Tinnheia

Kobberveien 11

Prisantydning
1 390 000 kr
Omkostninger
17 181 kr
Andel fellesgjeld
779 869 kr
Andel fellesformue
5 084 kr
Totalpris
2 187 050 kr
Formuesverdi
467 021 kr
Formuesverdi sekundær
1 774 680 kr
Felleskostnader
7 271 kr/mnd
Felleskostnader inkl.
Les mer
Byggeår
1963
Internt bruksareal (BRA‑i)
42 ㎡
Bruksareal
57 ㎡
Tomteareal
2 608 ㎡
Etasje
9
Antall soverom
1
Eierform
Andel
Eiendomstype
Leilighet

Oversikt

Flott, arealeffektiv 2-roms andelsleilighet med stor, solrik innglasset balkong - Nydelig utsikt - Heis - Sentrumsnært!

Om eiendommen

Oppvarming

Dersom det er rom i boligen som ikke har vegg/fastmonterte ovner, så følger det heller ikke med ovner i disse rommene.

Beliggenhet

Adkomst

Boligen er merket med TIL SALGS-plakat fra Sørmegleren og det vil være skiltet ved fellesvisning.

Parkering

Felles parkeringsplass uten faste plasser for beboere, samt gjester like ved blokken.
Ledige faste parkeringsplasser tildeles andelseiere etter ansiennitet mot en månedlig avgift. Det tildeles kun én plass per leilighet.

Beliggenhet

Leiligheten ligger ved Grim mot Tinnheia i et attraktivt miljø og har tilgang på mange aktiviteter. Like ved, finner man dagligvareforretninger, take-away osv. Det er gangavstand til Kvadraturen/sentrum og gode bussforbindelser med avganger hvert tiende minutt. Det er mange turmuligheter i umiddelbar nærhet og mest kjent er kanskje Baneheia, men man finner også perler som Ravnedalen og Dueknipen. Dueknipen ligger kun 200 meter fra boligen

Offentlige opplysninger

Ferdigattest

Det foreligger ferdigattest datert 08.10.1965. Ferdigattesten gjelder Høyhus m/60 leiligheter. Det foreligger og vedtak ferdigattest for utvidelse av eksisterende balkonger/etterisolering datert 26.09.2022, samt ferdigattest datert 21.08.2023 som gjelder fasadeendring. At en slik attest eksisterer gir ingen garanti for at det ikke er utført arbeid på boliger som ikke er byggemeldt eller godkjent.

Vei, vann og avløp

Eiendommen er tilknyttet offentlig vei, vann og avløp. 

Reguleringsplan

Eiendommen er regulert til bolig , tilhører reguleringsplan nr 96 - Kolsdalsheia (Dueknipen vest) , datert 25.06.1959. På generell basis gjør vi oppmerksom på at det kan foreligge fremtidige planer hos kommunen for området rundt eiendommen, som megler ikke har mottatt opplysninger om.

Adgang for utleie

Evt. utleie av boligen krever samtykke fra borettslagets styre. Iht. borettslagslova må man ha bodd i leiligheten minst ett av de to siste årene før man kan søke om fremleie, andelseiere har likevel rett til å overlate bruken av hele bustaden til andre i opptil 30 døgn i løpet av året. Utleie i andre tilfeller kan godtas ved særlige grunner, jf. burettlagslova § 5-6. Utleie forutsetter at leiligheten har forsvarlige radonverdier. Se også borettslagets vedtekter, og konferer megler ved spørsmål.

Tinglyste heftelser og rettigheter

På eiendommen er det tinglyst følgende heftelser og rettigheter som følger eiendommens matrikkel ved overskjøting til ny hjemmelshaver:

Økonomi

Omkostninger kjøper

Tinglysning av hjemmelsovergang: kr 500,-
Tinglysning av pantedokument kr 500,-
Forhåndsvarsling av forkjøpsrett kr 7981,-
 
HELP Boligkjøperforsikring kr 5 400,- (valgfritt)
HELP Boligkjøperforsikring Pluss kr 2 800,- (valgfritt)
 
Sum omkostninger: (inkl. valgfrie tillegg) kr 17.181,-
 
Regnestykket forutsetter at det kun tinglyses ett pantedokument. Det tas forbehold om endringer i avgifter/gebyrer. 

Nøkkelinformasjon

Standard

Velkommen til en flott 2-roms leilighet med romslig innglasset balkong og nydelig utsikt. Leiligheten i Kobberveien 11 er presentert av Johan Elieson for Sørmegleren. Fra den innglasset balkongen har man en nydelig utsikt. Leiligheten fremstår lys og moderne og har mange gode kvaliteter, samt en praktisk planløsning med følgende innhold:

I leiligheten sørger store vindusflater for rikelig med naturlig dagslys. Stuen er av god størrelse med plass til både en sofa- og en spisestuegruppe. Herfra er det utgang til innglasset balkong med nydelige sol- og utsiktsforhold.

Kjøkkenet er fra ca. 2015 og har godt med skap- og benkeplass. Deler av kjøkkenet er nytt i 2023. Kjøkkenet er utstyrt med induksjon koketopp, stekeovn, kjøleskap/frys (følger ikke) og oppvaskmaskin.

Badet ble oppusset for ca. 15 år siden. Badet er innredet med dusj, toalett og innredning med vask. Dusjdører er fra 2022.
Fellesvaskeri i underetasje.

På soverommet er det plass til dobbeltseng og romslig garderobeløsning. Også fra soverommet er det en nydelig utsikt.

Heis tar deg enkelt opp og hjem til riktig etasje. I gangen er det god plass til å henge fra seg ytterklær og sko. Fra gangen er det adkomst til bad, soverom, kjøkken og stue.

Leiligheten passer fint både for enslige og par - i alle aldre. Velkommen til visning!

Sykkelbod og fellesvaskeri i kjeller.

Tilstandsrapport basert på innholdskrav til forskrift til avhendingsloven er vedlagt denne salgsoppgaven. Vi oppfordrer interessenter til å sette seg grundig inn i rapporten før budgivning. Kjøper anses å være kjent med opplysninger som fremgår av tilstandsrapporten, og vil således ikke kunne gjøre gjeldene mangler som fremgår av rapporten.   
 
Tilstandsrapporten er utarbeidet av Takstmann Arild Grundetjern AS den 12.04.2024, og er gyldig i 1 år etter befaringsdato. Ved eldre rapporter anbefales interessenter å undersøke eiendommen grundig. Det gjøres oppmerksom på at rapporten kun omhandler boligen, eventuelle øvrige bygninger på eiendommen er ikke vurdert.
 
Bygningssakskyndigs konklusjon:
Rapporten omhandler kun leiligheten innvendig. Leiligheten er i bra stand, vanlig vedlikehold bør beregnes. Følgende hovedtrekk kan nevnes: Ytterdører og vinduer er i bra stand. Skyvedør til balkong er fra 2023. Bad ble oppusset for ca. 15 år siden, vanlig vedlikehold bør beregnes. Hulltaking ble ikke utført i vegg mot bad da det er murvegger. IKEA kjøkkeninnredning er i bra stand, innredningen er av noe blandet årgang. Induksjon platetopp er av noe eldre årgang. Lekkasjevarsler er montert i kjøkkenbenken. Gulvhøyder ble kontrollert med laser i 3 rom, noe avvik ble registrert. Sikringsskap med automatsikringer. Røropplegget er av eldre årgang, vanlig vedlikehold bør beregnes. Innvendig stoppekran er montert på soverom. Felles varmtvann i blokka. Sentralfyring med radiatorer. Forøvrig må hele Tilstandsrapporten leses i sin helhet.
 
Følgende avvik har fått TG2: 
Innvendig > Etasjeskille/gulv mot grunn
Våtrom > 9. etasje > Bad > Sluk, membran og tettesjikt
Tekniske installasjoner > Vannledninger
Tekniske installasjoner > Avløpsrør
Tekniske installasjoner > Elektrisk anlegg
 
For de bygningsdeler som har fått tilstandsgrad 2 og 3, og hvor det er påregnelig med tiltak, har bygningssakskynding utarbeidet et estimert kostnadsintervall. Se tilstandsrapport for mer informasjon.

Hvitevarer

Følgende hvitevarer følger handelen: komfyr/stekeovn/koketopp, oppvaskmaskin.

Diverse

Fellesvaskeri i kjelleretasjen.
Sykkelparkering.

Det er gjort omfattende renoveringer på blokka. Fullstendig liste over alle oppgraderinger og utbedringer er publisert på nettsiden til borettslaget: https://stjernebo.no

Medlemsskap i Sørlandet Boligbyggerlag kr 750,- faktureres direkte fra Sørlandet Boligbyggerlag (kr 500,- i andelskapital og kr 250,- i årskontigent). Priser fra 01.01.2023. Kjøper(ne) må være medlem i Sørlandet Boligbyggelag før overdragelse kan finne sted.

Vedlikehold/oppgraderinger utført i 2023
Det ble gjennomført ferdigbefaring for fasaderehabiliteringen i august og den eneste bemerkningen var noen få manglende skruer i fasadeplatene. Utover det er arbeidet gjennomført på en utmerket måte. Vi hadde ettårsbefaring for balkongene i mai, også her med lite feil å bemerke. Det dreide seg stort sett om skjeve vinduer og flimrende lamper, men også reparasjon av et par skader fra byggetiden. EK Elektro har også hatt mange oppdrag i blokka i år, med blant annet opplegg av byggestrøm, montering av nye lamper og diverse endringer og reparasjoner. Alle driftsavtaler på vedlikehold er gjennomført, og ingen nye skader er oppdaget utover to rørsprekker som følge av kulde. Dette vil bli utbedret i 2024. Fullstendig liste over alle oppgraderinger og utbedringer er publisert på nettsiden vår.

Fremtidig vedlikehold/oppgraderinger
På generell basis er det vanskelig å si noe konkret på forhånd om når det vil bli nødvendig/hensiktsmessig å utføre vedlikeholdsoppgaver, men det er ingenting som tilsier at det vil bli behov for større reparasjoner eller vedlikeholdsarbeid de nærmeste årene. Som vi har nevnt tidligere, er taket det neste på listen, med en estimert pris på ca. 250.000,- som bør betales fra driftsbudsjettet. På sikt må også inngående vannrør byttes, men det er vanskelig å si noe om når annet enn at det ikke er noe som tilsier at det må skje i nærmeste fremtid. Det er imidlertid viktig å huske at blokka fyller 60 år i år (2024). Det er dermed vanskelig å få til helt optimale forhold når det gjelder blant annet ventilasjonssystem, rørkoblinger og universell utforming, spesielt dersom man ønsker å operere innenfor rimelige økonomiske grenser. Vi må bare gjøre så godt vi kan med det vi har.
Fokusområdet for 2024 blir uansett gjenoppbygging av uteområder og implementering av nytt HMS-system, samt små utbedringer som beskrevet i den seneste tekniske rapport.

Boligselgerforsikring

Selger har tegnet boligselgerforsikring. Forsikringen dekker selgers ansvar etter avhendingsloven begrenset til eiendommens salgssum, oppad begrenset til 14 millioner kroner. Forsikringen dekker ikke verditap som følge av forekomst av insekter.  

Servitutter

På eiendommen er det tinglyst følgende heftelser og rettigheter som følger eiendommens matrikkel ved overskjøting til ny hjemmelshaver:

Polisenummer

SP588265

Personopplysningsloven

I henhold til personopplysningsloven gjør vi oppmerksom på at interessenter kan bli registrert for videre oppfølgning. Les mer om personvern i vår personvernerklæring på sormegleren.no/personvern

Sammendrag selgers egenerklæring

Under følger en kort oppsummering av selgers egenerklæringsskjema. For fullstendige opplysninger vises det til vedlagte egenerklæring.

2 Er det utført arbeid på bad, vaskerom eller toalettrom? Ja, Nye dusjdører og armatur på eksisterende rørkobling. Nytt baderomsskap. 2022.
4 Er det utført arbeid på tak, yttervegg, vindu eller annen fasade? Ja, Gamle balkonger ble revet og erstattet med nye større innglasset balkong. Utført av Balkongentreprenøren i 2022.
Kledning ble byttet rundt hele bygget og det ble isolert på nytt rundt vinduer. Utført av Balkongentreprenøren i 2022.
10 Er det utført arbeid på det elektriske anlegget? Ja, Installert ny komfyrkontakt på kjøkken. Utfør av EK Elektro i 2023. Installert nye stikkontakter i stuen i sammenheng med balkongprosjektet. Spotter, lys og stikkontakt på balkong med tilhørende lysbryter inne. Uført av: Uvisst - Tror EK Elektro AS i 2022.
12 Har det vært feil på utvendige eller innvendige avløpsrør eller vannrør? Ja, Liten sprekk i rør i søppelbod ved sprengkulden i januar 24. Ble fikset av rørlegger fortløpende.

Selger har tegnet boligselgerforsikring gjennom Gjensidige.

Visning

onsdag 29. mai
kl. 17:45-18:30
Produktnummer: 77D979D7-E213-456C-95F6-F47884C16FB0