Kvadraturen

Kristian IVs gate 82C

Prisantydning
2 250 000 kr
Omkostninger
17 181 kr
Andel fellesgjeld
187 647 kr
Andel fellesformue
9 232 kr
Totalpris
2 454 828 kr
Formuesverdi
467 021 kr
Formuesverdi sekundær
1 774 680 kr
Felleskostnader
3 615 kr/mnd
Felleskostnader inkl.
Les mer
Byggeår
1967
Internt bruksareal (BRA‑i)
43 ㎡
Bruksareal
46 ㎡
Tomteareal
1 661 ㎡
Etasje
2
Eierform
Andel
Eiendomstype
Andelsleilighet

Oversikt

Flott 1 roms andelsleilighet sentral beliggenhet midt i Kvadraturen. Utgang til balkong

Om eiendommen

Oppvarming

Elektrisk til oppvarming.
Dersom det er rom i boligen som ikke har vegg/fastmonterte ovner, så følger det heller ikke med ovner i disse rommene.

Beliggenhet

Adkomst

Boligen er merket med TIL SALGS-plakat fra Sørmegleren og det vil være skiltet ved fellesvisning.

Parkering

Gateparkering etter gjeldende bestemmelser.

Beliggenhet

Leiligheten ligger i hjertet av Kristiansand sentrum, dermed har du alt Kristiansand har å by på "rett rundt hjørnet". Her kan man nyte Kristiansands yrende kaféliv, bystranda, Aquarama, fiskebrygga, kino, kommunal båthavn, Odderøya med flotte turområder, Nupen parken, Universitetet i Agder og handlegaten Markens Turområder i Baneheia med ferskvanns badeplassen Stampa med mer. Svært sentral beliggenhet midt i Kvadraturen.

Offentlige opplysninger

Ferdigattest

Det foreligger ikke ferdigattest  for eiendommen. Det utstedes ikke ferdigattest for tiltak som er omsøkt før 1. januar 1998, jf. pbl § 21-10 femte ledd. Det foreligger heller ikke midlertidig brukstillatelse av ukjent årsak. Manglende brukstillatelse kan innebære at tiltaket ikke lovlig kan tas i bruk. Kjøper overtar risikoen og ansvar for manglende ferdigattest/brukstillatelse på eiendommen. Det foreligger dokument fra ferdigbesiktigelse, hvor det fremkommer diverse anmerkninger som må gjøres ferdig før ferdigattest kan bli utstedt, datert 07.06.1967.

Vei, vann og avløp

Eiendommen er tilknyttet offentlig vei, vann og avløp. 

Reguleringsplan

Eiendommen er regulert til boligformål og tilhører reguleringsplan for Kvartal 12 i Kvadraturen datert 12.06.2002. Eiendommen tilhører også kommunedelplan nr. 1264 for Kvadraturen og Vestre havn, del 1 - Kvadraturen 2011-2022 datert 12.02.2014.

Planer under arbeid i nærområdet: Områderegulering - Gatebruksplan for Posebyen. Plankontakt: Elin Aabel Bergland mob. 97 14 47 57. Formålet med gatebruksplan for Posebyen er å utarbeide en plan for gatenettet som bidrar til å utvikle gaterommene slik at de ivaretar og forbedrer bomiljøet i Posebyen, styrke Posebyens identitet og kulturhistoriske verdier og bedre trafikksikkerheten i området.

På generell basis gjør vi oppmerksom på at det kan foreligge fremtidige planer hos kommunen for området rundt eiendommen, som megler ikke har mottatt opplysninger om.

Adgang for utleie

Evt. utleie av boligen krever samtykke fra borettslagets styre. Iht. borettslagslova må man ha bodd i leiligheten minst ett av de to siste årene før man kan søke om fremleie, andelseiere har likevel rett til å overlate bruken av hele bustaden til andre i opptil 30 døgn i løpet av året. Utleie i andre tilfeller kan godtas ved særlige grunner, jf. burettlagslova § 5-6. Utleie forutsetter at leiligheten har forsvarlige radonverdier. Se også borettslagets vedtekter, og konferer megler ved spørsmål.

Tinglyste heftelser og rettigheter

På eiendommen er det tinglyst følgende heftelser og rettigheter som følger eiendommens matrikkel ved overskjøting til ny hjemmelshaver:
Heftelser:
31.07.2006 - Dokumentnr: 16435 - Bestemmelse iflg. skjøte. Kommunale rettigheter/påbud i henhold til skjøte/festekontrakt.

Fra hovedbølet som eiendommen er fradelt fra, kan det være tinglyst heftelser i form av erklæringer/avtaler som ikke fremgår av grunnboken for denne eiendommen. Eiendommen overdras fri for pengeheftelser, med unntak av eventuelle erklæringer, avtaler, servitutter og panteheftelser som fremgår av salgsoppgaven og skal følge med eiendommen ved salg. Kjøpers bank vil få prioritet etter disse.

Ingen rettigheter funnet.

Kommentar konsesjon

Ingen konsesjonsplikt.

Økonomi

Omkostninger kjøper

Tinglysning av hjemmelsovergang: kr 500,-
Tinglysning av pantedokument kr 500,-
Forhåndsvarsling av forkjøpsrett kr 7981,-
 
HELP Boligkjøperforsikring kr 5 400,- (valgfritt)
HELP Boligkjøperforsikring Pluss kr 2 800,- (valgfritt)
 
Sum omkostninger: (inkl. valgfrie tillegg) kr 17 181,-
 
Regnestykket forutsetter at det kun tinglyses ett pantedokument. Det tas forbehold om endringer i avgifter/gebyrer. 

Nøkkelinformasjon

Standard

Sørmegleren ved Kristian Lossius har gleden av å ønske deg velkommen til Kristian IVs gate 82 C!
Flott 1 roms andelsleilighet sentral beliggenhet midt i Kvadraturen. Utgang til balkong

Leiligheten har følgende planløsning:
Gang entré med nytt laminatgulv. Fra gang/entré er det videre inngang mellomgang med stort garderobeskap/walk in garderobe.
Åpen kjøkken/stue løsning. Plass til bord og sofagruppe. Utgang til balkong fra stue. Godt med skapplass på kjøkken samt praktisk kjøkkenøy. Flislagt bad med varmekabler. Badet har dusjkabinett, toalett og servant. . Opplegg til vaskemaskin på bad.
Inngang til sovealkove fra stue. I sovealkoven er det plass til 160cm seng.
Det medfølger en bod i kjeller.

Tilstandsrapport:
Tilstandsrapport basert på innholdskrav til forskrift til avhendingsloven er vedlagt denne salgsoppgaven. Vi oppfordrer interessenter til å sette seg grundig inn i rapporten før budgivning. Kjøper anses å være kjent med opplysninger som fremgår av tilstandsrapporten, og vil således ikke kunne gjøre gjeldene mangler som fremgår av rapporten.   
 
Tilstandsrapporten er utarbeidet av Takstmann Arild Grundetjern AS den 29.04.2024, og er gyldig i 1 år etter befaringsdato (12.04.2024). Ved eldre rapporter anbefales interessenter å undersøke eiendommen grundig. Det gjøres oppmerksom på at rapporten kun omhandler boligen, eventuelle øvrige bygninger på eiendommen er ikke vurdert.
 
Bygningssakskyndigs konklusjon:
"Rapporten omhandler kun leiligheten innvendig. Leiligheten er i stort sett bra stand og har normal slitasje, vanlig vedlikehold bør beregnes. Følgende hovedtrekk kan nevnes: Inngangsdør er i bra stand. Balkongdør og vinduer av PVC er fra 2013 og er i bra stand. Bad er av eldre årgang, generell
oppgradering mht. membran m.m. bør beregnes. Dusjkabinett i rommet er en god løsning mht. fukt. Kjøkkeninnredningen er av nyere dato og er i bra stand, induksjon platetopp er montert. Lekkasjevarsler anbefales montert i kjøkkenbenken. Gulvhøyder ble kontrollert med laser i 2 rom, ingen nevneverdige avvik ble registrert. Nytt laminatgulv i leiligheten i november 2023 etter vannlekkasje i kjøkkenbenk (forsikringsskade). Sikringsskap med
automatsikringer. Ingen dokumentasjon på el-anlegget, vanlig vedlikehold bør beregnes. Røropplegget er av blandet årgang, vanlig vedlikehold bør beregnes. Nytt røropplegg på kjøkken. Innvendig stoppekran er montert i kjøkkenbenken. Elektrisk til oppvarming. Forøvrig må hele Tilstandsrapporten leses i sin helhet."
 
Følgende avvik har fått TG2 (avvik som kan kreve tiltak):
Innvendig > Radon.
Våtrom > 2. etasje > Bad > Sluk, membran og tettesjikt.
Våtrom > 2. etasje > Bad > Ventilasjon.
Tekniske installasjoner > Vannledninger.
Tekniske installasjoner > Avløpsrør.
Tekniske installasjoner > Elektrisk anlegg.
 
For de bygningsdeler som har fått tilstandsgrad 2 og 3, og hvor det er påregnelig med tiltak, har bygningssakskynding utarbeidet et estimert kostnadsintervall. Se tilstandsrapport for mer informasjon.

Hvitevarer

Følgende hvitevarer følger handelen: oppvaskmaskin.

Diverse

Bruk av kull- eller gassgrill eller annen enhet med åpen flamme er ikke tillatt på verandaene.

Legalpant

Borettslaget har legalpant for forfalte, ikke betalte felleskostnader. Det vises for øvrig til vedtekter og husordensregler. For andelsboliger er det borettslaget som er hjemmelshaver til selve eiendommen. Andelseierne har hjemmel til en andel i borettslaget og borett knyttet til denne.

Boligselgerforsikring

Selger har tegnet boligselgerforsikring. Forsikringen dekker selgers ansvar etter avhendingsloven begrenset til eiendommens salgssum, oppad begrenset til 14 millioner kroner. Forsikringen dekker ikke verditap som følge av forekomst av insekter.  

Servitutter

På eiendommen er det tinglyst følgende heftelser og rettigheter som følger eiendommens matrikkel ved overskjøting til ny hjemmelshaver:
Heftelser:
31.07.2006 - Dokumentnr: 16435 - Bestemmelse iflg. skjøte. Kommunale rettigheter/påbud i henhold til skjøte/festekontrakt.

Fra hovedbølet som eiendommen er fradelt fra, kan det være tinglyst heftelser i form av erklæringer/avtaler som ikke fremgår av grunnboken for denne eiendommen. Eiendommen overdras fri for pengeheftelser, med unntak av eventuelle erklæringer, avtaler, servitutter og panteheftelser som fremgår av salgsoppgaven og skal følge med eiendommen ved salg. Kjøpers bank vil få prioritet etter disse.

Ingen rettigheter funnet.

Polisenummer

SP588282

Personopplysningsloven

I henhold til personopplysningsloven gjør vi oppmerksom på at interessenter kan bli registrert for videre oppfølgning. Les mer om personvern i vår personvernerklæring på sormegleren.no/personvern

Sammendrag selgers egenerklæring

- Er det utført arbeid på bad, vaskerom eller toalettrom?
Dusjkabinett installert av rørlegger september 2020. Rørlegger ansatt i Rør i Sør, Dag Terje Flottorp. Fjernet gammelt dusjkabinett og installerte det nye, hvor han samtidig utbedret utvendig rør for å bedre vannsirkulasjon til avløp. Firma som utførte arbeidet var Rør i Sør. Har dokumentasjon på arbeidet.

- Har det vært feil på utvendige eller innvendige avløpsrør eller vannrør?
Ja. 2023 var det tette rør på kjøkkenet grunnet rust-oppsamling i rørene.

- Er det utført arbeid på utvendige eller innvendige avløpsrør eller vannrør?
Ja, nytt arbeid 2023. Utført av faglært. Grunnet tette rør ble det opprettet en forsikringssak og Frøyland Bygg og rørlegger utbedret innvendige rør, nye gulv og nye lister. Rør ble spylt. Har dokumentasjon på arbeidet.

- Har det vært skadedyr i boligen eller andre bygninger på eiendommen?
Ja. Mistanke om skjeggkre og kontaktet skadedyrfirma, de kontrollerte og meldte at det ikke var noe problem, sak avsluttet.

Se selgers egenerklæringsskjema for utfyllende informasjon.
Produktnummer: 55579F7C-195A-479C-8F91-8F9A2330C993