Kvadraturen

Kongens gate 75

Felleskostnader
3 825 kr / mnd
Felleskostnader inkl.
Les mer
Byggeår
1973
P-rom
47 ㎡
Bruksareal
50 ㎡
Tomteareal
938 ㎡
Etasje
6
Antall soverom
1
Eierform
Borettslag
Eiendomstype
Leilighet

Oversikt

Om eiendommen

Flott oppusset 2-roms andelsleilighet i 6. etg. med nydelig utsikt og balkong! Heis, dagligvarebutikk i bygget.

Om eiendommen

Standard

Leiligheten har en ypperlig beliggenhet og nydelig utsikt. Den ligger vendt mot Tangen, Bystranda og Strandpromenaden og har godt med sol.

Opp heisen til riktig etasje finner du en leilighet som er lekkert og moderne oppusset.

I entreen er det er god plass til å henge fra seg ytterjakken, samt til å sette fra deg ytterskoene. Porttelefon slipper enkelt venner og gjester inn i bygget. Bod/ garderobe tilknyttet entreen.

Badet her delikat innredet med en pen baderomsinnredning med tilhørende speil over. Bad er nylig totaloppusset av fagfolk. Baderommet inneholder dusjkabinett, vegghengt toalett og servant med overspeil og oppbevaring. Det er opplegg for vaskemaskin.

Stuen er lys og innbydende og av god størrelse. Store vindusflater slipper inn rikelig med naturlig dagslys som gjør det godt å være her. Det er godt med utsikt og begrenset innsyn.
Det er nytt laminatgulv.
Stuen har åpen, men samtidig skjermet løsning mot kjøkkenet. IKEA kjøkkeninnredning er fra 2008 og er i bra stand. Innredningen er nylig pusset ned og malt i tidsriktige farger av selger.

Soverommet er av god størrelse med plass til dobbeltseng med tilhørende nattbord på hver side. Det er også godt med garderobeplass. Til balkongen har du tilkomst både fra soverommet, samt fra stuen, praktisk.

Bod i i samme etg. medfølger

Arealer med beskrivelse

Primærrom: 47 kvm, Bruksareal: 50 kvm
P-rom inneholder: Gang, bad, stue/kjøkken, soverom.
S-rom: Bod

Arealer og rombenevnelser er hentet fra tilstandsrapport. Benevnelsen viser hva rommene benyttes til i dag, ikke hva de nødvendigvis opprinnelig er godkjent som.

Byggeår og byggemåte

1973 i følge Kristiansand kommune.

Oppvarming

Dersom det er rom i boligen som ikke har vegg/fastmonterte ovner, så følger det heller ikke med ovner i disse rommene.

Diverse

Det skal bygges i kvartal 48, i bakgården skal BRG bygge nye leiligheter med innkjørsel via Kongens gate 75. Ifølge styreleder er styret i dialog med BRG, hvor det planlegges en takterrasse for beboerne i Kongens gate 75. I en ev. byggeperiode må beboere i Kongens gate 75 regne med støy. Konferer med megler for ytterligere informasjon.

Tilstandsrapport

Tilstandsrapport basert på innholdskrav i ny forskrift til avhendingsloven er vedlagt denne salgsoppgaven. Vi oppfordrer interessenter til å sette seg grundig inn i rapporten før budgivning. Kjøper anses å være kjent med opplysninger som fremgår av tilstandsrapporten, og vil således ikke kunne gjøre gjeldene mangler som fremgår av rapporten.  

Tilstandsrapporten er utarbeidet av Arild Grundetjern den 23.09.22, og er gyldig i 1 år etter rapportdato. Ved eldre rapporter anbefales interessenter å undersøke eiendommen grundig. Det gjøres oppmerksom på at rapporten kun omhandler boligen, eventuelle øvrige bygninger på eiendommen er ikke vurdert.

Bygningssakskyndigs konklusjon: Rapporten omhandler kun leiligheten innvendig. Leiligheten er i god stand, og mesteparten er nylig oppusset. Følgende hovedtrekk kan nevnes: Inngangsdør er fra byggetid og har normal slitasje. Balkongdør x 2 er fra 2011 og er i bra stand. Vinduer er fra byggetid, vindusglass er skiftet ut. Bad er nylig renovert pga. lekkasje i leilighet i etasjen over. Det er etablert fall til gulvsluket. Dusjkabinett i rommet er en god løsning mht. fukt. IKEA kjøkkeninnredning er fra 2008 og er i bra stand. Kjøleskap og komfyr er fra 2018. Nye gulv i hele leiligheten utenom i bod. Vegger i stue er nylig sparklet og malt. Sikringsskap er oppgradert med automatsikringer. Røropplegget er fra byggetid, vanlig vedlikehold bør beregnes. Eier opplyser om at røropplegget i blokka/leiligheten skal renoveres mest sannsynligvis med "strømpe" i gamle avløpsrør, arbeidet er tiltenkt å starte sommeren 2022. Innvendig stoppekran er montert i kjøkkenbenken. V.v.-bereder er datostemplet 2009 og står montert i kjøkkenbenken, lekkasjevarsler er montert. Elektrisk til oppvarming. Forøvrig må hele Tilstandsrapporten leses i sin helhet.

Følgende avvik har fått TG2:
Våtrom - Ventilasjon - Bad: Det er påvist begrenset ventilering/luftgjennomstrømning.
Kjøkken - Avtrekk - Stue/kjøkken:Det er påvist andre avvik: Ventilatorslange føres ut i rommet, bør utbedres.


For de bygningsdeler som har fått tilstandsgrad 2 og 3, og hvor det er påregnelig med tiltak, har bygningssakskynding utarbeidet et estimert kostnadsintervall. Se tilstandsrapport for mer informasjon.

Sammendrag selgers egenerklæring

Pkt 1: Lekkasje fra rør i leiligheten over. Lekkasjen er stoppet og utbedret, og vårt bad ble total renovert fra bunn. Inkl. Nytt sluk og gulv.
Pkt 2: Arbeid på bad/våtrom: Kaph Entreprenør stod for hele jobben. Vi hat dokumentasjon på alt utført arbeid fra elektriker, rørlegger maler, murer og snekker. Pkt 2.1: Ble tettesjikt/membran/sluk oppgradert/fornyet? Sluket ble flyttet nærmere vegg mot kjøkken, samt byttet ut i sin helhet. Nåværende sluk er derfor fra 2022.
Pkt 4: Styret i blokka holder på å undersøke/hente inn pristilbud på oppgradering av rørsystemer. Foreløpig er det bestemt at det skal legges strømpe over blokkas rør innvendig. Dette vil ha svært lite innvirkning for beboerne.
Pkt 6: Vært en lekkasje fra taket på blokka og ned i en leilighet i 8 etasje. Har ingen påvirkning for denne leiligheten, og styret har kontroll på den situasjonen.
Pkt 8: Var noe skjevheter i gulv i leiligheten. Gulvet er nå byttet og lagt nytt, og vi har ikke lagt merke til skjevheter etter dette. Viser ellers takstrapporten for nøyaktige mål. To sprekker i tak i stua.
Pkt 9: Ifm vannlekkasjen på badet var det råte under kledningen på en vegg og i taket. Dette var noe av grunnen til at hele badet ble revet. Dette er nå fjernet og badet er bygd opp på nytt.
Pkt 11: Forrige eier opplyste om nytt sikringsskap med automatsikringer og øvrig el.anlegg fra 2008. Kjenner ikke arbeid på el-anlegget i vår botid. Det ble i forbindelse med renovering av bad lagt opp varmekabler og spotter på badet. Dette ble utført av elektrotema agder as. Utført av Keas.
Pkt 14: Vi har selv pusset opp 3 vegger på soverommet. Vi har også satt inn skyvedørsgarderobe.
Pkt 16: Malt rekkverket og rammer på terrassen og rundt vinduene ute. Utført av Marius Iversen Malerfirma.
Pkt 19: Det bygges nytt bygg på baksiden av blokka, krysset elvegata/dronningensgate. Arbeidet er i gang, lite til påvirkning av denne leiligheten foreløpig. Videre er det planer for bygging av felles takterrasse i blokka. Ukjent når dette arbeidet settes i gang. Styret vet mer om disse planene og arbeidet som evt skal utføres.
Pkt 23: Takstmann har utført kontroll av leiligheten ifm. dette salget. Se vedlagt takstrapport.
Pkt 24: Vi leier parkeringsplass i kjelleren for 1000kr mnd. Kontrakten strekker seg for ett år av gangen. Ukjent om eier ønsker å leie ut denne videre, men ny eier av leiligheten kan få kontaktinfo til eier av parkeringsplass for å sjekke om videre utleie. Ellers er det muligheter å kjøpe seg egen plass i kjelleren.
Pkt 26: Styret vurderer å sette opp fellesutgiftene for beboerne med 300kr måneden. Dette som følge av renteøkningen som har foregått siste tiden. Vi vet ikke om dette er endelig vedtatt da det ikke har blitt lagt frem på generalforsamling.
Tilleggskommentar: Tidligere eier opplyste om at hovedrøret under vask ble byttet januar 2018 og rørspyling utført i 2017. Det ble også installert water safeguard. Arbeidet er utført av Søgne rør AS og Power Clean AS.

Se selgers egenerklæringsskjema for utfyllende informasjon.

Beliggenhet

Adkomst

Boligen er merket med TIL SALGS-plakat fra Sørmegleren og det vil være skiltet ved fellesvisning.

Beliggenhet

Flytter du til Kongens gate 75 har du "alt" like i nærheten, like ved i "Kasernehagen" finner du flere hyggelige sitteområder. Heis tar deg direkte ned og ut til gateplan hvor du kam gå tørrskodd til dagligvarebutikken Kiwi som ligger i samme bygg. Du har også kort vei til dagligvarebutikk Rema1000 ett  kvartal unna, samt at du finner Aquarama og Bystranda like ved. Du bor med andre ord meget sentralt til.

Forøvrig har du kort gangavstand til servicetilbud i den populære handlegaten Markens gate, samt Skippergata hvor du finner et bredt utvalg av butikker. Du har også kort gangavstand til gå- og turområder langs strandpromenaden, Odderøya, samt Baneheia.

Nærmeste busstopp finner du ved Kvadraturen Skolesenter som tar deg raskt og enkelt opp til UiA. Her finner du forøvrig et bredt tilbud kollektivt ut av sentrum om du skulle ønske det. Rute M1 tar deg hele veien til Ikea og Dyreparken.

Tomt

Areal: 938 kvm, Eierform: Fellestomt

Parkering

Mulighet for parkering i garasjeanlegg i underetasje (ikke gjennom borettslaget). Forøvrig parkering i gate etter gjeldende bestemmelser. Selger leier parkeringsplass i kjelleren for 1000kr mnd. Kontrakten strekker seg for ett år av gangen.

Offentlige opplysninger

Ferdigattest

Det foreligger ferdigattest datert 14.05.1974. Ferdigattesten gjelder  boligblokk. At en slik attest eksisterer gir ingen garanti for at det ikke er utført arbeid på boliger som ikke er byggemeldt eller godkjent.

Reguleringsplan

Eiendommen er regulert til forretning/kontor/tjenesteyting, tilhører reguleringsplan nr 1514 - Kvartal 48 - del av detaljregulering, datert 19.05.2020 og plan nr 1264 kommunedelplan for kvadraturen og Vestre havn, del - kvadraturen 2011-2022, datert 12.02.2014, endring 18.03.2014. På generell basis gjør vi oppmerksom på at det kan foreligge fremtidige planer hos kommunen for området rundt eiendommen, som megler ikke har mottatt opplysninger om.

Vei / Vann / Avløp

Tilknyttet offentlig vei og vann. Eiendommen har septiktank/ slamavskiller. Det gjøres oppmerksom på at Kristiansand kommune har rett til å gi pålegg om kortslutning av septiktank og kreve til tilkobling til offentlig avløp.

Heftelser / Rettigheter

Heftelser som følger eiendommen:
Dagboknr.: 824. Tinglyst: 26.04.1955. Best. om vann/kloakkledn.
Dagboknr.: 329. Tinglyst: 12.01.1973. Erklæring/avtale.
Dagboknr.: 1196664. Tinglyst: 10.10.2019. Jordskifte.


Fra hovedbølet som eiendommen er fradelt fra, kan det være tinglyst heftelser i form av erklæringer/avtaler som ikke fremgår av grunnboken for denne eiendommen. Eiendommen overdras fri for pengeheftelser, med unntak av eventuelle erklæringer, avtaler, servitutter og panteheftelser som fremgår av salgsoppgaven og skal følge med eiendommen ved salg. Kjøpers bank vil få prioritet etter disse.

Rettigheter som følger eiendommen:
Ingen rettigheter funnet.

Utleie

Evt. utleie av boligen krever samtykke fra borettslagets styre. Iht. borettslagslova må man ha bodd i leiligheten minst ett av de to siste årene før man kan søke om fremleie, andelseiere har likevel rett til å overlate bruken av hele bustaden til andre i opptil 30 døgn i løpet av året. Utleie i andre tilfeller kan godtas ved særlige grunner, jf. burettlagslova § 5-6. Utleie forutsetter at leiligheten har forsvarlige radonverdier. Se også borettslagets vedtekter, og konferer megler ved spørsmål.

Energiattest

Eiendommen er ikke energimerket. Det følger av forskrift om energimerking § 5 at dersom selger etter skriftlig anmodning fra kjøper ikke har lagt frem energiattest før avtale om salg er inngått, kan kjøper få laget en energiattest ved hjelp av ekspert for selgers regning innen ett år etter avtale om salg er inngått.

Odel

Nei

Konsesjon

Nei

Om borettslaget

Forkjøpsrett

Det er vedtektsbestemt forkjøpsrett for andelseierne i borettslaget. Forkjøpsretten avklares etter aksept av bud. Se evt. borettslagets vedtekter for ytterligere informasjon.

Husdyrhold

Det må søkes skriftlig til styret dersom beboerne vil holde hund eller katt i leiligheten. Når søknaden er innkommet, skal de øvrige beboerne i samme etasje ha rett til å protestere. Protesten må være skriftlig og begrunnet.

Rettigheter og forpliktelser

Borettslaget har legalpant for forfalte, ikke betalte felleskostnader. Det vises for øvrig til vedtekter og husordensregler. For andelsboliger er det borettslaget som er hjemmelshaver til selve eiendommen. Andelseierene har hjemmel til en andel i borettslaget og borett knyttet til denne.

Regnskap og vedtekter

Vedtekter, regnskap, budsjett, husordensregler, årsberetning og protokoll fra siste generalforsamling må leses før budgivning.

Forsikring mot felleskostnader

Borettslaget er medlem av Borettslagenes Sikringsfond. Dette innebærer at andelseiere ikke er solidarisk ansvarlig for hverandres andel av fellesgjeld.

Styregodkjennelse

Kjøper skal godkjennes av styret. Kjøper bærer selv risikoen for godkjenning.

Forretningsfører

Sørlandet Boligbyggelag

Økonomi

Prisantydning og omkostninger

2 490 000,- (Prisantydning) 77 706,- (Andel av fellesgjeld) 2 567 706,- (Pris inkl. fellesgjeld) Omkostninger 4 900,- (Boligkjøperforsikring HELP (valgfritt)) 2 800,- (Boligkjøperforsikring Pluss (valgfritt tillegg)) 480,- (Tingl.gebyr BRL-skjøte - Statens Kartverk) 480,- (Tingl.gebyr pantedokument BRL - Statens Kartverk) 8 660,- (Omkostninger totalt) 2 576 366,- (Totalpris inkl. omkostninger)

Regnestykket forutsetter at det kun tinglyses en låneobligasjon og at eiendommen selges til prisantydning.

Felleskostnader

Kr. 3 825,- pr.mnd.

Felleskostnader inkluderer

Driftkostnader (kr 2246,-); Kommunale avgifter, renovasjon, vaktmestertjenester, forsikring på bygg, forretningsførsel, vedlikehold, strøm i fellesareal, festeavgift, TV/bredbånd (kr 406,-), renter felleslån(kr 218,-), avdrag felleslån(kr 605,-), vedlikeholdsfond(kr 350,-).

Styreleder opplyser til megler 23.09.22 at felleskostnadene kan øke da det skal være rehabilitering av avløpsrør(strømpe) samt renteøkning. Det vil bli avholdt ekstraordinær generalforsmaling.

Andel fellesgjeld / Fellesformue

Andel fellesgjeld kr. 77 706 pr. 15.08.22
pr. 15.08.22

Lånevilkår fellesgjeld

Lånenummer: 30008032250, Sparebanken Sør
Annuitetslån, 4 terminer per år.
Rentesats per 15.08.2022: 3.4% pa.
Antall terminer til innfrielse: 37
Saldo per 15.08.2022: 2 719 742
Andel av saldo: 77 707
Første termin/første avdrag: 25.12.2016 ( siste termin 25.09.2031 )

Fradragsberettiget

Renteutgifter på andel fellesgjeld kan trekkes fra på selvangivelsen som vanlige gjeldsrenter.

Formuesverdi

Primær: Kr. 403 414,- for år 2020. Sekundær: Kr. 1 452 290,- for år 2020.

Nøkkelinformasjon

Adresse med betegnelse

Kongens gate 75, Andelsnr. 23 Orgnr. 859516912 i Kristiansand kommune.

Boligtype

Leilighet

Eierform

Borettslag

Vilkår og betingelser

Hvitevarer, løsøre og tilbehør

Følgende hvitevarer følger boligen:
Kjøleskap/kombiskap, komfyr/stekeovn/koketopp og oppvaskmaskin.  Lampe i tak på soverom følger med. Trefliser på balkong følger med.
Liste over løsøre og tilbehør må leses før budgivning. Her fremgår hvilke løsøre som skal følge eiendommen dersom dette var på eiendommen ved kjøpers besiktigelse om annet ikke er avtalt.

Boligselgerforsikring

Selger har tegnet boligselgerforsikring i Claimslink AS. Forsikringen dekker selgers ansvar etter avhendingsloven begrenset til eiendommens salgssum, oppad begrenset til 10 millioner kroner. Forsikringen dekker ikke verditap som følge av forekomst av insekter.

Boligkjøperforsikring

Vedlagt i salgsoppgaven følger informasjon om Boligkjøperforsikring og Boligkjøperforsikring Pluss fra HELP Forsikring AS. Boligkjøperforsikring er en rettshjelpsforsikring som gir trygghet og profesjonell juridisk hjelp dersom det oppdages uventede feil eller mangler ved boligen de neste fem årene. Boligkjøperforsikring Pluss har samme dekning som boligkjøperforsikring + fullverdig advokathjelp på viktige rettsområder i privatlivet. Egenandel kr. 4 000,- påløper i tvistesaker. Les mer om begge forsikringene i vedlagte materiell eller på help.no. Det gjøres oppmerksom på at meglerforetaket mottar fra kr 2.200,- til kr 2.600,- avhengig av boligtype, i honorar for hver forsikringsavtale som formidles på Boligkjøperforsikring, samt kr 1 000,- i honorar for Boligkjøperforsikring Pluss..

Visning

Som annonsert eller etter avtale med megler på tlf 46 47 31 35.

Finn.no: Visningstekst

Sørmegleren sine visninger har påmelding. Påmelding gjøres enkelt ved å benytte knappen under. Ta kontakt med megler dersom oppsatt tidspunkt ikke passer. Det vil ikke bli avholdt visning uten påmelding, frist for påmelding er senest kl. 12.00 på visningsdagen. Husk å laste ned salgsoppgaven digitalt før visning. Velkommen til en hyggelig visning!

Overtagelse

Etter avtale.

Finansiering

Vi anbefaler våre kunder å ta kontakt med vår samarbeidspartner Sparebanken Sør, på tlf. 38 10 92 00, for et uforpliktende tilbud.

Budgivning

Alle bud skal inngis skriftlig til megler. Det første budet må signeres, og budgiver må i tillegg legitimeres. Benytt "Gi bud"-knappen på våre annonser for å registrere ditt bud elektronisk. Dette er en enkel og sikker løsning som lar deg legitimere deg og signere budet elektronisk ved hjelp av BankID. Når første bud er gitt vil du motta en SMS-kvittering som du kan svare på for å gi eventuelle budforhøyelser. Budforhøyelser kan også gis ved å trykke "Gi bud" i våre annonser på nytt, eller via e-post eller andre skriftlige metoder. Megler skal så snart som mulig bekrefte skriftlig overfor budgiver at bud er mottatt. Bud som ikke er skriftlig eller som har kortere akseptfrist enn til kl. 12.00 første virkedag etter siste annonserte visning vil ikke bli formidlet til selger. Et bud er bindende for budgiver når budet er kommet til selgers kunnskap. Selger står fritt til å akseptere eller forkaste ethvert bud, og er således ikke forpliktet til å akseptere det høyeste budet på eiendommen. Megler skal, i den grad det er nødvendig og mulig, informere de involverte i budrunden skriftlig om status i budgivningen. Megler er forpliktet til å legge til rette for en forsvarlig avvikling av budrunden, og for at budene skal kunne bli behandlet og videreformidlet skriftlig til alle involverte parter, må et hvert bud ha en tilstrekkelig lang akseptfrist. Selger må skriftlig akseptere budet før budaksept kan formidles til budgiver. Selger og kjøper har krav på å få utlevert kopi av budjournalen straks etter at handel er kommet i stand. Alle som har inngitt bud på eiendommen kan på forespørsel få en kopi av anonymisert budjournal etter at budrunden er avsluttet. For øvrig vises det til "Forbrukerinformasjon om budgivning", som er på baksiden av budskjemaet. Det forutsettes at hjemmel overføres til kjøper.

Lovverk

Eiendommen selges etter reglene i avhendingsloven. Eiendommen skal overleveres kjøper i tråd med det som er avtalt. Det er viktig at kjøper setter seg grundig inn i alle salgsdokumentene, herunder salgsoppgave, tilstandsrapport og selgers egenerklæring. Kjøper anses kjent med forhold som er tydelig beskrevet i salgsdokumentene. Forhold som er beskrevet i salgsdokumentene kan ikke påberopes som mangler. Dette gjelder uavhengig av om kjøper har lest dokumentene. Alle interessenter oppfordres til å undersøke eiendommen nøye, gjerne sammen med fagkyndig før bud inngis. Kjøper som velger å kjøpe usett kan ikke gjøre gjeldende som mangel noe han burde blitt kjent med ved undersøkelsen. Dersom det er behov for avklaringer, anbefaler vi at kjøper rådfører seg med eiendomsmegler eller en bygningssakyndig før det legges inn bud. Hvis eiendommen ikke er i samsvar med det kjøperen må kunne forvente ut ifra alder, type og synlig tilstand, kan det være en mangel. Det samme gjelder hvis det er holdt tilbake eller gitt uriktige opplysninger om eiendommen. Dette gjelder likevel bare dersom man kan gå ut i fra at det virket inn på avtalen at opplysningen ikke ble gitt eller at feil opplysninger ikke ble rettet i tide på en tydelig måte. En bolig som har blitt brukt i en viss tid, har vanligvis blitt utsatt for slitasje og skader kan ha oppstått. Slik bruksslitasje må kjøper regne med, og det kan avdekkes enkelte forhold etter overtakelse som nødvendiggjør utbedringer. Normal slitasje og skader som nødvendiggjør utbedring, er innenfor hva kjøper må forvente og vil ikke utgjøre en mangel.

Boligen kan ha en mangel dersom det er avvik mellom opplyst og faktisk areal, forutsatt at avviket er på 2% eller mer og minimum 1 kvm. Ved beregning av et eventuelt prisavslag eller erstatning må kjøper selv dekke tap/kostnader opptil et beløp på kr 10 000 (egenandel). Dersom kjøper ikke er forbruker selges eiendommen «som den er», og selgers ansvar er da begrenset jf. avhl. § 3-9, 1. ledd 2. pktm. Avhendingsloven § 3-3 (2) fravikes, og hvorvidt en innendørs arealsvikt karakteriseres som en mangel vurderes etter avhendingsloven § 3-8. Informasjon om kjøpers undersøkelsesplikt, herunder oppfordringen om å undersøke eiendommen nøye, gjelder også for kjøpere som ikke anses som forbrukere. Med forbrukerkjøp menes kjøp av eiendom når kjøperen er en fysisk person som ikke hovedsakelig handler som ledd i næringsvirksomhet.

Hvitvasking

I henhold til lov om hvitvasking og terrorfinansiering har megler plikt til å gjennomføre kontrolltiltak ovenfor kunder. Dette innebærer å bekrefte kunders identitet, innhente opplysninger om reelle rettighetshavere og kundeforholdets formål og tilsiktede art. Videre skal megler kontrollere midlenes opprinnelse, samt gjennomføre kundekontroll av personer med disposisjonsrett til konto som benyttes ved transaksjoner til klientkonto.

Kundekontroll skal gjennomføres løpende gjennom hele oppdragsperioden, dersom megler på noe tidspunkt ikke får gjennomført tilstrekkelig kundekontroll har megler rett til å avvikle kundeforholdet.

Megler er underlagt rapporteringsplikt til Økokrim ved mistanke om brudd på hvitvaskingsloven. Melding sendes Økokrim uten at partene varsles og megler kan i enkelte tilfeller ha plikt til å stanse gjennomføring av handelen. Partene i handelen kan komme i ansvar for tap den andre part påføres som følge av brudd på hvitvaskingsregelverket, partenes rettigheter ved mislighol

Oppgjør

Kjøpesum med tillegg av omkostninger skal være disponibelt på meglers klientkonto innen overtagelse. Normalt innebærer dette at fullt oppgjør må være innbetalt på meglers klientkonto senest to virkedager før avtalt overtagelsesdato.
Eventuelle vilkår knyttet til innbetalingen, eksempelvis pantedokument som skal tinglyses til fordel for kjøpers bank, må være megler i hende i god tid før overtagelse kan finne sted. Sørmegleren AS tar ikke imot innbetalinger fra utlandet, innbetaling av oppgjør skal foretas samlet fra kjøpers konto i norsk finansinstitusjon.

Megler tar ikke imot oppgjør i form av kontanter eller bankremisse.

Salgsoppgave og vedlegg

Oppdragsnummer

11-22-0255

Salgsoppgave og vedlegg

Salgsoppgaven med tilhørende vedlegg må gjennomgås før budgivning. Dokumentasjonen anses som kjøpers beslutningsgrunnlag.
Komplett oversikt over alle dokumenter megler har mottatt fra det offentlige/forretningsfører er tilgjengelig på Sørmeglerens hjemmeside www.sormegleren.no/11-22-0255. Dokumentene kan også fås hos megler ved forespørsel.
Det tas forbehold om endringer i offentlige avgifter/gebyrer.

Ansvarlig megler

Eiendomsmegler Johan Elieson, tlf. 46 47 31 35

Vederlag

Digital grunnpakke (Kr.6 850)
Oppgjør (Kr.9 900)
Panterett med urådighet BRL - Statens Kartverk (Kr.480)
Provisjon (forutsatt salgssum inkl f.gjeld: 2 577 706,-) (Kr.45000)
Tilrettelegging (Kr.14 500)
Eierskiftegebyr trekkes i oppgjøret - SELGER (Kr.6 115)
Totalt kr. (Kr.82.365)

Sørmegleren AS org. nr.

944 121 331
Solgt
Varenummer: 3060942