Arendal

Krøglevik 58

Prisantydning
6 500 000 kr
Omkostninger
178 370 kr
Totalpris
6 678 370 kr
P-rom
112 ㎡
Bruksareal
112 ㎡
Tomteareal
Ikke oppgitt
Antall soverom
3
Eierform
Selveier
Eiendomstype
Hytte

Oversikt

Om eiendommen

Flunkende ny fritidsbolig med utsikt, carport og mulighet for båtplass - Tromøy

Om eiendommen

Beskrivelse av prosjektet

Sørmegleren har gleden av å presentere en flunkende ny tidsriktig fritidsbolig i attraktivt område - KRØGLEVIK - like innenfor Tromlingene med utsikt over havet. Her kan du benytte deg av fin badestrand, svaberg, bryggeanlegg, båtslipp og fantastiske turområder. Denne fritidsboligen har blant annet stor stue/spisestue/kjøkken med åpen himling, 3 soverom og hems, dusjbad, vaskerom og gjestetoalett. Carport og bod. Nydelig havutsikt og meget gode solforhold fra tidlig morgen til kveld. Mulighet for båtplass. Fantastisk deilig sted å være både sommer og vinterstid med alle fasiliteter og nettilgang. Hva mer kan du ønske for en herlig sørlandsferie ?

Innhold

Denne fine fritidsboligen har alt på en flate og inneholder: Overbygget inngangsparti, entre, stor stue/spisestue med åpen kjøkkenløsning, hems med stige fra spisestuen, gjestetoalett, vaskerom, gang, 3 soverom og dusjbad. Utvendig bod med inngang fra carporten

Standard

Tidsriktig innredet fritidsbolig med vakre praktiske laminatgulv, gipsvegger, mdf plater og beiset panel.
Fliser på gulv i entre, gjestetoalett og hovedbad. Belegg på vaskerom. Varmekabler i alle fliselagte gulv og på vaskerommet
Strai kjøkken, med slette fronter. Integrerte hvitevarer fra Elektolux som oppvaskmaskin, kjøl/frys, stekeovn og induksjon koketopp. Røroshetta ventilator.
Kildesorteringskuff med 4 bøtter. Ettgreps sort blandebatteri og betongimitert laminat benkeplater.
Vaskerommet har hvit slett innredning med laminat benkeplate og nedfelt stål-kum. Vv berederen, rør-i-rør tavle og el-tavlen er plassert her.
Gjestetoalett har servantskap med vask og vegghengt toalett.
Baderomsinnrednigen på hovedbadet har hvit matt servant og hvit slett baderomsinnredning med skuffer og ettgreps blandebatteri.
Speilskap med hyller inni og godt lys over.
Dusjvegger som kan slås sammen og blandebatteri med regnfall. Moderne fliser (60x60) på gulv og (10x10) fliser i nedfelt dusjsone.
Baderomsplater på vegger. Spotter med dimmer i tak.
Skyvedør fra stuen og ut til herlig utsiktsterrasse. Gode kvaliteter på utstyr og innredning.

Arealer med beskrivelse

Primærrom: 112 kvm, Bruksareal: 112 kvm
Bra: 112 m²
P-rom 112 m², inkl: Soverom, stue, kjøkken, vaskerom, toalettrom, gang, bad.
Hems er ikke målbar ifølge takstbransjens retningslinjer for arealmåling (under 1.90)

Utvendig bod.:
Bra: 4 m² - S-rom: 4 m²
S-rom inkl.: Bod

Arealer og rombenevnelser er hentet fra tilstandsrapport. Benevnelsen viser hva rommene benyttes til i dag, ikke hva de opprinnelig er godkjent som.

Byggeår og byggemåte

i følge Arendal kommune.

Påkostning og modernisering

Denne fritidsboligen er helt ny og har aldri vært tatt i bruk.

Oppvarming

Det er varmekabler i alle fliselagte gulv.
Dersom det er rom i hytten som ikke har vegg/fastmonterte ovner, så følger det heller ikke med ovner i disse rommene.

Diverse

Det er ferdig installert el-bil lader på vegg i carporten.
Fiber : Internert /TV fra Telenor er lagt inn i boks på utvendig vegg.
Kjøper bestiller selv innstallering for å legge det inn. Firmaet Nedig har tidligere stått for installasjonen i feltet.
Det er pliktig medlemskap i områdets velforening. Velforeningen er stiftet, og leder er Morten Bogenes som bor i feltet.
Siden feltet er nytt og fremdeles under utbygging er ikke alt klart med vedtatte vedtekter og kontingent enda. Vedtektene skal vedtas på årsmøtet i sommer 2022

Avtale vedrørende båtplass inngås direkte mellom kjøper og grunneier HTJ Bygg og Anlegg A/S. Kjøper forplikter seg da til å være med på vedlikeholdskostnader vedr. drift av båtplassene + (fellesutgifter til bla vann/strøm i bryggeanlegget dersom dette fremføre)

Tilstandsrapport

Arealoppmåling er utarbeidet av den .. Det gjøres oppmerksom på at rapporten kun omhandler boligen, eventuelle øvrige bygninger på eiendommen er ikke vurdert..

Sammendrag selgers egenerklæring

Se selgers egenerklæringsskjema for utfyllende informasjon.

Beliggenhet

Adkomst

Fra Arendal sentrum er det ca 15 km ut til dette fine nye hyttefeltet i Krøgleviga på Krossen, Tromøy. 
Dette nye feltet har fantastisk havutsikt, badestrand, svaberg og bryggeanlegg like nedenfor hyttene.
Kjør RV 410 forbi Krøgenes handelsområde og over Tromøybroa. Ta tredje avkjøring i rundkjøringen like etter Tromøybroa og følg skilt til Kongshavn. Følg denne veien utover og forbi en Coop Extra butikk på Kongshavn. Følg veien videre forbi skolen og ta vei inn til høyre ved skilt Skarestrand. Neste gang du kommer til skilt skarestrand til høyre KJØRER DU RETT FREM ikke sving til høyre. Kjør denne veien til endes, der bussen snur. Ta deretter veien inn litt til venstre, til postkassestativ på din venstre hånd. Her svinger du til høyre og følger pil med TIL SALGS. Kjør forbi Valåsen og ta bakken rett opp når du kommer til noen avfallscontainere på din venstre hånd. Kjør opp bakken og feltet åpner seg.
Fortsett videre ned bakken og hold rundt til høyre for så å svinge til venstre. Hytten ligger da på din venstre hånd som den første. Velkommen til Krøglevig 58

Beliggenhet

Denne fine fritidsboligen har en unik beliggenhet med fin utsikt over havet i nyere attraktivt område like ved Raet Nasjonalpark og Tromlingene like utenfor. Dette feltet er sjelden vare, med nye fritidsboliger som er påkoblet off/vann avløp, nydelig sandstrand, fint bryggeanlegg og vakre svaberg nede ved sjøen. Fantastiske turområder og nærbutikk på Konshavn.

Tomt

Eierform: Eiet tomt Selveiertomt som er opparbeidet med gruset innkjørsel, gårdsplass og gangvei bak hytta. Jordkledde flater ut fra treterrassen fra stuen og rundt hjørnet. Tomten har noe fjell/naturtomt ytterst i grensen mot utsikten og er ellers klar til kjøpers overtakelse. En nydelig utsiktstomt med stort potensiale for å anlegge en hyggelig hage med lune soner og gode solforhold.
denne tomten har sol fra tidlig morgen og i tillegg rikelig med ettermiddags og kveldssol.

Parkering

Carport med innenfor liggende bod. Ladepunkt for EL-bil
Bod i bakkant av carporten. Ellers rikelig parkering på egen eiendom.

Offentlige opplysninger

Ferdigattest

Det foreligger ferdigattest datert 02.05.2022. Ferdigattesten gjelder oppføring av fritidsbolig, Gnr. 221/ Bnr. 608 - Krøglevik 58 (tomt nr. 22), 4812 Kongshavn.. At en slik attest eksisterer gir ingen garanti for at det ikke er utført arbeid på boliger som ikke er byggemeldt eller godkjent.

Reguleringsplan

Eiendommen er regulert til fritidsbebyggelse, småbåtanlegg og frilufts formål, tilhører reguleringsplan Krøglevik hytteområde, datert 28.06.2016. På generell basis gjør vi oppmerksom på at det kan foreligge fremtidige planer hos kommunen for området rundt eiendommen, som megler ikke har mottatt opplysninger om.

Heftelser / Rettigheter

Heftelser som følger eiendommen:
Ingen heftelser følger.

Fra hovedbølet som eiendommen er fradelt fra, kan det være tinglyst heftelser i form av erklæringer/avtaler som ikke fremgår av grunnboken for denne eiendommen. Eiendommen overdras fri for pengeheftelser, med unntak av eventuelle erklæringer, avtaler, servitutter og panteheftelser som fremgår av salgsoppgaven og skal følge med eiendommen ved salg. Kjøpers bank vil få prioritet etter disse.

Rettigheter som følger eiendommen:
2017/1293654-1/200  Bestemmelse om veg  
20.11.2017 21:00

2017/1293654-2/200  Bestemmelse om vannledning  
20.11.2017 21:00

2017/1293654-3/200  Bestemmelse om kloakkledning  
20.11.2017 21:00

Energiattest

Oppvarmingskarakter Oransje - Energikarakter D
Når en bolig selges før den er ferdig bygget, skal selger oppfylle plikten for energi- og oppvarmingskarakter og lage fullstendig energiattest ved ferdigstillelse. Prosjektet bygges etter teknisk forskrift etter plan og bygningsloven, gjeldende fra 2010 (TEK 10).

Odel

Nei

Konsesjon

Nei

Økonomi

Prisantydning og omkostninger

6 500 000,- (Prisantydning)

Omkostninger
61.250,- (Dokumentavgift for tomteverdien kr. 2.450.000,-)
11 900,- (Boligkjøperforsikring HELP (valgfritt))
2 800,- (Boligkjøperforsikring Pluss (valgfritt tillegg))
585,- (Tingl.gebyr pantedokument)
585,- (Tingl.gebyr skjøte)

178 370,- (Omkostninger totalt)

6 678 370,- (Totalpris inkl. omkostninger)

Regnestykket forutsetter at det kun tinglyses en låneobligasjon og at eiendommen selges til prisantydning.

Offentlige avgifter

Det må betales en engangssum på kr 3.000,- til Veianlegget Skare/Krossen for å benytte vei fra Tovesvei og frem til avkjørselen til Krøgleviga og et årlig vedlikeholdsbeløp.

Kommunale avgifter faktureres direkte fra kommunen. Kommunale avgifter stipuleres til ca.kr. 34,20,- pr. kubikk for vann og avløp og vil varierer iht. forbruk. Fritidsabonnement renovasjon pr. husstand stipuleres til ca. kr. 2.660,36,- pr. år.

Eiendomsskatt

Eiendomsskatten for tomten er på kr. 2.841,- pr. år.
For 2021 er eiendomsskatten for bebygde bolig- og fritidseiendommer 4 promille av eiendomsskatte-grunnlaget, grunnlaget fastsettes ved enkel taksering. Det gjøres oppmerksom på at det kan komme endringer i regelverket knyttet til eiendomsskatt.

Faste løpende kostnader

Det er Krøglevik velforening som er ansvarlig for å kreve inn til kostnader forbundet med drift av det private vann/avløpsanlegget samt vedlikehold og brøyting av veien i feltet.
Vedlagt følger utkast til vedtekter for Krøglevik Velforening. Utkastet skal fremlegges og godkjennes på årsmøtet sommeren 2022. Tidspunkt for årsmøtet er ikke fastsatt enda. Når det gjelder kontingent så er heller ikke denne fastsatt. Velforeningen venter på innspill fra grunneier på kostnader til drift av vann/avløpsanlegget samt brøyting (her er det en fast kostnad pr. nå på kr 10.000,- + kr 800,- + mva  som er timekostnad pr. hver brøyting.
Årsmøtet skal også utpeke revisor. Alt vil bli mer forutsigbart etter årsmøtet med kjøper må beregne kostnader vedrørende ovennevnte.

Formuesverdi

Formuesverdien er p.t. ikke fastsatt. Formuesverdien fastsettes av Ligningskontoret etter nyberegningsmodell som tar hensyn til om boligen er en såkalt "primærbolig" (der boligeieren er folkeregistret bosatt) eller "sekundærbolig" (andre boliger man eier). Formuesverdien for primærboliger vil utgjøre 25% av den beregnede kvadratmeter prisen multiplisert med boligens areal. For sekundærboliger vil formuesverdien utgjøre 90% av den beregnede kvadratmeterprisen multiplisert med boligens areal. Nærmere informasjon kan finnes på Skatteetatens hjemmeside, www.skatteetaten.no.

Nøkkelinformasjon

Adresse med betegnelse

Krøglevik 58, Gnr. 221 Bnr. 608 og Gnr. 221 Bnr. 584 i Arendal kommune.

Boligtype

Hytte

Eierform

Selveier

Vilkår og betingelser

Garantier

Boligene selges ihht. bestemmelsene i Avhendingsloven. Da leilighetene er ferdigstilt for under 6 måneder siden, plikter selger å stille garanti på 5% av kjøpesummen i 5 år etter overlevering av leilighetene til kjøper.

Kjøpekontrakter

Sørmeglerens standard kjøpekontrakt vil bli benyttet  ved salget.

Hvitevarer, løsøre og tilbehør

Følgende hvitevarer følger boligen: Kjøleskap/ kombiskap, komfyr/stekeovn/koketopp, oppvaskmaskin.
Liste over løsøre og tilbehør må leses før budgivning. Her fremgår hvilke løsøre som skal følge eiendommen dersom dette var på eiendommen ved kjøpers besiktigelse om annet ikke er avtalt.

Boligselgerforsikring

Selger har ikke tegnet boligselgerforsikring.

Boligkjøperforsikring

Vedlagt i salgsoppgaven følger informasjon om Boligkjøperforsikring og Boligkjøperforsikring Pluss fra HELP Forsikring AS. Boligkjøperforsikring er en rettshjelpsforsikring som gir trygghet og profesjonell juridisk hjelp dersom det oppdages uventede feil eller mangler ved boligen de neste fem årene. Boligkjøperforsikring Pluss har samme dekning som boligkjøperforsikring + fullverdig advokathjelp på viktige rettsområder i privatlivet. Egenandel kr. 4 000,- påløper i tvistesaker. Les mer om begge forsikringene i vedlagte materiell eller på help.no. Det gjøres oppmerksom på at meglerforetaket mottar fra kr 2.200,- til kr 2.600,- avhengig av boligtype, i honorar for hver forsikringsavtale som formidles på Boligkjøperforsikring, samt kr 1 000,- i honorar for Boligkjøperforsikring Pluss..

Visning

Som annonsert eller etter avtale med megler på tlf 40 40 80 25.

Finn.no: Visningstekst

Sørmegleren sine visninger har påmelding. Påmelding gjøres enkelt ved å benytte knappen under. Ta kontakt med megler dersom oppsatt tidspunkt ikke passer. Det vil ikke bli avholdt visning uten påmelding, frist for påmelding er senest kl. 12.00 på visningsdagen. Husk å laste ned salgsoppgaven digitalt før visning. Velkommen til en hyggelig visning!

Overtagelse

Etter avtale.

Finansiering

Vi anbefaler våre kunder å ta kontakt med vår samarbeidspartner Sparebanken Sør, på tlf. 38 10 92 00, for et uforpliktende tilbud.

Budgivning

Alle bud skal inngis skriftlig til megler. Det første budet må signeres, og budgiver må i tillegg legitimeres. Benytt "Gi bud"-knappen på våre annonser for å registrere ditt bud elektronisk. Dette er en enkel og sikker løsning som lar deg legitimere deg og signere budet elektronisk ved hjelp av BankID. Når første bud er gitt vil du motta en SMS-kvittering som du kan svare på for å gi eventuelle budforhøyelser. Budforhøyelser kan også gis ved å trykke "Gi bud" i våre annonser på nytt, eller via e-post eller andre skriftlige metoder. Megler skal så snart som mulig bekrefte skriftlig overfor budgiver at bud er mottatt. Bud som ikke er skriftlig eller som har kortere akseptfrist enn til kl. 12.00 første virkedag etter siste annonserte visning vil ikke bli formidlet til selger. Et bud er bindende for budgiver når budet er kommet til selgers kunnskap. Selger står fritt til å akseptere eller forkaste ethvert bud, og er således ikke forpliktet til å akseptere det høyeste budet på eiendommen. Megler skal, i den grad det er nødvendig og mulig, informere de involverte i budrunden skriftlig om status i budgivningen. Megler er forpliktet til å legge til rette for en forsvarlig avvikling av budrunden, og for at budene skal kunne bli behandlet og videreformidlet skriftlig til alle involverte parter, må et hvert bud ha en tilstrekkelig lang akseptfrist. Selger må skriftlig akseptere budet før budaksept kan formidles til budgiver. Selger og kjøper har krav på å få utlevert kopi av budjournalen straks etter at handel er kommet i stand. Alle som har inngitt bud på eiendommen kan på forespørsel få en kopi av anonymisert budjournal etter at budrunden er avsluttet. For øvrig vises det til "Forbrukerinformasjon om budgivning", som er på baksiden av budskjemaet. Det forutsettes at hjemmel overføres til kjøper.

Lovverk

Boligen er nyoppført, men ikke tatt i bruk, og selges etter reglene i avhendingsloven. Eiendommen selges etter reglene i avhendingsloven. Eiendommen skal overleveres kjøper i tråd med det som er avtalt. Det er viktig at kjøper setter seg grundig inn i alle salgsdokumentene, herunder salgsoppgave, tilstandsrapport og selgers egenerklæring. Kjøper anses kjent med forhold som er tydelig beskrevet i salgsdokumentene. Forhold som er beskrevet i salgsdokumentene kan ikke påberopes som mangler. Dette gjelder uavhengig av om kjøper har lest dokumentene. Alle interessenter oppfordres til å undersøke eiendommen nøye, gjerne sammen med fagkyndig før bud inngis. Kjøper som velger å kjøpe usett kan ikke gjøre gjeldende som mangel noe han burde blitt kjent med ved undersøkelsen. Dersom det er behov for avklaringer, anbefaler vi at kjøper rådfører seg med eiendomsmegler eller en bygningssakyndig før det legges inn bud. Hvis eiendommen ikke er i samsvar med det kjøperen må kunne forvente ut ifra alder, type og synlig tilstand, kan det være en mangel. Det samme gjelder hvis det er holdt tilbake eller gitt uriktige opplysninger om eiendommen. Dette gjelder likevel bare dersom man kan gå ut i fra at det virket inn på avtalen at opplysningen ikke ble gitt eller at feil opplysninger ikke ble rettet i tide på en tydelig måte. En bolig som har blitt brukt i en viss tid, har vanligvis blitt utsatt for slitasje og skader kan ha oppstått. Slik bruksslitasje må kjøper regne med, og det kan avdekkes enkelte forhold etter overtakelse som nødvendiggjør utbedringer. Normal slitasje og skader som nødvendiggjør utbedring, er innenfor hva kjøper må forvente og vil ikke utgjøre en mangel. Boligen kan ha en mangel dersom det er avvik mellom opplyst og faktisk areal, forutsatt at avviket er på 2% eller mer og minimum 1 kvm. Ved beregning av et eventuelt prisavslag eller erstatning må kjøper selv dekke tap/kostnader opptil et beløp på kr 10 000 (egenandel). Dersom kjøper ikke er forbruker selges eiendommen «som den er», og selgers ansvar er da begrenset jf. avhl. § 3-9, 1. ledd 2. pktm. Avhendingsloven § 3-3 (2) fravikes, og hvorvidt en innendørs arealsvikt karakteriseres som en mangel vurderes etter avhendingsloven § 3-8. Informasjon om kjøpers undersøkelsesplikt, herunder oppfordringen om å undersøke eiendommen nøye, gjelder også for kjøpere som ikke anses som forbrukere. Med forbrukerkjøp menes kjøp av eiendom når kjøperen er en fysisk person som ikke hovedsakelig handler som ledd i næringsvirksomhet. Dersom boligen selges til forbruker innen 6 måneder etter at den var ferdigstilt, vil det bli stilt entreprenørgaranti på linje med reglene i bustadoppføringslova.

Hvitvasking

I henhold til lov om hvitvasking og terrorfinansiering har megler plikt til å gjennomføre kontrolltiltak ovenfor kunder. Dette innebærer å bekrefte kunders identitet, innhente opplysninger om reelle rettighetshavere og kundeforholdets formål og tilsiktede art. Videre skal megler kontrollere midlenes opprinnelse, samt gjennomføre kundekontroll av personer med disposisjonsrett til konto som benyttes ved transaksjoner til klientkonto.

Kundekontroll skal gjennomføres løpende gjennom hele oppdragsperioden, dersom megler på noe tidspunkt ikke får gjennomført tilstrekkelig kundekontroll har megler rett til å avvikle kundeforholdet.

Megler er underlagt rapporteringsplikt til Økokrim ved mistanke om brudd på hvitvaskingsloven. Melding sendes Økokrim uten at partene varsles og megler kan i enkelte tilfeller ha plikt til å stanse gjennomføring av handelen. Partene i handelen kan komme i ansvar for tap den andre part påføres som følge av brudd på hvitvaskingsregelverket, partenes rettigheter ved mislighold

Oppgjør

Kjøpesum med tillegg av omkostninger skal være disponibelt på meglers klientkonto innen overtagelse. Normalt innebærer dette at fullt oppgjør må være innbetalt på meglers klientkonto senest to virkedager før avtalt overtagelsesdato.
Eventuelle vilkår knyttet til innbetalingen, eksempelvis pantedokument som skal tinglyses til fordel for kjøpers bank, må være megler i hende i god tid før overtagelse kan finne sted. Sørmegleren AS tar ikke imot innbetalinger fra utlandet, innbetaling av oppgjør skal foretas samlet fra kjøpers konto i norsk finansinstitusjon.

Megler tar ikke imot oppgjør i form av kontanter eller bankremisse.

Salgsoppgave og vedlegg

Oppdragsnummer

31-22-0220

Salgsoppgave og vedlegg

Salgsoppgaven med tilhørende vedlegg må gjennomgås før budgivning. Dokumentasjonen anses som kjøpers beslutningsgrunnlag.
Komplett oversikt over alle dokumenter megler har mottatt fra det offentlige/forretningsfører er tilgjengelig på Sørmeglerens hjemmeside www.sormegleren.no/31-22-0220. Dokumentene kan også fås hos megler ved forespørsel.
Det tas forbehold om endringer i offentlige avgifter/gebyrer.

Ansvarlig megler

Eiendomsmegler MNEF / Avd. leder Helga Sverdrup Hvass, tlf. 40 40 80 25

Vederlag

Grunnpakke markedsføring (Kr.8 900)
Panterett med urådighet - Statens Kartverk (Kr.585)
Provisjon (forutsatt salgssum: 6 500 000,-) (Kr.52 000)
Totalt kr. (Kr.61 485)

Sørmegleren AS org. nr.

944 121 331
Varenummer: 3060468