Kragerø Resort / Stabbestad

Kragerø Resort 515/516

Prisantydning
4 980 000 kr
Omkostninger
140 370 kr
Totalpris
5 120 370 kr
Formuesverdi
697 500 kr
Felleskostnader
3 481 kr / mnd
Felleskostnader inkl.
Les mer
Kommunale avgifter
9 870 kr / år
Byggeår
2008
P-rom
95 ㎡
Bruksareal
95 ㎡
Etasje
2
Antall soverom
3
Eierform
Eierseksjon
Eiendomstype
Fritidseiendom

Oversikt

Om eiendommen

Fritidsleilighet med fin sjøutsikt - båtplass - golfbil - 3 soverom - kort vei til alle fasiliteter - ingen utleieplikt

Om eiendommen

Innhold

Stue, bad, kjøkken, 2 bad og 3 soverom.
Bod.

Båtplass og golfbil (4 seter)

Standard

Kjøkken
Kjøkkenet er lekkert og holdt i en moderne stil som passer utmerket til fritidsboligen. Innredningen har sandfargede høyglansfronter, lys benkeplate med nedfelt vaskekum, samt glassplate og belysning over benk. Kjøkkenet er utstyrt med integrert stekeovn, keramisk topp, kombinert kjøl/frys, oppvaskmaskin og ventilator.

Stue
Stuen oppleves som lys og tiltalende med smart åpen løsning mot kjøkkenet. Det er lyse gulv og lune farger på vegger. Rommet er gjennomgående og bades i lys. Stuedelen har vinduer vendt mot sjøen og fellesområde, der utsikten formelig trekkes inn i rommet. Herfra er det også utgang til en deilig, luftig terrasse.

Bad/wc/vaskerom
Fritidsboligen inneholder et delikat og tidsmessige bad. Badet har lyse fliser på gulv med gulvvarme, fliser på vegg, downlights i tak og veggnisjer for oppbevaring av velværeprodukter. Innredningen er pen og består av enkel servant, fastfliset speil, veggmontert toalett, samt dusj/badekar.

Soverom og garderobe
Leiligheten har tre lyse og gode soverom. Soverommene er utstyrt med garderobeløsning.

Disponerer lagringsplass i utvendig bod i garasjeanlegg-

Arealer med beskrivelse

Primærrom: 95 kvm, Bruksareal: 95 kvm
P-rom inneholder: Gang, stue, kjøkken, spisestue, soverom x 3, bad x 2

Arealer og rombenevnelser er hentet fra tilstandsrapport. Benevnelsen viser hva rommene benyttes til i dag, ikke hva de nødvendigvis opprinnelig er godkjent som.

Byggeår og byggemåte

2008 i følge Kragerø kommune.

Oppvarming

Dersom det er rom i boligen som ikke har vegg/fastmonterte ovner, så følger det heller ikke med ovner i disse rommene.

Diverse

Kort fortalt
- Flott fritidsleilighet.
- Leiligheten har ikke utleieplikt.
- Det er felles vaskerom til disponering for leilighetseiere.
- Utsikt mot skjærgården.
- Fin kveldsol på sommeren.
- Medfølgende p-plass i felles garasje.
- En av Norges beste golfbaner utenfor døra.
- Medfølgende spillerett.
- Ulike fasiliteter i umiddelbar nærhet.
- Lys entré.
- Tiltalende stue med panoramavinduer.
- Lekkert kjøkken med integrerte hvitevarer.
- Delikat baderom.
- Møblert
- Internettløsning. (i felleskostnaer)
- Varmtvann inkludert i felleskostnader
- Oppvarming inkludert i felleskostnader
- Leiligheten har tilgang til fellesvaskeri.
- Mulighet for både rolig og aktiv ferie.
- Ca. 10 minutter med ferje over til Kragerø.

Tilstandsrapport

Tilstandsrapport basert på innholdskrav i ny forskrift til avhendingsloven er vedlagt denne salgsoppgaven. Vi oppfordrer interessenter til å sette seg grundig inn i rapporten før budgivning. Kjøper anses å være kjent med opplysninger som fremgår av tilstandsrapporten, og vil således ikke kunne gjøre gjeldene mangler som fremgår av rapporten.  

Tilstandsrapporten er utarbeidet av Ramberg takst den 27.09.22, og er gyldig i 1 år etter rapportdato. Ved eldre rapporter anbefales interessenter å undersøke eiendommen grundig. Det gjøres oppmerksom på at rapporten kun omhandler boligen, eventuelle øvrige bygninger på eiendommen er ikke vurdert.

Bygningssakskyndigs konklusjon:
Ramberg Takst ble kontaktet av Lene Nygård Gildberg for å utføre en tilstandsrapport med arealmåling av leilighet 515/516 med adresse Stabbestadveien 11 i Krager Kommune. Det er overskyet og regn på befaringsdagen, ut over dette er alle arealer tilgjengelig på befaringsdagen og er således med i denne rapporten. Vær oppmerksom på at det bare er innvendig forhold, terrasse og vindu/dører i yttervegg som er omtalt i denne rapporten. Når det gjelder øvrige bygningselementer viser en til Kragerø resort. Tilstanden på boligen framstår med normal standard og normal bruksslitasje. Det er noen punkter som har fått TG:2, det er vindu, terrassedør, overflater og membran, tettesjikt og innebygde sisterner på begge bad. Viser til rapportens underpunkter og at det er viktig at man leser disse, ikke bare sammendraget. Man må påregne vanlig vedlikehold.

Følgende avvik har fått TG3 eller TG2:
TG2 / AVVIK SOM KAN KREVE TILTAK
Utvendig > Vinduer
Utvendig > Dører
Innvendig > Overflater
Våtrom > Sluk, membran og tettesjikt > Bad
Våtrom > Sanitærutstyr og innredning > Bad 2

TG2 / AVVIK SOM IKKE KREVER UMIDDELBARE TILTAK
Våtrom > Sanitærutstyr og innredning > Bad
Våtrom > Sluk, membran og tettesjikt > Bad 2

For de bygningsdeler som har fått tilstandsgrad 2 og 3, og hvor det er påregnelig med tiltak, har bygningssakskynding utarbeidet et estimert kostnadsintervall. Se tilstandsrapport for mer informasjon.

Sammendrag selgers egenerklæring

Se selgers egenerklæringsskjema for utfyllende informasjon.

Beliggenhet

Adkomst

se kartutsnitt.

Beliggenhet

Høyt og fritt beliggende på Stabbestad med bilfergeforbindelse til Kragerø sentrum. Området byr på rekreasjon/velvære og for aktiviteter som tennis, golf, båtliv, bading, fotball og lignende.

Området byr på svært varierte fasiliteter for hele familien, om du ønsker en rolig eller aktiv ferie.

Hotellet har topp moderne spa- og treningsanlegg. Kragerø resort ligger på fastlandet med bilvei helt frem. Resorten kan stolt vise til en av Norges beste golfbaner rett utenfor døra. Egen golfbilvei ned til Beach Club med bl.a. saltvannsbasseng og restaurant.

Kragerø Resort byr på en rekke varierte opplevelser i idylliske omgivelser. Den flotte 18-hulls golfbanen fra 2003 er av internasjonal kvalitet, med et unikt særpreg. I tillegg finnes innholdsrikt spa-anlegg, badeanlegg, kajakkutleie, treningssenter og flott tennisanlegg, alt i umiddelbar nærhet. Nede ved sjøen er det beachklubb med saltvannsbasseng, og det er kort vei til ulike badeplasser i sjøen.

Øyhopping er blitt en populær aktivitet, noe som ikke er rart da Kragerøs skjærgård består av 490 idylliske øyer og skjær. For mange er en tur ut til Jomfruland og Skåtøy en del av sommeropplevelsen.

Golfbanen ved Kragerø Resort ble etablert i 2003, og anses som en av Norges beste og mest særegne 18-hulls golfbaner. Banen holder internasjonal standard og har klimatiske forhold som gir en lang sesong. Banen og hotellet har vunnet flere kåringer som beste golf-resort. Her kan du dyrke sporten, og finpusse teknikken fra tidlig morgen til sen kveld, i vakre omgivelser.

Kragerø Resort har også en rekke andre fasiliteter. Du finner et moderne tennisanlegg, samt et flott spa-anlegg som innbyr til velvære. Du finner bassenger, lekeplasser, fotballbane, beachvolleyballbane og spisesteder. Ved sjøen er det beachklubb med saltvannsbasseng. Det går golfbilveier fra leiligheten, rundt om og ned til beachklubben.

Tomt

Eierform: Festet fellestomt

Parkering

Det medfølger garasjeplass i felles garasjeanlegg. Øvrig parkering etter områdets gjeldende bestemmelser.

Offentlige opplysninger

Ferdigattest

Det foreligger ferdigattest datert 2008. At en slik attest eksisterer gir ingen garanti for at det ikke er utført arbeid på boliger som ikke er byggemeldt eller godkjent.

Reguleringsplan

Seksjonen er regulert til fritid/næring. Kopi av kart og reguleringsbestemmelser fås ved henvendelse megler.

Vei / Vann / Avløp

Tilknyttet offentlig vei, vann og privat avløp (renseanlegg). De kommunale avgiftene er inkludert i fellesutgiftene.

Heftelser / Rettigheter

Heftelser som følger eiendommen:

03.11.2005 3598 FESTEKONTRAKT - VILKÅR - Se under "festeforhold"

Fra hovedbølet som eiendommen er fradelt fra, kan det være tinglyst heftelser i form av erklæringer/avtaler som ikke fremgår av grunnboken for denne eiendommen. Eiendommen overdras fri for pengeheftelser, med unntak av eventuelle erklæringer, avtaler, servitutter og panteheftelser som fremgår av salgsoppgaven og skal følge med eiendommen ved salg. Kjøpers bank vil få prioritet etter disse.

Rettigheter som følger eiendommen:

Tinglyste rettigheter og forpliktelser
Legalpant for inntil 1G for ubetalte utgifter.
03.11.2005 3598 FESTEKONTRAKT - VILKÅR
- Se under "festeforhold"
Servitutter / rettigheter

Servitutter:
29.03.2007 295558 ERKLÆRING/AVTALE
Rettighet hefter i: 0815 / 11 / 253 / / 1
Det medfølger bod, parkeringsplass i garasjeanlegg og utebod.

Utleie

Det er mulighet for utleie.

Energiattest

Oppvarmingskarakter Grønn - Energikarakter D

Odel

Nei

Konsesjon

Kragerø kommune har konsesjonsgrense null. Dette innebærer i utgangspunktet boplikt. Denne eiendommen er imidlertid ifølge kommunen registret som fritidseiendom og er fritatt for boplikt. Kjøper må undertegne egenerklæring om konsesjonsfrihet som bekrefter at eiendommen skal benyttes til fritidsformål.

Sørmegleren gjør oppmerksom på at kommunen må ha bekreftet at egenerklæringen er registrert i matrikkelen før skjøte kan sendes til tinglysing. Oppgjør kan ikke finne sted før dette foreligger.

Om sameiet

Regnskap og vedtekter

Vedtekter, regnskap, budsjett, husordensregler, årsberetning og protokoll fra siste generalforsamling må leses før budgivning.

Forretningsfører

Grant Thornton Økonomiservice AS

Økonomi

Prisantydning og omkostninger

4 980 000,- (Prisantydning) Omkostninger 11 900,- (Boligkjøperforsikring HELP (valgfritt)) 2 800,- (Boligkjøperforsikring Pluss (valgfritt tillegg)) 585,- (Tingl.gebyr pantedokument) 585,- (Tingl.gebyr skjøte) 124 500,- (Dokumentavgift (forutsatt salgssum: 4 980 000,-)) 140 370,- (Omkostninger totalt) 5 120 370,- (Totalpris inkl. omkostninger)

Regnestykket forutsetter at det kun tinglyses en låneobligasjon og at eiendommen selges til prisantydning.

Offentlige avgifter

Kr. 9 870 pr. år Dette gjelder eiendomskatt, kommunale avgifter er inkludert i de kommunale avgifter.

Faste løpende kostnader

Fellesutgifter som inkluderer:
Revisjon, forretningsførsel, diverse drift og vedlikehold, kostnader sameie, bredbånd/internett, kommunale avgifter, utvendig forsikring. (innbo må tegnes separat.)

Årlig festeavgift er inkludert i felleskostnadene.
Endringer i lånevilkår, herunder renteendringer, vil kunne medføre at månedlige fellesutgifter endres. På samme måte vil vedlikeholdsarbeider og oppgradering av bygning kunne medføre økte fellesutgifter. Selger er ikke kjent med planer om ekstraordinære tiltak som vil kunne medføre endringer i fellesutgifter.

- Kragerø golf / Spillerett : Kr. 9121,- pr. år. 
Det medfølger en spillerett som event. kan deles opp i greenfee billetter.
- Båtplass: kr. 2000,- pr.
- Golfbil: ca. 5000,- pr år.

Felleskostnader

Kr. 3 481,- pr.mnd.

Felleskostnader inkluderer

Merk: Hotelltjenester kr 260,- og A-konto strøm kr 1 694,- kommer i tillegg til felleskostnader pr måned.

Andel fellesgjeld / Fellesformue

det er ingen fellesgjeld/formue.

Formuesverdi

Kr.  697 500,- for år 2020.

Nøkkelinformasjon

Adresse med betegnelse

Kragerø Resort 515/516, Gnr. 11 Bnr. 256 Snr. 19 i Kragerø kommune. Sameiebrøk:

Boligtype

Fritidseiendom

Eierform

Eierseksjon

Vilkår og betingelser

Hvitevarer, løsøre og tilbehør

Følgende hvitevarer følger boligen:
Liste over løsøre og tilbehør må leses før budgivning. Her fremgår hvilke løsøre som skal følge eiendommen dersom dette var på eiendommen ved kjøpers besiktigelse om annet ikke er avtalt.

Boligselgerforsikring

Selger har tegnet boligselgerforsikring i Claimslink AS. Forsikringen dekker selgers ansvar etter avhendingsloven begrenset til eiendommens salgssum, oppad begrenset til 10 millioner kroner. Forsikringen dekker ikke verditap som følge av forekomst av insekter.

Boligkjøperforsikring

Vedlagt i salgsoppgaven følger informasjon om Boligkjøperforsikring og Boligkjøperforsikring Pluss fra HELP Forsikring AS. Boligkjøperforsikring er en rettshjelpsforsikring som gir trygghet og profesjonell juridisk hjelp dersom det oppdages uventede feil eller mangler ved boligen de neste fem årene. Boligkjøperforsikring Pluss har samme dekning som boligkjøperforsikring + fullverdig advokathjelp på viktige rettsområder i privatlivet. Egenandel kr. 4 000,- påløper i tvistesaker. Les mer om begge forsikringene i vedlagte materiell eller på help.no. Det gjøres oppmerksom på at meglerforetaket mottar fra kr 2.200,- til kr 2.600,- avhengig av boligtype, i honorar for hver forsikringsavtale som formidles på Boligkjøperforsikring, samt kr 1 000,- i honorar for Boligkjøperforsikring Pluss..

Visning

Som annonsert eller etter avtale med megler på tlf 48 85 55 51.

Finn.no: Visningstekst

Sørmegleren sine visninger har påmelding. Påmelding gjøres enkelt ved å benytte knappen under. Ta kontakt med megler dersom oppsatt tidspunkt ikke passer. Det vil ikke bli avholdt visning uten påmelding, Frist for påmelding er senest kl. 12.00 14.10.22. Husk å laste ned salgsoppgaven digitalt før visning. Velkommen til en hyggelig visning!

Overtagelse

Etter avtale.

Finansiering

Vi anbefaler våre kunder å ta kontakt med vår samarbeidspartner Sparebanken Sør, på tlf. 38 10 92 00, for et uforpliktende tilbud.

Budgivning

Alle bud skal inngis skriftlig til megler. Det første budet må signeres, og budgiver må i tillegg legitimeres. Benytt "Gi bud"-knappen på våre annonser for å registrere ditt bud elektronisk. Dette er en enkel og sikker løsning som lar deg legitimere deg og signere budet elektronisk ved hjelp av BankID. Når første bud er gitt vil du motta en SMS-kvittering som du kan svare på for å gi eventuelle budforhøyelser. Budforhøyelser kan også gis ved å trykke "Gi bud" i våre annonser på nytt, eller via e-post eller andre skriftlige metoder. Megler skal så snart som mulig bekrefte skriftlig overfor budgiver at bud er mottatt. Bud som ikke er skriftlig eller som har kortere akseptfrist enn til kl. 12.00 første virkedag etter siste annonserte visning vil ikke bli formidlet til selger. Et bud er bindende for budgiver når budet er kommet til selgers kunnskap. Selger står fritt til å akseptere eller forkaste ethvert bud, og er således ikke forpliktet til å akseptere det høyeste budet på eiendommen. Megler skal, i den grad det er nødvendig og mulig, informere de involverte i budrunden skriftlig om status i budgivningen. Megler er forpliktet til å legge til rette for en forsvarlig avvikling av budrunden, og for at budene skal kunne bli behandlet og videreformidlet skriftlig til alle involverte parter, må et hvert bud ha en tilstrekkelig lang akseptfrist. Selger må skriftlig akseptere budet før budaksept kan formidles til budgiver. Selger og kjøper har krav på å få utlevert kopi av budjournalen straks etter at handel er kommet i stand. Alle som har inngitt bud på eiendommen kan på forespørsel få en kopi av anonymisert budjournal etter at budrunden er avsluttet. For øvrig vises det til "Forbrukerinformasjon om budgivning", som er på baksiden av budskjemaet. Det forutsettes at hjemmel overføres til kjøper.

Lovverk

Eiendommen selges etter reglene i avhendingsloven. Eiendommen skal overleveres kjøper i tråd med det som er avtalt. Det er viktig at kjøper setter seg grundig inn i alle salgsdokumentene, herunder salgsoppgave, tilstandsrapport og selgers egenerklæring. Kjøper anses kjent med forhold som er tydelig beskrevet i salgsdokumentene. Forhold som er beskrevet i salgsdokumentene kan ikke påberopes som mangler. Dette gjelder uavhengig av om kjøper har lest dokumentene. Alle interessenter oppfordres til å undersøke eiendommen nøye, gjerne sammen med fagkyndig før bud inngis. Kjøper som velger å kjøpe usett kan ikke gjøre gjeldende som mangel noe han burde blitt kjent med ved undersøkelsen. Dersom det er behov for avklaringer, anbefaler vi at kjøper rådfører seg med eiendomsmegler eller en bygningssakyndig før det legges inn bud. Hvis eiendommen ikke er i samsvar med det kjøperen må kunne forvente ut ifra alder, type og synlig tilstand, kan det være en mangel. Det samme gjelder hvis det er holdt tilbake eller gitt uriktige opplysninger om eiendommen. Dette gjelder likevel bare dersom man kan gå ut i fra at det virket inn på avtalen at opplysningen ikke ble gitt eller at feil opplysninger ikke ble rettet i tide på en tydelig måte. En bolig som har blitt brukt i en viss tid, har vanligvis blitt utsatt for slitasje og skader kan ha oppstått. Slik bruksslitasje må kjøper regne med, og det kan avdekkes enkelte forhold etter overtakelse som nødvendiggjør utbedringer. Normal slitasje og skader som nødvendiggjør utbedring, er innenfor hva kjøper må forvente og vil ikke utgjøre en mangel.

Boligen kan ha en mangel dersom det er avvik mellom opplyst og faktisk areal, forutsatt at avviket er på 2% eller mer og minimum 1 kvm. Ved beregning av et eventuelt prisavslag eller erstatning må kjøper selv dekke tap/kostnader opptil et beløp på kr 10 000 (egenandel). Dersom kjøper ikke er forbruker selges eiendommen «som den er», og selgers ansvar er da begrenset jf. avhl. § 3-9, 1. ledd 2. pktm. Avhendingsloven § 3-3 (2) fravikes, og hvorvidt en innendørs arealsvikt karakteriseres som en mangel vurderes etter avhendingsloven § 3-8. Informasjon om kjøpers undersøkelsesplikt, herunder oppfordringen om å undersøke eiendommen nøye, gjelder også for kjøpere som ikke anses som forbrukere. Med forbrukerkjøp menes kjøp av eiendom når kjøperen er en fysisk person som ikke hovedsakelig handler som ledd i næringsvirksomhet.

Hvitvasking

I henhold til lov om hvitvasking og terrorfinansiering har megler plikt til å gjennomføre kontrolltiltak ovenfor kunder. Dette innebærer å bekrefte kunders identitet, innhente opplysninger om reelle rettighetshavere og kundeforholdets formål og tilsiktede art. Videre skal megler kontrollere midlenes opprinnelse, samt gjennomføre kundekontroll av personer med disposisjonsrett til konto som benyttes ved transaksjoner til klientkonto.

Kundekontroll skal gjennomføres løpende gjennom hele oppdragsperioden, dersom megler på noe tidspunkt ikke får gjennomført tilstrekkelig kundekontroll har megler rett til å avvikle kundeforholdet.

Megler er underlagt rapporteringsplikt til Økokrim ved mistanke om brudd på hvitvaskingsloven. Melding sendes Økokrim uten at partene varsles og megler kan i enkelte tilfeller ha plikt til å stanse gjennomføring av handelen. Partene i handelen kan komme i ansvar for tap den andre part påføres som følge av brudd på hvitvaskingsregelverket, partenes rettigheter ved mislighol

Oppgjør

Kjøpesum med tillegg av omkostninger skal være disponibelt på meglers klientkonto innen overtagelse. Normalt innebærer dette at fullt oppgjør må være innbetalt på meglers klientkonto senest to virkedager før avtalt overtagelsesdato.
Eventuelle vilkår knyttet til innbetalingen, eksempelvis pantedokument som skal tinglyses til fordel for kjøpers bank, må være megler i hende i god tid før overtagelse kan finne sted. Sørmegleren AS tar ikke imot innbetalinger fra utlandet, innbetaling av oppgjør skal foretas samlet fra kjøpers konto i norsk finansinstitusjon.

Megler tar ikke imot oppgjør i form av kontanter eller bankremisse.

Salgsoppgave og vedlegg

Oppdragsnummer

77-22-0166

Salgsoppgave og vedlegg

Salgsoppgaven med tilhørende vedlegg må gjennomgås før budgivning. Dokumentasjonen anses som kjøpers beslutningsgrunnlag.
Komplett oversikt over alle dokumenter megler har mottatt fra det offentlige/forretningsfører er tilgjengelig på Sørmeglerens hjemmeside www.sormegleren.no/77-22-0166. Dokumentene kan også fås hos megler ved forespørsel.
Det tas forbehold om endringer i offentlige avgifter/gebyrer.

Ansvarlig megler

Eiendomsmegler / Avd. leder Kent Andersen, tlf. 48 85 55 51

Vederlag

Eierskiftegebyr trekkes i oppgjør - SELGER (Kr.4 625) Digital grunnpakke (Kr.6 850) Energimerking av eiendom (Kr.500) Oppgjør (Kr.9 900) Overtakelse av eiendom (Kr.500) Panterett med urådighet - Statens Kartverk (Kr.585) Provisjon (forutsatt salgssum: 4 980 000,-) (Kr.159 360) Tilrettelegging (Kr.19 900) Totalt kr. (Kr.202 220)

Sørmegleren AS org. nr.

944 121 331
Varenummer: 3065157