Korshavn

Korshavn 4E

Prisantydning
1 600 000 kr
Omkostninger
55 870 kr
Totalpris
1 655 870 kr
Formuesverdi
284 350 kr
Felleskostnader
1 500 kr / mnd
Felleskostnader inkl.
Les mer
Kommunale avgifter
5 000 kr / år
Byggeår
1983
P-rom
44 ㎡
Bruksareal
44 ㎡
Tomteareal
2 946 ㎡
Antall soverom
2
Eierform
Eierseksjon
Eiendomstype
Fritidseiendom

Oversikt

Om eiendommen

Fritidsleilighet med to soverom - ved sjøen

Om eiendommen

Innhold

1. etg.: Stue , Kjøkken , Bad.
Loft: Trapperom , Soverom 1, Soverom 2.

Standard

Tilstandsrapporten konkluderer med følgende:
Bygning anslått oppført i perioden 1980-85, bestående av innredet 1. etg. og loft. Loftetasjen ble påbygget noen år etter opprinnelig byggeår, men årstall for dette er ukjent. Bygningen fremstår i generelt god stand, og holder en normal standard på overflater, innredninger og utstyr. Det kan nevnes at bad ble renovert i 2014, og vinduer og skyvedør er utskiftet i perioden 2015-2018 (med unntak av et vindu og balkongdør på loft).

Innvendig er det furugulv og flislagt gulv, samt trepanel på vegger og trepanel i taket. Betonggulv mot grunn. Etasjeskille er av trebjelkelag.
Det er ikke foretatt radonmålinger, og bygget er heller ikke utført med radonsperre. Boligen har malt tretrapp. Innvendig har boligen furu fyllingsdører, samt en skyvedør med slett overflate på loft.

Kjøkkenet har innredning med profilerte fronter, samt laminat benkeplate. Hvitevarer: kjøl/fryseskap, oppvaskmaskin, komfyr og vaskemaskin. Det er kjøkkenventilator med avtrekk ut.
Bad: Rommet har baderomsplater på vegger og panel på innvendig tak. Gulvet er flislagt og har elektriske varmekabler. Rommet har innredning med nedfelt servant, samt toalett og dusjhjørne m/dører. Det er elektrisk styrt vifte.

Arealer med beskrivelse

Primærrom: 44 kvm, Bruksareal: 44 kvm Sekundærrom: 0 kvm.
Bra. pr. etasje.: 1. etg. 22 m²  - 2. etg. 22 m².
P-rom inkl: 1. etg.: Stue , Kjøkken , Bad. Loft: Trapperom , Soverom 1, Soverom 2.

Arealer og rombenevnelser er hentet fra tilstandsrapport. Benevnelsen viser hva rommene benyttes til i dag, ikke hva de opprinnelig er godkjent som.

Byggeår og byggemåte

Ca. 1983.  Loftetasjen ble iflg. eier bygget noe senere enn 1. etg., men årstall er ukjent.

Takkonstruksjonen har sperrekonstruksjon. Taktekkingen er av pappshingel. Nedløp fra tak er i plast. Vindskier og vannbord på tak, i malerbehandlet tre. Lakkert metallbeslag under nedre kledningsbord, mot ringmur, på bakside av bygning. Lakkert metallbeslag utvendig under ytterdører og ved
overgang terrassebord/yttervegg på loftveranda. Veggene har bindingsverkskonstruksjon og liggende bordkledning utvendig. Bygningen har malte trevinduer med 2-lags glass, hovedsakelig av nyere dato. Bygningen har malt balkongdør i tre (fra 1997) og skyvebalkongdør i malt tre (fra 2015).
Treplatting på mark foran stue, med behandlet terrassebord og levegg i tre. Loftveranda i tre, med impr. terrassebord (heldekket av diverse  vinylbelegg), samt malerbehandlet rekkverk i tre.

Påkostning og modernisering

Rorbua er renovert i 2013-14.

Oppvarming

Elektrisk oppvarming. Varmekabel i hele 1. etg; kjøkken, stue og bad/wc.
Dersom det er rom i boligen som ikke har vegg/fastmonterte ovner, så følger det heller ikke med ovner i disse rommene.

Diverse

Leilighet er tilknyttet felles strøm, men hver leilighet har sin undermåler.

Leiligheten har nå felles parabol - 4 naboer, tilknyttet Riks-TV. Betaler ca. kr 2.000,- pr år.

BÅTPLASS: mulighet for å leie båtplass. Medfølger ikke.

Tilstandsrapport

Tilstandsrapport basert på innholdskrav i ny forskrift til avhendingsloven er vedlagt denne salgsoppgaven. Vi oppfordrer interessenter til å sette seg grundig inn i rapporten før budgivning. Kjøper anses å være kjent med opplysninger som fremgår av tilstandsrapporten, og vil således ikke kunne gjøre gjeldene mangler som fremgår av rapporten.  

Tilstandsrapporten er utarbeidet av Takst Sør AS den 25.07.22, og er gyldig i 1 år etter rapportdato. Ved eldre rapporter anbefales interessenter å undersøke eiendommen grundig. Det gjøres oppmerksom på at rapporten kun omhandler boligen, eventuelle øvrige bygninger på eiendommen er ikke vurdert.

Følgende avvik har fått TG3:

Innvendig > Etasjeskille mot loft
Målt høydeforskjell på over 15 mm gjennom hele rommet. Tilstandsgrad 2 gis med bakgrunn i standardens krav til godkjente måleavvik. Målt høydeforskjell på over 20 mm innenfor en lengde på 2 meter. Tilstandsgrad 3 gis med bakgrunn i standardens krav til godkjente måleavvik. Noe ujevnt gulv på loftsoverom nærmest trappeoppgang, målt til ca. 23 mm i rommet (og innenfor målelengde på 2 meter).

KONSTRUKSJONER SOM IKKE ER UNDERSØKT
Utvendig > Takkonstruksjon/Loft
Hele takkonstruksjonen er gjenbygget. Det er ingen mulighet til vurdering utover alder og observasjoner fra underliggende etg.

Følgende avvik har fått TG2:

AVVIK SOM KAN KREVE TILTAK
Utvendig > Taktekking
Mer enn halvparten av forventet brukstid er oppbrukt på taktekkingen. Mer enn halvparten av forventet brukstid er oppbrukt på undertak. Taktekkingen har mose og slitasje på grunn av elde. Taktekking er av sameiet planlagt utskiftet på hele boligrekken i løpet av 2022.

Utvendig > Nedløp og beslag
Mer enn halvparten av forventet brukstid er oppbrukt på renner/nedløp/beslag.

Utvendig > Balkonger, terrasser og rom under balkonger
Rekkverket er for lavt i forhold til dagens krav til rekkverkshøyder.

Innvendig > Radon
Det er ikke foretatt radonmålinger, og bygget er heller ikke utført med radonsperre.

Innvendig > Innvendige trapper
Rekkverkshøyder er under dagens forskriftskrav til rekkverk i trapper. Det mangler håndløper på vegg i trappeløpet. Åpninger mellom trinn i innvendig trapp er større enn dagens forskriftskrav.

Våtrom > Overflater Gulv > Bad
Det er påvist avvik i fallforhold til sluk i forhold til krav i forskrift på byggetidspunktet.

Våtrom > Sluk, membran og tettesjikt > Bad
Det kan ikke konstateres synlig bruk av membran/tettesjikt på våtrommet. Over halvparten av forventet brukstid er oppbrukt på slukløsningen. Det var ikke mulig å registrere membran ved gulvsluk eller ved oppkant ved dør.

Våtrom > Sanitærutstyr og innredning > Bad
Det er påvist andre avvik: Lekkasje fra hånddusj i dusjnisjen.

Våtrom > Ventilasjon > Bad
Det etablerte avtrekkssystemet fungerer ikke tilfredsstillende. Noe dårlig avtrekk fra vifte på bad.

Tekniske installasjoner > Vannledninger
Det er påvist andre avvik: Mer enn halvparten av forventet brukstid er oppbrukt på innvendige vannledninger. Stoppekran er ikke lokalisert eller  tilgjengelig. Hovedstoppekran er montert i naboleilighet, og kunne derav ikke testes ved befaring. Eier opplyser for øvrig å ha tilgang til denne naboleiligheten (nøkkel i nøkkelboks).

Tekniske installasjoner > Avløpsrør
Mer enn halvparten av forventet brukstid er oppbrukt på innvendige avløpsledninger.

Tekniske installasjoner > Varmtvannstank
Det er ikke påvist tilfredsstillende avrenning eller annen kompenserende løsning fra varmtvannstank. Det ble ikke registrert gulvsluk i rommet hvor VVB står montert. Dette er for øvrig et tiltak som går på sameiet, og ikke på denne
leiligheten alene.

Tomteforhold > Utvendige vann- og avløpsledninger
Mer enn halvparten av forventet brukstid er oppbrukt på utvendige vannledninger. Mer enn halvparten av forventet brukstid er oppbrukt på utvendige avløpsledninger.

Tomteforhold > Septiktank
Mer enn halvparten av forventet brukstid er oppbrukt på septiktank.

For de bygningsdeler som har fått tilstandsgrad 2 og 3, og hvor det er påregnelig med tiltak, har bygningssakskynding utarbeidet et estimert kostnadsintervall. Se tilstandsrapport for mer informasjon.

Sammendrag selgers egenerklæring

1. Kjenner du til om det er/har vært feil tilknyttet våtrommene, f.eks. sprekker, lekkasje, råte, lukt eller soppskader? JA, Badet ble totalrenovert i 2014, se nedenfor.
2. Kjenner du til om det er utført arbeid på bad/våtrom? Ja, kun av faglært. Beskrivelse: Våtromspanel på vegger, gulvfliser, inkl. varmekabler og nytt baderomsutstyr. Arbeid utført av Rørleggeren Lyngdal AS og Lyngdal Flisesenter 2013/2014.
2.1 Ble tettesjikt/membran/sluk oppgradert/fornyet? JA, En del av totalrenoveringen.
5 Kjenner du til om det er/har vært problemer med drenering, fuktinnsig, øvrig fukt eller fuktmerker i underetasje/kjeller? JA, fuktinnslag en gang for 5-6 år siden pga. ekstremt mye nedbør. OK nå.
9 Kjenner du til om det er/har vært sopp/råteskader/insekter/skadedyr i boligen som rotter, mus, maur eller lignende? JA, råteskader i gulv FØR totalrenoveringen i 2013/2014.
11 Kjenner du til om det er/har vært utført arbeid på el-anlegget eller andre installasjoner (f.eks. oljetank, sentralfyr, ventilasjon)? Ja, kun av faglært. Beskrivelse: 2013/14: Varmekabler gulv i 1. etg. samt gjennomgang og oppgradering av det elektriske anlegget v/Lyngdal El.installasjon A/S.
19 Kjenner du til forslag eller vedtatte reguleringsplaner, andre planer, nabovarsel eller offentlige vedtak som kan medføre endringer i bruken av eiendommen eller av dens omgivelser? Ja. Det arbeides for tiden med omreguleringsplan for Korshavn Marina 1, fra næring til fritid.
24 Er det andre forhold av betydning ved eiendommen som kan være relevant for kjøper å vite om (f.eks. rasfare, tinglyste forhold eller private
avtaler)? Ja. Høsten 2022 blir det lagt nytt takbelegg for hele leilighetsrekka (8 leiligheter).
26 Kjenner du til vedtak/forslag til vedtak om forhold vedr. eiendommen som kan medføre økte felleskostnader/økt fellesgjeld? Ja. Pris for nytt takbelegg ikke avklart enda.
27 Kjenner du til om det er/har vært sopp/råteskader/insekter/skadedyr i sameiet/laget/selskapet (fellesareal eller i andre boliger) som rotter, mus,
maur eller lignende? Ja. For 5-6 år siden ble det oppdaget VEGGEDYR i en av naboleilighetene etter utleie. Godkjent skadedyrfirma kontrollerte naboleilighetene. Vår leilighet ble friskmeldt. Den "skadde" leiligheten ble etter dette totalrenovert.
28 Kjenner du til om det er/har vært skjeggkre i sameiet/laget/selskapet (fellesareal eller i andre boliger)? Ja. Se ovenfor. (Spm. 27)

Se selgers egenerklæringsskjema for utfyllende informasjon.

Beliggenhet

Adkomst

Fra Lyngdal sentrum følges hovedvei mot Korshamn, ca. 15 km. Ta til høyre ned mot sjøen til felles p-plass.

Beliggenhet

Leiligheten ligger flott og idyllisk til like ved sjøen. Her kan du virkelig nyte ferieidyllen, med bading, fisking og flotte turer i nærområdet. Det er flere oppmerkede stier og flott turområde i Korshamn og området rundt, like utenfor døren.

Tomt

Areal: 2 946 kvm, Eierform: Fellestomt
Nydelig utsikt til båthavn, sjø og skjærgård fra felles tomt. Byggegrunn antatt av fjell/steinfylling. Støpt plate på mark, uten ringmur/grunnmur. Forstøtningsmur av betong. Pukket terreng på bakside av bygning. Belegningsstein på terreng foran leilighet, mot sjøside.

Parkering

Stor felles parkeringsplass ved sjøen bortenfor leilighetsbyggene. 1,5 p-plass pr. leilighet i dag.

Offentlige opplysninger

Ferdigattest

Det foreligger ikke ferdigattest  for eiendommen. Det utstedes ikke ferdigattest for tiltak som er omsøkt før 1. januar 1998, jf. pbl § 21-10 femte ledd. Det foreligger heller ikke midlertidig brukstillatelse i kommunens arkiv. Manglende brukstillatelse kan innebære at tiltaket ikke lovlig kan tas i bruk. Kjøper overtar risikoen og ansvar for manglende ferdigattest/brukstillatelse på eiendommen.

Det foreligger godkjente og byggemeldte tegninger, men det er avvik fra disse. Trapp og våtrom er bygget speilvendt i forhold til tegning. Tegninger er trolig for nabobygg. Mottatte tegninger refererer ikke til gnr./bnr. eller adresse.

Kommentar til tegninger som følger seksjoneringen. Det er avvik mellom disse og dagens planløsning. Trapp til loft og bad/wc har byttet plass.

Reguleringsplan

Eiendommen er regulert til turistanlegg, tilhører reguleringsplan for Revøy Midtre og Ytre, datert 01.02.1996, og senere revidert. Tilhører kommuneplan for Lyngdal 2014-2025, arealdel. Nåværende, fritids- og turistformål.
Eier opplyser i egenerklæring at det arbeides for tiden med omreguleringsplan for Korshavn Marina 1, fra næring til fritid.
På generell basis gjør vi oppmerksom på at det kan foreligge fremtidige planer hos kommunen for området rundt eiendommen, som megler ikke har mottatt opplysninger om.

Vei / Vann / Avløp

Eiendommen er tilknyttet offentlig vei, vann og kloakk. Det er felles vannmåler for flere leiligheter i bygget. Denne leilighet er tilknyttet felles varmtvannstank.

Heftelser / Rettigheter

Heftelser som følger eiendommen:
Følgende servitutter er overført fra hovedeiendommen, gnr. 6, bnr. 1:
- erklæring/avtale om regulering myrområde, tinglyst 06.08.1913 og 29.06.1935
- VAE's ledningsnett, tinglyst 27.03.1933
- erklæring/avtale om båthavn betingelser, tinglyst 03.12.1974
- bestemmelse om vannledning, tinglyst 20.02.1981
- erklæring/avtale vedr. vilkår overfor Statens Vegvesen - lagerbygg, tinglyst 04.03.1991.
Ovenstående dokumenter vurderes til ikke å være aktuelle for snr. 9, pga. alder. Kopi er derfor ikke innhentet.

- seksjonering av bygg, tinglyst 02.02.2007. Kopi av seksjonering er vedlagt salgsoppgaven. Sameiebrøk: 10/410. Formål: bolig.

Fra hovedbølet som eiendommen er fradelt fra, kan det være tinglyst heftelser i form av erklæringer/avtaler som ikke fremgår av grunnboken for denne eiendommen. Eiendommen overdras fri for pengeheftelser, med unntak av eventuelle erklæringer, avtaler, servitutter og panteheftelser som fremgår av salgsoppgaven og skal følge med eiendommen ved salg. Kjøpers bank vil få prioritet etter disse.

Utleie

Fritidsboligen har ikke egen utleiedel, men kan fritt leies ut. Disse enhetene har tidligere vært knyttet til utleie for Korshamn Rorbuer, da de er bygget i område regulert til næring og turistanlegg. Selger har ikke hatt utleie de siste 10 årene. Selger opplyser videre at det arbeides for tiden med omregulering for Korshavn Marina 1, fra næring til fritid.

Energiattest

Oppvarmingskarakter Rød - Energikarakter E

Odel

Nei

Konsesjon

Nei

Om sameiet

Husdyrhold

Tillatt.

Rettigheter og forpliktelser

Øvrige sameiere har panterett i seksjonen for krav mot sameieren som følger av sameieforholdet, jf. eierseksjonsloven § 31. Pantekravet kan ikke overstige 2 G (Folketrygdens grunnbeløp). Sameiet kan vedtekstfeste ytterligere panterett for sameiet. Vedtektsfestet pant tinglyses i seksjonene. Ingen kan direkte eller indirekte erverve mer en to boligseksjoner i et boligsameie jf. eierseksjonsloven § 23. Dersom et erverv har funnet sted i strid med eierseksjonslovens regler kan Kartverket nekte overskjøting. Dersom overskjøting blir nektet, er kjøper likevel forpliktet til å gjennomføre handelen med selger, og oppgjør til selger vil finne sted tross manglende overskjøting.

Regnskap og vedtekter

Vedtekter, regnskap, budsjett, må leses før budgivning.

Forretningsfører

Åge Gabrielsen

Økonomi

Prisantydning og omkostninger

1 600 000,- (Prisantydning) Omkostninger 11 900,- (Boligkjøperforsikring HELP (valgfritt)) 2 800,- (Boligkjøperforsikring Pluss (valgfritt tillegg)) 585,- (Tingl.gebyr pantedokument) 585,- (Tingl.gebyr skjøte) 40 000,- (Dokumentavgift (forutsatt salgssum: 1 600 000,-)) 55 870,- (Omkostninger totalt) 1 655 870,- (Totalpris inkl. omkostninger)

Regnestykket forutsetter at det kun tinglyses en låneobligasjon og at eiendommen selges til prisantydning.

Offentlige avgifter

Kr. 5 000 pr. år Årsprognose for 2022, gjelder for renovasjon, vann og avløp. Forbruk og renovasjon innbetales via fellesutgifter.

Eiendomsskatt

Lyngdal kommune har ikke eiendomsskatt pr. nå.

Felleskostnader

Ca, kr. 1 500,- pr.mnd.

Felleskostnader inkluderer

Gjelder forsikring bygg, strøm, renovasjon, fellesutgifter vedlikehold m.m. Skifte av taktekke dekkes på fellesutg. Beløpet kan justeres ved utførelse av større vedlikehold.

Andel fellesgjeld / Fellesformue

Formuesverdi

Kr.  284 350,- for år 2020.

Nøkkelinformasjon

Adresse med betegnelse

Korshavn 4E, Gnr. 6 Bnr. 1 Snr. 9 i Lyngdal kommune. Sameiebrøk: 10/410

Boligtype

Fritidseiendom - næring

Eierform

Eierseksjon

Vilkår og betingelser

Hvitevarer, løsøre og tilbehør

Følgende hvitevarer følger boligen: komfyr, oppvaskmaskin og vaskemaskin. Bredden på disse er mindre enn 60 cm (standard). Liste over løsøre og tilbehør må leses før budgivning. Her fremgår hvilke løsøre som skal følge eiendommen dersom dette var på eiendommen ved kjøpers besiktigelse om annet ikke er avtalt.

Boligselgerforsikring

Selger har tegnet boligselgerforsikring i Claimslink AS. Forsikringen dekker selgers ansvar etter avhendingsloven begrenset til eiendommens salgssum, oppad begrenset til 10 millioner kroner. Forsikringen dekker ikke verditap som følge av forekomst av insekter.

Boligkjøperforsikring

Vedlagt i salgsoppgaven følger informasjon om Boligkjøperforsikring og Boligkjøperforsikring Pluss fra HELP Forsikring AS. Boligkjøperforsikring er en rettshjelpsforsikring som gir trygghet og profesjonell juridisk hjelp dersom det oppdages uventede feil eller mangler ved boligen de neste fem årene. Boligkjøperforsikring Pluss har samme dekning som boligkjøperforsikring + fullverdig advokathjelp på viktige rettsområder i privatlivet. Egenandel kr. 4 000,- påløper i tvistesaker. Les mer om begge forsikringene i vedlagte materiell eller på help.no. Det gjøres oppmerksom på at meglerforetaket mottar fra kr 2.200,- til kr 2.600,- avhengig av boligtype, i honorar for hver forsikringsavtale som formidles på Boligkjøperforsikring, samt kr 1 000,- i honorar for Boligkjøperforsikring Pluss..

Visning

Som annonsert eller etter avtale med megler på
tlf 40 40 80 72.

Finn.no: Visningstekst

Sørmegleren sine visninger har påmelding. Påmelding gjøres enkelt ved å benytte knappen under. Ta kontakt med megler dersom oppsatt tidspunkt ikke passer. Det vil ikke bli avholdt visning uten påmelding, frist for påmelding er senest kl. 12.00 på visningsdagen. Husk å laste ned salgsoppgaven digitalt før visning. Velkommen til en hyggelig visning!

Overtagelse

Etter nærmere avtale.

Finansiering

Vi anbefaler våre kunder å ta kontakt med vår samarbeidspartner Sparebanken Sør, på tlf. 38 10 92 00, for et uforpliktende tilbud.

Budgivning

Alle bud skal inngis skriftlig til megler. Det første budet må signeres, og budgiver må i tillegg legitimeres. Benytt "Gi bud"-knappen på våre annonser for å registrere ditt bud elektronisk. Dette er en enkel og sikker løsning som lar deg legitimere deg og signere budet elektronisk ved hjelp av BankID. Når første bud er gitt vil du motta en SMS-kvittering som du kan svare på for å gi eventuelle budforhøyelser. Budforhøyelser kan også gis ved å trykke "Gi bud" i våre annonser på nytt, eller via e-post eller andre skriftlige metoder. Megler skal så snart som mulig bekrefte skriftlig overfor budgiver at bud er mottatt. Bud som ikke er skriftlig eller som har kortere akseptfrist enn til kl. 12.00 første virkedag etter siste annonserte visning vil ikke bli formidlet til selger. Et bud er bindende for budgiver når budet er kommet til selgers kunnskap. Selger står fritt til å akseptere eller forkaste ethvert bud, og er således ikke forpliktet til å akseptere det høyeste budet på eiendommen. Megler skal, i den grad det er nødvendig og mulig, informere de involverte i budrunden skriftlig om status i budgivningen. Megler er forpliktet til å legge til rette for en forsvarlig avvikling av budrunden, og for at budene skal kunne bli behandlet og videreformidlet skriftlig til alle involverte parter, må et hvert bud ha en tilstrekkelig lang akseptfrist. Selger må skriftlig akseptere budet før budaksept kan formidles til budgiver. Selger og kjøper har krav på å få utlevert kopi av budjournalen straks etter at handel er kommet i stand. Alle som har inngitt bud på eiendommen kan på forespørsel få en kopi av anonymisert budjournal etter at budrunden er avsluttet. For øvrig vises det til "Forbrukerinformasjon om budgivning", som er på baksiden av budskjemaet. Det forutsettes at hjemmel overføres til kjøper.

Lovverk

Eiendommen selges etter reglene i avhendingsloven. Eiendommen skal overleveres kjøper i tråd med det som er avtalt. Det er viktig at kjøper setter seg grundig inn i alle salgsdokumentene, herunder salgsoppgave, tilstandsrapport og selgers egenerklæring. Kjøper anses kjent med forhold som er tydelig beskrevet i salgsdokumentene. Forhold som er beskrevet i salgsdokumentene kan ikke påberopes som mangler. Dette gjelder uavhengig av om kjøper har lest dokumentene. Alle interessenter oppfordres til å undersøke eiendommen nøye, gjerne sammen med fagkyndig før bud inngis. Kjøper som velger å kjøpe usett kan ikke gjøre gjeldende som mangel noe han burde blitt kjent med ved undersøkelsen. Dersom det er behov for avklaringer, anbefaler vi at kjøper rådfører seg med eiendomsmegler eller en bygningssakyndig før det legges inn bud. Hvis eiendommen ikke er i samsvar med det kjøperen må kunne forvente ut ifra alder, type og synlig tilstand, kan det være en mangel. Det samme gjelder hvis det er holdt tilbake eller gitt uriktige opplysninger om eiendommen. Dette gjelder likevel bare dersom man kan gå ut i fra at det virket inn på avtalen at opplysningen ikke ble gitt eller at feil opplysninger ikke ble rettet i tide på en tydelig måte. En bolig som har blitt brukt i en viss tid, har vanligvis blitt utsatt for slitasje og skader kan ha oppstått. Slik bruksslitasje må kjøper regne med, og det kan avdekkes enkelte forhold etter overtakelse som nødvendiggjør utbedringer. Normal slitasje og skader som nødvendiggjør utbedring, er innenfor hva kjøper må forvente og vil ikke utgjøre en mangel.

Boligen kan ha en mangel dersom det er avvik mellom opplyst og faktisk areal, forutsatt at avviket er på 2% eller mer og minimum 1 kvm. Ved beregning av et eventuelt prisavslag eller erstatning må kjøper selv dekke tap/kostnader opptil et beløp på kr 10 000 (egenandel). Dersom kjøper ikke er forbruker selges eiendommen «som den er», og selgers ansvar er da begrenset jf. avhl. § 3-9, 1. ledd 2. pktm. Avhendingsloven § 3-3 (2) fravikes, og hvorvidt en innendørs arealsvikt karakteriseres som en mangel vurderes etter avhendingsloven § 3-8. Informasjon om kjøpers undersøkelsesplikt, herunder oppfordringen om å undersøke eiendommen nøye, gjelder også for kjøpere som ikke anses som forbrukere. Med forbrukerkjøp menes kjøp av eiendom når kjøperen er en fysisk person som ikke hovedsakelig handler som ledd i næringsvirksomhet.

Hvitvasking

I henhold til lov om hvitvasking og terrorfinansiering har megler plikt til å gjennomføre kontrolltiltak ovenfor kunder. Dette innebærer å bekrefte kunders identitet, innhente opplysninger om reelle rettighetshavere og kundeforholdets formål og tilsiktede art. Videre skal megler kontrollere midlenes opprinnelse, samt gjennomføre kundekontroll av personer med disposisjonsrett til konto som benyttes ved transaksjoner til klientkonto.

Kundekontroll skal gjennomføres løpende gjennom hele oppdragsperioden, dersom megler på noe tidspunkt ikke får gjennomført tilstrekkelig kundekontroll har megler rett til å avvikle kundeforholdet.

Megler er underlagt rapporteringsplikt til Økokrim ved mistanke om brudd på hvitvaskingsloven. Melding sendes Økokrim uten at partene varsles og megler kan i enkelte tilfeller ha plikt til å stanse gjennomføring av handelen. Partene i handelen kan komme i ansvar for tap den andre part påføres som følge av brudd på hvitvaskingsregelverket, partenes rettigheter ved mislighol

Oppgjør

Kjøpesum med tillegg av omkostninger skal være disponibelt på meglers klientkonto innen overtagelse. Normalt innebærer dette at fullt oppgjør må være innbetalt på meglers klientkonto senest to virkedager før avtalt overtagelsesdato.
Eventuelle vilkår knyttet til innbetalingen, eksempelvis pantedokument som skal tinglyses til fordel for kjøpers bank, må være megler i hende i god tid før overtagelse kan finne sted. Sørmegleren AS tar ikke imot innbetalinger fra utlandet, innbetaling av oppgjør skal foretas samlet fra kjøpers konto i norsk finansinstitusjon.

Megler tar ikke imot oppgjør i form av kontanter eller bankremisse.

Salgsoppgave og vedlegg

Oppdragsnummer

61-22-0128

Salgsoppgave og vedlegg

Salgsoppgaven med tilhørende vedlegg må gjennomgås før budgivning. Dokumentasjonen anses som kjøpers beslutningsgrunnlag.
Komplett oversikt over alle dokumenter megler har mottatt fra det offentlige/forretningsfører er tilgjengelig på Sørmeglerens hjemmeside www.sormegleren.no/61-22-0128. Dokumentene kan også fås hos megler ved forespørsel.
Det tas forbehold om endringer i offentlige avgifter/gebyrer.

Ansvarlig megler

Eiendomsmegler MNEF Odd Terje Vatnedal, tlf. 40 40 80 72

Vederlag

Digital Markedspakke Synlig (Kr.3 490) Oppgjør (Kr.7 100) Panterett med urådighet - Statens Kartverk (Kr.585) Provisjon (forutsatt salgssum: 1 600 000,-) (Kr.45 000) Tilrettelegging (Kr.13 900) Totalt kr. (Kr.70 075)

Sørmegleren AS org. nr.

944 121 331

Produksjonsdato

01.07.2022
Varenummer: 3061733