Skjelsvik

Kotøyvegen 19D

Felleskostnader
10 344 kr / mnd
Felleskostnader inkl.
Les mer
Byggeår
2006
P-rom
83 ㎡
Bruksareal
85 ㎡
Tomteareal
10 145 ㎡
Antall soverom
3
Eierform
Borettslag
Eiendomstype
Leilighet

Oversikt

Om eiendommen

4-roms enderekkehus med trivelig beliggenhet + garasje. Skjermede uteområder, helt nytt bad(2023)

Om eiendommen

Standard

Boligene ble bygget i 2007 og fremstår som godt vedlikeholdte. En moderne utforming utvendig og praktisk planløsning innvendig gjøre disse til svært kurante boliger for de fleste. Ute kan man nyte kveldssolen fra en skjermet markterrasse. Boligen har utvendig sportsbod med svært gode lagringsmuligheter.

I 1. etasje går man inn til vindfang med god plass til oppheng av ytterklær i garderobeskap med skyvedør. Fra vindfanget har man tilkomst til toalettrom med vinylbelegg på gulv og malte plater på vegger.

Fra vindfanget går man inn til åpen stue- og kjøkkenløsning. Rommet fremstår svært lyst og luftig da man har store vindusoverflater i begge retninger. Det er 3-stavs parkett på gulv og mdf-panel på vegger i lyse farger. Stuen har peisovn som varmer godt på kalde dager, samt en varmepumpe installert på vegg. Fra stuen er det utgang til en nydelig skjermet hagedel med markterrasse. Det er installert elektrisk markise hvor duken ble skiftet i 2022.

Kjøkkenseksjon har innredning fra byggeår med profilerte fronter og laminert benkeplate. Benken har Stålkam med ett grep blandebatteri og plater på vegg under overskap. I innredning er det integrert kjøleskap/frys, komfyr med platetopp og oppvaskmaskin som medfølger i handelen. Kjøkken har egen verandadør ut til betongbelagt gårdsplass.

I øvrige etasje finnes bad som har blitt totaloppusset i 2023 og fremstår svært delikat med flisbelagte vegger og gulv . Ny innredning med speil og sorte detaljer gir en moderne look, samt dusjnisje med glassdører. Det er opplegg og plass til vaskemaskin i rommet, og det er varmekabler i gulv.

Det finnes 3 soverom i etasjen med vinylbelegg på gulv og mdf-panel på vegger. Et av rommene har garderobeskap som medfølger. Hovedsoverom fremstår romslig og med god plass til dobbeltseng.

Leiligheten er tilknyttet egen garasje med el-portåpner beliggende rett fremfor uteområdene.

Arealer med beskrivelse

Primærrom: 83 kvm. Bruksareal: 85 kvm.

1. etg: Vindfang. stue, kjøkken og toalettrom.
2. etg: Gang/trapperom, bad/vaskerom og 3 soverom.

Arealer og rombenevnelser er hentet fra tilstandsrapport. Benevnelsen viser hva rommene benyttes til i dag, ikke hva de nødvendigvis opprinnelig er godkjent som.

Byggeår og byggemåte

2006 i følge Porsgrunn kommune.

Oppvarming

Boligen varmes opp av peisovn i stue, varmepumpe i stue, varmekabler på bad 2. etasje og forøvrig elektrisk oppvarming.
Dersom det er rom i boligen som ikke har vegg/fastmonterte ovner, så følger det heller ikke med ovner i disse rommene.

Tilstandsrapport

Tilstandsrapport basert på innholdskrav i ny forskrift til avhendingsloven er vedlagt denne salgsoppgaven. Vi oppfordrer interessenter til å sette seg grundig inn i rapporten før budgivning. Kjøper anses å være kjent med opplysninger som fremgår av tilstandsrapporten, og vil således ikke kunne gjøre gjeldene mangler som fremgår av rapporten.  

Tilstandsrapporten er utarbeidet av Are Bjørkheim den , og er gyldig i 1 år etter rapportdato. Ved eldre rapporter anbefales interessenter å undersøke eiendommen grundig. Det gjøres oppmerksom på at rapporten kun omhandler boligen, eventuelle øvrige bygninger på eiendommen er ikke vurdert.

Bygningssakskyndigs konklusjon:

Følgende avvik har fåttTG2: 
- Innvendig > Listverk
- Innvendig > Radon
- Innvendig > Innvendige trapper
- Våtrom > Sanitærutstyr og innredning > Bad/vaskerom
- Spesialrom > Overflater og konstruksjon > Toalettrom

Det foreligger ingen TG3 i rapport fra takstmann.

For de bygningsdeler som har fått tilstandsgrad 2 og 3, og hvor det er påregnelig med tiltak, har bygningssakskynding utarbeidet et estimert kostnadsintervall. Se tilstandsrapport for mer informasjon.

Sammendrag selgers egenerklæring

Selgers kommentarer i egenerklæringsskjema:
Punkt 2: Bad i 2. etg totalrenovert feb 2023 av fagfolk.
Punkt 11: Nye varmekabler på bad.

Se selgers egenerklæringsskjema for utfyllende informasjon.

Beliggenhet

Adkomst

Boligen er merket med TIL SALGS-plakat fra Sørmegleren og det vil være skiltet ved fellesvisning.

Beliggenhet

Boligen ligger fint til på Skjelsvik i et svært trivelig boområde tilknyttet Skjelsviken Borettslag. Fra eiendommen er det korte veier til turområder som Kotøya og kyststien som strekker seg langt i begge retninger, samt flere populære badeplasser som Malken. I gåavstand finnes Brattås barneskole, dagligvarehandel Spar, bussterminal Skjelsvik med hyppige avganger og bensinstasjon. I tillegg er det trygge gangveier for barna mot Heistad barne- og ungdomsskole med et stort fritidsanlegg. Kort kjørevei til E-18 for de som trenger det.

Tomt

Areal: 10 145 kvm, Eierform: Fellestomt

Borettslaget har stor fellestomt som består av grøntområder, parkeringsplasser og garasjeanlegg. Det settes bort gressklipping på sommeren på fellesarealer. Egne gressplener må selv klippes.

Parkering

Parkering skjer i egen enkeltgarasje i rekke eller på parkeringsområde.

Offentlige opplysninger

Ferdigattest

Det foreligger ferdigattest datert 15.01.2007. Ferdigattesten gjelder Del av rekkehus med 3 eller 4 boliger. At en slik attest eksisterer gir ingen garanti for at det ikke er utført arbeid på boliger som ikke er byggemeldt eller godkjent.

Reguleringsplan

Eiendommen ligger i ett uregulert område, godkjent som boligformål og er den del av kommuneplanens arealdel/byplan. Det gjøres oppmerksom på at det kan foreligge fremtidige planer hos kommunen for området rundt eiendommen som megler ikke har mottatt opplysninger om.  Kartutsnitt for planen kan fås ved henvendelse til megler. 

Eiendommen ligger i område som i kommuneplanen/kommunedelplanen er avsatt til:
- Boligbebyggelse - nåværende.
- Byggegrenser, utbyggingsvolum og funksjonskrav.
- Gul sone T-1442: Gul sone sier noe om støynivået i området. Eiendommen har fått gul sone på bakgrunn av trafikkert vei langs Breviksvegen og togbane nærliggende eiendommen.

Vei / Vann / Avløp

Tilknyttet offentlig vei, vann og avløp.

Heftelser / Rettigheter

Fra hovedbølet som eiendommen er fradelt fra, kan det være tinglyst heftelser i form av erklæringer/avtaler som ikke fremgår av grunnboken for denne eiendommen. Eiendommen overdras fri for pengeheftelser, med unntak av eventuelle erklæringer, avtaler, servitutter og panteheftelser som fremgår av salgsoppgaven og skal følge med eiendommen ved salg. Kjøpers bank vil få prioritet etter disse.

Utleie

Evt. utleie av boligen krever samtykke fra borettslagets styre. Iht. borettslagslova må man ha bodd i leiligheten minst ett av de to siste årene før man kan søke om fremleie, andelseiere har likevel rett til å overlate bruken av hele bustaden til andre i opptil 30 døgn i løpet av året. Utleie i andre tilfeller kan godtas ved særlige grunner, jf. burettlagslova § 5-6. Utleie forutsetter at leiligheten har forsvarlige radonverdier. Se også borettslagets vedtekter, og konferer megler ved spørsmål.

Energiattest

Oppvarmingskarakter Gul - Energikarakter D

Odel

Nei.

Konsesjon

Nei.

Om borettslaget

Forkjøpsrett

Prioritetsrekkefølge for forkjøpsrett:
1 - Andelseier i borettslaget.
2 - Medlemskap i boligbyggelaget.

Forkjøpsretten avklares etter at bud er akseptert av selger. Etter budaksept vil megler oversende salgsinformasjon til forretningsfører. Forkjøpsretten utlyses på Forretningsførers hjemmeside. Megler får tilbakemelding fra forretningsfører når forkjøpsretten er avklart. Dersom forkjøpsretten blir benyttet så innebærer dette at forkjøpsrettsberettiget trer inn i avtalen som allerede foreligger mellom selger og den som har fått sitt bud akseptert. For mer informasjon kontakt megler.

Husdyrhold

Husdyrhold er ikke tillatt uten skriftlig samtykke fra styret i borettslaget. Styret kan samtykke i at brukeren av boligen holder husdyr dersom gode grunner taler for det, og dyreholdet ikke er til ulempe for de andre brukerne av eiendommen ifølge borettslagets husordensregler.

Rettigheter og forpliktelser

Borettslaget har legalpant for forfalte, ikke betalte felleskostnader. Det vises for øvrig til vedtekter og husordensregler. For andelsboliger er det borettslaget som er hjemmelshaver til selve eiendommen. Andelseierene har hjemmel til en andel i borettslaget og borett knyttet til denne.

Regnskap og vedtekter

Vedtekter, regnskap, budsjett, husordensregler, årsberetning og protokoll fra siste generalforsamling må leses før budgivning.

Forsikring mot felleskostnader

Borettslaget er medlem av Borettslagenes Sikringsfond. Dette innebærer at andelseiere ikke er solidarisk ansvarlig for hverandres andel av fellesgjeld.

Styregodkjennelse

Kjøper skal godkjennes av styret. Kjøper bærer selv risikoen for godkjenning.

Forretningsfører

Porsgrunn Bamble Borgestad Boligbyggelag

Økonomi

Prisantydning og omkostninger

1 450 000,- (Prisantydning) 744 677,- (Andel av fellesgjeld) 2 194 677,- (Pris inkl. fellesgjeld) Omkostninger 5 100,- (Boligkjøperforsikring HELP (valgfritt)) 2 800,- (Boligkjøperforsikring Pluss (valgfritt tillegg)) 480,- (Tingl.gebyr BRL-skjøte - Statens Kartverk) 480,- (Tingl.gebyr pantedokument BRL - Statens Kartverk) 8 860,- (Omkostninger totalt) 2 203 537,- (Totalpris inkl. omkostninger)

Regnestykket forutsetter at det kun tinglyses en låneobligasjon og at eiendommen selges til prisantydning.

Felleskostnader

Kr. 10 344,- pr.mnd.

Fellesutgifter inkluderer:
Avdrag lån 3: Kr. 3 332,-
Renter lån 3: Kr. 2 563,-
Felleskostnader drift: Kr. 4 449,- 

I tillegg til felleskostnader på kr 10 344,- betales det et månedlig gebyr på kr. 897,- for strømkostnader. Dette betales inn til en A-konto som årlig avregnes en gang i året for eventuell underforbruk eller overforbruk.

Det tas forbehold om at det kan komme rentehevinger som på sikt kan medføre økte fellesutgifter.

Felleskostnader inkluderer

Felleskostnader inkluderer følgende: Kommunale avgifter, forsikring på bygg, forretningsførsel, vedlikehold, strøm fellesareal, vaktmestertjenester som strøing, måking og gressklipping, kabel-TV og internett samt strøm.

Andel fellesgjeld / Fellesformue

Andel fellesgjeld kr. 744 677
Andel fellesformue kr. 56 129

Lånevilkår fellesgjeld

Lånenummer: 28019883150, Sparebanken Sør
Annuitetslån, 4 terminer per år.
Rentesats per 25.04.2023: 4.45% pa.
Antall terminer til innfrielse: 56
Saldo per 25.04.2023: 139 465
Andel av saldo: 0
Første termin/første avdrag: 30.09.2017 ( siste termin 31.03.2037 )

Lånenummer: 28019883142, Sparebanken Sør
Annuitetslån, 4 terminer per år.
Rentesats per 25.04.2023: 4.45% pa.
Antall terminer til innfrielse: 56
Saldo per 25.04.2023: 12 129 782
Andel av saldo: 744 678
Første termin/første avdrag: 30.09.2017 ( siste termin 31.03.2037 )

Borettslaget har inngått avtale med PBBL om IN. Det medfører at rente og avdragsdelen i felleskostnadene kan bli endret månedlig.

Fradragsberettiget

Renteutgifter på andel fellesgjeld kan trekkes fra på selvangivelsen som vanlige gjeldsrenter.

Formuesverdi

Primær: Kr. ,- for år 2021. Sekundær: Kr. ,- for år 2021.

Nøkkelinformasjon

Adresse med betegnelse

Kotøyvegen 19D, Andelsnr. 4297 Orgnr. 983257518 i Porsgrunn kommune.

Boligtype

Leilighet

Eierform

Borettslag

Vilkår og betingelser

Hvitevarer, løsøre og tilbehør

Alle hvitevarer på kjøkken medfølger.

Liste over løsøre og tilbehør må leses før budgivning. Her fremgår hvilke løsøre som skal følge eiendommen dersom dette var på eiendommen ved kjøpers besiktigelse om annet ikke er avtalt.

Boligselgerforsikring

Selger har tegnet boligselgerforsikring i Claimslink AS. Forsikringen dekker selgers ansvar etter avhendingsloven begrenset til eiendommens salgssum, oppad begrenset til 10 millioner kroner. Forsikringen dekker ikke verditap som følge av forekomst av insekter.

Boligkjøperforsikring

Vedlagt i salgsoppgaven følger informasjon om Boligkjøperforsikring og Boligkjøperforsikring Pluss fra HELP Forsikring AS. Boligkjøperforsikring er en rettshjelpsforsikring som gir trygghet og profesjonell juridisk hjelp dersom det oppdages uventede feil eller mangler ved boligen de neste fem årene. Boligkjøperforsikring Pluss har samme dekning som boligkjøperforsikring + fullverdig advokathjelp på viktige rettsområder i privatlivet. Egenandel kr. 4 000,- påløper i tvistesaker. Les mer om begge forsikringene i vedlagte materiell eller på help.no. Det gjøres oppmerksom på at meglerforetaket mottar fra kr 2.200,- til kr 2.600,- avhengig av boligtype, i honorar for hver forsikringsavtale som formidles på Boligkjøperforsikring, samt kr 1 000,- i honorar for Boligkjøperforsikring Pluss..

Visning

Som annonsert eller etter avtale med megler på tlf 98 83 27 82.

Finn.no: Visningstekst

Sørmegleren sine visninger har påmelding. Påmelding gjøres enkelt ved å benytte knappen under. Ta kontakt med megler dersom oppsatt tidspunkt ikke passer. Det vil ikke bli avholdt visning uten påmelding, frist for påmelding er senest kl. 12.00 på visningsdagen. Husk å laste ned salgsoppgaven digitalt før visning. Velkommen til en hyggelig visning!

Overtagelse

Etter avtale.

Finansiering

Vi anbefaler våre kunder å ta kontakt med vår samarbeidspartner Sparebanken Sør, på tlf. 38 10 92 00, for et uforpliktende tilbud.

Budgivning

Alle bud skal inngis skriftlig til megler. Det første budet må signeres, og budgiver må i tillegg legitimeres. Benytt "Gi bud"-knappen på våre annonser for å registrere ditt bud elektronisk. Dette er en enkel og sikker løsning som lar deg legitimere deg og signere budet elektronisk ved hjelp av BankID. Når første bud er gitt vil du motta en SMS-kvittering som du kan svare på for å gi eventuelle budforhøyelser. Budforhøyelser kan også gis ved å trykke "Gi bud" i våre annonser på nytt, eller via e-post eller andre skriftlige metoder. Megler skal så snart som mulig bekrefte skriftlig overfor budgiver at bud er mottatt. Bud som ikke er skriftlig eller som har kortere akseptfrist enn til kl. 12.00 første virkedag etter siste annonserte visning vil ikke bli formidlet til selger. Et bud er bindende for budgiver når budet er kommet til selgers kunnskap. Selger står fritt til å akseptere eller forkaste ethvert bud, og er således ikke forpliktet til å akseptere det høyeste budet på eiendommen. Megler skal, i den grad det er nødvendig og mulig, informere de involverte i budrunden skriftlig om status i budgivningen. Megler er forpliktet til å legge til rette for en forsvarlig avvikling av budrunden, og for at budene skal kunne bli behandlet og videreformidlet skriftlig til alle involverte parter, må et hvert bud ha en tilstrekkelig lang akseptfrist. Selger må skriftlig akseptere budet før budaksept kan formidles til budgiver. Selger og kjøper har krav på å få utlevert kopi av budjournalen straks etter at handel er kommet i stand. Alle som har inngitt bud på eiendommen kan på forespørsel få en kopi av anonymisert budjournal etter at budrunden er avsluttet. For øvrig vises det til "Forbrukerinformasjon om budgivning", som er på baksiden av budskjemaet. Det forutsettes at hjemmel overføres til kjøper.

Lovverk

Eiendommen selges etter reglene i avhendingsloven. Eiendommen skal overleveres kjøper i tråd med det som er avtalt. Det er viktig at kjøper setter seg grundig inn i alle salgsdokumentene, herunder salgsoppgave, tilstandsrapport og selgers egenerklæring. Kjøper anses kjent med forhold som er tydelig beskrevet i salgsdokumentene. Forhold som er beskrevet i salgsdokumentene kan ikke påberopes som mangler. Dette gjelder uavhengig av om kjøper har lest dokumentene. Alle interessenter oppfordres til å undersøke eiendommen nøye, gjerne sammen med fagkyndig før bud inngis. Kjøper som velger å kjøpe usett kan ikke gjøre gjeldende som mangel noe han burde blitt kjent med ved undersøkelsen. Dersom det er behov for avklaringer, anbefaler vi at kjøper rådfører seg med eiendomsmegler eller en bygningssakyndig før det legges inn bud. Hvis eiendommen ikke er i samsvar med det kjøperen må kunne forvente ut ifra alder, type og synlig tilstand, kan det være en mangel. Det samme gjelder hvis det er holdt tilbake eller gitt uriktige opplysninger om eiendommen. Dette gjelder likevel bare dersom man kan gå ut i fra at det virket inn på avtalen at opplysningen ikke ble gitt eller at feil opplysninger ikke ble rettet i tide på en tydelig måte. En bolig som har blitt brukt i en viss tid, har vanligvis blitt utsatt for slitasje og skader kan ha oppstått. Slik bruksslitasje må kjøper regne med, og det kan avdekkes enkelte forhold etter overtakelse som nødvendiggjør utbedringer. Normal slitasje og skader som nødvendiggjør utbedring, er innenfor hva kjøper må forvente og vil ikke utgjøre en mangel.

Boligen kan ha en mangel dersom det er avvik mellom opplyst og faktisk areal, forutsatt at avviket er på 2% eller mer og minimum 1 kvm. Ved beregning av et eventuelt prisavslag eller erstatning må kjøper selv dekke tap/kostnader opptil et beløp på kr 10 000 (egenandel). Dersom kjøper ikke er forbruker selges eiendommen «som den er», og selgers ansvar er da begrenset jf. avhl. § 3-9, 1. ledd 2. pktm. Avhendingsloven § 3-3 (2) fravikes, og hvorvidt en innendørs arealsvikt karakteriseres som en mangel vurderes etter avhendingsloven § 3-8. Informasjon om kjøpers undersøkelsesplikt, herunder oppfordringen om å undersøke eiendommen nøye, gjelder også for kjøpere som ikke anses som forbrukere. Med forbrukerkjøp menes kjøp av eiendom når kjøperen er en fysisk person som ikke hovedsakelig handler som ledd i næringsvirksomhet.

Hvitvasking

I henhold til lov om hvitvasking og terrorfinansiering har megler plikt til å gjennomføre kontrolltiltak ovenfor kunder. Dette innebærer å bekrefte kunders identitet, innhente opplysninger om reelle rettighetshavere og kundeforholdets formål og tilsiktede art. Videre skal megler kontrollere midlenes opprinnelse, samt gjennomføre kundekontroll av personer med disposisjonsrett til konto som benyttes ved transaksjoner til klientkonto.

Kundekontroll skal gjennomføres løpende gjennom hele oppdragsperioden, dersom megler på noe tidspunkt ikke får gjennomført tilstrekkelig kundekontroll har megler rett til å avvikle kundeforholdet.

Megler er underlagt rapporteringsplikt til Økokrim ved mistanke om brudd på hvitvaskingsloven. Melding sendes Økokrim uten at partene varsles og megler kan i enkelte tilfeller ha plikt til å stanse gjennomføring av handelen. Partene i handelen kan komme i ansvar for tap den andre part påføres som følge av brudd på hvitvaskingsregelverket, partenes rettigheter ved mislighold

Oppgjør

Kjøpesum med tillegg av omkostninger skal være disponibelt på meglers klientkonto innen overtagelse. Normalt innebærer dette at fullt oppgjør må være innbetalt på meglers klientkonto senest to virkedager før avtalt overtagelsesdato.
Eventuelle vilkår knyttet til innbetalingen, eksempelvis pantedokument som skal tinglyses til fordel for kjøpers bank, må være megler i hende i god tid før overtagelse kan finne sted. Sørmegleren AS tar ikke imot innbetalinger fra utlandet, innbetaling av oppgjør skal foretas samlet fra kjøpers konto i norsk finansinstitusjon.

Megler tar ikke imot oppgjør i form av kontanter eller bankremisse.

Salgsoppgave og vedlegg

Oppdragsnummer

81-23-0071

Salgsoppgave og vedlegg

Salgsoppgaven med tilhørende vedlegg må gjennomgås før budgivning. Dokumentasjonen anses som kjøpers beslutningsgrunnlag.
Komplett oversikt over alle dokumenter megler har mottatt fra det offentlige/forretningsfører er tilgjengelig på Sørmeglerens hjemmeside www.sormegleren.no/81-23-0071. Dokumentene kan også fås hos megler ved forespørsel.
Det tas forbehold om endringer i offentlige avgifter/gebyrer.

Ansvarlig megler

Eiendomsmegler Rose Røstberg, tlf. 98 83 27 82

Vederlag

Oppdragsgiver har inngått følgende avtale med Sørmegleren Telemark AS: Provisjon kr. 32.500, Tilretteleggingshonorar kr 10.000,-, samt Markedspakke kr 16.000,-

Sørmegleren Telemark AS org. nr.

918 067 116
Solgt
Varenummer: 3070703