Kragerø Resort / Stabbestad

Kragerø resort 541

Prisantydning
2 450 000 kr
Omkostninger
77 720 kr
Totalpris
2 527 720 kr
Formuesverdi
382 250 kr
Felleskostnader
1 839 kr / mnd
Felleskostnader inkl.
Les mer
P-rom
50 ㎡
Bruksareal
50 ㎡
Antall soverom
1
Eierform
Eierseksjon
Eiendomstype
Fritidseiendom

Oversikt

Om eiendommen

Sjøutsikt / Uten utleieplikt / Båtplass / Leilighet i fremste rekke med sen kveldsol

Om eiendommen

Innhold

På Kragerø Resort er det oppført 6 bygninger. (Fire rekketun, samt hotellkroppen)

Hoveddel:
Gang, stue, kjøkken, bad og 1 soverom.

Annet:
Bod på 5kvm. (innvendig)

Standard

Kjøkken
Kjøkkenet er lekkert og holdt i en moderne stil som passer utmerket til fritidsboligen. Innredningen har sandfargede høyglansfronter, lys benkeplate med nedfelt vaskekum, samt glassplate og belysning over benk. Kjøkkenet er utstyrt med integrert stekeovn, keramisk topp, kombinert kjøl/frys, oppvaskmaskin og ventilator.

Stue
Stuen oppleves som lys og tiltalende med smart åpen løsning mot kjøkkenet. Det er parkett på gulv og lune farger på vegger. Stuedelen har store panoramavinduer vendt mot sjøen, der utsikten formelig trekkes inn i rommet. Herfra er det også utgang til en deilig, luftig terrasse.

Bad/wc
Fritidsboligen inneholder et delikat og tidsmessige bad. Badet har lyse fliser på gulv med gulvvarme, fliser på vegg, downlights i tak og veggnisjer for oppbevaring av velværeprodukter. Innredningen er pen og består av enkel servant, fastfliset speil, veggmontert toalett, samt dusj og opplegg for vaskemaskin.

Soverom og garderobe
Leiligheten har ett soverom. Soverommet har garderobeløsning.

Byggeår og byggemåte

i følge Kragerø kommune.

Oppvarming

Dersom det er rom i boligen som ikke har vegg/fastmonterte ovner, så følger det heller ikke med ovner i disse rommene.

Diverse

- Flott fritidsleilighet på fremste rekke.
- Leiligheten har ingen utleieplikt.
- Utsikt mot skjærgården.
- Sol til sent på kveld.
- En av Norges beste golfbaner utenfor døra.
- Mulighet for spillerett.
- Ulike fasiliteter i umiddelbar nærhet.
- Lys entré.
- Tiltalende stue med panoramavinduer.
- Lekkert kjøkken med integrerte hvitevarer.
- Delikat baderom.
- Varmtvann inkludert i felleskostnader
- Oppvarming inkludert i felleskostnader
- Mulighet for både rolig og aktiv ferie.
- Ca. 10 minutter med ferje over til Kragerø.

Sammendrag selgers egenerklæring

Se selgers egenerklæringsskjema for utfyllende informasjon.

Beliggenhet

Adkomst

se Finn.no for adkomst.

Beliggenhet

Leiligheten har en god beliggenhet i attraktive Kragerø Resort på Stabbestad i Kragerø kommune. Kragerø Resort ble tegnet av Lund Hagem arkitekter, bygget av Kruse Smith og ferdigstilt i 2007. I 2008 fikk resortet Kragerø kommune sin byggeskikkpris.
Leiligheten ligger i 1. etasje, på første rekke, med spektakulær 180 graders panoramautsikt over sjøen og den idylliske Kragerø-skjærgården.

Kragerø Resort byr på en rekke varierte opplevelser i idylliske omgivelser. Den flotte 18-hulls golfbanen fra 2003 er av internasjonal kvalitet, med et unikt særpreg. I tillegg finnes innholdsrikt spa-anlegg, badeanlegg, kajakkutleie, treningssenter og flott tennisanlegg, alt i umiddelbar nærhet. Nede ved sjøen er det beachklubb med saltvannsbasseng, og det er kort vei til ulike badeplasser i sjøen.

Med egen båtplass er det også enkelt å komme seg rundt i skjærgården. Øyhopping er blitt en populær aktivitet, noe som ikke er rart da Kragerøs skjærgård består av 490 idylliske øyer og skjær. For mange er en tur ut til Jomfruland og Skåtøy en del av sommeropplevelsen.

Tomt

Eierform: Festet fellestomt

Dagligvarehandelen kan gjøres i Kragerø sentrum, der Spar Kirkebukta har flere bryggeplasser. Ved brygga finner du også Kiwi. Ønsker du ytterligere servicetilbud har Kragerø flere nisjebutikker, forretninger, interiørbutikker og gallerier. Det er kort vei til Amfi Kragerø i Sannidal som innehar 20 butikker og virksomheter.

Kragerø har en rekke anerkjente spisesteder. Sommerstid er det et yrende folkeliv i gatene. Her kan du finne trange smug med sjarmerende kafeer, spise reker rett fra fiskebrygga og besøke de ulike markedene som arrangeres.

Området gir mulighet for offentlig kommunikasjon via buss og hurtigbåt, hvorav nærmeste holdeplass er Stabbestad og ligger ca. 500 meter fra fritidsboligen. Ferja går flere ganger daglig. Stabbestad ligger ca. 10 minutter fra Kragerø sentrum om du benytter bilferje fra Stabbestadstranda, eller ca. 30 minutter kjøretid via bilvei.

Ved å benytte bil tar det ellers ca. 20 min. til Sannidal, 50 min. til Langesund, 45 min. til Risør, 1 time og 45 min. til Kristiansand, samt 2 timer og 45 min. til Oslo.

Parkering

Det følger en parkeringsplass i felles garasjeanlegg.
Golfbil må eventuelt kjøpes i tillegg.

Offentlige opplysninger

Ferdigattest

Ferdigattest er utstedt 26.02.2008.

Reguleringsplan

Seksjonen er regulert til fritid/næring. Kopi av kart og reguleringsbestemmelser fåes ved henvendelse megler.

Det er planlagt utbygging av Kragerø resort. (se skravert gult under bilder.)
se hjemmesiden til Fredensborg Fritid:
https://fredensborgfritid.no/destinasjoner/kragero/prosjekter/kragero-resort-utvidelse/under-utvikling

Vei / Vann / Avløp

Privat / Offentlig.

Heftelser / Rettigheter

Heftelser som følger eiendommen:

Servitutter:
29.03.2007 295558 ERKLÆRING/AVTALE
 Rettighet hefter i: 0815 / 11 / 253 / / 1
 Det medfølger båtplass, utebod.

Fra hovedbølet som eiendommen er fradelt fra, kan det være tinglyst heftelser i form av erklæringer/avtaler som ikke fremgår av grunnboken for denne eiendommen. Eiendommen overdras fri for pengeheftelser, med unntak av eventuelle erklæringer, avtaler, servitutter og panteheftelser som fremgår av salgsoppgaven og skal følge med eiendommen ved salg. Kjøpers bank vil få prioritet etter disse.

Rettigheter som følger eiendommen:
2007/295558-3/200  Best. om adkomstrett, parkering.
2007/295558-4/200  Bestemmelse om båtplass

Utleie

Det er tillatt og leie ut.

Energiattest

Oppvarmingskarakter Rød - Energikarakter D

Odel

Nei Det er ikke odel.

Konsesjon

Kragerø kommune har konsesjonsgrense null. Dette innebærer i utgangspunktet boplikt. Denne eiendommen er imidlertid ifølge kommunen registret som fritidseiendom og er fritatt for boplikt. Kjøper må undertegne egenerklæring om konsesjonsfrihet som bekrefter at eiendommen skal benyttes til fritidsformål. Sørmegleren gjør oppmerksom på at kommunen må ha bekreftet at egenerklæringen er registrert i matrikkelen før skjøte kan sendes til tinglysing. Oppgjør kan ikke finne sted før dette foreligger.

Om sameiet

Forretningsfører

Grant Thornton Økonomiservice AS

Økonomi

Prisantydning og omkostninger

2 450 000,- (Prisantydning) Omkostninger 12 500,- (Boligkjøperforsikring HELP (valgfritt)) 2 800,- (Boligkjøperforsikring Pluss (valgfritt tillegg)) 585,- (Tingl.gebyr pantedokument) 585,- (Tingl.gebyr skjøte) 61 250,- (Dokumentavgift (forutsatt salgssum: 2 450 000,-)) 77 720,- (Omkostninger totalt) 2 527 720,- (Totalpris inkl. omkostninger)

Regnestykket forutsetter at det kun tinglyses en låneobligasjon og at eiendommen selges til prisantydning.

Eiendomsskatt

Eiendomsskatt pr år kr. 5610,-

Faste løpende kostnader

Felleskostnader kr 1839,-
Hotelltjenester kr. 260,-
A-konto strøm : Kr. 1710,- (Vil variere utifra bruk og husholdning.)

Kommunale avgifter er inkludert i fellesutgifter.
Årlig festeavgift er inkludert i felleskostnadene.

Endringer i lånevilkår, herunder renteendringer, vil kunne medføre at månedlige fellesutgifter endres. På samme måte vil vedlikeholdsarbeider og oppgradering av bygning kunne medføre økte fellesutgifter. Selger er ikke kjent med planer om ekstraordinære tiltak som vil kunne medføre endringer i fellesutgifter.

Følgende følger med leiligheten:
Båtplass kr. 2000,- pr. år.

Felleskostnader

Kr. 1 839,- pr.mnd.

Felleskostnader inkluderer

Felleskostnader er kr. 1839,- Hotelltjenester kr. 260,- og A-konto strøm kr 1710,- (vil variere etter bruk.)

Andel fellesgjeld / Fellesformue

Det er ingen fellesgjeld.

Formuesverdi

Kr.  382 250,- for år 2021.

Nøkkelinformasjon

Adresse med betegnelse

Kragerø resort 541, Gnr. 11 Bnr. 256 Snr. 63 i Kragerø kommune. Sameiebrøk:

Boligtype

Fritidseiendom

Eierform

Eierseksjon

Vilkår og betingelser

Hvitevarer, løsøre og tilbehør

Følgende hvitevarer følger boligen:
Liste over løsøre og tilbehør må leses før budgivning. Her fremgår hvilke løsøre som skal følge eiendommen dersom dette var på eiendommen ved kjøpers besiktigelse om annet ikke er avtalt.

Hovedsakelig følger alt av inventar og løsørre med. (bortsett fra personlige gjenstander. )

Boligselgerforsikring

Selger har tegnet boligselgerforsikring i Claimslink AS. Forsikringen dekker selgers ansvar etter avhendingsloven begrenset til eiendommens salgssum, oppad begrenset til 10 millioner kroner. Forsikringen dekker ikke verditap som følge av forekomst av insekter.
Selger har tegnet boligselgerforsikring i Claimslink AS. Forsikringen dekker selgers ansvar etter avhendingsloven begrenset til eiendommens salgssum, oppad begrenset til 10 millioner kroner. Forsikringen dekker ikke verditap som følge av forekomst av insekter.

Boligkjøperforsikring

Vedlagt i salgsoppgaven følger informasjon om Boligkjøperforsikring og Boligkjøperforsikring Pluss fra HELP Forsikring AS. Boligkjøperforsikring er en rettshjelpsforsikring som gir trygghet og profesjonell juridisk hjelp dersom det oppdages uventede feil eller mangler ved boligen de neste fem årene. Boligkjøperforsikring Pluss har samme dekning som boligkjøperforsikring + fullverdig advokathjelp på viktige rettsområder i privatlivet. Egenandel kr. 4 000,- påløper i tvistesaker. Les mer om begge forsikringene i vedlagte materiell eller på help.no. Det gjøres oppmerksom på at meglerforetaket mottar fra kr 2.200,- til kr 2.600,- avhengig av boligtype, i honorar for hver forsikringsavtale som formidles på Boligkjøperforsikring, samt kr 1 000,- i honorar for Boligkjøperforsikring Pluss..

Visning

Som annonsert eller etter avtale med megler
på tlf 48 85 55 51.

Finn.no: Visningstekst

Sørmegleren sine visninger har påmelding. Påmelding gjøres enkelt ved å benytte knappen under. Ta kontakt med megler dersom oppsatt tidspunkt ikke passer. Det vil ikke bli avholdt visning uten påmelding, frist for påmelding er senest kl. 12.00 på visningsdagen. Husk å laste ned salgsoppgaven digitalt før visning. Velkommen til en hyggelig visning!

Overtagelse

Etter avtale.

Finansiering

Vi anbefaler våre kunder å ta kontakt med vår samarbeidspartner Sparebanken Sør, på tlf. 38 10 92 00, for et uforpliktende tilbud.

Budgivning

Alle bud skal inngis skriftlig til megler. Det første budet må signeres, og budgiver må i tillegg legitimeres. Benytt "Gi bud"-knappen på våre annonser for å registrere ditt bud elektronisk. Dette er en enkel og sikker løsning som lar deg legitimere deg og signere budet elektronisk ved hjelp av BankID. Når første bud er gitt vil du motta en SMS-kvittering som du kan svare på for å gi eventuelle budforhøyelser. Budforhøyelser kan også gis ved å trykke "Gi bud" i våre annonser på nytt, eller via e-post eller andre skriftlige metoder. Megler skal så snart som mulig bekrefte skriftlig overfor budgiver at bud er mottatt. Bud som ikke er skriftlig eller som har kortere akseptfrist enn til kl. 12.00 første virkedag etter siste annonserte visning vil ikke bli formidlet til selger. Et bud er bindende for budgiver når budet er kommet til selgers kunnskap. Selger står fritt til å akseptere eller forkaste ethvert bud, og er således ikke forpliktet til å akseptere det høyeste budet på eiendommen. Megler skal, i den grad det er nødvendig og mulig, informere de involverte i budrunden skriftlig om status i budgivningen. Megler er forpliktet til å legge til rette for en forsvarlig avvikling av budrunden, og for at budene skal kunne bli behandlet og videreformidlet skriftlig til alle involverte parter, må et hvert bud ha en tilstrekkelig lang akseptfrist. Selger må skriftlig akseptere budet før budaksept kan formidles til budgiver. Selger og kjøper har krav på å få utlevert kopi av budjournalen straks etter at handel er kommet i stand. Alle som har inngitt bud på eiendommen kan på forespørsel få en kopi av anonymisert budjournal etter at budrunden er avsluttet. For øvrig vises det til "Forbrukerinformasjon om budgivning", som er på baksiden av budskjemaet. Det forutsettes at hjemmel overføres til kjøper.

Lovverk

Eiendommen selges etter reglene i avhendingsloven. Eiendommen skal overleveres kjøper i tråd med det som er avtalt. Det er viktig at kjøper setter seg grundig inn i alle salgsdokumentene, herunder salgsoppgave, tilstandsrapport og selgers egenerklæring. Kjøper anses kjent med forhold som er tydelig beskrevet i salgsdokumentene. Forhold som er beskrevet i salgsdokumentene kan ikke påberopes som mangler. Dette gjelder uavhengig av om kjøper har lest dokumentene. Alle interessenter oppfordres til å undersøke eiendommen nøye, gjerne sammen med fagkyndig før bud inngis. Kjøper som velger å kjøpe usett kan ikke gjøre gjeldende som mangel noe han burde blitt kjent med ved undersøkelsen. Dersom det er behov for avklaringer, anbefaler vi at kjøper rådfører seg med eiendomsmegler eller en bygningssakyndig før det legges inn bud. Hvis eiendommen ikke er i samsvar med det kjøperen må kunne forvente ut ifra alder, type og synlig tilstand, kan det være en mangel. Det samme gjelder hvis det er holdt tilbake eller gitt uriktige opplysninger om eiendommen. Dette gjelder likevel bare dersom man kan gå ut i fra at det virket inn på avtalen at opplysningen ikke ble gitt eller at feil opplysninger ikke ble rettet i tide på en tydelig måte. En bolig som har blitt brukt i en viss tid, har vanligvis blitt utsatt for slitasje og skader kan ha oppstått. Slik bruksslitasje må kjøper regne med, og det kan avdekkes enkelte forhold etter overtakelse som nødvendiggjør utbedringer. Normal slitasje og skader som nødvendiggjør utbedring, er innenfor hva kjøper må forvente og vil ikke utgjøre en mangel.

Boligen kan ha en mangel dersom det er avvik mellom opplyst og faktisk areal, forutsatt at avviket er på 2% eller mer og minimum 1 kvm. Ved beregning av et eventuelt prisavslag eller erstatning må kjøper selv dekke tap/kostnader opptil et beløp på kr 10 000 (egenandel). Dersom kjøper ikke er forbruker selges eiendommen «som den er», og selgers ansvar er da begrenset jf. avhl. § 3-9, 1. ledd 2. pktm. Avhendingsloven § 3-3 (2) fravikes, og hvorvidt en innendørs arealsvikt karakteriseres som en mangel vurderes etter avhendingsloven § 3-8. Informasjon om kjøpers undersøkelsesplikt, herunder oppfordringen om å undersøke eiendommen nøye, gjelder også for kjøpere som ikke anses som forbrukere. Med forbrukerkjøp menes kjøp av eiendom når kjøperen er en fysisk person som ikke hovedsakelig handler som ledd i næringsvirksomhet.

Hvitvasking

I henhold til lov om hvitvasking og terrorfinansiering har megler plikt til å gjennomføre kontrolltiltak ovenfor kunder. Dette innebærer å bekrefte kunders identitet, innhente opplysninger om reelle rettighetshavere og kundeforholdets formål og tilsiktede art. Videre skal megler kontrollere midlenes opprinnelse, samt gjennomføre kundekontroll av personer med disposisjonsrett til konto som benyttes ved transaksjoner til klientkonto.

Kundekontroll skal gjennomføres løpende gjennom hele oppdragsperioden, dersom megler på noe tidspunkt ikke får gjennomført tilstrekkelig kundekontroll har megler rett til å avvikle kundeforholdet.

Megler er underlagt rapporteringsplikt til Økokrim ved mistanke om brudd på hvitvaskingsloven. Melding sendes Økokrim uten at partene varsles og megler kan i enkelte tilfeller ha plikt til å stanse gjennomføring av handelen. Partene i handelen kan komme i ansvar for tap den andre part påføres som følge av brudd på hvitvaskingsregelverket, partenes rettigheter ved mislighol

Oppgjør

Kjøpesum med tillegg av omkostninger skal være disponibelt på meglers klientkonto innen overtagelse. Normalt innebærer dette at fullt oppgjør må være innbetalt på meglers klientkonto senest to virkedager før avtalt overtagelsesdato.
Eventuelle vilkår knyttet til innbetalingen, eksempelvis pantedokument som skal tinglyses til fordel for kjøpers bank, må være megler i hende i god tid før overtagelse kan finne sted. Sørmegleren AS tar ikke imot innbetalinger fra utlandet, innbetaling av oppgjør skal foretas samlet fra kjøpers konto i norsk finansinstitusjon.

Megler tar ikke imot oppgjør i form av kontanter eller bankremisse.

Salgsoppgave og vedlegg

Oppdragsnummer

77-22-0201

Salgsoppgave og vedlegg

Salgsoppgaven med tilhørende vedlegg må gjennomgås før budgivning. Dokumentasjonen anses som kjøpers beslutningsgrunnlag.
Komplett oversikt over alle dokumenter megler har mottatt fra det offentlige/forretningsfører er tilgjengelig på Sørmeglerens hjemmeside www.sormegleren.no/77-22-0201. Dokumentene kan også fås hos megler ved forespørsel.
Det tas forbehold om endringer i offentlige avgifter/gebyrer.

Ansvarlig megler

Eiendomsmegler / Avd. leder Kent Andersen, tlf. 48 85 55 51

Vederlag

Digital grunnpakke (Kr.7 600) Energimerking av eiendom (Kr.500) Oppgjør (Kr.9 900) Overtakelse av eiendom (Kr.500) Panterett med urådighet - Statens Kartverk (Kr.585) Provisjon (forutsatt salgssum: 2 450 000,-) (Kr.78 400) Tilrettelegging (Kr.19 900) Totalt kr. (Kr.117 385)

Sørmegleren AS org. nr.

944 121 331
Varenummer: 3067187