.

Klokkehattveien 9

Felleskostnader
1 908 kr / mnd
Felleskostnader inkl.
Les mer
Kommunale avgifter
13 722 kr / år
Byggeår
2007
P-rom
91 ㎡
Bruksareal
91 ㎡
Tomteareal
4 297 ㎡
Antall soverom
3
Eierform
Eierseksjon
Eiendomstype
Tomannsbolig

Oversikt

Om eiendommen

BUDRUNDE PÅGÅR - Horisontaldelt tomannsbolig på Nidelvåsen - 3 soverom - 2 bad - balkong og hage

Om eiendommen

Innhold

1. etg: Stue/kjøkken, Gang, Soverom, Bad/vaskerom. Loftsetg: 2 soverom, Gang, Bad.
Utvendig sportsbod.

Standard

Entre med romslig skyvedørsgarderobe. Her er det fliser på gulv med varmekabler.
Fra entreen har du adkomst til bad/vaskerom. Badet er flislagt med varmekabler i gulv, og utstyrt med vegghengt toalett, innredning med servant, dusjvegg og opplegg til vaskemaskin. I boligens første etasje er det ett romslig soverom med belegg på gulv og panel på vegger. Videre kommer vi til det store allrommet - åpen stue- kjøkkenløsning. Sigdal kjøkken med hvite fronter og rikelig med skap og benkeplass. Her er det integrert komfyr med induksjonstopp og oppvaskmaskin. Det er fliser over benken mellom overskapene. Stuen er romslig med god plass til sofa og spisebord. Her er det store vindusflater som slipper inn rikelig med naturlig lys. Fra stuen er det utgang til balkongen, med utsikt til hølen. I stuen er det en peisovn som innbyr til hyggelige kvelder såvel som strømbesparende oppvarming. Det er parkett på gulv, malt beverpanel på vegger og spotter i tak i stue og kjøkken.  Tar vi trappen opp til loftsetasjen finner vi to soverom der ett har skyvedørsgarderobe, loftsstue perfekt som hjemmekontor og ett flislagt bad med vegghengt wc, servant og badekar.

Ved inngangspartiet er det en sportsbod/ teknisk bod, her står vv-tanken og det balanserte ventilasjonsanlegget. Det er annlegg til sentralstøvsuger i boligen.

Arealer med beskrivelse

Primærrom: 91 kvm, Bruksareal: 91 kvm
Bra. pr. etasje.:  1. etg. 58 m²  - Loftsetg. 33 m².
P-rom inkl: 1. etg: Stue/kjøkken, Gang, Soverom, Bad/vaskerom. Loftsetg: 2 soverom , Gang , Bad.

I hovedsak er det bruken av rommene ved befaringen som avgjør om rommet defineres som P-rom eller S-rom, men i mange tilfeller må
takstmannen la sitt skjønn overstyre hovedregelen. Dette betyr at rommene kan defineres som P-rom eller S-som selv om de er i strid med
byggeforskriften.
Deler av bad loftsetasje ikke målbar.

Det foreligger godkjente og byggemeldte tegninger, men de stemmer ikke med dagens bruk.
Det er ikke anlagt soverom tilstøtende stue som opprinnelig planløsning.
Loftsetasje der bod ikke er bygd som opprinnelig planløsning.

Utvendig bod med egen inngang:
BRA sekundær rom: 4 m2

Arealer og rombenevnelser er hentet fra tilstandsrapport. Benevnelsen viser hva rommene benyttes til i dag, ikke hva de opprinnelig er godkjent som.

Byggeår og byggemåte

2007 i følge Arendal kommune.

Oppvarming

Peisovn i stue. Varmekabler på bad og i entre.
Dersom det er rom i boligen som ikke har vegg/fastmonterte ovner, så følger det heller ikke med ovner i disse rommene.

Diverse

Pliktig medlemsskap i velforeningen. Velforeningen skal ivareta feltets vedlikehold og ansvar for adkomstveier og andre fellesareal, samt ivareta drift og vedlikehold av feltets tekniske installasjoner.

Tilstandsrapport

Tilstandsrapport basert på innholdskrav i ny forskrift til avhendingsloven er vedlagt denne salgsoppgaven. Vi oppfordrer interessenter til å sette seg grundig inn i rapporten før budgivning. Kjøper anses å være kjent med opplysninger som fremgår av tilstandsrapporten, og vil således ikke kunne gjøre gjeldene mangler som fremgår av rapporten.  

Tilstandsrapporten er utarbeidet av Jens christian Edvardsen den 19.05.23, og er gyldig i 1 år etter rapportdato. Ved eldre rapporter anbefales interessenter å undersøke eiendommen grundig. Det gjøres oppmerksom på at rapporten kun omhandler boligen, eventuelle øvrige bygninger på eiendommen er ikke vurdert.

Bygningssakskyndigs konklusjon:
Horisontaldelt tomannsbolig. Det er utført tilstandsvurdering av konstruksjoner tilstøtende til boenheten. Utvendig kledning, takkonstruksjon/tekking,
grunnmur er en del av sameiets ansvar og ikke den enkeltes boenhets ansvar utfra vedtekter. Det er selve boenheten som er undersøkt, utvendig arealer som drenering, grunnmur, rom under terreng er ikke undersøkt for feil eller mangler og er derfor ikke omtalt i denne rapporten.
Utvendig manglende snøfangere på deler av taktekking. Saltak konstruksjon, synlig anlagt spotter på bad, hull i plast i knekott og konstruksjonen vurderes ikke diffusjons tett. Utvendig stående bordkledning der noe råteskade over vindu utfra terrasse ble registrert, utbytting av enkelte bord må
påregnes. Manglende rekkverk på trapp, platting ved inngangsparti. Påregnelig bruk slitasje innvendig på overflater, videre slitasje/skrap på parkett gulver utover påregnelig bruks slitasje pga. dyrehold. Utbedring av røykrør, ildstein til ildsted anbefales før bruk. Trapp oppført i treverk har ved gange merkbar knirk utover normalt og anbefales forbedret innfesting. Våtrom med mangler på fallforhold, hulrom ved banking på fliser 1. etasje, manglende drenering fra vegg monterte toalett, manglende våtsone i himling ved badekar loftsetasje. Irr på røropplegg i vannskap som relateres til kondensering, fuktskader på mdf plater rundt avrenning til skap.

Følgende avvik har fått TG3 eller TG2:
TG3 Store eller alvorlige avvik:
Utvendig > Nedløp og beslag
Det mangler snøfangere på hele eller deler av taket, noe som var krav på byggemeldingstidspunktet. Manglende snøfangere i bakkant, side på front av bolig.

Utvendig > Utvendige trapper
Det er ikke montert rekkverk.

TG2 Avvik som kan kreve tiltak:
Utvendig > Veggkonstruksjon
Det er påvist spredte råteskader i bordkledningen.

Utvendig > Takkonstruksjon/Loft
Det er fra loft/kryploft påvist indikasjoner på at det er punktering av dampsperre, som medfører svekket effekt av dampsperrefunksjonen.
Er dampsperra utett, vil fuktig inneluft strømme opp i takkonstruksjonen. Når lufta avkjøles til doggpunktet, utfelles kondensvann eller rim.
De vanlige årsaker til utett dampsperre kan være: - hull og/eller utette skjøter i dampsperra, gjerne i kombinasjon med utett himling, for eksempel trepanel - utette gjennomføringer i dampsperra. Under montering av skorstein, ventilasjonskanaler, elbokser eller innfelte lysarmaturer lages det ofte hull i dampsperra som ikke tettes rundt gjennomføringen. - utette overganger mellom dampsperre i vegger og
dampsperre i tak - utettheter i overganger. Det kan for eksempel være innervegger som er montert før dampsperra. Det kan mangle klem der plastfolien er avsluttet.

Utvendig > Dører
Det er påvist dører som er vanskelig å åpne eller lukke.

Utvendig > Andre utvendige forhold
Det er ikke utarbeidet Tilstandsanalyserapport, vedlikeholdsplan e.l. for fellesdeler i bygget.

Innvendig > Overflater
Overflater har en del slitasjegrad utover det en kan forvente. Påregnelig bruksslitasje og opphengsskader. Videre skader i parkett utover påregnelig bruksslitasje pga. dyrehold. Fuktskade på mdf panel rundt avrenning til vannskap i bod.

Innvendig > Radon
Radonmålinger er ikke foretatt, heller ikke andre tiltak mot radon, eiendommen ligger i et område som i NGU Radon aktsomhetskart er definert med "moderat til lav" aktsomhetsgrad. Dokumentasjon på radonsperre foreligger ikke. Kartet kan ikke benyttes til å forutsi radonkonsentrasjonen i enkeltbygninger. Den eneste måten å få sikker kunnskap om radon i en bygning, er å gjennomføre en måling. Radon i inneluft avhenger ikke bare av geologiske forhold, men også av bygningens konstruksjon og drift, samt kvaliteten av radonforebyggende tiltak.

Innvendig > Pipe og ildsted
Ildfast plate mangler på gulvet under sotluke/feieluke på pipe. Det er påvist sprekker i ildfast stein inne i ovnen. Løst røykrør.

Innvendig > Innvendige trapper
Det er betydelig knirk i trapp.

Innvendig > Innvendige dører
Det er påvist avvik som tilsier at det bør foretas tiltak på enkelte dører.

Våtrom > Overflater vegger og himling >Bad/vaskerom
Det er påvist at flisfuger har riss/sprekker.

Våtrom > Overflater Gulv > Bad/vaskerom
Det er påvist at høydeforskjell fra topp slukrist til gulv/synlig topp membran ved dørterskel er mindre enn 25 mm. Det er påvist at noen fliser har bom (hulrom under). Det er påvist avvik i fallforhold til sluk i forhold til krav i forskrift på byggetidspunktet.

Våtrom > Sluk, membran og tettesjikt > Bad/vaskerom
Mer enn halvparten av forventet brukstid er passert på membranløsningen.

Våtrom > Sanitærutstyr og innredning > Bad/vaskerom
Det er påvist skader på innredning. Det er ikke påvist tilfredsstillende løsning for å synliggjøre lekkasje fra innebygget sisterne. Manglende løpehjul på dusjhjørne.

Våtrom > Overflater vegger og himling > Bad
Det er vindu/dør med ikke fuktbestandige materialer i våtsonen (ved vask, dusj, badekar, osv.), løsningen eller byggematerialet er uegnet Skråhimling med mdf panal over badekar, manglende våtsone i området.

Våtrom > Overflater Gulv > Bad
Det er påvist at høydeforskjell fra topp slukrist til gulv/synlig topp membran ved dørterskel er mindre enn 25 mm.

Våtrom > Sluk, membran og tettesjikt > Bad
Mer enn halvparten av forventet brukstid er passert på membranløsningen.

Våtrom > Sanitærutstyr og innredning > Bad
Det er ikke påvist tilfredsstillende løsning for å synliggjøre lekkasje fra innebygget sisterne.

Kjøkken > Overflater og innredning > Stue/kjøkken
Det er påvist skader på overflater/kjøkkeninnredning utover normal slitasjegrad.

Tekniske installasjoner > Vannledninger
Det er irr på rør. Eier opplyser om kondensering i vannskap.

Tekniske installasjoner > Avløpsrør
Det er ikke påvist tilfredsstillende stakemulighet på avløpsanlegg.

Tekniske installasjoner > Ventilasjon
Det er påvist mangelfull ventilasjon på ett eller flere rom i boligen.

Tekniske installasjoner > Varmtvannstank
Det er ikke påvist tilfredsstillende el-tilkobling av varmtvannstank iht. gjeldende forskrift.

Tekniske installasjoner > Elektrisk anlegg
Sikringsskap med automatsikringer.

For de bygningsdeler som har fått tilstandsgrad 2 og 3, og hvor det er påregnelig med tiltak, har bygningssakskynding utarbeidet et estimert kostnadsintervall. Se tilstandsrapport for mer informasjon.

Sammendrag selgers egenerklæring

Pkt. 7: Kjenner du til om det er/har vært problemer med ildsted/skorstein/pipe f.eks. dårlig trekk, sprekker, pålegg, fyringsforbud eller lignende:
Sprekker i ildsted og løst pipeavsug, se tilstandsrapport.
Pkt. 11: Kjenner du til om det er/har vært utført arbeid på el-anlegget eller andre installasjoner (f.eks. oljetank, sentralfyr, ventilasjon): Ja, av faglært og ufaglært/egeninnsats/dugnad. Nedig har utført elektrikkerarbeid i 3. etg på to soverom. Sentralviften er byttet ut ved egeninnsats. Arbeid utført av NEDIG.
Pkt. 16: Kjenner du til om det har vært utført arbeid på terrasse/garasje/tak/fasade: Ja, kun av faglært. Sameiet har leid inn snekkere til å skifte ut dårlige kledningsbord (to bord ble skiftet i gjeldende bolig), hvilket firma de har brukt, kjenner ikke jeg til. Arbeid utført av Ukjent for meg.
Tileggskommentar: To fester til filteropphenget til kjøkkenvifta er defekt og er festet provisorisk. Skapdøren over nevnte vifte butter litt i mot. Det mangler deksel over lyspærene til kjøkkenvifta. -Det mangler et pyntedeksel ved kjøkkenvasken. -Dusjdøra mangler et feste nede på døra. Termostaten på badet i 2. etg. er moden for utskifting da det kan komme klikkelyder. -Håndtaket til terrassedør er litt hard å lukke. -I boden har det blitt kondens på de kalde rørene, hvilket har ført fuktskade ved dreneringsuttaket i veggen. Etter at undertegnede har latt skapdør til varmt/kaldt-rør stå åpen, samt satt bod-vinduet på gløtt, har det ikke forekommet noe kondens. - U.t har sparklet/malt noen sprekker som normalt danner seg ved
taklister. -Stuegulvet og trapp har slitasje/merker etter 16 års bruk. Se selgers egenerklæringsskjema for utfyllende informasjon.

Beliggenhet

Adkomst

Fra Arendal sentrum, kjør forbi Maxis handlesenter på Vesterveien og videre til rundkjøringen i Strømmen. Ta første vei til høyre ut i rundkjøringen og følg Rykeneveien forbi Rørleggerforretning på Klodeborg. Følg veien over bakketoppen og ta av til høyre ved skilt Nidelvåsen. Ta deretter første vei til venstre i bakken og deretter 2 vei til venstre. Skilt Klokkehattveien. Boligen ligger på venstre side og blir skiltet ved fellesvisning.

Beliggenhet

Nidelvåsen er et populært, nyere boligområde bare 4,5 km fra Arendal sentrum. Meget barnevennlig boligområde. I nærområdet finner du dagligvarebutikk, bakeri, frisør, apotek, legesenter og flere barnehager samt fantastiske turområder, nærhet til Nidelva og sjøen.
På Asdal som er like i nærheten ligger skole, lysløype , friidrettsbane og fotballbane.

Tomt

Felles eiet tomt med pent opparbeidede fellesarealer, asfaltert parkering, plen, bed og prydbusker. Leiligheten benytter området som naturlig tilfaller denne som sitt eget.
Areal: 4 297 kvm, Eierform: Fellestomt

Parkering

Parkering på oppmerkede plasser på felles eiet tomt, i tillegg kommer rikelig med gjesteparkering like ovenfor boligen.

Offentlige opplysninger

Ferdigattest

Det foreligger ferdigattest datert 16.10.2008. Ferdigattesten gjelder Gnr. 436, Bnr. 683, 2 Tomannsboliger. At en slik attest eksisterer gir ingen garanti for at det ikke er utført arbeid på boliger som ikke er byggemeldt eller godkjent.

Reguleringsplan

Eiendommen er regulert til Boligbebyggelse, tilhører reguleringsplan Nidelvåsen boligområde/ Nidelvåsen, endring, datert 27.11.2003/ 21.10.2004. Planident: 1610r5/ 1610r5e1. På generell basis gjør vi oppmerksom på at det kan foreligge fremtidige planer hos kommunen for området rundt eiendommen, som megler ikke har mottatt opplysninger om.

Vei / Vann / Avløp

Tilknyttet offentlig vei, vann og avløp.
Arendal kommune vil pålegge alle abonnenter å installere vannmåler i løpet av de neste årene.

Heftelser / Rettigheter

Heftelser som følger eiendommen:
2007/253325-2/200  Bestemmelse iflg. skjøte  
12.03.2007 
Pliktig medlemskap i velforening/huseierforening
Med flere bestemmelser

Fra hovedbølet som eiendommen er fradelt fra, kan det være tinglyst heftelser i form av erklæringer/avtaler som ikke fremgår av grunnboken for denne eiendommen. Eiendommen overdras fri for pengeheftelser, med unntak av eventuelle erklæringer, avtaler, servitutter og panteheftelser som fremgår av salgsoppgaven og skal følge med eiendommen ved salg. Kjøpers bank vil få prioritet etter disse.

Rettigheter som følger eiendommen:
Ingen rettigheter funnet.

Utleie

Boligen har ikke egen utleiedel.
Boliger i eierseksjonssameie kan som hovedregel fritt leies ut. Seksjonseier disponerer over egen seksjon med de begrensninger som følger av eierseksjonsloven § 24 og sameiets vedtekter.

Energiattest

Oppvarmingskarakter Oransje - Energikarakter C

Odel

Nei

Konsesjon

Nei

Om sameiet

Husdyrhold

Det må ikke holdes kjæledyr til sjenanse for andre beboere.

Rettigheter og forpliktelser

Øvrige sameiere har panterett i seksjonen for krav mot sameieren som følger av sameieforholdet, jf. eierseksjonsloven § 31. Pantekravet kan ikke overstige 2 G (Folketrygdens grunnbeløp). Sameiet kan vedtekstfeste ytterligere panterett for sameiet. Vedtektsfestet pant tinglyses i seksjonene. Ingen kan direkte eller indirekte erverve mer en to boligseksjoner i et boligsameie jf. eierseksjonsloven § 23. Dersom et erverv har funnet sted i strid med eierseksjonslovens regler kan Kartverket nekte overskjøting. Dersom overskjøting blir nektet, er kjøper likevel forpliktet til å gjennomføre handelen med selger, og oppgjør til selger vil finne sted tross manglende overskjøting.

Regnskap og vedtekter

Vedtekter, regnskap, budsjett, husordensregler, årsberetning og protokoll fra siste generalforsamling må leses før budgivning.

Forretningsfører

Arendal Boligbyggelag

Økonomi

Prisantydning og omkostninger

2 690 000,- (Prisantydning) Omkostninger 2 800,- (Boligkjøperforsikring Pluss (valgfritt tillegg)) 585,- (Tingl.gebyr pantedokument) 585,- (Tingl.gebyr skjøte) 75 000,- (Dokumentavgift) 12 500,- (Boligkjøperforsikring HELP (valgfritt)) 91 470,- (Omkostninger totalt) 2 781 470,- (Totalpris inkl. omkostninger)

Regnestykket forutsetter at det kun tinglyses en låneobligasjon og at eiendommen selges til prisantydning.

Offentlige avgifter

Kr. 13 721,56 pr. år

Eiendomsskatt

Det er eiendomsskatt på kr. 3.739,- pr. år for denne eiendommen. Beløpet er inkludert i kommunale avgifter.

Felleskostnader

Kr. 1 908,- pr.mnd.

Felleskostnader inkluderer

Lønnskostnader, årskontigent boligbyggelag, forretningsførerhonorar bbl., renovasjon, kabel-tv, forsikring, vaktmestertjenester abbl, vedlikehold, elektrisk energi, andre driftskostnader.

Andel fellesgjeld / Fellesformue

pr. 26.04.23
Andel fellesformue kr. 11 163 pr. 26.04.23

Formuesverdi

Primær: Kr. 544 219,- for år 2021. Sekundær: Kr. 1 959 188,- for år 2021.

Nøkkelinformasjon

Adresse med betegnelse

Klokkehattveien 9, Gnr. 436 Bnr. 683 Snr. 8 i Arendal kommune. Sameiebrøk: H0101

Boligtype

Tomannsbolig

Eierform

Eierseksjon

Vilkår og betingelser

Hvitevarer, løsøre og tilbehør

Følgende hvitevarer følger boligen: Komfyr, steketopp, oppvaskmaskin og kjøleskap.
Liste over løsøre og tilbehør må leses før budgivning. Her fremgår hvilke løsøre som skal følge eiendommen dersom dette var på eiendommen ved kjøpers besiktigelse om annet ikke er avtalt.

Boligselgerforsikring

Selger har tegnet boligselgerforsikring i Claimslink AS. Forsikringen dekker selgers ansvar etter avhendingsloven begrenset til eiendommens salgssum, oppad begrenset til 10 millioner kroner. Forsikringen dekker ikke verditap som følge av forekomst av insekter.

Boligkjøperforsikring

Vedlagt i salgsoppgaven følger informasjon om Boligkjøperforsikring og Boligkjøperforsikring Pluss fra HELP Forsikring AS. Boligkjøperforsikring er en rettshjelpsforsikring som gir trygghet og profesjonell juridisk hjelp dersom det oppdages uventede feil eller mangler ved boligen de neste fem årene. Boligkjøperforsikring Pluss har samme dekning som boligkjøperforsikring + fullverdig advokathjelp på viktige rettsområder i privatlivet. Egenandel kr. 4 000,- påløper i tvistesaker. Les mer om begge forsikringene i vedlagte materiell eller på help.no. Det gjøres oppmerksom på at meglerforetaket mottar fra kr 2.200,- til kr 2.600,- avhengig av boligtype, i honorar for hver forsikringsavtale som formidles på Boligkjøperforsikring, samt kr 1 000,- i honorar for Boligkjøperforsikring Pluss..

Visning

Som annonsert eller etter avtale med megler på tlf 45 20 63 60.

Finn.no: Visningstekst

Sørmegleren sine visninger har påmelding. Påmelding gjøres enkelt ved å benytte knappen under. Ta kontakt med megler dersom oppsatt tidspunkt ikke passer. Det vil ikke bli avholdt visning uten påmelding, frist for påmelding er senest kl. 12.00 på visningsdagen. Husk å laste ned salgsoppgaven digitalt før visning. Velkommen til en hyggelig visning!

Overtagelse

Etter avtale.

Finansiering

Vi anbefaler våre kunder å ta kontakt med vår samarbeidspartner Sparebanken Sør, på tlf. 38 10 92 00, for et uforpliktende tilbud.

Budgivning

Alle bud skal inngis skriftlig til megler. Det første budet må signeres, og budgiver må i tillegg legitimeres. Benytt "Gi bud"-knappen på våre annonser for å registrere ditt bud elektronisk. Dette er en enkel og sikker løsning som lar deg legitimere deg og signere budet elektronisk ved hjelp av BankID. Når første bud er gitt vil du motta en SMS-kvittering som du kan svare på for å gi eventuelle budforhøyelser. Budforhøyelser kan også gis ved å trykke "Gi bud" i våre annonser på nytt, eller via e-post eller andre skriftlige metoder. Megler skal så snart som mulig bekrefte skriftlig overfor budgiver at bud er mottatt. Bud som ikke er skriftlig eller som har kortere akseptfrist enn til kl. 12.00 første virkedag etter siste annonserte visning vil ikke bli formidlet til selger. Et bud er bindende for budgiver når budet er kommet til selgers kunnskap. Selger står fritt til å akseptere eller forkaste ethvert bud, og er således ikke forpliktet til å akseptere det høyeste budet på eiendommen. Megler skal, i den grad det er nødvendig og mulig, informere de involverte i budrunden skriftlig om status i budgivningen. Megler er forpliktet til å legge til rette for en forsvarlig avvikling av budrunden, og for at budene skal kunne bli behandlet og videreformidlet skriftlig til alle involverte parter, må et hvert bud ha en tilstrekkelig lang akseptfrist. Selger må skriftlig akseptere budet før budaksept kan formidles til budgiver. Selger og kjøper har krav på å få utlevert kopi av budjournalen straks etter at handel er kommet i stand. Alle som har inngitt bud på eiendommen kan på forespørsel få en kopi av anonymisert budjournal etter at budrunden er avsluttet. For øvrig vises det til "Forbrukerinformasjon om budgivning", som er på baksiden av budskjemaet. Det forutsettes at hjemmel overføres til kjøper.

Lovverk

Eiendommen selges etter reglene i avhendingsloven. Eiendommen skal overleveres kjøper i tråd med det som er avtalt. Det er viktig at kjøper setter seg grundig inn i alle salgsdokumentene, herunder salgsoppgave, tilstandsrapport og selgers egenerklæring. Kjøper anses kjent med forhold som er tydelig beskrevet i salgsdokumentene. Forhold som er beskrevet i salgsdokumentene kan ikke påberopes som mangler. Dette gjelder uavhengig av om kjøper har lest dokumentene. Alle interessenter oppfordres til å undersøke eiendommen nøye, gjerne sammen med fagkyndig før bud inngis. Kjøper som velger å kjøpe usett kan ikke gjøre gjeldende som mangel noe han burde blitt kjent med ved undersøkelsen. Dersom det er behov for avklaringer, anbefaler vi at kjøper rådfører seg med eiendomsmegler eller en bygningssakyndig før det legges inn bud. Hvis eiendommen ikke er i samsvar med det kjøperen må kunne forvente ut ifra alder, type og synlig tilstand, kan det være en mangel. Det samme gjelder hvis det er holdt tilbake eller gitt uriktige opplysninger om eiendommen. Dette gjelder likevel bare dersom man kan gå ut i fra at det virket inn på avtalen at opplysningen ikke ble gitt eller at feil opplysninger ikke ble rettet i tide på en tydelig måte. En bolig som har blitt brukt i en viss tid, har vanligvis blitt utsatt for slitasje og skader kan ha oppstått. Slik bruksslitasje må kjøper regne med, og det kan avdekkes enkelte forhold etter overtakelse som nødvendiggjør utbedringer. Normal slitasje og skader som nødvendiggjør utbedring, er innenfor hva kjøper må forvente og vil ikke utgjøre en mangel.

Boligen kan ha en mangel dersom det er avvik mellom opplyst og faktisk areal, forutsatt at avviket er på 2% eller mer og minimum 1 kvm. Ved beregning av et eventuelt prisavslag eller erstatning må kjøper selv dekke tap/kostnader opptil et beløp på kr 10 000 (egenandel). Dersom kjøper ikke er forbruker selges eiendommen «som den er», og selgers ansvar er da begrenset jf. avhl. § 3-9, 1. ledd 2. pktm. Avhendingsloven § 3-3 (2) fravikes, og hvorvidt en innendørs arealsvikt karakteriseres som en mangel vurderes etter avhendingsloven § 3-8. Informasjon om kjøpers undersøkelsesplikt, herunder oppfordringen om å undersøke eiendommen nøye, gjelder også for kjøpere som ikke anses som forbrukere. Med forbrukerkjøp menes kjøp av eiendom når kjøperen er en fysisk person som ikke hovedsakelig handler som ledd i næringsvirksomhet.

Hvitvasking

I henhold til lov om hvitvasking og terrorfinansiering har megler plikt til å gjennomføre kontrolltiltak ovenfor kunder. Dette innebærer å bekrefte kunders identitet, innhente opplysninger om reelle rettighetshavere og kundeforholdets formål og tilsiktede art. Videre skal megler kontrollere midlenes opprinnelse, samt gjennomføre kundekontroll av personer med disposisjonsrett til konto som benyttes ved transaksjoner til klientkonto.

Kundekontroll skal gjennomføres løpende gjennom hele oppdragsperioden, dersom megler på noe tidspunkt ikke får gjennomført tilstrekkelig kundekontroll har megler rett til å avvikle kundeforholdet.

Megler er underlagt rapporteringsplikt til Økokrim ved mistanke om brudd på hvitvaskingsloven. Melding sendes Økokrim uten at partene varsles og megler kan i enkelte tilfeller ha plikt til å stanse gjennomføring av handelen. Partene i handelen kan komme i ansvar for tap den andre part påføres som følge av brudd på hvitvaskingsregelverket, partenes rettigheter ved mislighol

Oppgjør

Kjøpesum med tillegg av omkostninger skal være disponibelt på meglers klientkonto innen overtagelse. Normalt innebærer dette at fullt oppgjør må være innbetalt på meglers klientkonto senest to virkedager før avtalt overtagelsesdato.
Eventuelle vilkår knyttet til innbetalingen, eksempelvis pantedokument som skal tinglyses til fordel for kjøpers bank, må være megler i hende i god tid før overtagelse kan finne sted. Sørmegleren AS tar ikke imot innbetalinger fra utlandet, innbetaling av oppgjør skal foretas samlet fra kjøpers konto i norsk finansinstitusjon.

Megler tar ikke imot oppgjør i form av kontanter eller bankremisse.

Salgsoppgave og vedlegg

Oppdragsnummer

31-23-0142

Salgsoppgave og vedlegg

Salgsoppgaven med tilhørende vedlegg må gjennomgås før budgivning. Dokumentasjonen anses som kjøpers beslutningsgrunnlag.
Komplett oversikt over alle dokumenter megler har mottatt fra det offentlige/forretningsfører er tilgjengelig på Sørmeglerens hjemmeside www.sormegleren.no/31-23-0142. Dokumentene kan også fås hos megler ved forespørsel.
Det tas forbehold om endringer i offentlige avgifter/gebyrer.

Ansvarlig megler

Eiendomsmegler Rune Narten, tlf. 40 40 80 26

Vederlag

Grunnpakke markedsføring (Kr.9 900) Eierskiftegebyr trekkes i oppgjør - SELGER (Kr.6 215) Oppgjør (Kr.9 900) Panterett med urådighet - Statens Kartverk (Kr.585) Provisjon (Kr.63 000) Tilrettelegging (Kr.14 900) Eierskifteforsikring (Kr.13 350) Totalt kr. (Kr.117 850)

Sørmegleren AS org. nr.

944 121 331
Solgt

Kontakt megler

Varenummer: 3070884