Skien - Ånnerød, Flakvarp, Røra, Svanvik,Kilebygda

Klyvevegen 99

Prisantydning
2 400 000 kr
Omkostninger
5 960 kr
Andel fellesgjeld
2 400 000 kr
Totalpris
4 805 960 kr
Felleskostnader
7 580 kr /
Felleskostnader inkl.
Les mer
Byggeår
2022
P-rom
128 ㎡
Bruksareal
128 ㎡
Eierform
Borettslag
Eiendomstype
Tomannsbolig

Oversikt

Om eiendommen

Moderne og romslige tomannsboliger med stilig arkitektur. 2 parkeringsplasser medfølger. 3 SOLGT.

Om eiendommen

Beskrivelse av prosjektet

Velkommen til Klyvebekken Hage!
Vi gleder oss over å kunne presentere et nytt boligprosjekt i et veletablert og populært nabolag i Skien. Klyvebekken Hage består av to vertikaldelte
tomannsboliger i naturskjønne omgivelser. Prosjektet er som skreddersydd for barnefamilier og andre som ønsker ett helt nytt og romslig hjem.

Moderne Linjer.
Arkitekt Sølve Grønvold ved Profil-Bygg har tegnet fire nye hjem med et spennende og moderne uttrykk, som gjør at det skiller seg ut fra andre prosjekter i markedet. Han har gitt boligene mange kvaliteter, som to balkonger, en markterrasse, smarte planløsninger og grønne hager. Byggene er har dessuten fått en plassering på tomta som sikrer gode solforhold og privatiserte soner. I et eget carportanlegg har hver bolig to parkeringsplasser, i tillegg til en sportsbod.

Innhold

Gode planløsninger.
Innvendig vil du oppleve effektive og gjennomtenkte planløsninger. I den åpne stue- og kjøkkenløsninger i andre etasje får du en ekstra høyde som bidrar til et luftig og lyst inntrykk.

Tomannsboligene er vertikaldelte med gode planløsninger. Hver bolig er på 128,6 kvadratmeter BRA og inneholder i første etasje: Hall med utgang til en romslig terrasse på mark, tre soverom, bad, eget vaskerom/teknisk rom og et toalett. Opp i andre etasje finner du en luftig og åpen stue og
kjøkkenløsning med utgang til to balkonger: En stor mot vest og en liten mot øst, hvor morgensolen kommer inn! Hver bolig leveres også med en utvendig sportsbod og to parkeringsplasser i prosjektets carportanlegg.

For å utnytte de gode solforholdene på tomta har arkitekten sørget for at hver bolig får tre utplasser. På bakkeplan mot vest kan du boltre deg på en stor terrasse på mellom 21,6 og 36,2 kvadratmeter. I andre etasje har du også en vestvendt balkong på mellom 21,6 og 36,2 kvadratmeter, samt en balkong mot øst på mellom 6,7 og 7,0 kvadratmeter.

Standard

For å få nøyaktig beskrivelse av standard leveranse henvises det til prospektet.

Plantegning for hver enhet ligger under bolignummer øverst i annonsen.

Det vil bli gitt mulighet for individuelle tilvalg til standardleveransen mot pristillegg.

Det gjelder følgende deler av leveransen:
• Kjøkkeninnredning
• Baderomsinnredning
• EL-leveransen, inkludert belysning
• Ladestasjon for El-bil
• Garderober
• Innerdører
• Parkett og fotlist
• Trapp
• Utførelse av innvendige overflater
• Vannavrenning terrasse 2 etasje

Tilvalg avtales og bestilles av byggleverandør, dette blir gjennomgått i et tilvalgsmøte.

Ferdigstillelse

Det beregnes 12 måneders byggetid fra byggearbeidene starter.

Oppvarming

•Varmekabler på bad, vaskerom og inngang hall.
• Peisovn Duo 5 fra Nordpeis med ventilert stålpipe leveres med underlagsplate i glass.
• Det leveres komplett balansert ventilasjonsanlegg med varmegjenvinning, plassert i teknisk rom.

Dersom det er rom i boligen som ikke har vegg/fastmonterte ovner, så følger det heller ikke med ovner i disse rommene.

Diverse

Boligprosjektet blir organisert som et borettslag. Det betyr at beboerne eier boligdelen av bygningene, fellesanlegg og utearealer i fellesskap. Beboerne kjøper en rett til å bo i en bestemt bolig, derav navnet "borettslag". Beboerne eier en del av borettslaget derav navnet "andelseier". Når du har kjøpt bolig i borettslag eier du dermed borettslaget sammen med de andre som bor der. Det betyr at du eier din egen bolig, men at et større fellesskap vil gjøre det enklere for deg når det gjelder vedlikehold og økonomi. Borettslaget vil bli tilknyttet Porsgrunn Bamble Borgestad Boligbyggerlag. Kjøpere som ikke er medlem av PBBL må tegne medlemsskap.

Vedtekter:
Det er utarbeidet vedtekter for borettslaget som er bindende for kjøper. Vedtektene er en del av salgsprospektet og det er viktig at en gjør seg godt kjent med disse før det inngås avtale om kjøp. Andelseier plikter å følge borettslagets vedtekter.

Sikringsordning:
Gjennom PBBL som forretningsfører, blir borettslaget tilknyttet Borettslagenes Sikringsfond. Risikoen for tap av felleskostnader er dermed redusert.

Totalpris:
Totalprisen på boligen består av innskudd og andel av borettslagets fellesgjeld. Se prislisten som har kolonner for hvert av disse elementene. I tillegg kommer omkostninger som er spesifisert under og i prislisten. Innskuddet (egenkapitalen) med tillegg av omkostningene, utgjør det som kjøper må finansiere på egen hånd. Fellesgjelden er finansiert av borettslaget hvor avdrag og renter (kapitalkostnader) for den andel av gjelden som er knyttet til den enkelte leilighet, dekkes gjennom månedlige felleskostnader.

Felleslån/vilkår:
Borettslagets fellesgjeld er et annuitetslån i finansinstitusjon. Maksimal fellesgjeld utgjør ca. 50 % av totalprisen på alle leilighetene. For eksakte tall henvises til prisliste. Det legges opp til 40 års total løpetid på lånet, hvorav de 20 første årene er avdragsfrie. Lånet vil i utgangspunktet ha flytende rente. Det tas forbehold om endringer i renten da renten vil bli endret i takt med rentemarkedet. Borettslaget kan etter innflytting evt. beslutte binding av renten.

Kapitalkostnader:
Kapitalkostnader er renter og avdrag på boligens andel av borettslagets felleslån. Rentene på enkeltes andel av borettslagets felleslån. Rentene på den enkeltes andel av fellesgjelden kan trekkes fra i skattbar inntekt på selvangivelsen i henhold til ordinære regler.

Mulighet for individuell nedbetaling av fellesgjelden, IN- ordning:
Når alle boligene er solgt har borettslaget mulighet til å inngå en avtale med forretningsfører om individuell nedbetaling av fellesgjeld, under gitte forutsetninger. Andelseier vil ved denne ordningen ha større fleksibilitet til å styre sin egen fellesgjeld og derved finanskostnadene. Ved nedbetaling av andel fellesgjeld, helt eller delvis, reduseres månedlige finanskostnader til borettslaget i
henhold til innbetalt beløp. Nedbetaling av fellesgjeld kan ikke reverseres. Ordningen kan først komme på plass en stund etter overtakelse.

Felleskostnader:
Estimerte felleskostnader består av borettslagets driftskostnader, samt renter på borettslagets fellesgjeld. Fellesgjelden søkes avdragsfri i 20 år. Se ytterligere informasjon i prislisten.

Beliggenhet

Adkomst

Prosjektet ligger sentralt på Klyve med nærhet til Extra dagligvare og Klyve barneskole og Kongerød ungdomsskole. Flotte naturmiljøer i umiddelbar nærhet.

Beliggenhet

Grønn idyll.
Byggetomta ligger landlig og sentralt til på Klyve. Her skal en gammel enebolig bli erstattet av fire nye hjem. Boligene får naturen tett på seg, og Klyvebekken sildrer forbi på vei ned til Kverndammen. Du får kort vei til flotte turområder og naturopplevelser, i tillegg er det gåavstand til flere barnehager, Klyve barneskole, Kongerød Ungdomsskole og matbutikk. På sykkel tar det dessuten bare noen minutter ned til PP Senteret og
alle tilbudene på Vessia!

Tomt

Det blir felles eiet tomt av borettslaget.

Parkering

Alle leilighetene disponerer 2 parkeringsplass i carportanlegg.

Offentlige opplysninger

Ferdigattest

Det skal foreligge ferdigattest eller midlertidig brukstillatelse ved overtakelse.

Reguleringsplan

Eiendommen ligger i ett uregulert område og som i kommuneplanen /kommunedelplanens arealdel er avsatt til LNRF areal for nødvendig tiltak for landbruk og reindrift og gårdstilknyttet næringsvirksomhet basert på gårdens ressursgrunnlag- nåværende.
Friområde -nåværende, boligbebyggelse - nåværende, bevaring naturmiljø, byggegrenser, utbyggingsvolum og funksjonskrav, flomfare.
Ifølge kommunale opplysninger er det igangsatt planleggingsarbeid som inkluderer/ berører eiendommen ref PLANID 3807
2021001, PLANNAVN RV36 E18- Skyggestein. Reguleringsbestemmelser fås ved henvendelse til megler.

Vei / Vann / Avløp

Tilknyttet offentlig vei, vann og avløp.

Heftelser / Rettigheter

Se salgsoppgaven. Fra hovedbølet som eiendommen er fradelt fra, kan det være tinglyst heftelser i form av erklæringer/avtaler som ikke fremgår av grunnboken for denne eiendommen. Eiendommen overdras fri for pengeheftelser, med unntak av eventuelle erklæringer, avtaler, servitutter og panteheftelser som fremgår av salgsoppgaven og skal følge med eiendommen ved salg. Kjøpers bank vil få prioritet etter disse.

Energiattest

Når en bolig selges før den er ferdig bygget, skal selger oppfylle plikten ved å garantere for energi- og oppvarmingskarakter, og lage fullstendig energiattest ved ferdigstillelse. Normalt påregnes i energiklasse B, man kan dog ende opp med lavere energiklasse uten at dette anses som en mangel.

Odel

Nei

Konsesjon

Nei

Om borettslaget

Husdyrhold

Dyrehold skal godkjennes av styret i borettslaget.

Økonomi

Prisantydning og omkostninger

2 400 000,- (NB: prisen er fast)
2 400 000,- (Andel av fellesgjeld)
4 800 000,- (Pris inkl. fellesgjeld)
Omkostninger
5000,- ( Andelsomkostninger kjøper)
480,- (Tingl.gebyr BRL-skjøte - Statens Kartverk)
480,- (Tingl.gebyr pantedokument BRL - Statens Kartverk)
5960,- (Omkostninger totalt)

4 805 960,- (Totalpris inkl. omkostninger)

Regnestykket forutsetter at det kun tinglyses en låneobligasjon og at eiendommen selges til prisantydning.

Betalingsbetingelser

Det skal betales inn et forskudd på kr. 100 000,- etter signert kontrakt. Dette må være såkalt fri egenkapital, dvs. at det ikke kan være knyttet noen vilkår eller forbehold til innbetalingen av pengene utover de vilkår som fremgår av nærværende kontrakt. Resten av innskuddet + omkostninger innbetales til overtagelse.

Felleskostnader

Kr. 7 580,-

Felleskostnader inkluderer

· Kabel TV/internett (grunnpakke)
· Fellesstrøm fellesareal
· Utvendig forsikring (Gjelder ikke innboforsikring for hver andelseier som må tegnes individuelt).
· Kommunale avgifter
· Forretningsførsel
· Revisjon
· Andre driftskostnader

I tillegg til å betale innskudd må den enkelte betale en månedlige kostnad til dekning av løpende fellesutgifter. I denne er inkl. renter på fellesgjeld (avdrag kommer på etter 20 år) Strøm, tlf og innboforsikring bekostes av den enkelte beboer.

Felleskostnadene for den enkelte leilighet er stipulert i henhold til budsjett og fordeles etter fordelingsnøkkel. Endelig størrelse på felleskostnader vil bli satt opp av forretningsfører/borettslagets styre ved overtakelse.

Nøkkelinformasjon

Adresse med betegnelse

Klyvevegen 99

Boligtype

Tomannsbolig

Eierform

Borettslag

Vilkår og betingelser

Visning

.

Finn.no: Visningstekst

Forkjøpsrett
PBBL sine medlemmer har forkjøpsrett til boligene. Frist for å melde forkjøpsrett er torsdag 3. mars klokken 12.00.

Overtagelse

Etter avtale.

Finansiering

Vi anbefaler våre kunder å ta kontakt med vår samarbeidspartner Sparebanken Sør, på tlf. 38 10 92 00, for et uforpliktende tilbud.

Budgivning

Alle bud skal inngis skriftlig til megler. Det første budet må signeres, og budgiver må i tillegg legitimeres. Benytt "Gi bud"-knappen på våre annonser for å registrere ditt bud elektronisk. Dette er en enkel og sikker løsning som lar deg legitimere deg og signere budet elektronisk ved hjelp av BankID. Når første bud er gitt vil du motta en SMS-kvittering som du kan svare på for å gi eventuelle budforhøyelser. Budforhøyelser kan også gis ved å trykke "Gi bud" i våre annonser på nytt, eller via e-post eller andre skriftlige metoder. Megler skal så snart som mulig bekrefte skriftlig overfor budgiver at bud er mottatt. Bud som ikke er skriftlig eller som har kortere akseptfrist enn til kl. 12.00 første virkedag etter siste annonserte visning vil ikke bli formidlet til selger. Et bud er bindende for budgiver når budet er kommet til selgers kunnskap. Selger står fritt til å akseptere eller forkaste ethvert bud, og er således ikke forpliktet til å akseptere det høyeste budet på eiendommen. Megler skal, i den grad det er nødvendig og mulig, informere de involverte i budrunden skriftlig om status i budgivningen. Megler er forpliktet til å legge til rette for en forsvarlig avvikling av budrunden, og for at budene skal kunne bli behandlet og videreformidlet skriftlig til alle involverte parter, må et hvert bud ha en tilstrekkelig lang akseptfrist. Selger må skriftlig akseptere budet før budaksept kan formidles til budgiver. Selger og kjøper har krav på å få utlevert kopi av budjournalen straks etter at handel er kommet i stand. Alle som har inngitt bud på eiendommen kan på forespørsel få en kopi av anonymisert budjournal etter at budrunden er avsluttet. For øvrig vises det til "Forbrukerinformasjon om budgivning", som er på baksiden av budskjemaet. Det forutsettes at hjemmel overføres til kjøper.
Boligene selges til fastpris. Benytt vedlagte skjema «Kjøpetilbud til fastpris». Alle kjøpetilbud må inngis skriftlig sammen med legitimasjon. Regler om budfrister i Eiendomsmeglerloven kommer ikke til anvendelse da selger ikke er forbruker.

Lovverk

Boligene selges iht. bustadsoppføringslova av 13. juni 1997 nr. 43.
Bustadoppføringslova kommer ikke til anvendelse der Kjøper anses som profesjonell/investor. I slike tilfeller vil handelen i hovedsak reguleres av lov om avhending av fast eiendom av 3. juli 1992 nr. 93. Når  bindende avtale inngås etter ferdigstillelse selges boligene etter avhendingsloven. Dersom kjøper ikke er forbruker selges eiendommen «som den er», og selgers ansvar er da begrenset jf. avhl. § 3-9, 2. pktm.

Hvitvasking

I henhold til lov om hvitvasking og terrorfinansiering har megler plikt til å gjennomføre kontrolltiltak ovenfor kunder. Dette innebærer å bekrefte kunders identitet, innhente opplysninger om kundeforholdets formål og tilsiktede art, samt kontrollere midlenes opprinnelse. Kundekontroll skal gjennomføres løpende gjennom hele oppdragsperioden. Dersom megler på noe tidspunkt ikke får gjennomført tilstrekkelig kundekontroll har megler rett til å avvikle kundeforholdet. Megler er underlagt rapporteringsplikt til Økokrim ved mistanke om brudd på hvitvaskingsloven. Melding sendes Økokrim uten at partene varsles og megler kan i enkelte tilfeller ha plikt til å stanse gjennomføring av handelen. Partene i handelen har ansvar for tap den andre part påføres som følge av brudd på hvitvaskingsregelverket. Det kan ikke gjøres ansvar gjeldene overfor megler som følge av at meglerforetaket overholder sine plikter etter hvitvaskingsloven.

Megler tar ikke imot oppgjør i form av kontanter eller bankremisse.

Oppgjør

Kjøpesum med tillegg av omkostninger skal være disponibelt på meglers klientkonto innen overtagelse. Normalt innebærer dette at fullt oppgjør må være innbetalt på meglers klientkonto senest to virkedager før avtalt overtagelsesdato.
Eventuelle vilkår knyttet til innbetalingen, eksempelvis pantedokument som skal tinglyses til fordel for kjøpers bank, må være megler i hende i god tid før overtagelse kan finne sted.

Salgsoppgave og vedlegg

Oppdragsnummer

81-22-9001

Salgsoppgave og vedlegg

Salgsoppgaven med tilhørende vedlegg må gjennomgås før budgivning. Dokumentasjonen anses som kjøpers beslutningsgrunnlag.
Komplett oversikt over alle dokumenter megler har mottatt fra det offentlige/forretningsfører er tilgjengelig på Sørmeglerens hjemmeside www.sormegleren.no/81-22-9001. Dokumentene kan også fås hos megler ved forespørsel.
Det tas forbehold om endringer i offentlige avgifter/gebyrer.

Ansvarlig megler

Prosjektmegler/Eiendomsmegler Tina Vinje, tlf. 95 49 11 58

Vederlag

Markedspakke Telemark (nybygg) (Kr.2 687) Markedspakke Telemark (nybygg) Ny digital annonsering (Kr.2 687) Salgstart oppstart/tilretteleggingsgebyr (Kr.31 250) Totalt kr. (Kr.36 624)

Sørmegleren Telemark AS org. nr.

918 067 116
Produktnr: 3056560