Froland

Kleivene 21

Prisantydning
2 975 000 kr
Omkostninger
90 840 kr
Totalpris
3 065 840 kr
Byggeår
2019
P-rom
119 ㎡
Bruksareal
146 ㎡
Tomteareal
338 ㎡
Antall soverom
4
Eierform
Eiet
Eiendomstype
Tomannsbolig

Oversikt

Del av tomannsbolig med garasje og meget god standard. Beliggende i landlige omgivelser. Stor takterrasse over garasje.

Om eiendommen

Fra 01.01.24 er det innført nye regler for måling og opplysning av areal på boliger.
De nye arealbegrepene er:

Bruksareal BRA
  • BRA-i - Internt bruksareal. Arealet innenfor boenheten.
  • BRA-e - Eksternt bruksareal. Areal av alle rom utenfor boenheten og som tilhører denne, for eksempel eksterne boder.
  • BRA-b - Innglasset balkong, altan, terrasser.
Andre arealer
  • TBA -Terrasser og åpen altan som er tilknyttet boligen.
  • ALH - Areal med lav himlingshøyde måles på samme måte som BRA, men man ser bort fra krav til himlingshøyde. Arealet inngår ikke i BRA, men opplyses om sammen med BRA som et tillegg.
  • GUA - summen av BRA og AHL. Brukes når boligen har gulvareal som ikke er måleverdig på grunn av for eksempel skråtak eller lav himlingshøyde. Arealet oppgis som tilleggsinformasjon til øvrige arealer.

Innhold

1. etg.: entrè, soverom, gang, vaskerom/wc, teknisk rom/bod, stue m/ åpen kjøkkenløsning. 2. etg.: gang, bad, 2 soverom, loftstue/soverom.

Arealer med beskrivelse:
Primærrom: 119 kvm, Bruksareal: 146 kvm, Bruttoareal: 165 kvm S-rom: 27 kvm.
P-rom inneholder: 1. etg.: gang, soverom, bad, entrè, stue m/ åpen kjøkkenløsning. 2. etg.: gang, bad, 2 soverom, loftstue/soverom.
S-rom inkluderer: Teknisk rom/bod og garasje

Arealer og rombenevnelser er hentet fra tegninger, og viser hva rommene er godkjent som.

Oppvarming

Vannbåren gulvvarme via Nibe F470 varmepumpe (Nominell effekt 10,25 kW, varmvannkapasitet 170 liter). Panelovner i 2. etasje. Dersom det er rom i boligen som ikke har vegg/fastmonterte ovner, så følger det heller ikke med ovner i disse rommene.

Beliggenhet

Adkomst

Fra Arendal, følg veien ut fra sentrum til Stoa. Fra Stoa følger du Frolandsveien (Fv42) forbi Osedalen, til du kommer til skilt mot høyre, Kleivene. Ta av til høyre her, og følg veien ca 750 m til du får flere boliger på høyre hånd. Ta så av til høyre inn på området, og du får tomannsboligen på høyre hånd, merket med Til Salgs plakat fra Sørmegleren.

Parkering

Garasje i tilknytning til boligen. Garasjen er isolert, og har direkte adkomst til boligen gjennom teknisk rom. Ellers godt med parkering i egen oppkjørsel, samt på parkeringsplass like over gaten.

Beliggenhet

Eiendommen ligger i et landlig og rolig område ca 2 km fra Osedalen med butikker, kafè, bank og skoler. Ca 15 minutters kjøring til Arendal sentrum. I området er det flotte bademuligheter i Boråstjønn, lekeplass like ved boligen, og bussholdeplass ca 350 m fra eiendommen. Eikely barnehage finner du ca 400 m unna.

Offentlige opplysninger

Ferdigattest

Det foreligger ferdigattest datert 04.11.2019. At en slik attest eksisterer gir ingen garanti for at det ikke er utført arbeid på boliger som ikke er byggemeldt eller godkjent.

Vei, vann og avløp

Tilknyttet offentlig vann og kloakk. Privat vei. Utgifter til vedlikehold og brøyting må påregnes.

Reguleringsplan

Eiendommen er regulert til boligformål, og tilhører reguleringsplan Borås, datert 27.05.2014. På generell basis gjør vi oppmerksom på at det kan foreligge fremtidige planer hos kommunen for området rundt eiendommen, som megler ikke har mottatt opplysninger om.

Adgang for utleie

Boligen har ikke egen utleiedel, men kan fritt leies ut.

Tinglyste heftelser og rettigheter

På eiendommen er det tinglyst følgende heftelser og rettigheter som følger eiendommens matrikkel ved overskjøting til ny hjemmelshaver:

4214/20/257:
04.11.2022 - Dokumentnr: 1255160 - Registerenheten kan ikke disponeres over uten samtykke fra rettighetshaver
Rettighetshaver: Sørmegleren AS
Org.nr: 944 121 331
Gjelder denne registerenheten med flere


21.02.2017 - Dokumentnr: 157794 - Registrering av grunn
Denne matrikkelenhet opprettet fra:
Knr:4214 Gnr:20 Bnr:45


01.01.2020 - Dokumentnr: 1662454 - Omnummerering ved kommuneendring
Tidligere: Knr:0919 Gnr:20 Bnr:257


Økonomi

Omkostninger kjøper

2 800,- (Boligkjøperforsikring Pluss (valgfritt tillegg))
585,- (Tingl.gebyr pantedokument)
585,- (Tingl.gebyr skjøte)
12 500,- (Boligkjøperforsikring HELP (valgfritt))
74 370,- (Dokumentavgift (forutsatt salgssum: 2 975 000,-))

90 840,- (Omkostninger totalt)

Info eiendomsskatt

Beløpet er inkludert i kommunale avgifter.

Nøkkelinformasjon

Standard

Boligen holder gjennomgående meget god standard. Oppvarming med vannbåren gulvvarme i 1. etg. inkludert garasje, og panelovner i 2. etg. Kjøkken med skap i hvit glatt utførelse med god skap og benkplass. Integrert stekeovn, platetopp, oppvaskmaskin fra Electrolux, og integrert microbølgeovn fra Bosch. Kjøleskap m/frys fra Electrolux. Toalettrom i 1. etg. er flislagt til tak, med vegghengt wc, baderomsinnredning og vaskemaskin og tørketrommel fra Grundig. I 2. etg. finner du et stort bad med vegghengt wc, baderomsinnredning med dobbel vask og høyskap, samt dusj med glassdører fra Celeste og dusjarmatur fra Damixa. Gulv i boligen er hovedsakelig eikeparkett, flis i inngang, teknisk rom/bod, toalettrom og bad. Vegger er hovedsakelig sparklede og malte gipsplater, bortsett fra toalettrom og bad som er flislagt.

Hvitevarer

Følgende hvitevarer følger boligen: Stekeovn, platetopp, oppvaskmaskin, microbølgeovn, vaskemaskin og tørketrommel.

Boligselgerforsikring

Selger har ikke tegnet boligselgerforsikring.

Vedlegg salgsoppgave

Salgsoppgaven med tilhørende vedlegg må gjennomgås før budgivning. Dokumentasjonen anses som kjøpers beslutningsgrunnlag.
Komplett oversikt over alle dokumenter megler har mottatt fra det offentlige/forretningsfører er tilgjengelig på Sørmeglerens hjemmeside www.sormegleren.no/. Dokumentene kan også fås hos megler ved forespørsel.
Det tas forbehold om endringer i offentlige avgifter/gebyrer.

Servitutter

På eiendommen er det tinglyst følgende heftelser og rettigheter som følger eiendommens matrikkel ved overskjøting til ny hjemmelshaver:

4214/20/257:
04.11.2022 - Dokumentnr: 1255160 - Registerenheten kan ikke disponeres over uten samtykke fra rettighetshaver
Rettighetshaver: Sørmegleren AS
Org.nr: 944 121 331
Gjelder denne registerenheten med flere


21.02.2017 - Dokumentnr: 157794 - Registrering av grunn
Denne matrikkelenhet opprettet fra:
Knr:4214 Gnr:20 Bnr:45


01.01.2020 - Dokumentnr: 1662454 - Omnummerering ved kommuneendring
Tidligere: Knr:0919 Gnr:20 Bnr:257


Info kommunale avgifter

Dekker utgifter til vann/avløp, renovasjon og eiendomsskatt.

Vilkår og betingelser

Sentrale lover

Eiendommen selges etter reglene i avhendingsloven.

Eiendommen skal overleveres kjøper i tråd med det som er avtalt. Det er viktig at kjøper setter seg grundig inn i alle salgsdokumentene, herunder salgsoppgave, tilstandsrapport og selgers egenerklæring. Kjøper anses kjent med forhold som er tydelig beskrevet i salgsdokumentene. Forhold som er beskrevet i salgsdokumentene kan ikke påberopes som mangler. Dette gjelder uavhengig av om kjøper har lest dokumentene. Alle interessenter oppfordres til å undersøke eiendommen nøye, gjerne sammen med fagkyndig før bud inngis. Kjøper som velger å kjøpe usett kan ikke gjøre gjeldende som mangel noe han burde blitt kjent med ved undersøkelsen.

Dersom det er behov for avklaringer, anbefaler vi at kjøper rådfører seg med eiendomsmegler eller en bygningssakyndig før det legges inn bud.

Hvis eiendommen ikke er i samsvar med det kjøperen må kunne forvente ut ifra alder, type og synlig tilstand, kan det være en mangel. Det samme gjelder hvis det er holdt tilbake eller gitt uriktige opplysninger om eiendommen. Dette gjelder likevel bare dersom man kan gå ut i fra at det virket inn på avtalen at opplysningen ikke ble gitt eller at feil opplysninger ikke ble rettet i tide på en tydelig måte. En bolig som har blitt brukt i en viss tid, har vanligvis blitt utsatt for slitasje og skader kan ha oppstått. Slik bruksslitasje må kjøper regne med, og det kan avdekkes enkelte forhold etter overtakelse som nødvendiggjør utbedringer. Normal slitasje og skader som nødvendiggjør utbedring, er innenfor hva kjøper må forvente og vil ikke utgjøre en mangel.

Boligen kan ha en mangel dersom det er avvik mellom opplyst og faktisk areal, forutsatt at avviket er på 2% eller mer og minimum 1 kvm.

Ved beregning av et eventuelt prisavslag eller erstatning må kjøper selv dekke tap/kostnader opptil et beløp på kr 10 000 (egenandel).

Dersom kjøper ikke er forbruker selges eiendommen «som den er», og selgers ansvar er da begrenset jf. avhl. § 3-9, 1. ledd 2. pktm. Avhendingsloven § 3-3 (2) fravikes, og hvorvidt en innendørs arealsvikt karakteriseres som en mangel vurderes etter avhendingsloven § 3-8. Informasjon om kjøpers undersøkelsesplikt, herunder oppfordringen om å undersøke eiendommen nøye, gjelder også for kjøpere som ikke anses som forbrukere. Med forbrukerkjøp menes kjøp av eiendom når kjøperen er en fysisk person som ikke hovedsakelig handler som ledd i næringsvirksomhet.

Budgivning

Alle bud skal inngis skriftlig til megler. Det første budet må signeres, og budgiver må i tillegg legitimeres. Benytt "Gi bud"-knappen på våre annonser for å registrere ditt bud elektronisk. Dette er en enkel og sikker løsning som lar deg legitimere deg og signere budet elektronisk ved hjelp av BankID. Når første bud er gitt vil du motta en SMS-kvittering som du kan svare på for å gi eventuelle budforhøyelser. Budforhøyelser kan også gis ved å trykke "Gi bud" i våre annonser på nytt, eller via e-post eller andre skriftlige metoder. Megler skal så snart som mulig bekrefte skriftlig overfor budgiver at bud er mottatt. Bud som ikke er skriftlig eller som har kortere akseptfrist enn til kl. 12.00 første virkedag etter siste annonserte visning vil ikke bli formidlet til selger. Et bud er bindende for budgiver når budet er kommet til selgers kunnskap. Selger står fritt til å akseptere eller forkaste ethvert bud, og er således ikke forpliktet til å akseptere det høyeste budet på eiendommen. Megler skal, i den grad det er nødvendig og mulig, informere de involverte i budrunden skriftlig om status i budgivningen. Megler er forpliktet til å legge til rette for en forsvarlig avvikling av budrunden, og for at budene skal kunne bli behandlet og videreformidlet skriftlig til alle involverte parter, må et hvert bud ha en tilstrekkelig lang akseptfrist. Selger må skriftlig akseptere budet før budaksept kan formidles til budgiver. Selger og kjøper har krav på å få utlevert kopi av budjournalen straks etter at handel er kommet i stand. Alle som har inngitt bud på eiendommen kan på forespørsel få en kopi av anonymisert budjournal etter at budrunden er avsluttet. For øvrig vises det til "Forbrukerinformasjon om budgivning", som er på baksiden av budskjemaet. Det forutsettes at hjemmel overføres til kjøper.

Boligkjøperforsikring

Vedlagt i salgsoppgaven følger informasjon om Boligkjøperforsikring og Boligkjøperforsikring Pluss fra HELP Forsikring AS. Boligkjøperforsikring er en rettshjelpsforsikring som gir trygghet og profesjonell juridisk hjelp dersom det oppdages uventede feil eller mangler ved boligen de neste fem årene. Boligkjøperforsikring Pluss har samme dekning som boligkjøperforsikring + fullverdig advokathjelp på viktige rettsområder i privatlivet. Egenandel kr. 4 000,- påløper i tvistesaker. Les mer om begge forsikringene i vedlagte materiell eller på help.no. Det gjøres oppmerksom på at meglerforetaket mottar kr 2.200,- i honorar for hver forsikringsavtale som formidles på Boligkjøperforsikring Pluss og kr 1 200,- i honorar for Boligkjøperforsikring.

Lov om hvitvasking

I henhold til lov om hvitvasking og terrorfinansiering har megler plikt til å gjennomføre kontrolltiltak ovenfor kunder. Dette innebærer å bekrefte kunders identitet, innhente opplysninger om kundeforholdets formål og tilsiktede art, samt kontrollere midlenes opprinnelse. Kundekontroll skal gjennomføres løpende gjennom hele oppdragsperioden. Dersom megler på noe tidspunkt ikke får gjennomført tilstrekkelig kundekontroll har megler rett til å avvikle kundeforholdet. Megler er underlagt rapporteringsplikt til Økokrim ved mistanke om brudd på hvitvaskingsloven. Melding sendes Økokrim uten at partene varsles og megler kan i enkelte tilfeller ha plikt til å stanse gjennomføring av handelen. Partene i handelen har ansvar for tap den andre part påføres som følge av brudd på hvitvaskingsregelverket. Det kan ikke gjøres ansvar gjeldene overfor megler som følge av at meglerforetaket overholder sine plikter etter hvitvaskingsloven.

Megler tar ikke imot oppgjør i form av kontanter eller bankremisse.

Betalingsbetingelser

Kjøpesum med tillegg av omkostninger skal være disponibelt på meglers klientkonto innen overtagelse. Normalt innebærer dette at fullt oppgjør må være innbetalt på meglers klientkonto senest to virkedager før avtalt overtagelsesdato.

Eventuelle vilkår knyttet til innbetalingen, eksempelvis pantedokument som skal tinglyses til fordel for kjøpers bank, må være megler i hende i god tid før overtagelse kan finne sted.

Salgsoppgave og vedlegg

Meglers vederlag

Provisjon (forutsatt salgssum: 2 975 000,-) 95 200
Tilrettelegging 13 200
Grunnpakke markedsføring 10 900
Oppgjørs-og visningshonorar 7 900
Fornyelse annonse Finn.no 2 200

Visning

Kontakt megler

Produktnr: F2E7CF4D-5B7F-4406-9A80-018E2ACE8259 Kategori: