Bygland

Kjøpmannsgata 10

Prisantydning
950 000 kr
Omkostninger
40 220 kr
Totalpris
990 220 kr
Byggeår
1983
P-rom
64 ㎡
Bruksareal
74 ㎡
Tomteareal
1 296 ㎡
Etasje
1
Antall soverom
1
Eierform
Eiet
Eiendomstype
Tomannsbolig

Oversikt

Om eiendommen

Halvpart av tomannsbolig med trappefri adkomst og alt på ett plan - gangavstand til butikk og skole

Om eiendommen

Innhold

Halvpart av tomannsbolig med alt på ett plan. Boligen inneholder entré, gang, bad/vaskerom, soverom, stue og kjøkken. Det er i tillegg en innvendig og utvendig bod med god lagringsplass. Liten terrasse ved inngangspartiet. Leiligheten har deler av hagen til egen disposisjon ihht vedtekter.

Tomannsbolig: Bra: 74 m² - P-rom: 64 m² - S-rom: 10 m²

P-rom inkluderer: Entré, gang, bad/vaskerom, soverom, stue og kjøkken.
S-rom inkluderer: Bod og utvendig bod.

Det er ikke tilfredsstillende branncelle inndeling mellom boenhetene. Synlig på åpen takkonstruksjon mellom boenheter på loft. Ellers ukjente løsninger i skillevegger.

Arealer og rombenevnelser er hentet fra tilstandsrapport. Benevnelsen viser hva rommene benyttes til i dag, ikke hva de opprinnelig er godkjent som

Oppvarming

Vedovn i stue. Varmekabler i gang, stue, kjøkken, bad og soverom. Dersom det er rom i boligen som ikke har vegg/fastmonterte ovner, så følger det heller ikke med ovner i disse rommene.

Beliggenhet

Adkomst

Se kart. Boligen er merket med TIL SALGS-plakat fra Sørmegleren og det vil være skiltet ved fellesvisning.

Parkering

Parkering på felles tomt.

Beliggenhet

Sentralt beliggende tomannsbolig på Byglandsfjord. Byglandsfjord oppvekstsenter med skole og barnehage, samt Årdalshallen flerbrukshall ligger kun en 5 minutters spasertur unna. Det er kun 3 minutters gangavstand til dagligvarebutikk. Like nedenfor oppvekstsenteret finner man badeplassen Kilen, med fin sandstrand. Det er utallige rekreasjonsområder langs Byglandsfjorden. Det er omtrent 2 mil til Høgås skianlegg med flotte oppkjørte skiløyper på vinterstid. Flotte turområder og turstier i området. Det er ca. 10 minutters kjøretur til Evje sentrum med alle fasiliteter.

Offentlige opplysninger

Ferdigattest

Det foreligger ferdigattest datert 27.12.1983. Ferdigattesten gjelder "2 nybygg". At en slik attest eksisterer gir ingen garanti for at det ikke er utført arbeid på boliger som ikke er byggemeldt eller godkjent.

Vei, vann og avløp

Tilknyttet offentlig vei, vann og avløp. Felles privat innkjørsel og tun/parkeringsplass. Det foreligger pr i dag ingen avtaler vedrørende brøyting av tunet.

Reguleringsplan

Eiendommen er regulert til boligområde, tilhører reguleringsplan for Byglandsfjord sentrum, ikrafttredelse 03.02.1999. På generell basis gjør vi oppmerksom på at det kan foreligge fremtidige planer hos kommunen for området rundt eiendommen, som megler ikke har mottatt opplysninger om.

Gjeldende reguleringsplan er Byglandsfjord sentrum, området er regulert til A 12, bustadbygging. Jfr. kommunens planstrategi skal kommunen straks i gang med å revidere/endre reguleingsplan for Byglandsfjord, men foreløpig er det ikke varslet oppstart av planarbeid

Adgang for utleie

Boligen har ikke egen utleiedel, men kan fritt leies ut.

Tinglyste heftelser og rettigheter

På eiendommen er det tinglyst følgende heftelser og rettigheter som følger eiendommens matrikkel ved overskjøting til ny hjemmelshaver:

4220/69/87/2:
22.01.1944 - Dokumentnr: 100034 - Utskifting
Overført fra: Knr:4220 Gnr:69 Bnr:87
Gjelder denne registerenheten med flere

29.11.1944 - Dokumentnr: 100436 - Utskifting
Overført fra: Knr:4220 Gnr:69 Bnr:87
Gjelder denne registerenheten med flere

10.11.1945 - Dokumentnr: 100398 - Utskifting
Overført fra: Knr:4220 Gnr:69 Bnr:87
Gjelder denne registerenheten med flere

21.08.1946 - Dokumentnr: 100255 - Utskifting
Overført fra: Knr:4220 Gnr:69 Bnr:87
Gjelder denne registerenheten med flere

22.12.1980 - Dokumentnr: 104830 - Skjønn
I/S Øvre Otra, Fravikelseskjennelse
Overført fra: Knr:4220 Gnr:69 Bnr:87
Gjelder denne registerenheten med flere

22.09.1983 - Dokumentnr: 103366 - Bestemmelse om fiskerett
Rettighetshaver: Knr:4220 Gnr:69 Bnr:284
Overført fra: Knr:4220 Gnr:69 Bnr:87
Gjelder denne registerenheten med flere

07.02.2023 - Dokumentnr: 139141 - Seksjonering
Opprettet seksjoner:
Snr: 2
Formål: Bolig
Tilleggsdel: Bygning
Sameiebrøk: 1/4

Økonomi

Omkostninger kjøper

12 500,- (Boligkjøperforsikring HELP (valgfritt))
2 800,- (Boligkjøperforsikring Pluss (valgfritt tillegg))
23 750,- (Dokumentavgift (forutsatt salgssum: 950 000,-))
585,- (Tingl.gebyr pantedokument)
585,- (Tingl.gebyr skjøte)

40 220,- (Omkostninger totalt)

Info eiendomsskatt

Det er ingen eiendomsskatt for denne eiendommen.

Nøkkelinformasjon

Standard

Tomannsbolig oppført i 1983 i henhold til vanlig byggeskikk og standard for byggeperioden, og fremstår i god teknisk stand. Leiligheten ligger praktisk til med trappefri adkomst og lave dørterskler. Boligen er utvendig malt høsten 2022. Det er utført innvendige oppgraderinger og oppussing av leiligheten i 2022. Det er lagt nytt gulv store deler av leiligheten, samt nymalte overflater og ny panel.

Nye fliser i gangen med varmekabler. Det er plass til å henge fra seg yttertøy i gang. Fra gangen er det adkomst til romslig innvendig bod, som passer utmerket som garderobe eller øvrig lagringsplass. Lys og fin stue med store vinduer som gir godt med naturlig lys. Det er vedovn i stuen.

Separat og romslig kjøkken med ny innredning fra Montér i 2022/23. Kjøkkenet har fastmonterte hvitevarer ifm. av oppvaskmaskin. Stekeovn medfølger. Kjøkkeninnredningen har godt med skap - og benkeplass. Ny kjøkkenventilator med avtrekk ut. Det er plass til kjøkkenbord på kjøkkenet.

Romslig bad med varme i gulv. Badet har vinylbelegg på gulv og våtromsplater på vegger som er malt i løpet av det siste året. Badet er innredet med ny baderomsinnredning, toalett, servantinnredning og dusjkabinett. Det er opplegg for vaskemaskin og varmtvannstank på badet.

Det er ett soverom i leiligheten med garderobeskap. Rommet har god plass til dobbeltseng.

Utvendig bod med lagringsplass, samt liten terrasse ved inngangsparti.

Tilstandsrapport basert på innholdskrav i ny forskrift til avhendingsloven er vedlagt denne salgsoppgaven. Vi oppfordrer interessenter til å sette seg grundig inn i rapporten før budgivning. Kjøper anses å være kjent med opplysninger som fremgår av tilstandsrapporten, og vil således ikke kunne gjøre gjeldene mangler som fremgår av rapporten.

Tilstandsrapporten er utarbeidet av Ruben Lossius den 18.10.23, og er gyldig i 1 år etter rapportdato. Ved eldre rapporter anbefales interessenter å undersøke eiendommen grundig. Det gjøres oppmerksom på at rapporten kun omhandler boligen, eventuelle øvrige bygninger på eiendommen er ikke vurdert.

Bygningssakskyndigs konklusjon: Tomannsboligen er oppført i henhold til vanlig byggeskikk og standard for byggeperioden og fremstår i god teknisk stand. Det ble generelt ikke oppdaget større tilstandssvekkelser ved boligen utover den forventede slitasjen på grunnlag av alder, utenom enkelte punkter som fremkommer i rapporten. Merk: Enkelte bygningsdeler kan være i god stand og helhetlig være vurdert/merket som TG1 i beskrivelsestekst, mens samme bygningsdel kan ha lokale avvik merket TG2. Oppsummering av avvik som defineres som TG2 og TG3 vises fra side 6 i rapporten. Hele rapporten må leses.

Følgende avvik har fått TG3 eller TG2:

TG3: Store eller alvorlige avvik:

Utvendig > Nedløp og beslag. Takrenner og nedløp er gamle og fremstår i dårlig forfatning. Det ble registrert sprekker/porøs plast som har medført til at feste mellom renne og nedløp er løsnet. TG 2 til TG 3. Mer enn halvparten av forventet brukstid er oppbrukt på renner/nedløp/beslag.
Tomteforhold > Forstøtningsmurer. Forstøtningsmuren er utsatt for jordtrykk fra naboeiendom og skråner mot gjeldene eiendom, med fare for full svikt og ras innen nær fremtid.

TG2: Avvik som kan kreve tiltak:

Utvendig > Taktekking. Mer enn halvparten av forventet brukstid er oppbrukt på undertak og taktekke.
Utvendig > Veggkonstruksjon. Kledningen er begrenset eller mangler utlekting for lufting. Det ble registrert flere kledningsbord med råteskader på nederste del.
Utvendig > Takkonstruksjon/Loft. Loftstrapp er fra byggeår. Denne er ikke isolert eller damptett. Det mangler stedvis noe fluenetting i luftespalte i gesims. Se også kommentar under punkt for lovlighet og avvik i branncelleinndeling.
Utvendig > Vinduer. Over halvparten av forventet levetid er utgått på vinduer og isolerglass. På grunn av vinduenes alder må det kunne forventes/tas høyde for noe risiko for at isolerglass kan punktere eller er punktert. Det ble imidlertid ikke registret symptom av punktering på
befaringsdagen. Enkelte vinduer henger noe i karm/maling og var noe trå i håndtak, og ellers noe vanskelig å åpne/lukke.
Utvendig > Dører. Ytterdøren er fra byggeår og innehar ikke de kvaliteter som nyere dører har. Det ble registrert noe utettheter/lysinnslipp på døren i lukket tilstand. Basert på alder må det kunne forventes/tas høyde for noe risiko for at isolerglass kan punktere eller erpunktert. Det ble imidlertid ikke registret symptom av punktering på befaringsdagen.
Innvendig > Pipe og ildsted. Det mangler topplokk på pipehatt på utvendig pipe. Det mangler ubrennbar plate under/foran sotluke.
Våtrom > Overflater vegger og himling > Bad/vaskerom. Det er ikke fremlagt dokumentasjon på at det er benyttet våtromsmaling på gulv og i takhimling. Det ble registrert synlige og ujevne skjøter i tak. Veggplatene er ikke montert med bunnskinne og fugemasse i underkant av veggplater, forøvrig tidstypisk for eldre plater. Det ble registrert noe porøst trefiber i underkant av platene. Dørlister av tre står direkte mot våtromsgulv noe som vil gjøre dem disponert for fuktopptrekk i treverk.
Våtrom > Overflater Gulv > Bad/vaskerom. Vinylbelegget er mulig fra byggeår, noe som medfører til at skjøter og områder rundt sluk m.m. vil ha påregnelig slitasje deretter. Det ble registrert enkelte ujevnheter/buler på belegget. Over halvparten av forventet levetid er utgått på belegg. Det er ikke fremvist dokumentasjon på at maling som er benyttet på gulvet er beregnet for vinylbelegg og våtrom.
Våtrom > Ventilasjon > Bad/vaskerom. Rommet har kun naturlig ventilasjon og mangler tilluftsløsning.

TG2: Avvik som ikke krever umiddelbare tiltak.

Utvendig > Balkonger, terrasser og rom under balkonger. Bjelkelag/platting står nært terrengnivå og er disponert for fuktopptrekk i treverk. Det kan ikke utelukkes at bjelkelag under terrasse er av høy alder, mulig fra byggeår, noe som medfører at det må påregnes utskifting på sikt. Terrassebord har noe slitt/oppsprukket treverk.
Innvendig > Overflater. Det ble registret sprekker i skjøter i takhimling.'
Innvendig > Etasjeskille/gulv mot grunn. Målt høydeforskjell på på 2 meters lengde var stedvis mellom 10 mm. og 20 mm. Dette er avvik som kvalifiserer til tilstandsgrad 2 og gis med bakgrunn i standardens krav til godkjente måleavvik.
Innvendig > Radon. Det er ikke foretatt radonmålinger, og bygget er heller ikke utført med radonsperre. Boligen ligger for øvrig i et område skravert gult, som betyr aktsomhet "moderat til lav" iht. DSA, som vil si, "lite sannsynlig skadelig", eller "normale forekomster".
Innvendig > Innvendige dører. Skyvedører fungerte, men var noe tråe i åpne og lukkefunksjon.
Våtrom > Sluk, membran og tettesjikt > Bad/vaskerom. Det er ikke påvist tette løsninger ved dør. Mer enn halvparten av forventet brukstid er oppbrukt på membranløsningen. Over halvparten av forventet brukstid er oppbrukt på slukløsningen.
Kjøkken > Overflater og innredning > Kjøkken. Det ble ikke registrert lekkasjevarsler eller komfyrvakt på kjøkkenet.
Tekniske installasjoner > Vannledninger. Vurdering er basert på alder på eldre kobberrør med bakgrunn i at mer enn halvparten av forventet
brukstid for skjulte røranlegg er oppbrukt. Det er nå ingen symptomer på funksjonssvekkelse utenom stedvis noe irr, men vær oppmerksom på at dette er en risikokonstruksjon.
Tekniske installasjoner > Avløpsrør. TG2 er på grunn av alder. Det er ikke mottatt dokumentasjon på at opplegg for skjulte avløpsrør i grunn under støpt plate er fornyet de senere årene. TG2 er derfor vurdert basert på alder.
Tekniske installasjoner > Elektrisk anlegg. Generelt for eldre el-anlegg som ikke er kontrollert av el-tilsyn, og der det ikke foreligger samsvarserklæring, anbefales det kontroll av fagkyndig kontrollør. Undertegnede har ikke elektrokompetanse, vurderingen av el-anlegg i rapporten må ikke forveksles med en el-kontroll.
Tomteforhold > Utvendige vann- og avløpsledninger. Det kan ikke utelukkes at utvendige vann/avløpsledninger er fra byggeår. Kombinasjonen av alder- og mulig typemateriale på utvendige vannog avløpssystemet tilsier at man må regne med utskiftinger på sikt.

For de bygningsdeler som har fått tilstandsgrad 2 og 3, og hvor det er påregnelig med tiltak, har bygningssakskynding utarbeidet et estimert kostnadsintervall. Se tilstandsrapport for mer informasjon.

Hvitevarer

Følgende hvitevarer følger boligen: Oppvaskmaskin og komfyr.

Diverse

Eiendommen er forsikret i JBF med polisenummer 2240696. Årlig forsikringspremie utgjør kr. 3 318,-.
Det gjøres oppmerksom på at boligen er rengjort før visning, og at den ikke vil bli ytterligere rengjort før overtagelse.
Selger har ikke fremlagt årlig strømforbruk, da eiendommen ikke har vært bebodd.
Dronebildene i annonsen er tatt før boligen ble oppgradert og malt.

Boligselgerforsikring

Selger har tegnet boligselgerforsikring. Forsikringen dekker selgers ansvar etter avhendingsloven begrenset til eiendommens salgssum, oppad begrenset til 14 millioner kroner. Forsikringen dekker ikke verditap som følge av forekomst av insekter.

Vedlegg salgsoppgave

Salgsoppgaven med tilhørende vedlegg må gjennomgås før budgivning. Dokumentasjonen anses som kjøpers beslutningsgrunnlag.

Komplett oversikt over alle dokumenter megler har mottatt fra det offentlige/forretningsfører er tilgjengelig på Sørmeglerens hjemmeside www.sormegleren.no/17-23-0090. Dokumentene kan også fås hos megler ved forespørsel.

Det tas forbehold om endringer i offentlige avgifter/gebyrer.

Servitutter

På eiendommen er det tinglyst følgende heftelser og rettigheter som følger eiendommens matrikkel ved overskjøting til ny hjemmelshaver:

4220/69/87/2:
22.01.1944 - Dokumentnr: 100034 - Utskifting
Overført fra: Knr:4220 Gnr:69 Bnr:87
Gjelder denne registerenheten med flere

29.11.1944 - Dokumentnr: 100436 - Utskifting
Overført fra: Knr:4220 Gnr:69 Bnr:87
Gjelder denne registerenheten med flere

10.11.1945 - Dokumentnr: 100398 - Utskifting
Overført fra: Knr:4220 Gnr:69 Bnr:87
Gjelder denne registerenheten med flere

21.08.1946 - Dokumentnr: 100255 - Utskifting
Overført fra: Knr:4220 Gnr:69 Bnr:87
Gjelder denne registerenheten med flere

22.12.1980 - Dokumentnr: 104830 - Skjønn
I/S Øvre Otra, Fravikelseskjennelse
Overført fra: Knr:4220 Gnr:69 Bnr:87
Gjelder denne registerenheten med flere

22.09.1983 - Dokumentnr: 103366 - Bestemmelse om fiskerett
Rettighetshaver: Knr:4220 Gnr:69 Bnr:284
Overført fra: Knr:4220 Gnr:69 Bnr:87
Gjelder denne registerenheten med flere

07.02.2023 - Dokumentnr: 139141 - Seksjonering
Opprettet seksjoner:
Snr: 2
Formål: Bolig
Tilleggsdel: Bygning
Sameiebrøk: 1/4

Info kommunale avgifter

Eiendommen er nylig seksjonert og det har ikke vært fakturert kommunale avgifter på eiendommen etter seksjonering. Kommunen opplyser om at ersom avgiftene faktureres etter areal, vil kommunale avgifter utgjøre omtrent som beskrevet under.

Vanngebyr etter areal kr. 1 012,-, abonnement vann kr. 2 416,-, kloakkgebyr etter areal kr. 3 528,-, abonnement kloakk kr. 6 060,-, renovasjon kr. 3 117,- og feiing kr. 582,-.

Byggemåte

Bygning oppført i tre over ringmur av betongblokker og støpt såle. Yttervegger med bindingsverk av tre kledd med stående kledning, mulig fra byggeår. Saltak tekket med eldre enkeltkrum betongtakstein fra byggeår. Undertak av taktro, antar papp, sløyfer og lekter fra byggeår. Luftet saltakkonstruksjon med Wtakstoler i tre med kaldtloft. Undertak av taktro/fast dekke. Vinduer fra 1981/82 med malte karmer og rammer av tre med 3-lags glass. Malt hovedytterdør og boddør i tre fra byggeår, 1983. Liten terrasse av tre ved inngangsparti med rekkverk av tre. Se forøvrig tilstandsrapport.

Polisenummer

2240696

Sammendrag selgers egenerklæring

Eiendommen er et dødsbo, og egenerklæringsskjema er derfor ikke utfylt.

Vilkår og betingelser

Dødbo

Det gjøres særlig oppmerksom på at selger ikke har bebodd boligen. Selger har derfor ikke førstehånds kunnskap om boligen/eiendommen, og har i begrenset grad kunne supplere og/eller kontrollere opplysningene som ikke er spesifikt opplyst. Kjøper oppfordres til å foreta særlig grundig besiktigelse, helst med bistand av teknisk sakkyndig.

Sentrale lover

Eiendommen selges etter reglene i avhendingsloven.

Eiendommen skal overleveres kjøper i tråd med det som er avtalt. Det er viktig at kjøper setter seg grundig inn i alle salgsdokumentene, herunder salgsoppgave, tilstandsrapport og selgers egenerklæring. Kjøper anses kjent med forhold som er tydelig beskrevet i salgsdokumentene. Forhold som er beskrevet i salgsdokumentene kan ikke påberopes som mangler. Dette gjelder uavhengig av om kjøper har lest dokumentene. Alle interessenter oppfordres til å undersøke eiendommen nøye, gjerne sammen med fagkyndig før bud inngis. Kjøper som velger å kjøpe usett kan ikke gjøre gjeldende som mangel noe han burde blitt kjent med ved undersøkelsen.

Dersom det er behov for avklaringer, anbefaler vi at kjøper rådfører seg med eiendomsmegler eller en bygningssakyndig før det legges inn bud.

Hvis eiendommen ikke er i samsvar med det kjøperen må kunne forvente ut ifra alder, type og synlig tilstand, kan det være en mangel. Det samme gjelder hvis det er holdt tilbake eller gitt uriktige opplysninger om eiendommen. Dette gjelder likevel bare dersom man kan gå ut i fra at det virket inn på avtalen at opplysningen ikke ble gitt eller at feil opplysninger ikke ble rettet i tide på en tydelig måte. En bolig som har blitt brukt i en viss tid, har vanligvis blitt utsatt for slitasje og skader kan ha oppstått. Slik bruksslitasje må kjøper regne med, og det kan avdekkes enkelte forhold etter overtakelse som nødvendiggjør utbedringer. Normal slitasje og skader som nødvendiggjør utbedring, er innenfor hva kjøper må forvente og vil ikke utgjøre en mangel.

Boligen kan ha en mangel dersom det er avvik mellom opplyst og faktisk areal, forutsatt at avviket er på 2% eller mer og minimum 1 kvm.

Ved beregning av et eventuelt prisavslag eller erstatning må kjøper selv dekke tap/kostnader opptil et beløp på kr 10 000 (egenandel).

Dersom kjøper ikke er forbruker selges eiendommen «som den er», og selgers ansvar er da begrenset jf. avhl. § 3-9, 1. ledd 2. pktm. Avhendingsloven § 3-3 (2) fravikes, og hvorvidt en innendørs arealsvikt karakteriseres som en mangel vurderes etter avhendingsloven § 3-8. Informasjon om kjøpers undersøkelsesplikt, herunder oppfordringen om å undersøke eiendommen nøye, gjelder også for kjøpere som ikke anses som forbrukere. Med forbrukerkjøp menes kjøp av eiendom når kjøperen er en fysisk person som ikke hovedsakelig handler som ledd i næringsvirksomhet.

Budgivning

Alle bud skal inngis skriftlig til megler. Det første budet må signeres, og budgiver må i tillegg legitimeres. Benytt "Gi bud"-knappen på våre annonser for å registrere ditt bud elektronisk. Dette er en enkel og sikker løsning som lar deg legitimere deg og signere budet elektronisk ved hjelp av BankID. Når første bud er gitt vil du motta en SMS-kvittering som du kan svare på for å gi eventuelle budforhøyelser. Budforhøyelser kan også gis ved å trykke "Gi bud" i våre annonser på nytt, eller via e-post eller andre skriftlige metoder. Megler skal så snart som mulig bekrefte skriftlig overfor budgiver at bud er mottatt. Bud som ikke er skriftlig eller som har kortere akseptfrist enn til kl. 12.00 første virkedag etter siste annonserte visning vil ikke bli formidlet til selger. Et bud er bindende for budgiver når budet er kommet til selgers kunnskap. Selger står fritt til å akseptere eller forkaste ethvert bud, og er således ikke forpliktet til å akseptere det høyeste budet på eiendommen. Megler skal, i den grad det er nødvendig og mulig, informere de involverte i budrunden skriftlig om status i budgivningen. Megler er forpliktet til å legge til rette for en forsvarlig avvikling av budrunden, og for at budene skal kunne bli behandlet og videreformidlet skriftlig til alle involverte parter, må et hvert bud ha en tilstrekkelig lang akseptfrist. Selger må skriftlig akseptere budet før budaksept kan formidles til budgiver. Selger og kjøper har krav på å få utlevert kopi av budjournalen straks etter at handel er kommet i stand. Alle som har inngitt bud på eiendommen kan på forespørsel få en kopi av anonymisert budjournal etter at budrunden er avsluttet. For øvrig vises det til "Forbrukerinformasjon om budgivning", som er på baksiden av budskjemaet. Det forutsettes at hjemmel overføres til kjøper.

Tilbud på lånefinansiering

Vi anbefaler våre kunder å ta kontakt med vår samarbeidspartner Sparebanken Sør, på tlf. 38 10 92 00, for et uforpliktende tilbud.

Boligkjøperforsikring

Vedlagt i salgsoppgaven følger informasjon om Boligkjøperforsikring og Boligkjøperforsikring Pluss fra HELP Forsikring AS. Boligkjøperforsikring er en rettshjelpsforsikring som gir trygghet og profesjonell juridisk hjelp dersom det oppdages uventede feil eller mangler ved boligen de neste fem årene. Boligkjøperforsikring Pluss har samme dekning som boligkjøperforsikring + fullverdig advokathjelp på viktige rettsområder i privatlivet. Egenandel kr. 4 000,- påløper i tvistesaker. Les mer om begge forsikringene i vedlagte materiell eller på help.no. Det gjøres oppmerksom på at meglerforetaket mottar fra kr 2.200,- til kr 2.600,- avhengig av boligtype, i honorar for hver forsikringsavtale som formidles på Boligkjøperforsikring, samt kr 1 000,- i honorar for Boligkjøperforsikring Pluss..

Forsikringsselskap

JBF

Lov om hvitvasking

I henhold til lov om hvitvasking og terrorfinansiering har megler plikt til å gjennomføre kontrolltiltak ovenfor kunder. Dette innebærer å bekrefte kunders identitet, innhente opplysninger om reelle rettighetshavere og kundeforholdets formål og tilsiktede art. Videre skal megler kontrollere midlenes opprinnelse, samt gjennomføre kundekontroll av personer med disposisjonsrett til konto som benyttes ved transaksjoner til klientkonto.

Kundekontroll skal gjennomføres løpende gjennom hele oppdragsperioden, dersom megler på noe tidspunkt ikke får gjennomført tilstrekkelig kundekontroll har megler rett til å avvikle kundeforholdet.

Megler er underlagt rapporteringsplikt til Økokrim ved mistanke om brudd på hvitvaskingsloven. Melding sendes Økokrim uten at partene varsles og megler kan i enkelte tilfeller ha plikt til å stanse gjennomføring av handelen. Partene i handelen kan komme i ansvar for tap den andre part påføres som følge av brudd på hvitvaskingsregelverket, partenes rettigheter ved mislighold

Betalingsbetingelser

Kjøpesum med tillegg av omkostninger skal være disponibelt på meglers klientkonto innen overtagelse. Normalt innebærer dette at fullt oppgjør må være innbetalt på meglers klientkonto senest to virkedager før avtalt overtagelsesdato.

Eventuelle vilkår knyttet til innbetalingen, eksempelvis pantedokument som skal tinglyses til fordel for kjøpers bank, må være megler i hende i god tid før overtagelse kan finne sted. Sørmegleren AS tar ikke imot innbetalinger fra utlandet, innbetaling av oppgjør skal foretas samlet fra kjøpers konto i norsk finansinstitusjon.

Megler tar ikke imot oppgjør i form av kontanter eller bankremisse.
Produktnr: 19D0A749-4B85-4294-86C8-7974CB894681