Klosterøya Vest

Klosterhagen 33A

Prisantydning
3 350 000 kr
Omkostninger
8 660 kr
Andel fellesgjeld
2 850 000 kr
Totalpris
6 208 660 kr
Felleskostnader
12 515 kr / mnd
Felleskostnader inkl.
Les mer
Byggeår
2022
P-rom
81 ㎡
Bruksareal
86 ㎡
Tomteareal
830 ㎡
Etasje
3
Antall soverom
2
Eierform
Borettslag
Eiendomstype
Leilighet

Oversikt

Om eiendommen

Waterfront på Klosterøya! Ny 3-roms borettslagsleilighet mot vannet. Garasje, Heis, 2 soverom og stor veranda.

Om eiendommen

Innhold

Entrè, stue/kjøkken, 2 soverom, bad/vaskerom, toalettrom og teknisk rom.

Garasjeplass og bod i felles garasjeanlegg.

Standard

Flott waterfront leilighet beliggende i 3. etasje. Leiligheten er delikat innredet med god planløsning og med gjennomgående høy standard. Pen håndverksmessig utførelse i alle rom. Fra stuen er det utgang til vestvendt veranda med gode solforhold og flott utsikt.  Leiligheten har to gode soverom og helfliset bad. Sentral oppvarming (vannbåren varme) til radiatorer. Det er gjennomgående 3-stavs hvitpigmentert eikeparkett på gulv.

Entrè med plass til å henge og sette fra seg yttertøy og sko. Her er det montert calling anlegg med døråpner til hoveddør. Eikeparkett på gulv og malte slette overflater på vegger og i himling.

Lys og trivelig stue med god plass til sofagruppe og øvrig møblement. De store vindusflatene gir godt med naturlig lysinnslipp, samtidig som man kan nyte utsikten. Utgang til vestvendt veranda med gode solforhold og flott utsikt mot Hjellevannet. Eikeparkett på gulv og malte overflater på vegger og i himling.

Kjøkkenet ligger i en sosial åpen løsning mot stuen. Kvalitetskjøkken fra Sigdal med integrerte hvitevarer fra Siemens. Innredningen har slette fronter og laminert benkeplate. På kjøkkenet er det plass til hyggelig spisebord. Parkett på gulv og malte overflater på vegger og i himlig.

Delikat helfliset bad med vegghengt toalett, innredning med hedekkende servant og dype skuffer for oppbevaring, speil med oppbevaring og dusjhjørne med dusjvegger i herdet glass. Plass til vaskemaskin og tørketrommel. Flis på gulv med varme, mosaikkfliser i dusjsone, flis på vegger og slett himling med downlights.

Det er to soverom i leiligheten. Hovedsoverommet har god plass til dobbeltseng, og er innredet med skyvedørsgarderobe. Begge rommene har eikeparkett på gulv og malte overflater på vegger og i himling.

Toalettrommet er innredet med toalett og innredning med sevant og skuffer. Flis på gulv og malte slette flater på vegger og i himling.

Teknisk rom med gode oppbevaringsmuligheter.

Arealer med beskrivelse

Primærrom: 81,2 kvm.
Bruksareal: 86,3 kvm.

P-rom inneholder: Entrè, stue/kjøkken, 2 soverom, bad/vaskerom og toalettrom.

Areal er opplyst fra plantegning ved denne eiers kjøp.
Det gjøres oppmerksom på at det kan forekomme avvik, da megler ikke har kontrollmålt arealene. Interessenter bes evt kontrollmåle arealene selv.

Byggeår og byggemåte

2022 i følge Skien kommune.

Oppvarming

Leiligheten har vannbåren varme med radiatorer. Vannbåren varme i gulv på bad. Forøvrig elektrisk oppvarming. Dersom det er rom i boligen som ikke har vegg/fastmonterte ovner, så følger det heller ikke med ovner i disse rommene.

Beliggenhet

Adkomst

Fra Skien sentrum tar man til høyre i lyskrysset ned til Klosterøya Vest. Følg vegen nedover og inn til stor gjesteparkering på høyre side. Det er enkel adkomst fra garasje via heis til leiligheten. Boligen er merket med TIL SALGS-plakat fra Sørmegleren og det vil være skiltet ved fellesvisning.

Beliggenhet

Leiligheten har en attraktiv beliggenhet på Klosterøya Vest, sentralt i Skien. Her bor du i nydelige omgivelser langs vannkanten, og med flott utsikt til elva og Hjellevannet. Fra leiligheten har man gangavstand til Skien sentrum med alle byens servicetilbud. Det er gangbru til Herkules som gjør at Klosterøya området blir en sentral del av gangveinettet for Skien by, samtidig som man kan følge den populære ruten rundt Hjellevannet.

Forøvrig kort vei til friområder på Bakkestranda, Herkules kjøpesenter, Skagerak Arena, idrettsanlegg, treningssenter, badestrand og flotte rekreasjonsmuligheter, samt kino og Ibsenhuset. Klosterøya Vest har pent opparbeidet fellesareal med plenareal, planter, lekeplass, felles sittegrupper og asfalterte internveier

Tomt

Areal: 830 kvm, Eierform: Fellestomt

Klosterøya Vest er meget pent og parkmessig opparbeidet med plen og beplantet med blomsterbed og prydbusker. Fellesarealer, adkomst og parkeringsplasser er asfaltert. Mellom byggene er det etablert indre gårdsmiljø med oppholdsområder samt lekeareal.

Parkering

Parkering i feller garasjeanlegg.

Parkeringskjelleren er etablert som anleggseiendom med eget gnr/bnr. Anleggseiendommen i kjelleren er organisert som et eget sameie med egne vedtekter.

Skien Boligbyggelag opplyser om at garasjekjelleren ikke har fått organisasjonsnummer enda, og at det derfor ikke er noen boliginfo å produsere p.t. Det må forventes at det vil bli opprettet en felleskostnad for forsikring og drift og vedlikehold av garasjekjelleren.

Offentlige opplysninger

Ferdigattest

Det foreligger ikke ferdigattest for eiendommen, men midlertidig brukstillatelse datert 22.09.2022. Brukstillatelsen gjelder boligbygg, gjenstående arbeid: utomhus. At en slik attest eksisterer gir ingen garanti for at det ikke er utført arbeid på boliger som ikke er byggemeldt eller godkjent.

Reguleringsplan

Eiendommen er regulert til boligbebyggelse-blokkbebyggelse, tilhører reguleringsplan "Detaljereguleringsplan for Klosterøya sørvest", datert 07.05.2020.

Eiendommen ligger i område som i kommuneplanen/kommunedelplanen er avsatt til Sentrumsformål-nåværende, byggegrenser, utbyggingsvolum, funksjonskrav, veg-framtidig og sentrumsformål-fremtidig, og er en del av kommuneplanens arealdel/byplan datert 16.06.2011 og 16.06.2016.

På generell basis gjør vi oppmerksom på at det kan foreligge fremtidige planer hos kommunen for området rundt eiendommen, som megler ikke har mottatt opplysninger om.

Vei / Vann / Avløp

Tilknyttet offentlig vei, vann og avløp.

Heftelser / Rettigheter

Fra hovedbølet som eiendommen er fradelt fra, kan det være tinglyst heftelser i form av erklæringer/avtaler som ikke fremgår av grunnboken for denne eiendommen. Eiendommen overdras fri for pengeheftelser, med unntak av eventuelle erklæringer, avtaler, servitutter og panteheftelser som fremgår av salgsoppgaven og skal følge med eiendommen ved salg. Kjøpers bank vil få prioritet etter disse.

Utleie

Evt. utleie av boligen krever samtykke fra borettslagets styre. Iht. borettslagslova må man ha bodd i leiligheten minst ett av de to siste årene før man kan søke om fremleie, andelseiere har likevel rett til å overlate bruken av hele bustaden til andre i opptil 30 døgn i løpet av året. Utleie i andre tilfeller kan godtas ved særlige grunner, jf. burettlagslova § 5-6. Utleie forutsetter at leiligheten har forsvarlige radonverdier. Se også borettslagets vedtekter, og konferer megler ved spørsmål.

Energiattest

Oppvarmingskarakter Grønn - Energikarakter D

Odel

Nei

Konsesjon

Nei

Om borettslaget

Forkjøpsrett

1.             Andelseier i borettslaget
2.             Medlemskap i boligbyggelaget
Forkjøpsretten avklares etter at bud er akseptert av selger. Etter budaksept vil megler oversende salgsinformasjon til forretningsfører. Forkjøpsretten utlyses, og megler får tilbakemelding fra forretningsfører når forkjøpsretten er avklart. Dersom forkjøpsretten blir benyttet så innebærer dette at forkjøpsrettsberettiget trer inn i avtalen som allerede foreligger mellom selger og den som har fått sitt bud akseptert. Forretningsfører er SBBL. Ved benyttelse av forkjøpsrett vil det påløpe et gebyr fra Skien boligbyggelag på kr. 7.644,-. For mer informasjon kontakt megler.

Husdyrhold

Husordensreglene tillater ikke husdyrhold uten skriftlig tillatelse fra styret i borettslaget. Borettslagslovens § 5-11 (4) åpner for dyrehold på tross av forbud, dersom gode grunner taler for dyreholdet, og det ikke er til ulempe for de andre brukerne av eiendommen. Husdyrhold skal godkjennes av styret i borettslaget.

Rettigheter og forpliktelser

Borettslaget har legalpant for forfalte, ikke betalte felleskostnader. Det vises for øvrig til vedtekter. Kjøper forplikter seg til å bli / være medlem av Skien Boligbyggelag ved kontraktsinngåelse.

Regnskap og vedtekter

Vedtekter må leses før budgivning.

Forsikring mot felleskostnader

Borettslaget er medlem av Borettslagenes Sikringsfond. Dette innebærer at andelseiere ikke er solidarisk ansvarlig for hverandres andel av fellesgjeld.

Styregodkjennelse

Kjøper skal godkjennes av styret. Kjøper bærer selv risikoen for godkjenning.

Forretningsfører

Skien Boligbyggelag

Økonomi

Prisantydning og omkostninger

3 350 000,- (Prisantydning) 2 850 000,- (Andel av fellesgjeld) 6 200 000,- (Pris inkl. fellesgjeld) Omkostninger 4 900,- (Boligkjøperforsikring HELP (valgfritt)) 2 800,- (Boligkjøperforsikring Pluss (valgfritt tillegg)) 480,- (Tingl.gebyr BRL-skjøte - Statens Kartverk) 480,- (Tingl.gebyr pantedokument BRL - Statens Kartverk) 8 660,- (Omkostninger totalt) 6 208 660,- (Totalpris inkl. omkostninger)

Regnestykket forutsetter at det kun tinglyses en låneobligasjon og at eiendommen selges til prisantydning.

Felleskostnader

Kr. 12 515,- pr.mnd.

Felleskostnadene har følgende fordeling:
Andel felleskostnader: kr 3 572,-
Renter fellesgjeld: kr 8 043,-
Individuell måling oppvarming: kr 900,-

Felleskostnader inkluderer

Felleskostnader faktureres månedlig, og inkluderer renter på borettslagets fellesgjeld, kommunale avgifter, bygningsforsikring, drift og vedlikehold av fellesarealer (slik som plenklipping og snøbrøyting), honorar til styre og forretningsfører, samt tv og internett.

Andel fellesgjeld / Fellesformue

Andel fellesgjeld kr. 2 850 000

Lånevilkår fellesgjeld

Lånenummer: 26107488447, Sparebank 1 Sørøst-Norge
Annuitetslån, 4 terminer per år.
Rentesats per 25.10.2022: 3.34% pa.
Antall terminer til innfrielse: 160
Saldo per 25.10.2022: kr 88 250 000,-
Andel av saldo: kr 2 850 000,-
Neste termin: 28.12 2022 Neste avdrag: 28.12.2042 Siste termin: 28.09.2062

Ut i fra dagens lånebeteingelser vil neste avdrag som forfaller til betaling 28.12.2042 utgjøre ca kr 8 395,- per måned for denne boligen.

Borettslaget har avtale om IN-ordning.

Fradragsberettiget

Renteutgifter på andel fellesgjeld kan trekkes fra på selvangivelsen som vanlige gjeldsrenter.

Formuesverdi

Formuesverdien er p.t. ikke fastsatt. Formuesverdien fastsettes av Ligningskontoret etter nyberegningsmodell som tar hensyn til om boligen er en såkalt "primærbolig" (der boligeieren er folkeregistrert bosatt) eller "sekundærbolig" (andre boliger man eier). Formuesverdien for primærboliger vil utgjøre 25% av den beregnede kvadratmeter prisen multiplisert med boligens areal. For sekundærboliger vil formuesverdien utgjøre 90% av den beregnede kvadratmeterprisen multiplisert med boligens areal. Nærmere informasjon kan finnes på Skatteetatens hjemmeside, www.skatteetaten.no.

Nøkkelinformasjon

Adresse med betegnelse

Klosterhagen 33A, Andelsnr. 5842 Orgnr. 927808293 og i Skien kommune.

Boligtype

Leilighet

Eierform

Borettslag

Vilkår og betingelser

Hvitevarer, løsøre og tilbehør

Liste over løsøre og tilbehør må leses før budgivning. Her fremgår hvilke løsøre som skal følge eiendommen dersom dette var på eiendommen ved kjøpers besiktigelse om annet ikke er avtalt.

Boligselgerforsikring

Selger har ikke tegnet boligselgerforsikring.

Boligkjøperforsikring

Vedlagt i salgsoppgaven følger informasjon om Boligkjøperforsikring og Boligkjøperforsikring Pluss fra HELP Forsikring AS. Boligkjøperforsikring er en rettshjelpsforsikring som gir trygghet og profesjonell juridisk hjelp dersom det oppdages uventede feil eller mangler ved boligen de neste fem årene. Boligkjøperforsikring Pluss har samme dekning som boligkjøperforsikring + fullverdig advokathjelp på viktige rettsområder i privatlivet. Egenandel kr. 4 000,- påløper i tvistesaker. Les mer om begge forsikringene i vedlagte materiell eller på help.no. Det gjøres oppmerksom på at meglerforetaket mottar fra kr 2.200,- til kr 2.600,- avhengig av boligtype, i honorar for hver forsikringsavtale som formidles på Boligkjøperforsikring, samt kr 1 000,- i honorar for Boligkjøperforsikring Pluss..

Visning

Som annonsert eller etter avtale med megler på tlf 97 17 56 64.

Finn.no: Visningstekst

Sørmegleren sine visninger har påmelding. Påmelding gjøres enkelt ved å benytte knappen under. Ta kontakt med megler dersom oppsatt tidspunkt ikke passer. Det vil ikke bli avholdt visning uten påmelding, frist for påmelding er senest kl. 12.00 på visningsdagen. Husk å laste ned salgsoppgaven digitalt før visning. Velkommen til en hyggelig visning!

Overtagelse

Etter avtale.

Finansiering

Vi anbefaler våre kunder å ta kontakt med vår samarbeidspartner Sparebanken Sør, på tlf. 38 10 92 00, for et uforpliktende tilbud.

Budgivning

Alle bud skal inngis skriftlig til megler. Det første budet må signeres, og budgiver må i tillegg legitimeres. Benytt "Gi bud"-knappen på våre annonser for å registrere ditt bud elektronisk. Dette er en enkel og sikker løsning som lar deg legitimere deg og signere budet elektronisk ved hjelp av BankID. Når første bud er gitt vil du motta en SMS-kvittering som du kan svare på for å gi eventuelle budforhøyelser. Budforhøyelser kan også gis ved å trykke "Gi bud" i våre annonser på nytt, eller via e-post eller andre skriftlige metoder. Megler skal så snart som mulig bekrefte skriftlig overfor budgiver at bud er mottatt. Bud som ikke er skriftlig eller som har kortere akseptfrist enn til kl. 12.00 første virkedag etter siste annonserte visning vil ikke bli formidlet til selger. Et bud er bindende for budgiver når budet er kommet til selgers kunnskap. Selger står fritt til å akseptere eller forkaste ethvert bud, og er således ikke forpliktet til å akseptere det høyeste budet på eiendommen. Megler skal, i den grad det er nødvendig og mulig, informere de involverte i budrunden skriftlig om status i budgivningen. Megler er forpliktet til å legge til rette for en forsvarlig avvikling av budrunden, og for at budene skal kunne bli behandlet og videreformidlet skriftlig til alle involverte parter, må et hvert bud ha en tilstrekkelig lang akseptfrist. Selger må skriftlig akseptere budet før budaksept kan formidles til budgiver. Selger og kjøper har krav på å få utlevert kopi av budjournalen straks etter at handel er kommet i stand. Alle som har inngitt bud på eiendommen kan på forespørsel få en kopi av anonymisert budjournal etter at budrunden er avsluttet. For øvrig vises det til "Forbrukerinformasjon om budgivning", som er på baksiden av budskjemaet. Det forutsettes at hjemmel overføres til kjøper.

Lovverk

Eiendommen selges etter reglene i avhendingsloven. Eiendommen skal overleveres kjøper i tråd med det som er avtalt. Det er viktig at kjøper setter seg grundig inn i alle salgsdokumentene, herunder salgsoppgave, tilstandsrapport og selgers egenerklæring. Kjøper anses kjent med forhold som er tydelig beskrevet i salgsdokumentene. Forhold som er beskrevet i salgsdokumentene kan ikke påberopes som mangler. Dette gjelder uavhengig av om kjøper har lest dokumentene. Alle interessenter oppfordres til å undersøke eiendommen nøye, gjerne sammen med fagkyndig før bud inngis. Kjøper som velger å kjøpe usett kan ikke gjøre gjeldende som mangel noe han burde blitt kjent med ved undersøkelsen. Dersom det er behov for avklaringer, anbefaler vi at kjøper rådfører seg med eiendomsmegler eller en bygningssakyndig før det legges inn bud. Hvis eiendommen ikke er i samsvar med det kjøperen må kunne forvente ut ifra alder, type og synlig tilstand, kan det være en mangel. Det samme gjelder hvis det er holdt tilbake eller gitt uriktige opplysninger om eiendommen. Dette gjelder likevel bare dersom man kan gå ut i fra at det virket inn på avtalen at opplysningen ikke ble gitt eller at feil opplysninger ikke ble rettet i tide på en tydelig måte. En bolig som har blitt brukt i en viss tid, har vanligvis blitt utsatt for slitasje og skader kan ha oppstått. Slik bruksslitasje må kjøper regne med, og det kan avdekkes enkelte forhold etter overtakelse som nødvendiggjør utbedringer. Normal slitasje og skader som nødvendiggjør utbedring, er innenfor hva kjøper må forvente og vil ikke utgjøre en mangel.

Boligen kan ha en mangel dersom det er avvik mellom opplyst og faktisk areal, forutsatt at avviket er på 2% eller mer og minimum 1 kvm. Ved beregning av et eventuelt prisavslag eller erstatning må kjøper selv dekke tap/kostnader opptil et beløp på kr 10 000 (egenandel). Dersom kjøper ikke er forbruker selges eiendommen «som den er», og selgers ansvar er da begrenset jf. avhl. § 3-9, 1. ledd 2. pktm. Avhendingsloven § 3-3 (2) fravikes, og hvorvidt en innendørs arealsvikt karakteriseres som en mangel vurderes etter avhendingsloven § 3-8. Informasjon om kjøpers undersøkelsesplikt, herunder oppfordringen om å undersøke eiendommen nøye, gjelder også for kjøpere som ikke anses som forbrukere. Med forbrukerkjøp menes kjøp av eiendom når kjøperen er en fysisk person som ikke hovedsakelig handler som ledd i næringsvirksomhet.

Hvitvasking

I henhold til lov om hvitvasking og terrorfinansiering har megler plikt til å gjennomføre kontrolltiltak ovenfor kunder. Dette innebærer å bekrefte kunders identitet, innhente opplysninger om reelle rettighetshavere og kundeforholdets formål og tilsiktede art. Videre skal megler kontrollere midlenes opprinnelse, samt gjennomføre kundekontroll av personer med disposisjonsrett til konto som benyttes ved transaksjoner til klientkonto.

Kundekontroll skal gjennomføres løpende gjennom hele oppdragsperioden, dersom megler på noe tidspunkt ikke får gjennomført tilstrekkelig kundekontroll har megler rett til å avvikle kundeforholdet.

Megler er underlagt rapporteringsplikt til Økokrim ved mistanke om brudd på hvitvaskingsloven. Melding sendes Økokrim uten at partene varsles og megler kan i enkelte tilfeller ha plikt til å stanse gjennomføring av handelen. Partene i handelen kan komme i ansvar for tap den andre part påføres som følge av brudd på hvitvaskingsregelverket, partenes rettigheter ved mislighol

Oppgjør

Kjøpesum med tillegg av omkostninger skal være disponibelt på meglers klientkonto innen overtagelse. Normalt innebærer dette at fullt oppgjør må være innbetalt på meglers klientkonto senest to virkedager før avtalt overtagelsesdato.
Eventuelle vilkår knyttet til innbetalingen, eksempelvis pantedokument som skal tinglyses til fordel for kjøpers bank, må være megler i hende i god tid før overtagelse kan finne sted. Sørmegleren AS tar ikke imot innbetalinger fra utlandet, innbetaling av oppgjør skal foretas samlet fra kjøpers konto i norsk finansinstitusjon.

Megler tar ikke imot oppgjør i form av kontanter eller bankremisse.

Salgsoppgave og vedlegg

Oppdragsnummer

82-22-0288

Salgsoppgave og vedlegg

Salgsoppgaven med tilhørende vedlegg må gjennomgås før budgivning. Dokumentasjonen anses som kjøpers beslutningsgrunnlag.
Komplett oversikt over alle dokumenter megler har mottatt fra det offentlige/forretningsfører er tilgjengelig på Sørmeglerens hjemmeside www.sormegleren.no/82-22-0288. Dokumentene kan også fås hos megler ved forespørsel.
Det tas forbehold om endringer i offentlige avgifter/gebyrer.

Ansvarlig megler

Eiendomsmegler Jørgen Eilev Thorkildsen, tlf. 97 17 56 64

Vederlag

Oppdragsgiver har inngått følgende avtale med Sørmegleren Telemark AS: Provisjon 1%, Tilretteleggingshonorar kr 12 000,-, samt Markedspakke kr 16 000,-

Sørmegleren Telemark AS org. nr.

918 067 116
Varenummer: 3066119