Kristiansand Sentrum / Posebyen

Kristian IVs gate 70A

Felleskostnader
4 155 kr/mnd
Felleskostnader inkl.
Les mer
Byggeår
1959
Internt bruksareal (BRA‑i)
67 ㎡
Bruksareal
75 ㎡
Tomteareal
512 ㎡
Etasje
3
Antall soverom
2
Eierform
Andel
Eiendomstype
Andelsleilighet

Oversikt

Svært lekker og oppusset 3-roms andelsleilighet med solrik balkong! Nytt lekkert bad utført av fagfolk i 2022.

Om eiendommen

Fra 01.01.24 er det innført nye regler for måling og opplysning av areal på boliger.
De nye arealbegrepene er:

Bruksareal BRA
  • BRA-i - Internt bruksareal. Arealet innenfor boenheten.
  • BRA-e - Eksternt bruksareal. Areal av alle rom utenfor boenheten og som tilhører denne, for eksempel eksterne boder.
  • BRA-b - Innglasset balkong, altan, terrasser.
Andre arealer
  • TBA -Terrasser og åpen altan som er tilknyttet boligen.
  • ALH - Areal med lav himlingshøyde måles på samme måte som BRA, men man ser bort fra krav til himlingshøyde. Arealet inngår ikke i BRA, men opplyses om sammen med BRA som et tillegg.
  • GUA - summen av BRA og AHL. Brukes når boligen har gulvareal som ikke er måleverdig på grunn av for eksempel skråtak eller lav himlingshøyde. Arealet oppgis som tilleggsinformasjon til øvrige arealer.

Innhold

Leiligheten ligger i byggets 3. etg. med følgende planløsning:
Entre, stor åpen stue/spisestue med tilkomst til balkong, 2 soverom, bad og kjøkken.
I tillegg medfølger det 3 stk. boder, hvorav en av disse er på loftet, samt to i byggets underetg.

Oppvarming

Det er peisovn plassert i stue, forøvrig varmekabler i gulvet på badet.

Beliggenhet

Adkomst

Boligen er merket med TIL SALGS-plakat fra Sørmegleren og det vil være skiltet ved fellesvisning.

Parkering

Det er en felles delt parkeringsplass med 4 stk. gjesteparkeringsplasser på borettslagets tomt. Her parkeres det etter "første-mann-til-mølla" prinsippet, hvor det kan parkeres dersom det er ledig. Hver andelseier får et parkeringsbevis som må fremlegges. Forøvrig parkering i gate etter gjeldende bestemmelser.

Beliggenhet

Leiligheten ligger i hjertet av Kristiansand sentrum, dermed har du alt Kristiansand har å by på "rett rundt hjørnet". Her kan man nyte Kristiansands yrende kaféliv, bystranda, Aquarama, fiskebrygga, kino, kommunal båthavn, Odderøya med flotte turområder, Nupen parken, Universitetet i Agder og handlegaten Markens, turområder i Baneheia med ferskvanns badeplassen Stampa med mer. Svært sentral beliggenhet midt i Kvadraturen.

Offentlige opplysninger

Ferdigattest

Det foreligger ferdigattest datert 23.09.1961. At en slik attest eksisterer gir ingen garanti for at det ikke er utført arbeid på boliger som ikke er byggemeldt eller godkjent.

Vei, vann og avløp

Tilknyttet offentlig vei, vann og kloakk.

Reguleringsplan

Eiendommen er regulert til bolig, tilhører reguleringsplan nr. 49 Kvartal 10, datert 27.mai 1952, og plan 1264 - Bestemmelser til kommunedelplan for kvadraturen og vestre hav, del 1- kvadraturen 2011-2022. Planer under arbeid i nærområdet: Gatebruksplan for Posebyen.

På generell basis gjør vi oppmerksom på at det kan foreligge fremtidige planer hos kommunen for området rundt eiendommen, som megler ikke har mottatt opplysninger om.

Adgang for utleie

Evt. utleie av boligen krever samtykke fra borettslagets styre. Iht. borettslagslova må man ha bodd i leiligheten minst ett av de to siste årene før man kan søke om fremleie, andelseiere har likevel rett til å overlate bruken av hele bustaden til andre i opptil 30 døgn i løpet av året. Utleie i andre tilfeller kan godtas ved særlige grunner, jf. burettlagslova § 5-6. Utleie forutsetter at leiligheten har forsvarlige radonverdier. Se også borettslagets vedtekter, og konferer megler ved spørsmål.

Tinglyste heftelser og rettigheter

På eiendommen er det tinglyst følgende heftelser og rettigheter som følger eiendommens matrikkel ved overskjøting til ny hjemmelshaver:

4204/150/814:
06.03.1958 - Dokumentnr: 835 - Best. om vann/kloakkledn.
Kan ikke slettes uten samtykke fra kommunen


22.08.1961 - Dokumentnr: 4430 - Erklæring/avtale
Bestemmelse om benyttelse


06.08.1957 - Dokumentnr: 1780 - Opprettelse av matrikkelenheten
OPPRETTELSE - FRADELT FRA EN ADRESSE


01.01.2020 - Dokumentnr: 1127373 - Omnummerering ved kommuneendring
Tidligere: Knr:1001 Gnr:150 Bnr:814


Økonomi

Omkostninger kjøper

Tinglysning av hjemmelsovergang: kr 500,-
Tinglysning av pantedokument kr 500,-
Forhåndsvarsling av forkjøpsrett kr 7 981,-
 
HELP Boligkjøperforsikring kr 5 400,- (valgfritt)
HELP Boligkjøperforsikring Pluss kr 2 800,- (valgfritt)
 
Sum omkostninger: (inkl. valgfrie tillegg) kr 17 181,-
 
Regnestykket forutsetter at det kun tinglyses ett pantedokument. Det tas forbehold om endringer i avgifter/gebyrer. 

Nøkkelinformasjon

Standard

Velkommen til en lekkert oppusset 3-roms andelsleilighet i Kristian IVs gate 70A - aktuell leilighet med tilhørende balkong er presentert av Ina Andersen for Sørmegleren

Leiligheten har en ypperlig beliggenhet i byggets 3.etg., og porttelefon slipper venner og gjester enkelt inn i bygget. Fasaden ble pusset opp i regi av borettslaget i 2002/2003, samt at det ble skiftet 2 stk. takvinduer og den ene gavlveggen i 2022. Leiligheten kan bla. friste med en solrik balkong på ca 6 kvm., samt ny vedovn fra 2022 plassert i stuen.

Hele leiligheten er lys og innbydende med gjennomgående nytt laminatgulv fra 2022, og duse malte overflater på veggene. Stuen er av meget god størrelse med plass til en sofagruppe og tv-område. Rommet oppleves åpent, hvor du har naturlig dagslys kommende inn i rommet fra begge sider av leiligheten. I 2022 ble det satt inn ny vedovn fra Aduro i regi av fagfolk/Murpartner. Den gir god varme på kaldere vinterdager. Videre inn finner du ett av leilighetens to soverom.

Hovedsoverommet er delikat innredet med en dobbeltseng med tilhørende nattbord, samt god oppbevaringsplass i skyvedørsgarderober på to sider. Rommet er som resten av leiligheten oppusset i 2022, hvor det er valgt en sval fargetone på veggene, samt lagt nytt laminatgulv.

Stuen og spisestuen er et åpent rom, i tilknytting til entreen. Ved vinduet på motsatt side av stuen er det plass til en spisestuegruppe. Her har du anledning til å dekke et skikkelig langbord om du skulle ønske det.

Kjøkkenet er fra Ikea med integrerte hvitevarer som stekeovn, platetopp, samt kjøleskap med frysedel. Det er også avsatt plass og opplegg for oppvaskmaskin. Legg merke til at du har godt med skapplass på dette kjøkkenet, samt at det er pent flislagt over benkeplaten som gjør det praktisk med søl fra platetopp eller fra vasken. Det er også tenkt på at du skal kunne ha nok benkeplass. Her har du alt du behøver!

Badet ble pusset opp av fagfolk i 2022 v/Murpartner, Flekkerøy VVS og Mykjåland & Lindal Elektriske. Det er valgt smarte løsninger hvor du har en egen nisje til dusj, samt at varmtvannsberederen er skjult under vaskemaskin. Det inneholder en regndusj, vegghengt toalett, baderomsinnredning med speil over, samt egen nisje til varmtvannsbereder og opplegg for vaskemaskin over.

Videre finner du leilighetens soverom nr. 2, samt entreen. Soverom nr. 2 er også av god størrelse med plass til seng og garderobeløsning om ønskelig. I entreen er det et praktisk innebygget garderobeskap, samt plass til å henge fra deg vårjakken og sette fra deg skoene. Porttelefon slipper venner og familie enkelt inn i bygget.

Tilstandsrapport:
Tilstandsrapport basert på innholdskrav til forskrift til avhendingsloven er vedlagt denne salgsoppgaven. Vi oppfordrer interessenter til å sette seg grundig inn i rapporten før budgivning. Kjøper anses å være kjent med opplysninger som fremgår av tilstandsrapporten, og vil således ikke kunne gjøre gjeldene mangler som fremgår av rapporten.   
 
Tilstandsrapporten er utarbeidet av Henrik Løvdal den 07.05.2024, og er gyldig i 1 år etter befaringsdato. Ved eldre rapporter anbefales interessenter å undersøke eiendommen grundig. Det gjøres oppmerksom på at rapporten kun omhandler boligen, eventuelle øvrige bygninger på eiendommen er ikke vurdert.
 
Bygningssakskyndigs konklusjon:
Leilighet i sentrum av Kristiansand. Borettslaget har pusset opp fasader. Borettslaget har ansvaret for utvendig fasader inklusiv vinduer og ytterdører. Innvendig er leiligheten pusset opp i 2022. Det er montert inn ny peisovn. Badet er pusset opp i 2022. Kjøkkeninnredningen er fra 2015. Rør og elektrisk virket i ok stand. Balkongen trenger litt oppussing. Det er bare gjort innvendig befaring i leiligheten. For å sjekke utvendige felles arealer og fasader bør det lages en egen rapport for sameiet. Spørsmål ang. befaringen kan rettes direkte til utførende Takstmann hverdager fra kl.09.00 til 16.00 på mobil 913 23180. Evt. send mail med dine spørsmål til takstmann@henriklovdal.no. Hele rapporten må leses. OGSÅ DEN delen med bilder. Der er det ofte mer utfyllende tekst. Videre poster i rapporten er mer utfyllende.

UTVENDIG:
Vinduer er byttet. Ytterdører er byttet. Ytterdøren er en branndør. Balkongdør i tre. Balkong i mur ut i fra stuen. Rekkverk i metall og plater. Høyde på rekkverk er 90 cm. Det var datidens krav. Noen fliser på gulvet er knekt. Noen fuger er åpne. Normal oppussing av balkong må påregnes.

INNVENDIG:
Innvendige flater er pusset opp. Boligen var bebodd og møblert på befaringsdagen. Alle flater var ikke tilgjengelig for inspeksjon. Etasjeskillere i betong. Det er registrert noen mindre høydeforskjeller på gulv. Det vil imidlertid sjelden være økonomisk rasjonelt som et enkeltstående tiltak i en bolig som dette. Dersom boligen en gang skal renoveres, kan man vurdere slike tiltak. Peisovn fra 2022. Borettslaget får pipen feid med vanlig intervaller. Brannkontroll ved borettslaget bestemmer når pipen skal fornyes. Innvendige dører ok.

VÅTROM:
Bad:
Badet ble pusset opp i 2022. Da ble rør i gulvet/sluk og varmekabel også montert. Eier har papirer på alt som er gjort. Fliser på vegger. Vegg og himling i ok stand. Det ble målt med laser i fra gulvet ved døren til topp slukrist. Det var 30 mm fall. Gulvet i dusjen er senket ned (brukssonen). Ellers er gulvet tilnærmet flatt. Det er ikke laget oppkant ved døren. 30 mm fall. Krav er 25 mm. I sluket er det synlig slukmansjett klemt i klemring. Innredning og sanitærutstyr. Elektrisk vifte trakk luften ut. Vegger og gulv i mur. Det ble fuktsøkt inne i
rommet uten å finne unormale verdier.

KJØKKEN:
Kjøkkeninnredningen er i ok stand. Testet kjøkkenviften. Den trakk luften ut.

TEKNISKE INSTALLASJONER:
Stoppekran i kjøkkenbenken. Vannrør av kobber og plast. Ingen synlige lekkasjer på befaringsdagen. Avløpsrør i plast. Videre rør er skjult i vegg/gulv. Det er ikke synlig stakeluke fra avløpsrør. Stakemulighet for avløpsanlegg og lufting av anlegg kan ikke sjekkes inne i leiligheten. Det er stakeluke i felles anlegg i kjelleren. Det ser ut til å være lagt opp til å stake avløpsrør igjennom sluket eller i avløp fra toalett. Lufting fra ventil og vinduer. Ventilasjon fra elektrisk vifte i kjøkken og bad. Eier har papirer på det elektriske. Det er røykvarsler og nyere brannslukkerapparat i boligen.

Følgende avvik har fått TG3 eller TG2: 
Ingen avvik har fått TG3.

TG2:
Utvendig > Balkonger, terrasser og rom under balkonger:
Rekkverket er for lavt i forhold til dagens krav til rekkverkshøyder. Det er påvist at dekke på terrassen har en del sprekker. Noen fliser på balkongen er knekt. Noen åpne fuger.
 
For de bygningsdeler som har fått tilstandsgrad 2 og 3, og hvor det er påregnelig med tiltak, har bygningssakskynding utarbeidet et estimert kostnadsintervall. Se tilstandsrapport for mer informasjon.

Hvitevarer

Følgende hvitevarer følger handelen: integrerte hvitevarer.

Diverse

Vedlikehold/oppgraderinger utført i 2023
To dugnader, oppgradert til elektronisk låssystem på ytterdørene, UPS-batteri til oppgang A og renovert luftegården på baksiden.

Fremtidig vedlikehold/oppgraderinger
På generell basis er det vanskelig å si noe konkret på forhånd om når det vil bli nødvendig/hensiktsmessig å utføre vedlikeholdsoppgaver. Etter styrets oppfatning er det rimelig å forvente at man i løpet av de nærmeste årene vil måtte påregne litt utvendig maling på kjellervinduer og fjerning av tagging. Vi vill også ta en gjennomgang av stoppekranene i kjelleren som ikke allerede har blitt oppgradert.

Legalpant

Borettslaget har legalpant for forfalte, ikke betalte felleskostnader. Det vises for øvrig til vedtekter og husordensregler. For andelsboliger er det borettslaget som er hjemmelshaver til selve eiendommen. Andelseierne har hjemmel til en andel i borettslaget og borett knyttet til denne.

Boligselgerforsikring

Selger har tegnet boligselgerforsikring. Forsikringen dekker selgers ansvar etter avhendingsloven begrenset til eiendommens salgssum, oppad begrenset til 14 millioner kroner. Forsikringen dekker ikke verditap som følge av forekomst av insekter.  

Servitutter

På eiendommen er det tinglyst følgende heftelser og rettigheter som følger eiendommens matrikkel ved overskjøting til ny hjemmelshaver:

4204/150/814:
06.03.1958 - Dokumentnr: 835 - Best. om vann/kloakkledn.
Kan ikke slettes uten samtykke fra kommunen


22.08.1961 - Dokumentnr: 4430 - Erklæring/avtale
Bestemmelse om benyttelse


06.08.1957 - Dokumentnr: 1780 - Opprettelse av matrikkelenheten
OPPRETTELSE - FRADELT FRA EN ADRESSE


01.01.2020 - Dokumentnr: 1127373 - Omnummerering ved kommuneendring
Tidligere: Knr:1001 Gnr:150 Bnr:814


Polisenummer

SP588165

Personopplysningsloven

I henhold til personopplysningsloven gjør vi oppmerksom på at interessenter kan bli registrert for videre oppfølgning. Les mer om personvern i vår personvernerklæring på sormegleren.no/personvern

TV/Internett/Bredbånd

Fibernett installert i borettslaget i mars 2022. Tv/internett inkludert i fellesutgiftene.

Sammendrag selgers egenerklæring

Under følger en kort oppsummering av selgers egenerklæringsskjema. For fullstendige opplysninger vises det til vedlagte egenerklæring.

2 Er det utført arbeid på bad, vaskerom eller toalettrom? Ja, Meislet opp fliser og sluk, byttet sluk, la ny membran og nye fliser, satt inn nytt toalett og ny dusj, la varmekabler. Nye baderomsmøbler fra Vikingbad. Gipset tak, nye spotter i taket. Skiftet varmtvannsbereder. Satt inn ny vifte. Utført av Flekkerøy VVS, Murpartner II AS, Mykjåland & Lindal Elektriske AS. 2022.

3 Har det lekket vann utenfra og inn, eller er det sett andre tegn til fukt? Ja, Borettslaget opplyste i 2022 om fukt fra gavlvegg samt fra en takluke. Det ble skiftet to takluker og gavlveggen ble renovert. Uvisst hvilket firma som utførte arbeidet.

4 Er det utført arbeid på tak, yttervegg, vindu eller annen fasade? Ja, Se pkt 3.

10 Er det utført arbeid på det elektriske anlegget? Ja, Arbeid i forbindelse med renovering av bad. Satte inn flere nye lamper i leilighet og dimmere. Skiftet flere stikkontakter til kontakter med barnevern. Ny kurs for vaskemaskin bad. To nye JFA i sikringsskap. Utført av Mykjåland & Lindal Elektriske AS. 2022.

17 Er det tegn på setningsskader eller sprekker i for eksempel grunnmur eller fliser? Ja, Lite knas (1x0,7cm) på kanten av hjørneflisen ved vegghengt toalett, kun toppdelen av flisen, ikke gjennomgående sprekk. I tillegg sprekk i en flis samt flere løse fliser på balkong.

18 Har det vært feil eller gjort endringer på ildsted eller pipe? Ja, Vi har satt inn ny peisovn i 2022, utført av Murpartner II AS.

Selger har tegnet boligselgerforsikring gjennom Gjensidige.
Solgt
Produktnummer: B03E6984-DCD4-439B-85B2-8D12519E6AE1