninger vedrørende leieforhold / økonomi

Opplyses nærmere etter avtale.

Energiattest

Økonomi

Prisantydning og omkostninger

4 500 000,- (Prisantydning)

Omkostninger
585,- (Tingl.gebyr pantedokument)
585,- (Tingl.gebyr skjøte)

Regnestykket forutsetter at det kun tinglyses en låneobligasjon og at eiendommen selges til prisantydning.

Finn.no: Visningstekst

VIKTIG INFORMASJON ANGÅENDE KORONAVIRUS! I Sørmegleren ønsker vi trygge visninger og minst mulig smitterisiko. For å hindre ansamling av mennesker må alle som ønsker visning melde seg på i forkant. Kontakt megler på telefon/mail eller benytt "Visningspåmelding" i våre boligannonser. Er du i risikogruppe eller faller innenfor Helsedirektorates krav om karantene, gi oss beskjed før vi avtaler visningstidspunkt. Pga. smittesporing må alle visningsdeltakere registrere seg når de kommer på visning. Vi anbefaler at salgsoppgaven lastes ned digitalt. Se til enhver tid oppdatert informasjon om tiltak på sormegleren.no/koronatiltak.

Kjøpers undersøkelsesplikt

Kjøper har ansvar for å etterspørre opplysninger som ikke er tilgjengelig i salgsoppgaven.

Lovverk og avtalebetingelser

Oppdraget reguleres i henhold til Lov om eiendomsmegling av 29.06.2007 nr. 73. Fravikeligheten som fremgår av lovens § 1-3 og forskriftens §1-2 er anvendt for dette oppdraget. Det forutsettes at kjøper gjør handelen som ledd i næringsvirksomhet. Dersom budgiver handler som forbruker må dette skriftlig meddeles megler senest ved budgivning. Ved salg til næringsdrivende overtas eiendommen og dens tilbehør "som den/det er", jfr. avhendingsloven §3-9(2). Avhendingsloven §3-9 fravikes slik at det kun skal kunne gjøres gjeldende at det foreligger mangler i følgende tilfelle: Dersom selger har forsømt sin opplysningsplikt, jfr. reguleringen i avhendingsloven §3-7 eller dersom selger har gitt uriktig informasjon om eiendommen, jfr. reguleringen i avhendingsloven §3-8 Risikoen for eventuelle skjulte feil, tilligger etter dette kjøper. Videre fravikes avhendingsloven § 3-3 (2), og hvorvidt en innendørs arealsvikt karakteriseres som en mangel vurderes etter avhendingsloven § 3-8. Avhendingsloven §4-19 (2

Selger kjenner ikke til at det er at det er forurensning i tomtegrunnen mv. Kjøper skal, dersom forurensning i ettertid skulle bli oppdaget, bære det fulle ansvar for all forurensning som eksisterer på eiendommen, med unntak av forurensing forårsaket av selger. Det gjøres oppmerksom på regler om avskrivning av faste tekniske installasjoner i avskrivbare bygninger. Partene har selv ansvar for å sette seg inn i regelverket og konsekvensene av dette. Megler er uten ansvar for konsekvenser reglene påfører partene. Pro & Contra Partene må selv foreta avregning av kommunale avgifter, felleskostnader, samt eventuelle leieinntekter, festeinntekter/avgifter og liknende i forbindelse med oppgjøret. Megler foretar ikke noe pro & contra pr overtakelsesdato.

Visning

Etter avtale med Eiendomsmegler / Avd. leder Kent Andersen på tlf. 48 85 55 51

Oppgjør

Så fremt ikke annet avtales, gjennomføres oppgjør gjennom Sørmeglerens oppgjørsavdeling.

Overtagelse

Etter avtale.

Forbehold

Det tas forbehold om seksjonering av bygningsmasse. (eventuell fradeling.)

Hvitvasking

I henhold til lov om hvitvasking og terrorfinansiering har megler plikt til å gjennomføre kontrolltiltak ovenfor kunder. Dette innebærer å bekrefte kunders identitet, innhente opplysninger om kundeforholdets formål og tilsiktede art, samt kontrollere midlenes opprinnelse. Kundekontroll skal gjennomføres løpende gjennom hele oppdragsperioden. Dersom megler på noe tidspunkt ikke får gjennomført tilstrekkelig kundekontroll har megler rett til å avvikle kundeforholdet. Megler er underlagt rapporteringsplikt til Økokrim ved mistanke om brudd på hvitvaskingsloven. Melding sendes Økokrim uten at partene varsles og megler kan i enkelte tilfeller ha plikt til å stanse gjennomføring av handelen. Partene i handelen har ansvar for tap den andre part påføres som følge av brudd på hvitvaskingsregelverket. Det kan ikke gjøres ansvar gjeldene overfor megler som følge av at meglerforetaket overholder sine plikter etter hvitvaskingsloven.

Megler tar ikke imot oppgjør i form av kontanter eller bankremisse.

Finansiering

Kontakt megler som formidler gode finansieringstilbud fra vår samarbeidspartner Sparebanken Sør.

Salgsoppgave og vedlegg

Ansvarlig megler

Eiendomsmegler / Avd. leder Kent Andersen, tlf. 48 85 55 51

Salgsoppgave og vedlegg

Før innleggelse av bud må følgende vedlegg gjennomgås:
- Kommunale opplysninger
- Reguleringsplaner, ferdigattest m.m.
- Grunnbok med eventuelle servitutter og heftelser
- Eventuelt andre vedlegg

Sørmegleren AS org. nr.

944 121 331
Varenummer: 3043921