Klosterøya Vest

Klosterhagen 29E

Prisantydning
3 250 000 kr
Omkostninger
8 860 kr
Andel fellesgjeld
2 325 000 kr
Totalpris
5 583 860 kr
Felleskostnader
14 030 kr / mnd
Felleskostnader inkl.
Les mer
Byggeår
2023
P-rom
107 ㎡
Bruksareal
112 ㎡
Tomteareal
1 482 ㎡
Etasje
1
Antall soverom
3
Eierform
Borettslag
Eiendomstype
Leilighet

Oversikt

Om eiendommen

Ny townhouse med 3 soverom og 2 bad. Moderne boligtype over 2 plan og med 2 solrike utplasser. Garasje. Privat inngang.

Om eiendommen

Innhold

1. Etasje: Entrè, garderoberom,  soverom, bad og kjøkken/spisestue.
2. Etasje: Stue, bad og 2 soverom.

Garasjeplass og bod i felles garasjeanlegg.

Standard

Nyoppført, moderne og meget pent townhouse med høy standard og kvalitetsmessig materialvalg både utvendig og innvendig. Boligen er delikat innredet med god planløsning og gjennomført stil. Innvendig er det moderne farger på overflater og en pen håndverksmessig utførelse i alle som. Sentral oppvarming (vannbåren varme) til radiatorer og balansert ventilasjon. Boligen er betydelig oppgradert og påkostet innvendig fra standardleveransen, med blant annet dimmere i alle rom, lysskinner med pendel lamper på kjøkken og i trappegang, kjøkkentilvalg, listefritt mot tak og fliser og fronter på begge bad.

Hyggelig inngangsparti med plass til utemøbler. Entréen gir et godt førsteinntrykk av boligen, og har plass til å henge og sette fra seg yttertøy og sko. Til venstre i entréen er det etablert et walk-in garderoberom . Rommet er innredet med garderobeinnredning som gir ekstra oppbevaringsplass. Rommet kan enkelt lukkes via skyvedører.

Kjøkkenet har stilren innredning fra Sigdal med sorte slette fronter og laminert benkeplate. Takhøy innredning med gode oppbevaringsmuligheter i skuffer og skap, samt god arbeidsplass. Praktisk Kjøkkenøy som blir et naturlig samlingspunkt på kjøkkenet, samtidig som den gir gode oppbevaringsmuligheter og ekstra arbeidsplass. Integrerte hvitevarer, med blant annet Bora platetopp. Fra kjøkkenet er det utgang til egen privat liten hage. Det er god plass til spisegruppe i tilknytning til kjøkkenet. Rommet har enstav parkett type Boen Crescendo på gulv, tapet/malte overflater på vegger og malt himling.

Stuen er lys og trivelig med god plass til sofagruppe og øvrig ønsket møblement. De store vindusflatene gir godt med naturlig lysinnslipp, samtidig som man kan nyte utsikten. Utgang til vestvendt balkong med gode solforhold og flott utsikt. Rommet er malt i en behagelig farge og har enstav parkett type Boen Crescendo på gulv.

Boligen har 2 delikate og moderne baderom, ett i hver etasje. Rommene er innredet med servant med skuffer, speilskap,  toalett og dusjhjørne. Ett av badene har opplegg til vaskemaskin. Flis på gulv med vannbåren varme, flis på vegger og malt himling med downlights.

Boligen har 3 soverom. Hovedsoverommet er innredet med skyvedørsgarderobe. Alle rommene har plass til seng og øvrig møblement. Parkett på gulv og malte overflater på vegger og i himling.

Arealer med beskrivelse

Primærrom: 107,1 kvm.
Bruksareal: 112,2 kvm.
Sekundærareal: 5,1 kvm.

P-rom inneholder:
1. Etasje: Entrè, soverom, bad og kjøkken/spisestue. 
2. Etasje: Stue, 2 soverom og bad.

Areal er opplyst fra plantegning ved denne eiers kjøp. Det gjøres oppmerksom på at det kan forekomme avvik, da megler ikke har kontrollmålt arealene. Interessenter bes evt kontrollmåle arealene selv.

Byggeår og byggemåte

2023 i følge Skien kommune.

Oppvarming

Leiligheten har vannbåren varme med radiatorer. Vannbåren varme i gulv på bad. Forøvrig elektrisk opvarmning. Dersom det er rom i boligen som ikke har vegg/fastmonterte ovner, så følger det heller ikke med ovner i disse rommene.

Sammendrag selgers egenerklæring

Se selgers egenerklæringsskjema for utfyllende informasjon.

Beliggenhet

Adkomst

Fra Skien sentrum tar man til høyre i lyskrysset ned til Klosterøya Vest. Følg vegen nedover og inn til stor gjesteparkering på høyre side. Det er enkel adkomst fra garasje via heis til leiligheten. Boligen er merket med TIL SALGS-plakat fra Sørmegleren og det vil være skiltet ved fellesvisning.

Beliggenhet

Leiligheten har en attraktiv beliggenhet på Klosterøya Vest, sentralt i Skien. Her bor du i nydelige omgivelser langs vannkanten, og med flott utsikt til elva og Hjellevannet. Fra leiligheten har man gangavstand til Skien sentrum med alle byens servicetilbud. Det er gangbru til Herkules som gjør at Klosterøya området blir en sentral del av gangveinettet for Skien by, samtidig som man kan følge den populære ruten rundt Hjellevannet.

Forøvrig kort vei til friområder på Bakkestranda, Herkules kjøpesenter, Skagerak Arena, idrettsanlegg, treningssenter, badestrand og flotte rekreasjonsmuligheter, samt kino og Ibsenhuset. Klosterøya Vest har pent opparbeidet fellesareal med plenareal, planter, lekeplass, felles sittegrupper og asfalterte internveier

Tomt

Areal: 1 482 kvm, Eierform: Fellestomt

Klosterøya Vest er meget pent og parkmessig opparbeidet med plen og beplantet med blomsterbed og prydbusker. Fellesarealer, adkomst og parkeringsplasser er asfaltert. Mellom byggene er det etablert indre gårdsmiljø med oppholdsområder samt lekeareal.

Uteområdet skal beplantes ferdig når våren kommer.

Parkering

Parkering i feller garasjeanlegg. Leiligheten disponerer garasjeplass nr. 47. Opplegg til el-bil lader.
Bod nr. 24.

Parkeringskjelleren er etablert som anleggseiendom med eget gnr/bnr. Anleggseiendommen i kjelleren er organisert som et eget sameie med egne vedtekter. Det betales felleskostnader for garasjeplass og bod til sameie. Garasjeplass kr 250,- og bod kr 100,-.

Offentlige opplysninger

Ferdigattest

Det foreligger ikke ferdigattest for eiendommen, men midlertidig brukstillatelse datert 05.01.2023. Brukstillatelsen gjelder boligbygg, gjenstående arbeid: Så plen, og rydde etter utført, jord er lagt ut.  At en slik attest eksisterer gir ingen garanti for at det ikke er utført arbeid på boliger som ikke er byggemeldt eller godkjent.

Reguleringsplan

Eiendommen er regulert til boligbebyggelse-blokkbebyggelse og båndlegging etter lov om kulturminner, tilhører reguleringsplan "Detaljreguleringsplan for Klosterøya sørvest", datert 07.05.2020.

Eiendommen ligger i område som i kommuneplanen/kommunedelplanen er avsatt til friområde-framtidig, sentrumsformål-framtidig, byggegrenser, utbyggingsvolum, funksjonskrav og sentrumsformål-nåværende, og er en del av kommuneplanens arealdel/byplan datert 16.06.2011 og 16.06.2016.

Kulturminnevernsplan. Det gjøres videre oppmerksom på at eiendommen er en del av kommunenes kulturminnevernplan. Planen har som hensikt å gi tydelige rammer for bevaring av kulturmiljøer, kulturlandskap og verneverdige bygg i Skien kommune, gjennom virkemidler i plan- og bygningsloven. Eiendommen er registrert som et sikringssoner-objekt. Kontakt megler for mer informasjon.

På generell basis gjør vi oppmerksom på at det kan foreligge fremtidige planer hos kommunen for området rundt eiendommen, som megler ikke har mottatt opplysninger om.

Vei / Vann / Avløp

Tilknyttet offentlig vei, vann og avløp.

Heftelser / Rettigheter

Fra hovedbølet som eiendommen er fradelt fra, kan det være tinglyst heftelser i form av erklæringer/avtaler som ikke fremgår av grunnboken for denne eiendommen. Eiendommen overdras fri for pengeheftelser, med unntak av eventuelle erklæringer, avtaler, servitutter og panteheftelser som fremgår av salgsoppgaven og skal følge med eiendommen ved salg. Kjøpers bank vil få prioritet etter disse.

Utleie

Evt. utleie av boligen krever samtykke fra borettslagets styre. Iht. borettslagslova må man ha bodd i leiligheten minst ett av de to siste årene før man kan søke om fremleie, andelseiere har likevel rett til å overlate bruken av hele bustaden til andre i opptil 30 døgn i løpet av året. Utleie i andre tilfeller kan godtas ved særlige grunner, jf. burettlagslova § 5-6. Utleie forutsetter at leiligheten har forsvarlige radonverdier. Se også borettslagets vedtekter, og konferer megler ved spørsmål.

Energiattest

Oppvarmingskarakter Grønn - Energikarakter C

Odel

Nei

Konsesjon

Nei

Om borettslaget

Forkjøpsrett

1.             Andelseier i borettslaget
2.             Medlemskap i boligbyggelaget
Forkjøpsretten avklares etter at bud er akseptert av selger. Etter budaksept vil megler oversende salgsinformasjon til forretningsfører. Forkjøpsretten utlyses, og megler får tilbakemelding fra forretningsfører når forkjøpsretten er avklart. Dersom forkjøpsretten blir benyttet så innebærer dette at forkjøpsrettsberettiget trer inn i avtalen som allerede foreligger mellom selger og den som har fått sitt bud akseptert. Forretningsfører er SBBL. Ved benyttelse av forkjøpsrett vil det påløpe et gebyr fra Skien boligbyggelag på kr. 7.644,-. For mer informasjon kontakt megler.

Husdyrhold

Styreleder opplyser om at dyrehold er tillatt.

Rettigheter og forpliktelser

Borettslaget har legalpant for forfalte, ikke betalte felleskostnader. Det vises for øvrig til vedtekter og husordensregler. Kjøper forplikter seg til å bli / være medlem av Skien Boligbyggelag ved kontraktsinngåelse.

Regnskap og vedtekter

Vedtekter, regnskap, budsjett, husordensregler, årsberetning og protokoll fra siste generalforsamling må leses før budgivning.

Forsikring mot felleskostnader

Borettslaget er medlem av Borettslagenes Sikringsfond. Dette innebærer at andelseiere ikke er solidarisk ansvarlig for hverandres andel av fellesgjeld.

Styregodkjennelse

Kjøper skal godkjennes av styret. Kjøper bærer selv risikoen for godkjenning.

Forretningsfører

Skien Boligbyggelag

Økonomi

Prisantydning og omkostninger

3 250 000,- (Prisantydning) 2 325 000,- (Andel av fellesgjeld) 5 575 000,- (Pris inkl. fellesgjeld) Omkostninger 5 100,- (Boligkjøperforsikring HELP (valgfritt)) 2 800,- (Boligkjøperforsikring Pluss (valgfritt tillegg)) 480,- (Tingl.gebyr BRL-skjøte - Statens Kartverk) 480,- (Tingl.gebyr pantedokument BRL - Statens Kartverk) 8 860,- (Omkostninger totalt) 5 583 860,- (Totalpris inkl. omkostninger)

Regnestykket forutsetter at det kun tinglyses en låneobligasjon og at eiendommen selges til prisantydning.

Det tilkommer dokumentavgift på kr 6 250,- og tinglysningsgebyr på kr 585,- for garasjekjelleren. Beløpet dekkes av kjøper.

Felleskostnader

Kr. 14 030,- pr.mnd.

Felleskostnadene har følgende fordeling:
Felleskostnader: kr 4 436,-
Renter lån: kr 7 544,-
189 Individuell måling oppvarming: Enhet: 189/5931 ( 100 - 21): kr 1 700,-

I tillegg betales det felleskostnader for garasjeplass og bod.
Garasjeplass: kr 250,-
Bod: kr 100,-

Felleskostnader inkluderer

Felleskostnader faktureres månedlig, og inkluderer renter på borettslagets fellesgjeld, kommunale avgifter, bygningsforsikring, drift og vedlikehold av fellesarealer (slik som plenklipping og snøbrøyting), honorar til styre og forretningsfører, samt tv og internett.

Andel fellesgjeld / Fellesformue

Andel fellesgjeld kr. 2 325 000

Lånevilkår fellesgjeld

Lånenummer: 24808923641, Sparebank 1 Sørøst-Norge
Annuitetslån, 4 terminer per år.
Rentesats per 27.02.2023: 3.84% pa.
Antall terminer til innfrielse: 160
Saldo per 27.02.2023: kr 60 300 000,-
Andel av saldo: kr 2 325 000,-
Neste termin: 28.03.2023 Neste avdrag: 28.03.2043  Siste termin: 28.12.2062
Ut i fra dagens lånebetingelser vil neste avdrag som forfaller til betaling 28.03.2043
utgjøre ca. kr 6 483,00 per måned for denne boligen.

Lånenummer: 24808923633, Sparebank 1 Sørøst-Norge
Annuitetslån, 4 terminer per år.
Rentesats per 27.20.2023: 3.84% pa.
Antall terminer til innfrielse: 159
Saldo per 27.02.2023: kr 47 650 000,-
Andel av saldo: kr 0,-
Første termin: 28.12.2022 Neste avdrag: 28.12.2042  Siste termin: 28.09.2062
20 år avdragsfritt
Dette lånet er tilknyttet det andre bygget i borettslaget, så denne andelen er ikke tilknyttet dette lånet.

Fradragsberettiget

Renteutgifter på andel fellesgjeld kan trekkes fra på selvangivelsen som vanlige gjeldsrenter.

Formuesverdi

Formuesverdien er p.t. ikke fastsatt.

Nøkkelinformasjon

Adresse med betegnelse

Klosterhagen 29E, Andelsnr. 5931 Orgnr. 927808382 og Orgnr. 927808382 i Skien kommune.

Boligtype

Leilighet

Eierform

Borettslag

Vilkår og betingelser

Hvitevarer, løsøre og tilbehør

Liste over løsøre og tilbehør må leses før budgivning. Her fremgår hvilke løsøre som skal følge eiendommen dersom dette var på eiendommen ved kjøpers besiktigelse om annet ikke er avtalt.

Boligselgerforsikring

Selger har ikke tegnet boligselgerforsikring.

Boligkjøperforsikring

Vedlagt i salgsoppgaven følger informasjon om Boligkjøperforsikring og Boligkjøperforsikring Pluss fra HELP Forsikring AS. Boligkjøperforsikring er en rettshjelpsforsikring som gir trygghet og profesjonell juridisk hjelp dersom det oppdages uventede feil eller mangler ved boligen de neste fem årene. Boligkjøperforsikring Pluss har samme dekning som boligkjøperforsikring + fullverdig advokathjelp på viktige rettsområder i privatlivet. Egenandel kr. 4 000,- påløper i tvistesaker. Les mer om begge forsikringene i vedlagte materiell eller på help.no. Det gjøres oppmerksom på at meglerforetaket mottar fra kr 2.200,- til kr 2.600,- avhengig av boligtype, i honorar for hver forsikringsavtale som formidles på Boligkjøperforsikring, samt kr 1 000,- i honorar for Boligkjøperforsikring Pluss..

Visning

Som annonsert eller etter avtale med megler på tlf 97 17 56 64.

Finn.no: Visningstekst

Sørmegleren sine visninger har påmelding. Påmelding gjøres enkelt ved å benytte knappen under. Ta kontakt med megler dersom oppsatt tidspunkt ikke passer. Det vil ikke bli avholdt visning uten påmelding, frist for påmelding er senest kl. 12.00 på visningsdagen. Husk å laste ned salgsoppgaven digitalt før visning. Velkommen til en hyggelig visning!

Overtagelse

Etter avtale.

Finansiering

Vi anbefaler våre kunder å ta kontakt med vår samarbeidspartner Sparebanken Sør, på tlf. 38 10 92 00, for et uforpliktende tilbud.

Budgivning

Alle bud skal inngis skriftlig til megler. Det første budet må signeres, og budgiver må i tillegg legitimeres. Benytt "Gi bud"-knappen på våre annonser for å registrere ditt bud elektronisk. Dette er en enkel og sikker løsning som lar deg legitimere deg og signere budet elektronisk ved hjelp av BankID. Når første bud er gitt vil du motta en SMS-kvittering som du kan svare på for å gi eventuelle budforhøyelser. Budforhøyelser kan også gis ved å trykke "Gi bud" i våre annonser på nytt, eller via e-post eller andre skriftlige metoder. Megler skal så snart som mulig bekrefte skriftlig overfor budgiver at bud er mottatt. Bud som ikke er skriftlig eller som har kortere akseptfrist enn til kl. 12.00 første virkedag etter siste annonserte visning vil ikke bli formidlet til selger. Et bud er bindende for budgiver når budet er kommet til selgers kunnskap. Selger står fritt til å akseptere eller forkaste ethvert bud, og er således ikke forpliktet til å akseptere det høyeste budet på eiendommen. Megler skal, i den grad det er nødvendig og mulig, informere de involverte i budrunden skriftlig om status i budgivningen. Megler er forpliktet til å legge til rette for en forsvarlig avvikling av budrunden, og for at budene skal kunne bli behandlet og videreformidlet skriftlig til alle involverte parter, må et hvert bud ha en tilstrekkelig lang akseptfrist. Selger må skriftlig akseptere budet før budaksept kan formidles til budgiver. Selger og kjøper har krav på å få utlevert kopi av budjournalen straks etter at handel er kommet i stand. Alle som har inngitt bud på eiendommen kan på forespørsel få en kopi av anonymisert budjournal etter at budrunden er avsluttet. For øvrig vises det til "Forbrukerinformasjon om budgivning", som er på baksiden av budskjemaet. Det forutsettes at hjemmel overføres til kjøper.

Lovverk

Eiendommen selges etter reglene i avhendingsloven. Eiendommen skal overleveres kjøper i tråd med det som er avtalt. Det er viktig at kjøper setter seg grundig inn i alle salgsdokumentene, herunder salgsoppgave, tilstandsrapport og selgers egenerklæring. Kjøper anses kjent med forhold som er tydelig beskrevet i salgsdokumentene. Forhold som er beskrevet i salgsdokumentene kan ikke påberopes som mangler. Dette gjelder uavhengig av om kjøper har lest dokumentene. Alle interessenter oppfordres til å undersøke eiendommen nøye, gjerne sammen med fagkyndig før bud inngis. Kjøper som velger å kjøpe usett kan ikke gjøre gjeldende som mangel noe han burde blitt kjent med ved undersøkelsen. Dersom det er behov for avklaringer, anbefaler vi at kjøper rådfører seg med eiendomsmegler eller en bygningssakyndig før det legges inn bud. Hvis eiendommen ikke er i samsvar med det kjøperen må kunne forvente ut ifra alder, type og synlig tilstand, kan det være en mangel. Det samme gjelder hvis det er holdt tilbake eller gitt uriktige opplysninger om eiendommen. Dette gjelder likevel bare dersom man kan gå ut i fra at det virket inn på avtalen at opplysningen ikke ble gitt eller at feil opplysninger ikke ble rettet i tide på en tydelig måte. En bolig som har blitt brukt i en viss tid, har vanligvis blitt utsatt for slitasje og skader kan ha oppstått. Slik bruksslitasje må kjøper regne med, og det kan avdekkes enkelte forhold etter overtakelse som nødvendiggjør utbedringer. Normal slitasje og skader som nødvendiggjør utbedring, er innenfor hva kjøper må forvente og vil ikke utgjøre en mangel.

Boligen kan ha en mangel dersom det er avvik mellom opplyst og faktisk areal, forutsatt at avviket er på 2% eller mer og minimum 1 kvm. Ved beregning av et eventuelt prisavslag eller erstatning må kjøper selv dekke tap/kostnader opptil et beløp på kr 10 000 (egenandel). Dersom kjøper ikke er forbruker selges eiendommen «som den er», og selgers ansvar er da begrenset jf. avhl. § 3-9, 1. ledd 2. pktm. Avhendingsloven § 3-3 (2) fravikes, og hvorvidt en innendørs arealsvikt karakteriseres som en mangel vurderes etter avhendingsloven § 3-8. Informasjon om kjøpers undersøkelsesplikt, herunder oppfordringen om å undersøke eiendommen nøye, gjelder også for kjøpere som ikke anses som forbrukere. Med forbrukerkjøp menes kjøp av eiendom når kjøperen er en fysisk person som ikke hovedsakelig handler som ledd i næringsvirksomhet.

Hvitvasking

I henhold til lov om hvitvasking og terrorfinansiering har megler plikt til å gjennomføre kontrolltiltak ovenfor kunder. Dette innebærer å bekrefte kunders identitet, innhente opplysninger om reelle rettighetshavere og kundeforholdets formål og tilsiktede art. Videre skal megler kontrollere midlenes opprinnelse, samt gjennomføre kundekontroll av personer med disposisjonsrett til konto som benyttes ved transaksjoner til klientkonto.

Kundekontroll skal gjennomføres løpende gjennom hele oppdragsperioden, dersom megler på noe tidspunkt ikke får gjennomført tilstrekkelig kundekontroll har megler rett til å avvikle kundeforholdet.

Megler er underlagt rapporteringsplikt til Økokrim ved mistanke om brudd på hvitvaskingsloven. Melding sendes Økokrim uten at partene varsles og megler kan i enkelte tilfeller ha plikt til å stanse gjennomføring av handelen. Partene i handelen kan komme i ansvar for tap den andre part påføres som følge av brudd på hvitvaskingsregelverket, partenes rettigheter ved mislighol

Oppgjør

Kjøpesum med tillegg av omkostninger skal være disponibelt på meglers klientkonto innen overtagelse. Normalt innebærer dette at fullt oppgjør må være innbetalt på meglers klientkonto senest to virkedager før avtalt overtagelsesdato.
Eventuelle vilkår knyttet til innbetalingen, eksempelvis pantedokument som skal tinglyses til fordel for kjøpers bank, må være megler i hende i god tid før overtagelse kan finne sted. Sørmegleren AS tar ikke imot innbetalinger fra utlandet, innbetaling av oppgjør skal foretas samlet fra kjøpers konto i norsk finansinstitusjon.

Megler tar ikke imot oppgjør i form av kontanter eller bankremisse.

Salgsoppgave og vedlegg

Oppdragsnummer

82-23-0037

Salgsoppgave og vedlegg

Salgsoppgaven med tilhørende vedlegg må gjennomgås før budgivning. Dokumentasjonen anses som kjøpers beslutningsgrunnlag.
Komplett oversikt over alle dokumenter megler har mottatt fra det offentlige/forretningsfører er tilgjengelig på Sørmeglerens hjemmeside www.sormegleren.no/82-23-0037. Dokumentene kan også fås hos megler ved forespørsel.
Det tas forbehold om endringer i offentlige avgifter/gebyrer.

Ansvarlig megler

Eiendomsmegler Jørgen Eilev Thorkildsen, tlf. 97 17 56 64

Vederlag

Oppdragsgiver har inngått følgende avtale med Sørmegleren Telemark AS: Provisjon 1,3%, Tilretteleggingshonorar kr 12 000,-, samt Markedspakke kr 16 000,-

Sørmegleren Telemark AS org. nr.

918 067 116
Varenummer: 3068860