Kvadraturen

Kristian IVs gate 78A, 4. etasje

Felleskostnader
4 148 kr / mnd
Felleskostnader inkl.
Les mer
Byggeår
1962
P-rom
66 ㎡
Bruksareal
77 ㎡
Tomteareal
1 178 ㎡
Etasje
4
Antall soverom
2
Eierform
Borettslag
Eiendomstype
Leilighet

Oversikt

Om eiendommen

Lys og fin 3-roms andelsleilighet med fritt utsyn og stor innglasset veranda. TA KONTAKT FOR VISNING!

Om eiendommen

Innhold

Leiligheten ligger rolig og tilbaketrukket med fritt utsyn og har følgende innhold:

Gang, stue m/ utgang stor innglasset veranda, kjøkken,
2 soverom med garderobeskap, nytt dusjbad/wc.

I tillegg følger 1 loftsbod og 2 kjellerboder.

Standard

Leiligheten er lys og pen og har følgende standard:

Gulv:  Fliser på badet, forøvrig tregulv i hele leiligheten.
Vegger:  Malte flater, malt panel på kjøkkenet.  Fliser på badet.
Himlinger:  Malte tak.

Kjøkken:  Pen skapinnredning med avtrekksvifte, kjøl/frys og integrert oppvaskmaskin og integrert komfyr (ny induksjon platetopp og ny stekeovn).

Bad:  Badet ble oppusset ca 2020 og har vegghengt wc, dusj og servant m/ underskuff.  Opplegg vaskemaskin.

Fiber via Get (TV/Internett).

Arealer med beskrivelse

Primærrom: 66 kvm, Bruksareal: 77 kvm Sekundærrom: 11 kvm.

P-rom inkl: Bad/vaskerom , Kjøkken , Soverom , Soverom 2, Gang , Stue
S-rom inkl.: Innglasset balkong

Bod/er med adkomst fra fellesareal er ikke medtatt i areal.
Bod loft ca 1,8 kvm. Boder nede ca 2,5x2stk.

Arealer og rombenevnelser er hentet fra tilstandsrapport. Benevnelsen viser hva rommene benyttes til i dag, ikke hva de opprinnelig er godkjent som.

Byggeår og byggemåte

1962 i følge Kristiansand kommune.

Oppvarming

Varmekabler på badet.  Forøvrig elektrisk oppvarming.

Dersom det er rom i boligen som ikke har vegg/fastmonterte ovner, så følger det heller ikke med ovner i disse rommene.

Tilstandsrapport

Tilstandsrapport basert på innholdskrav i ny forskrift til avhendingsloven er vedlagt denne salgsoppgaven. Vi oppfordrer interessenter til å sette seg grundig inn i rapporten før budgivning. Kjøper anses å være kjent med opplysninger som fremgår av tilstandsrapporten, og vil således ikke kunne gjøre gjeldene mangler som fremgår av rapporten.  

Tilstandsrapporten er utarbeidet av M2 Takst AS den 10.06.22, og er gyldig i 1 år etter rapportdato. Ved eldre rapporter anbefales interessenter å undersøke eiendommen grundig. Det gjøres oppmerksom på at rapporten kun omhandler boligen, eventuelle øvrige bygninger på eiendommen er ikke vurdert.

Bygningssakskyndigs konklusjon:
Leilighet i borettslag bygget 1962. Etablert del av sentrum med mange gode kvaliteter. Gåavstand til det meste, men samtidig i rolig del av sentrum. Romslig 3-roms, nyere bad fra 2020, kjøkken nyere, vinduer 2017 med unntak av stue mm. For rapporter som gjelder leilighet i et større sameie eller
aksje/andelslag (borettslag) er undersøkelsene begrenset til innvendig i leiligheten. Utvendige forhold ansees å være en del av sameiets eller borettslagets felles forpliktelse og vedlikehold. Dette anbefales ytterligere kontrollert av interessent.

Levetid bygningsdeler er en statistisk variabel, og er ikke "eksakt vitenskap". Dette innebærer at levetider kan variere betydelig ut fra vedlikehold, bruk, sammensetning, og hvor værutsatt bygningsdelen er. Boligen er vurdert utfra byggeår og hva ansees som normal bruks- og aldersslitasje. Det kan
derfor være bygningsmessige avvik som ikke er nevnt i rapport da det ansees som normalt utfra alder og tidens tann.


Følgende avvik har fått TG3 eller TG2:

4 etasje > bad/ vaskerom - ikke undersøkt
Hulltaking ikke mulig da våtsone ligger mot murvegg.

Utvendig > Dører
Balkongdør er eldre og fremstår noe slitt utvendig. Står skjermet i innglasset balkong så kan sådan vare noen år til.

Utvendig > Balkonger, terrasser og rom under balkonger
Det er trolig tidvis lekkasje fra beslag mot venstre side av balkongen, malingflass på treverk der. Antas borettslagets ansvar men bør holdes under oppsyn.

Innvendig > Etasjeskille/gulv mot grunn
Målt høydeforskjell på over 15 mm gjennom hele rommet. Tilstandsgrad 2 gis med bakgrunn i standardens krav til godkjente måleavvik. Stedvis knirk.

Innvendig > Innvendige dører
Dørene ble funksjonstestet for heng i karm og svill, funksjon OK. Noe stedvis bruksmerker på karmer. Eldre dører har redusert isolasjonsevne sammenlignet med dagens standard.

Våtrom > Sluk, membran og tettesjikt > Bad/vaskerom
Baderom er renovert 2020, ingen dokumentasjon på arbeid som bilder membran, sjekkliste membran mm. Det ble utført fuktmåling i dusjsone med utslag. Dette trenger ikke være kritisk men kan skyldes fukt melllom flis og membranløsning, i flislim etc.

Våtrom > Ventilasjon > Bad/vaskerom
Rommet har kun naturlig avtrekk via ventil i vegg eller tak. Må undersøkes med borettslag om mulig. Ikke alle tillater dette.

Kjøkken > Overflater og innredning > Kjøkken
Noe slitasje enkelte fronter og mindre fuktsvelling på dør under vask. Noe merker benkeplate.

Kjøkken > Avtrekk > Kjøkken
Kjøkken har ventilator med omluft (kullfilter).

Tekniske installasjoner > Varmtvannstank
Det er ikke påvist tilfredsstillende el-tilkobling av varmtvannstank iht. gjeldende forskrift. I nye leiligheter og eneboliger skal man i henhold til nye forskrifter fasttilkoble alle varmtvannsberedere, dvs ikke koble via stikkontakt. Krav fra 2014.

For de bygningsdeler som har fått tilstandsgrad 2 og 3, og hvor det er påregnelig med tiltak, har bygningssakskynding utarbeidet et estimert kostnadsintervall. Se tilstandsrapport for mer informasjon.

Sammendrag selgers egenerklæring

Kjenner du til om det er utført arbeid på bad/våtrom?
- Ja, kun av faglært. Beskrivelse: Total renovering bad sommer 2020. Arbeid utført av: Kristiansand VVS.

Ble tettesjikt/membran/sluk oppgradert/fornyet?
- Ja, gjennomført i 2020.

Er arbeidet byggemeldt?
- Ja, gjort av rørlegger.

Se selgers egenerklæringsskjema for utfyllende informasjon.

Beliggenhet

Adkomst

Se kartbeskrivelse på finn.no.

Beliggenhet

Leiligheten ligger fritt og fint og har en sentral men rolig og tilbaketrukket beliggenhet i populær del av Kvadraturen.

Det er kort vei til butikker, skoler, UiA og flotte turområder i Baneheia og langs elva samt Bystranda.
Nærbutikk rett rundt hjørnet.

Tomt

Areal: 1 178 kvm, Eierform: Fellestomt

Parkering

Parkering iht områdets gjeldende parkeringsbestemmelser med mulighet for bosoneparkering. 
Se https://www.kristiansand.kommune.no/navigasjon/bolig-kart-og-eiendom/parkering/soknader-og-tillatelser/bosoner/ for nærmere informasjon.

Offentlige opplysninger

Ferdigattest

Det foreligger ferdigattest datert 05.08.1963. Ferdigattesten gjelder Kristian IV. gate 78, boligblokk. At en slik attest eksisterer gir ingen garanti for at det ikke er utført arbeid på boliger som ikke er byggemeldt eller godkjent.

Det foreligger ferdigattest for 17 garasjer, datert 05.10.1964.

Reguleringsplan

Eiendommen er regulert til bolig, tilhører reguleringsplan for Kvartal 11 og 12, datert 04.06.1957. Planer under arbeid: Gatebruksplan for Posebyen. Plankontakt: Bergland 97144754. På generell basis gjør vi oppmerksom på at det kan foreligge fremtidige planer hos kommunen for området rundt eiendommen, som megler ikke har mottatt opplysninger om.

Vei / Vann / Avløp

Tilknyttet offentlig vei, vann og avløp.

Heftelser / Rettigheter

Heftelser som følger eiendommen:

Dagboknr.: 8853 Tinglyst: 09.12.1965 - Bestemmelse om vann / kloakkledning
 Kan ikke slettes uten samtykke fra kommunen

Fra hovedbølet som eiendommen er fradelt fra, kan det være tinglyst heftelser i form av erklæringer/avtaler som ikke fremgår av grunnboken for denne eiendommen. Eiendommen overdras fri for pengeheftelser, med unntak av eventuelle erklæringer, avtaler, servitutter og panteheftelser som fremgår av salgsoppgaven og skal følge med eiendommen ved salg. Kjøpers bank vil få prioritet etter disse.

Rettigheter som følger eiendommen:
Ingen rettigheter funnet.

Utleie

Evt. utleie av boligen krever samtykke fra borettslagets styre. Iht. borettslagslova må man ha bodd i leiligheten minst ett av de to siste årene før man kan søke om fremleie, andelseiere har likevel rett til å overlate bruken av hele bustaden til andre i opptil 30 døgn i løpet av året. Utleie i andre tilfeller kan godtas ved særlige grunner, jf. burettlagslova § 5-6. Utleie forutsetter at leiligheten har forsvarlige radonverdier. Se også borettslagets vedtekter, og konferer megler ved spørsmål.

Energiattest

Oppvarmingskarakter Rød - Energikarakter F

Odel

Nei

Konsesjon

Nei

Om borettslaget

Forkjøpsrett

Det er forkjøpsrett for borettslagets andelseiere, og dernest medlemmer i boligbyggelaget borettslaget er tilknyttet. Forkjøpsretten er forhåndsutlyst.

Husdyrhold

Der er generelt forbud mot husdyrhold i borettslaget. Styret følger imidlertid de retningslinjer som er fastsatt i Lov om utleie. Hunder skal leies i band i trapper. Det er en forutsetning for husdyrhold at det søkes styret på forhånd og at det aksepteres skriftlig den avtalen for husdyrhold i Borettslaget Kvartal 11. Avtalen skal være godkjent av generalforsamlingen til en hver tid.

Rettigheter og forpliktelser

Borettslaget har legalpant for forfalte, ikke betalte felleskostnader. Det vises for øvrig til vedtekter og husordensregler. Kjøper forplikter seg til å bli / være medlem av Sørlandet Boligbyggelag ved kontraktsinngåelse. For andelsboliger er det borettslaget som er hjemmelshaver til selve eiendommen. Andelseierene har hjemmel til en andel i borettslaget og borett knyttet til denne.

Regnskap og vedtekter

Vedtekter, regnskap, budsjett, husordensregler, årsberetning og protokoll fra siste generalforsamling må leses før budgivning.

Forsikring mot felleskostnader

Borettslaget er medlem av Borettslagenes Sikringsfond. Dette innebærer at andelseiere ikke er solidarisk ansvarlig for hverandres andel av fellesgjeld.

Styregodkjennelse

Kjøper skal godkjennes av styret. Kjøper bærer selv risikoen for godkjenning.

Forretningsfører

Sørlandet Boligbyggelag

Økonomi

Prisantydning og omkostninger

2 700 000,- (Prisantydning) 247 491,- (Andel av fellesgjeld) 2 947 491,- (Pris inkl. fellesgjeld) Omkostninger 4 900,- (Boligkjøperforsikring HELP (valgfritt)) 2 800,- (Boligkjøperforsikring Pluss (valgfritt tillegg)) 480,- (Tingl.gebyr BRL-skjøte - Statens Kartverk) 480,- (Tingl.gebyr pantedokument BRL - Statens Kartverk) 7 643,- (Gebyr utlysing forkjøpsrett) 16 303,- (Omkostninger totalt) 2 963 794,- (Totalpris inkl. omkostninger)

Regnestykket forutsetter at det kun tinglyses en låneobligasjon og at eiendommen selges til prisantydning.

Offentlige avgifter

Inkludert i fellesutgiftene.

Eiendomsskatt

Inkludert i fellesutgiftene.

Felleskostnader

Kr. 4 148,- pr.mnd.

Felleskostnader inkluderer

Driftskostnader kr. 2 143,- som inkluderer renovasjon, styre- og revisjonshonorar, forretningsførerhonorar, kontingent boligbyggelag, vaktmestertjenester, vedlikehold/serviceavtaler, felles byggforsikring, kommunale avgifter inkl. eiendomsskatt, strøm i fellesareal og renhold i fellesareal.

Avdrag felleslån kr. 716,-
Renter felleslån kr. 128,-
Avdrag felleslån kr. 365,-
Vedlikehold kr. 56,-
Renter felleslån kr. 216,-
Telia TV/Bredånd kr. 386,-
Rengjøring fellesareal kr. 135,-

Neste endring 01.07.2022. Totalt fellesutgifter i alt kr. 4 185,-. Skyldes økning i kostnad til Telia TV/Bredbånd.

Andel fellesgjeld / Fellesformue

Andel fellesgjeld kr. 247 491 pr. 24.05.22
Andel fellesformue kr. 14 400 pr. 24.05.22

Lånevilkår fellesgjeld

Lånenummer: 115040172, Husbanken
Annuitetslån, 2 terminer per år.
Rentesats per 24.05.2022: 1.03% pa.
Antall terminer til innfrielse: 32
Saldo per 24.05.2022: 16 789 626
Andel av saldo: 149 990
Første termin: 31.12.2007Første avdrag: 31.12.2012 ( siste termin 31.12.2037 )

Lånenummer: 12133982769, Den Norske Bank
Serielån, 4 terminer per år.
Rentesats per 24.05.2022: 2.65% pa.
Antall terminer til innfrielse: 87
Saldo per 24.05.2022: 9 440 658
Andel av saldo: 97 501
Første termin/første avdrag: 26.12.2016 ( siste termin 26.12.2043 )

Fradragsberettiget

Renteutgifter på andel fellesgjeld kan trekkes fra på selvangivelsen som vanlige gjeldsrenter.

Formuesverdi

Primær: Kr. 535 059,- for år 2020. Sekundær: Kr. 1 926 211,- for år 2020.

Nøkkelinformasjon

Adresse med betegnelse

Kristian IVs gate 78A, 4. etasje, Andelsnr. 108 Orgnr. 948378639 i Kristiansand kommune.

Boligtype

Leilighet

Eierform

Borettslag

Vilkår og betingelser

Hvitevarer, løsøre og tilbehør

Følgende hvitevarer følger boligen: Kjøleskap, komfyr/stekeovn/koketopp og oppvaskmaskin.
Liste over løsøre og tilbehør må leses før budgivning. Her fremgår hvilke løsøre som skal følge eiendommen dersom dette var på eiendommen ved kjøpers besiktigelse om annet ikke er avtalt.

Boligselgerforsikring

Selger har tegnet boligselgerforsikring i Claimslink AS. Forsikringen dekker selgers ansvar etter avhendingsloven begrenset til eiendommens salgssum, oppad begrenset til 10 millioner kroner. Forsikringen dekker ikke verditap som følge av forekomst av insekter.

Boligkjøperforsikring

Vedlagt i salgsoppgaven følger informasjon om Boligkjøperforsikring og Boligkjøperforsikring Pluss fra HELP Forsikring AS. Boligkjøperforsikring er en rettshjelpsforsikring som gir trygghet og profesjonell juridisk hjelp dersom det oppdages uventede feil eller mangler ved boligen de neste fem årene. Boligkjøperforsikring Pluss har samme dekning som boligkjøperforsikring + fullverdig advokathjelp på viktige rettsområder i privatlivet. Egenandel kr. 4 000,- påløper i tvistesaker. Les mer om begge forsikringene i vedlagte materiell eller på help.no. Det gjøres oppmerksom på at meglerforetaket mottar fra kr 2.200,- til kr 2.600,- avhengig av boligtype, i honorar for hver forsikringsavtale som formidles på Boligkjøperforsikring, samt kr 1 000,- i honorar for Boligkjøperforsikring Pluss..

Visning

Som annonsert eller etter avtale med megler
på tlf 40 40 80 50.

Finn.no: Visningstekst

Sørmegleren sine visninger har påmelding. Påmelding gjøres enkelt ved å benytte knappen under. Ta kontakt med megler dersom oppsatt tidspunkt ikke passer. Det vil ikke bli avholdt visning uten påmelding, frist for påmelding er senest kl. 12.00 på visningsdagen. Husk å laste ned salgsoppgaven digitalt før visning. Velkommen til en hyggelig visning!

Overtagelse

Etter avtale.

Finansiering

Vi anbefaler våre kunder å ta kontakt med vår samarbeidspartner Sparebanken Sør, på tlf. 38 10 92 00, for et uforpliktende tilbud.

Budgivning

Alle bud skal inngis skriftlig til megler. Det første budet må signeres, og budgiver må i tillegg legitimeres. Benytt "Gi bud"-knappen på våre annonser for å registrere ditt bud elektronisk. Dette er en enkel og sikker løsning som lar deg legitimere deg og signere budet elektronisk ved hjelp av BankID. Når første bud er gitt vil du motta en SMS-kvittering som du kan svare på for å gi eventuelle budforhøyelser. Budforhøyelser kan også gis ved å trykke "Gi bud" i våre annonser på nytt, eller via e-post eller andre skriftlige metoder. Megler skal så snart som mulig bekrefte skriftlig overfor budgiver at bud er mottatt. Bud som ikke er skriftlig eller som har kortere akseptfrist enn til kl. 12.00 første virkedag etter siste annonserte visning vil ikke bli formidlet til selger. Et bud er bindende for budgiver når budet er kommet til selgers kunnskap. Selger står fritt til å akseptere eller forkaste ethvert bud, og er således ikke forpliktet til å akseptere det høyeste budet på eiendommen. Megler skal, i den grad det er nødvendig og mulig, informere de involverte i budrunden skriftlig om status i budgivningen. Megler er forpliktet til å legge til rette for en forsvarlig avvikling av budrunden, og for at budene skal kunne bli behandlet og videreformidlet skriftlig til alle involverte parter, må et hvert bud ha en tilstrekkelig lang akseptfrist. Selger må skriftlig akseptere budet før budaksept kan formidles til budgiver. Selger og kjøper har krav på å få utlevert kopi av budjournalen straks etter at handel er kommet i stand. Alle som har inngitt bud på eiendommen kan på forespørsel få en kopi av anonymisert budjournal etter at budrunden er avsluttet. For øvrig vises det til "Forbrukerinformasjon om budgivning", som er på baksiden av budskjemaet. Det forutsettes at hjemmel overføres til kjøper.

Lovverk

Eiendommen selges etter reglene i avhendingsloven. Eiendommen skal overleveres kjøper i tråd med det som er avtalt. Det er viktig at kjøper setter seg grundig inn i alle salgsdokumentene, herunder salgsoppgave, tilstandsrapport og selgers egenerklæring. Kjøper anses kjent med forhold som er tydelig beskrevet i salgsdokumentene. Forhold som er beskrevet i salgsdokumentene kan ikke påberopes som mangler. Dette gjelder uavhengig av om kjøper har lest dokumentene. Alle interessenter oppfordres til å undersøke eiendommen nøye, gjerne sammen med fagkyndig før bud inngis. Kjøper som velger å kjøpe usett kan ikke gjøre gjeldende som mangel noe han burde blitt kjent med ved undersøkelsen. Dersom det er behov for avklaringer, anbefaler vi at kjøper rådfører seg med eiendomsmegler eller en bygningssakyndig før det legges inn bud. Hvis eiendommen ikke er i samsvar med det kjøperen må kunne forvente ut ifra alder, type og synlig tilstand, kan det være en mangel. Det samme gjelder hvis det er holdt tilbake eller gitt uriktige opplysninger om eiendommen. Dette gjelder likevel bare dersom man kan gå ut i fra at det virket inn på avtalen at opplysningen ikke ble gitt eller at feil opplysninger ikke ble rettet i tide på en tydelig måte. En bolig som har blitt brukt i en viss tid, har vanligvis blitt utsatt for slitasje og skader kan ha oppstått. Slik bruksslitasje må kjøper regne med, og det kan avdekkes enkelte forhold etter overtakelse som nødvendiggjør utbedringer. Normal slitasje og skader som nødvendiggjør utbedring, er innenfor hva kjøper må forvente og vil ikke utgjøre en mangel.

Boligen kan ha en mangel dersom det er avvik mellom opplyst og faktisk areal, forutsatt at avviket er på 2% eller mer og minimum 1 kvm. Ved beregning av et eventuelt prisavslag eller erstatning må kjøper selv dekke tap/kostnader opptil et beløp på kr 10 000 (egenandel). Dersom kjøper ikke er forbruker selges eiendommen «som den er», og selgers ansvar er da begrenset jf. avhl. § 3-9, 1. ledd 2. pktm. Avhendingsloven § 3-3 (2) fravikes, og hvorvidt en innendørs arealsvikt karakteriseres som en mangel vurderes etter avhendingsloven § 3-8. Informasjon om kjøpers undersøkelsesplikt, herunder oppfordringen om å undersøke eiendommen nøye, gjelder også for kjøpere som ikke anses som forbrukere. Med forbrukerkjøp menes kjøp av eiendom når kjøperen er en fysisk person som ikke hovedsakelig handler som ledd i næringsvirksomhet.

Hvitvasking

I henhold til lov om hvitvasking og terrorfinansiering har megler plikt til å gjennomføre kontrolltiltak ovenfor kunder. Dette innebærer å bekrefte kunders identitet, innhente opplysninger om reelle rettighetshavere og kundeforholdets formål og tilsiktede art. Videre skal megler kontrollere midlenes opprinnelse, samt gjennomføre kundekontroll av personer med disposisjonsrett til konto som benyttes ved transaksjoner til klientkonto.

Kundekontroll skal gjennomføres løpende gjennom hele oppdragsperioden, dersom megler på noe tidspunkt ikke får gjennomført tilstrekkelig kundekontroll har megler rett til å avvikle kundeforholdet.

Megler er underlagt rapporteringsplikt til Økokrim ved mistanke om brudd på hvitvaskingsloven. Melding sendes Økokrim uten at partene varsles og megler kan i enkelte tilfeller ha plikt til å stanse gjennomføring av handelen. Partene i handelen kan komme i ansvar for tap den andre part påføres som følge av brudd på hvitvaskingsregelverket, partenes rettigheter ved mislighol

Oppgjør

Kjøpesum med tillegg av omkostninger skal være disponibelt på meglers klientkonto innen overtagelse. Normalt innebærer dette at fullt oppgjør må være innbetalt på meglers klientkonto senest to virkedager før avtalt overtagelsesdato.
Eventuelle vilkår knyttet til innbetalingen, eksempelvis pantedokument som skal tinglyses til fordel for kjøpers bank, må være megler i hende i god tid før overtagelse kan finne sted. Sørmegleren AS tar ikke imot innbetalinger fra utlandet, innbetaling av oppgjør skal foretas samlet fra kjøpers konto i norsk finansinstitusjon.

Megler tar ikke imot oppgjør i form av kontanter eller bankremisse.

Salgsoppgave og vedlegg

Oppdragsnummer

13-22-0059

Salgsoppgave og vedlegg

Salgsoppgaven med tilhørende vedlegg må gjennomgås før budgivning. Dokumentasjonen anses som kjøpers beslutningsgrunnlag.
Komplett oversikt over alle dokumenter megler har mottatt fra det offentlige/forretningsfører er tilgjengelig på Sørmeglerens hjemmeside www.sormegleren.no/13-22-0059. Dokumentene kan også fås hos megler ved forespørsel.
Det tas forbehold om endringer i offentlige avgifter/gebyrer.

Ansvarlig megler

Eiendomsmegler Gro Lillian Netland Hulløen, tlf. 40 40 80 50

Vederlag

Eierskifteforsikring (Kr.6 784) Digital grunnpakke (Kr.6 850) Oppgjør (Kr.9 900) Panterett med urådighet BRL - Statens Kartverk (Kr.480) Provisjon (Kr.50 534,84) Tilrettelegging (Kr.14 500) Eierskiftegebyr trekkes i oppgjøret - SELGER (Kr.6 115) Totalt kr. (Kr.95 163,84)

Sørmegleren AS org. nr.

944 121 331
Varenummer: 3060688