Kristiansand

Kossevigåsen 3-25

Prisantydning
1 400 000 kr - 2 800 000 kr
P-rom
0 m2
Eierform
Eiet
Eiendomstype
Tomt
Bolig P-rom BRA Totalpris
Vis 1 400 000 kr

Oversikt

Om eiendommen

KOSSEVIGÅSEN - 15 SOLRIKE BOLIGTOMTER MED UTSIKT OVER SØGNES SKJÆRGÅRD. 3 SOLGT

Beliggenhet

Beliggenhet

Kossevigåsen skal bli et nytt boligfelt med 15 flotte selveiertomter til enebolig og rekkehus. Kossevigåsen har en flott beliggenhet med nydelig utsikt over Søgneskjærgården. Tomtene ligger idyllisk til i sjønære omgivelser sentralt på Langenes i Søgne. Her har du umiddelbar nærhet til sjøen med herlige badeplasser og båtliv. Nydelig turterreng i nærhet. Ellers fremstår området som meget barnevennlig med gangavstand til barneskole og offentlig kommunikasjon, samt kort vei til gode servicetilbud.

Skjærgården innbyr til late sommerdager i og på vannet. Her er det mulighet for fiske, vannsport, padling og en rekke andre sommeraktiviteter. I Søgne er det aktive miljøer innen både dykking, seiling og padling. Med båt er det også kort vei til de andre øyene i den vakre skjærgården, til yrende folkeliv eller små bortgjemte perler. Ytre og Indre Kilen er kjent for å ha noe varmere badevann enn i sjøen utenfor, og dette området er et fint utgangspunkt for fotturer mot Donevannet og Roligheda. Området har også et moderne ridesenter på Åros.

Kossevigåsen har en flott beliggenhet i Søgne - med nærhet til alt du trenger, og mer til. Området er godt opparbeidet med gode turløyper og lekeplasser i naturen. Flotte badevann og nærhet til sjøen gjør Kossevigåsen til et Sørlandsparadis.

Langenes skole med tilhørende idrettsanlegg ligger rett ved, med barnehage ikke så langt unna. Her kan barn vokse opp i rolige og frodige omgivelser, med kort skolevei, mye boltringsplass og rom for aktivitet.

Dagligvarehandelen kan gjøres på blant annet Kiwi Langenes. Ønsker du ytterligere servicetilbud har Tangvall en rekke butikker, spisesteder, vinmonopol, apotek og helsetjenester. Kristiansand, med alt av bymessige tilbud, ligger også godt innen rekkevidde. Området gir mulighet for offentlig kommunikasjon via buss. Ved å benytte bil tar det ca. 10 min til Tangvall, 13 min til Lunde og 21 min til Kristiansand.

Fra Søgne: Kjør mot Høllen. Ta til venstre mot Stausland innpå Stauslandsveien. Følg skilting mot Vågsbygd/ Langenes. Følg Langenesveien til du passerer kirken på høyre hånd og sving av til høyre ved skilt Kossevigheia. Følg veien rett frem og tomtefeltet ligger på høyre hånd.

Fra Kristiansand: Sving av i Kjosbukta mot Langenes og følg Langenesveien ca 9,2 km. Sving av til venstre mot Kossevigheia rett etter KIWI. Følg veien rett frem og tomtefeltet ligger på høyre hånd.

Det vil bli skiltet med Sørmegleren visningsskilt ved fellesvisning.

Offentlige opplysninger

Vei, vann og avløp

Privat veg. Hjemmelshaver Kosseviga AS
Vann og avløp levers inn på tomten.

Reguleringsplan

Eiendommen er regulert til bolig- frittliggende småhusbebyggelse, tilhører reguleringsplan Plan nr. 1518 Kossevigheia nord, Detaljregulering datert 04.03.2021. På generell basis gjør vi oppmerksom på at det kan foreligge fremtidige planer hos kommunen for området rundt eiendommen, som megler ikke har mottatt opplysninger om.

BFS1: Innenfor BFS1 skal det oppføres 9 eneboliger. Bebygd areal (BYA) 190 kvm. Kossevigåsen nr. 9, 11, 13,15, 17, 19, 21, 23, 25
BFS2: Innenfor BFS2 skal det oppføres 3 eneboliger. Bebygd areal (BYA) 190 kvm. Kossevigåsen nr. 18, 20 ,22
BFS3: Innenfor BFS3 skal det oppføres 3 eneboliger i rekke. Bebygd areal (BYA) 125 kvm.Kossevigåsen nr. 3, 5, 7

Det gjøres oppmerksom på at eiendommen er en del av en større utbygging av området og interessenter oppfordres til å sette seg inn i reguleringsplanen før kjøp.

Tinglyste heftelser og rettigheter

Heftelser som følger eiendommen:
2020/1980571-1/200 Erklæring/avtale. Tinglyst 14.01.2020
Rettighetshaver:Knr:4204 Gnr:416 Bnr:1
Bestemmelse om grøfter/kummer
Overført fra: 4204-416/195

Fra hovedbølet som eiendommen er fradelt fra, kan det være tinglyst heftelser i form av erklæringer/avtaler som ikke fremgår av grunnboken for denne eiendommen. Eiendommen overdras fri for pengeheftelser, med unntak av eventuelle erklæringer, avtaler, servitutter og panteheftelser som fremgår av salgsoppgaven og skal følge med eiendommen ved salg. Kjøpers bank vil få prioritet etter disse.

Rettigheter som følger eiendommen:
Ingen rettigheter funnet.

Andel i realsameie:
2022/676368-1/200 Opprettelse av realsameie. Tinglyst 22.06.2022
Hver matrikkelenhet har andel 1/15 i: Knr:4204 Gnr:416 Bnr:403

Økonomi

Omkostninger kjøper

Pris på tomtene er fra 1.400.000,- til 2.800.000,-

2,5% dokumentavgift av kjøpesum og grunnarbeid som utgjør følgende for tomtene:

Kossevigåsen 3 - kr 41.250,-
Kossevigåsen 5 - kr 41.250,-
Kossevigåsen 7 - kr 41.250,-
Kossevigåsen 9 - kr 77.500,-
Kossevigåsen 11 - SOLGT
Kossevigåsen 13 - SOLGT
Kossevigåsen 15 - SOLGT
Kossevigåsen 17 - kr 67.500,-
Kossevigåsen 18 - kr 52.500,-
Kossevigåsen 19 - kr 65.000,-
Kossevigåsen 20 - kr 47.500,-
Kossevigåsen 21 - kr 57.500,-
Kossevigåsen 22 - kr 50.000,-
Kossevigåsen 23 - kr 55.000,-
Kossevigåsen 25 - kr 55.000,-

ØVRIGE OMKOSTNINGER UTGJØR:
* Tinglysning skjøte kr. 585,- og tinglysning pantedokument kr. 585,-
* Grunnarbeid pr rekkehus kr 250.000,- pr tomt innbetales til megler sammen med oppgjøret
* Grunnarbeid pr enebolig kr 300.000,- pr tomt innbetales til megler sammen med oppgjøret
* Tilkobling til tomtegrense for vann og avløp (faktureres direkte fra kommune)
* Ønsker kundene mere grunnarbeid ut over det som nå er gjort så bestiller de å betaler dette selv
* Fiber til tomtene og tilkobling til Telenor er gratis

Det tas forbehold om at beregningsgrunnlaget for dokumentavgiften godkjennes hos Statens Kartverk, samt eventuell endring i de oppgitte offentlige gebyrer.

Info eiendomsskatt

Eiendomsskatt: Er p.t. ikke fastsatt. Avhenger av bebyggelsen på tomtene.

Nøkkelinformasjon

Legalpant

Kommunen har legalpant i eiendommen for forfalte krav på eiendomsskatt og kommunale avgifter/gebyrer.

Servitutter

Heftelser som følger eiendommen:
2020/1980571-1/200 Erklæring/avtale. Tinglyst 14.01.2020
Rettighetshaver:Knr:4204 Gnr:416 Bnr:1
Bestemmelse om grøfter/kummer
Overført fra: 4204-416/195

Fra hovedbølet som eiendommen er fradelt fra, kan det være tinglyst heftelser i form av erklæringer/avtaler som ikke fremgår av grunnboken for denne eiendommen. Eiendommen overdras fri for pengeheftelser, med unntak av eventuelle erklæringer, avtaler, servitutter og panteheftelser som fremgår av salgsoppgaven og skal følge med eiendommen ved salg. Kjøpers bank vil få prioritet etter disse.

Rettigheter som følger eiendommen:
Ingen rettigheter funnet.

Andel i realsameie:
2022/676368-1/200 Opprettelse av realsameie. Tinglyst 22.06.2022
Hver matrikkelenhet har andel 1/15 i: Knr:4204 Gnr:416 Bnr:403

Info kommunale avgifter

Offentlige avgifter: Er p.t. ikke fastsatt. Avhenger av bebyggelsen på tomtene.

Vilkår og betingelser

Sentrale lover

Eiendommen selges etter reglene i avhendingsloven.

Eiendommen skal overleveres kjøper i tråd med det som er avtalt. Det er viktig at kjøper setter seg grundig inn i alle salgsdokumentene, herunder salgsoppgave og selgers egenerklæring. Kjøper anses kjent med forhold som er tydelig beskrevet i salgsdokumentene. Forhold som er beskrevet i salgsdokumentene kan ikke påberopes som mangler. Dette gjelder uavhengig av om kjøper har lest dokumentene. Alle interessenter oppfordres til å undersøke eiendommen nøye, gjerne sammen med fagkyndig før bud inngis. Kjøper som velger å kjøpe usett kan ikke gjøre gjeldende som mangel noe han burde blitt kjent med ved undersøkelsen.

Dersom det er behov for avklaringer, anbefaler vi at kjøper rådfører seg med eiendomsmegler eller en bygningssakyndig før det legges inn bud.

Hvis eiendommen ikke er i samsvar med det kjøperen må kunne forvente ut ifra alder, type og synlig tilstand, kan det være en mangel. Det samme gjelder hvis det er holdt tilbake eller gitt uriktige opplysninger om eiendommen. Dette gjelder likevel bare dersom man kan gå ut i fra at det virket inn på avtalen at opplysningen ikke ble gitt eller at feil opplysninger ikke ble rettet i tide på en tydelig måte.

Ved beregning av et eventuelt prisavslag eller erstatning må kjøper selv dekke tap/kostnader opptil et beløp på kr 10 000 (egenandel).

Dersom kjøper ikke er forbruker selges eiendommen "som den er", og selgers ansvar er da begrenset jf. avhl. § 3-9, 1. ledd 2. pktm. Avhendingsloven § 3-3 (2) fravikes, og hvorvidt en innendørs arealsvikt karakteriseres som en mangel vurderes etter avhendingsloven § 3-8. Informasjon om kjøpers undersøkelsesplikt, herunder oppfordringen om å undersøke eiendommen nøye, gjelder også for kjøpere som ikke anses som forbrukere. Med forbrukerkjøp menes kjøp av eiendom når kjøperen er en fysisk person som ikke hovedsakelig handler som ledd i næringsvirksomhet.

Budgivning

Alle bud skal inngis skriftlig til megler. Det første budet må signeres, og budgiver må i tillegg legitimeres. Benytt "Gi bud"-knappen på våre annonser for å registrere ditt bud elektronisk. Dette er en enkel og sikker løsning som lar deg legitimere deg og signere budet elektronisk ved hjelp av BankID. Når første bud er gitt vil du motta en SMS-kvittering som du kan svare på for å gi eventuelle budforhøyelser. Budforhøyelser kan også gis ved å trykke "Gi bud" i våre annonser på nytt, eller via e-post eller andre skriftlige metoder. Megler skal så snart som mulig bekrefte skriftlig overfor budgiver at bud er mottatt. Bud som ikke er skriftlig eller som har kortere akseptfrist enn til kl. 12.00 første virkedag etter siste annonserte visning vil ikke bli formidlet til selger. Et bud er bindende for budgiver når budet er kommet til selgers kunnskap. Selger står fritt til å akseptere eller forkaste ethvert bud, og er således ikke forpliktet til å akseptere det høyeste budet på eiendommen. Megler skal, i den grad det er nødvendig og mulig, informere de involverte i budrunden skriftlig om status i budgivningen. Megler er forpliktet til å legge til rette for en forsvarlig avvikling av budrunden, og for at budene skal kunne bli behandlet og videreformidlet skriftlig til alle involverte parter, må et hvert bud ha en tilstrekkelig lang akseptfrist. Selger må skriftlig akseptere budet før budaksept kan formidles til budgiver. Selger og kjøper har krav på å få utlevert kopi av budjournalen straks etter at handel er kommet i stand. Alle som har inngitt bud på eiendommen kan på forespørsel få en kopi av anonymisert budjournal etter at budrunden er avsluttet. For øvrig vises det til "Forbrukerinformasjon om budgivning", som er på baksiden av budskjemaet. Det forutsettes at hjemmel overføres til kjøper.

Tilbud på lånefinansiering

Vi anbefaler våre kunder å ta kontakt med vår samarbeidspartner Sparebanken Sør, på tlf. 38 10 92 00, for et uforpliktende tilbud

Lov om hvitvasking

I henhold til lov om hvitvasking og terrorfinansiering har megler plikt til å gjennomføre kontrolltiltak ovenfor kunder. Dette innebærer å bekrefte kunders identitet, innhente opplysninger om reelle rettighetshavere og kundeforholdets formål og tilsiktede art. Videre skal megler kontrollere midlenes opprinnelse, samt gjennomføre kundekontroll av personer med disposisjonsrett til konto som benyttes ved transaksjoner til klientkonto.

Kundekontroll skal gjennomføres løpende gjennom hele oppdragsperioden, dersom megler på noe tidspunkt ikke får gjennomført tilstrekkelig kundekontroll har megler rett til å avvikle kundeforholdet.

Megler er underlagt rapporteringsplikt til Økokrim ved mistanke om brudd på hvitvaskingsloven. Melding sendes Økokrim uten at partene varsles og megler kan i enkelte tilfeller ha plikt til å stanse gjennomføring av handelen. Partene i handelen kan komme i ansvar for tap den andre part påføres som følge av brudd på hvitvaskingsregelverket, partenes rettigheter ved mislighold.
Produktnr: A8F562CF-668F-4163-A1E5-A1CD1E1CD991