Stridsklev

Kløvervegen 21C

Felleskostnader
5 521 kr / mnd
Felleskostnader inkl.
Les mer
Byggeår
1974
P-rom
61 ㎡
Bruksareal
61 ㎡
Tomteareal
20 672 ㎡
Etasje
3
Antall soverom
1
Eierform
Borettslag
Eiendomstype
Leilighet

Oversikt

Om eiendommen

Trivelig 2(3)-roms endeleilighet i 3. etg med gåavstand til butikk, buss, apotek, turområder mm.

Om eiendommen

Standard

Leiligheten ligger fint til i 3. etasje og som endeleilighet sentralt på Stridsklev med gåavstand til alt man trenger i hverdagen. Her har man nydelige solforhold på balkongen og turområder rett på utsiden av døren opp mot Uræddløypa.

Første møte med leiligheten er entré med laminat på gulv og malt panel på vegger. Gang har calling-anlegg hengende ved siden av inngangsdør som i 2022 ble skiftet i regi av borettslaget. På venstre side er det tilkomst til toalettrom med vinylbelegg på gulv og malt strie på vegger/tak.

Videre inn kommer man til leilighetens stue som oppleves trivelig og luftig. En del av stuen har tidligere vært et ekstra soverom, slik det er mulighet for idag ved behov. I stuen er det parkett på gulv og malt tapet på vegger. Her kan man dele rommet inn i TV-seksjon og spisestue da det er godt med plass til begge deler. Det er utgang til en vestvendt balkong med gode solforhold og plass til sittegruppe. Vinduer og balkongdør ble skiftet i 2009 med isolerglass.

Kjøkkenrom har innredning med slette fronter av ukjent alder, samt nyere laminert benkeplate. Innredningen har stålkum med ett grep blandebatteri, og det er fliset mellom benk og overskap. Rommet har plass og opplegg for kjøleskap, oppvaskmaskin og komfyr. Mekanisk kullfilteravtrekk montert til innredningen og etablert over komfyr. Oppvaskmaskin og komfyr medfølger i handelen. Det er parkett på gulv og malt tapet på vegger. Hyggelig frokostseksjon ved vinduet.

Bade/vaskerom er av ukjent alder med vinylbelegg på gulv og malte flater på vegger. Badet inneholder servant med vask og speil, dusjkabinett og opplegg for vaskemaskin.

Romslig soverom med laminat på gulv og malt tapet/panel på vegger. Rommet har god plass til garderobeskap som fint kan settes inn på den ene veggen.

Leiligheten disponerer med boder i kjeller.

Arealer med beskrivelse

Primærrom: 61 kvm.

Leiligheten inneholder: Entré, stue, kjøkken, bad/vaskerom, toalettrom og soverom.

Arealer og rombenevnelser er hentet fra tilstandsrapport. Benevnelsen viser hva rommene benyttes til i dag, ikke hva de nødvendigvis opprinnelig er godkjent som.

Byggeår og byggemåte

1974 i følge Porsgrunn kommune.

Oppvarming

Elektrisk oppvarming.
Leiligheten har ikke pipeløp.
Dersom det er rom i boligen som ikke har vegg/fastmonterte ovner, så følger det heller ikke med ovner i disse rommene.

Diverse

Tekniske installasjoner:
Interne vannrør av kobber fra byggeår. Innvendig avløpsrør av støpejern/plast. Varmtvannstank på ca. 200 L fra 2021 montert i rom med sluk. Naturlig ventilering med ventil i vinduer. Røykvarsel og brannslukker montert i leilighet.

Tilstandsrapport

Tilstandsrapport basert på innholdskrav i ny forskrift til avhendingsloven er vedlagt denne salgsoppgaven. Vi oppfordrer interessenter til å sette seg grundig inn i rapporten før budgivning. Kjøper anses å være kjent med opplysninger som fremgår av tilstandsrapporten, og vil således ikke kunne gjøre gjeldene mangler som fremgår av rapporten.  

Tilstandsrapporten er utarbeidet av Are Bjørkheim den 19.01.23 15:52, og er gyldig i 1 år etter rapportdato. Ved eldre rapporter anbefales interessenter å undersøke eiendommen grundig. Det gjøres oppmerksom på at rapporten kun omhandler boligen, eventuelle øvrige bygninger på eiendommen er ikke vurdert.

Følgende avvik har fått TG3 eller TG2:

TG3:
- Våtrom > Sluk, membran og tettesjikt > Bad/vaskerom: Det er rundt sluk påvist feil fagmessig utførelse av membran (vinylbelegg). Gulv er ikke tett.
- Tekniske installasjoner > Elektrisk anlegg: Elektrisk anlegg med skrusikringer og 6 kurser. 35 Amp hovedsikring. Det foreligger ikke dokumentasjon. Dokumentasjon foreligger ikke men er utført av fagfolk ifølge eier.

TG2:
- Utvendig > Balkong
- Innvendig > Overflater
- Innvendig > Etasjeskille/gulv mot grunn
- Våtrom > Overflater vegger og himling > Bad/vaskerom
- Våtrom > Overflater Gulv > Bad/vaskerom
- Våtrom > Ventilasjon > Bad/vaskerom
- Våtrom > Tilliggende konstruksjoner våtrom > Bad/vaskerom
- Kjøkken > Overflater og innredning > Kjøkken
- Kjøkken > Avtrekk > Kjøkken
- Spesialrom > Overflater og konstruksjon > Toalettrom
- Tekniske installasjoner > Vannledninger
- Tekniske installasjoner > Avløpsrør

For de bygningsdeler som har fått tilstandsgrad 2 og 3, og hvor det er påregnelig med tiltak, har bygningssakskynding utarbeidet et estimert kostnadsintervall. Se tilstandsrapport for mer informasjon.

Sammendrag selgers egenerklæring

Se selgers egenerklæringsskjema for utfyllende informasjon.

Beliggenhet

Adkomst

Boligen er merket med TIL SALGS-plakat fra Sørmegleren og det vil være skiltet ved fellesvisning.

Beliggenhet

Leiligheten ligger svært sentralt til på Stridsklev med umiddelbar nærhet til dagligvarehandel, apotek, kafe, bussholdeplass mm. Kort vei er det også til skole og barnehage, samt fritidsaktiviteter som Stridsklev svømmehall og idrettsanlegg. I området finnes et bredt utvalg av ulike turområder, eksempelvis Uræddløypa som strekker seg flere kilometer. På vinterstid omgjøres deler av løypa seg til vinterløyper som man kan stå på ski. Kort kjørevei til Porsgrunn sentrum, eller via buss.

Tomt

Areal: 20 672 kvm, Eierform: Fellestomt

Parkering

Biler parkeres på parkeringsplassen. Dette gjelder også gjesteparkering.

Det er mulighet for å benytte seg av borettslagets ordning for lader av elbil.

Offentlige opplysninger

Ferdigattest

Det foreligger ferdigattest datert 01.04.1975. Ferdigattesten gjelder nybygg boligbygg. At en slik attest eksisterer gir ingen garanti for at det ikke er utført arbeid på boliger som ikke er byggemeldt eller godkjent.

Reguleringsplan

Eiendommen er regulert til konsentrert småhusbebyggelse og offentlig friområde, tilhører reguleringsplan Felt V,VI,VII og XVI - Stridsklevområdet, datert 18.01.1974 og Stridsklev sentrum, datert 30.07.1975.

Eiendommen ligger i område som i kommuneplanen/kommunedelplanen er avsatt til boligbebyggelse - nåværende, byggegrenser, utbyggingsvolum og funksjonskrav, og er en del av kommuneplanens arealdel/byplan datert 13.06.2019.

Det er igangsatt planleggingsarbeid på et område som inkluderer/berører eiendommen, plannavn "RV36".

På generell basis gjør vi oppmerksom på at det kan foreligge fremtidige planer hos kommunen for området rundt eiendommen, som megler ikke har mottatt opplysninger om.

Vei / Vann / Avløp

Tilknyttet offentlig vei, vann og avløp.

Heftelser / Rettigheter

Fra hovedbølet som eiendommen er fradelt fra, kan det være tinglyst heftelser i form av erklæringer/avtaler som ikke fremgår av grunnboken for denne eiendommen. Eiendommen overdras fri for pengeheftelser, med unntak av eventuelle erklæringer, avtaler, servitutter og panteheftelser som fremgår av salgsoppgaven og skal følge med eiendommen ved salg. Kjøpers bank vil få prioritet etter disse.

Utleie

Evt. utleie av boligen krever samtykke fra borettslagets styre. Iht. borettslagslova må man ha bodd i leiligheten minst ett av de to siste årene før man kan søke om fremleie, andelseiere har likevel rett til å overlate bruken av hele bustaden til andre i opptil 30 døgn i løpet av året. Utleie i andre tilfeller kan godtas ved særlige grunner, jf. burettlagslova § 5-6. Utleie forutsetter at leiligheten har forsvarlige radonverdier. Se også borettslagets vedtekter, og konferer megler ved spørsmål.

Energiattest

Oppvarmingskarakter Oransje - Energikarakter G

Odel

Nei.

Konsesjon

Nei.

Om borettslaget

Forkjøpsrett

1.            Andelseier i borettslaget
2.            Medlemskap i boligbyggelaget
Forkjøpsretten avklares etter at bud er akseptert av selger. Etter budaksept vil megler oversende salgsinformasjon til forretningsfører. Forkjøpsretten utlyses, og megler får tilbakemelding fra forretningsfører når forkjøpsretten er avklart. Dersom forkjøpsretten blir benyttet så innebærer dette at forkjøpsrettsberettiget trer inn i avtalen som allerede foreligger mellom selger og den som har fått sitt bud akseptert. Forretningsfører er PBBL. Ved benyttelse av forkjøpsrett vil det påløpe et gebyr fra Porsgrunn Bamble Borgestad boligbyggelag på kr. 7 643,-. For mer informasjon kontakt megler.

Husdyrhold

Husordensreglene tillater ikke husdyrhold uten skriftlig tillatelse fra styret i borettslaget. Borettslagslovens § 5-11 (4) åpner for dyrehold på tross av forbud, dersom gode grunner taler for dyreholdet, og det ikke er til ulempe for de andre brukerne av eiendommen. Husdyrhold skal godkjennes av styret i borettslaget.

Rettigheter og forpliktelser

Borettslaget har legalpant for forfalte, ikke betalte felleskostnader. Det vises for øvrig til vedtekter og husordensregler. Kjøper forplikter seg til å bli / være medlem av Porsgrunn Bamble Borgestad Boligbyggelag ved kontraktsinngåelse.

Regnskap og vedtekter

Vedtekter, regnskap, budsjett, husordensregler, årsberetning og protokoll fra siste generalforsamling må leses før budgivning.

Forsikring mot felleskostnader

Borettslaget er medlem av Borettslagenes Sikringsfond. Dette innebærer at andelseiere ikke er solidarisk ansvarlig for hverandres andel av fellesgjeld.

Styregodkjennelse

Kjøper skal godkjennes av styret. Kjøper bærer selv risikoen for godkjenning.

Forretningsfører

Boligen tilhører Stridsklevenga Borettslag og Porsgrunn Bamble Borgestad Boligbyggelag er forretningsfører.

Økonomi

Prisantydning og omkostninger

1 390 000,- (Prisantydning) 227 174,- (Andel av fellesgjeld) 1 617 174,- (Pris inkl. fellesgjeld) Omkostninger 5 100,- (Boligkjøperforsikring HELP (valgfritt)) 2 800,- (Boligkjøperforsikring Pluss (valgfritt tillegg)) 480,- (Tingl.gebyr BRL-skjøte - Statens Kartverk) 480,- (Tingl.gebyr pantedokument BRL - Statens Kartverk) 8 860,- (Omkostninger totalt) 1 626 034,- (Totalpris inkl. omkostninger)

Regnestykket forutsetter at det kun tinglyses en låneobligasjon og at eiendommen selges til prisantydning.

Medlemskap i PBBL kr. 500,- og årskontingent kr. 200,- faktureres direkte fra PBBL. Ved benyttelse av forkjøpsrett, vil det påløpe et gebyr på kr. 7 643,-  fra PBBL.

Felleskostnader

Kr. 5 521,- pr.mnd.

Felleskostnadene har følgende fordeling:
Felleskostnader: kr. 3 847,-
Avdrag lån: kr. 869,-
Renter lån: kr. 805,-

Felleskostnader inkluderer

Felleskostnader faktureres månedlig, og inkluderer renter og avdrag på borettslagets fellesgjeld, kommunale avgifter, bygningsforsikring, drift og vedlikehold av fellesarealer, plenklipping, snømåking/strøing, vask av fellesareal, honorar til styre og forretningsfører, samt kabel-tv og internett.

Borettslaget har inngått avtale med Skagerak Fiber om levering av altibox tv og internett løsning. I avtalen inngår digital-tv og en 200mbit internett linje.

Andel fellesgjeld / Fellesformue

Andel fellesgjeld kr. 227 174 pr. 14.12.22

Lånevilkår fellesgjeld

Lånenummer: 12129421485, DNB Bank ASA
Annuitetslån, 4 terminer per år.
Rentesats per 14.12.2022: 3.85% pa.
Antall terminer til innfrielse: 68
Saldo per 14.12.2022: 23 523 084
Andel av saldo: 227 174
Første termin/første avdrag: 30.03.2015 ( siste termin 30.09.2039 )

Fradragsberettiget

Renteutgifter på andel fellesgjeld kan trekkes fra på selvangivelsen som vanlige gjeldsrenter.

Formuesverdi

Primær: Kr. 513 243,- for år 2021. Sekundær: Kr. ,- for år 2021.

Nøkkelinformasjon

Adresse med betegnelse

Kløvervegen 21C, Andelsnr. 1765 Orgnr. 952616382 i Porsgrunn kommune.

Boligtype

Leilighet

Eierform

Borettslag

Vilkår og betingelser

Hvitevarer, løsøre og tilbehør

2 lamper i stue og en i gang medfølger ikke i handelen.
Oppvaskmaskin og komfyr medfølger, kjøleskap medfølger ikke.

Liste over løsøre og tilbehør må leses før budgivning. Her fremgår hvilke løsøre som skal følge eiendommen dersom dette var på eiendommen ved kjøpers besiktigelse om annet ikke er avtalt.

Boligselgerforsikring

Selger har tegnet boligselgerforsikring i Claimslink AS. Forsikringen dekker selgers ansvar etter avhendingsloven begrenset til eiendommens salgssum, oppad begrenset til 10 millioner kroner. Forsikringen dekker ikke verditap som følge av forekomst av insekter.

Boligkjøperforsikring

Vedlagt i salgsoppgaven følger informasjon om Boligkjøperforsikring og Boligkjøperforsikring Pluss fra HELP Forsikring AS. Boligkjøperforsikring er en rettshjelpsforsikring som gir trygghet og profesjonell juridisk hjelp dersom det oppdages uventede feil eller mangler ved boligen de neste fem årene. Boligkjøperforsikring Pluss har samme dekning som boligkjøperforsikring + fullverdig advokathjelp på viktige rettsområder i privatlivet. Egenandel kr. 4 000,- påløper i tvistesaker. Les mer om begge forsikringene i vedlagte materiell eller på help.no. Det gjøres oppmerksom på at meglerforetaket mottar fra kr 2.200,- til kr 2.600,- avhengig av boligtype, i honorar for hver forsikringsavtale som formidles på Boligkjøperforsikring, samt kr 1 000,- i honorar for Boligkjøperforsikring Pluss..

Visning

Som annonsert eller etter avtale med megler på tlf 98 83 27 82.

Finn.no: Visningstekst

Sørmegleren sine visninger har påmelding. Påmelding gjøres enkelt ved å benytte knappen under. Ta kontakt med megler dersom oppsatt tidspunkt ikke passer. Det vil ikke bli avholdt visning uten påmelding, frist for påmelding er senest kl. 12.00 på visningsdagen. Husk å laste ned salgsoppgaven digitalt før visning. Velkommen til en hyggelig visning!

Overtagelse

Etter avtale.

Finansiering

Vi anbefaler våre kunder å ta kontakt med vår samarbeidspartner Sparebanken Sør, på tlf. 38 10 92 00, for et uforpliktende tilbud.

Budgivning

Alle bud skal inngis skriftlig til megler. Det første budet må signeres, og budgiver må i tillegg legitimeres. Benytt "Gi bud"-knappen på våre annonser for å registrere ditt bud elektronisk. Dette er en enkel og sikker løsning som lar deg legitimere deg og signere budet elektronisk ved hjelp av BankID. Når første bud er gitt vil du motta en SMS-kvittering som du kan svare på for å gi eventuelle budforhøyelser. Budforhøyelser kan også gis ved å trykke "Gi bud" i våre annonser på nytt, eller via e-post eller andre skriftlige metoder. Megler skal så snart som mulig bekrefte skriftlig overfor budgiver at bud er mottatt. Bud som ikke er skriftlig eller som har kortere akseptfrist enn til kl. 12.00 første virkedag etter siste annonserte visning vil ikke bli formidlet til selger. Et bud er bindende for budgiver når budet er kommet til selgers kunnskap. Selger står fritt til å akseptere eller forkaste ethvert bud, og er således ikke forpliktet til å akseptere det høyeste budet på eiendommen. Megler skal, i den grad det er nødvendig og mulig, informere de involverte i budrunden skriftlig om status i budgivningen. Megler er forpliktet til å legge til rette for en forsvarlig avvikling av budrunden, og for at budene skal kunne bli behandlet og videreformidlet skriftlig til alle involverte parter, må et hvert bud ha en tilstrekkelig lang akseptfrist. Selger må skriftlig akseptere budet før budaksept kan formidles til budgiver. Selger og kjøper har krav på å få utlevert kopi av budjournalen straks etter at handel er kommet i stand. Alle som har inngitt bud på eiendommen kan på forespørsel få en kopi av anonymisert budjournal etter at budrunden er avsluttet. For øvrig vises det til "Forbrukerinformasjon om budgivning", som er på baksiden av budskjemaet. Det forutsettes at hjemmel overføres til kjøper.

Lovverk

Eiendommen selges etter reglene i avhendingsloven. Eiendommen skal overleveres kjøper i tråd med det som er avtalt. Det er viktig at kjøper setter seg grundig inn i alle salgsdokumentene, herunder salgsoppgave, tilstandsrapport og selgers egenerklæring. Kjøper anses kjent med forhold som er tydelig beskrevet i salgsdokumentene. Forhold som er beskrevet i salgsdokumentene kan ikke påberopes som mangler. Dette gjelder uavhengig av om kjøper har lest dokumentene. Alle interessenter oppfordres til å undersøke eiendommen nøye, gjerne sammen med fagkyndig før bud inngis. Kjøper som velger å kjøpe usett kan ikke gjøre gjeldende som mangel noe han burde blitt kjent med ved undersøkelsen. Dersom det er behov for avklaringer, anbefaler vi at kjøper rådfører seg med eiendomsmegler eller en bygningssakyndig før det legges inn bud. Hvis eiendommen ikke er i samsvar med det kjøperen må kunne forvente ut ifra alder, type og synlig tilstand, kan det være en mangel. Det samme gjelder hvis det er holdt tilbake eller gitt uriktige opplysninger om eiendommen. Dette gjelder likevel bare dersom man kan gå ut i fra at det virket inn på avtalen at opplysningen ikke ble gitt eller at feil opplysninger ikke ble rettet i tide på en tydelig måte. En bolig som har blitt brukt i en viss tid, har vanligvis blitt utsatt for slitasje og skader kan ha oppstått. Slik bruksslitasje må kjøper regne med, og det kan avdekkes enkelte forhold etter overtakelse som nødvendiggjør utbedringer. Normal slitasje og skader som nødvendiggjør utbedring, er innenfor hva kjøper må forvente og vil ikke utgjøre en mangel.

Boligen kan ha en mangel dersom det er avvik mellom opplyst og faktisk areal, forutsatt at avviket er på 2% eller mer og minimum 1 kvm. Ved beregning av et eventuelt prisavslag eller erstatning må kjøper selv dekke tap/kostnader opptil et beløp på kr 10 000 (egenandel). Dersom kjøper ikke er forbruker selges eiendommen «som den er», og selgers ansvar er da begrenset jf. avhl. § 3-9, 1. ledd 2. pktm. Avhendingsloven § 3-3 (2) fravikes, og hvorvidt en innendørs arealsvikt karakteriseres som en mangel vurderes etter avhendingsloven § 3-8. Informasjon om kjøpers undersøkelsesplikt, herunder oppfordringen om å undersøke eiendommen nøye, gjelder også for kjøpere som ikke anses som forbrukere. Med forbrukerkjøp menes kjøp av eiendom når kjøperen er en fysisk person som ikke hovedsakelig handler som ledd i næringsvirksomhet.

Hvitvasking

I henhold til lov om hvitvasking og terrorfinansiering har megler plikt til å gjennomføre kontrolltiltak ovenfor kunder. Dette innebærer å bekrefte kunders identitet, innhente opplysninger om reelle rettighetshavere og kundeforholdets formål og tilsiktede art. Videre skal megler kontrollere midlenes opprinnelse, samt gjennomføre kundekontroll av personer med disposisjonsrett til konto som benyttes ved transaksjoner til klientkonto.

Kundekontroll skal gjennomføres løpende gjennom hele oppdragsperioden, dersom megler på noe tidspunkt ikke får gjennomført tilstrekkelig kundekontroll har megler rett til å avvikle kundeforholdet.

Megler er underlagt rapporteringsplikt til Økokrim ved mistanke om brudd på hvitvaskingsloven. Melding sendes Økokrim uten at partene varsles og megler kan i enkelte tilfeller ha plikt til å stanse gjennomføring av handelen. Partene i handelen kan komme i ansvar for tap den andre part påføres som følge av brudd på hvitvaskingsregelverket, partenes rettigheter ved mislighold

Oppgjør

Kjøpesum med tillegg av omkostninger skal være disponibelt på meglers klientkonto innen overtagelse. Normalt innebærer dette at fullt oppgjør må være innbetalt på meglers klientkonto senest to virkedager før avtalt overtagelsesdato.
Eventuelle vilkår knyttet til innbetalingen, eksempelvis pantedokument som skal tinglyses til fordel for kjøpers bank, må være megler i hende i god tid før overtagelse kan finne sted. Sørmegleren AS tar ikke imot innbetalinger fra utlandet, innbetaling av oppgjør skal foretas samlet fra kjøpers konto i norsk finansinstitusjon.

Megler tar ikke imot oppgjør i form av kontanter eller bankremisse.

Salgsoppgave og vedlegg

Oppdragsnummer

81-22-0227

Salgsoppgave og vedlegg

Salgsoppgaven med tilhørende vedlegg må gjennomgås før budgivning. Dokumentasjonen anses som kjøpers beslutningsgrunnlag.
Komplett oversikt over alle dokumenter megler har mottatt fra det offentlige/forretningsfører er tilgjengelig på Sørmeglerens hjemmeside www.sormegleren.no/81-22-0227. Dokumentene kan også fås hos megler ved forespørsel.
Det tas forbehold om endringer i offentlige avgifter/gebyrer.

Ansvarlig megler

Eiendomsmegler Rose Røstberg, tlf. 98 83 27 82

Vederlag

Oppdragsgiver har inngått følgende avtale med Sørmegleren Telemark AS: Fastpris kr. 29 000,-, Tilretteleggingsgebyr kr. 12 000,-  samt Markedspakke kr. 16 000,-

Sørmegleren Telemark AS org. nr.

918 067 116
Solgt
Varenummer: 3067165